Ligue 1 - preview 11. kola

15.12.2009, 08:37, aktualizováno 16.12.2009, 08:26
Previews
Šlágr dohrávaného 11. kola se hraje dnes v Montpellieru. Nejen proto, že sem přijíždí první Bordeaux, domácí totiž drží skvělou druhou pozici s minimální ztrátou. Za vedoucím duem je Marseille, která jede do Lorientu, Lyon nechce dopustit další ztrátu proti Boulogne. Monako hostí Rennes, Paříž hraje s Lensem.
AS Nancy-Lorraine - OGC Nice  (středa 19:00)
Pátá prohra z pěti zápasů? To by se nemělo stávat ani těm horším týmům, ačkoliv takový Grenoble měl donedávna ještě co povídat. Nancy se ale nyní potřebuje vyškrábat tabulkou alespoň mírně vzhůru, a proti trápícímu se Nice k tomu má ideální příležitost.

Posledních pět zápasů znamenalo pouhé tři body. Výhra nad rozjetým Auxerre se sice počítá, odjíždět ale bez bodů od takových soupeřů, jako je Saint-Etienne nebo Lens by se ale kandidátovi na udržení stát rozhodně nemělo. Minulý zápas pak skončil pro AS velice smolně, nejdříve sice vedlo, ale vstřelilo si vlastní branku, neproměnilo penaltu a nakonec dostalo červenou kartu. Zápas s Rennes tak skončil 1:2 a Nancy je nyní na stejném bodovém ohodnocení, jako jeho dnešní soupeř.

Jednalo se dokonce o čtvrtou prohru v řadě na domácím stadionu. "Poslední dobou mám opravdu velice různorodé myšlenky. Jednou bych chlapce vynášel do nebes, jindy nemám pro jejich špatný výkon slov. Nemůžete pouze říct: "Takový je fotbal." V minulém utkání jsme byli lepším týmem, Rennes nás vykradlo, protože jsme si na svůj majetek nedávali dobrý pozor. Zápas se nám vymkl proto, že jsme byli ke svému soupeři příliš vlídní," prohlásil po zápase se Stade Rennes manažer ASNL Pablo Correa.

To hosty bude kromě neuspokojivých výsledků trápit i jiná věc. Kouč Didier Olle-Nicolle se kvůli karetním trestům nemůže spolehnout hned na dva důležité hráče. Mimo je již delší dobu klíčový stoper Onyekachi Apam, jenž si svůj měsíční trest vysloužil za udeření hlavou do obránce Marseille Heinzeho, v minulém zápase byl zase vyloučen Bagayoko Mamadou. "Červená karta byla určitě nezasloužená. Zákrok sice nebyl čistý, rozhodně se ale nejednalo o úmyslný faul," čertil se po zápase Olle-Nicolle.

"Absence Apama nás velmi zasáhla již v minulých utkáních. Po onom osudném utkání s Marseille jsem byl poměrně nervózní, jak se s tím mužstvo vyrovná. Musíme teď kvůli různým suspendacím udělat příliš mnoho změn," dodával. Manažer OGC se navíc kromě absencí musí vyrovnávat i s klesající formou svého týmu. Ještě nedávno tým sice drtil takové soupeře, jako Lyon či Paris Saint-Germain, nyní má ale problémy se Sochaux či naposledy s Lens. Rychlý vzestup tak vystřídal snad ještě rychlejší pád a Nice se musí začít ohánět, aby se vzdálilo sestupovým vodám.

Domácím bude chybět pouze dvojice hráčů. Trest z minulého utkání si odpyká Damien Macaluso, na tribuně bude muset hodinku a půl prosedět i Alfred N'Diaye. Naopak po suspendaci se vrací Jamie White.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Bracigliano - Chrétien, Ouaddou, Andre Luiz, Marange - Traore, Berenguer, Feret - Dia, Alo'o Efoulou, Malonga
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Ospina - Coulibaly, Cid, Paisley, Gace - Hellebuyck, Diakite, Sable - Mounier, Remy, Mouloungui
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.00 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Stade Rennes  (středa 19:00)
Knížecí klub si bude chtít ve středu večer usmířit své fanoušky, kteří v neděli na vlastní oči viděli drtivou prohru 0:4 s týmem z Lille. Svou reputaci si mohou domácí napravit ve střetnutí proti Rennes - mužstvu, které už čtyři zápasy v řadě neprohrálo.

Výkony Monaka jsou opět jako na houpačce. Tým dokáže bez problémů vyhrát tři utkání v řadě, poté zase následuje série pěti utkání bez vítězství (remíza a 4 prohry). "Poslední kapkou" byla vysoká nedělní prohra s ve formě hrajícím mužstvem Lille, které vcelku bez problému vyhrálo 4:0. Vysokou porážku lze z části omluvit fantastickou formu Lille, jenž čtyři góly vstřelilo už čtvrtému týmu v řadě.

Rennes se naopak zvedá, z posledních čtyř zápasů získalo 10 bodů a posunulo se na sedmé místo. Přesto se trenér Antonetti nechal slyšet, že výkony v letošní sezóně jsou jedny z nejhorších za poslední léta.

Obránce Monaka Puygrenier je rád, že může okamžitě zapomenout na "hororové" vzpomínky z utkání proti Lille. "Tento vložený zápas přichází v pravý čas. Hraje se už ve středu, takže nebudeme mít čas přemítat o vysoké prohře a budeme se soustředit jen na Rennes."

Monako se musí obejít bez několika zraněných hráčů. Ke čtveřici Pino, Costa, Coutadeur, Gakpe nejnověji přibyl Muratori, který se poranil v posledním utkání proti Lille. Mimo hru jsou i distancovaní Adriano a Pérez.

Ani hosté rozhodně nebudou kompletní, chybět bude zraněný útočník Gyan nebo brankář Ndiaye. Dlouhodobě mimo jsou Thomert, Inamoto, Aubey a Pagis.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Rufier - Lolo, Mongongu, Puygrenier, Traoré - Alonso, Gosso, Nkoulou, Nené - Park, Gudjohnsen
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Douchez - Fanni, Mangane, Hansson, Bocanegra - Tettey, Mvila, Leroy - Bangoura, Sow, Marveaux
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.10 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - Girondins Bordeaux  (středa 19:00)
Momentálně dva nejlepší týmy soutěže na sebe narazí ve středu večer na Stade de la Mosson. Že jedním z nich je loňský mistr z Bordeaux, nemůže nikoho překvapit. Kdo by ale před startem letošního ročníku řekl, tím druhým mužstvem bude nováček z Montpellieru?

Domácí tým postoupil do Ligue 1 z druhého místa, na stejné pozici, avšak v nejvyšší soutěži se vyhřívá i po patnácti odehraných zápasech. Montpellier má navíc ještě jedno utkání k dobru, střetnutí mezi Monakem a domácím klubem bylo kvůli onemocnění několika hráčů prasečí chřipkou na konci listopadu odloženo až na 13. leden roku 2010.

Co stojí za úspěchem týmu z jihu Francie? Svěřenci kouče Girarda na domácím stadionu dosud nepoznali porážku, o jediné body je tam hned v prvním kole připravilo mužstvo PSG. Skvělá je také obranná hra celku - ten sice venku inkasuje skoro dvě branky na zápas, doma však v této činnosti exceluje. V sedmi zápasech totiž Montpellier inkasoval pouze třikrát.

Bordeaux si v lize vybralo slabší chvilku ze začátku listopadu, kdy hned dvakrát v řadě prohrálo. Poté však přišla série tří vítězství, která hosty zase vrátila na špici tabulky. Za zmínku také stojí výkony Bordeaux v Lize mistrů - tam svěřenci trenéra Blanca vyhráli hned pět ze šesti utkání a suverénně postoupili do další fáze milionářské soutěže. Na druhý postupující celek - Bayern Mnichov si vytvořili luxusní šestibodový náskok.

Útočník hostů Bellion , který se trefil pouze jedinkrát v jedenácti utkáních, věří, že se jim z Montpellieru povede přivést body: "Důležitý je pro nás hlavně výsledek, ale chceme tam předvést i dobrou hru a zvítězit. Nečeká nás ale lehké utkání, viděl jsem sestřihy zápasů Montpellieru a viděl jsem tam ohromnou energii, která z mužstva úplně vyzařuje. Soupeř bude hrát bez obav, nebude pod tlakem. To je právě odlišuje od jiných mužstev, která musí hrát pod neustálým tlakem."

Domácím bude chybět pouze zraněný Johan Carrasso (bratr brankáře Bordeaux Cedrica). Hosté se budou muset zřejmě obejít bez Cianiho, který si po utkání s Lyonem stěžoval na bolest zad.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Yangambiwa, Spahič, Džodič, Jeunechamp - Marveaux, Pitau, Costa - Montano, Camara, Belhanda
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Chalmé, Sane, Planus, Trémoulinas - Plašil, A. Diarra, Gourcuff, Wendel - Gouffran, Chamakh
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 3.30 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Lorient - Olympique Marseille  (středa 19:00)
Konečně, museli si v posledních týdnech ulevit fanoušci Marseille. Jejich vyznávaný celek totiž konečně předvádí výkony, pro něž byl pasován na jednoho z favoritů celého letošního ročníku. Dnes bude ale muset potvrdit předcházející dvě výhry na hřišti Lorientu.

Marseille se sice příliš nevydařilo působení v Lize mistrů, když nepostoupila do osmifinále, najednou se ale zdá, že svěřenci Didiera Deschampse mají najednou mnohem více síly pro zápasy domácí ligy. Prakticky ihned po porážce 1:3 od Realu Madrid bylo na týmu zřejmé jakési zlepšení. Ať už v pohyblivosti, běhavosti, fyzičnosti. Marseille zkrátka téměř před koncem podzimní sezony opět vyhlásila útok na francouzský titul.

Tým Didiera Deschampse má na svém kontě nyní již dvě výhry v řadě. Nejdříve si poradil na hřišti rozjíždějícího (nyní již stojícího) Nice 3:1, v minulém utkání si zase snadno poradil s nováčkem z Boulogne 2:0. Díky tomu se Olympique dostal již na čtvrté místo, ačkoliv ještě před pár koly se styděl pouze kdesi v polovině Ligue 1. Na Ligu mistrů ztrácí dva body, na vedoucího obhájce trofeje z Bordeaux ale již bodů šest.

Ve zlepšenou formu věří i záložník Stéphane M'Bia, jenž se kvůli zranění objevil v dresu OM po dlouhých čtyřech týdnech. "Jsme tým, který prostě musí uhrát výsledky. Musíme vyhrávat, nezáleží na soupeřích. V posledních třech kolech bude také důležitá podpora fanoušků. Jak v bouřlivém domácím prostředí, tak i při výjezdech k venkovním zápasům. Naším prvním cílem je ale porazit Lorient. A to není nikdy jednoduché, na Stade du Moustoir je vždy výborná atmosféra. Budeme se pokoušet získat tři body, i kdybychom měli rozhodnou až v nastaveném čase," doufal v další úspěch defenzivní středopolař.

Výhra by se ale pochopitelně hodila také jejich soupeřům, jak již bylo několikrát zmíněno výše - Lorientu. Ten totiž opět po slibné jízdě zaváhal a nyní je v menším útlumu. Nevyhrál již třikrát v řadě, z toho například remizoval s Grenoblem či prohrál s Rennes. Přesto jsou ale oranžoví v domácím prostředí velice silní. Jako jeden ze dvou týmů ještě doma neprohrál a díky tomu se drží na slušné šesté pozici, na poháry pak ztrácí pouhé dva bodíky.

Domácím ale bude chybět zraněný levý bek Arnaud Le Lan, záložník Gabriel Penalba a stoper Jérémy Morel. FCL se ale budou moci spolehnout na svou největší hvězdu - útočníka a zároveň nejlepšího střelce týmu Kevina Gameira. "Jsou to naši přímí konkurenti. Bude to pro nás velice dobrý test, abychom ukázali jak na tom doopravdy jsme. Marseille je nám nyní totiž v tabulce velice blízko. Přestože jsme již třikrát v řadě nevyhráli, pomohla nám bezbranková remíza s Auxerre z minulého kola. Dodalo nám to více sebevědomí," přispěl na tiskové konferenci mladý kanonýr.

Marseille budou chybět dva útočníci. Kvůli zranění nemůže nastoupit kapitán Olympiquu Mamadou Niang, suspendován je zase Brandao.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Audard - Sosa, Genton, Koscielny, Baca - Amalfitano, Mansouri, Mvuemba, Diarra - Gameiro, Vahirua
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
mandanda - Bonnart, Diawara, Heinze, Taiwo - Abriel, Lucho, M'Bia, Cheyrou - Koné, Morientes
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 3.30 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Olympique Lyon - US Boulogne  (středa 19:00)
V Lize mistrů pohádka, v Ligue 1 tragédie. Tak by se dala popsat situace Olympique Lyon některému z literárních fanoušků. Lyon je sice v osmifinále Champions League, v domácí lize nevyhrál ale již pět zápasů. Dnes se pokusí sérii přelomit proti trápícímu se nováčkovi z Boulogne.

Olympique jako by opustila skvělá forma ze začátku sezony, už ani ve zmiňované Lize mistrů ke konci neukazoval tak oslnivé výkony, jako před nedávnem. Ve francouzské lize je to ale ještě o mnoho horší. Lyon nevyhrál již pět zápasů v řadě, z toho dva poslední prohrál. Především ten poslední musel fanoušky i hráče l'OL hodně mrzet.

Důležitý zápas proti Bordeaux totiž skončil fiaskem. Jak bodovým, tak i herním. Olympique si prakticky za celý zápas nevytvořil jedinou vážnější šanci, jeho soupeř, dalo by se říci i přímý konkurent o titul, ačkoliv to tak nyní nevypadá, ho přehrával na všech částích hřiště. Nakonec mohli být domácí ještě rádi, že prohráli pouze o jednu branku, nebýt výborných zákroků Huga Llorise to totiž mohlo být daleko horší. Kvůli špatné formě se dokonce Les Gones propadli až na devátou příčku. Na místo, které v úplném závěru podzimní sezony čekal asi opravdu málokdo.

Také proto navštívil po nepovedeném utkání s Bordeaux kabinu Lyonu jeho prezident, Jean-Michel Aulas. A hráči prý znovu našli novou motivaci. O proslovu zkušeného managera se rozpovídal náhradní brankář Rémy Vercoutre. "Jeho řeč byla velice pozitivní. Připomněl nám naše cíle, na druhou stranu nás ale ujistil, že za námi vedení stále stojí a má s námi trpělivost. Věříme, že jeho návštěva nás ještě víc nabudí a my konečně znovu vyhrajeme," doufal před utkání s nováčkem soutěže.

"Nikdy bych si nepomyslil, že budeme na tak špatné pozici. Je to opravdu bizarní. Všichni jsme pochopitelně velice zklamaní, do krize to má ale ještě opravdu daleko. Nemůžeme zpochybňovat touhu tohoto týmu," odpověděl nepřímo novinářům, kteří by si přáli hlavu hlavního kouče Puela. Především prý kvůli jeho taktické nevyspělosti.

Na druhou stranu - body potřebuje k životu více US Boulogne. Nováček soutěže je po nadějném úvodu soutěže až předposlední a na nesestupové pozice ztrácí již tři body. Před pár týdny sice utnul dlouhou sérii porážek a remíz třetí výhrou v sezoně, 2:1 nad Lens, ale v posledním kole opět padl. Tentokrát na půdě silné a ambiciozní Marseille.

"Možná vám to může připadat směšné, ale pro nás by bylo sedmnácté místo asi jako kvalifikace do Ligy mistrů. Chceme zůstat ve hře a bojovat až do konce sezony. Dokud bude alespoň minimální naděje," burcoval svůj celek trenér hostů Laurent Guyot.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Gonalons, Boumsong, Cissokho - Pjanic, Makoun, Kallstrom - Bastos, Gomis, Lisandro
US Boulogne - pravděpodobná sestava:
Bedenik - Borne, Perrinelle, Lachor, Rabuel - Karuru, Das Neves, Ramare, Ducatel, Cuvillier - Blayac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Le Mans UC 72 - Grenoble Foot 38  (středa 19:00)
Pro Grenoble není důležitějšího zápasu před blížící se zimní pauzou. Jeho soupeř Le Mans je totiž ve stejné kaši, nachází se rovněž v sestupovém pásmu. Zatímco vítězství by znamenalo pro hosty alespoň částečnou naději, že se na jaře můžou ještě zachránit, prohra možná skorodefinitivu pádu do nižší soutěže.

Mužstvo kouče Baždareviče tady hraje opravdu o hodně. Z posledního místa má na Le Mans ztrátu šesti bodů. Matematika je tedy jednoduchá - v případě výhry by stáhlo soka na hratelné tři body, prohra naopak navýší soupeřův náskok už na hrozivých devět. I bod by měl určitou cenu. Hlavně neprohrát. "Už nemáme právo na chybu," je si vědom asistent trenéra Stéphane Gilli. "Mít dvanáct bodů před pauzou je určitě možné."

Oba celky si v posledních dvou kolech připsaly po dlouhé době tři body. Grenoble vyhrál minulou neděli poprvé v sezóně nad Toulouse, Le Mans prospěla výměna kouče, porazilo tuhle sobotu díky gólu Le Talleca v nastaveném čase rozjeté Valenciennes. "Vím, že jsou domácí nespokojení s tím, kde teď v tabulce jsou," uvedl Gilli. "My musíme pokračovat v našem závazku a být především efektivní v útoku."

Le Mans věří, že s novým kormidelníkem Arnaudem Cormierem začala nová a lepší éra a že se podaří nejvyšší soutěž udržet. "Změnil se jejich tým, protože vyměnili kouče. Nehrají ten samý systém, nemají stejné rozestavení, dokonce ani kapitán nemá svou pozici... Ale funguje to, vždyť Le Mans nyní dokázalo zvítězit v poslední minutě," chválil Gilli.

Zatímco sestava GF38 by neměla doznat od minulého zápasu v Sochaux větších změn, Le Mans si bude muset poradit bez Maïgy, jenž se nechal proti Valenciennes těsně před přestávkou vyloučit. Zpět je ovšem již vykartovaný obránce Dossevi i útočník Cerman.
Le Mans UC 72 - pravděpodobná sestava:
Ovono - Louvion, Joao Paulo, Cerdan, Baal - Corchia, Thomas, Goulon, Lamah - Le Tallec, Helstad
Grenoble Foot 38 - pravděpodobná sestava:
Le Crom - Calvé, Paillot, Romao, Sauget - Batlles, Juan, Dieuze, Courtois - Matsui, Ljuboja
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.10 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - RC Lens  (středa 21:00)
Letos vyrovnaná francouzská liga hraje Pařížanům do karet. Boj o titul je už sice asi dávno ztracen, pohárovou Evropu po nemastných výkonech ovšem mohou pořád dobýt. Po přesvědčivé výhře nad St. Étienne proti nim tentokráte bude stát Lens, který má rovněž aktuálně vynikající formu.

Ač nováčci soutěže, hosté opravdu nebudou pro PSG žádným snadným soustem. Lens má na kontě dvanáct bodů za posledních pět zápasů, prohrálo jen v Boulogne. Tři ze čtyř vítězství získalo doma, v Parku princů se mu ale historicky velmi dobře daří, od roku 2001 tam ze sedmi zápasů prohrálo pouze jednou.

Hřiště na slavném stánku bude prý všelijaké, a proto se Lens na neznámý povrch důkladně připravuje. "Už experimentujeme s různými typy obuvi. Někteří hráči budou znevýhodněni. Naopak ti, kteří mají nižší těžiště, budou mít výhodu," vysvětloval kouč Lens Jean-Guy Wallemme. Ten bude mít k dispozici kompletní kádr včetně kapitána Monneta-Paqueta, jenž chyběl u poslední výhry 2:0 nad Nice.

Domácí za poslední čtyři kola získali devět bodů, když prohráli pouze na půdě vedoucího Bordeaux. Na třetí Marseille má minimální ztrátu, výhra by ho ještě blíže posunula k předním příčkám. "PSG a Valenciennes, které nás teď čekají, budou úplně něco jiného než co jsme poznávali během několika posledních týdnů. Tedy ještě kromě Marseille, pochopitelně " řekl Wallemme. "Proto musíme ještě více zabrat. Je ale pravda, že umíme srovnat úroveň hry podle soupeře," věří.

Pařížané nehlásí také žádná nová zranění, na marodce jsou pouze dlouhodobě zranění Hoarau a brankář Coupet. Toho v brance tradičně nahradí Edel. Okolo něj nyní kolují diskuze, odkud vlastně arménský fotbalista z rodného Kamerunu pochází. "Normálně se připravuje s námi a je připravený hrát," nevyvrací kouč Kombouaré jeho nástup. "Stojíme za ním. Je nešťastné, že se ty zprávy objevily teď, ale musíme se soustředit na zápas s Lens."
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Edel - Ceará, Camara, Sakho, Armand - Jallet, Makelele, Clément, Sessegnon - Erding, Luyindula
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Yahia, Chelle, Ramos - Sow, Kovačevič, Roudet, Akalé, Boukari - Maoulida
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.50 - 6.50
více informací
Valenciennes FC - AJ Auxerre  (úterý 21:00)
Po sedmi výhrách v řadě fotbalisté Auxerre získali jen jeden bod a spadli z vedoucí pozice na současné páté místo. Ani Valenciennes uplynulé dva týdny příliš nevyšly, utrpělo debakl v derby proti Lille a gólem v nastavení naposledy ztratily bod na půdě sestupujícího Le Mans. A tak si budou chtít po sobotě oba týmy zajisté spravit chuť.

Pro Auxerre zůstává velkým problémem ofenzíva. Má na svém kontě sice hned osm výher, tři branky se mu ale letos podařilo vsítit jen v utkání proti Lille. Celkově šestnáct vstřelených gólů je ze všech týmů první poloviny tabulky suverénně to nejhorší číslo z celé Ligue 1. Ani v posledním kole v Lorientu se svěřencům kouče Jeana Fernandeze skórovat nepodařilo, jen remizovali 0:0.

Jejich střelecká mizérie se táhne už tři kola, během které dali jen jednu branku. Přitom proti Lorientu už byl k dispozici polský kanonýr Jeleň, dva zápasy předtím zraněný. "Samozřejmě že to byl dobrý výsledek, který jsme v Lorientu uhráli," mluvil skromně hostující trenér. "Dobrým znamením je pro nás, že jsme zahráli dobře směrem dozadu. Pokud ale chceme získávat i nadále body, musíme se zlepšit," bylo mu jasné.

VA se nacházelo před sobotním kolem na třetí příčce. Liga je ovšem tak vyrovnaná, že ho jedno zaváhání na půdě Le Mans posunulo hned o pět pozic dozadu. Domácí zkrátka nedokázali porazit soupeře hrajícího celý druhý poločas o deseti a v samotném závěru nešťastně inkasovali z přímého kopu. "Jsme zklamaní, neměli jsme ten zápas pod kontrolou," smutnil hlavní kouč Philippe Montanier.

Mezi oběma celky je pouze jednobodový rozdíl. V případě výhry se Valenciennes vyhoupne alespoň do středečních utkání zpátky na třetí místo. "Jsem naštvaný, ale už musíme myslet jen na úterní zápas," zapomínal Montanier. "Někdy nastanou situace, kdy si nezasloužíte prohrát, někdy je to právě naopak. Teď je nejdůležitější, abychom se dobře připravili na Auxerre před naším publikem," dodal.
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
N'Dy Assembé - Ducourtioux, Biševac, Schmitz, Tiéné - Ben Khalfallah, Cohade, Sanchez, Audel - Pujol
AJ Auxerre - pravděpodobná sestava:
Sorin - Hengbart, Coulibaly, Mignot, Grichting - Oliech, Pedretti, Dudka, Capoue - Jeleň, Niculae
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.15 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Toulouse FC - FC Sochaux  (čtvrtek 19:00)
Za týden se odehraje vložené 11. kolo francouzské Ligue 1, protože však Toulouse bude bojovat v klíčovém zápase v Bruggách v tento termín o postup do další fáze Evropské ligy, odehraje střetnutí se Sochaux už nyní. Domácí mají aktuálně obrovský problém, hned tři brankáři jsou totiž na marodce.

Toulouse potřebuje po nedělním vyhoření na půdě posledního Grenoblu, který se na něm chytil a získal vůbec první výhru v sezóně, proti jen o bod vzdálenému Sochaux uhrát pozitivní výsledek. Výhra by ho třeba posunula na osmé místo. Kouče Alaina Casanovu ale postihla v jednom z nejdůležitější období roku velká nepříjemnost.

Nejenže TFC čekají dva domácí ligové zápasy, za týden v Bruggách musí vyhrát, aby se udržel v evropských pohárech i na jaře. A tenhle cíl bude muset splnit až se čtvrtým či pátým gólmanem v pořadí teprve sedmnáctiletým Loustallotem nebo Ahmadou, kteří si pomalu mohou zvykat, že nastoupí ke všem zápasům minimálně do zimního přestupového období. Oba si mohou ve čtvrtek odbýt ligový debut.

Poté, co se zranila na čtyři měsíce jednička Yohann Pelé, jenž si poranil vazy v koleni, se na úterním tréninku vyřadil ze hry i náhradník Olivier Blondel. Zlomil si kotník, půjde na operaci a na hřiště se vrátí nejdříve v březnu. "Je to krutý úder, protože na téhle pozici neoponujeme žádným bohatstvím," mluvil sklesle Alain Casanova. "Lituji Olivera, který se ošklivě zranil, to je jeden problém. A pak se musíme popasovat s dalším a čelit mu."

Sochaux naposledy remizovalo v St. Étienne 0:0. Venku sice získalo dvě výhry, ale střelecky se mu tam moc nedaří. Vsítilo pouze čtyři branky v šesti zápasech, jen o gól hůře jsou na tom poslední tři celky tabulky. Domácím alespoň posílí obranu Fofana, který se vrací zpět, hosté budou postrádat zraněného Brécheta s Mikarim, Dramé je nemocný, ani Poujol nenastoupí. Bek Jokič je už ale zpět.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.45 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - AS Saint-Étienne  (čtvrtek 19:00)
Lille po špatně odehraném začátku sezóny postupně šplhá tabulkou výše. Jestli doma vyhraje nad sestupem ohroženým St. Étienne, přiblíží se ještě více příčkám zajišťující evropské poháry. Mužstvo je po vyhroceném, zároveň ale vítězném zápase 4:3 nad Lyonem zajisté hodně nažhaveno.

Příští týden čeká Dogy klíčové střetnutí v Evropské lize doma s pražskou Slavií, proto si plánovaný zápas vloženého kola francouzské ligy odehraje už nyní. Jeho soupeř St. Étienne stejně jako loni bojuje o holé přežití. A po třech nepříliš úspěšných zápasech, ve kterých získalo dva body, by si potřebovalo potvrdit poslední nesestupovou sedmnáctou pozici.

Zezadu se totiž už netrpělivě blíží Boulogne, jenž je mu na krku už jen na rozdíl tří bodů. "Situace v tabulce je celkově hodně napjatá," ví moc dobře kouč Lille Rudi Garcia. "Naši prioritou bylo nabrat před zápasem fyzické síly. Musíme být schopni podat stejný výkon jako proti Lyonu, abychom uspěli."

Ač má Lille náročný program, zvládá ho velice slušně. A především doma je poslední měsíc a půl svým pánem. Vyhrálo nad vedoucím Bordeaux, třetím Valenciennes i právě naposledy nad Lyonem. "Euforie z té výhry by ale měla být zapomenuta, protože zápas proti ASSE bude hodně složitý. Musíme k soupeři přistupovat s pokorou a vážností," uvedl na předzápasové tiskové konferenci forvard Pierre-Alain Frau.

Hosté se budou muset v Lille obejít stále bez zraněného stopera Moustapha Bayaly. Ten v osmém kole v zápase proti Bordeaux utrpěl zlomeninu nártu a podle nových vyšetření si zahraje minimálně až za tři měsíce. "Po konzultaci se specialisty jsme věřili v návrat za měsíc a půl po sundání sádry," vysvětlovat sportovní ředitel Damien Comolli. "Ale ukázalo se, že zranění není vyřešeno," konstatoval.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.75 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Girondins Bordeaux15101424:1031
2.Montpellier HSC1483323:1727
3.Valenciennes FC1582527:2126
4.Olympique Lyon1575327:2226
5.AJ Auxerre1582516:1426
6.FC Lorient1574424:1425
7.Olympique Marseille1474326:1725
8.Stade Rennes1565421:1423
9.Paris Saint-Germain1564523:1622
10.Lille OSC1564522:1922
11.AS Monaco1471617:1622
12.Toulouse FC1563615:1221
13.AS Nancy-Lorraine1562721:2320
14.OGC Nice1562717:2520
15.FC Sochaux1461714:1919
16.RC Lens1553715:2318
17.AS Saint-Étienne1543811:1815
18.US Boulogne1533913:2912
19.Le Mans UC 7215231013:239
20.Grenoble Foot 381513119:266

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (13)

Přidat komentář
domingo

Cítím plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Paddy

To je lepsi

Reagovat
smazaný uživatel

Auxerre vyhraje 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

dneska me lakaji dve dvojky, Rennes a Grenoble ( what a cock? )

Reagovat
smazaný uživatel

ok tak x2 no , ale nechapu ty Rennes, ze neco uhrali v poslednich zapasech s takovou zalohou Rennes si dam kazdopadne jako predkrm pred Spartickou

Reagovat
smazaný uživatel

omg a to sem dneska jeste nepalil, sorry guys, ta zaloha rennes je fpohode (nevsimnul sem si vysunutych kridel :) )

Reagovat
smazaný uživatel

go montpellier

Reagovat
smazaný uživatel

že by nový fanda francouzského nováčka?

Reagovat
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes nebo nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

marseille vyhraje

le mans vyhraje

podle mě docela jistý zápasy...ikdyž vím, kde se nachází Lorient, ale kvalitou se nemůže rovnat s Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele