základní skupiny - skupina G, 4. kolo
07.11.2007 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Fenerbahce směřuje za postupem

Fenerbahce i nadále pokračuje k úspěšném tažení letošním ročníkem Ligy mistrů. Turecký klub si doma poradil s PSV Eindhoven a je jednou nohou v osmifinále prestižní soutěže.

Domácí navázali na svůj výkon z úvodního kola proti Interu a i tentokráte byli jasnými pány na hřišti. Hostující trenér Jan Wouters chtěl domácí fanoušky rychle umlčet a v úvodu se mu to dařilo pouze pomocí obránců, kterým se dařilo nepouštět domácí do šance. Tou první byla až ve 23. minutě nepřesná střela Roberta Carlose z trestného kopu. Fenerbahce kontrolovalo hru a ve 28. minutě šlo do vedení. To se ke střele z pravé strany odhodlal Kazim-Richards a jeho pokus si nešťastně srazil do vlastní sítě debutant v evropských pohárech Marcellis - 1:0.

Radost tureckých fanoušků ještě umocnil moment ze 30. minuty, kdy si Senturk Semih pěkně vyměnil míč s Alexem a střelou mezi nohy brankáře Gomese podruhé rozjásal domácí tribuny - 2:0.

Na tříbrankový rozdíl oté mohl zvýšit Alex, jeho chytrý oblouček však skončil na vrchní síti. Na druhé straně se konečně rozehřál Volkan, jemuž dal z trestného kopu vyniknout Simmons.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil, Fenerbahce bylo i nadále aktivnější a Gomes musel likvidovat střely Kazima-Richardse a Aurelia. Až v 63. minutě se na hřiště dostal nejlepší střelec PSV Koevermans a hned o sobě dal vědět, jeho pokus z hranice pokutového území Volkan vyrazil na roh. Fenerbahce odpovědělo ránou Semiha, kterou vyrazil Gomes, po následném rohu pak hlavičkoval nad Alex. Domácí nakonec nemusela mrzet ani neproměněná šance Wedersona, vítězství 2:0 je totiž posunulo hodně blízko semifinálovým branám.

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle by mohl být dobrý zápas. Myslím, že PSV prohraje

Reagovat
HOST*bary72

Nevyzpytatelný zápas, oba mají stejnou šanci. Díky domácímu prostředí mírně favorizuji Fenerbahce. Tip 1:1.

Reagovat
HOST*dietrich

1:0 Fenerbahce

Reagovat
Slejdy

cemu se smejes dylino ??

Reagovat
HOST*

Chci se zeptat, nevíte něco o ghanském záložníkovi ve službách Fenerbahce Stephenu Appiahovi? Vím že byl zraněný, ale údajně je zdráv a v sestavě stále chybí. Díky a mějtě se

Reagovat
HOST*a

Malo pry honi dick-tak s nim zatim nepocitaji

Reagovat
eder

Příchod jednoho z nejlepších obránců všech dob (i když už za zenitem) klubu evidentně prospěl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele