11. kolo
10.12.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Toulouse přejelo Sochaux 2:0

Vložené jedenácté kolo rozhodl zkraje druhého poločasu znovuzrozený kanonýr Toulouse André-Pierre Gignac. Naopak český útočník v barvách Sochaux Václav Svěrkoš se tentokrát v základní jedenáctce neobjevil a neprosadil se ani jako střídající hráč.

Toulouse tak dalo zapomenout na matný výkon z Grenoblu, kde neočekávaně prohrál 0:1. Díky zisku tří bodů se vytáhl již na devátou pozici, na evropské poháry již tak ztrácí pouze dva body. Naopak Sochaux poosmé v řadě prohrálo a nadále zůstává nebezpečně blízko sestupovým vodám.

Utkání sice mělo Toulouse v moci již od samého začátku, dlouho se mu ale nedařilo pokořit obranu a brankáře Sochaux. To změnil až tři minuty po změně stran André-Pierre Gignac, jenž svou druhou brankou o pár okamžiků později nakonec utkání definitivně rozhodl. Pro mladého útočníka to znamenalo již šestou branku v sezoně.

Přestupový cíl londýnského Arsenalu měl také jako první šanci. V šesté minutě nebezpečně střílel na Richertovu branku, zpoza pokutového území ale střílel pouze doprostřed. Brankář Sochaux byl zaneprázdněn i později, jednalo se tak pravděpodobně o nejaktivnějšího hráče hostů. Do první půlhodinky ještě zvládnul vytáhnout dva dobře umístěné přímé kopy Paula Machada.

Gignac se opět připomněl ve 29. minutě. Vprostřed pole zakombinoval s Moussou Sissokem a odhodlal se k tvrdému voleji. I tentokrát ale Richert působil velice jistě, a úvodní branku Toulouse tak znovu nedovolil. Své štěstí zkoušel i kapitán domácích Etienne Didot, který hlavičkoval po centru svého jmenovce Capoueho.

Sochaux se k první šanci utkání dostalo až čtyři minuty před koncem první půle. Benajmin Gavanon nebezpečně pálil na mladíka v bráně Toulouse Anthonyho Loustallota. Talentovaný brankář si ale s jeho pokusem poradil.

Zatímco v prvním dějství se domácí trápili, ve druhém bylo po pár sekundách vše jinak. Ve 49. minutě se totiž trefil aktivní Gignac. Loustallot poslal svým výkopem míč až do šestnáctky Sochaux, tam Gignac využil chyby obránce Fatyho a chladnokrevně překonal i Richerta - 1:0. Něco podobného Gignac již dlouho neukázal.

O dvě minuty později to bylo již o dvě branky. A opět u toho byl Gignac a chyba v obraně hostů. Tabanou napadal při rozehrávce Stevanoviće, ten nakonec svou přihrávku opravdu poslal na kopačky soupeře. Toho dokázal Gignac opět skvěle využít a poslal svůj tým do vedení 2:0.

Sissoko se ještě pokoušel vylepšit výhru domácích, jeho pokus ale skončil nad brankou. Nakonec se ukázal i český útočník Svěrkoš, ale ani jeho střela nemířila přesně.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele