základní skupiny - skupina H, 4. kolo
07.11.2007 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Steaua doma nestačila na Sevillu

Steaua Bukurešť podlehla doma Seville a je na pokraji vyřazení nejen z Ligy Mistrů, ale i z evropských pohárů vůbec. Hosté naopak v poklidu kráčejí za postupem do vyřazovací fáze po boku Arsenalu. Domácí nastoupili v sestavě i s kanonýrem Dicou, sevillští na levém beku s Adrianem, když Dragutinovič se postavil do středu vedle Mosquery, do sestavy se dostal i holandský forward Tom de Mul. Klíčovou postavou byl ale střelec obou gólů Brazilec Renato. Vítězství hostí bylo zcela zasloužené, hráči Steauy ohrozili gólmana Palopa jen velmi zřídka.

Sevillští nastoupili celí v černém a Steaua ze začátku dobře presovala a prala se o každý míč. Hosté měli i první šanci utkání, Renato poslal přesný míč na de Mula, ale ten domácí branku minul. O dvě minuty později zase do příležitosti nabíjel spoluhráči Kanouté, ale tentokrát Renato trefil jen tyč. Steaua zahrozila po 15 minutách, když v pokutovém území Sevilly nadělal zmatek trestný kop Petreho, Palop se srazil s Mosquerou, ale nakonec se hosté ubránili. Po 25 minutách šla Sevilla do vedení. Navas našel z rohového kopu hlavu Poulsena, Zapata předvedl skvělý reflexivní zákrok, ale nekrytý Renato poslal míč do sítě. Steaua odpověděla trestným kopem, ale Dica pálil jen do zdi. Z následného protiútoku poslal míč vedle po centru Navase Kanouté, nepřesně hlavičkoval později i Poulsen. Po něm pak zamířil mimo i opět Kanouté. Domácí stihli do půle ještě hlavičku Nicolity mimo.

Do druhé půle vstoupila Steaua s odhodláním a měla více ze hry. Šance přišla v 52. minutě. Dica už mohl postupovat sám na Palopa, ale na poslední chvíli ho odzbrojil Mosquera. Badea pak dokonce vyrovnal, ale gól mu nebyl uznán pro ofsajd. Naopak v 65. minutě Sevilla z rychlého protiútoku zvýšila. A byla to brilantní akce. Daniel Alves zakombinoval s Renatem a mohl zkraje pokutového území poslat do ohně centr, ale místo toho si položil oba dotírající obránce a elegantně posunul míč dozadu na Jesúse Navase. Až on centroval a Renato poslal rybičkou míč přesně k tyči. Sevilla pak hrála v pohodě, Navasův nebezpečný centr vyrážel Zapata na roh, z něj pak hlavičkoval Renato, ale opět stál míči v cestě Zapata. V závěru pak mohli hosté ještě kopat penaltu, když hlavičku střídajícího Fabiana zastavil paží Goian, ale sudí Brazilcovo přání nevyslyšel.

Autor: Radek Nosil / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Klidně bych měl chuť dát ten krásný kurz na neprohru domácích. Aspoň poločase. Myslím, že se v kurzech domácí dost podceňují.

Reagovat
HOST*bary72

Jasně, že se domácí kurzově podceňují, ale kvůli Slavii přeji strašně Seville. Tip 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou mi to o minutu skoro vyšlo Vzhledem k tomu že tohle byla moje jediná chyba (díky mé prozřetelnosti nedat Valencia-Trondheim) tak mi ještě na tiketu zbylo dost

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele