11. kolo
16.12.2009 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Lyon jasně přehrál Boulogne, ač pouze 2:0

Fanoušci Lyonu si konečně mohou oddechnout. Jejich tým totiž po dlouhých pěti zápasech konečně v lize oslavil výhru, a vrátil se tak na pohárové příčky. Jeho smutným protivníkem byl nováček z Boulogne.

Pro Olympique se již opravdu jednalo o krizový zápas. Pokud by nevyhrál, Bůh ví, co by se v kabině sedminásobného mistra dělo. Po trapném výkonu a následné porážce s Bordeaux ale tým konečně zabral a na domácím stadionu si poradil s nováčkem z Boulogne. To pokračuje v matných výkonech, prohrálo podruhé v řadě a v tabulce mu stále patří předposlední příčka.

Osmou výhru v sezoně ale zajistil domácím až v 72. minutě Miralem Pjanić, bosenský objev letošní sezony. Vítězství l'OL pečetil již v nastaveném čase druhého poločasu César Delgado, jenž se tak odvděčil za šanci v základní sestavě.

Lyon byl sice od začátku jasně aktivním mužstvem, na nějaké příležitosti si ale musel poměrně dlouho počkat. Teprve ve 21. minutě našel Gomis u pokutového území postaveného Bastose. Brazilský záložník skvělou přihrávkou ještě našel švédského středopolaře Kima Källströma, k jeho nohám se ale stihl vrhnout brankář Bédénik, a bylo tak po šanci.

Poté se stal zakončujícím hráčem sám Bastos. Rohovým kopem ho oslovil Pjanić, ani tentokrát ale nebyla Bastosova šance dotažena do zdárného konce. Jeho hlavičku tentokrát od skórování přemluvilo břevno Bédénikovy bány. Letní posila Lyonu se ale snažila i nadále, o pár okamžiků později se již na gólmana Boulogne řítila rána z přímého kopu. I tentokrát byl ale hráč hostů úspěšnější.

Křídelní útočník byl v této chvíli jasně nejlepším a nejaktivnějším hráčem na hřišti. Jeho další příležitost přišla po centru Reveillereho. Tentokrát ale mířil jeho pokus mimo branku. S blížícím se koncem prvního poločasu přišla i šance hostů. Blayacova střela ale mezi ty povedené rozhodně nepatřila - ač skončila mimo dosah brankáře Llorise.

Chvíli po změně stran se ale hra vrátila k normálu - to znamená tlaku Lyonu. Bédénik ale ukazoval své umění a zabránil ve skórování jak Boumsongovi, tak také Delgadovi. Na "neporazitelného" gólmana již vyzrál Kim Källström, švédský záložník se možná již radoval z úvodní branky. Na poslední chvíli ale na brankové čáře zasáhl obránce Ducatel.

Bastos střílel zpoza pokutového území mimo, Källströma zase vychytal brankář Boulogne. Nakonec se ale domácí zaslouženě dočkali - 18 minut před koncem utkání. Delgadův centr našel Bastose, jehož odraženou střelu dorazil do branky pohodlně dobíhající Pjanić - 1:0.

Nakonec to bylo o dvě branky. Dva náhradníci - Sidney Govou a Yannis Tafer - překombinovali obranu hostů tak dokonale, že zakončujícímu Delgadovi stačilo dorazit míč do prázdné branky - spokojení fanoušci Lyonu tak viděli druhou branku svého týmu a mohli se radovat z postupu na čtvrté místo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neni co resit.

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele