LaLiga - preview 29. kola

16.03.2018, 08:55, aktualizováno 18.03.2018, 08:29
Previews
Další kapitolu před sebou má boj o španělský titul, Barcelona hraje doma s Athleticem a má před sebou snazší úkol než Atlético, to cestuje na půdu Villarrealu. Real Madrid by si měl poradit s Gironou, Sevilla si jede pro body do Leganésu a Celta je favoritem souboje s Málagou...
CD Leganés - Sevilla FC  (neděle 12:00)
V hodně složité situaci se ve španělské lize ocitla Sevilla, Andalusanům se vzdaluje čtvrtá příčka a v příštím ročníku si nemusejí zahrát milionářskou Ligu mistrů. Svěřenci Vincenza Montelly nyní potřebují porazit Leganés a pomoci jim může i psychická vzpruha z úterý...

Sevilla cestovala do Manchesteru k odvetě osmifinále Ligy mistrů proti United a uspěla, po domácí remíze 0:0 svého pasivního soupeře porazila 2:1 a může se těšit na čtvrtfinále proti Bayernu Mnichov. Hlavní podíl na tom měl autor obou branek Wissam Ben Yedder.

"Mám obrovskou radost, byl to nádherný večer. Na takový zápas budeme všichni hodně dlouho vzpomínat. Tohle byl můj nejšťastnější den v životě," radoval se po utkání francouzský útočník, jemuž i jeho úterní výkon vynesl pozvánku do reprezentace.

"Sice jsme si nevytvořili moc šancí, ale většina hráčů odehrála životní zápas. S výjimkou finální fáze jsme podali excelentní, velmi dobrý výkon. United jsme nenabídli skoro žádnou příležitost nás ohrozit," pochvaloval si Montella.

Sevilla před týdnem podlehla doma Valencii a po včerejším úspěchu Netopýrů proti Deportivu Alavés ztrácí na třetí místo už propastných čtrnáct bodů. Dvanáctibodové je pak manko na Real Madrid, ten před sebou ale má ještě večerní dohrávku s Gironou.

Leganés letos zaznamenal velký úspěch v Copa del Rey, kde vyřadil i Real Madrid a dokráčel až do semifinále, v němž nestačil právě na Sevillu. Té tak má co oplácet, tím spíše, když v prvním letošním ligovém měření sil v Andalusii prohrál 1:2.

Domácí si neprocházejí nejlepším obdobím a od konce ledna vyhráli jenom jednou. Jejich situace v tabulce ovšem dramatická není, alespoň co se týče pohledu směrem dolů, náskok na osmnácté Las Palmas činí dvanáct bodů a skromný klub by tak měl rovněž od srpna nastupovat k duelům LaLigy.

Leganés ale bude muset řešit personální otázky a ve hře je změna trenéra, Asier Garitano má kontrakt jen do konce června a podle některých zpráv si již plácl s Athleticem. Nemuselo by se přitom jednat o jediný odchod, na změnu dresu totiž myslí Martin Mantovani.

Sevilla nastoupí bez Jesúse Navase a zdravotní problémy na trávník nepustí ani Corchiu, kvůli karetnímu trestu zase k duelu neodcestoval Correa.

Kompletní nebude ani Leganés, zraněné koleno sice doléčil záložník Gabriel, zranění ovšem jsou Szymanowski, Guerrero a Brašanac.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldúa, Bustinza, Siovas, Diego Rico - Rubén Pérez, Gabriel, Eraso - El Zhar, Amrabat, Naranjo.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Sergio Rico - Layún, Kjaer, Lenglet, Escudero - Banega, N'Zonzi - Vázquez, Sarabia, Nolito - Ben Yedder.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.86 - 3.46 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - Athletic Bilbao  (neděle 16:15)
Po úspěšném vystoupení v Lize mistrů čeká Barcelonu návrat k domácí soutěži, kde se v nedělní odpoledne utká na domácí půdě s Athleticem. Toto střetnutí bude mít zvláštní význam pro trenéra katalánského velkoklubu Ernesta Valverdeho, jenž před touto štací působil dlouhá léta právě v celku z Bilbaa.

Zatímco barcelonští ve středu úspěšně zdolali Chelsea a ve čtvrtfinále milionářské soutěže jim byl losem přisouzen AS Řím, Athletic má za sebou o poznání nepovedenější vystoupení. Osmifinále Evropské ligy totiž Baskové nezvládli jak v prvním zápase na půdě Marseille, tak ani v odvetě a po dvou prohrách se souhrnným skóre 2:5 končí.

Vzhledem k momentálnímu ligovému postavení Athleticu až na dvanáctém místě tak šlo o pohárovou rozlučku na delší dobu dopředu, přesto Valverde očekává, že jeho tým na Camp Nou nečeká nic snadného. "Bude to pro mě jedinečný zápas. Čeká nás soupeř, jeho výkon vzrůstá s obtížností zápasu. Jsou nebezpeční, protože mají skvělého týmového ducha a není snadné proti nim hrát, ať už jsou v jakékoli formě."

"Ve hře jsou důležité tři body," pokračoval trenér Barcelony, jenž v Athleticu působil předešlé čtyři ročníky. "Sezona se chýlí ke konci, následuje reprezentační přestávky a pak velmi náročný dubnový program. V sázce je nyní celá naše sezona, do závěrečných deseti zápasů musíme vstoupit vítězstvím."

Jedním z mála negativ postupu v Lize mistrů do dalšího kola bylo zranění Sergia Busquetse, jenž se v neděli na trávníku dozajista neobjeví. Vinou karetního trestu bude domácím scházet také Luis Suárez. Mimo hru zůstává také duo Semedo a Denis Suárez. "Máme už kádr ohlodaný na kost, ale pevně věříme, že zítra odvedeme dobrou práci," prohlásil Valverde. "Už jsme hráli i bez Busquetse, máme další hráče, kteří umí vypomoci, jako třeba Rakitić. I když máme dobré alternativy, Busquets je na svém postu nejlepší na světě, takže je samozřejmě těžké jej nahradit."

Vypadnutím s Marseille přišel Athletic i o poslední šanci, jak vylepšit nepovedenou sezonu, a tak není divu, že budoucnost kouče Zigandy je v posledních dnech hojně probíraná. Jednapadesátiletý trenér baskického klubu si z toho ale hlavu nedělá a vrhá veškerou pozornost k nedělnímu střetnutí s favoritem. "Proti pravděpodobně nejlepšímu týmu v Evropě i na světě musíme odvést defenzivně perfektní výkon. Naše vyřazení bylo zklamání, ale s čistým svědomím mohu říci, že celý tým ze sebe vydal všechno a nechal na hřišti duši. Nyní nám zbývá odehrát ještě dalších deset zápasů."
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Digne - Dembélé, Paulinho, Rakitić, Coutinho - Messi, Alcácer
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - De Marcos, Núňez, Martínez, Saborit - Iturraspe, San José - Susaeta, García, Williams - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 8.88 - 24.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Atlético Madrid  (neděle 18:30)
Atlético Madrid sice vypadlo z Ligy mistrů a Copa del Rey, i tak ovšem prožívá úspěšnou sezonu a je jediným konkurentem Barcelony v boji o španělský titul. Své postavení může posílit v neděli odpoledne a čeká ho těžký úkol, musí uspět na půdě Villarrealu...

Atlético sbírá jednu výhru za druhou a výjimkou byl pouze začátek března. V důležitém klání tehdy přicestovalo na Camp Nou a nakonec padlo 0:1. Rozdíl mezi prvním a druhým týmem tabulky od té doby činí osm bodů.

I tak mají Madridští reálnou šanci na zisk jedné trofeje, jelikož zůstávají ve hře v Evropské lize. V té patří mezi největší favority a potvrdili to i v osmifinále, v němž celkovým výsledkem 8:1 odstřelili Lokomotiv Moskva. V boji o postup mezi nejlepší čtyři budou měřit síly s lisabonským Sportingem.

Atlético ovšem ve čtvrtek zaznamenalo i dvě ztráty. Svalové zranění si přivodil Juanfran a dlouhodobě bude mimo hru jiný krajní obránce Filipe Luis. Brazilec má zlomenou nohu, v pátek se podrobil operaci a bez fotbalu bude minimálně dva měsíce.

"Nemůžete vědět, že z 25 hráčů v kádru se jich najednou šest zraní, v životě není jisté nic. Samozřejmě musíte být vždy připraveni a s takovými situacemi si poradit. Nemám strach. Mám úzký, ale zase hodně kvalitní kádr. Budeme bojovat s těmi, kteří jsou k dispozici," říká trenér Diego Simeone.

Argentince jinak mohou zprávy z marodky těšit. Po zranění stehenního svalu je znovu fit obránce Savić, k dispozici je i brankář Jan Oblak a v nominaci se ocitl i Kevin Gameiro, ten vinou svalového problému v týdnu zmeškal několik tréninků.

Villarreal zažil hodně nepovedený únor, v jehož průběhu se rozloučil nejenom s Evropskou ligou, ale také s reálnou možností zajistit si pro příští sezonu účast v Lize mistrů. V tabulce LaLigy je šestý a manko na čtvrtou pozici činí třináct bodů. Přitom mohlo být ještě hůře, kdyby v posledním kole nepřišla výhra na půdě Las Palmas.

Horší výsledky měly rychle za následek spekulace o možné výměně trenéra, Javi Calleja se ovšem o své místo minimálně prozatím obávat nemusí. "Dle mého názoru si vede velmi dobře, musíme se jen dostat z útlumu a postoupit v tabulce co nejvýše. Hlavním cílem je pohárová Evropa, každopádně s Callejou jsme velmi spokojeni," řekl nedávno prezident Fernando Roig.

Villarreal to na Atlético umí a neprohrál s ním už v pěti ligových zápasech po sobě, až v tom podzimním navíc po čtyřech duelech poprvé inkasoval.

Po zranění stále nemůže hrát kapitán Bruno Soriano, na marodce zůstává rovněž brankář Andrés Fernández a suspendovaný je obránce Semedo.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Álvaro, Ruiz, Costa - R. Soriano, Rodrigo, Trigueros, Fornals - Bacca, Ünal.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vršaljko, Giménez, Godín, Lucas - Correa, Thomas, Saúl, Koke - Costa, Griezmann.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.91 - 3.40 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Málaga CF  (neděle 18:30)
Nedělní podvečer na stadionu Balaídos bude patřit bitvě mezi Celtou Vigo a Málagou. Zatímco domácí vydatně bojují o klidný střed tabulky, hosté se ocitají nadále ve velkých potížích. Málaze se v sezoně nedaří téměř nic a stále jí patří až poslední příčka.

Málaga se stále trápí na posledním místě v LaLize a její výkony se vůbec nelepší. Za celou dosavadní sezonu vyhrála jen třikrát a hráči už skoro zapomněli, jak takové vítězství vlastně chutná. Na kontě mají pouhých třináct bodů a záchrana se s každým dalším kolem vzdaluje. Dohromady nakupili už 21 porážek a jejich sebevědomí je hodně nízko.

V minulém kole tomu nebylo jinak. Málaga opět zopakovala svůj obvyklý part, tedy zatímco ani jednu branku nevstřelila, sama dostala dvě. Proti Barceloně ale nejeden fanoušek čekal mnohem vyšší rozdíl. Už po třiceti minutách byl navíc vyloučen domácí obránce Samuel García Sánchez, který oslabil Málagu a kromě jiného si nezahraje ani proti Celtě.

Útočník Diego Rolan ale neztrácí optimismus ani naději na záchranu. "Samozřejmě moc dobře víme, jak náročná a těžká je naše situace. A to nejen pro nás, ale především pro naše fanoušky. Celou dobu nás podporují a zaslouží si vidět lepší výkony. Mrzí mne, že nám tolik zápasů v řadě nevyšlo, ale neztrácíme naději. Jsme profesionálové, každý z nás už zažil špatné chvíle a jsem si jistý, že se ještě můžeme zachránit," burcuje Rolan.

To je mimochodem nejlepší střelec klubu. Nastřílel už tři branky. To asi jasně demonstruje, v čem se ukrývá největší potíž Málagy. Bezzubý útok dal i přes velké personální změny v průběhu ledna jen 16 branek a teď musí pokořit Celtu. Tým z Viga má v podstatě jistou záchranu, je na desátém místě a na jeho kontě se hřeje 38 bodů.

Forma Celty ale také ukazuje velkou nevyrovnanost. S téměř železnou pravidelností Celta střídá výhry a porážky, což se odráží na postavení v tabulce. Tým, který chtěl bojovat o poháry, dostal naposledy tři branky od Atlétika Madrid a nyní se bude chtít před vlastním publikem revanšovat.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén - Mallo, Cabral, S. Gómez, Jonny - Brais, Lobotka, P. Hernández - Aspas, M. Gómez, Mor.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Rosales, L. Hernández, Miquel, M. Torres - Lestienne, Recio, Iturra, Castro - Rolán, En-Nesyri.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.55 - 4.17 - 7.04
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Girona FC  (neděle 20:45)
Série povedených výsledků na domácí i evropské scéně alespoň prozatím zažehnala spekulace ohledně budoucnosti manažera Realu Madrid Zinedina Zidana, avšak francouzský manažer s trochou nadsázky utekl z louže pod okap. Zisk dostatečného náskoku před pátou Sevillou a zároveň neustálá bodová propast mezi Realem a vedoucí Barcelonou činí ze závěrečných deseti ligových kol obhájce ligového titulu nepříliš dramatickou záležitost, a tak nabírají na intenzitě přestupové spekulace, s nimiž se Zidane musí trpělivě vypořádávat místo debat o nadcházejícím duelu s Gironou.

Jako každý rok od příchodu z Tottenhamu v létě 2013 je hojně propírána budoucnost Garetha Balea v hlavním městě Španělska a nejinak je tomu i nyní. Velšskou hvězdu trápí ustavičné zdravotní potíže a v Madridu se netěší přílišné přízni náročných fanoušků, přesto Zidane odmítl, že by Bale byl ve svém působišti nespokojený. "Bale v Realu není smutný. Nikomu neupírám jeho názory, ale věřím, že je šťastný, že v tomto klubu může být. Ukazuje, že je pro náš tým důležitým hráčem."

Kromě Balea byl žhavým tématem předzápasové konference brazilský útočník Neymar. Nejdražší hráč světa je necelý rok po přestupu z Barcelony do PSG spojován právě s Realem a Zidane se neubránil přiznání, že hráč jeho kvalit by se v Madridu neztratil. "Dobří hráči odvádí výkony v jakémkoli týmu na jakékoli pozici, umí si vyhovět. Od toho budou odvislé kroky našeho klubu," dodal manažer Realu.

Cílem Realu pro zbytek sezony je alespoň ukořistění druhého místa za zdánlivě nedostižnou Barcelonou, které momentálně okupuje městský rival Atlético se sedmibodovým náskokem. Proti favoritovi nastoupí v tomto kole nováček z Girony, který si v říjnu připsal prestižní skalp Realu výhrou 2:1 a směle letos bojuje o evropské poháry, což dokládá aktuální umístění na sedmé příčce. "Jsme v první lize, na stejné úrovni jako Real. Porazili jsme je a na Bérnabeu můžeme vyrazit beze strachu," prohlásil gironský kouč Pablo Machín.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kovaćić, Casemiro, Kroos - Vázquez, Benzema, Ronaldo
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Ramalho, Bernardo, Juanpe - Maffeo, Pons, Granell, Mojica - Portu, García - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 8.94 - 17.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - UD Las Palmas  (sobota 13:00)
Na Estadio Riazor se strhne bitva o všechno. Domácí Depor totiž hostí Las Palmas v souboji dvou týmů obývajících sestupové příčky. Vítězství jednoho z nich by mohlo definitivně pohřbít šance a sny poraženého.

Sobotní program 29. kola nejvyšší španělské LaLigy začne krátce po poledni, ale žádné loudavé či ospalé tempo bychom očekávat neměli. V duelu mezi domácím Deportivem La Coruña a hosty z Las Palmas totiž půjde o všechno. Především Depor usiluje o zlepšení a posun v tabulce, neboť mu v současné době patří až předposlední místo a jeho situace je kritická. V posledních deseti kolech prohrál Depor už sedmkrát.

Minulé kolo pro něj rovněž nebylo moc příjemné, neboť se ze tří bodů radovala senzace španělské kopané, Girona. Na její půdě Depor neskóroval ani jednou a sám naopak dostal dva góly po trefách Cristhiana Stuaniho s Juanpem. Trenér Clarence Seedorf zatím marně čeká na zlepšení a náznak posunu vpřed. Chuť a obětavost přitom jeho hráčům nechybí.

Na tiskové konferenci o tom hovořil brankář Rubén Martinez, který uvedl: "Tohle je fotbal a v něm se prostě tyhle věci stávají. Dřete, snažíte se a myslíte si, že se to zlepšuje, ale najednou vás opět někdo potrestá. Naši rivalové vyhrávají a nám se to nedaří. Ale my se nikdy nevzdáváme, nikdy jsme to neměli v povaze. Věříme, že to dokážeme zvrátit a že se nám povede zachránit se. Na nic jiného ani myslet nemůžeme."

S Las Palmas si La Coruña poradila už ve dvou posledních duelech, takže jistá naděje tu je. Největší problémy mají oba týmy především v obraně. Setkávají se spolu totiž dvě nejhorší obranné linie v lize. Za posledních 18 let vzájemných soubojů v první i druhé lize se ještě ani jednou nestalo, že by v utkání nepadla alespoň jedna branka.

Las Palmas v posledních deseti zápasech vyhrálo dvakrát, ale ani ono si nemůže moc vyskakovat. Od předposledního Deporu jej dělí jen jeden jediný bod. Po porážce od Celty Vigo prohrálo Las Palmas také minule proti Villarrealu a navíc se nechal vyloučit Alejandro Gálvez, který se do hry nyní nepodívá.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Rubén - Juanfran, Sidnei, Albentosa, F. Navarro - Muntari, Borges, Mosquera - Adrian - Lucas, Andone
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Macedo, Ximo, David Garcia, Aguirregaray - Halilović, Etebo, Vicente, Tana - Calleri, Momo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.91 - 5.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Deportivo Alavés  (sobota 16:15)
Valencia v klíčovém souboji porazila Sevillu a odpoutala se od ní na vzdálenost jedenácti bodů. To jí ale nestačí a Netopýři by rádi prohnali ještě týmy nad sebou. Dobrou šanci ke sbírání bodů mají v sobotu odpoledne, kdy doma uvítají Deportivo Alavés.

Mezi čtvrtou Valencií a pátou Sevillou v současné době vládne rozdíl jedenácti bodů. Ten si Netopýři vytvořili mimo jiné právě v minulém kole, kdy se Sevillou hráli. Poslední přemožitel Manchesteru United ale na Valencii nestačil a podlehl jí po dvou přesných trefách útočníka Rodriga. Brankář Neto navíc udržel čisté konto a odměnou mu byly tři body.

Ani třetí příčka rozhodně není nereálná, i když Real Madrid ukazuje v obtížných chvílích zkušenost a vůli jako málokterý tým na světě. Od královského celku dělí Valencii jen jediný bod a to je velmi příznivý rozdíl. Valencia se navíc opírá o domácí prostředí stadionu Mestalla, kde se jí daří i proti Deportivu Alavés. Ačkoli toho oba týmy neodehrály zase tak moc, domácí statistika je přívětivá. Alavés totiž z Mestally odjížděl jako vítěz naposledy před sedmnácti lety!

O to, aby se tato dlouhá doba nepřerušila, by se měl starat také obránce Jeison Murillo. V rozhovoru pro klubové stránky zmínil: "Je skvělé, že jsme se zase vrátili k vyhrávání a snad je ta nejtěžší a nejhorší pasáž v sezoně za námi. Hodně nás decimovala zranění a nezkušenost, ale jak se více sehráváme, je to lepší a lepší. Osobně se mi tu moc líbí a jsem ve Valencii velmi spokojen. Naším cílem zůstává výhra v každém duelu."

Klub vlastněný Peterem Limem má třetí nejlepší útok v LaLize a o to se bude také opírat. Střelci Valencie nasázeli už 54 branek. Už ve třech domácích duelech v řadě Valencia dokázala vyhrát, celkově pak ze čtrnácti utkání na Mestalle vyhrála deset z nich. Baskické Deportivo Alavés naopak venku moc hrát neumí a za 13 utkání mimo svůj stadion získalo tři body jen třikrát.

Už dva poslední duely se Alavésu nepovedly a po těsné porážce od Realu Sociedad se Alavés musel sklonit také před Realem Betis. Sevillský klub vyloupil Alavés dvěma góly Moróna, ke kterému se jedním zásahem přidal Javi Garcia. I kvůli tomu je Deportivo až na 16. místě. Mladý talent Martin Agirregabiria je ale odhodlán poprat se na Mestalle o body.

"Jedná se o Valencii a její reputace je pořád skvělá. V současné sezoně se ale zvedá a každý zápas s ní je opravdu velmi náročný. Má jasný rukopis a skvěle poskládaný kádr, takže to pro nás nebude nic jednoduchého. Ale jedeme do Valencie s odvahou a touhou vrátit se domů s dobrým výsledkem," přeje si mladý bek.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Gabriel, Garay, Murillo, Gayà - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Zaza, Rodrigo
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martin, Laguardia, Ely, Duarte - Ibai, Manu Garcia, Pina, Pedraza - Munir, Guidetti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.60 - 7.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - Getafe CF  (sobota 18:30)
Real Sociedad nezvládl poslední kolo a po zlepšujících se výkonech byly vidět opět náznaky podprůměrného týmu. Vzdálenost k pásmu sestupu stále není dost velká, aby La Real mohl odpočívat, takže proti Getafe bude chtít všechny body.

Real Sociedad San Sebastian prožívá hodně turbulentní sezonu. Zažil v ní Evropskou ligu, v níž došel do prvního kola vyřazovací fáze. Jeho působení na evropské scéně ale bylo v ostrém kontrastu s tím, co La Real předváděl v rámci LaLigy. Dlouhodobě se totiž motal kolem sestupového pásma a nedokázal se vyrovnat s náročným programem tak, jak by měl. Skvělé výkony v Evropě střídalo slabší období v lize.

Real se až dosud úplně nevzpamatoval a nedokázal najít správný rytmus, který by mu umožnil uchovat si dobrou výkonnost delší dobu. Současné 14. místo je pro něj zklamáním, které by ale rád co nejdříve napravil. Pomáhá mu v tom například útočník Willian José, který v sezoně nastřílel už 17 branek a je nejlepším střelcem svého týmu. Také za to byl odměněn, neboť dostal pozvánku do brazilské reprezentace pro následující přátelské duely.

"Je to pro mě obrovská čest a splněný sen, že můžu být v reprezentaci. Tahle země má tolik kvalitních útočníků, že jsem ani nevěřil, zda bych tohle mohl někdy zažít. Vím ale, že je to zásluha celého týmu, protože ať už dosahujeme úspěchů nebo naopak strádáme, vždycky je to otázka celého týmu. Proto myslím, že si pochvalu zaslouží celý tým Realu a já jsem jen jednou jeho součástkou."

Real Sociedad vyhrál na stadionu Anoeta nad Getafe naposledy před dlouhými pěti lety a od té doby má převahu spíše madridský celek. Getafe patří náskok tří bodů na Real Sociedad a jeho jedenáctá příčka je v naprostém souladu s ambicemi i plány klubu. Getafe v tuto chvíli překvapuje v jediném ohledu - v perfektní obraně. Ta zatím inkasovala jen 26 branek a je třetí nejlepší obranou v LaLize. V minulém kole ji jednou trefou pokořilo Levante.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moya - Odriozola, D. Llorente, Moreno, De la Bella - Canales, Zubeldia, Illaramendi - Oyarzabal, Willian José, Zurutuza
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Damian, Djené, Bruno, Antunes - Portillo, Arambarri, Fajr, Amath - Angel, Jorge Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.73 - 5.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Espanyol Barcelona  (sobota 20:45)
Real Betis se stále pokouší dostat se blíže k místům, které znamenají evropské poháry. K tomu mu ale zatím chybí větší ustálení výkonnosti a schopnost dotahovat zápasy k výhře. Přiblížit se šestému Villarrealu Real Betis zkusí domácím utkáním s Espanyolem.

Béticos jsou příjemným překvapením, protože místo obvyklého boje o střed tabulky či snad záchranu letos míří mnohem výš. V této chvíli jim dokonce schází pouhé čtyři body k tomu, aby se dostali na šestou příčku drženou Villarrealem. A ta už zajišťuje kvalifikaci do Evropské ligy, což by byl pro fanoušky splněný sen. Větším problémem, na kterém musí tým trenéra Sétiena pracovat, je obrana.

Ta totiž inkasovala už poměrně hrozivých 53 branek, což je třetí nejhorší výsledek v dosavadním průběhu LaLigy. Real Betis si moc nepotrpí na remízy a jeho sezona se odbývá v trochu maniakálním přístupu "buď anebo". Dvanáct výher a stejný počet porážek, pouze čtyři remízy. Minulé kolo vyšlo Realu Betis na jedničku, protože si na půdě Alavésu dokázal připsat tři body a ještě domácím nasázel tři branky.

Přesto trenér Quique Sétien nebyl tak úplně spokojen. "Myslím, že v minulém kole jsme mohli být hodně spokojení s výsledkem. S naší hrou už ale spokojen být nemůžu. Stále opakujeme ty stejné chyby, špatně bráníme a jsme ke konci utkání trochu roztržití. Teď jsme jen měli štěstí, že nás soupeř nepotrestal. Snažíme se naše chyby minimalizovat, ale občas vyplují na povrch. A to se nám, pokud tedy myslíme na lepší postavení v tabulce, stávat nesmí."

Vzájemné zápasy mezi týmem ze Sevilly a Espanyolem Barcelona mají v poslední době jasného vládce. Je jím katalánský celek, který vyhrál už tři po sobě jdoucí utkání. Ani jeden z trenérů nebude mít ten luxus, že by mohl sestavit jedenáctku z kompletního týmu. Domácím budou chybět Antonio Sanabria a Zouhair Feddal, zatímco hosté přijedou bez dua Lópezů, Javiho a Diega. Sergi Darder může po odpykání karetního trestu zpátky do hry.

Espanyol pro domácí celek nebude snadným soupeřem, protože se mu vrací dobrá forma a přestává ztrácet body tak často. Prohrál naposledy koncem ledna a jinak si za posledních deset duelů připsal pět remíz a dvě výhry. Tu poslední v minulém kole, když doma vyzrál na Real Sociedad San Sebastian.

Mimo jiné i k tomu se vyjádřil trenér Quique Sánchez Flores. "Je skvělé, že jsme v poslední době začali vyhrávat. Tyto výhry budou mít v konečném účtování velkou váhu, tím jsem si jistý. Věřím, že na ně dokážeme reagovat, i když nás teď čeká velmi silný soupeř. Betis hraje rychle, je hodně technický a kreativní, což by nám mohlo dělat potíže," míní trenér.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adan - Francis, Mandi, Bartra, Junior - Joaquin, Guardado, Fabian, Boudebouz - Rubén Castro, Loren
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pau Lopez - Navarro, David Lopez, Duarte, Aaron - Darder, C. Sanchez, Victor Sanchez, Piatti - Gerard, Leo Baptistao
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.33 - 3.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - SD Eibar  (pátek 21:00)
Levante se po minulém kole konečně vrátilo k vyhrávání a vytvořilo si náskok na sestupovou propast. V rámci páteční předehrávky by tento trend rádo udrželo, i když jej čeká náročná zkouška. Na Estadi Ciutat de València totiž zavítá Eibar.

Eibar se usadil na klidném devátém místě tabulky a stačí mu jediný bod k tomu, aby se dostal na metu čtyřiceti bodů. Ta je všeobecně považována za minimum potřebné k záchraně. Eibar ale nemyslí jen na záchranu, ale po očku sleduje dění také kolem pohárových příček. Od šestého Villarrealu, který je aktuálním držitelem poslední vstupenky do příštího ročníku Evropské ligy, jej totiž dělí jen pět bodů.

Část z nich by Eibar určitě moc rád získal ve Valencii proti Levante. A to i proto, že v minulém kole nebodoval vůbec. Real Madrid byl jasně nad síly Eibaru, který nestačil především na Cristiana Ronalda. Dvě Portugalcovy trefy stačily Realu k výhře a domácí Eibar nezachránila ani branka Ivána Ramise. Problém Eibaru by nyní mohl spočívat v tom, že právě na půdě Levante se mu vůbec nedaří. Za posledních 15 let zde nevyhrál ani jednou!

I to si trenér José Luis Mendilibar velmi dobře uvědomuje. Na tiskové konferenci před zápasem Mendilibar uvedl: "Tohle je pro nás klíčová část sezony. Nehodláme se spokojit se záchranou, i když to byl náš prvotní plán. Ale cílem je to, abychom na sobě pracovali a zlepšovali se, protože jinak nastává opak. My se musíme pořád vyvíjet, reagovat na různé chyby a podněty. V minulém kole rozhodla individuální kvalita na straně Realu, ale věřím, že v Levante zabereme."

Levante v minulém kole na rozdíl od hostí slavilo a připsalo si hodně cennou výhru nad Getafe. Dlouho to sice vypadalo, že se body budou dělit, ale deset minut před koncem se prosadil Coke. A Levante už vybojovalo výhru i přesto, že muselo osm minut hrát v početním oslabení. Levante svého soka na domácí půdě porazilo naposledy před třemi lety po vítězné brance Ucheho.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Coke, Chema, Cabaco, Luna - Jason, Lerma, Campaňa, Ivi - Morales, Roger
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Capa, Arbilla, Oliveira, José Angel - Pedro Leon, D. Garcia, Escalante, Inui - Charles, K. Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.34 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona28226072:1372
2.Atlético Madrid28197248:1264
3.Real Madrid28176567:3057
4.Valencia CF28175654:3056
5.Sevilla FC281431136:4245
6.Villarreal CF281351038:3244
7.Girona FC28127940:3643
8.Real Betis281241246:5340
9.SD Eibar281161135:4139
10.Celta Vigo281151245:4238
11.Getafe CF28991033:2636
12.Athletic Bilbao28811929:3135
13.Espanyol Barcelona28811926:3435
14.Real Sociedad28961350:5033
15.CD Leganés28961323:3433
16.Deportivo Alavés281011725:4231
17.Levante UD284121223:4224
18.UD Las Palmas28551820:5720
19.Deportivo La Coruña28471725:5919
20.Málaga CF28342116:4513

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (484)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Filipe Luís má zlomenú nohu, ou

Reagovat
Switchback

https://www.clippituser.tv/c/qdeedk naprosto geniální gól

Reagovat
ADM

Prekonali sa obaja

Reagovat
smazaný uživatel

pekný den, to Griezzove zakoncenie mi pripomenulo toto : https://www.youtube.com/watch?v=l5PuUbNrCE4

Reagovat
ADM

to hned aj mne.

Reagovat
Hakha

Statistika hráčů LaLigy před 29. zápasem sezóny 2017/2018:

- Messi

Z=27, G=24, GP=2, SC=152

A=12, KP=74

UD=143, R=8.77

- Ronaldo

Z=23, G=19, GP=3, SC=145

A=4, KP=31

UD=26, R=7.92

Pozn.

Z=Zápasů, G=Gólů, GP=Gólů z penalt, SC=Střel Celkem

A=Asistence, KP=Klíčové přihrávky

UD=úspěšný dribbling, R=Průměrné hodnocení

Hodnocení hráče je ze stránky www.whoscored.com

Reagovat
smazaný uživatel

tam už nie je čo porovávať , jedine góly

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej zpusob jak tu diskuzi vykopnout

Reagovat
technecium

Tak já myslím, že tahle sezóna jde zatím pro Messiho, uvidíme, jak to bude vypadat v červnu

Reagovat
pantondavo

V cem? Vsak Ronaldo ma vic golu v souctu ligy a LM, ne? Barca by musela vyhrat LM a Argentina neco ukopat na MS aby mel sanci na GB.

Reagovat
technecium

Proč? Protože už má skoro jasnou ligu?

Reagovat
pantondavo

Mam pouzit klasicke “A ja myslel, ze je to individualni cena?” Myslel jsem na goly samozrejme, liga byla letos ostudne darovana, jak pises, pockejme do cervna.

Reagovat
smazaný uživatel

Za góly se dava zlata kopačka.

Reagovat
remeslnik

Zbytečně se namáháš. Poukazovat na to můžeš jak chceš. Oni to sice vědí, ale nepasuje jim to do krámu. Nějaký argument na to být "nejlepší" mít musí. A zvlášť když je to jen jediný.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi >>> Ronaldo

Reagovat
pantondavo

Ronaldo >>> Messi

Reagovat
ADM

Uz vopred Dakujeme za vikendovu diskusiu

Reagovat
smazaný uživatel

Je tam menší chyba Ronaldo má 22 zápasů a 18 gólů.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo začne pálit v Lize a Messiho dožene...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz mu to ale na nic nebude, titul smeruje podla vsetkeho do Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Titul jsem si posrali sami, ale ve hře je stále ta nejdůležitější trofej.

Reagovat
technecium

Pichichi?

Reagovat
smazaný uživatel

Liga mistrů...

Reagovat
valloire

to je pro Messiho

Reagovat
technecium

Není to tak dlouho, co to bývala Ronaldova cena útěchy

Reagovat
valloire

časy se mění

Reagovat
Baronne

Počínaje letos

Reagovat
valloire

ty se měnili už dřív

Reagovat
Baronne

měnily

Reagovat
valloire

NO JO FURT

Reagovat
smazaný uživatel

Posledni 2 roky Ronaldovo ceny utechy je Ballon d´or

Reagovat
valloire

tak, upřesnil bych to klidně i na 5 let

Reagovat
smazaný uživatel

tak nam ve skolce naucili pocitat jenom do 3

Reagovat
pingla

a teď jsem hoď statistiku za kalendářní rok 2018

Reagovat
Hakha

Statistika hráčů za kalendářní rok 2018 (soutěže LaLiga, Liga Mistrů, Copa del Rey):

- Messi

Z=17, G=15, GP=0, SC=63

A=9, KP=36

UD=60, R=8.61

- Ronaldo

Z=12, G=17, GP=3, SC=81

A=3, KP=14

UD=19, R=8.49

Pozn.

Z=Zápasů, G=Gólů, GP=Gólů z penalt, SC=Střel Celkem

A=Asistence, KP=Klíčové přihrávky

UD=úspěšný dribbling, R=Průměrné hodnocení

Hodnocení hráče je ze stránky www.whoscored.com

Reagovat
pingla

co to je za p**ovinu o toho Ronalda? ve všech soutěžích dal 17 branek, tak tu neposílej takové hlouposti, děkuji ;)

Reagovat
Hakha

Pingla- můžeš objasnit kde ti čísla nesouhlasí, kde je ta p**ovina?

Reagovat
pingla

No, 20 golu nedal... Ale jestli ty goly z penalt jsou zapocitany do celkoveho poctu tak se ti hluboce omlouvam

Reagovat
Hakha

Pingla- penalty jsou započítány z celkového počtu. O nic nejde, příště dopíši do legendy ať je to jasnější.

Reagovat
pingla

někdo totiž nepovažuje proměněnou penaltu za gól, tak jsem nevěděl

Reagovat
smazaný uživatel

Neztrapnuj se.

Reagovat
Hakha

Ronaldo vsítil v roce 2018 17 golů jak píši výše proti těmto týmům

po 1 gólu: Real Betis, PSG

po 2 gólech: Deportivo, Valencia, PSG, Alaves, Getafe, Eibar

hattrick: Real Sociedad

Celkem 17 gólů, tak napiš, kde je ta tvoje p**covina?

Reagovat
smazaný uživatel

No vždyť

Reagovat
pantondavo

Vypada to, ze budes prepisovat

Reagovat
Hakha

U těchto borců se snad nedá s ničím jiným počítat.

Myslím, že nemá smysl dávat každý týden aktualizované statistiky, spíš po každých +-10 odehraných utkáních, ať tu není tolik spamu.

Reagovat
technecium
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
TheTopFootbaler

OT: Lewandovski prý už "done deal" s Realem. Co si o tom myslíte?

17.03.2018 10:04 - Lewandowski už se prý dohodl s Realem

Španěllský list El Mundo Deportivo přinesl informaci, že útočník Robert Lewandowski už je dohodnutý na všech náležitostech smlouvy s Realem Madrid. K dotažení megapřestupu ale zatím chybí dohoda mezi kluby. Lewandowski má smlouvu v Bayernu Mnichov na další tři roky, takže případný odchod do Španělsky by rozhodně nebyl levnou záležitostí. (football365.com)

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by to parádní posila!

Reagovat
Ed_Hazard

Pred 3 rokmi určite

Reagovat
TheTopFootbaler

No tak oproti Benzemovi.

Reagovat
smazaný uživatel

I teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa patrí k mojim obľúbencom, ale trochu ma od jeho transferu do RM odradzuje jeho vek.

Reagovat
Majk91

ja som hlavne zvedavy, ako to bude brat Ronaldo, ked v time bude mat hraca ktory da zrejme viac golov nez on

Reagovat
misinho7

kedy dal Lewa viac golov ako Ronaldo?

Reagovat
Leo Rekordman

?

Reagovat
TheTopFootbaler

No to je asi jediný důvod, proč si myslím, že by se to mohlo zadrhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k jeho věku nevím. Realu by se spíš hodil Kane nebo Icardi. Kane by byl moc drahý, ale to Leva bude taky. Ideální by asi byl ten Icardi. Není moc z čeho vybírat. Kvalit co potřebuje Real podle mě teď dosahují Kane, Lewa, Icardi, Suarez, Griezmann, Lukaku a Aguero (Immobile?). Suarez, Aguero a Lewa už jsou celkem staří, Griezmann možná jde k nám. Napadl mě ještě Jesus ale to by byl spíš nákup do budoucna, navíc City by ho neprodali.

Reagovat
TheTopFootbaler

Jako jo, ale zase je to vyloženě world-class kvalita okamžitě. Jesus podle mě dostatečně kvalitní na Real není, alespoň zatím ne, ať zůstane v City a chytá něco od Kuna.

Reagovat
pantondavo

Lukaku

Reagovat
Kenneth

Snad ne. Uz je stary...

Reagovat
smazaný uživatel

A kde by hral?? Je to podobny utocnik ako CR na ktorého treba pracovat a uz ma svoj vek. To uz radsej Neymara.

Reagovat
TheTopFootbaler

No asi na hrotu ne? Kdyby byl Zidane hodně odvážný, může to hodit na dva útočníky, a že už tak párkrát hrál.

Reagovat
RealC.F.

Nejsem konkrétně z Lewiho úplně nadšenej..Do našeho systému by se zřejmě hodil lépe, ale za předpokladu formy a plného nasazení zálohy. To znaměná aby naše stavební jednotka zálohy hrály v plném počtu jelikož je lewi na hrotu výborný a golóvý. Nicméně né tak komplexní , že by si zbíhal pro míče, pokud to v záloze nehraje nebo se nemůže úplně dobře prosadit. Proto stále věřím , že příjde Harry Kane, mnohem obětavější a pracovitější hráč. Dost si zbíhá do hloubky a v některých zápasach by to mohla být výhoda. Za mě Lewa určitě lepší mnohem varianta než Benzema, ale radši bych Harryho. Nechme to na Zidanovi a Perézovi

Reagovat
TheTopFootbaler

Vidím, chápu, souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Nominacia na Athletic:

Ter Stegen, Cillessen, Piqué, Rakitic, Iniesta, Messi, Dembélé, Coutinho, Paulinho, Alcácer, Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Yerry Mina y Aleñá

Alena

Reagovat
X-bano-X

Vzhľadom k tomu, že B potrebuje body ako soľ a dnes hráme proti prakticky istému zostupujúcemu mi to jeho nominovanie na sedenie na lavičke na palec hore nepríde.

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic prakticky sestupuje?

Reagovat
X-bano-X

Lorca. Lorca prakticky zostupuje, Alena hrá v dobrej forme a Béčko má náskok len 4 body na zostup pričom súperi majú toto kolo ťažký los. Príde mi hlúpe ho držať na lavičke proti Athletic, keď by bol veľmi platný proti Lorce.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jo, souhlasím.

Reagovat
smazaný uživatel

Musime si u Valverdeho prostě zvyknout, že on někdy nedělá moc logické kroky

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes Alena na Messiho pozicii a Leos pojde na hrot.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš prehľad

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to myslis ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zajtra

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Hristo Stoichkov

Mně to působení béčka v Segundě přijde dost kontraproduktivní, ani bych se nějak nezlobil, kdyby spadlo. Aspoň by vyhodili Gerarda, který je strašný trenér.

Reagovat
X-bano-X

Tu sa asi názorovo rozchádzame. Dobre vieme aké ťažké je postúpiť do Segundy. Mať silné béčko je pre mňa veľmi dôležitá vec ak nechceme ísť cestou nákupov 100 miliónových hráčov sezónu čo sezónu. Veď trh smeruje k tomu že už priemerní hráči stoja neskutočné milióny, špičkoví hráči požadujú platy, ktoré im proste dlhodobo nie sme schopný garantovať bez zadĺžovania sa najmä keď chceme stavať či rekonštruovať štadión. Nemyslím si že ak budeme mať v cantere top hráča, ten sa uspokojí s hraním v tretej lige do nejakých 19-20 rokov keď okolo neho budú krúžiť supy z Pl či ropáci z PSG. Ak chceme vychovávať talenty pre iné kluby tak je tretia liga tou najlepšou cestou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak to se opravdu rozcházíme. K čemu je dobrý nakupovat hráče ve věku kolem třiadvaceti let, kteří jsou pro áčko k ničemu (jasně, nějaký Arnáiz se tam mezi nima občas najde) a pro béčko jsou naprosto zásadní, jinak je to jasný sestup bez nějakých pochybností. Moje odpověď je jasná - úplně k ničemu. Smysl béčka je v mých očích to, aby ti nejtalentovanější mladíci hráli dospělou soutěž v týmu s jasnou herní tváří, ve který vyrůstají celý život. Takhle to dlouho bylo a fungovalo to výborně, než to současný vedení zničilo. Bijeme se do prsou, že máme béčko v Segundě, nakupujeme hráče, který v áčku nepotřebujeme a těm nejtalentovanějším odchovancům akorát prodlužujeme nástup do áčka - typický příklad Aleňá, který už tam letos úplně v pohodě mohl být.

Reagovat
X-bano-X

Ale to nie je o tom či je Béčko v Segunde. Predsa Béčko hralo v minulosti na úrovni postupu do Primery s tímom, ktorý v sebe nemal nákupy 23 ročných hráčov. Nemyslím si že naši hráči by bez posíl padli(samozrejme sa nebavím o aktuálnej situácii). Barca si zmenila systém, zmenila ho k horšiemu a ak sa má vrátiť k tomu čo tu bolo v minulosti bude potrebovať aby hráči, ktorí majú doplniť Áčko hrali v adekvátnej súťaži. Keď som občas videl treťoligové ihriská, vyzeralo to ako niekde na Slovensku v piatej lige.

Inak v momentálnej situácii nevidím spojitosť medzi Béčkom v druhej lige a nemožnosťou dávania šancí perspektívnym hráčom v prvom tíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, dnes sa zasa Zizou na tlačovke vyjadril niekoľkokrát k Neymarovi. Donedávna sa odmietal vyjadrovať k hráčom iných tímov.

Reagovat
Kenneth

Pred par dny se k nemu vyjadroval i Casemiro.

Reagovat
Hristo Stoichkov

K možnýmu přestupu Neymara do Madridu se už vyjadřovalo několik hráčů Realu (i v době vzájemnýho dvojzápasu s PSG), spousta bývalých, Zidane, Guti či každý druhý Brazilec, který hraje fotbal. Ten přestup bude už letos, jsem si tím čím dál víc jistější.

Reagovat
Mercury

Jako letos v lete? O tom fakt pochybuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim. Na jednu stranu jo, ten sum kterej kolem Neymara je, se fakt neda prehlizet. Je uplne absurdni, ze tam neni ani rok a uz se mluvi o prestupu jinam. Na druhou stranu, ja proste nevidim cestu jak ho z PSG dostat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Cesta je "jednoduchá". Budete muset vysázet 250-300 mega, zbytek už bude na Neymarech, oni si to umí zařídit. V Paříži po tom všem ještě budou rádi, že už je pryč.

Reagovat
ADM

To už normálne vyzerá, akože nechcel ísť priamo z Barcy do Realu, tak mu Perez vybavil rok v PSG

Reagovat
valloire

Flo

Reagovat
Hristo Stoichkov
Reagovat
smazaný uživatel

Nejhorsi je, ze kecaji kraviny okolo Neymara a zadny informace jak ZZ zbavi Benzema a G.Bale

Paradoxne prestup Neymar neni dulezite jako prestup Benzema a G.Bale pryc z RM v lete

Reagovat
smazaný uživatel

Kondogbia - Guedes co predvadzaju, to je neskutocne.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ma toto znamenat ? Miesto La Ligy ide na Digi Bundesliga ?!

Reagovat
valloire

to znamená, že jde bundesliga

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
Billy McClane

https://www.digislovakia.sk/bundesliga-na-digi-sport/

Podla mna paradicka, teda ak to nebude na ukor zapasov La ligy

Reagovat
X-bano-X

Zdá sa že to bude na úkor LM.

Reagovat
remeslnik

Na kterém kanále Digisportu bývá LM? Ještě jsem ji tam neviděl, mám jen 1-3. Na prvém bývá PL a na trojce PD.

Reagovat
smazaný uživatel

Vacsinou 45, ale uz som videl aj na 3ke.

Reagovat
remeslnik

Tak já mám možnost sledovat pouze 1,2 a 3, což mi ke štěstí úplně stačí. Ty další jsou na jiné družici, kterou nechytám.

Uvidíme, jak to vymyslí. Třeba to dají na 2ku, tam bývá většinou tenis. Ikdyž zajímavý, ale tenis.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Na Slovensku nemáte speciální LaLigový kanál?

Reagovat
remeslnik

Digisport 3 vysílá v SK LaLigu

Reagovat
Hristo Stoichkov

U nás taky, ale Digi má i speciální kanál pro La Ligu s anglickým komentářem, je tam spousta informací a pořadů o La Lize, předzápasový rozcvičení a další bonusy, celkově fajn věc. Akorát mě na aplikaci Digi2go štve, že si nelze nastavit kvalitu přenosu, což třeba O2TV má a beru to jako jednu z naprosto zásadních věcí. Na wifině je to v pohodě, ale jelikož trávím dost času i na cestách a mimo domov, hodně bych to uvítal, takhle propálím svých 15 GB dat i přesto, že koukám přes kamarádův účet na Tipsportu právě kvůli nutnosti nižší kvality streamu.

Reagovat
X-bano-X

O ničom takom u nás neviem.

Reagovat
remeslnik

ad Hristo.. To, že Digi má spešlkanál jen na LL jako Bano taky nevím. A ikdyž je to v ang, kteroužto jako starší kus bohužel neovládám, ale i tak by to bylo vynikající. Má ten kanál nějaké označení? Já sleduju Digi normálně v televizi, jen když tam něco není, např CdR, tak na PC na Tipsportu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já to mám v televizi hned pod Digi Sport 3, přibylo to tam před několika měsíci, podobně jako třeba na začátku letošního roku Seznam TV.

Reagovat
remeslnik

Jasně, ale když na to najedeš, tak se ti zobrazí přesné označení kanálu. Třeba Digi Sport 3 HD, tam se dívám já. Nic nového jsem na seznamu nabídky nezaznamenal, možná ten správný kanál zrovna můj poskytovatel "neumí"

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by dobré, kdyby zůstal ve Francii. Musím ale přiznat, že jsou obrovské šance na to, že změní klub." řekl v rozhovoru pro RMC Sport reprezentační spoluhráč a veliký kamarád šestadvacetiletého útočníka Neymara, Luiz Gustavo

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Škoda, že nám v LM nevylosovali Liverpool. Najednou začíná celý internet srovnávat Salaha s Messim a tvrdit, že je dokonce lepší. Je zajímavé, že když se objeví nějaký nadupaný hráč, hned ho musí srovnávat s Leem a ne CRkem.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Já se klidně přiznám, že bych se Liverpoolu bál, jejich styl by pro nás nebyl nic příjemnýho. V dlouhodobý soutěži bysme na ně udělali klidně 15 bodů, ale v dvojzápase by ty šance byly dost vyrovnaný.

Mě spíš zaráží, jak se neustále mluví o tom, jak je mnohem těžší dávat góly v Premier League a pak vidím, kolik prostoru tam ti hráči mají. To je příklad třeba Salaha nebo nedávno Coutinha, který má zatím ve Španělsku s driblinkem, krytím míče a herní inteligencí velký problémy. Jasně, je to dost způsobený tím, jak neskutečně vysokou laťku nasadil Iniesta, ale i tak... Hráči ve Španělsku mají obecně mnohem vyšší herní inteligenci a povědomí o poziční hře, ale myslím že se to časem srovná a Pep “infikuje” celou Anglii podobně jako to dokázal v Bundeslize. Teď je třeba strašně zajímavý vidět, kolik nadějných trenérů Němci mají (speciální vlna nerekrutující se z bývalých hráčů) a spousta z nich jede podle Pepových principů, například JdP.

Reagovat
smazaný uživatel

To že se tam těžko střílejí góly je mýtus fanoušků PL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kokesh

Co je na tom zajimavyho?

Alespon to letos neni jen o nich. Kane, Salah, do te doby Neymar. Vyborna konkurence.

Reagovat
technecium

Stejně všichni víme, že Ronaldovi a Messimu se Kane, Neymar ani Salah zdaleka nevyrovnají

Reagovat
Kokesh

Tak oba uz mame to stesti sledovat cca. 10 let na te nejvyssi urovni, jsou to dva suverenne nejlepsi hraci dekady. Tezko pro ostatni dokazat neco podobneho, co oni...ale srovnavat je sezonu co sezonu, to snad neni hrich, kdyz maji podobne statistiky, herni dominanci a jsou vsichni vudci osobnosti svych tymu...

Reagovat
valloire

Neymar jo

Reagovat
technecium

Neymar nikdy nepředvedl něco, čím by se těm dvou blížil

Reagovat
valloire

Ale předvedl, jenom jsi to neviděl.

Reagovat
ADM

V 26rokoch je od nich stale este dost daleko.

Reagovat
valloire

Má čas, ale pomalu se mu krátí. Byl by dál, kdyby nešel k vám. To bylo špatný rozhodnutí. Měl jít do Anglie nebo Juventusu. Španělsko bylo obsazený.

Reagovat
ADM

Neviem. Bol som o tom presvedčený vtedy na jeseň, keď sa Messi zranil, ale sklamal ma minulú sezonu, kde to očividne stálo viac na ňom, mal viac lôpt, väčšiu zodpovednosť ale nevedel spraviť ten rozhodujúci posledný krok .. koľko akcií zadrbal zlým zakončením alebo rozhodnutím. Zažiaril len proti PSG..

Reagovat
valloire

Vždycyky to u vás přece stojí na Messim. Neymar měl tu volnost nějak překvapit, hrál s větším rizikem, protože to na něm nestálo a mohl si to dovolit. To je o tý zodpovědnosti. Tu má u vás Messi. Zazářil tehdy, když to byla pro něj výzva. Náhoda to není, za repre hraje taky tak, tam je to výzva. Jsem přesvědčenej, že v klubu, kde to ta výzva bude a bude to stát na něm, dosáhne stejnej level jako ti dva. Už by ho měl, ale byl v klubu, kde byl dvojka. Celkem to chápu.

Reagovat
remeslnik

Největší Neymarův problém je jeho hlava. Tak jako např. Balotelliho nebo Ibrahimaviče.

Reagovat
Kixi Syhimour

je to nesmysl

Reagovat
LAM

S Messim S hráčem kterej už má přes 600golů,250asistencí a kterej každoročně je nejlepší nebo mezi nejlepšíma v dribblingu a tvoření šancí.

Takovej hráč tu ještě po něm hodně dlouho nebude.A to nic nemění ani to že někdo dokáže určitou chvilku hrát na podobnym levelu

Reagovat
smazaný uživatel

Nenápadné rýpnutie si do CR7

Reagovat
smazaný uživatel

Možná jsem si mohl odpustit

Reagovat
valloire

vůbec, klidně rejpej

Reagovat
Gazdo

Reagovat
valloire

s Králem nelze nikoho srovnávat

Reagovat
Baronne

Ani s Bohem

Reagovat
smazaný uživatel

Tak až se vyskytne nějaký dobrý půlsezóní hráč, tak budou taky srovnávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Da se to vylozit i jinak, zatim mozna dosahne level s Messim, ale na CR7 level jeste nema.

Proto zatim je srovnavan jen s Messim ?

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Kane je srovnávanej s CR. Je to podle stylu hry Salah má podobný jako Messi Kane jako Ronaldo. Ty srovnání jsou kvůli tomu jaký dal ten Salah góly.

Nebo je už lepší než CR a tak ho srovnávají s Messim na kterýho zatím nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo no, vetsinou jsou srovnavan s hraci podobne styly nebo treba stejne silnejsi nohou(pravy a levy noze). Ale tohle rikej borce nahore, co zacal s teto vlakno. On zacal komentare jenom s cilem rypnuti na jiny hrace a ja si take rypnul

Reagovat
ADM

Tak ja som Pool chcel, ale bolo by to čisté peklo. Tie porovnania sú vážne mimo, ale Salah je fakt extratrieda túto sezonu, svojím štýlom hry sa Messimu veľmi podobá a oproti nemu má výhodu veku, kde proste v 25 rokoch toho odbehá viac a s väčšou dynamikou a dravosťou. A keď k nemu pridáš rovnako mladých Firminha s Maném a donedávna Coutinhom, ten tím to mal fakt skvele rozbehnuté za predpokladu že by Coutsa udržali a naliali tam peniaze. Prakticky všetci zvyšní traja - Salah, Mané aj Firminho by okamžite mohli prestupovať do velkoklubov..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak statisticky je srovnatelnej. To nema smysl popirat. Ze by byl ale lepsi hrac? To urcite ne. To nikdo zdravej ani nemuze vyslovit.

Reagovat
ADM

Čítal som nejaké novinové titulky "Salah is new GOAT"

Reagovat
CHONG

Salah je fantastický, ale na Messiho se nechytá, ostatně jako nikdo. Jinak teda já bych Liverpool nechtěl ani za všechnu whisky Irska, Juve taky není nic příjemného, ale Live je fakt jediný tým, ze kterého mám opravdový strach.

Reagovat
Kokesh

Na City dostali 5, u Slepic 4, prohrali na MU a ceka je zapas na Chelsea. Tesne udolali doma City v prestrelce 4/3 a remiza s MU, Tott i MU.

Vzdyt to absolutne neni poharovy tym, s prumernou skladou kadru, kterou schopnostma zdima na maximum prave Klopp. Pro me to je tym, ktery kouse 40 min, ale ne 190. Ne na zapasy s odvetou, kde rozhoduji venkovni goly. Pro klub jako Real, co umi kouskovat hru, hrat v uspornem rezimu a pritom neinkasovat, byt nebezpecny doma i venku a co hraje v LM posledni roky prim...pro ten je daleko tezsi Juve, nez Litrpul.

Reagovat
CHONG

Netvrdím, že ten strach je racionální.

Reagovat
Kixi Syhimour

To se o nás říkalo v od roku 2003-2010 taky a jak jsme v Lm hráli

Reagovat
smazaný uživatel

Já fakt doufám, že ten Real nebo Juventus dostaneme pokud zvládneme postoupit přes City. Chtěl bych ten vzájemnej souboj vidět. Už jenom kvůli tomuhle.

Reagovat
remeslnik

Chongu, tak zrovna od tebe bych takové slova nečekal. To cením !!

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Gazdo

To ti vazne chuti irska?

Reagovat
CHONG

Nijak zvlášť, to je hláška z L.A. Confidental.

Reagovat
Gazdo

Ok

Reagovat
Baronne

Betis do pohárů

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
valloire

Plzeň - Betis, osmifinále EL, 5-4, 6-7.

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidime jak to dneska pujde bez Luisita.

Reagovat
ADM

Snad Couts - Messi - Dembele

Reagovat
Hristo Stoichkov

To by byla fantazie, ale myslím si, že tam nakonec bude Paco.

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím tomu, že budeme silnější bez něj. Pokud tam teda nestrci Paca nebo Vidala místo něj.

Reagovat
remeslnik

Líp jak s ním.

Reagovat
CHONG

Snad dá Betis ty poháry, hrají fakt super fotbal a příští rok Getafe

Reagovat
Kokesh

Mesut Özil (1006) is the only player to have created over 1000 goalscoring chances in Europe's Top 5 Leagues Since he made his league debut in 2006.

Greatest Playmaker of Our Generation.

Heh, slovo do pranice. No a potencialem byl jeste vys...

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

to ale musí bejt nějak nepřesný, všichni ví, že nejvíc šancí o parník vytváří Messi.

Reagovat
ADM

Najviac nie, ale tie najkvalitnejšie a najjasnejšie však ono by sa to hneď ukázalo, keby sem hodil % úspešnosť, koľko tých šancí bolo premenených v asistencie Counter to dával niekde v PL sekcii a bolo to dosť biedne konieckoncov, samozrejme to je viac vina spoluhráčov ako Mesutova

Reagovat
valloire

vokecaj i tohle

Reagovat
ADM

tak necakam ze Messi ma tie cisla lepsie. Proste tychto geniov nikto nechape

Reagovat
remeslnik

Ty šance se nedají prostě spočítat jako góly. Je to subjektivní. Dáš dobrou přihrávku a kdo posoudí, jestli už byla gólová anebo jen dobrá? Nebo se počítají jen ty, které předchází brance? Tak to v tom případě kdyby nebyl např Sua takový palič

Reagovat
smazaný uživatel

No chtělo by to sem dát taky Messiho čísla.

Reagovat
smazaný uživatel

Za tuhle sezónu má 83 a za loňskou 95.

Reagovat
TrueCommunist

Reagovat
Mateo16

To hypovanie Salaha a pritom to je klasicky drevak pre PL , EF nikdy neskalame

Reagovat
Mateo16

Je to strasne zabavne ktokolvek z PL sa hypuje no neuveritelnych rozmerov.. Rok co rok a vzdy to dopadne rovnako

Reagovat
Kixi Syhimour

to jsou zas kecy, samozřejmě že není lepší jak Salah,ale ty klasická kopyta pak hrajou za vás a hrajou dobře

A dřevák fakt nemůže mít tolik gólů, s touhle logikou jsou téměř všichni z Realu (včetně Ronalda) dřeváci

Reagovat
Kixi Syhimour

Však ostatně kde by ten Real byl bez hráčů z Pl...

Reagovat
smazaný uživatel

Aký drevák ? Videl si ho vôbec hrať. Skvelý hráč. Nájsť skôr ideálne prostredie pre svoj rozvoj tak by mohol patriť k užšej špičke dlhodobo. O drevákovi nemôže byť ani reč.

Reagovat
remeslnik

Salah je vynikající. Hlavně má dobrý přístup, zbytečně se nevzteká, má to pod kontrolou, má vysokou herní inteligenci a k tomu špičkové fotbalové schopnosti, přehled, klid. Jen asi brzo odejde (zestárne). Na pětadvacet nevypadá, tak na 30.

Reagovat
smazaný uživatel

Tem poslednim dvoum vetam moc nerozumim. To jako brzo odejde kvuli tomu, ze vypada starsi? Jak to jako funguje?

Reagovat
remeslnik

Stárne rychleji. Myslel jsem to tak, že tak jak hraje teď, nevydrží hrát do 30ti. Proces stárnutí (a tím opotřebení) u něj proběhne o něco rychleji.

Reagovat
ADM

Reagovat
remeslnik

Nic to nemění na tom, že teď je vynikající pro vše, co jsem už psal. Je to rovný slušný chlap, perfektní součástka dobrého soukolí.

Reagovat
Mateo16

Ceballos Tie priatelske zapasy La ligy a on mu neda ani 5 min

Reagovat
smazaný uživatel

FC Barcelona: Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Dembélé, Rakitić, Paulinho, Coutinho - Messi, Alcácer

Reagovat
LAM

Asi nechce měnit rozestavení,ale docela by se mě dneska líbilo 4-3-3.

Doufám že dneska Coutinho a Dembele přidaj další dobrej zápas.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Je to 433 s Pacem na levým křídle.

Reagovat
LAM

To si moc nemyslim.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Potvrdil to v rozhovoru Valverdeho asistent. Podle mě s míčem 433, bez míče 442. Takže klasika.

Reagovat
ADM

Reagovat
ADM

Messiho s podporou kridel sa uz asi nedockame. Ale tak Iniesta potrebuje este oddych, takze ocakavane

Reagovat
smazaný uživatel

Ziganda si ide zasa svoje, keď nechá na lavičke Aduriza aj Williamsa Niečo ako Girona, keď nechala v Barcelone na lavičke celý zápas svojho najlepšieho strelca.

Reagovat
LAM

Hráli ve čtvrtek a třeba nejsou připravený odehrát celej zápas,tak je tam chce dát až v průběhu.

Reagovat
X-bano-X

Reagovat
Phillipinho

Ziganda je frajer, ten se vzdycky snazi vytvorit co nejhorsi sestavu. Totalni sasek.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ty zimní odpolední zápasy jsou super. Vysoký návštěvy, pěkný počasí a věřím, že dneska uvidíme i hodně slušný zápas z naší strany.

Reagovat
Baronne

Nazdar

Reagovat
patas92

ofsajd

Reagovat
Coutinho10

Paco to tam hezky dostal naservirovano

Reagovat
smazaný uživatel

Ofsajd

Reagovat
Baronne

On nenahraje prostě

Reagovat
dextroza_m

Čicham velmi zábavný zápas

Reagovat
bartlu

To je nadherny fotbal, akce za akci, uz jen ty goly, ale vykon zatim krasa a skvele se na to kouka.

Reagovat
smazaný uživatel

Mi je líto Bilbaa takový bago

Reagovat
smazaný uživatel

Umtiti

Reagovat
smazaný uživatel

Mňam mňam, to je fotbálek...konečně

Reagovat
ADM

Girona, Malaga?

Reagovat
bartlu

Tvl, co to do Leose vjelo? Disco Stu?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Generalní Gladiator

nejlepší levačka všech dob právě promluvila pánové a dámy

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se, až bude Leovi 33, aby ho židi neukrizovali jako božího syna.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Leoš asi chce aby tam poslali Yerryho

Reagovat
smazaný uživatel

Aleñu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten taky takhle tancuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Já to myslel jako tím skorem, aby šel do rozhodnuteho zápasu

Reagovat
ADM

Preto posielal tanec niekde do 28 rady

Reagovat
bartlu

Couts uz druhe brevinko

Reagovat
ADM

Coutinhov impact na hru z Iniestovej pozicie je zatial minimalny. Ale mame kridlo na buducu sezonu, tam bude skvely, zozenme dakeho zaloznika este

Reagovat
Generalní Gladiator

hlavně obrana soupeře není schopná zhustit střed obrany před messim a zároven pohlídat levej kraj coutse s albou a druhej kraj roztahuje dembele, a každa kolmice za obranu pak smrdí kurevskym nebezpečím

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic hodně zeslabnul po Ernesta. Pan trenér.

Reagovat
Phillipinho

Smutny co s tim tymem Ziganda udelal.

Reagovat
Baronne

Ta obrana Athleticu je teda šílená, to je takhle celou sezónu? Však nedostali moc branek, skoro stejně jak Real , ale přijde mi, že máme snad nejvíc prostoru za celou sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw ako sa v súčastnosti vlastne posudzujú tie postavenia mimo hru, keďže sa to neustále mení. Posudzujú sa iba nohy, celé telo alebo všetko okrem rúk ? Inak Barcelona zatiaľ pastva pre oči

Reagovat
patas92

C je správně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Každá časť tela s ktorou môžeš dať gól.

Reagovat
LAM

Fotbal velmi dobrej,ale do druhý půlky zlepšit koncovku ať nejsou ještě komplikace.

Reagovat
smazaný uživatel

Komplikací se nebojím. Střely: 13-0

Reagovat
blaugrana

Bilbao doslova trapne. Leo si ide zas svoje. Pique, Alba a Ivan dole. Mina, Digne a niekto in.

Reagovat
LAM

Až ale po 3 gole.

Reagovat
Jordi Alba

Mina a Alená by dnes mohli aspoň na chvilku.

Reagovat
smazaný uživatel

Athletic jeden z najslabších výkonov, čo som od nich mal možnosť za posledné roky vidieť Pri zhode okolností to mohlo byť kľudne o 5 gólov. Hra pomerne dobrá ale chýba trošku kontroly v strede ihriska. Leo je zase raz skvelý, Dembele fantastické moment a potm momenty, kde predvedie absolútnu laxnosť, nevyspelosť. Inak zbytok ok. Paulinho nič moc a Piqué kraľuje ... rozhodca zase raz klasicky veľmi slabý.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Skvělý poločas, ta spolupráce Messiho s Dembouzem je pastva pro oči. Skvělý Rakitić, horší Paulinho. Coutinhovi zatím nemůžu tolik přijít na chuť, on je prostě křídlo, resp. hráč do finální třetiny, ve výstavbě hry nedokáže tolik pomoct.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Baronne

Což by mohl bejt docela problém, když přišel jako náhrada za Andrése..

Reagovat
sensei25

Dnes hra cele muzstvo super.Paulinho dnes super vykon.A nech tam posle Minu namiesto Piqueho.Neviem naco tam je?Zapas je uz rozhodnuty.Bilbao katastrofa.

Reagovat
smazaný uživatel

Veď je to náš najlepší obranca a vyhral snáď všetky súboje, každú štandartku, rozohráva, je istý, vyváža. No na čo tam asi je Dole by som ho nedával, jedine ak by mal nejaký zdravotný problém. Hrá super.

Reagovat
sensei25

Zapas je rozhodnuty.Naco ho tam drzat?Mina to v pohode zvladne.Ja nechcem aby sa zranil.Najtazsia cast sezony pred nami.Treba hracov setrit pri kazdwj prilezitosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, ja ti neviem. Mne toto šetrenie hráčov príde prehnané. Piqué je hráč, ktorý potrebuje hrať neustále. Minule keď bol striedaný to nebral moc dobre a tak by to malo byť. Hlavný stavebný kameň defenzívy. Pokiaľ je zdravý mal by hrať s Umtitim furt. Nejaké rošády sú zbytočné. Keď už rotácia tak od začiatku a nie v priebehu zápasu.

Reagovat
sensei25

Len aby sa nezranil do LM.Potom tam da k Umtitimu Digneho,lebo Mina nema zapasovu prax a pritom je podla mna lepsi stoper amo Digne.Potrebuje hrat.Nildy nevies kedy sa zide,ked Vermealen je stale zraneny.

Reagovat
blaugrana

Paulinho uplne upustil od svojich nabehov. Je tam uplne zbytocny.

Reagovat
Baronne

Paco, nechat/prodat? Za mě nechat.

Reagovat
ADM

Vsade je vzdy o krok neskor. Neviem si predstavit, ze sa Luis zrani a on ma byt nahrada. Uz len pohybovo to nedava..

Reagovat
blaugrana

Predat aj s Vidalom, Gomesom, Dignem a Denisom.

Reagovat
sensei25

Posle tam Iniestu...xDxDxD

Reagovat
roman1978

Jasné, dej tam Dona. Už dlouho nebyl zraněny a na LM máme adekvátních náhradu

Reagovat
ADM

Stiahnut najnevytazenejsieho hraca. Wtf

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ten pokřik na Iniestu byl boží

Reagovat
Switchback

https://streamable.com/eb0hn look at the moves!

Reagovat
smazaný uživatel

Valverde prostě neděla logické kroky a tím mi i docela pije krev, vyhráváme všechno to jo, ale prostě on mě tak snado vytáčí

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kenneth

Takze logicke kroky dela ne?

Reagovat
smazaný uživatel

No moc ne prave, bez Messiho by to bylo kolem 3 mista podle me

Reagovat
remeslnik

No spíš tak kolem 6ho.

Reagovat
smazaný uživatel

Coutinho

Reagovat
2miguel1

Ludia da sa niekde pozriet kolko nabehali hraci cez zapas? Taky Messi dal podla mna 2.polcas kilometer

Reagovat
smazaný uživatel

to nevím kde by to nabral

Reagovat
loki5

Celý druhý poločas mají volno Bilbao je neškodné tak kam by se honili. A to že Messi odpočívá při zápase proč ne gól si dal a kdyby bylo potřeba mákne. Hraje naprostou většinu zápasů v sezóně a to většinou 90 minut.

Reagovat
2miguel1

Ja som rad, že si oddychne, takisto Suarez aj Busquets

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Fans

Reagovat
Switchback

druhý poločas se jakože nestal

Reagovat
ADM

neuveritelna tragedia

Reagovat
2miguel1

Praveže naopak, šetriaci mod

Reagovat
ADM

Mohol sa stiahnut Rakitic a Paulinho, nasadit Alena ked uz tam sedel, nechat Coutsa a Dembeleho, ktori nemozu byt unavení a stale by to vyzeralo lepsie a setrilo by sa.. niekedy Ernesta vobec nechapem.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

To bola hrôza. To už aj futbal päťdesiatnikov niekde na dedine má vyššie tempo.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle vypustíme druhý poločas a Bilnao stejně ten gól nedá. Málem jsem usnul.

Reagovat
smazaný uživatel

Horší polčas som na Camp Nou nevidel. To bolo vyslovene trapné. Klub by mal vrátiť polovicu vstupného každému kto si to osobne vytrpel. Fakt humus.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam předváděla obrana, Rakitič a Paulinho to bylo strašný. Jediný Pique snad chtěl hrát.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Rakitić v kombinaci s Paulinhem jsou strašně limitovaný, ta ztráta kontroly nad druhým poločasem dneska byla šílená.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě nejvíc štvala ta rozehrávka to byl otřes.

Reagovat
LAM

Za to může Valverde kterej jim to určitě ordinuje.Bez Sergia se to ješět umocnilo.Opravdu hnůj když se k Messimu dostane balon 1 za 10minut.Jen nákopy bez šance na gol.

Reagovat
2miguel1

Hej podme sa nahanat na 6:0 a potom v semi proti Bayernu nech nevladzeme

Reagovat
smazaný uživatel

Stačilo by 4:0. To co se dělo v druhým poločase byl hnus.

Reagovat
ADM

Vsak nikto nehovori o nahanani sa

Reagovat
smazaný uživatel

Určite to takto funguje. Hrozne jednoduché zmýšľanie. Tí hráči by boli odpočatí na semi tak či tak. Hrať futbal neznamená sa vyčerpať na dno svojich síl, ktoré nezregeneruješ. OMG. V hľadisku 85 000 ľudí a na ihrisku sa nedeje absolútne nič.

Reagovat
2miguel1

Modric s Kroosom pod Ancelottim by ti mohli vypravat

Reagovat
LAM

Ano protože timhle bráněním určitě hodně sil pošetříš

Hrát s míčem u nohy je samozřejmě daleko lepší a že by to v pohodě šlo.Valveerde tohle dělá ve druhym poločase normálně a dneska to bylo nechutný.Hrát celej druhej poločas jak Příbram a jediná naše kombinace se odehrává u Stegena kterej pak nakopává na Messiho se prostě omluvit nedá.

Reagovat
2miguel1

no to tempo bolo snad o polovicu nizsie ako proti Chelsea ... Valverde presne vie co robi, tuto taktiku im naordinoval pravom. Ziadne nahlenie sa za dalsim golom, ked mozeme trosku odfuknut v tejto rozhodujucej casti, preto to neurobit.

Reagovat
LAM

Neví.Chelsea jsme třeba přehráli jen kvůli Messimu,protože herně byli lepší určitě oni.

Reagovat
2miguel1

lepsi neboli, hrali na oko pekne, ale naivne. My sme si len pockali na chyby a vyuzili ich.

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Gazdo

Reagovat
dextroza_m

Předpokládám, že jít místo druhého poločasu na pivo bylo jako trefit sportu? Valverde je starý šetrič sil.. Tohle mohl být debakl.

Reagovat
LAM

A neušetřili vůbec nic,protože museli v 9 bránit To je taktika pro takovej tým

Reagovat
smazaný uživatel

Bránenie ale zaberie viac síl ako útok.

Reagovat
Kenneth

Bale mi pripomina trochu zachazeni s Jamesem, tohle uz je tutovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Kedysi zdravý Bale na lavičke bolo niečo nepredstaviteľné.

Reagovat
Ed_Hazard

Villareal hrajte niečo

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Dayman

Navas

Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo

Vázquez, Kovačić, Kroos, Asensio

Benzema, Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Vázquez

Reagovat
smazaný uživatel

Aspas

Reagovat
Murena

Villareal

Reagovat
vilp

Snad Zizou zůstane, tohle 4-4-2 je v lize úplně jiný Real než s diamantem nebo BBC. A on na to konečně přišel.

Reagovat
Kokesh

Klicem je ale letos Lucas.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
vilp

Tak tomu týmu chybí zoufale hráč, co to umí jeden na jednoho, takže asi tak. Lucas je v tom u brány soupeře nejlepší ze všech.

Reagovat
smazaný uživatel

I benzín tam nevypadá tak marně

Reagovat
ADM

Ťaží z práce Valverdeho

Reagovat
Kokesh

Jako nadhera....ty akce na jeden dotek, chemie mezi hraci...

Reagovat
CR7RONALDO

Neskutočná ľavačka

Reagovat
smazaný uživatel

Zaslouzene.. Ted cela ta pasaz od Realu

Reagovat
smazaný uživatel

CR super forma. Kde jsou ti co ho posílali do MLS

Reagovat
Ed_Hazard

Pripadá mi, že hráme v neskutočnej pohode. Tie kombinácie, chémia v týme. Super

Reagovat
vilp

Ta Keylorova rozehrávka. S míčem v rukách počkat, až se soupeř po standardce zatáhne a zformuje, a potom teprve hraje. Když pak člověk v City vidí Edersona, který všechno řeší rychle (pokud je prostor), což dělá obrovský rozdíl, tak se mu chce z tohoto brečet.

Reagovat
ADM

Ederson je čistý blázon. Tie výkopy z ruky 70 metrov na bežiaceho Kuna, brutál.

Reagovat
vilp

Ale blbé je, že Navas zaostává i v rozehrávce rukama. Ederson stáhne ze vzduchu balon, okamžitě hledá hráče v náběhu a hází. Navas vše prováhá, čeká, soupeř se zformuje a pak to nakonec na náhodu odkopne a ztratí míč. Stejně to dělá třeba Courtois a plno dalších.

Reagovat
ADM

Zhoršil sa v tom aj Stegen. Zákroky má úplne world class ale v rozohrávke sa zhoršil oproti jeho prvým sezonam.. často je nákop príliš slabý a tak ho zachytí súper. V tomto je momentálne zaujímavejší Jasper, ktorý to v pohárí slušne rozdával aj priamo Suarezovi do šance..

Reagovat
vilp

U rozehrávky golmana je prostě podobně jako přesnost důležitá i rychlost.

Reagovat
smazaný uživatel

Měl platit

Reagovat
Ed_Hazard

Hajzel, žiaden ofsajd

Reagovat
Kokesh

Ani omylem offside...

Reagovat
Kenneth

Klasika...

Reagovat
smazaný uživatel

Kým niekomu rozhodcovia daruju gól z ofsajdu, inému zoberú čistý gól a čo je horšie, ešte aj pyká za vymyslený faul.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejaký argument by nebol ?

Reagovat
smazaný uživatel

Na plac?

Reagovat
smazaný uživatel

To zrejme veľa rozumu nemáš

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako faul to byl...

Reagovat
smazaný uživatel

vymyslený faul

Reagovat
dextroza_m

Girona se nikoho nebojí, to je přístup. Sympataci sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

za tohle doufam ze pusti 2-3 offsidy Realu v lize mistru

Reagovat
smazaný uživatel

to stejne pousti furt

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Messi se stal prvním fotbalistou, který vstřelil 25+ branek v 9 po sobě jdoucích sezónách.

Reagovat
CR7RONALDO

V lige.

Reagovat
smazaný uživatel

A kde jinde?

Reagovat
CR7RONALDO

Sezóna sa skladá aj z ligy majstrov, pohára, superpohára alebo aj reprezentácie.

Reagovat
smazaný uživatel

To ma dat 25+ golu v LM? achjo, přemýšlej než něco napíšeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hristo Stoichkov

Arthur golazo

Reagovat
el Principito

jak hrál? koukal si?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pěkný výkon. Silný na míči, dobrý driblink, uměl hru zrychlit. Měl tam i typickou Xaviho otočku. Gól dal po narážečce, kdy šel trochu z úhlu sám na gólmana. Třeba včera by nám při absenci Busquets hodně pomohl.

Reagovat
el Principito

gól jsem viděl .. děkuju

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně Karim

Reagovat
TrueCommunist

To je neuvěřitelný v jaký je Ronaldo formě. Jinej frajer.

Reagovat
misinho7

krasny gol Ronaldoooooooo

Reagovat
Ed_Hazard

Takéhoto Karima beriem. A nech spáli aj pána boha pred bránkou, bude mi to jedno.

Reagovat
misinho7

ta forma Ronalda je nenormalna to nacasovanie wau ..nepochybujem o tom ze v lige este skonci ako druhy najlepsi strelec a vystriela nam LM

Reagovat
Jordi Alba

Ať skončí i 1., alw na tu LM ať se vysere.

Reagovat
Jordi Alba

ale

Reagovat
valloire

Ne, tu chce. A když Král něco chce, tak to taky dostane.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Frantszek

Ale bůh mu to musí dovolit, ne? Nebo jak to je?

Reagovat
valloire

žádnej bůh neni

Reagovat
Frantszek

A nebe? Ale...kam přijdou všechny kalkulačky a počítače?

Reagovat
valloire

Do šrotu Klidně se ptej dál, já vim všechno.

Reagovat
misinho7

skor sa vysere na to prve miesto strelcov v lige a vystriela LM ..to je proste jeho sutaz

Reagovat
smazaný uživatel

Jak roste Ronaldovo formu, tak klesa formu obranu Neni zapas co by obrana nehorelo a nemel k golu daleko. Moc cisty konto letos Real nema !!! V lize asi 6 zapasu a z toho 2 bylo remizu 0:0 a v LM to slavne take neni, pouze cisty konto proti Apoel

Tohle bude mozna klicovy faktor, ktery Real muze prohrat souboj o titul v LM

Reagovat
valloire

Všichni ví, že si naběhne, všichni ví, že bude střílet a stejně ten gol dá. To je Král. Jedinej Král.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč furt mluvíš o Messim?

Reagovat
valloire

Kdybych mluvil o Messim, použiju obrat "ten druhej" a už vůbec ne Král.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč je Messi ve všem první?

Reagovat
valloire

To jenom tak vypadá, skutečnost je jiná. Král přesně ví, kdy má hrát a pálit..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak proč to nevěděl v první polovině sezóny, abyste mohli hrát o titul.

Reagovat
ciernyribiz

pretoze treba dat sancu aj slabsim

Reagovat
valloire

tak, aby si s náma chtěli zase hrát

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
TrueCommunist

Panebože

Reagovat
smazaný uživatel

Komunisto pššt.

Reagovat
TrueCommunist

viz dole

Reagovat
TrueCommunist

a přestaň nám dělat ostudu

Reagovat
smazaný uživatel

Komu nám tím máš na mysli?

Reagovat
TrueCommunist

Fanouškům Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak přestaň číst PD sekci a nebudeš zostuzen, tohle je normální konflikt mezi mnou a Valem jsko už po 3456350tý

Reagovat
smazaný uživatel

To ta to tak hecuje, ze na neho reagujes ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja vedu válku i za tebe můj přiteli a jestli mi budeš takhle vrážet kudly do zad, tak to i prohrajem.

Reagovat
loki5

Nikdo jinej na něj už nereaguje. Jak se říká nekrm trolla

Reagovat
smazaný uživatel

To by byla ale tady potom nuda

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

tuhle válku nelze vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
pantondavo

King is dead, long live the King.

Reagovat
smazaný uživatel

Carvajal ze by 2/2

Reagovat
Kokesh

Dani je jak utrzeny ze retezu, strasny nesmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

Nádhera CR

Reagovat
misinho7

no uzasna akcia !! Cristiano a Benzema dnes uzasna spolupraca

Reagovat
smazaný uživatel

ten ronaldo dneska je úplně z jinýho světa... s takovou to LM fakt vystřílí ten blázen :O

Reagovat
Frantszek

Salah ji vystřílí Live

Reagovat
TrueCommunist

Nejlepší playmaker....

Reagovat
valloire

Golaso Lucas. geniální asistence Krále, který si jede vlastní ligu a ostatním připomíná jejich nedokonalost.

Reagovat
Frantszek

Ty prášky, co ti v DD dávají, musí být hrozně silné

Reagovat
valloire

Vidím to na další bezproblémové vítězství Bílého baletu.

Reagovat
Kokesh

Mit proste zdravyho Kovu, zadny Ceballos neni potreba.

Reagovat
vilp

Reagovat
misinho7

ale tak mylim ze si to ceballos nezaslusi ..stale moze byt ako 5ta volba do zalohy ...takto ho proste Zizu odjebal

Reagovat
misinho7

nezasluzi*

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kovacic take dlouho cekal na sance. Ceballos spise mohl 1-2roky pockat a prestoupit anebo prestoupit a zustat na hostovani, aby se rozehral a mel vic hraci minuty. Takhle bude muset sbirat hraci minuty v Realu dlouhe roky !

Reagovat
ciernyribiz

nemyslim si ze to je zizuho chyba, on ho chcel nechat este rok hostovat ale ceballos chcel ist uz tuto sezonu a jednoducho neni pre neho miesto v zostave a pri takejto forme kovacica si nezahra dalsiu sezonu hostovacka a potom sa uvidi

Reagovat
ADM

Messi a Ronaldo zatial vyzerajú, že sa nám fanúšikom rozhodli dopriať dva infarkty vo forme vzájomného súboja vo finále LM aj MS

Reagovat
CR7RONALDO

Presne také finále chcem aj ja. Samozrejme s víťazstvom Ronaldo v oboch prípadoch. To mal Ronaldo zlatú loptu istú, a tiež by sa priklonilo viacej ľudí v otázke Ronaldo vs Messi na Ronaldovu stranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Portugalsko neverim na MS ani nahodou. Za me dojdou max. do CF. To spise Argentina muze dojit opet do SF a mozna i finale. Ale je tam faktor klubove zateze a jaro/leto moc Messimu nevychazi posledni 2 roky. A dalsi prohrane finale na MS bych to Messimu fakt nepral...

Reagovat
valloire

Reagovat
misinho7

to by bolo nieco neuveritelne ..najlepsi futbalovy rok najlepsie vyvrcholenie ery suboja dvoch uzasnych futbalistov

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že jeden vypadne na MS už ve skupině

Reagovat
ciernyribiz

zial na MS ardzentina pohori a zo skupiny pojdu chorvati a island

Reagovat
vilp

Karim ty góly prostě dávat nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema Ten je prokletej

Reagovat
smazaný uživatel

To je bombardak, dejte mu zlatý míč.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
misinho7

neboj sa dostane ho

Reagovat
smazaný uživatel

To je radost dneska ten real

Reagovat
smazaný uživatel

Ted uz klasickej gol

Reagovat
misinho7

Neskutocny borec ... nepochopim ako ho mohol niekto v jeseni odpisovat ten sa vzdy vrati este silnejsi

Reagovat
loki5

Hlavně se probudil celý real.

Reagovat
CR7RONALDO

To neviem. Proti Espanyolu nehral a prehrali. Proti Levante nedal gól a hral slabo, remizovali. Prvé dva zápasy v roku 2018 tiež nedal gól a hral slabo a jeden z nich prehrali a jeden remizovali. Takže je to skôr tak, že keď nehrá, alebo nehrá dobre, tak ani Real nevyhrá.

Reagovat
Kenneth

Kdo by tam taky ten gol dal kdyz nas utocnik je totalni poleno.

Reagovat
penepi

Kral odpisovany a teraz uz ma viac golov ako Messi (LM + liga). Darmo, najlepsi na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema zadny drevo neni, evidentne chtel Ronaldovi nahrat na hattrick.

Reagovat
misinho7

ale dnes hra vyborne

Reagovat
valloire

Král má formu. Soupeř ví předem, že bude rozdrcen.

Reagovat
Ed_Hazard

Ty krávo, to bol signál

Reagovat
Kenneth

50. Hattrick v kariere.

Reagovat
Raul=Real

No Isco by mohol jedneho supnut

Reagovat
smazaný uživatel

ten bale ...

Reagovat
Raul=Real

Bale goooool

Reagovat
misinho7

Bale tragedia ale aspon ten gol

Reagovat
Raul=Real

Boha 5:3

Reagovat
loki5

Dobrá přestřelka

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
valloire

Reagovat
misinho7

to je futbal

Reagovat
Bastaron

3 góly ze standartek

Reagovat
Raul=Real

6:3

Reagovat
CR7RONALDO

Naposledy dal 4 góly v apríli 2016 proti Celte Vigo

Reagovat
smazaný uživatel

ronaldoooooooo :D wtf... to je hlad

Reagovat
smazaný uživatel

Jako chápu vaší vypleskanost z Ronalda, ale přednostně musíte pochválit hráči co mu asistovali.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kenneth

Jak jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole ty jsi strašný blbec... jasně že i oni odvedli skvělou práci, ale úkolem ronalda je střílet goly a mimochodem - dneska má 4 goly a 1 asistenci, takže ano, chápu, že ho nemáš rád, ale nemusíš být takový lobotom :*

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe, stalo se nekdy aby za jeden vikend byli v top ligach tri ctyrgolovy strelci?

Reagovat
smazaný uživatel

teď jsem si říkal to samé

Reagovat
CHONG

A aby toho nebylo málo, tak budou od léta spoluhráči

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

kurna ale toho Salaha by som bral ..poslat garetha do prdele a mame na pravo kridlo top class Salaha ktory nie je drevo

Reagovat
Raul=Real

to by nebolo zlee no

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool ho tohle léto neprodá.

Reagovat
smazaný uživatel

Prodá, ale bude to pálka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Slabosti neskúsených hráčov. Messi sa naopak šetril.

Reagovat
loki5

No na druhý poločas se Barca vyflákla.

Reagovat
ADM

Ty si na čej strane?

Reagovat
loki5

Jen konstatuju fakt :-D. Výše jsem psal že to chápu. Udělal si volno když o nic nešlo :-D Má toho odehráno hodně a skoro nestřídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
teenz

Reagovat
valloire

Reagovat
ADM

To sa strielajú goly z tretieho miesta, ked už o nič nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jak o nic nejde?... real chce skončit alespon druhý, když ne první... jde o čest

Reagovat
LAM

Tak Real teď hraje v lize hodně uvolněně.O nic moc jim nejde a je to vidět na výsledcích klidně si nechaj dát 3,ale nastřílej 6.

V tomhle je velkej rozdíl proti Valverdeho stylu,kde on radši hraje v zadu na nulu.Jinak si myslim že kvůli tomu může CR klidně ještě vyhrát pichichi,protože u nás se podle tohodle schématu moc golů dávat nebude.Ale titul bude náš

Reagovat
ADM

Berieš to moc vážne, mne je to jedno, treble na ceste

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ciernyribiz

trable? v LM nam verim ale sevilla vam moze celkom zatopit vo finale pohara

Reagovat
smazaný uživatel

Titul už je váš... :)

Reagovat
CHONG

Pěkný zápas a Cris má před Juve dobře naladěno

Reagovat
smazaný uživatel

Salah 4+1 , Cristiano - "hold my beer"

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ciernyribiz

20.1. na konte 4 banany a o 2 mesiace 22 a to este nehral par zapasov, skoda jesene a stratenych bodov ale taky je futbal a momentalne si ho uzivam..nie je to az tak dolzite ako titul ale bude to este zaujimavy suboj o pichichi

Reagovat
smazaný uživatel

Král z hlavního města fotbalu opět úřadoval..

Reagovat
smazaný uživatel

Top goal scorers in Europe (all competitions):

1. Cristiano Ronaldo - 37 goals (35 games)

2. Mo Salah - 36 goals (40 games)

3. Harry Kane - 35 goals (39 games)

4. Lionel Messi - 35 goals (43 games)

5. Edinson Cavani: 33 goals (38 games)

They hate you because you are too good, Cristiano.

Reagovat
technecium

They hate, because you 're just selfish piece of shit, Cristiano.

Reagovat
CHONG

Reagovat
smazaný uživatel

For stupid Culés, yes.

Reagovat
dextroza_m

Snad ho bez trofeje bude ta zlatá kopačka těšit

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší střelec LM a La Ligy + trofej z LM...

A zlatá lopta je na světě...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

LM jste ještě nevyhráli, tak tady nemel

Reagovat
Ed_Hazard

Este nic nevyhrali. To ti mohlo dojst ze to pise hypoteticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nedošlo...

Reagovat
valloire

Slabší sezona Krále a stejně je v čele střelců.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože to tam histericky sype nějakým Gironám, Messi ví že stačí jeden, dva dobře vedené údery aby byl konec.

Reagovat
valloire

Jenže Girona je tvrdej oříšek. Je zapotřebí až 4 golů Krále, aby nevyhrála na Bernabeu 3-2 víme a vzdala to. Vy hrajete s voslama, co nedaj ani jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ciernyribiz

sype to aj nejakemu parizu co a vlastne aj tottenhamu, juventusu, bayernu kedy to uz pochopite ze kral si ten golik da kedy on chce

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Tottenhamu toho asi nesypal dostatečně

Reagovat
ciernyribiz

A?gólik dal a či ideš s 1. alebo 2. miesta je jedno Real postúpil a Tottenham uz vypadol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele