11. kolo
16.12.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Monaco si překvapivě poradilo s Rennes 1:0

Překvapivý výsledek. Monako, jenž do této chvíle čekalo na výhru dlouhých pět zápasů, porazilo Rennes, které drželo sérii čtyř zápasů bez prohry. Jedinou branku utkání vstřelil korejský útočník Park Chu-Young.

Knížecí klub se tak v tabulce vyšvihl o jednu příčku výše, na jedenáctou. Jednalo se již o osmou výhru Monaka v této sezoně, klub ale ztrácí především kvůli remízovým zápasům, který uhrál za celou sezonu pouze jeden. Naopak Rennes po dlouhé době opět poznalo hořkost a kyselost porážky a kleslo o jedno místo níže.

Přestože celý zápas byl doslova naplněn gólovými příležitostmi, paradoxně se ujala pouze jedna střela. Šťastnější nakonec ze stadionu odcházeli domácí příznivci, jelikož výhru jejich týmu rozhodl ve 20. minutě z bezprostřední blízkosti Park Chu-Young.

Ale byli to hosté, kteří jako první ohrozili branku svého soupeře. Již ve čtvrté minutě se do obrany Monaka vřítil neohroženě Leroy a svou technickou střelou se pokoušel překvapit brankáře Ruffiera. Jeho rána ale skončila nad brankou. O dalších pár minutek později zkoušel Ruffierovu pozornost také Jires Kembo-Ekoko. A přestože tentokrát mířil mezi tři tyče, jeho slabý pokus nenadělal domácímu gólmanovi příliš problémů.

I přes slibný začátek to ale byli hosté, kteří jako první inkasovali. Nené svým přímým kopem objevil na levé straně volného Puygreniera, ten si míč stáhl k rohu pokutového území a centrem uvolnil Chu-Younga. Pro korejského obránce již nebylo velikým problémem ono ladné natáhnutí nožky a z toho pramenící dorážky míče za záda Doucheze - 1:0.

Tempo zápasu tak alespoň dočasně kleslo. Alespoň těsně před koncem prvního poločasu ale oba týmy připomněly alespoň náznaky šancí. Za domácí svou příležitost promrhal Alejandro Alonso, v hostujícím sektoru mohli spílat zase Kembo-Ekokovi.

V 57. minutě se mohlo skóre měnit podruhé. Ve velice dobré střelecké pozici se po přiťuknutí aktivního Puygreniera objevil záložník Nené, zatímco jeho pokus měl neuvěřitelnou sílu a razanci, postrádal větší přesnost a proletěl pár centimetrů vedle pravé tyče branky hostů.

Hosté již byli do konce zápasu lepším týmem, svou převahu ale nedokázali přetavit v brankové příležitosti. Postupně pálil sice Ismael Bangoura, Leroy i Sylvain Marveaux, ani jedna střela ale neměla parametry na to, aby se stala brankovou.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Monaco nic neprevede a smolne prohraje 0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele