11. kolo
16.12.2009 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Le Mans pod novým koučem šlape, porazilo 1:0 Grenoble

Nový kouč má na Le Mans jen ten nejlepší vliv. Dnes červeno-oranžoví v důležité bitvě o udržení porazili Grenoble a posunuli se dokonce mimo sestupové pásmo. Jedinou branku utkání vstřelil Thorstein Helstad.

Le Mans UC 72 tak v tabulce předskočilo Saint-Etienne, přestože na sedmnáctém místě nemá na zeleno-bílé náskok jediného bodu. Domácí tak ukázali, že na svém stadionu se jedná o velice silné mužstvo a záchrana začíná nabývat reálných obrysů. Naopak Grenoble se po povedené sérii opět začíná zabředávat do hustého bahna. Z posledního místa ztrácí již devět bodů, v následujícím kole ale přivítá trápící se Nice.

Pro domácí začalo býti dobře již po necelých sedmi minutách hry. Mathieu Dossevi skvěle uvolnil norského kanonýra Thorsteina Helstada, ten si obhodil obránce Sandyho Paillota a tvrdou pravačkou překonal brankáře Le Croma - 1:0.

Grenoble dostal šanci na vyrovnání v 17. minutě. Ljuboja našel japonského útočníka Daisuke Matsuie, mimochodem bývalého hráče Le Mans, jenž z první napálil míč pouze vedle pravé tyčky. O pár minut později to naopak mohlo být již o dvě branky. Protiútok vedený Dossevim skončil u zakončujícího Helstada. Ten si ale nevedl tak dobře, jako v předešlé situaci a přízemní střelou Le Croma nepřekonal.

Poslední šance první půle ale patřila Grenoblu. Dieuze z voleje pořádně protáhl gólmana Ovona, ten ale nakonec s problémy míč vytáhl na rohový kop. Z toho již hosté nic nevytěžili a do kabin se tak šlo za stavu 1:0.

Gabunský brankář musel likvidovat další příležitost Grenoblu těsně po změně stran. Akrour pálil zpoza pokutového území, ale naštěstí pro domácí se opět vyznamenal Ovono. Le Mans se ale nedalo zahanbit a také se pokoušel o druhou branku utkání. Le Tallecova rána byla velice nebezpečná, nakonec ale pouze olízla břevno Le Cromovy brány.

Další příležitost hostům připravil opět Matsui. Ten našel dobře postaveného Paillota, ten ale svou chybu z první brankové situace nenapravil, když hlavičkoval příliš blízko brankáři Le Mans. Z přímého kopu zahrozili také domácí. Sebastien Corchia našel Le Tallece, ten přiťukl Helstadovi a - gólman hostů měl opět co dělat, aby byl včas u své pravé tyčky.

Ovono poté zlikvidoval další šanci Dieuzeho, největší příležitost měl ale v samém závěru utkání Herold Goulon. Jeho pokus z dobrých dvaceti metrů se již pídil za brankovou čáru, nakonec ale míč těsně před uznáním branky zachytil Le Crom.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neprohra Grenoblu kvuli kurzu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele