27. kolo
06.03.2010 19:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Sochaux - Toulouse FC 1:0

Sochaux udělalo další důležitý krok k záchraně a současný patnáctibodový náskok jen těžko poztrácí. Do evropských pohárů je sice daleko, ovšem jako loni se o svou prvoligovou licenci strachovat nemusí. Hraje v poklidu ve středu tabulky a může se fotbalem bavit. To Toulouse ztratilo důležité tři body a oddálilo možnost bojovat o hezké sedmé místo, současné jedenácté určitě není podle představ vedení klubu.

Duel nebyl nějak zbytečně vyhrocený a diváci jasně viděli, že se čeká na chybu, na jeden moment. A ten se nakonec zrodil na těžkém terénu šest minut před závěrečným hvizdem, postaral se o něj Ryad Boudebouz. Sochaux proto přerušilo šňůru pěti utkání v řadě bez výhry a může se tedy odpíchnout k lepším zítřkům. Sochaux jasně dominovalo v prvním poločase, jenže nedokázalo přetavit tlak v úspěch.

I tak ale boží mlýny nakonec mlely, přímý volný kop Boudebouze rozhodl o všem. Výborný výkon v první půli předváděl hostující brankář Yohann Pele. Ten zlikvidoval hned ve čtvrté minutě šanci Yassineho Mikariho, poté vytěsnil na roh tvrdý direkt pravačkou od Jacquese Fatyho a následně si dokázal poradit i s možností nigerijského záložníka Ideye Browna, který hrozil po precizním přímém kopu pozdějšího hrdiny Boudebouze.

Následně po rohovém kopu Pele skvěle zasáhl proti Jeremiemu Bréchtovi, na druhé straně se musel poprvé vytáhnout též Teddy Richert. Po přihrávce Francka Tabanoua pálil tvrdě Etienne Didot, Richert ale brilantně jednoruč vyrazil do zámezí. Richert měl však rozhodně více práce ve druhém poločase. Nejprve si musel poradit s pokusem Moussy Sissoka, hned na to skvěle zlikvidoval i přímý volný kop Tabanoua.

Tlak Toulouse narůstal, to už byl na hřišti v dresu Sochaux i český útočník Václav Svěrkoš. Do další akce se po přihrávce Didota prokousal Etienne Capoue, branka z toho ale nebyla. Ještě před gólovým momentem mohl svůj výběr potěšit Kazim-Kazim, jenže šanci neproměnil, a tak trest byl opravdu krutý. V 84. minutě se k přímému volnému kopu postavil Boudebouz a trefil se do levé části branky, Pele tentokráte neměl nárok.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele