LaLiga - preview 27. kola

10.03.2017, 08:29, aktualizováno 13.03.2017, 08:39
Previews
Poslední Osasuna nezadržitelně míří k návratu do druhé nejvyšší soutěže, odvrátit jistotu sestupu se ještě pokusí proti Eibaru. Ten na rozdíl od pamplonského klubu bujuje o udržení kontaktu s pohárovými příčkami...
CA Osasuna - SD Eibar  (pondělí 20:45)
Stadion El Sadar v Pamploně se může těšit na návštěvu osmého celku španělské soutěže Eibaru. Domácí jsou beznadějně poslední a i když do konce soutěže zbývá několik kol, jejich případná záchrana by se rovnala zázraku. Osasuna bude především bojovat o čest a o ukončení černé série bez vítězství. Tři body se jí povedlo získat jen jednou a hádejte kde, v Eibaru.

Utkání z poloviny října loňského roku skončilo výhrou hostující Osasuny 3:2 a šlo o velice překvapivý výsledek. Už v této době si Los Armeros vedli dobře, zatímco Osasuna tápala a vlastně čekala na své první vítězství v sezoně. Nikdo však netušil, že bude zatím poslední.

Osasuna si od té doby připsala pouze čtyři remízy a její pozice se v tabulce ještě více zhoršila. V tuto chvíli ztrácejí Los Rojillos na nesestupovou La Coruňu propastných čtrnáct bodů! Dvanáct kol před koncem soutěže je to ztráta, která se dá jen těžko dohnat. Neznamená to však, že by domácí rezignovali. Tým bělehradského rodáka Petara Vasiljeviče Markoviče chce výhru proti stejnému soupeři zopakovat a alespoň částečně "odškodnit" fanoušky za špatnou sezonu.

Eibar má naprosto jiné problémy. Z osmého místa stále není bez šance zahrát si příští rok evropské poháry. Jeho forma je i přes poslední vysokou porážku od Realu více než dobrá. Z deseti kol nestačil pouze na týmy bojující o titul, tedy Barcelonu, Real Madrid, Sevillu a Atlético Madrid a celkem nasbíral šestnáct bodů.

Domácí nadále trápí zaplněná marodka. Dlouhodobě jsou mimo Javier a Miguel Flaňovi, Didier Digard, Fausto, Tano a otazník visí nad startem De La Cuevase. Hosté mají těchto problémů o poznání méně, se zraněním laboruje pouze Nano a úplně fit není dvojice Luna a Rico.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Oier, Vujadinovič, García - Berenguer, Causič, Torres, Loé, Clerc - Kodro, León
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Rodríguez - Capa, Ramis, Lejeune, Arbilla - García, Escalante - León, González, Peňa - Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.80 - 3.77 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Athletic Bilbao  (neděle 12:00)
Sobotní program LaLigy odstartuje rozhodně hodně zajímavý souboj, ve kterém mezi dvěma lokálními rivaly půjde o body do boje o Evropskou ligu. Tohle baskické derby slibuje zcela jistě nesmlouvavou bitvu mezi celky, jež v tabulce dělí jen dvě pozice. Real Sociedad rozhodně hodlá Bilbau vrátit podzimní porážku.

Domácí patří letos k jednomu z největších překvapení dosavadního proběhu sezóny. Už od desátého kola nebyli horší než šestí, dokonce klidně mohou usilovat i o účast v Lize mistrů pro příští sezónu, protože čtvrtá pozice je jim vzdálená jen na manko čtyř bodů. Nicméně hlavně nepokazit současnou situaci je určitě ten prvořadější cíl.

Trenér Eusebio Sacristán si v tuhle chvíli rozhodně nestěžuje. Jeho tým naposledy skolil Betis a získal už své patnácté vítězství v tomto ročníku. "Musíme se těšit z každé hodiny, kdy se podíváme na tabulku. Je to hezké pro fanoušky, kteří když otevřou noviny, uvidí, v jakém postavení jsme," byl pyšný dvaapadesátiletý lodivod.

Přitom před týdnem v Seville se tříbodový výsledek v žádném případě nerodil snadno. Nakonec se Realu podařilo soupeře přestřílet 3:2. "Řešili jsme mnoho problémů, protože soupeř nám vzdoroval a často měl zápas pod kontrolou," hodnotil Sacristán. "Snažíme se získat odměnu na konci sezóny. Je těžké vyhrávat na takovýchto místech."

Na tenhle duel možná nebude nachystaný David Zurutuza, jenž utrpěl nějaký lehčí šrám, Sergio Canales by pak byl v záloze jeho náhradníkem číslo jedna. K dispozici naopak je už Juanmi, jemuž vypršel karetní trest. I Asier Illarramendi, kterého v průběhu trápily menší zdravotní trable, se zřejmě bez problémů může objevit v základu.

Bilbao neprožilo v uplynulých třech týdnech úplně povedené období, smířit se muselo s vypadnutím z Evropské ligy a ani v lize to nebyla žádná sláva. Každopádně se mu podařilo naposledy nejtěsnějším možným způsobem skolit Málagu, a držet se tak stále v popředí. Nicméně teď proti němu bude hrát jeden zásadní faktor, a to venkovní prostředí.

Na cizích hřištích letos Athletic Club z dvanácti utkání hned osmkrát prohrál. Potřebuje zkrátka začít bodovat i jinde než jen na San Mamés Barria. Rozhodně dobrou zprávou pro kouče Ernesta Valverde je návrat nejlepšího střelce Aritze Adurize, který laboroval od půlky února s poraněným stehenním svalem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.20 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruña - FC Barcelona  (neděle 16:15)
Ještě před pár týdny se zdálo, že obhájce titulu z Barcelony zakončí svou třetí sezonu pod vedením kouče Luise Enriqueho poměrně neslavně. Debakl v prvním osmifinálovém zápase Ligy mistrů s Paris Saint-Germain spolu se zdánlivě neotřesitelnou ligovou nadvládou vedoucího Realu Madrd ovšem najednou vzaly za své a katalánský velkoklub je rázem zpátky ve hře o všechno. Na půdě Deportiva La Coruňa ovšem favorit nesmí nic podcenit, neboť Galicijci jsou od změny trenéra jako vyměnění...

Bláznivý odvetný zápas s PSG, který nakonec skončil výhrou Barcelony 6:1 a tedy jejím postupem dále, si leckdo dovolil označit za největší comeback v historii Ligy mistrů, ne-li moderního fotbalu vůbec. Zvrátit čtyřbrankové manko se doposud v milionářské soutěži před barcelonskými opravdu nikomu nepodařilo a po gólu Sergiho Roberta v poslední minutě nastavení se na Camp Nou strhla ryzí euforie, ovšem jak nyní naznačil trenér Luis Enrique, ani z takového počinu nejde žít věčně.

Barcelona je nyní zpět ve hře o vysněný treble - ve finále Copa del Rey ji čeká Deportivo Alavés, v La Lize drží nad Realem Madrid jednobodový náskok a v Lize mistrů nyní netrpělivě vyhlíží čtvrtfinálový los. Luis Enrique, který se po sezoně s klubem rozloučí, tak dobře ví, že nyní je k zajištění historického úspěchu potřeba bodovat na všech frontách. "Jediné, o co se během tohoto víkendu zajímám, je forma Deportiva, přestože za sebou máme jedinečný zážitek. Spoléhám se na zkušenost svých hráčů, kteří sami vědí, co všechno je ve hře. Stále není nic jistého, držíme se ještě ve všech třech soutěžích a chceme uspět na všech frontách."

Přestože Barcelona poslední dobou pálí ostrými, ať už je soupeř jakýkoli, a konkrétně na stadionu Riazor nasázela v posledních čtyřech zápasech hned jednadvacet branek, tentokráte ji nic snadného nečeká. Deportivo totiž od angažování zkušeného Pepeho Mela ještě ani jednou neprohrálo a úspěšně se sápe ze sestupových vod do bezpečí. "Přijedou sem s hlavou v oblacích a asi si budou věřit, že jsou lepší než my, ale momentálně létáme v oblacích i my," hlásí Pepe Mel. "Ještě jsme sice ničeho nedosáhli, ale naše postavení se zlepšuje a hráčům se vrací úsměvy na tváře."
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Juanfran, Arribas, Albentosa, Navarro - Bergantiňos, Borges - Fajr, Colak, Gil - Joselu
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Gomes, Busquets, D. Suárez - Messi, L. Suárez, Turan
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.00 - 6.30 - 1.27
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Celta Vigo - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Villareal zajíždí na nepříliš oblíbený Estadio Balaídos, odkud vítězství sebere vždy jednou za uherský rok, tři body přitom potřebuje, aby uhájil svou současnou šestou pozici a aby mohl útočit na ještě výše postavený Real Sociedad či Atlético Madrid. Celta Vigo musí hlavně sebrat síly po náročném střetnutí v Evropské lize.

Rozhodně zajímavé bude sledovat, jak si povede rozjetý útočník Iago Aspas proti současné nejlepší defenzívě LaLigy. Španělský forvard se trefil během uplynulých čtyř kol hned třikrát a je to hlavně on, kdo ještě Vigo drží v relativně reálném boji o Evropskou logu, byť v současné chvíli jsou Célticos jen ve středu tabulky.

Už třikrát v řadě se nepodařilo domácím uzmout tři body, což jejich pozice, co se otázky evropských pohárů týče, značně oslabilo. Především poslední drtivá porážka na Barceloně poukázala na možný faktor únavy. Přece jenom mužstvo kouče Eduarda Berizza nebylo v minulosti tolik zvyklé hrát po anglicku, tedy prakticky každé tři dny.

Pro Celtu je dlouhodobě důležité, že jí prakticky netrápí nijak početná marodka. V podstatě delší dobu si do míče nekopl akorát brankář Rubén Blanco, možná že do utkání nebude moci nastoupit lehce zraněný Pablo Hernández, jinak by však měl být kádr pohromadě. Karetní trest navíc již vypršel Andreuovi Fontásovi.

Villareal jako by se v uplynulých třech týdnech dostal do těch kolejích, po jakých by rozhodně rád směřoval až do konce sezóny. Vlastně od té doby, co se v Evropské lize smířil s vypadnutím, se mu daří velmi slušně. A z možných dvanácti bodů naposledy vytěžil devět, přičemž porážka s Realem Madrid rozhodně nebyla žádnou ostudou.

Hosté dlouhodobě spoléhají hlavně na pevné zadní linie, teď je navíc ještě posílí Mateo Musacchio, jenž už bude trenérovi Franovi Escribáovi k dispozici. V podstatě by však Žlutá ponorka neměla nějakým výrazným způsobem měnit sestavu, především pak v ofenzívě. Není důvod, v posledních dvou zápasech totiž skórovala hned šestkrát.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.30 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - Real Betis  (neděle 20:45)
Hráči Realu Madrid přivítají na Santiago Bérnabeu oblíbený Betis Sevilla, se kterým od nového tisíciletí nikdy doma neprohráli a v posledních zápasech mu štědře nadělovali jeden debakl za druhým. Betis ví, že nemá v Madridu co ztratit a to by mohla být výhoda.

Real Madrid zvládl těžkou odvetu v Neapoli a zajistil si postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, nyní však musí přesměrovat síly a koncentrovat se na boj o ligový titul. Bílý balet díky předchozím nezdarům přenechal vedoucí příčku o bod nenáviděné Barceloně, nicméně má jedno utkání k dobru. "Chystáme se udělat vše, co je v našich silách, abychom doma vyhráli každý zápas a neztráceli body. Čeká nás nejobtížnější fáze sezony a každý bod je klíčový," prohlásil na tiskové konferenci kouč Zinedine Zidane. Real doma naposledy ztratil dva body v utkání s Las Palmas, se kterým remizoval 3:3.

Betis se v tomto ročníku La Ligy bezpečně pohybuje mimo sestupové příčky. Patří mu sice až čtrnáctá pozice, ovšem s relativně pohodlným devítibodovým náskokem před osmnáctou Granadou. Betis z posledních dvou venkovních návštěv získal čtyři body, zvítězil na Málaze a remizoval v La Coruni a rád by překvapil i v Madridu. Bylo již zmíněno, že vzájemná bilance hovoří zcela jasně ve prospěch Realu. Bílý balet je nejméně oblíbeným soupeřem, v prvním zápase svěřenci trenéra Victora Sáncheze inkasovali šest branek! Andalusané věří, že si tentokrát žádný debakl neodvezou.

Kouč Zinedine Zidane nemůže stejně jako proti Neapoli počítat s Raphaelem Varanem, kterého ale nahradí zkušený Pepe a hrát nebude ani Gareth Bale, jenž si odpykává trest za vyloučení v zápase s Las Palmas. "Všichni hráči jsou hladoví. Zítra možná někdo z kluků, kteří nehrají tak často dostane šanci," naznačil možné změny v sestavě kouč Zidane. Jednu ztrátu hlásí Betis, konkrétně zraněného Jonase Martina.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Vázquez, C.Ronaldo, Benzema
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Mandi, Pezzella, Tosca - Navarro, Petros, Pardo, Brašanač, Durmisi - Castro, Ceballos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.90 - 20.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Sporting Gijón  (sobota 13:00)
Valencia je už sice mimo bezprostřední ohrožení sestupovou propastí, ale stále jsou její výkony jen stěží ustálené. Z historického hlediska se navíc Netopýrům proti Sportingu doma moc nedaří, což budou chtít v sobotu odpoledne napravit.

Los Che se pokusí prolomit smolnou formu na domácí půdě, kde se jim proti Sportingu nedaří. Tým z Gijónu to ve Valencii umí a od roku 2008 tam prohrál jen jedinkrát! Teď má Valencia další motivaci, jak ještě víc oddálit sestupové pásmo, protože hostí Sporting Gijón. A navíc chce svým fanouškům ukázat, že umí reagovat na minulé kolo, které se Netopýrům moc nepovedlo.

Po těsné výhře nad Leganés se minule Valencia utkala s Atlétikem Madrid a z hlavního města odjížděla v hodně špatné náladě. Dvakrát se její obranou prošel Antoine Griezmann, jednu branku si pro sebe schoval Kevin Gameiro a Valencia se nedokázala vzchopit. Její odpovědí byl matný výkon a nula v kolonce vstřelených branek. Ostré probuzení ze snů o dlouhé a vítězné formě. Valencia je nyní na 13. pozici a ambiciózní tým má jen 29 bodů.

Trenér Voro byl po zápase přirozeně zklamán, ale hlavu nevěšel nadobro. "Atlético nás jasně přehrávalo, bylo lepší prakticky ve všem a zaslouženě vyhrálo. My jsme se po rychle inkasované brance sesypali a už se nedokázali dostat do tempa. Přesto chci své hráče pochválit, protože jsme se nikdy nevzdali. Věřím, že s dobrou partou, která tu je, můžeme dokázat velké věci. Ještě jsme neřekli poslední slovo a budeme dál tvrdě pracovat.”

Valencia to může ukázat už nyní, protože Sporting je v mnohem horším postavení. Aktuálně sídlí na předposledním místě LaLigy a zatím získal jen 17 bodů, přičemž na 17. Leganés ztrácí už sedm bodů. Za posledních deset soutěžních duelů vyhrál jen jednou a už má za sebou například výsledky jako šest branek od Barcelony, čtyři od Alavésu nebo Atlétika Madrid. Dokáže se vzchopit na půdě, kde tradičně neprohrává?
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Gayà, Mangala, Garay, Cancelo - Soler, Suarez, Parejo - Orellana, Zaza, Munir
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Canella, Amorebieta, Meré, Douglas - Vesga, Moi Gomez, S. Alvarez - Burgui, Carmona, Traoré
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.55 - 6.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - CD Leganés  (sobota 16:15)
Teprve podruhé v historii se Sevilla utká s Leganés a bude doufat, že napraví zaváhání z minulého kola proti dalšímu nováčkovi. Leganés umí překvapit a už se dostalo mimo pásmo sestupu, byť je stále dost ohroženo.

Už napoprvé Seville došlo, že maličké Leganés nebude úplně snadným soupeřem. Na jeho půdě totiž těsně vyhrálo 3:2 a trápilo se až do konce, než pět minut před závěrečným hvizdem rozhodl Pablo Sarabia. Domácí tehdy v rámci 8. kola na Estadio Municipal de Butarque hodně zatopili jasnému favoritovi a odhodlaně bojovali až do závěru. Teď by chtěli něco podobného zopakovat také v Seville.

V minulém kole se Sevilla opět trápila proti menšímu týmu a její sérii pěti soutěžních výher v řadě uťalo Deportivo Alavés. Hostující Sevilla sice šla do vedení díky brance Wissama Ben Yeddera po dvaceti minutách, jenže vedení už neudržela. Aleksandar Katai totiž 15 minut před koncem utkání srovnal na konečných 1:1 a domácí nováček slavil cenný skalp. Sevillu to z hlediska tabulky a postavení zase tak mrzet nemuselo, ale přeci jen plánovala větší přísun bodů.

Sevilla je stále třetí a na první Barcelonu ztrácí jen čtyři body. Trenér Jorge Sampaoli navíc přiznává, že Sevilla stále po očku pokukuje po prvním místu. "Jsme velmi ambiciózní tým a máme před sebou krásné chvíle. Jsme v části sezony, kdy se vše rozhoduje a přicházejí velmi náročné duely. My z nich ale strach nemáme. Ačkoli nejsme favority v žádné soutěži, kde nastupujeme, přece jen myslíme na nejvyšší příčky. Naše cíle se nezměnily. V LaLize je naším cílem stále první místo,” míní chilský trenér.

Dobrou zprávou pro něj je zdravotní stav jeho hráčů, protože mu nechybí ani jeden. Leganés je na tom obdobně a navíc se mu opět začíná dařit. V posledních pěti duelech navzdory porážce odvedl dobrou práci proti Barceloně, které smolně a těsně podlehl. Hned potom ale rozdrtil Deportivo La Coruňa a těsně prohrál ve Valencii.

Leganés měl více radosti až v minulém kole, kdy si doma nechal tři body po utkání s Granadou. Sestupem ohrožená Granada na něj nestačila, i když se dlouho zdálo, že se body budou dělit. O výhře domácích rozhodl až pár minut před koncem Dawin Machís, který zaznamenal jedinou trefu po větším tlaku Leganésu.

Ten je nyní na 17. místě a doufá, že se mu povede domácí Sevillu potrápit. Leganés chce toto kolo využít i proto, že 16. Deportivo La Coruňa přivítá Barcelonu a očekává se jeho ztráta. Domácím chybí Trémoulinas a Krohn-Dehli, zatímco hosté postrádají Ibaňéze, Serantese a Ramose.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mercado, Pareja, Rami - Escudero, N’Zonzi, Nasri, Mariano - Ben Yedder, Correa, Jovetić
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Tito, Siovas, Mantovani, Marin - Perez, Erik Moran - Szymanowski, Pires, El Zhar - Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.05 - 6.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Deportivo Alavés  (sobota 18:30)
Alavés v minulém kole nečekaně potrápil Sevillu a připsal si bod, který teď bude chtít minimálně zopakovat. Jede totiž na hřiště Málagy, které se vůbec nedaří a už kvůli tomu změnila trenéra.

Na trenéra Michela čeká soutěžní premiéra na lavičce Málagy. Někdejší kouč Sevilly nebo Marseille se ujal kormidla Málagy poté, co vedení klubu vyhodila trenéra Marcela Romera. Tomu se stalo osudných několik porážek za sebou a špatný herní projev. Poslední utkání trenéra Romera dopadlo symbolicky - nula na kontě vstřelených branek, ani jeden bod a po zvýšené aktivitě ve druhé půli trest v podobě penalty. Tu proměnil domácí záložník Raúl Garcia, takže tři body zůstaly v Bilbau.

Málaga nemá špatný kádr a několik mladých hráčů by mohlo mít skvělou budoucnost, ale jako celek to prostě pod trenérem Romerem nefungovalo. Aktuálně je Málaga až na 15. místě s 26 body na kontě a sestupové problémy by se jí mohly brzy týkat, pokud by nepřišla změna. Úkolem zachránit Málagu a vrátit ji do horních pater LaLigy byl pověřen trenér Michel, kterého čeká hned na začátek jeho angažmá těžko čitelný soupeř.

Michel se svého úkolu ale nebojí a naopak se na něj velmi těší. "Už se nemůžu dočkat, až se dám do práce. Čeká nás hodně zápasů, máme málo času. Ale vidím tady velký potenciál a udělám všechno pro to, aby se Málaga dostala mnohem výš. Naši fanoušci si zaslouží bavit se fotbalem a být na nás hrdí. Chceme zlepšit především morálku týmu a jeho fyzickou kondici. Pevně věřím, že se týmu opět začne dařit,” dodal nový trenér Michel.

S Deportivem Alavés se od začátku počítalo jako s trvalým nájemníkem jednoho ze tří míst v sestupovém pásmu, ale Alavés překvapuje. V tuto chvíli je na solidní 11. příčce a na devátý Espanyol mu schází jen dva body. S Málagou se už několikrát utkal v první i druhé nejvyšší lize, ale ještě nikdy Alavés nevyhrál na její půdě. Podaří se mu to nyní?
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Juankar, Demichelis, L. Hernandez, Rosales - Camacho, J. Rodriguez - Jony, Dias, Keko - Ramirez
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Garcia, Feddal, Laguardia, Femenia - M. Garcia, Llorente - Ibai, Camarasa, Toquero - Deyverson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.30 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Atlético Madrid  (sobota 20:45)
Granada vyhlásila boj o záchranu a se střídavými pokusy se jí daří držet si svou naději pevnou. Teď ji však čeká velmi náročná zkouška, protože na Estadio Nuevo Los Carmenes zavítá Atlético Madrid, které má Granadu ve svých "oblíbených”.

Atlético má za sebou už několik duelů s Granadou, ale ta jej ještě nikdy ve své historii v rámci soutěžích duelů neporazila! Minule Atlético nasázelo svému soupeři sedm branek a když naposledy jelo do Granady, rovněž vyhrálo. Před více než rokem se prosadily dvě tradiční opory, a to obránce Diego Godín a útočník Antoine Griezmann. Zejména s obranou Atletů má Granada velké potíže, protože defenzívu Simeoneho týmu překonala od roku 2011 jen dvakrát!

A teď se zrovna Granada nenachází v nějak převratně dobré náladě. Pár dobrých výsledků od začátku února jí sice dává naději na to, že se nakonec zachrání, ale jisté to zatím nemá ani náhodou. Ostatně, po každém dobrém výsledku přijde další porážka a návrat k zavedeným pořádkům. Jiné to nebylo ani po výhře nad Alavésem, protože v minulém kole Granada opět prohrála. O jedinou branku nestačila na domácí Leganés.

A to byl klíčový souboj, který by Granadu mohl ještě hodně mrzet. Právě Leganés je totiž hned nad Granadou, teď již o pět bodů. Granada zatím sídlí na 18. příčce a na jejím kontě je 19 bodů. Přesto je odhodlaná bojovat, jak řekl záložník René Krhin: "Nemáme co ztratit, nikdo nás nebere jako favority. Je pravda, že nás hodně mrzí minulé kolo, které jsme měli zvládnout lépe. Ale teď nám zbývá už jen hledět dopředu a dát do zápasů všechno.”

Jediným domácím hráčem, který utkání zvládne doslova v suchém triku, je vykartovaný Mehdi Carcela-Gonzalez, čímž o zápas přijde. Hosté mají trochu víc potíží. K tréninku se po ošklivém pádu už vrátil Fernando Torres, ale zda jej trenér Diego Simeone použije od prvních minut, toť otázkou. Kvůli zranění pak duel určitě vynechají Tiago, Augusto Fernandez a Gabi. Menší svalové potíže trápí Kevina Gameira.

Atlético Madrid rovněž několikrát zaváhalo. Mužstvo viditelně ovlivnilo zranění Fernanda Torrese spojené s šokem z celé situace. Ovlivnilo jej to ale velmi pozitivně, protože v minulém kole bojovali hráči právě za něj. Výsledkem byla atraktivní podívaná, při níž si Atlético pohrálo s hosty z Valencie a nasázelo jim díky dvěma gólům Antoinea Griezmanna tři branky, na čemž se podílel také Kevin Gameiro.

Madridský celek čeká ve středu odveta LM proti Leverkusenu a nešlo by se na ni připravit lépe než výhrou nad Granadou. Dočkáme se další přestřelky, podobně jako při posledním setkání těchto dvou týmů?
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Vezo, Ingason, Silva - Hector, Wakaso, Samper, Foulquier - Pereira, A. Ramos, Cuenca
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - F. Luis, Gimenez, Savić, Vršaljko - Carrasco, Koke, Saul, Gaitan - Griezmann, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.10 - 4.75 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - UD Las Palmas  (pátek 20:45)
Páteční předehrávka 27. kola LaLigy svede dohromady domácí Espanyol, který v Barceloně uvítá Las Palmas. Tým z Kanárských ostrovů v Barceloně ještě nikdy nevyhrál, ale poslední dobou má dobrou formu.

Tu chytá shodným tempem, jakým se prosazuje jeho nejočekávanější akvizice. Mladík Jesé, který o návrat do mateřského klubu hodně stál, konečně vede Las Palmas k výsledkům. Na výtečnou remízu s Realem Madrid zareagoval tým trenéra Setiéna ještě lépe, protože body sbíral i v minulém kole. Jesé vstřelil první branku proti Osasuně a celý účet svého týmu také ukončoval, když skóroval v 87. minutě. Tou dobou už Osasuna prohrávala 5:2.

Dobré výsledky a příjemný fotbal, kterým se Las Palmas dlouhodobě prezentuje, zatím stačí maličkému týmu s velkými ambicemi na průběžnou 12. příčku s 32 body na kontě. Velkou zásluhu na tom přirozeně má právě trenér Setién, který by s Las Palmas velmi rád prodloužil končící smlouvu.

Médiím mimo jiné trenér sdělil: "Cítím se tady skvěle a mám pocit, že je právě Las Palmas pro mne ideální možností. Chci se prezentovat nějakým herním stylem a právě zde mám ideální podmínky. Cítím, že s vedením máme podobné názory a jde nám o nejlepší prospěch klubu,” řekl trenér Setién.

Las Palmas zatím s Espanyolem sehrálo sedm duelů, z nichž třikrát vyhrálo a ve stejném počtu zápasů prohrálo. V minulém setkání se body dělily a nebylo to moc atraktivní utkání, protože se na Kanárských ostrovech diváci nedočkali ani jedné branky. Espanyol dlouho pomýšlel na poháry, ale poslední dobou se mu jeho velký sen vzdaluje.

Aktuálně sídlí na 9. příčce a na jeho kontě je 36 bodů, takže na pátý Villarreal ztrácí ještě 9 bodů. Ani Espanyol ale není ochoten věci předem vzdávat a pokouší se každým kolem přiblížit se Evropě. Na výtečný přelom ledna s únorem ale zatím nedokázal navázat a z minulých pěti duelů vyhrál jen jediné. Minulé kolo mu také moc radosti neudělalo, protože prohrál klíčovou bitvu o Evropu právě s Villarrealem i díky vlastní brance Diega Lópeze.

Ani Las Palmas v současné formě a návalu optimismu nebude pro domácí snadným sokem, což si trenér Quique Sánchez Flores moc dobře uvědomuje. "Čeká nás v pátek hodně těžké utkání proti týmu, který nabral formu a jak jsme viděli, dokáže překvapit téměř kohokoli. Ani nám se proti Las Palmas moc nedařilo. I proto budeme potřebovat velkou podporu našich fanoušků a od hráčů zase maximálně koncentraci. Pevně věřím, že se zase dostaneme do ideálního rytmu a podaří se nám získat body,” přeje si zkušený trenér.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. Lopez - J. Lopez, Reyes, Duarte, Martin - D. Lopez, Jurado, Piatti, Perez - Moreno, Caicedo
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Varas - Simon, Lemos, Bigas, Dani Castellano- Viera, Santana, Gomez - Boateng, Tana, Jesé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.40 - 3.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona26186276:2160
2.Real Madrid25185267:2659
3.Sevilla FC26175450:3056
4.Atlético Madrid26147548:2249
5.Real Sociedad26153842:3648
6.Villarreal CF26129538:1945
7.Athletic Bilbao26125932:3041
8.SD Eibar26116942:3739
9.Espanyol Barcelona2699835:3536
10.Celta Vigo251051039:4435
11.Deportivo Alavés26810826:3234
12.UD Las Palmas26881040:4132
13.Valencia CF26851335:4629
14.Real Betis26771228:4228
15.Málaga CF26681232:4326
16.Deportivo La Coruña26591229:4124
17.CD Leganés26661421:4024
18.Granada CF26471524:5419
19.Sporting Gijón26451727:5517
20.CA Osasuna26171827:6410

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (700)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele