Liga mistrů: souhrn středečních zápasů 4. kola

07.11.2007, 22:43, aktualizováno 07.11.2007, 22:43
Komentáře a souhrny
Liga mistrů zná první dva osmifinalisty a oba jsou z Anglie, vstupenku do osmifinále si s předstihem zajistil Manchester, který je po výhře 4:0 nad Dynamem Kyjev jediným týmem s plným počtem bodů, a také Arsenal, jemuž stačila remíza na Slavii. Blízko je po výhře nad Rangers Barcelona, vyřazen je po prohře v Lyonu Stuttgart, za postupem mají nakročeno také Inter, Fenerbahce a Sevilla.
Skupina E
Fotbalisté Barcelony jsou jednou nohou v osmifinále, poradili si bez větších potíží s Glasgow Rangers a o postup by je mohl připravit asi už jen zázrak. Vítězství 2:0 se zrodilo už v prvním poločase, kdy se trefili Henry a Messi. Druhý zápas skupiny E byl o poznání dramatičtější. Lyon i Stuttgart hráli o zachování naděje, nakonec se radoval favorit. Hosté celý zápas prohrávali a dotahovali, dlouho byli pozadu jen o gól, ale v nastavení počtvrté inkasovali a Lyon tak vyhrál 4:2, čímž se dotáhl na rozdíl jediného bodu za Rangers. Německý mistr je naopak jedním ze tří týmů, které nezískaly ani bod a nejen že je bez šance na postup, už má jisté i poslední místo ve skupině.

Olympique Lyon - VfB Stuttgart 4:2

07.11.2007 20:45

Góly: 6. Hatem Ben Arfa, 15. Kim Källström, 37. Hatem Ben Arfa, 90+3. Juninho Pernambucano - 16. Mario Gómez, 56. Mario Gómez

Olympique Lyon na svém stadiónu porazil VfB Stuttgart a udržel si šance na postup do osmifinále. Naopak německý mistr své účinkování nejen v LM, ale i v pohárech celkově končí, z posledního místa v tabulce už se neodpoutá.

Diváci na Stade Gerland si přišli na své, zápas nabídl šest branek. Už po šesti minutách šli domácí do vedení hned po prvním vážnějším útoku. Na konci pohledné akce byl Hatem Ben Arfa a s přispěním teče bránícího Becka poprvé překonal Schäfera. Netrvalo dlouho a bylo to 2:0. Govou si udělal prostor, poslal centr na Kima Kallströma a ten přesným volejem znovu rozvlnil síť.

Až druhá branka hosty probrala k větší aktivitě a pár desítek vteřin po ní snížili. Hitzlspergerovu střelu zdálky Vercoutre jen vyrazil a Mario Gomez vrátil míč za jeho záda. Gól Stuttgart nakopl a lyonský brankář měl dostatek příležitostí k nápravě zaváhání při inkasovaném gólu. Zneškodnil samostatný nájezd Cacaua, poradil si i se střelami Meiry a Khediry.

Lyon vypadal zranitelný v obraně, ale jeho brejky byly stále velmi nebezpečné a nesly své ovoce. S Benzemovou střelou si ještě gólman Schäfer poradil, osm minut před přestávkou však už znovu kapituloval. Za parádní ranou Ben Arfy se mohl jen ohlédnout - 3:1.

Stuttgart se nechtěl vzdát bez boje a ve druhém poločase dokázal snížit opět na rozdíl jediného gólu. Po ose Meira - Beck se míč dostal ke Gomezovi a ten už si s ním věděl rady - 3:2. Hosté vycítili šanci a brzy měli obrovskou příležitost k vyrovnání. Gomeze ve vápně fauloval Fabio Santos a kopala se penalta, tu však Hitzlspergerovi skvěle chytil gólman Vercoutre.

Náhradník dlouhodobě zraněného Grégoryho Coupeta držel Lyon dál, ještě jednou uspěl proti Hitzlspergerovi. Hosté se tlačili dopředu, ale své šance neproměnili a místo vyrovnání přišla v nastaveném čase pojistka pro Lyon, o kterou se postaral Juninho.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Rangers FC 2:0

07.11.2007 20:45

Góly: 6. Thierry Henry, 43. Lionel Messi

Bez sebemenších problémů přejela Barcelona ultradefenzivně hrající Rangers a po zásluze se osamostatnila na čele tabulky skupiny E. Skotové opět naprosto rezignovali na snahu hrát fotbal a do útoku se nehrnuli ani když prohrávali o dvě branky...

Ze Ciudad Condal se během týdne ozývaly hlasy volající po rychlém gólu a Blaugranas tento cíl splnli na jedničku. Už v šesté minutě našel probouzející se Ronaldinho Messiho na pravé straně, jehož hlavičku na zadní tyč dorazil do branky po vyhraném souboji s Cuellárem Thierry Henry. Od úvodního hvizdu uběhlo 360 sekund a o výsledku zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Vzhledem k naprosté neschopnosti Rangers ve hře směrem dopředu bylo potřeba zodpovědět už jen jednu otázku: Kolik gólů ještě Barca nastřílí?

Katalánci si před utkáním slibovali, že brzký gól popožene soupeře dopředu, ovšem nestalo se. Svěřenci Waltera Smithe i nadále bránili v deseti lidech a pravděpodobně věřili v gól po nějaké standardní situaci. Domácí zcela ovládli hřiště a nad protestanty naprosto dominovali, skvělý den měl hlavně záložník Xavi.

V sedmnácté mintuě se málem prosadil jeho parťák ze zálohy Andrés Iniesta, když vedle letící střelou zakončoval průnik Lionela Messiho. Hlavička DaMarcuse Beasleyho směřující mimo Valdésovu branku znamenala kratičkou pauzu v trvalém tlaku vítězů Ligy mistrů z roku 2006.

Velkou radost měli snad všichni fotbaloví fanoušci z výkonu Ronaldinha, který je skutečně každým zápasem lepší a lepší. Už o víkendu vstřelil dvě branky a i tentokráte byl blízko gólu, když vyslal tvrdou střelu směrem k bráně Rangers a gólman McGregor měl hodně práce, aby míč vyrazil nad břevno.

Skotský brankář byl ve střehu také proti pokusu Xaviho, jehož do šance vyslal aktivní Ronaldinho. Další akci pro změnu zakončoval Henry. Abidalův centr z levé strany se dostal k Xavimu, jenž okamžitě přihrál francouzskému kanonýrovi, ale tomu střela nesedla.

Definitivní hřebíček do rakve Glasgow Rangers přišel krátce před odchodem do kabin, Ronaldinho si narazil s Messim, což mu umožnilo dostat se přes skotské obránce. Proti Brazilci sice ještě dokázal zasáhnout výborný McGregor, ale ani ten už nemohl nic dělat s následnou dorážkou Lionela Messiho. Argentinský mladík zaznamenal už čtvrtý gól v letošním vydání Ligy mistrů.

Po přestávce monolog Barcelony pokračoval. Útočně naladěn byl na pravé straně obrany Carles Puyol, v 51. minutě stál právě jeho průnik u zrodu první vážnější šance druhé pětačtyřicetiminutovky, akci barcelonského kapitána zakončoval jeho zástupce Xavi, Barca vytěžila pouze roh.

Poté se katalánský záložník změnil ze střelce v nahrávače, když přistrčil míč Messimu, jenž si krásně poradil s Davidem Weirem, ale radost z případného gólu mu překazil McGregor, jednoznačně nejlepší hráč svého týmu.

Zkušený brankář si poradil i s Thierry Henrym, dobře zasáhl při průniku Puyola a očima jistil skvělou ránu Xaviho do boční sítě. Barca i nadále útočila, Messi ovšem akci Henryho s Iniestou nevyřešil zrovna nejšťastněji. Oživení v útočných řadách Blaugrans přinesl mladičký supertalent Bojan Krkic, který nahradil za bouřlivého aplausu publika Ronaldinha. Jeho překvapivá dělovka z poza šestnáctky překvapila McGregora, jemuž míč vypadl z rukou a pod svou moc ho znovu dostal až na brankové čáře.

V závěrečných sekundách zápasu si Rangers asi uvědomili, že z dvougólového manka se se svým betonem nedostanou a výsledek 0:2 jim body nepřinese, a tak si v nastaveném šance připravili dvě střely na branku Victora Valdése. S tou první z přímého volného kopu Darchevilleho katalánský strážce svatyně problémy neměl, při voleji Nacho Nova už však musel vytáhnout parádní zákrok, který mu zaručil nejen čisté konto z tohoto zápasu, ale také prodloužení neprůstřelnosti v celém letošním ročníku nejprestižnější evropské soutěže.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.FC Barcelona (ESP)43107:010
2.Glasgow Rangers (SCO)42115:37
3.Olympique Lyon (FRA)42026:86
4.VfB Stuttgart (GER)40043:100
Skupina F
Skupinu F s přehledem ovládl Manchester United, po čtyřech kolech má plný počet bodů a má už jistý postup do osmifinále. Ten si podle předpokladů zajistil v domácím utkání s Dynamem Kyjev, když odevzdanému soupeři nedal žádnou šanci a porazil jej pohodlně 4:0. V druhém utkání bylo v sázce ještě víc, Sporting se s AS Řím popere o druhé místo a vzájemný souboj měl mnohé napovědět. Domácí byli blízko vítězství, čímž by situaci dost zamotali, ale AS v závěru srovnalo na 2:2 a je krůček od postupu. Sporting totiž k uchování naděje potřebuje v příštím kole alespoň bod z Manchesteru.

Manchester United - Dynamo Kyjev 4:0

07.11.2007 20:45

Góly: 31. Gerard Piqué, 37. Carlos Tévez, 76. Wayne Rooney, 88. Cristiano Ronaldo

V rámci skupiny F se ve středu hrál zápas Manchesteru United s ukrajinským Dynamem Kyjev. Manchester doma svého soupeře jasně přehrál a nedal Dynamu nejmenší šanci. Po brankách Piquého, Téveze, Rooneyho a Ronalda vyhrál slavný anglický velkoklub 4:0 a postupuje mezi nejlepších šestnáct týmů Ligy mistrů.

Oba dva týmy vstupovaly do zápasu z úplně jiné pozice. Manchester United zatím v základní skupině Champions League vyhrál všechny tři zápasy a v tom středečním si chtěl pojistit postup do další fáze. Na druhé straně Dynamo doposud nezískalo ani bod a na Old Trafford jel ukrajinský tým s tím, že může pouze překvapit. V prvním zápase před čtrnácti dny anglický celek na půdě Dynama vyhrál 4:2.

Do zápasu nemohl manažer Manchesteru Alex Ferguson použít, kromě dlouhodobě zraněných Scholese, Parka a Silvestreho, ani zkušeného obránce Garyho Nevilla, který má problémy s lýtkovým svalem. Ferguson poslal na hřiště většinu svých hvězd včetně Ronalda a Rooneyho, volno dostali pouze Rio Ferdinand, Ryan Giggs a Owen Hargreaves. Oleg Lužnij, trenér Dynama Kyjev, nemohl počítat kvůli zraněním s Šackichem a Belkevičem. Po zranění se naopal vrátil Rebrov, který ovšem v základní sestavě Dynama nakenec ještě nebyl.

Manchester začal zvolna. Jeho hra postrádala jiskru, a proto se osmělilo Dynamo. Hostující Carlos Corrêa ale mohl velkou šanci zakončit lépe. Měl před sebou prázdný prostor, ovšem nezakončil přesně a jeho střela skončila mimo. Na druhé straně Wayne Rooney připravoval dobrý balon pro Naniho, ale ani ten nedokázal vstřelit první gól zápasu. United pak i nadále ukazovali pouze málo z toho, co umí.

Vše se změnilo s úvodní, hodně šťastnou, brankou. Tu vsítil Piqué v jedenatřicáté minutě. Po Ronaldově přímém volném kopu se k hlavičce dostal Michael Carrick, od něho putoval míč do zad argentince Téveze a nakonec skončil u Piquého, který hlavou dostal domácí Manchester do vedení. První gól United nastartoval a již o šest minut později to bylo o dvě branky. Tevez vybojoval míč na vlastní polovině, vyměnil si nahrávku s Rooneym, prolétl obranou hostujícího Dynama jako nůž máslem a Šovkovskij, přestože si na míč sáhl, byl na jeho zakončení krátký.

Pro Alexe Fergusona byl v poločase dvoubrankový náskok dostatečně vysoký, aby vystřídal brankářskou jedničku Van der Sara a na jeho místo poslal Tomasze Kuszczaka. Jeho sebevědomí stouplo nedlouho po začátku druhé půle. To parádně zneškodnil šanci Dioga Rincóna. Poté pokračoval slušný fotbal s šancemi na obou stranách. Tévez mohl vstřelit i hattrick, kdyby proměnil všechny svoje šance. O snížení se snažil Tiberiu Ghioane, ale na Kuszczaka si nepřišel.

V sedmašedesáté minutě našel Ronaldo Naniho a ten přesným centrem vybídl Rooneyho, který z voleje s přehledem zvýšil na 3:0. Poté ještě v osmaosmdesáté minutě přidal poslední branku portugalský záložník Cristiano Ronaldo a Manchester United mohl oslalovat postup mezi nejlepších šestnáct.

Manchester vyhrál i svůj čtvrtý zápas v tomto ročníku Ligy mistrů. Tentokrát porazil Dynamo Kyjev 4:0. Pro United to je velice dobrý start do soutěže a řadí se tím k velkým favoritům Champions League.

Více informací k zápasu

Sporting CP - AS Řím 2:2

07.11.2007 20:45

Góly: 22. Liédson, 64. Liédson - 4. Marco Cassetti, 89. Ânderson Polga (vl.)

Sporting Lisabon a AS Řím se rozešly smírně. Na lisabonském stánku Estádio José Alvelade viděli diváci čtyři góly, avšak ani jeden z nich nebyl vítězný. AS Řím si díky bodu udrželo druhou postupovou pozici ve skupině F, Sporting zůstal třetí.

Římané doslova vlétli nebojácně do zápasu. Hned ve čtvrté minutě utkání se na okraji velkého vápna dostal ke střele pravý obránce Marco Cassetti a poslal svůj tým do vedení. Ovšem Sporting neotálel a brzy poskytl divákům na vyprodaném Estadio José Alvelade důvod k radosti. Brazilský gólman Doni vyběhl pro neškodný centr Marata Izmailova, ale do cesty se mu připletl stoper Phillipe Mexes a oba spoluhráči se srazili. Toho využil brazilský šutér Liedson, který se dostal k míči a vyrovnal. Ve 22. minutě tedy svítilo na světelné tabuli 1:1 a nerozhodný stav vydržel až do poločasové přestávky.

Po změně stran se opět ujali slova domácí. A znovu to byl Da Silva Liedson, který po spolupráci s Maratem Izmailovem hlavou rozvlnil síť Doniho brány. Ač se Řím snažil, stále se mu nedařilo dobýt bránu Tiaga. Hosté však měli mocného spojence. Byla jím štěstěna. Na samém konci utkání, kdy vše již spělo do vítězného konce v podání domácího Sportingu, srazil domácí do kolen chilský záložník římského AS David Pizzarro. Jeho dalekonosná rána byla smolně tečována stoperem Andersonem Polgou a bezmocný Tiago s tím již nic nezmohl.

Řím si tak odváží cenný bod z Lisabonu, který mu vzhledem k okolnostem dává velmi dobrou výchozí pozici do příštího utkání. Obere-li v příštím kole AS Řím Dynamo Kyjev o všechny tři body, tak se přidá k Manchesteru United a stane se druhým jistým postupujícím ze skupiny F.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Manchester United (ENG)440010:212
2.AS Řím (ITA)42116:47
3.Sporting Lisabon (POR)41125:64
4.Dynamo Kyjev (UKR)40043:120
Skupina G
Inter Milán po prohře v úvodním zápase nabral správný směr a dnes potřetí vyhrál. S moskevským CSKA sice prohrával už 0:2, ale rychle vyrovnal, nakonec otočil na 4:2 a potvrzení jeho postupu už by mělo být jen formalitou. Ve výborné pozici je také Fenebrahce Istanbul. To v klíčovém souboji zdolalo PSV Eindhoven a na druhém místě má právě na třetí Nizozemce čtyřbodový náskok.

Inter Milán - CSKA Moskva 4:2

07.11.2007 20:45

Góly: 32. Zlatan Ibrahimović, 34. Esteban Cambiasso, 67. Esteban Cambiasso, 75. Zlatan Ibrahimović - 23. , 31. Vágner Love

Inter Milán zvítězil nad CSKA Moskva 4:2 a udržel si vedoucí příčku ve skupině G před Fenerbahce, které také vyhrálo nad PSV Eindhoven 2:0. Oba vítězné týmy jsou velmi blízko postupu ze skupiny do další fáze Ligy mistrů. CSKA Moskva je na posledním místě skupiny s jedním bodem a ve zbylých dvou utkáních bude bojovat alespoň o postup do jarních kol Poháru UEFA

Domácí dokázali otočit nepříznivý výsledek, který svítil na ukazateli skóre po půl hodině zápasu. První gól CSKA vsítil ve dvacáté minutě nádhernou střelou z dvaceti metrů brazilský hráč Jo, když si narazil s Vagnerem Love. Chvíli po obdrženém gólu se dostal do velké šance Ibrahimovič, ale jeho chvíle měla teprve přijít. Než se domácí stihli otřepat z prvního gólu, přišel další šok. Ve 31. minutě poslal Carvalho dlouhý míč za obranu na nabíhajícího Vagnera Love, který předvedl mimořádný kousek. Obešel dva protihráče a prudkou střelou nedal brankáři domácích žádnou šanci.

Domácí fanoušci ovšem dlouho nesmutnili, protože hned o minutu později Inter snížil na 1:2 po precizně zahraném přímém kopu Christiana Chivu, který našel Ibrahimoviče a ten se nemýlil. To ale nebylo vše. Za další dvě minuty vyrovnal Cambiasso po přihrávce Crespa. Do kabin šly týmy za nerozhodného stavu 2:2.

Po přestávce jako první opět zahrozil ruský tým, když měli šance Carvalho a Love. Své šance nevyužili, a tak udeřilo na druhé straně. V 67. minutě Inter dokonal obrat, když se podruhé trefil Cambiasso. Zdecimovaný tým CSKA už nenašel sílu odpovědět. Účet utkání podtrhl v 75. minutě Ibrahimovič, který vsítil svůj druhý gól a přiblížil svůj tým k postupu do další fáze Ligy mistrů.

Inter předvedl domácím fanouškům nervy drásající zápas se šťastným koncem. Pro CSKA to musí být krutý výsledek, poté, co vedlo o dva góly. CSKA bude muset ještě velmi tvrdě bojovat o třetí místo ve skupině, které by mu zajistilo účast v jarní fázi Poháru UEFA. Interu stačí z posledních dvou zápasu jeden bod, který jej pošle do další fáze Ligy mistrů.

Více informací k zápasu

Fenerbahçe SK - PSV Eindhoven 2:0

07.11.2007 20:45

Góly: 28. Dirk Marcellis (vl.), 30. Semih Şentürk

Fenerbahce i nadále pokračuje k úspěšném tažení letošním ročníkem Ligy mistrů. Turecký klub si doma poradil s PSV Eindhoven a je jednou nohou v osmifinále prestižní soutěže.

Domácí navázali na svůj výkon z úvodního kola proti Interu a i tentokráte byli jasnými pány na hřišti. Hostující trenér Jan Wouters chtěl domácí fanoušky rychle umlčet a v úvodu se mu to dařilo pouze pomocí obránců, kterým se dařilo nepouštět domácí do šance. Tou první byla až ve 23. minutě nepřesná střela Roberta Carlose z trestného kopu. Fenerbahce kontrolovalo hru a ve 28. minutě šlo do vedení. To se ke střele z pravé strany odhodlal Kazim-Richards a jeho pokus si nešťastně srazil do vlastní sítě debutant v evropských pohárech Marcellis - 1:0.

Radost tureckých fanoušků ještě umocnil moment ze 30. minuty, kdy si Senturk Semih pěkně vyměnil míč s Alexem a střelou mezi nohy brankáře Gomese podruhé rozjásal domácí tribuny - 2:0.

Na tříbrankový rozdíl oté mohl zvýšit Alex, jeho chytrý oblouček však skončil na vrchní síti. Na druhé straně se konečně rozehřál Volkan, jemuž dal z trestného kopu vyniknout Simmons.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, Fenerbahce bylo i nadále aktivnější a Gomes musel likvidovat střely Kazima-Richardse a Aurelia. Až v 63. minutě se na hřiště dostal nejlepší střelec PSV Koevermans a hned o sobě dal vědět, jeho pokus z hranice pokutového území Volkan vyrazil na roh. Fenerbahce odpovědělo ránou Semiha, kterou vyrazil Gomes, po následném rohu pak hlavičkoval nad Alex. Domácí nakonec nemusela mrzet ani neproměněná šance Wedersona, vítězství 2:0 je totiž posunulo hodně blízko semifinálovým branám.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Inter Milán (ITA)43018:49
2.Fenerbahce SK (TUR)42205:28
3.PSV Eindhoven (NED)41122:54
4.CSKA Moskva (RUS)40136:101
Skupina H
Skupina H dodala druhého jistého postupujícího, stal se jím Arsenal. Přestože s ním pražská Slavia uhrála bezbrankovou remízu a připravila jej tak o stoprocentní bodový zisk, má už postup v kapse. Za osmifinále také míří Sevilla, ta nepřipustila překvapení v Bukurešti a porazila Steauu 2:0. Šanci na postup sice ještě má i Slavia, ale pravděpodobnější je ta varianta, že Arsenal doprovodí španělský tým a sešívaní se poperou se Steauou o Pohár UEFA. A v tomto souboji mají hodně navrch, hlavně díky dnešnímu bodu.

Steaua Bukurešť - Sevilla FC 0:2

07.11.2007 20:45

Góly: 25. Renato, 65. Renato

Steaua Bukurešť podlehla doma Seville a je na pokraji vyřazení nejen z Ligy Mistrů, ale i z evropských pohárů vůbec. Hosté naopak v poklidu kráčejí za postupem do vyřazovací fáze po boku Arsenalu. Domácí nastoupili v sestavě i s kanonýrem Dicou, sevillští na levém beku s Adrianem, když Dragutinovič se postavil do středu vedle Mosquery, do sestavy se dostal i holandský forward Tom de Mul. Klíčovou postavou byl ale střelec obou gólů Brazilec Renato. Vítězství hostí bylo zcela zasloužené, hráči Steauy ohrozili gólmana Palopa jen velmi zřídka.

Sevillští nastoupili celí v černém a Steaua ze začátku dobře presovala a prala se o každý míč. Hosté měli i první šanci utkání, Renato poslal přesný míč na de Mula, ale ten domácí branku minul. O dvě minuty později zase do příležitosti nabíjel spoluhráči Kanouté, ale tentokrát Renato trefil jen tyč. Steaua zahrozila po 15 minutách, když v pokutovém území Sevilly nadělal zmatek trestný kop Petreho, Palop se srazil s Mosquerou, ale nakonec se hosté ubránili. Po 25 minutách šla Sevilla do vedení. Navas našel z rohového kopu hlavu Poulsena, Zapata předvedl skvělý reflexivní zákrok, ale nekrytý Renato poslal míč do sítě. Steaua odpověděla trestným kopem, ale Dica pálil jen do zdi. Z následného protiútoku poslal míč vedle po centru Navase Kanouté, nepřesně hlavičkoval později i Poulsen. Po něm pak zamířil mimo i opět Kanouté. Domácí stihli do půle ještě hlavičku Nicolity mimo.

Do druhé půle vstoupila Steaua s odhodláním a měla více ze hry. Šance přišla v 52. minutě. Dica už mohl postupovat sám na Palopa, ale na poslední chvíli ho odzbrojil Mosquera. Badea pak dokonce vyrovnal, ale gól mu nebyl uznán pro ofsajd. Naopak v 65. minutě Sevilla z rychlého protiútoku zvýšila. A byla to brilantní akce. Daniel Alves zakombinoval s Renatem a mohl zkraje pokutového území poslat do ohně centr, ale místo toho si položil oba dotírající obránce a elegantně posunul míč dozadu na Jesúse Navase. Až on centroval a Renato poslal rybičkou míč přesně k tyči. Sevilla pak hrála v pohodě, Navasův nebezpečný centr vyrážel Zapata na roh, z něj pak hlavičkoval Renato, ale opět stál míči v cestě Zapata. V závěru pak mohli hosté ještě kopat penaltu, když hlavičku střídajícího Fabiana zastavil paží Goian, ale sudí Brazilcovo přání nevyslyšel.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Arsenal FC 0:0

07.11.2007 20:45

Góly: -

Výborným výsledkem s aktuálním lídrem anglické Premier League se můžou pyšnit fotbalisté Slavie. V nezáživném duelu vybojovali cenný bod za remízu 0:0 a z části tak odčinili debakl 0:7 z prvního utkání proti tomuto soupeři.

Úvodní minuty byly na obou stranách vyrovnané a nepřinesly žádnou nebezpečnou akci na jedné či druhé straně. Poprvé vážně zahrozili domácí, na rohový kop nejvýše vyskočil Tavarés, ale mířil z dobré pozice nad branku Almunii. V 37. minutě se Šenkeřík uvolnil uvnitř pokutového území a nepříjemnou střelou prověřil pozornost španělského gólmana, který střelu slavistického útočníka vyrazil na roh. To bylo prakticky vše důležité, co se v nezáživném a takticky svázaném prvním poločase odehrálo. Hostující Arsenal si nevytvořil žádnou příležitost, nicméně s přehledem kontroloval hru, díky své technické vyspělosti totiž dokázal podržet míč a nedovolil Slavii dostat se do souvislejšího tlaku..

V druhém dějství utkání vážněji zahrozili sešívaní už v 50. minutě, Švec ve středu hřiště odebral perfektně míč Gilbertovi a zahájil nadějnou akci, na jejímž konci byl pád Šenkeříka uvnitř pokutového území, svěřenci trenéra Karla Jarolíma se dožadovali penalty, nicméně rozhodčí celou situaci vyhodnotil správně a pokutový kop neodpískal. Nejblíže gólu tak byli domácí v 75. minutě. Tavares přesným pasem našel nabíhajícího Šenkeříka, ten ale nevyřešil situaci ideálně a Almunia jeho nájezd zlikvidoval. Další dobrou příležitost měla Slavia v 83. minutě - Pudil z přímého kopu nastřelil Suchého, jehož nebezpečná teč se mezi tři tyče nevlezla. Naproti tomu Arsenal za celé utkání brankáře Vorla výrazněji neprověřil, dnes mu totiž stačil k postupu bod a podle toho jeho hra vypadala.

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Arsenal FC (ENG)431011:010
2.Sevilla FC (ESP)43018:69
3.Slavia Praha (CZE)41124:124
4.Steaua Bukurešť (ROM)40042:70

Autor: Petr Starý

Komentáře (6)

Přidat komentář
HOST*Radys

Slavia gut

Reagovat
HOST*FCHK

tak dnes perfektni zapasy pro sazkare 2OOO jsou doma

Reagovat
HOST*boxi

ty vole me nic nevislo hej nechces me vipsat naky zapasy n a dnessek na email boxan1@seznam.cz pls dik moc uz chci taky neco vyhrat

Reagovat
HOST*FCHK

dnes uz nemam cas jedu do prace prijedu vecer na vikend ti tam neco hodim

Reagovat
HOST*linderoth

Vypiceny Arsenal mohl jsem met hodne penez!!

Reagovat
HOST*s.a.f.c

tak Arsenal sem trefil poločas ..vsechno vyslo krome posraného PSV..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele