základní skupiny - skupina F, 4. kolo
07.11.2007 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Manchester United přejel Dynamo a postupuje

V rámci skupiny F se ve středu hrál zápas Manchesteru United s ukrajinským Dynamem Kyjev. Manchester doma svého soupeře jasně přehrál a nedal Dynamu nejmenší šanci. Po brankách Piquého, Téveze, Rooneyho a Ronalda vyhrál slavný anglický velkoklub 4:0 a postupuje mezi nejlepších šestnáct týmů Ligy mistrů.

Oba dva týmy vstupovaly do zápasu z úplně jiné pozice. Manchester United zatím v základní skupině Champions League vyhrál všechny tři zápasy a v tom středečním si chtěl pojistit postup do další fáze. Na druhé straně Dynamo doposud nezískalo ani bod a na Old Trafford jel ukrajinský tým s tím, že může pouze překvapit. V prvním zápase před čtrnácti dny anglický celek na půdě Dynama vyhrál 4:2.

Do zápasu nemohl manažer Manchesteru Alex Ferguson použít, kromě dlouhodobě zraněných Scholese, Parka a Silvestreho, ani zkušeného obránce Garyho Nevilla, který má problémy s lýtkovým svalem. Ferguson poslal na hřiště většinu svých hvězd včetně Ronalda a Rooneyho, volno dostali pouze Rio Ferdinand, Ryan Giggs a Owen Hargreaves. Oleg Lužnij, trenér Dynama Kyjev, nemohl počítat kvůli zraněním s Šackichem a Belkevičem. Po zranění se naopal vrátil Rebrov, který ovšem v základní sestavě Dynama nakenec ještě nebyl.

Manchester začal zvolna. Jeho hra postrádala jiskru, a proto se osmělilo Dynamo. Hostující Carlos Corrêa ale mohl velkou šanci zakončit lépe. Měl před sebou prázdný prostor, ovšem nezakončil přesně a jeho střela skončila mimo. Na druhé straně Wayne Rooney připravoval dobrý balon pro Naniho, ale ani ten nedokázal vstřelit první gól zápasu. United pak i nadále ukazovali pouze málo z toho, co umí.

Vše se změnilo s úvodní, hodně šťastnou, brankou. Tu vsítil Piqué v jedenatřicáté minutě. Po Ronaldově přímém volném kopu se k hlavičce dostal Michael Carrick, od něho putoval míč do zad argentince Téveze a nakonec skončil u Piquého, který hlavou dostal domácí Manchester do vedení. První gól United nastartoval a již o šest minut později to bylo o dvě branky. Tevez vybojoval míč na vlastní polovině, vyměnil si nahrávku s Rooneym, prolétl obranou hostujícího Dynama jako nůž máslem a Šovkovskij, přestože si na míč sáhl, byl na jeho zakončení krátký.

Pro Alexe Fergusona byl v poločase dvoubrankový náskok dostatečně vysoký, aby vystřídal brankářskou jedničku Van der Sara a na jeho místo poslal Tomasze Kuszczaka. Jeho sebevědomí stouplo nedlouho po začátku druhé půle. To parádně zneškodnil šanci Dioga Rincóna. Poté pokračoval slušný fotbal s šancemi na obou stranách. Tévez mohl vstřelit i hattrick, kdyby proměnil všechny svoje šance. O snížení se snažil Tiberiu Ghioane, ale na Kuszczaka si nepřišel.

V sedmašedesáté minutě našel Ronaldo Naniho a ten přesným centrem vybídl Rooneyho, který z voleje s přehledem zvýšil na 3:0. Poté ještě v osmaosmdesáté minutě přidal poslední branku portugalský záložník Cristiano Ronaldo a Manchester United mohl oslalovat postup mezi nejlepších šestnáct.

Manchester vyhrál i svůj čtvrtý zápas v tomto ročníku Ligy mistrů. Tentokrát porazil Dynamo Kyjev 4:0. Pro United to je velice dobrý start do soutěže a řadí se tím k velkým favoritům Champions League.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (10)

Přidat komentář
HOST*Devil

Manchester musí vyhrat a tim si zajistit postup ! Jen skoda ze kdyz tomu tak bude , tak souboj na AS Roma uz nebude takova bitva . Za United nastoupi asi spoustu nahradniku a hvezdy se budou setrit na jine zapasy ! Pak taliani budou delat machry jak jsou dobri !

Reagovat
smazaný uživatel

V plné síle by to byla 1 Ale myslím, že angláni pojedou na půl plynu. mají ale formu tak snad si zastřílejí

Reagovat
HOST*bary72

Jasná 1, ale Dynamo Kyjev nedostane takovou nakládačku jako Besiktas. Tip 3:0.

Reagovat
HOST*

tip:manutd vyhraje 4:0

Reagovat
Pharrell

pesne tak

Reagovat
HOST*

man utd jim nakope !!!!

Reagovat
HOST*

Mám vsazeno že Manchester vyhraje alespoň o dva góly. Můj typ je tak 4:1

Reagovat
HOST*

díky United....díky vám sem zase o pět kilek bohatší

Reagovat
HOST*

MANCHESTER UNITED jsou nejlepší

Reagovat
HOST*Devil

Super jen tak dal !!!!Glory Glory Man United .....

!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele