základní skupiny - skupina E, 4. kolo
07.11.2007 20:45 CET
4 : 2
(3:2)

Reportáž

Lyon porazil Stuttgart a uchoval si naději

Olympique Lyon na svém stadiónu porazil VfB Stuttgart a udržel si šance na postup do osmifinále. Naopak německý mistr své účinkování nejen v LM, ale i v pohárech celkově končí, z posledního místa v tabulce už se neodpoutá.

Diváci na Stade Gerland si přišli na své, zápas nabídl šest branek. Už po šesti minutách šli domácí do vedení hned po prvním vážnějším útoku. Na konci pohledné akce byl Hatem Ben Arfa a s přispěním teče bránícího Becka poprvé překonal Schäfera. Netrvalo dlouho a bylo to 2:0. Govou si udělal prostor, poslal centr na Kima Kallströma a ten přesným volejem znovu rozvlnil síť.

Až druhá branka hosty probrala k větší aktivitě a pár desítek vteřin po ní snížili. Hitzlspergerovu střelu zdálky Vercoutre jen vyrazil a Mario Gomez vrátil míč za jeho záda. Gól Stuttgart nakopl a lyonský brankář měl dostatek příležitostí k nápravě zaváhání při inkasovaném gólu. Zneškodnil samostatný nájezd Cacaua, poradil si i se střelami Meiry a Khediry.

Lyon vypadal zranitelný v obraně, ale jeho brejky byly stále velmi nebezpečné a nesly své ovoce. S Benzemovou střelou si ještě gólman Schäfer poradil, osm minut před přestávkou však už znovu kapituloval. Za parádní ranou Ben Arfy se mohl jen ohlédnout - 3:1.

Stuttgart se nechtěl vzdát bez boje a ve druhém poločase dokázal snížit opět na rozdíl jediného gólu. Po ose Meira - Beck se míč dostal ke Gomezovi a ten už si s ním věděl rady - 3:2. Hosté vycítili šanci a brzy měli obrovskou příležitost k vyrovnání. Gomeze ve vápně fauloval Fabio Santos a kopala se penalta, tu však Hitzlspergerovi skvěle chytil gólman Vercoutre.

Náhradník dlouhodobě zraněného Grégoryho Coupeta držel Lyon dál, ještě jednou uspěl proti Hitzlspergerovi. Hosté se tlačili dopředu, ale své šance neproměnili a místo vyrovnání přišla v nastaveném čase pojistka pro Lyon, o kterou se postaral Juninho.

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*bary72

Lyon chce postup a proto vyhraje, tip 2:0.

Reagovat
HOST*milantt

kde by som nasiel viac tipoch nejakych ekspertoch

Reagovat
smazaný uživatel

Allez LYON !!!!

Reagovat
Pharrell

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele