Ligue 1 - souhrn 11. kola

15.12.2009, 23:22, aktualizováno 16.12.2009, 23:07
Komentáře a souhrny
V druhém hracím dnu dohrávaného 11. kola neskončil ani jeden z dosavadních zápasů remízou. Doma braly body Lyon, Le Mans, Monaco i Nancy, venku se naopak dařilo Marseille, která je druhá, i vedoucímu Bordeaux.

Paris Saint-Germain - RC Lens 1:1

16.12.2009 21:00

Góly: 70. Claude Makélélé - 74. Toifilou Maoulida

Pařížané nevyužili možnost posunout se v tabulce do vyšších pater, když pouze remizovali s Lens 1:1. Na branky si diváci museli počkat až do závěrečných dvaceti minut zápasu, kdy během chvilky padly góly na obou stranách.

První půle příliš fotbalové krásy nepřinesla, diváci viděli jen tři šance domácích fotbalistů. První z nich přišla ve 26. minutě, domácí Luyindula se zbavil obránce hostů, ale jeho střelu bravurně zneškodnil vybíhající gólman Runje. O čtyři minuty později zahrával Jallen přímý kop, ale hlavička z dílny Erdinça mířila mimo tři tyče. V závěru poločasu se snažil Clément překvapit gólmana hostů střelou z 25 metrů, ale jeho rána mířila nad branku.

I v druhé pětačtyřicetiminutovce byli aktivnějším týmem domácí, ale nedokázali se prosadit. V 51. minutě byl v pokutovém území faulován Luyindula, ale píšťalka hlavního sudího zůstala němá. O deset minut později se do šestnáctky prokličkoval Sessegonon, poté tvrdě vypálil, ale jeho projektil mířil na břevno branky Lens. O dvě minuty později se však skóre už měnilo. Makélélé si elegantně vyměnil míč s Erdinçem, udělal kličku gólmanovi a v pádu dopravil míč do sítě - 1:0.

Odpověď hostů ale byla blesková, Lens skórovalo z první vážnější šance, kterou si v Parku princů vytvořilo. Pařížané totiž trestuhodně zapomněli na Maolidu, který se ocitl v pokutovém území sám. Centovaný míč si pohodlně zpracoval na prsou a prudkou střelou propálil Apoula - 1:1.

Domácí měli v zápase více šancí než soupeř, ale nedokázali je přetavit v góly. Hosté takřka z jedné vážnější příležitosti dokázali vyrovnat a získat bod.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - OGC Nice 2:0

16.12.2009 19:00

Góly: 50. Julien Féret, 52. Chris Malonga

Fotbalisté Nancy si po poslední prohře doma s Rennes spravilo chuť na Nice. Hosté stejně jako v minulém kole na půdě Lens předvedli přímo příšerný výkon, který ani zdaleka nemohl stačit na bodový zisk. Totožnou prohru 0:2 zařídily hostujícímu OSG rychlé branky Féreta s Malongou pět minut po přestávce.

Nice předvedlo obdobný výkon jako v sobotu v Lens. Nancy prakticky drželo taktovku hry po celou dobu a čekalo se jen, kdy vstřelí úvodní branku. Naděje, že to bude ve druhé půli lepší, držel hostům alespoň brankář Ospina. Ve 12. minutě Traoré připravil šanci pro Féreta, jeho střela ale zamířila pouze mimo.

Ospina se výrazně ukázal při centrované střele Dii, kterému znovu nabídl skvěle míč Traoré. Frustrovaným domácím vypil další krvičku krve ve 42. minutě, když Hadžiho pokus vyrazil s vypětím všech sil na rohový kop. Jen o chvilinku později Dia sklepl míč po centru Chretiena na Malongu jehož volej zamířila jen těsně vedle tyče.

Domácí se nakonec branky dočkali těsně po přestávce. Féret ještě po rohovém kopu Malongy zamířil z voleje mimo, nepoučitelné Nice nakonec dostalo zaslouženou lekci v 50. minutě. Dia nahrál Hadžimu, který ještě předal míč Féretovi, a ten poslal míč přesně do šibenice. Tři minuty na to Nancy vstřelilo vítěznou branku, Hadžiho rána orazítkovala ještě tyč, avšak Malonga přispěchal s jednoduchou dorážkou.

I nadále si ASNL vesele útočilo. Soupeř vůbec neměl na to s výsledkem něco udělat. Chretien pálil z dobré pozice mimo, na 3:0 mohl zvýšit Bakar, jeho dalekonosná perda se ovšem neujala. Poslední velkou šanci na skórování měl na kopačce po spolupráci s Diou domácí Féret, brankáře Ospinu ovšem na brankové čáře zastoupil obránce Diakité a zamezil tak na poslední chvíli vyšší porážce.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Stade Rennes 1:0

16.12.2009 19:00

Góly: 20. Chu-Young Park

Překvapivý výsledek. Monako, jenž do této chvíle čekalo na výhru dlouhých pět zápasů, porazilo Rennes, které drželo sérii čtyř zápasů bez prohry. Jedinou branku utkání vstřelil korejský útočník Park Chu-Young.

Knížecí klub se tak v tabulce vyšvihl o jednu příčku výše, na jedenáctou. Jednalo se již o osmou výhru Monaka v této sezoně, klub ale ztrácí především kvůli remízovým zápasům, který uhrál za celou sezonu pouze jeden. Naopak Rennes po dlouhé době opět poznalo hořkost a kyselost porážky a kleslo o jedno místo níže.

Přestože celý zápas byl doslova naplněn gólovými příležitostmi, paradoxně se ujala pouze jedna střela. Šťastnější nakonec ze stadionu odcházeli domácí příznivci, jelikož výhru jejich týmu rozhodl ve 20. minutě z bezprostřední blízkosti Park Chu-Young.

Ale byli to hosté, kteří jako první ohrozili branku svého soupeře. Již ve čtvrté minutě se do obrany Monaka vřítil neohroženě Leroy a svou technickou střelou se pokoušel překvapit brankáře Ruffiera. Jeho rána ale skončila nad brankou. O dalších pár minutek později zkoušel Ruffierovu pozornost také Jires Kembo-Ekoko. A přestože tentokrát mířil mezi tři tyče, jeho slabý pokus nenadělal domácímu gólmanovi příliš problémů.

I přes slibný začátek to ale byli hosté, kteří jako první inkasovali. Nené svým přímým kopem objevil na levé straně volného Puygreniera, ten si míč stáhl k rohu pokutového území a centrem uvolnil Chu-Younga. Pro korejského obránce již nebylo velikým problémem ono ladné natáhnutí nožky a z toho pramenící dorážky míče za záda Doucheze - 1:0.

Tempo zápasu tak alespoň dočasně kleslo. Alespoň těsně před koncem prvního poločasu ale oba týmy připomněly alespoň náznaky šancí. Za domácí svou příležitost promrhal Alejandro Alonso, v hostujícím sektoru mohli spílat zase Kembo-Ekokovi.

V 57. minutě se mohlo skóre měnit podruhé. Ve velice dobré střelecké pozici se po přiťuknutí aktivního Puygreniera objevil záložník Nené, zatímco jeho pokus měl neuvěřitelnou sílu a razanci, postrádal větší přesnost a proletěl pár centimetrů vedle pravé tyče branky hostů.

Hosté již byli do konce zápasu lepším týmem, svou převahu ale nedokázali přetavit v brankové příležitosti. Postupně pálil sice Ismael Bangoura, Leroy i Sylvain Marveaux, ani jedna střela ale neměla parametry na to, aby se stala brankovou.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Girondins Bordeaux 0:1

16.12.2009 19:00

Góly: 57. Jussiê

Obhájce titulu Girondins Bordeaux pokračuje dál za svou spanilou jízdou. Díky výhře 1:0 nad přímým konkurentem druhým Montpellierem má na čele náskok už šesti bodů. Domácí žádnou ostudu neudělali, do vítězné trefy Jussieho z 57. minuty byli favoritovi více než rovnocenným soupeřem.

Že se nováček ligy Montpellier nacházel před tímto kolem na druhém místě, nebyla zkrátka žádná náhoda. Především v první půli Bordeaux několika povedenými akcemi dost potrápil. Hosté stačili v první půli zahodit penaltu, Jussie nakonec Gourcuffovo neproměnění napravil, když dvanáct minut po poločase skóroval k levé tyči.

Už ve třetí minutě Bordeaux minimálně hodně zatrnulo, míč se totiž třepotal velmi brzy v jeho síti. Costa našel centrem z volného kopu z pravé strany na zadní tyči hlavu Montaňa, jenž z těžkého úhlu skóroval. Jenže sudí Jaffredo branku správně neuznal, kolumbijský forvard se nacházel v ofsajdu.

Montpellier ale tahle situace do kolen nepoložila. Ba naopak, favoritovi začal zatápět čím dál více. Během jedné minuty měli Les Girondins obrovské štěstí, že domácí nevyužili dva rychlé brejky, někdo z nich se nedostal k přihrávce do vápna a z vyložené pozice nakonec nestřílel. Ve 27. minutě se snažil zakroutit míč z přímého kopu do branky Costa, avšak zamířil jen nad.

Hosté se poprvé ukázali až po půlhodině hry. To dostali od rozhodčího Jaffreda luxusní dárek v podobě přísně nařízené penalty, Gourcuff totiž trefil z přímáku levou ruku bránícího Jeunechampa ve zdi, která stála ve vápně. Gourcuff se rozhodl rozehrát i penaltu, jenže dárkem přímo pohrdl. Takhle před Vánoci... Jeho slabá střela doprostřed branky skončila v pohodě v náruči domácího gólmana Jourdrena.

HSC začal po přestávce znovu lépe. V 50. minutě se dostal do velké příležitosti Costa, ale z úhlu Carrassa neprostřelil. A Bordeaux zase udeřilo prakticky z jedné větší šance. Tentokráte ovšem měla gólový podtext. Chalmé poslal přihrávku zprava skrz vápno, tam ho tečovala domácí obrana a balón se dostal k Jussiemu. Tomu stačilo třemi kroky přesprintovat strážce Yanga-Mbiwu a zamířit přesně ke vzdálenější tyči.

Od té doby si vedoucí celek tabulky jednobrankové vedení hlídal. Montpellier přesto dál hrozil a měl několik nebezpečných standardek dobře zahrávaných od Costy. Velkým problémem pro domácí bylo ovšem časté faulování. Hra byla často přerušována, což mnohdy bránilo HSC v plynulé hře. Daleko nebylo od udělení červené karty, na obou stranách se hodně přiostřovalo.

Nakonec nováček ligy na branku soupeře odpovědět nedokázal. Připsal si tak po sedmi zápasech první domácí neúspěch. Pro Bordeaux to naopak byla již třetí výhra v řadě, tahle byla velmi podobná té z posledního utkání na půdě Lyonu, kde rovněž z minima šancí vytěžili Blancovi svěřenci maximum. Stejně jako na Stade Gerland zvítězili 1:0.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Olympique Marseille 1:2

16.12.2009 19:00

Góly: 53. Marama Vahirua (pen.) - 68. Jordan Ayew, 90+2. Souleymane Diawara

Marseille oplatila Lorientu rok starou velmi krutou porážku ze svého hřiště, když gólem Diawary v nastavení vyhrála těsně 2:1. Díky čtvrté výhře z posledních pěti zápasů se tak dostala na druhé místo tabulky, šest bodů za vedoucí Bordeaux. Lorient naopak poprvé v sezóně zažil domácí porážku.

Psal se 15. listopad roku 2008. Domácí Marseille měla utkání proti Lorientu pod svou kontrolou, v 60. minutě Niang zvyšoval z penalty na 2:0. Hosté to ovšem nevzdali, během dvanácti minut otočili stav ve svůj prospěch a získali gólem Gameira z 88. minuty tři body za vítězství 3:2. Nyní Marseille obírala svého soupeře o všechny body v závěru utkání.

Domácí byli velmi blízko brance už ve 12. minutě. Sosaova hlavička překonala rukavice brankáře Mandandy, na brankové čáře ho ovšem zastoupil Bonnart, který míč vykopl do bezpečí. O čtyři minuty měl Sosa nabito znovu, Mandanda si tentokráte s jeho pokusem poradil.

První větší šanci si Marseille vytvořila až šest minut před přestávkou. Koné však pálil za hranicí malého vápna do domácího gólmana Audarda, na druhé straně hlavičkoval z blízkosti Gameiro, ale opět se mezi třemi tyčemi tkvěl Mandanda. Pytel z góly se zkrátka roztrhl až po poločase.

Marseille do druhého dějství vstoupila o něco lépe. Nejprve Koné proskákal obranou Lorientu, pasem vyslal spoluhráče Lucha Gonzáleze, avšak skvělým způsobem nakonec zakročil brankář Audard.

V 53. minutě se domácím podařilo vsítit první branku utkání. Heinze fauloval ve vápně Amalfitana, sudí Turbin bez váhání nařídil penaltu, Vahirua zamířil z pokutového putníku na druhou stranu, kam skákal Mandanda, a otevřel skóre utkání. Vyrovnat se však o čtvrthodiny později podařilo teprve osmnáctiletému mladíkovi Ayewovi, synovi bývalého slavného hráče Olypmpiqueu Abédiho "Pelého" Ayewa.

Aktivní Koné zatáhl míč po levé straně, centrem našel benjamínka, jenž z voleje nekompromisně zakončil. Když už se zdálo, že si oba celky rozdělí spravedlivý bod, udeřili ve druhé minutě nastavení hosté. Přímý kop Lucha Gonzáleze si vyhledal hluboko v poli Diawaru, který se tak nakonec postaral o zisk tří bodů pro svůj tým.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - US Boulogne 2:0

16.12.2009 19:00

Góly: 72. Miralem Pjanić, 90. César Delgado

Fanoušci Lyonu si konečně mohou oddechnout. Jejich tým totiž po dlouhých pěti zápasech konečně v lize oslavil výhru, a vrátil se tak na pohárové příčky. Jeho smutným protivníkem byl nováček z Boulogne.

Pro Olympique se již opravdu jednalo o krizový zápas. Pokud by nevyhrál, Bůh ví, co by se v kabině sedminásobného mistra dělo. Po trapném výkonu a následné porážce s Bordeaux ale tým konečně zabral a na domácím stadionu si poradil s nováčkem z Boulogne. To pokračuje v matných výkonech, prohrálo podruhé v řadě a v tabulce mu stále patří předposlední příčka.

Osmou výhru v sezoně ale zajistil domácím až v 72. minutě Miralem Pjanić, bosenský objev letošní sezony. Vítězství l'OL pečetil již v nastaveném čase druhého poločasu César Delgado, jenž se tak odvděčil za šanci v základní sestavě.

Lyon byl sice od začátku jasně aktivním mužstvem, na nějaké příležitosti si ale musel poměrně dlouho počkat. Teprve ve 21. minutě našel Gomis u pokutového území postaveného Bastose. Brazilský záložník skvělou přihrávkou ještě našel švédského středopolaře Kima Källströma, k jeho nohám se ale stihl vrhnout brankář Bédénik, a bylo tak po šanci.

Poté se stal zakončujícím hráčem sám Bastos. Rohovým kopem ho oslovil Pjanić, ani tentokrát ale nebyla Bastosova šance dotažena do zdárného konce. Jeho hlavičku tentokrát od skórování přemluvilo břevno Bédénikovy bány. Letní posila Lyonu se ale snažila i nadále, o pár okamžiků později se již na gólmana Boulogne řítila rána z přímého kopu. I tentokrát byl ale hráč hostů úspěšnější.

Křídelní útočník byl v této chvíli jasně nejlepším a nejaktivnějším hráčem na hřišti. Jeho další příležitost přišla po centru Reveillereho. Tentokrát ale mířil jeho pokus mimo branku. S blížícím se koncem prvního poločasu přišla i šance hostů. Blayacova střela ale mezi ty povedené rozhodně nepatřila - ač skončila mimo dosah brankáře Llorise.

Chvíli po změně stran se ale hra vrátila k normálu - to znamená tlaku Lyonu. Bédénik ale ukazoval své umění a zabránil ve skórování jak Boumsongovi, tak také Delgadovi. Na "neporazitelného" gólmana již vyzrál Kim Källström, švédský záložník se možná již radoval z úvodní branky. Na poslední chvíli ale na brankové čáře zasáhl obránce Ducatel.

Bastos střílel zpoza pokutového území mimo, Källströma zase vychytal brankář Boulogne. Nakonec se ale domácí zaslouženě dočkali - 18 minut před koncem utkání. Delgadův centr našel Bastose, jehož odraženou střelu dorazil do branky pohodlně dobíhající Pjanić - 1:0.

Nakonec to bylo o dvě branky. Dva náhradníci - Sidney Govou a Yannis Tafer - překombinovali obranu hostů tak dokonale, že zakončujícímu Delgadovi stačilo dorazit míč do prázdné branky - spokojení fanoušci Lyonu tak viděli druhou branku svého týmu a mohli se radovat z postupu na čtvrté místo.

Více informací k zápasu

Le Mans FC - Grenoble Foot 38 1:0

16.12.2009 19:00

Góly: 6. Thorstein Helstad

Nový kouč má na Le Mans jen ten nejlepší vliv. Dnes červeno-oranžoví v důležité bitvě o udržení porazili Grenoble a posunuli se dokonce mimo sestupové pásmo. Jedinou branku utkání vstřelil Thorstein Helstad.

Le Mans UC 72 tak v tabulce předskočilo Saint-Etienne, přestože na sedmnáctém místě nemá na zeleno-bílé náskok jediného bodu. Domácí tak ukázali, že na svém stadionu se jedná o velice silné mužstvo a záchrana začíná nabývat reálných obrysů. Naopak Grenoble se po povedené sérii opět začíná zabředávat do hustého bahna. Z posledního místa ztrácí již devět bodů, v následujícím kole ale přivítá trápící se Nice.

Pro domácí začalo býti dobře již po necelých sedmi minutách hry. Mathieu Dossevi skvěle uvolnil norského kanonýra Thorsteina Helstada, ten si obhodil obránce Sandyho Paillota a tvrdou pravačkou překonal brankáře Le Croma - 1:0.

Grenoble dostal šanci na vyrovnání v 17. minutě. Ljuboja našel japonského útočníka Daisuke Matsuie, mimochodem bývalého hráče Le Mans, jenž z první napálil míč pouze vedle pravé tyčky. O pár minut později to naopak mohlo být již o dvě branky. Protiútok vedený Dossevim skončil u zakončujícího Helstada. Ten si ale nevedl tak dobře, jako v předešlé situaci a přízemní střelou Le Croma nepřekonal.

Poslední šance první půle ale patřila Grenoblu. Dieuze z voleje pořádně protáhl gólmana Ovona, ten ale nakonec s problémy míč vytáhl na rohový kop. Z toho již hosté nic nevytěžili a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Gabunský brankář musel likvidovat další příležitost Grenoblu těsně po změně stran. Akrour pálil zpoza pokutového území, ale naštěstí pro domácí se opět vyznamenal Ovono. Le Mans se ale nedalo zahanbit a také se pokoušel o druhou branku utkání. Le Tallecova rána byla velice nebezpečná, nakonec ale pouze olízla břevno Le Cromovy brány.

Další příležitost hostům připravil opět Matsui. Ten našel dobře postaveného Paillota, ten ale svou chybu z první brankové situace nenapravil, když hlavičkoval příliš blízko brankáři Le Mans. Z přímého kopu zahrozili také domácí. Sebastien Corchia našel Le Tallece, ten přiťukl Helstadovi a - gólman hostů měl opět co dělat, aby byl včas u své pravé tyčky.

Ovono poté zlikvidoval další šanci Dieuzeho, největší příležitost měl ale v samém závěru utkání Herold Goulon. Jeho pokus z dobrých dvaceti metrů se již pídil za brankovou čáru, nakonec ale míč těsně před uznáním branky zachytil Le Crom.

Více informací k zápasu

Valenciennes FC - AJ Auxerre 0:0

15.12.2009 21:00

Góly: -

Střelecká mizérie před čtyřmi koly vedoucího celku Ligue 1 Auxerre pokračuje. Už podruhé za sebou bezbrankově remizovalo, když i v sestavě s kanonýrem Jeleněm znovu předvedlo bídný výkon v ofenzívě. Valenciennes bylo očividně lepším týmem, své pološance ovšem do gólové situace vyústit nedokázalo.

Bylo vidět, že AJA má pořád velké problémy směrem dopředu. Ani tady se mu příliš nedařila rozehrávka, vytvoření si většího tlaku, získání nějakých standardek, natožpak pořádně vystřelit mezi tři tyče N'dy Assembého. Ne nadarmo má zkrátka Auxerre nejhorší útok ze všech týmů první poloviny tabulky.

Ani Valenciennes nebylo v ofenzívě o nic lepším týmem než soupeř. Alespoň od něj do vápna létaly nebezpečné centry, se kterými si, pravda, většinou skvěle poradil gólman Sorin. První půle musela promrzlé diváky na stadionu Stade Nungesser hodně nudit. Obě mužstva si skoro vůbec nic nevytvořila, snad jen hostující Capoue po chybě obránce Ducourtiouxe pálil ve 42. minutě z úhlu na Ndy Assembého, ten pokus v pohodě vyrazil do zázemí.

Druhé dějství nabídlo přece jenom o něco více nebezpečnějších příležitostí. Především proto, že Auxerre stále pospávalo a drželo se vzadu, čehož se snažilo VA náležitě využít. Většinu poločasu se hosté na hřišti jen bránili, domácí byli bezpochyby lepším týmem, trápila je ovšem koncovka. Když už byla střela nebezpečná, zalétla jen vedle, když už mířila mezi tři tyče, stál na místě gólman Sorin.

Auxerre zaspalo hlavně prvních pět minut po přestávce. To si Valenciennes vytvořilo hned tři tutovky. Nejprve pálil z vápna vedle Cohade, pak hlavičku Pujola vytěsňoval s vypětím všech sil Sorin a konečný výčet šancí zakončil bombou nad břevno znovu Cohade. Na druhé straně se objevil v solidní střelecké pozici Niculae, ale ze záklonu zamířil jen pánu bohu do oken.

VA se do zbytku zápasu snažilo o jediný úder, který by zřejmě znamenal jistotu tří bodů, Auxerre na druhou stranu celkem dobře bránilo, takže domácí málokdy Sorina nakonec ohrozili. V 78. minutě střílel Audel mimo, minutu před koncem vystřihl elegantně za malým vápnem nůžkami Ben Khalfallah, jenže ani jeho střela do branky nesměřovala. Oba týmy si rozdělily hodně spravedlivý bod.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - FC Sochaux 2:0

10.12.2009 19:00

Góly: 49. André-Pierre Gignac, 51. André-Pierre Gignac

Vložené jedenácté kolo rozhodl zkraje druhého poločasu znovuzrozený kanonýr Toulouse André-Pierre Gignac. Naopak český útočník v barvách Sochaux Václav Svěrkoš se tentokrát v základní jedenáctce neobjevil a neprosadil se ani jako střídající hráč.

Toulouse tak dalo zapomenout na matný výkon z Grenoblu, kde neočekávaně prohrál 0:1. Díky zisku tří bodů se vytáhl již na devátou pozici, na evropské poháry již tak ztrácí pouze dva body. Naopak Sochaux poosmé v řadě prohrálo a nadále zůstává nebezpečně blízko sestupovým vodám.

Utkání sice mělo Toulouse v moci již od samého začátku, dlouho se mu ale nedařilo pokořit obranu a brankáře Sochaux. To změnil až tři minuty po změně stran André-Pierre Gignac, jenž svou druhou brankou o pár okamžiků později nakonec utkání definitivně rozhodl. Pro mladého útočníka to znamenalo již šestou branku v sezoně.

Přestupový cíl londýnského Arsenalu měl také jako první šanci. V šesté minutě nebezpečně střílel na Richertovu branku, zpoza pokutového území ale střílel pouze doprostřed. Brankář Sochaux byl zaneprázdněn i později, jednalo se tak pravděpodobně o nejaktivnějšího hráče hostů. Do první půlhodinky ještě zvládnul vytáhnout dva dobře umístěné přímé kopy Paula Machada.

Gignac se opět připomněl ve 29. minutě. Vprostřed pole zakombinoval s Moussou Sissokem a odhodlal se k tvrdému voleji. I tentokrát ale Richert působil velice jistě, a úvodní branku Toulouse tak znovu nedovolil. Své štěstí zkoušel i kapitán domácích Etienne Didot, který hlavičkoval po centru svého jmenovce Capoueho.

Sochaux se k první šanci utkání dostalo až čtyři minuty před koncem první půle. Benajmin Gavanon nebezpečně pálil na mladíka v bráně Toulouse Anthonyho Loustallota. Talentovaný brankář si ale s jeho pokusem poradil.

Zatímco v prvním dějství se domácí trápili, ve druhém bylo po pár sekundách vše jinak. Ve 49. minutě se totiž trefil aktivní Gignac. Loustallot poslal svým výkopem míč až do šestnáctky Sochaux, tam Gignac využil chyby obránce Fatyho a chladnokrevně překonal i Richerta - 1:0. Něco podobného Gignac již dlouho neukázal.

O dvě minuty později to bylo již o dvě branky. A opět u toho byl Gignac a chyba v obraně hostů. Tabanou napadal při rozehrávce Stevanoviće, ten nakonec svou přihrávku opravdu poslal na kopačky soupeře. Toho dokázal Gignac opět skvěle využít a poslal svůj tým do vedení 2:0.

Sissoko se ještě pokoušel vylepšit výhru domácích, jeho pokus ale skončil nad brankou. Nakonec se ukázal i český útočník Svěrkoš, ale ani jeho střela nemířila přesně.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Saint-Étienne 4:0

10.12.2009 19:00

Góly: 33. Pierre-Alain Frau, 58. Yohan Cabaye (pen.), 72. Gervinho, 82. Adil Rami

V jednoznačnou záležitost se změnilo utkání mezi Lille a St. Etienne. Domácí po první půli vedli 1:0, v druhé pětačtyřicetiminutovce ale přidali hned tři branky a vyhráli vysoko 4:0.

Lille je při střelecké chuti, už třetí utkání po sobě dokázalo soupeřům nasázet hned čtyři branky. Domácí nejprve jednoznačně smetli Valenciennes (4:0), poté sehráli nervydrásající bitvu s Lyonem (4:3) a ve středu večer sestřelili právě St. Etienne.

Utkání začalo ve vlažném tempu, na gól si diváci museli počkat až do 33. minuty. Gervinho se zbavil obránců St. Etienne a předložil před branku míč nepokrytému Frauovi a ten bez problémů uklidil balón do sítě. Domácí mohli v prvním poločase přidat i druhý gól, ale Hazardova střela se mezi tři tyče nevešla.

Na změnu stavu si tak diváci museli počkat až do 58. minuty, kdy N'Daw lehce zavadil o Gervinha a sudí nařídil penaltu. K ní se postavil Cabaye a s přehledem překonal gólmana Janota. S chutí hrající domácí se dočkali i třetího gólu, který si na své konto připsal aktivní Gervinho. Míč se po rohovém kopu z dílny Cabayeho dostal do skrumáže před brankou St. Etienne, tam se nejlépe zorientoval právě Gervinho a křížnou střelou poslal Lille už do tříbrankového vedení.

Hosté dohrávali utkání oslabeni o vyloučeného Benalouaneho, které během deseti minut viděl dvě žluté karty a v 81. minutě musel předčasně do kabin. Lille výhody jednoho muže na hřišti využilo téměř okamžitě, o minutu později totiž přidalo svůj čtvrtý gól. Ramiho fantasticky kopnutý přímý kop z necelých 30 metrů zapadl přesně pod břevno branky Lille - 4:0.

Domácí se po sérii povedených zápasů už vyšplhali na osmé místo, St. Etienne stále zůstává těsně nad sestupovým pásmem - momentálně je sedmnácté.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux17121426:1037
2.Olympique Marseille1694330:1831
3.Montpellier HSC1693424:1830
4.Olympique Lyon1785429:2329
5.Lille OSC1784530:1928
6.AJ Auxerre1784516:1428
7.Valenciennes FC1783628:2327
8.Paris Saint-Germain1775527:1726
9.FC Lorient1775525:1626
10.Stade Rennes1775523:1626
11.AS Monaco1681718:2025
12.Toulouse FC1773717:1324
13.AS Nancy-Lorraine1772824:2523
14.RC Lens1764718:2422
15.FC Sochaux1671815:2122
16.OGC Nice1762917:2920
17.Le Mans UC 7217431016:2415
18.AS Saint-Étienne17431011:2515
19.US Boulogne17331113:3312
20.Grenoble Foot 381713139:286

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To zas bude takový under kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si.. Overy bych dal Monaco-Rennes, Lyon-Boulogne, Lorient-Marseille..

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Lyon nevim, koukal jsem jak hráli s Bordo a bylo to takový nemastný neslaný...samozřejmě obrana Bordo je úplně jinde než Boulogne...a pokud si Lyon nechce nechat utéct vršek tabulky, kde maj ještě Marseille a Montpellier zápas k dobru, tak to doma musí urvat, ale spíš bych to viděl na 1-0, 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Ten vršek tabulky

Reagovat
smazaný uživatel

Montpellier?

Reagovat
smazaný uživatel

a to má zápas k dobru, i když s Bordo

Reagovat
domingo

Neočekávaně

Reagovat
smazaný uživatel

ahcjo... kdyby monako ustalilo vykony tak moze hrat klidne o titul

Reagovat
smazaný uživatel

abych to shrnul... dnes jsem poprvé viděl Montpellier a opravdu se nedivím, že jsou takhle vepředu tabulky... takhle sehraný a soudržný tým jsem dlouho neviděl... nejenže bojuje do poslední chvíle, má i skvělou techniku... především Costa a jeho centry do vápna ze standardek, opravdu super ... Montaňo nebezpečněj jak sviňa... co musím zkritizovat, byly časté a mnohdy zákeřné fauly... aby Yanga-Mbiwa šlápn na ruku Šamachovi... to se prostě nedělá... Bordeaux nebylo vůbec lepší, ale zase skvělé v koncovce, jak v Lyonu... Les Girondins aktuálně nemají ve Francii žádnou konkurenci...

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha Bordeaux nemá v Ligue 1 moc konkurenci, to jim letos titul vyhraje, to jsem si jist. Blanc knows.

Reagovat
smazaný uživatel

Bordeaux nemá jenom Goucuffa, na lavičce jsou další tři záložníci, kteří by mohli hrát v základu... já zkrátka věřím, že se prosadí konečně francouzské mužstvo i v LM... vážně si myslím, že Girondins letos dojdou až do semifinále, předvádí úchvatný fotbal se stabilní výkonností... už jenom ve skupině to dokazovalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Pláša je hodnotný člen té zálohy?

Reagovat
smazaný uživatel

posledni dobou ano..

Reagovat
smazaný uživatel

dneska třeba střídal... ono je to tam vážně nabitý, o základ snad nemusí bojovat jen Gourcuff... ale nehraje špatně, to v žádném případě...

Reagovat
smazaný uživatel

Wendel..

Reagovat
smazaný uživatel

Letos chyběl snad jen dvakrát v lize(14 mačů z toho 11 v základu) a jednou v lize mistrů.I ty výkonu jsou dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

V 70. minutě bylo asi Puelovi pěkně vedro. :) Každopádně jsem rád za výhru, podobné týmy se musí porážet, jinak nemá smysl pomýšlet na příčky nejvyšší.

Reagovat
smazaný uživatel

jak jste hráli? když jsem koukal na průběžnej výsledek, na žádnou slávu to nevypadalo...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel(naštěstí) jsem neviděl, ale čisté konto a dva vstřelené goly jsou u nás v poslední době vzácností, takže asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

věděl jsem, že Lens nebude lehký soupeř...

Reagovat
smazaný uživatel

Lens i Bordeaux mi dělají velkou radost. Koukal jsem na pár zápasů Lensu minulou sezonu v Ligue 2 a říkal si, že tak v topu druhé poloviny tabulky by mohli být. Tak snad to ještě trochu vylepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Lens. Tenhle tým se prostě MUSÍ udržet.

Reagovat
smazaný uživatel

o tom vůbec nepochybuju...

Reagovat
smazaný uživatel

Já tomu předloni taky nevěřil a jak to dopadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně... co bylo, bylo... teď je na tom lens opravdu hodně dobře i co se týče bodů, musel by chytnout opravdu nějakou velkou krizi... podle mě půjde dolů Grenoble a St. Étienne... to se už loni zachránilo o prsa...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ze sestupu vyplynul přestup Matuidiho a Mirallase do Lens.

Reagovat
domingo

Matuidi půjde výš :)

Reagovat
domingo

Matuidi půjde výš :)

Reagovat
domingo

A ještě Bergessio.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, stejně tak Payet. Samí kvalitní a přesto stále hodně talentovaní fotbalisté, jsem zvědavý, jak bude vypadat jejich budoucnost.

Reagovat
domingo

Janota by byla taky ve druhé lize škoda..., bůhví, v čem je problém, dobrých hráčů mají dost.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele