LaLiga - preview 34. kola

25.04.2017, 08:44, aktualizováno 27.04.2017, 08:21
Previews
Atlético Madrid v úterý podlehlo Villarrealu a nabídlo šanci Seville, která doma přivítá Celtu Vigo. Athletic je favoritem souboje s Betisem, Deportivo Alavés se v baskickém souboji střetne s Eibarem...
Deportivo Alavés - SD Eibar  (čtvrtek 19:30)
Fotbalisté Eibaru na své cestě za evropskými poháry během dvou týdnů dvakrát klopýtli a další podobné zaváhání by pro ně mohlo mít fatální následky. Eibar zkrátka potřebuje na půdě Alavésu bodovat a když se to nedávno povedlo poslední Osasuně, proč ne aktuálně osmému týmu LaLigy? Pravdou ale je, že hostům bude chybět několik opor.

Nejprve však k domácím. Alavés se po černé sérii tří zápasů, ve kterých nejenže nezískal ani bod, ale dokonce nedokázal vstřelit žádný gól, poněkud zmátořil. Favorizovaný Villarreal doma přehrál 2:1 a z Las Palmas si přivezl remízu 1:1, takže si s klidem dál "lebedí" na jedenáctém místě. Už to je pro nováčka velký úspěch.

Také Eibar prožívá povedenou sezonu, dokonce ještě povedenější, než je ta Deportiva. S aktuální formou je to ale přesně naopak. Hosté sice bojují o evropské poháry, ale sérii dobrých výsledků uťali dvěma porážkami, které jim poněkud komplikují cestu za vysněným cílem. Měsíc drželi Baskové neporazitelnost, než je v posledních kolech porazil Betis, respektive Athletic.

Dokáže se Eibar na stadionu Mendizorrotza vrátit na vítěznou vlnu a ze zadních pozic znovu zatlačit na Real Sociedad nebo Athletic? Venkovní bilance Basků také není zlá. Pět výher a pět remíz oproti šesti porážkám zní celkem slušně. Otázka zní, jak se vypořádají s absencemi klíčových hráčů. Přeci jenom scházejí zranění Rico, Arbilla a Ramis, které ještě doplňuje zraněné duo Escalante, León. Deportivo by mělo být kompletní, nejasnosti panovaly nad Alexisem a Laguardiou.

Poslední vzájemná střetnutí těchto celků příliš atraktivity nenabídla. Podzimní zápas v Eibaru skončil 0:0 a až na výjimky moc branek nepadalo ani při působení týmů ve druhé nejvyšší španělské soutěži.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Femenía, Feddal, Ely, Hernández - Torres, Llorente - Romero, Camarasa, Méndez - Santos
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Rodríguez - Cappa, Lejeune, Gálvez, Juncá - Bebé, Rivera, García, Inui - Erich, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.67 - 3.16 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Celta Vigo  (čtvrtek 20:30)
Celta Vigo začíná trpět úbytkem sil spojeným s účastí ve vyřazovacích bojích Evropské ligy. V LaLize se jí nedaří tak, jak by si její fanoušci představovali. Ve čtvrtek ji navíc čeká výlet do Sevilly, kde ji uvítá tamní FC.

Celta Vigo má za sebou náročné chvíle, protože účast v Evropské lize si na ní čas od času vybere daň. Kádr, který má trenér Eduardo Berizzo k dispozici, není příliš stavěný na tak časté a náročné hraní. Po návratu z evropského tažení se Celta v minulém kole moc nepředvedla a evidentně působila unaveným dojmem.

Betisu stačila venku jediná branka Darka Brašanace, aby si odvezl tři body. Celta byla především v ofenzivní fázi nepříliš kvalitním sokem a její hra postrádala energii či přesnost. I to je jeden z důvodů, proč se celek z Viga nachází na současném desátém místě. Na kontě Celty je 44 bodů a na nejbližšího soka v podobě Espanyolu Barcelona ztrácí už 5 bodů.

Celta Vigo bude oslabená také při souboji s dalším sevillským týmem. Tamní FC ji vyzve na stadionu Ramona Sáncheze Pizjuána k tanci, ale Celta se bude muset obejít bez vykartovaného Diaze. Zraněni pak jsou Giuseppe Rossi, Carles Planas a Rubén Blanco. Ani Sevilla nebude mít kompletní kádr, protože tým trenéra Sampaoliho počítá absence. Těmi jsou Benoit Trémoulinas, Michael Krohn-Dehli a Vitolo.

Právě o něj je velký zájem, Vitolo podává v dresu Sevilly výborné výkony. Sám ale chce zůstat v Seville. Zkušený univerzál v rozhovoru pro Marcu prozradil: "Jsem tu šťastný a jsem hrdý na to, co jsme dokázali. Tento tým má vítěznou mentalitu, hrajeme s radostí a nenecháváme nic náhodě. Tvrdě pracujeme. Samozřejmě mě zájem jiných klubů těší a jsem za něj rád, ale aktuálně nechávám budoucnost otevřenou. Pokud zůstanu, budu rád,” míní Vitolo.

Jeho Sevilla se v minulém kole po remíze s Valencií sebrala a dokázala zvítězit. Jejím sokem byla Granada, která se snaží stále ještě zachránit. Nepohlídala si ale nástupy do obou poločasů, protože ve 4. minutě se z gólu radoval Ganso a stejný hráč navýšil skóre na 2:0 také krátce po změně stran. Sevilla tak vyhrála důležitý duel a dál bojuje o třetí místo.

To zatím drží Atlético Madrid, které má na Sevillu náskok tří bodů. Třetí místo je ve Španělsku hodně odlišné od čtvrtého, protože čtvrtý tým LaLigy musí do ošidného předkola Ligy mistrů. S Celtou Vigo má ale Sevilla velmi dobré zkušenosti a naposledy s ní prohrála před více než třemi roky. Při minulém utkání na Balaídos dala domácím dokonce pohodlné tři branky.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Escudero, Pareja, Mercado, Mariano - Kranevitter, N’Zonzi - Correa, Vazquez, Sarabia - Jovetić
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Planas, Roncaglia, Sergi Gomez, Lemos - Diaz, Pape Cheikh - Bongonda, Jozabed, Beauvue - Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.50 - 8.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Real Betis  (čtvrtek 21:30)
Vzhůru tabulkou se stále dere Athletic a dokonce ještě není úplně bez šance na Ligu mistrů. Baskové však musejí ve zbytku zápasů především vyhrávat. Primárním cílem zůstává Evropská liga a právě zde hájí těsný náskok. Na stadion San Mamés zavítá Betis, posilněný dvěma výhrami v řadě.

Počty mluví jasně. Athletic ztrácí na Ligu mistrů devět bodů, což je pět kol před koncem poměrně značná ztráta. Evropská liga je ale na dosah, i když ani zde to Baskové ještě nemají stoprocentně jisté. Na šestém místě hájí jednobodový náskok před Realem Sociedad, který se netají stejnými cíli.

Athletic v minulém kole zvítězil v Eibaru nejtěsnějším výsledkem a k zajištění pohárů pro příští rok učinil velmi důležitý krok. Zároveň přidal druhé vítězství v řadě a obecně můžeme hovořit o velmi zajímavé formě. Svěřenci trenéra Ernesta Valverdeho maximálně těží z domácího prostředí, vždyť na San Mamés letos prohráli jen dvakrát - s Barcelonou a Realem Madrid, jinak tam nikdo další nezvítězil. V tabulce domácích zápasů figurují na třetím místě! Lépe jsou na tom jenom opět staří známí Barcelona s Realem Madrid.

Třetí do party bude chtít být Betis a není bez šance. Andalusané dvě kola v řadě vyhráli a shodou okolností nad nejbližšími konkurenty Athleticu v boji o Evropskou ligu. Eibar porazili 2:0 a ve Vigu zvítězili nejtěsnějším rozdílem. A aby toho nebylo málo, tak první vzájemný duel mezi Betisem a Athleticem skončil lépe pro domácí, kteří vyhráli po jediné brance Rubéna Castra.

Athletic se tak musí mít na pozoru. Kouč Valverde bude mít k dispozici kompletní kádr, otazník visí pouze nad startem Elustonda. Mnohem více starostí má Betis, protože nejrůznější potíže hlásali Antonio Adán, Cristiano Piccini a Sanabria. Jejich starty jsou tedy nejisté.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Marcos, Laporte, Álvarez, Balenziaga - Etxebarria, José - García, Williams, Muniain - Aduriz
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Pezzella, Bruno, Tosca - Navarro, Ceballos, Pardo, Brašanač, Durmisi - Alegría, Joaquín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.30 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - CA Osasuna  (středa 19:30)
Poslední dvě návštěvy Barcelony a jejího stánku zvaného Camp Nou vyšly Osasunu hodně draze. Nejen, že se návštěva z Pamplony musela obejít bez bodů, ale dostala s sebou od cesty 12 branek! Demolice se dá očekávat také nyní.

Osasuna je totiž nejsilnějším týmem v LaLize. Drží totiž nad sebou všech 19 týmů Primera Division a dívá se na ně zdola. I na Osasuně můžeme vidět známky zlepšení, ale jsou to spíše paběrky. Ze současného posledního místa v tabulce se jen tak nedostane. Osasuna ztrácí na 17. Leganés devět bodů, což rozhodně není málo.

Stále se samozřejmě snaží, jen je otázka, zda s tím nezačala příliš pozdě. Už porazila Alavés i Leganés, v minulém kole měla další dobrou šanci. Na stadion El Sadar zavítal Sporting Gijón, který má také obavy o svou záchranu. Toto šestibodové klání ale skončilo remízou, která rozhodně nikoho nadchnout nemohla. Gijón hrál poměrně dobře zvláště ve druhé půli a domácí Osasuna přišla o tři body až deset minut před koncem.

Dalším strašákem jsou pro tým z Pamplony zranění a karetní tresty. Výčet absencí je dost obsáhlý a čítá jména jako Tano, Digard, Garcia, Riera, bratři Flaňové nebo Riviére. Hrát zřejmě nebude ani Loé nebo Vujadinović. Trenér Petar Vasiljević nemá rozhodně lehkou úlohu, třebaže se nevzdává předem.

V rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Nemusíme vůbec pochybovat o tom, kdo je tady favoritem. Barcelona je ve fotbalovém světě pojem a v prosinci minulého roku nám jasně ukázala, že její kvality jsou jak z jiného světa. Nedělám si iluze, ale přesto pracuji na sto procent. Každý zápas je o tom, kdo udělá víc chyb. My se je pokusíme minimalizovat a uvidíme, kam to dotáhneme,” doufá trenér Osasuny.

Ani Barcelona nebude kompletní. Jednak jí budou scházet zranění hráči jako Aleix Vidal, Rafinha nebo zřejmě ještě Mathieu, ale především stále do hry nesmí Brazilec Neymar. Ten má karetní trest ještě na dva duely a očekávalo se, že bude především v prvním klání velkou absencí.

Jednalo se totiž o slavné a ostře sledované El Clásico. Pro tento ročník bylo důležité i z toho důvodu, že právě Real Madrid dosud seděl na prvním místě hned před Barcelonou. To už ale neplatí a oba kluby mají shodný počet bodů. Barcelona totiž zvládla slavné a tradiční utkání lépe než její sok Real Madrid.

Ačkoli měla za sebou nepodařené utkání Ligy mistrů s Juventusem Turín a ačkoli se jako první trefil záložník Realu Casemiro, nakonec se radovala právě Barcelona. Pomohlo jí k tomu vyloučení neklidného Sergia Ramose a především dvě branky argentinské legendy Lionela Messiho, který se trefil už 500 krát v dresu Barcelony.

Jedním ze spoluhráčů, kteří Argentinci vysmekli poklonu, je Andrés Iniesta. Španělský záložník v rozhovoru pro klubové stránky uvedl: "Je pro mne osobně obrovskou ctí, že hraji v jednom týmu s takovou hvězdou a tak výborným fotbalistou. Dokáže prakticky cokoli, má výtečnou střelu, práci s míčem, techniku i fotbalové myšlení. Kromě toho je to ale také výborný člověk, který pomáhá celému týmu růst. Nedokážu si bez něj Barcelonu představit a jsem moc rád, že je s námi,” uzavřel veterán Iniesta.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Mascherano, Alba - Rakitić, Busquets, Gómes - Messi, Suárez, Alcácer
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Oier, Márquez, Fuentes - Buňuel, Fausto, Torres, Čausić, Clerc - León, Kodro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.03 - 23.00 - 52.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - UD Las Palmas  (středa 20:30)
Leganés se nachází těsně nad sestupem a s každým dalším zápasem musí být víc a víc nervózní. Dalším soupeřem ve vloženém 34. kole LaLigy se stane Las Palmas, které na stadionu Municipal de Butarque prohrálo doposud jen jednou!

Tohle není souboj, který bychom vídali nějak příliš často, tím spíš v první lize. V prosinci minulého roku se ostatně oba týmy v první lize potkaly poprvé. Lépe tehdy začali domácí, když je do vedení poslal Marko Livaja. Jenže 15 minut před koncem se podařilo proměnit pokutový kop Miguelovi Ángelovi Guerrerovi, takže body se nakonec dělily.

Od té doby je na tom lépe jednoznačně Las Palmas. Tým z Kanáských ostrovů se aktuálně pohybuje na příjemné třinácté pozici a je dost daleko od sestupu. Po debaklu, který Las Palmas zažilo od baskického Bilbaa, se mu minulé kolo povedlo o mnoho lépe. Proti Deportivu Alavés dokázalo uhrát cenný bod i přesto, že po vyloučení Marka Livajy hrálo v početním oslabení.

A trenér Quique Sétien měl po remíze velkou radost. "Bod jsme si zasloužili, minimálně jeden. Je skvělé, že jsme dokázali bojovat a nevzdali se. Mohli jsme dokonce vyhrát, ale dnes nám nebylo zas tak přáno. Udělali jsme dvě velké chyby, ale na hráče se zlobit nemohu. Jsme matematicky zachráněni a to je cíl, který jsme si před sezonou vytyčili. Doufám, že zbytek sezony dohrajeme se ctí a co nejlépe,” přeje si Sétien.

Leganés se nachází v mnohem horší situaci. Patří mu až 17. příčka a od pásma sestupu jej dělí jen čtyři body. Což je číslo, které se může velmi rychle změnit. V minulém kole Leganés prohrálo na půdě Villarrealu, za což mohly dvě branky Cedrica Bakambua, jenže se trefil podruhé až v nastavení celého utkání.

A další mrzutost představují absence. Domácí nemohou využít Ibáněze, Serantese a Ramose. Las Palmas zase postrádá duo karetních hříšníků v podobě Livajy a Maceda.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Tito, Siovanas, Mantovani, Marin - Morán, Pérez - El Zhar, Píres, Machís - Guerrero
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Lizoain - Simón, Bigas, Lemos, Lopes - Trujillo, Mesa, Viera - Momo, Boateng, Jesé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.45 - 6.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Real Sociedad  (středa 20:30)
Valencia se chystá na dalšího náročného soupeře. Ve středu večer totiž na populární stadion Mestalla zavítá Real Sociedad, který má s Netopýry poslední dobou velmi dobré zkušenosti. Navíc stále usiluje o evropské poháry.

Už ve třech posledních duelech tým ze San Sebastianu našel způsob, jak překonat obranu Valencie a vzít si tři body. Vždy to ale byly nervy a hodně dramatický byl také minulý výlet baskického celku na půdu Valencie. Utkání dlouho směřovalo k remízovému výsledku, který odmítl až ve čtvrté minutě nastavení Mikel Oyarzabal. Valencia má nyní svému soupeři co vracet.

Sama už dávno rezignovala na boj o poháry, ale vzhledem k trendu posledních hodně smutných let se není čemu divit. Los Che dokonce v kritické sezoně pod trenérem Prandellim bojovali o setrvání mezi španělskou elitou. To se jim už povedlo, ale sezonu chtějí dohrát se ctí. Po nadějné remíze s lepší Sevillou jim však minulé kolo nevyšlo.

Valencia cestovala do Málagy, jenže z La Rosaledy se vrátila coby poražený tým. Moc toho nepředvedla a dorazily ji zásahy Recia se Sandrem Ramirezem. Netopýrům se tak střed tabulky dál vzdaluje a nyní jsou až na 12. místě. Doma navíc nemají proti Realu Sociedad moc dobrou formou, vyhráli zde šest utkání za sedmnáct let!

Do utkání navíc nenastoupí kompletní kádr, protože domácím chybí zranění Rodrigo Moreno a Aymen Abdennour. Kvůli kartám nemůže nastoupit Eliaquim Mangala a Daniel Parejo, což dost oslabuje kostru týmu.

Soupeř přijede taktéž s několika absencemi, které hyzdí jeho šance na body. Patří mezi ně dlouhodobě zraněný střelec Imanol Agirretxe a také Carlos Martínez. Otázka se vznáší nad připraveností mladíka Oyarzabala. Real Sociedad San Sebastian se stále soustředí především na Evropskou ligu, ve kterou doufá a ke které nemá daleko.

Aktuálně je na sedmé příčce a od pátého místa jej dělí jen dva body! Real Sociedad tak úplně nezvládl březen a první část dubna, ale z těsné porážky od Barcelony se v minulém kole oklepal tím nejlepším možným způsobem. Mladý útočník Willian José totiž rozhodl jedinou trefou o výhře nad Deportivem La Coruňa.

A veterán v záložní řadě, Xabi Prieto, chce nadále pokračovat v podobném duchu. "Je pravda, že nám několik utkání po sobě nevyšlo a i kvůli zraněním jsme ztratili klíčové body. Ale zápas s Deportivem nám vlil novou krev do žil a doufám, že si poradíme také v dalším klání. Valencia je v této sezoně hodně nevyzpytatelným soupeřem pro všechny,” uvědomuje si zkušený záložník Prieto.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Montoya, Santos, Garay, Lato - Pérez, Soler - Cancelo, Orellana, Nani - Zaza
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldúa, Navas, Martínez, Yuri - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Vela, José, Juanmi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.35 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo La Coruña - Real Madrid  (středa 21:30)
Španělská La Liga pokračuje ve svém finiši vloženým čtyřiatřicátým kolem, v němž se Real Madrid vydá na půdu Deportiva La Coruňa, aby napravil víkendovou prohru z El Clásica a udržel své stále vysoké šance na zisk ligového titulu.

Bílý balet v těchto dnech nečeká vůbec nic lehkého. Poté, co v poslední minutě nastaveného času hráče Realu poslal do kolen vítěžným gólem Lionel Messi, nyní tým Zinedina Zidana čeká středeční zápas s Deportivem, poté domácí střetnutí s Valencií v sobotu a hned pár dnů nato je již na pořadu první semifinále Ligy mistrů s Atlétikem Madrid. Prostor pro zaváhání je navíc takřka nulový - v lize má Real oproti vedoucí Barceloně výhodu jednoho odloženého zápasu ve Vigu, ovšem při rovnosti bodů na konci sezony, jak je tomu nyní, by titul obhájili barcelonští.

To vše navíc musí Zidanova družina ustát bez Garetha Balea. Velšská hvězda se sice po vleklých potížích s kotníkem stihla dát dohromady na nedělní duel s Barcelonou, jenže hned po pětatřiceti minutách následovalo další zranění lýtka a stažení ze hry. Délka absence je stanovena na tři týdny. Přesto trenér Realu odmítl spekulace, že Balea nasadil zpátky do hry příliš brzo. "Zranil se sám, byl už na sto procent připravený. V posledních dvou trénincích měl plnou zátěž. Pak se přihodilo tohle, ale takové věci jsou zkrátka nevyhnutelné."

"Snad nebude mimo hru příliš dlouho. Je sice znovu zraněný, ale není to nic vážného a budeme se snažit mít jej brzy znovu k dispozici," pokračoval Zidane na adresu Garetha Balea. "Kdybych se mohl rozhodnout znovu, nic bych neměnil."

Co se týče výletu na stadion Riazor, zůstává francouzský manažer stále pozitivní. "Bylo by lepší (v El Clásicu) neprohrát, ale šlo pouze o tři body. Najednou se mluví o tom, jak Barcelona vyhraje titul a Real Madrid si nic nezaslouží. Všichni ale víme, že to není pravda, byť v šíření takových řečí nemůžeme lidem zabránit. Svým hráčům jsem řekl, že nemusíme nic měnit. Máme osud ve svých rukou, na nikoho se nespoléháme a pokusíme se podat naše maximum, abychom zítra zvítězili."

Na trávník se proti Deporu nepodívá kapitán Realu Sergio Ramos, jenž byl v minulém kole vyloučen, ovšem jeho stoperský kolega Raphael Varane se naopak po svalových potížích vrací do hry. Domácí celek si od nástupu kouče Pepeho Mela vybudoval slušný osmibodový náskok od zóny sestupu a nyní bude usilovat o pojištění už tak dobré pozice. "Celý tým se už na zápas s Realem těší," hlásí útočník Florin Andone. "Nemůžeme se středy dočkat a chceme vymazat z hlavy náš výkon se Sociedadem," doplnil rumunský reprezentant k prohře 1:0 z minulého kola.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro - Borges, Dos Santos - Kakuta, Gil, Fajr - Joselu
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Nacho, Marcelo - Isco, Kroos, Modrić - Asensio, Morata, Ronaldo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.30 - 5.60 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sporting Gijón - Espanyol Barcelona  (úterý 19:30)
První utkání vloženého 34. kola se odehraje v Gijónu. Sporting Gijón v minulém kole snížil náskok 17. Leganésu na pouhé čtyři body a jeho naděje na záchranu ještě žije. Espanyol sice minule nesehrál špatné utkání, ale body nedokázal uhrát žádné.

Sporting čeká na stadionu El Molinón velká výzva. Za posledních devět let vyhrál nad Espanyolem na své půdě jen dvakrát. Naposledy odjel Espanyol z Gijónu bez všech bodů v roce 2011, kdy těsně prohrál brankou Nacha Nova. Od té doby se mu proti Sportingu daří víc. Poslední dva vzájemné duely ovládl právě Espanyol.

Víc by se tři body rozhodně hodily domácímu Sportingu, který má stále problémy se sestupem. Na aktuální ho odsoudila mimo jiné poslední remíza s Osasunou, protože v Pamploně to bylo drama. Meré si nejprve vstřelil vlastní branku a dramatické momenty byly k vidění zejména v závěru utkání. Deset minut před koncem Canella dal hostům naději a v minutě 8. Carlos Castro srovnal na konečných 2:2!

Sporting tím přerušil svou sérii tří porážek v řadě. A Espanyol zase v minulém utkání přišel o sérii dvou výher za sebou. Jeho soupeř byl nad jeho síly, třebaže gólový rozdíl mezi nimi nebyl zas tak viditelný. Espanyol hrál před domácími fanoušky s Atléticem Madrid a velmi dlouho mu byl vyrovnaným soupeřem. Jenže 15 minut před koncem utkání rozhodl o třech bodech pro Atlety Antoine Griezmann.

Espanyol byl samozřejmě velmi zklamán, protože neodehrál špatný zápas. Katalánský klub nyní sídlí na devátém místě LaLigy a evropské poháry stále nejsou tak daleko. Trenér Quique Sanchez Flores ale ví, na čem může jeho tým pracovat.

"Vůbec není snadné sehrát s Atléticem utkání, protože hodně bolí a jen těžko vám dá alespoň malou šanci. Z mého pohledu jsme nemohli udělat víc, hráli jsme přesně tak, jak jsme si nastínili. Každý z nás obětoval maximum. Samozřejmě je ale několik věcí, které chceme příště udělat jinak,” míní trenér.
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Douglas, Amorebieta, Meré, Canella - Cases, Vesga, Álvarez - Carmona, Ćop, Burgui
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - J. López, Reyes, D. López, Martín - Jurado, Fuego, Sánchez, Piatti - Moreno, Baptistao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.43 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Málaga CF  (úterý 20:30)
Na Estadio Nuevo Los Cármenes v Granadě se v úterý večer sthne velká bitva. V rámci vloženého 34. kola nejvyšší španělské LaLigy se do sebe pustí předposlední Granada, kterou v boji o tři body vyzve trochu lépe postavená Málaga.

Domácí Granada má před sebou jednu z posledních možností, jak ještě oživit svou naději na záchranu. Ta není příliš velká, neboť Granada sídlí až na předposledním místě a na jejím kontě je jen 20 bodů. Granadě se navíc dlouhodobě nedaří, což je vidět také z jediného vítězství za posledních deset soutěžních utkání.

V minulém kole Granada rovněž neuspěla a po třech inkasovaných brankách od Celty Vigo jí dva góly dala také Sevilla. Pro Granadu může být menší útěchou snad jen fakt, že Málaga si z její půdy ještě ani jednou neodvezla všechny tři body! Granada bude před tímto duelem bez Matthieua Sauniera, jinak jsou všichni hráči k dispozici.

To v kádru soupeře je situace pokud jde o zranění mnohem náročnější. Trenér Michel se musí obejít bez Juanpiho, Koného, Kuzmanoviće a Adalberta Peňarandy. Nejistý je navíc start Miguela Torrese. Alespoň, že se Málaga může těšit z lepší aktuální formy. Není to tak dlouho, co měla Málaga stejné problémy se sestupovou propastí, ale zdá se, že ty už jsou pryč.

Málaga je aktuálně na 15. místě a za posledních pět duelů vyhrála třikrát. Nečekaně nad Barcelonou, ale také v minulém kole nad Valencií. Té vstřelili po brance Recio se Sandrem Ramirezem a trenér Michel měl pochopitelně radost.

V rozhovoru pro klubovou televizi zmínil: "Jsem na své hráče pyšný, protože porazili velmi slavného a složitého soupeře. Udělali mi velkou radost svým chováním na hřišti, svou zarputilostí a zároveň odvahou. Porazili jsme Valencii s čistým kontem navíc, což beru jako dobrou vizitku pro naši obranu. Doufám, že nás tato výhra motivuje pro další vítězství,” ve zkratce podotkl Michel.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Foulquier, Lombán, Ingason, Silva - Uche, Krhin - Carcela, Pereira, Wakaso - Ponce
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Hernández, Villanueva, Llorente, Ricca - Recio, Camacho - Keko, Fornals, Juankar - Ramírez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.70 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Villarreal CF  (úterý 21:30)
Atlético Madrid má za sebou náročný program a nemá chvíli klidu na odpočinek. Už v úterý jej totiž čeká jeden ze šlágrů kola, protože na stadion Vicente Calderon zamíří Villarreal. Tomu se v hlavním městě dlouhodobě nedaří.

Atlético se prokousalo do další fáze Ligy mistrů i přesto, že v Leicesteru jen remizovalo. Ačkoli uhrálo takový výsledek, jaký potřebovalo, hráče stál jistě množství sil. Hodně unavený tým trenéra Diega Pabla Simeoneho se v minulém kole utkal na poli Espanyolu Barcelona a jistá únava na něm byla vidět. Jedinou branku vstřelil Antoine Griezmann až dvacet minut před koncem, do té doby se Atléti trápili.

V utkání rovněž nechali mnoho sil, ale jsou rádi za tři body. Dokládají to slova trenéra Diega Simeoneho. V rozhovoru pro deník AS zmínil: "Tahleta část sezony je vždycky nejtěžší, protože se ocitáte na kraji sil, ale přitom v rozhodující fázi. V těchto týdnech se rozhoduje o všem a my musíme najít dostatek sil i motivace k tomu, abychom do každého utkání mohli dát maximum. Minule nám byl Espanyol více než vyrovnaným týmem, ale měli jsme štěstí a udeřili v pravou chvíli.”

Atlético Madrid v této chvíli funguje na třetím místě a udržuje si zdravý odstup od čtvrté Sevilly. Jeho náskok však činí pouhé tři body, takže je jasné, že si nesmí dovolit moc ztrát. Týmu trenéra Simeoneho budou scházet marodi jako Augusto Fernandez nebo Juanfran. Nejistý je pak zdravotní stav Šimeho Vršaljka. Hostující Žlutá ponorka je na tom však ještě hůř. Zraněné má Ruize, Čeryševa a Asenja, Santos Borré rovněž nemůže nastoupit.

Villarreal do Madridu nejezdí moc rád a zvlášť, když je cílovou zastávkou stadion Vicente Calderon. Odtud si totiž tým trenéra Escriby přivezl výhru jen třikrát za posledních 14 dlouhých let! V posledních utkáních se ale zdá, že Villarreal našel skrytý recept na to, jak s Atléticem vyhrávat. Neprohrál s ním už více než 2 roky.

Villarreal stále trpí jedním neduhem. Hráči umí předvádět ofenzivní fotbal a spektákl s kýmkoli, ale rovněž s kýmkoli ztratí body, a to včetně těch největších outsiderů. Žlutá ponorka střídá své nestálé výkony jak na horské dráze a to ji často oddaluje od pohárů. Jen za posledních deset soutěžních duelů vyhrála šestkrát, čtyřikrát pak prohrála.

V minulém kole se jí dařilo mnohem víc. V dramatické koncovce utkání s Leganés byla rozhodující druhá trefa Bakambua. Ačkoli na obou stranách najdeme excelentní střelce, je to obrana, která oba týmy zdobí. Atlético Madrid dosud dostalo jen 24 branek, Villarreal na pomyslném druhém místě jen o tři góly víc. A trenér Fran Escriba dobře ví, že obrany by mohly být klíčem k dobrému výsledku.

"Je pravda, že oba týmy se pyšní velmi dobrou a organizovanou obrannou linií. Je to naše zbraň i přednost, což je důležitý rys. Chceme být známí jako tým, který hraje ofenzivně a lidem se to líbí, ale nesmíme zapomínat, že vše začíná u obrany. Teď si svou obranu dobře vyzkoušíme, protože Atlético Madrid je ve formě a má ve svém středu několik rozdílových hráčů, kteří jsou schopní rozhodnout zápas jen díky svým schopnostem,” uvědomuje si Fran Escriba.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Giménez, Savić, Godín, Luis - Carrasco, Ňíguez, Gabi, Koke - Gameiro, Griezmann
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernández - Mario, González, Musacchio, Ángel - Santos, Trigueros, Soriano, Castillejo - López, Bakambu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.43 - 4.55 - 8.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona33236494:3275
2.Real Madrid32236384:3675
3.Atlético Madrid33208560:2468
4.Sevilla FC33198658:3965
5.Villarreal CF33169848:2757
6.Athletic Bilbao331751146:3756
7.Real Sociedad331741249:4555
8.SD Eibar331481152:4550
9.Espanyol Barcelona3313101044:4349
10.Celta Vigo321351448:5244
11.Deportivo Alavés3311111132:4044
12.Valencia CF331171547:5640
13.UD Las Palmas331091452:5839
14.Real Betis331071636:5137
15.Málaga CF33991538:4936
16.Deportivo La Coruña337101635:5131
17.CD Leganés33691827:5127
18.Sporting Gijón33582036:6623
19.Granada CF33482127:7020
20.CA Osasuna33392134:7518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (856)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele