LaLiga - preview 37. kola

12.05.2018, 08:35, aktualizováno 13.05.2018, 08:26
Previews
Barcelona změří síly s Levante a bude hájit svou letošní ligovou neporazitelnost. V neděli jde do akce také druhý barcelonský účastník španělské nejvyšší soutěže, Espanyol doma hostí poslední Málagu...
Espanyol Barcelona - Málaga CF  (neděle 16:15)
V LaLize už záchranářský boj skončil, takže v zápase Espanyolu s Málagou už o nic podstatného nepůjde. Málaga se ještě může vyhnout poslednímu místu, ne však sestupu.

Sestupová hádanka se ve Španělsku vyřešila s předstihem, ale ještě pár týdnů či měsíců zpátky se soudilo, že duel Espanyolu s Málagou bude jedním z nejdůležitějších. Nestalo se tak. Málaga se zatím nevyhrabala z posledního místa a jako jistý sestupující už bude usilovat jen o to, aby nebyla dvacátá.

Espanyol pojal záchranářské boje zodpovědně a v minulých třech kolech vždy bodoval, z toho dvakrát naplno venku. Velkou senzaci způsobil před týdnem na Wanda Metropolitano, když si počíhal na silné Atlético Madrid. Katalánci ve zbytku sezony bojují o co nejlepší umístění, stále se totiž mohou posunout na desáté místo, i když to není zas tolik pravděpodobné.

Už je to dlouho, co Málaga naposledy slavila vítězství nad barcelonským soupeřem. V roce 2012 vyhrála na Cornellá - El Prat 2:1, ale od té doby už nikdy nevyhrála. Espanyol má tedy výrazně lepší vzájemnou bilanci a nejen to ho staví do role favorita.

Espanyolu zřejmě nepomůže Pablo Piatti, který měl zdravotní potíže a jeho start je minimálně nejistý. Kádr domácích je jinak pohromadě, což se nedá říci o hostech. Málaga má s marodkou dlouhodobé problémy a právě to je jedním z faktorů neúspěšné sezony. Na Espanyolu budou mimo hru Peňaranda, Ricca, Castro, Torres, Pérez, Recio a Kuzmanovič.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pau López - Vilá, David López, Hermoso, Javi López - Sánchez, Granero - Baptistao, Darder, Melendo - Moreno
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Prieto - Miguel, Hernández, González - Rosales, A.González, Lacen, Lestienne - Rolan - Ideye, En Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.85 - 5.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - FC Barcelona  (neděle 20:45)
Už jen dva zápasy dělí mistrovskou Barcelonu od historického počinu vyhrát sezonu bez jediné porážky. V novodobé historii se to žádnému španělskému celku nepovedlo. Katalánce čeká ve Valencii nepříjemný soupeř, Levante je ve vynikající formě a navíc v nominaci Barcy chybí Lionel Messi.

Vyhrát ligu bez jediné porážky, to je ve španělské LaLize něco nepoznaného. Barcelona je od tohoto senzačního počinu velmi blízko, stačí neprohrát poslední dva zápasy v sezoně. Pokud bychom hledali podobný počin, museli bychom někam do třicátých let minulého století, kdy se to sice Realu a Athleticu povedlo, avšak ligový formát byl tehdy úplně jiný.

Levante může Barcelonu zastavit a má pro to veškeré předpoklady - domácí prostředí, vynikající formu i soupeře, pochopitelně silného, ale bez Lionela Messiho. Trenér Ernesto Valverde se rozhodl svojí největší oporu šetřit, takže prostor na trávníku dostanou jiní. A jakou že to formou valencijský celek oplývá? Za deset kol prohrál jen s Atléticem, jinak poráží jednoho soupeře za druhým. V řadě za sebou porazil Málagu, Athletic, Sevillu i naposledy Leganés. Levante se díky tomu katapultovalo mimo sestupové pozice a vlastně se zachránilo.

Barcelona v lize nepolevuje a tak se dá předpokládat, že i k zápasu s Levante přistoupí se vší zodpovědností, byť bez zmiňovaného Lionela Messiho. Katalánci v týdnu dohrávali zápas s Villarrealem a zvítězili naprosto přesvědčivě 5:1.

Hosté jsou velkým favoritem a porážka by byla senzací. Už vzájemná bilance hovoří v jasný prospěch Barcelony, ta s Levante nikdy v novodobé historii neprohrála. Naopak každý druhý zápas končí většinou debaklem.

Levante nemůže počítat se zraněnou dvojicí Doukouré, Toňo a ani Valverdeho družina nebude kompletní. Podobně jako v minulém zápase bude i tentokrát chybět Samper, Sergi Roberto a nejspíše i stoper Umtiti.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - Luna, Rodríguez, Postigo, Coke - Morales, Campaňa, Lerma, Bardhi - Boateng, Jason
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Semedo, Piqué, Vermaelen, Alba - Dembélé, Busquets, Rakitič, Coutinho - Messi, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.17 - 5.27 - 1.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - CD Leganés  (sobota 16:15)
Real Sociedad načne sobotní program předposledního kola nejvyšší španělské ligy, když se na domácí půdě stadionu Anoeta představí proti Leganésu. Oba týmy už jsou zachráněny, ale oba ví, že jejich sezona mohla dopadnout mnohem lépe.

Platí to samozřejmě především pro Real Sociedad. Tým ze San Sebastiánu skončil v minulé sezoně na skvělém šestém místě, díky kterému se dostal do evropských pohárů. Ty ho ale natolik vyčerpaly, že letošní sezona se ještě před pár týdny dala oproti té minulé považovat za hrůzostrašnou. Ještě na konci března totiž La Real strádal a potloukal se s mnoha absencemi a nevýraznými výkony až kolem 15. místa.

V tuto chvíli ale své výkony zlepšil a po sérii výher se mu povedlo stoupat ke středu tabulky. Aktuálně se nachází na solidním 11. místě. Stále sice jen marně vzpomíná na loňskou sezonu a pohárové tažení, ale aspoň nebojuje o záchranu. Poté, co si podmanil Bilbao, se v minulém kole postavil proti Seville. A domů se vracet nadšený rozhodně nemohl, protože utkání rozhodl jedinou trefou Éver Banega a Sevilla brala tři body.

Hráči byli pochopitelně zklamaní, o čemž svědčí například zkušený záložník David Zurutuza. "Máme za sebou hodně nepovedené utkání. Mám pocit, že jsme hráli lépe a kontrolovali hru, dělali jsme přesně to, co jsme měli. Ale nestačilo to. Hodně nás mrzí, že jsme prohráli. O to větší motivaci ale máme nyní, před duelem s Leganésem. Věřím, že se nám podaří opět vyhrát," přeje si hráč s číslem 17.

Real Sociedad se s Leganésem utkal jen třikrát a jejich výsledky jsou naprosto vyrovnané. Po jedné výhře, jedna remíza. A v zápase těchto dvou týmů nikdy nepadly víc než dvě branky. Platí to ještě víc pro Leganés, který vstřelil více než jednu branku v utkání naposledy v polovině března. To se logicky odráží také na jeho umístění v tabulce, neboť Leganés tráví začátek května až na 17. místě, tedy těsně nad propastí. Matematicky už je ale zachráněn, i když v minulém kole dostal tři góly od Levante.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Odriozola, Raul Navas, Llorente, De la Bella - Illaramendi, Zurutuza - Januzaj, Oyarzabal, Canales - Willian José
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Champagne - Tito, Bustinza, Siovas, Diego Rico - R. Pérez, Gumbau - El Zhar, Eraso, Omar - Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 4.97 - 8.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Valencia CF  (sobota 18:30)
Valencia sice prožila hodně špatné poslední týdny a její pohoda, která z ní vyzařovala prakticky celou sezonu, se zdá být pryč. Přesto mohou být Netopýři spokojení, neboť jim Ligu mistrů už nikdo nevezme. Girona také dokázala potěšit své fanoušky a je příjemným překvapením ligy.

Valencia se vrací do Ligy mistrů a nikdo další s tím už nic neudělá. Definitivní jistotu postupu do milionářské soutěže dostali Netopýři v minulém kole. Sami sice proti Villarrealu odehráli hodně špatné utkání a nakonec nezískali ani jeden bod, ale vadit jim to zase tak moc nemuselo. Pátý Real Betis, který se na Netopýry hodně tlačil, totiž také nedokázal naplno bodovat. Takže Valencia má nyní na něj náskok v podobě osmi bodů.

Do konce zbývají jen dva duely a Valencia tak může být z hlediska kvalifikace do Ligy mistrů v klidu. Za jistých okolností by se navíc mohla posunout na skvělé třetí místo, ale to již není jen v její moci. Bude se proto soustředit na co nejlepší rozlučku s letošním ročníkem, v němž si fanoušci Valencie po dlouhé době opět přišli na své.

A to i přes poslední nepovedené výsledky. Valencia čeká už pět zápasů na výhru, třikrát z toho navíc prohrála. Podobně jako minule s Villarrealem si s ní poradili také soupeři Barcelona a Getafe. Poslední dobou se zdá, že Valencii notně dochází dech. Což se například obránci Gabrielu Paulistovi vůbec nelíbí.

V rozhovoru pro Fox Sports Brazil obránce Valencie zmínil: "Máme za sebou hodně povedený ročník, ve kterém jsme splnili cíl a vrátili se do Ligy mistrů. Tohle jsme chtěli a usilovali o to, protože klub jako Valencia by neměl v Lize mistrů chybět. Poslední dobou ale cítíme únavu a trochu nám dochází síly. Musíme se semknout a v posledních duelech opět vyhrávat. Věříme si a víme, že s tak skvělým trenérem nám to půjde."

Hostující Valencia nemá mnoho absencí a trenér Marcelino nemůže počítat pouze s Francisem Coquelinem, který je zraněn, a také s diskvalifikovaným Danim Parejou. Domácí Gironě se do hry vrací karetní hříšník Pablo Maffeo, ale dvojice Portu - Jose Raymundo Luis Suarez nenastoupí.

Girona v letošní sezoně dokázala parádní kousek a z podceňovaného týmu se vyšvihla až do míst, která sousedí s poháry. Nakonec nechybělo mnoho, aby se Girona pohárů opravdu dočkala. Teď už je jasné, že ji tento velký sen mine, neboť na šestý Villarreal ztrácí už devět bodů. A to i proto, že za poslední tři duely získala Girona jen jeden bod. V minulém kole byl nad její síly Eibar, který Gironě uštědřil debakl 4:1.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Maffeo, Juanpe, Bernardo, Alcalà, Mojica - Pere Pons, Granell, Borja Garcia - Lozano, Stuani
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Jaume - Montoya, Garay, Gabriel, Gayà - Guedes, Maksimović, Kondogbia, Soler - Zaza, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.68 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - UD Las Palmas  (sobota 18:30)
Na Las Palmas se v poslední době valí jedna pohroma za druhou a již nyní je jisté, že si celek z Kanárských ostrovů zahraje jen druhou nejvyšší ligu. Las Palmas by moc rádo dohrálo ligový ročník se vztyčenou hlavou, ale proti domácímu Eibaru to bude hodně těžké.

Eibar má jasný cíl - dostat se trochu výš, skončit v první desítce. Zatím tento cíl plní zčásti, neboť mu patří právě desátá příčka. To se ale může velmi rychle změnit, neboť dvanáctá Celta Vigo ztrácí na Eibar jen jediný bod. Eibar to moc dobře ví, že nesmí polevit, takže hodlá v dalším zápase získat tři body a zase trochu oživit své naděje na lepší pozice. A los mu hraje do karet.

Na Estadio Municipal de Ipurua totiž zavítá Las Palmas, které má po této sezoně hodně smutné vyhlídky. Eibar chce navázat na poslední poměrně povedené zápasy, z nichž nejprve obral o dva body Valencii a pak si poradil velmi jasně s Gironou. Málokdo asi čekal, že Girona (v tabulce právě nad Eibarem) od svého soupeře dostane čtyři branky! Eibaru se to ale povedlo a trenér José Luis Mendilibar mohl být velmi spokojený.

"Jsem na svoje hráče samozřejmě hodně pyšný, protože tohle utkání jsme naprosto ovládli a hráli jsme přesně tak, jak jsme si řekli. Každý udělal maximum a odměnou nám je dobrý výsledek. Girona sice byla favoritem, ale dokázali jsme skvělou věc. Věřím, že nám tohle vítězství do dalších kol hodně pomůže a my dohrajeme sezonu v klidu. Naším cílem zůstává umístění mezi první desítkou," zmiňuje trenér Mendilibar.

Las Palmas bude mít zřejmě problémy především s motivací. Těžko ji hledáte, když je váš osud už dávno zpečetěn. A to je případ Las Palmas, neboť ambiciózní celek z Kanárských ostrovů v příštím ročníku LaLigy startovat nebude. Na 17. Leganés ztrácí dvě kola před koncem ligy už propastných 18 bodů a to jen dokumentuje jeho smolnou a nevydařenou sezonu. Las Palmas nasbíralo za posledních deset kol jen dva body a pořád se trápí.

Po remíze s Espanyolem opět padlo když naposledy doma nestačilo na Getafe. To se prosadilo až dvě minuty před koncem a Las Palmas opět ukázalo, jak velké potíže s koncentrací má. Přesto měl trenér Paco Jémez pocit, že si jeho tým zasloužil víc.

"Máme za sebou hodně náročné utkání, které mě velmi mrzí. Měli jsme dostatek šancí na to, abychom získali body, ale nedokázali jsme naši aktivitu proměnit. Rozhodně si myslím, že jsme měli na víc, celý tým to cítí. Věřím, že v dalším kole se rozloučíme s diváky lepším způsobem," přeje si trenér Paco Jémez.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Yoel - Pena, Oliveira, Lomban, José Angel - Dani Garcia, Diop - Orellana, Jordan, Inui - Charles
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Macedo, Galvez, Ximo, Aguirregaray - Aquilani, Etebo - Nacho Gil, Halilović, Ezekiel - Calleri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.09 - 8.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
Poslední domácí zápas na stadionu Coliseum odehraje v této sezoně Getafe a s vlastními fanoušky se rozloučí v madridském derby proti Atléticu. Getafe ještě živí šanci na Evropskou ligu, ale potřebuje nutně zvítězit, což se mu proti Los Colchoneros nepovedlo dlouhých sedm let.

Malé madridské derby mezi Getafe a Atléticem sice nepatří k nejsledovanějším, ale svojí prestiž rozhodně má. Především domácím půjde o hodně, protože stále existuje šance probojovat se do Evropské ligy, byť je tedy malá. Azulones ztrácejí na šesté místo pět bodů, na sedmou pozici pak body dva. Getafe v minulém kole potvrdilo dobrou formu a Las Palmas udolalo 1:0. Z posledních pěti kol získalo už třináct bodů.

Atlético už se pomalu chystá na vrchol letošní sezony - finále Evropské ligy proti Marseille. Los Colchoneros titul v lize nezískali, v Lize mistrů se překvapivě pakovali už po základních skupinách, sezonu ale mohou zakončit ziskem cenné trofeje. Finále Evropské ligy vypukne už ve středu a v generálce se Atlético představí na půdě městského rivala Getafe.

Svěřenci Diega Simeoneho mají stále o co hrát, protože před třetím Realem Madrid musejí bránit druhé místo. K dispozici mají tři body, přičemž do konce sezony zbývá odehrát dvě kola. Atlético není v LaLize v úplně ideálním rozpoložení, v minulém kole doma nestačilo na Espanyol a ani předtím si nevedlo přesvědčivě. Z dubna jmenujme jasnou porážku od Realu Sociedad či domácí bezbrankovou remízu s Betisem.

Atlético se hodlá na blížící se finále Evropské ligy naladit vítězně a pokud možno zajistit si v lize konečné druhé místo. Favorit zápasu je jasný, byť na Coliseum nečeká Simeoneho tým nic lehkého. Vzájemná bilance hovoří jasně ve prospěch Atletů, ti s Getafe neprohráli už sedm let. První zápas na Wanda Metropolitáno ovládlo Atlético 2:0.

Getafe bude postrádat kvarteto Arambarri, Bergara, Cabrera a Suárez, zatímco hosté budou bez zraněného Vitola a nejistý je start útočníka Gameira.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Antuňes, González, Dakonam, Molinero - N'Diaye, Fajr, Mora, Portillo - Rodríguez, Molina
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vršaljko, Godín, Giménez, Hernández - Corre, Gabi, Ňíguez, Koke - Griezmann, Diego Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.17 - 2.24
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Athletic Bilbao  (sobota 18:30)
Deportivo Alavés už stejně jako Bilbao dosáhlo pověstných čtyřiceti bodů a je zachráněno. V podstatě se tak dá říct, že oba týmy hrají již jen o prestiž. Motivací jim může být také fakt, že jsou nejbližšími sousedy v tabulce LaLigy.

Jen jeden jediný bod odděluje oba soupeře, kteří se spolu utkají v rámci nahuštěného sobotního programu na Estadio Mendizorrotza. Právě domácí prostředí by pro Alavés mohlo být velkou podporou, díky níž by si Deportivo pojistilo další tři body. Je ale pravda, že domácí prostředí Deportivo právě proti Bilbau zase tak nefavorizuje. Od roku 2000 zde domácí vyhráli nad Lvy jen dvakrát!

V minulém kole se dařilo oběma týmům. Alavés jel do Málagy, kde chtěl odčinit porážku od Atlética Madrid. To se mu nakonec povedlo a poměrně razantním způsobem. Domácí Málaga totiž od svého hosta dostala tři branky a jen potvrdila, že tahle sezona jí prostě fatálně nevyšla. Alavés neměl přílišné problémy s jejím útokem a o nějaké obraně se v případě domácích nedalo mluvit. I díky tomu je Alavés už na 13. místě.

Jen o bod za ním se nachází jeho další soupeř - Athletic Bilbao. Ambiciózní a tradiční španělský celek neprožívá dobrou sezonu a jen marně vzpomíná na to, jak se dokázal kvalifikovat do evropských pohárů. Na domácí scéně LaLigy se letos hodně trápí a jednu dobu se pohyboval hodně blízko k propasti. Aktuálně je ale na 14. místě a sestupu se bát nemusí.

Bilbao se tak trochu specializuje na remízy, přičemž nikdo z týmů první ligy jich nemá na kontě víc (13). I o tom hovoří zkušený záložník Markel Susaeta. V rozhovoru pro klubovou televizi Susaeta zmínil: "Často se nám stává, že máme slušně rozehraný zápas, ale nedokážeme jej dotáhnout do konce. Vypadneme, přestaneme se soustředit a přestaneme být aktivní. To si nesmíme dovolit. Máme dostatečně kvalitní kádr na to, abychom o Evropu bojovali každý rok, ale děláme hloupé chyby," míní zkušený hráč.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Laguardia, Ely, Diéguez - Ibai, Manu Garcia, Pina, Pedraza - Munir, Guidetti
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - De Marcos, Nunez, Inigo Martinez, Saborit - Beňat, Mikel Rico - Williams, Muniain, Susaeta - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 3.32 - 2.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Sevilla FC  (sobota 18:30)
Sevilla stále živí naději na poháry, ale krátí se jí čas. Pokud chce přemýšlet o Evropské lize, musí si v následujícím klání bezpodmínečně poradit. Což pro ni nebude úplně snadné, neboť jejím soupeřem bude městský rival Betis. A ten je ve formě.

Real Betis má za sebou hodně povedenou sezonu. Liga mistrů mu sice těsně unikla, ale pro celek ze Sevilly je i Evropská liga příjemným překvapením, se kterým na začátku sezony počítal jen málokdo. Real Betis ale vhodně doplnil kádr a postupem času se sehrál ve velmi dobrý a organizovaný tým, který si je vědom svých předností. Ještě před minulým kolem navíc nebyla nemožná ani Liga mistrů.

Jenže minule si to Real Betis pokazil sám. V rámci minulého kola totiž Béticos nestačili na domácí Athletic Bilbao a Lvi doma díky trefám Muniaina s Aduritzem vyhráli 2:0. Tím ukončili naděje hostí na Ligu mistrů, neboť i přesto, že Valencia nebodovala, činí ztráta Betisu na ni už 8 bodů, což dvě kola před koncem Betis nemá šanci dohnat. Ani teď ale nesmí polevit.

Villarreal na šesté příčce se totiž tlačí na jeho místo a chybí mu k tomu jen dva body. Hned za Žlutou ponorkou je navíc právě Sevilla, která na Béticos ztrácí bodů pět a o poháry hodně stojí i přes nepovedenou sezonu. O tom, že Real Betis nečeká nic jednoduchého a že Sevilla bude hodně dravým soupeřem, svědčí také slova veterána Joaquína.

"Seville se možná nedaří v sezoně, ale je to pohárový tým. Je zvyklý na tlak a konfrontaci s těmi nejlepšími. Tam ještě nejsme. A protože zoufale touží po třech bodech, nebude to pro nás snadné. Naším cílem samozřejmě ale zůstávají tři body. Chceme vyhrát derby nejen pro naše fanoušky, ale také pro vlastní dobrý pocit. Je to ten nejlepší způsob, jak zakončit sezonu," dodal Joaquín.

Domácí Real Betis se bude muset obejít bez několika hráčů, mezi kterými jsou Zouhair Feddal, Dani Giménez, Júnior Firpo nebo Álex Alegría. Andrés Guardado navíc také není zcela fit. Lehké to nebude ani pro Sevillu. Mimo je Carole a zdravotní potíže trápí také Jesúse Navase. Dobrou zprávou pro hosty je alespoň fakt, že se zpátky do hry vrací po odpykání karetního trestu Pablo Sarabia.

Sevilla opravdu touží po třech bodech a postupu do Evropské ligy, což ukázala už několikrát. Odvolání trenéra Vincenza Montelly se ukázalo zatím jako správný impuls, neboť nová Sevilla již porazila Real Sociedad a v minulém utkání také samotný Real Madrid! Nad tím dokonce vedla pár minut před koncem 3:0. Zkušený taktik Joaguín Caparrós zatím zachraňuje reputaci Sevilly a derby je pro něj další skvělou šancí.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Pedro Lopez - Mandi, Bartra, Amat - Barragán, Joaquín, Fabian, Javi Garcia, Durmisi - Sanabria - Loren
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soria - Layún, Mercado, Lenglet, Escudero - Roque Mesa, N’Zonzi - Correa, Banega, Nolito - Sandro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.68 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Villarreal CF  (sobota 18:30)
Nejdříve příští rok v létě se bude moci Riazor opět těšit na nejvyšší soutěž. La Coruňa odehraje doma poslední zápas a hostit bude Villarreal. Zatímco domácí se budou loučit s LaLigou, Villarreal potřebuje body, aby si ohlídal šesté místo a tím pádem i Evropskou ligu.

Galície smutní, La Coruňa opouští nejvyšší soutěž a své poslední utkání na Riazoru odehraje proti Villarrealu. V dalším ročníku si budou muset fanoušci zvyknout pouze na druhou ligu, což není pro kdysi slavný celek žádná novinka.

Sezona bude pro La Coruňu hodnocena jako neúspěšná, přitom existovaly světlé momenty a chvíli se zdálo, že se galicijský celek může zachránit. Důležité body však začal sbírat pozdě a příchod Clarence Seedorfa na tom nic nezměnil. Deportivo před týdnem opět remizovalo, ve Vigu si připsalo remízu 1:1 a za posledních šest kol našlo přemožitele jen jednou. Bylo to v domácím zápase s Barcelonou, po kterém byl sestup Deportiva definitivně zpečetěn.

Domácím půjde už jen o důstojné loučení, kdežto Villarreal ještě potřebuje bodovat a nejlépe naplno. Na šestém místě má před Sevillou jen tříbodový náskok a ve hře zůstává i Getafe, které ale ztrácí už pět bodů. Žlutá ponorka potřebuje získat tři body také proto, že v posledním kole se představí na půdě Realu Madrid.

Deportivo má s Villarrealem velmi vyrovnanou vzájemnou bilanci. Třikrát v řadě se mezi nimi dělily body. Zápas na El Madrigalu skončil remízou 1:1, když jí šest minut před koncem zařídil vyrovnávací trefou Florin Andone.

Clarence Seedorf nemůže počítat s Bóvedou, Schärem, Colakem a chybět bude i Sidnei. Všichni mají nejrůznější zranění. Kompletní nebude ani Villarreal v jehož řadách nebudou Bruno Soriano ani Guerra.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Martínez - Luisinho, Albentosa, Navarro, Juanfran - Valverde, Krohn-Deli, Guilherme - Valle - López, Pérez
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, González, Ruiz, Rukavina - Rodri, Trigueros - Castillejo, Raba, Čeryšev - Bacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.76 - 4.19 - 1.73
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Celta Vigo  (sobota 20:45)
Real Madrid už tři soutěžní duely nevyhrál a jeho forma se zhoršuje. Hvězdný tým myslí na finále Ligy mistrů, ale chce vzdávat ani souboje v LaLize. V sobotu večer se v rámci 37. kola na domácí scéně postaví proti Celtě Vigo, která také neprožívá ideální sezonu.

Pro Real Madrid bylo dostatečně palčivé už jen to, že první místo a titul v LaLize získala Barcelona. Odstup mezi ní a madridským týmem byl dostatečně velký a ponižující, což tradiční rival nebere úplně pozitivně. A zatímco se na rozdíl od katalánského giganta pyšní vyhlídkou na slavné finále Ligy mistrů proti Liverpoolu, ještě mu zbývají dva zápasy první ligy. A v nich chce Bílý balet podat rozhodně lepší výkon.

Naposledy se mu moc nevedlo. Soupeřem Realu Madrid se v dohrávce 34. kola stala Sevilla a o favoritu nemohlo být pochyb. Jenže Real Madrid totálně podcenil soupeře a zapsal jeho úvod, takže ještě pár minut před koncem svítilo na tabuli skóre 3:0 pro Sevillu! Real sice dokázal v závěru snížit na 3:2, ale fanoušci s výkonem hráčů, zejména pak smolaře Sergia Ramose, nemohli být vůbec spokojeni.

Real tak nevyužil nabídnuté šance a dál zůstává na třetím místě. Na jeho kontě je v tuto chvíli 72 bodů, což je o tři méně než v případě konkurenta Atlética. Tým trenéra Zidana se opírá také o domácí formu, protože s Celtou za posledních deset domácích utkání prohrála jen dvakrát. Velkou absenci, kterou musí francouzský stratég řešit, je Cristiano Ronaldo. Portugalská ikona stále není připravena a zřejmě se jí dočkáme až v posledním ligovém kole. Kromě něj není fit ani Dani Carvajal.

Trenér Zidane si z poslední porážky mnoho nedělá. V rozhovoru pro klubové stránky poznamenal: "Myslím, že tato porážka nic nezmění. Máme před sebou ještě několik dní na to, abychom se připravili. Nebyl to rozhodující zápas, i když jeho výsledek mě samozřejmě mrzí. Především v první půli jsme totálně zaspali. Druhý poločas už byl v naší režii a je škoda, že jsme nedokázali otočit výsledek. Šancí jsme na to měli několik," míní Francouz.

Když jela Celta na stadion Santiago Bernabéu naposledy, sehrála tu velmi dobrý zápas s Bílým baletem v rámci Copa del Rey. Díky brankám Iaga Aspase a Jonnyho Castra nakonec dokázala zvítězit a teď by něco podobného moc ráda zopakovala. V domácí soutěži jí toho moc nového a zajímavé už nečeká. Celta je v tuto chvíli až na 12. místě a její sezona nevyznívá tak pozitivně, jak by si fanoušci přáli.

Především v obraně má tým z Viga značné problémy, což dokazuje například 52 inkasovaných branek. Čtyři z nich dostala Celta při posledním výletu mimo svůj stadion, konkrétně na půdě Villarrealu. Za deset posledních soutěžních utkání dokázala vyhrát jen dvakrát. V utkání zřejmě neuvidíme zraněné duo Nemanja Radoja a Emre Mor.

Jeden z tahounů týmu, Daniel Wass, si nedávno připsal ligovou stovku zápasů v dresu Celty. A plánuje další: "Jsem moc rád, že jsem se toho dočkal a že jsem mohl svým dílem přispět k úspěchům týmu. Cítím se tu velmi dobře, zlepšuji se a spoléhají na mě spoluhráči i trenér. Věřím, že do konce ligového ročníku ještě uhrajeme dobré výsledky a třeba právě proti Realu Madrid by to bylo velmi příjemné, i když to bude hodně těžké," ví zkušený záložník.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Nacho, Sergio Ramos, Varane, Theo - Lucas Vazquez, Casemiro, Kovačić, Asensio - Bale, Benzema
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - H. Mallo, Cabral, Sergi Gomez, Jonny - Wass, Lobotka, Brais Méndez, Sisto - Aspas, Maxi Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 7.34 - 12.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona36279094:2490
2.Atlético Madrid36229555:2075
3.Real Madrid36219686:4272
4.Valencia CF36207962:3767
5.Real Betis361851356:5659
6.Villarreal CF361761351:4657
7.Sevilla FC361661446:5654
8.Getafe CF3614101241:3252
9.Girona FC361391448:5748
10.SD Eibar361381541:4847
11.Real Sociedad361371663:5646
12.Celta Vigo3612101455:5246
13.Deportivo Alavés361422037:4844
14.Athletic Bilbao3610131340:4543
15.Espanyol Barcelona3610131331:4143
16.Levante UD3610131337:5043
17.CD Leganés361171829:4640
18.Deportivo La Coruña366111935:7029
19.UD Las Palmas36572423:7122
20.Málaga CF36552623:5620

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (387)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele