LaLiga - souhrn 27. kola

10.03.2017, 22:34, aktualizováno 13.03.2017, 22:36
Komentáře a souhrny
Barcelona prohrála v La Coruni a přišla o vedení v tabulce, protože Real Madrid udolal Betis. Real Sociedad nestačil v derby na Athletic. Sevilla ztratila s Leganésem, to Atlético se v Granadě protrápilo k výhře. Alavés i v oslabení vyloupil Málagu. Valencia bere proti Gijónu pouze bod, Espanyol zvládl střetnutí s Las Palmas a Villarreal loupil ve Vigu...

CA Osasuna - SD Eibar 1:1

13.03.2017 20:45

Góly: 79. Kenan Kodro - 72. Kike

Poprvé od konce ledna a po šesti kolech se podařilo beznadějně poslední Osasuně bodovat. Eibar, který by rád ještě zabojoval o účast v Evropské lize pro příští sezónu, v 72. minutě načal skóre utkání zásluhou Kikeho, jenže vedení neudržel, neboť se o sedm minut později trefil Kenan Kodro, jenž určil konečný nerozhodný výsledek.

K prvnímu nebezpečnějšímu střeleckému pokusu se propracoval v 7. minutě Inui, který vyzkoušel svou pravačku, nicméně domácí brankář Sirigu pohotově zasáhl. Po čtvrthodině hry Ander Capa poslal z pravé strany hezký centr do brankového území, odtud se snažil zacílit Sergi Enrich, i v tomhle případě si však Sirigu poradil.

I nadále byl Eibar aktivnějším a nebezpečnějším celkem a Sirigu si ve 24. minutě připsal již svůj třetí zákrok v tomto utkání. Znovu to na něj zkoušel Inui, který si zleva naběhl více do středu za pokutové území, tlačil míč na bližší tyčku, tam ale zase narazil na soupeřovu rukavici. Japonec následně vypálil ještě jednou z dálky, Sirigu však znovu podržel.

Ani po přestávce se hra Pamplony směrem dopředu výrazněji nezlepšila, Los Armeros byli po třech bodech zkrátka pořád hladovější. Inui v 52. minutě zase zasmutnil, protože ačkoli tentokráte konečně překonal Sirigua, dobře postavený obránce Oier nakonec jeho střelu mířící do brány vykopl před brankovou čárou do bezpečí.

Domácí se vlastně vůbec poprvé osmělili až v 62. minutě. Nejprve Vujadinovič po rohovém kopu prověřil připravenost gólmana Yoela, za vápnem se o pár chvil později k zakončení dostal Roberto Torres, nicméně jeho levačka skončila těsně vedle. O všem podstatném tak rozhodla až poslední dvacetiminutovka.

Hosté skórovali po akci po pravé straně, kde unikl bek Ander Capa, naběhl do šestnáctky, předložil míč náhradníkovi Kikemu, který byl na hřišti sotva pár sekund, a ten snadno zamířil za záda Sirigua. Na druhé straně odpověděl na tenhle přesný zásah na hranici ofsajdu balancující Kenan, jenž na zadní tyčce využil prudké přihrávky Jaimeho Romery.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Betis 2:1

12.03.2017 20:45

Góly: 41. Cristiano Ronaldo, 81. Sergio Ramos - 25. Keylor Navas (vl.)

Hráči Realu Madrid vstupovali do domácího zápasu s Realem Betis s vědomím, že jejich úhlavní rival v boji o titul z Barcelony nečekaně prohrál, a tak se Bílému baletu naskytla šance poskočit do vedení La Ligy. Přestože si tým Zinedina Zidana zprvu zahrával a po vlastenci Keylora Navase dokonce musel dotahovat, trefy Cristiana Ronalda se Sergiem Ramosem nakonec stačily k tomu, aby Real zvítězil 2:1 a stal se znovu favoritem na zisk ligového titulu. Madridští totiž nyní drží na druhou Barcelonu dvoubodový náskok, přičemž mají navíc utkání s Celtou Vigo k dobru.

Začátek utkání nezastihl domácí v dobrém rozpoložení a zápas se mohl brzy ubrat z pohledu Realu hodně špatným směrem, kdyby rozhodčí Lahoz posoudil zákrok brankáře Navase na unikajícího Darka Brašanaće jako provinění proti pravidlům. Kostarický gólman totiž vyběhl vstříc dlouhému nákopu, jenže místo míče se ve skoku dotkl pouze forvarda Betisu. Přesto Antonio Mateu Lahoz nechal celý incident bez povšimnutí a pokračovalo se dále.

Ještě než se Navas stihl pořádně zkoncentrovat, povedlo se hostům přece jenom skórovat. Ránu Antonia Sanabrii totiž Navas zprvu chytil a vzápětí si nešikovným zásahem druhé ruky ve snaze sbalit míč do náruče vsítil k nelibosti domácího publika vlastence. Real tak popáté z posledních šesti utkání inkasoval v zápase jako první, ovšem ještě do přestávky bylo vyrovnáno. Gól s pořadovým číslem 210 v bílém dresu vstřelil čtyři minuty před koncem první půle Cristiano Ronaldo, jehož hosté neuhlídali při náběhu na centr Marcela a portugalská hvězda se již v zakončení nemýlila.

Po změně stran se favorit hnal za obratem, který ovšem dlouho nepřicházel. Dvanáct minut před koncem ovšem dodal Realu výhodu přesilové hry obránce Piccini, který uviděl za faul na Vázqueze druhou žlutou kartu. Pouhé tři minuty nato pak madridští vskutku skórovali a jako obvykle jim v případě největší nouze přispěchal na pomoc Sergio Ramos. Pro španělského stopera šlo po suverénní hlavičce z rohového kopu již o desátý gól sezony. V samém závěru pak ještě Navas dokázal napravit své dřívější zaváhání zákrokem proti další ráně Sanabrii a zajistil tak svému klubu zisk cenných tří bodů, které Real posouvají zpět do čela La Ligy.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Villarreal CF 0:1

12.03.2017 18:30

Góly: 45. Roberto Soldado

Villareal vyhrál už potřetí v řadě, využil porážky Realu Sociedad a vyhoupl se díky lepšímu skóre na páté místo tabulky. Celta naopak prohrála už podruhé za sebou, na svou ligovou výhru čeká od půlky února a i nadále se nachází jen v šedém středu tabulky. O osudu utkání rozhodla jediná trefa Roberta Soldada ze závěru prvního poločasu.

Domácí vstoupili do utkání o něco aktivněji, nicméně Hjulsager po dvou minutách hry bránu minul a ve slušné pozici, ale v už docela složitém střeleckém úhlu, nevyzrál na brankáře Andrése Fernándeze dobře se uvolnivší Rossi. Zakončovat se dále snažili Hugo Mallo i Bongonda, ovšem ani jeden z nich mezi tři tyče nezamířil.

Vlastně až po půlhodině hry se Žlutá proroka začala výrazněji osmělovat. Nejprve se ve 33. minutě na levé straně propracoval k vůbec prvnímu zakončení Villarealu středový záložník Bruno, jeho slabounkou střelu však poměrně snadno zlikvidoval gólman Sergio Álvarez. Ve svých šancích pak neuspěli Soriano ani Bakambu.

Už už se chystaly oba týmy do kabin, dokázali hosté na poslední chvíli zaznamenat změnu průběžného skóre. Centr ze standardky nejprve doputoval na hlavičku Musacchia, od níž se míč odrazil na hlavu Soldada, a ten nic netušíc svou tečí poslal balón šťastně do sítě. Celta se po přestávce na žádnou vyrovnávací trefu nezmohla.

V 55. minutě se dožadovala penalty, neboť v pokutovém území si vůči Hugovi Mallovi nepočínal v rukavičkách Soriano, avšak sudí Mario Melero na bílý puntík neukázal. Jinak však hra směrem dopředu u Viga vázla, vůbec nějaký střelecký pokus vyprodukovalo až v 67. minutě zásluhou Planase, jeho pravačka se ovšem neujala.

V 76. minutě se na hranici brankové území objevil Rossi, jenž se snažil ohrozit Andrése Fernándeze, nicméně jeho pokus zablokoval obránce Víctor Ruíz. Závěrečná desetiminutovka pak byla z obou stran poměrně hodně nervózní, celkem bylo rozdáno pět žlutých karet, na konečný výsledek však tyto situace neměly již žádný vliv.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - FC Barcelona 2:1

12.03.2017 16:15

Góly: 40. Joselu, 74. Alex Bergantińos - 46. Luis Suárez

Tomu se říká tvrdý návrat na zem. Po historickém obratu Barcelony v osmifinále Ligy mistrů se zdálo, že katalánský velkoklub je plně zpět v boji o všechny trofeje, jenže hned v následném zápase obhájce titulu selhal. Vůbec první ligovou porážku od října loňského roku připravilo barcelonským Deportivo La Coruňa, která tak znovu prodloužila svou šňůru neporazitelnosti pod novým koučem Pepem Melem a jako mávnutím kouzelného proutku se místo tuhého boje o záchranu blíží středu tabulky...

Favorizovaní hosté do zápasu nastupovali bez lehce zraněného Neymara a také Rafinhy, jehož vyřadily ze hry žaludeční potíže. Přesto trenér Luis Enrique nasadil silnou sestavu a na předzápasové tiskové konferenci vkládal do svých hráčů důvěru, že udrží vysoko nastavenou laťku i po zmíněném bláznivém večeru proti Paris Saint-Germain. Španělského manažera ovšem čekalo nepříznivé vystřízlivění, když pět minut před koncem první půle poslal Deportivo do vedení Joselu. Útočník, který v Galicii působí na hostování z anglického Stoke City, vyzrál při rohovém kopu na Javiera Mascherana, a přestože Marc-André ter Stegen zprvu předvedl výtečný zákrok, Joselu míč zabožil zblízka do sítě.

Odpověď hostí na sebe ale nenechala dlouho čekat. Jen devadesát vteřin po změně stran totiž centr Denise Suáreze skončil u jeho jmenovce Luise a uruguayský kanonýr chladnokrevně srovnal. Kdo v tu chvíli čekal nažhavení barcelonských závitů a gólový obrat, musel být zklamán. Místo toho se totiž více nebezpečných akcí odehrávalo před barcelonskou brankou a sedmnáct minut před koncem právě tam padl třetí gól zápasu. Autorem branky se stal domácí kapitán Álex Bergantiňos, který skóroval z rohového kopu a potvrdil, že má právě na Barcelonu vyloženě spadeno. Ze svých čtyř prvoligových tref v dresu Deporu totiž Bergantiňos adresoval hned tři právě do sítě katalánského giganta.

Následovalo tak zběsilé hnaní hostí za vyrovnáním, jenže Luis Suárez v osmdesáté minutě ztroskotal na brankáři Germanu Luxovi a Lionel Messi pak v nastavení poslal přímý kop příliš vysoko. Deportivo tak ani napočtvrté pod trenérem Melem nepoznalo přemožitele a z patnácté příčky se již těší osmibodovému odstupu od první sestupové pozice. Barcelona naopak ztratila veledůležité tři body v boji o titul, neboť Real Madrid její ztráty beze zbytku využil vlastním triumfem nad Realem Betis.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Athletic Bilbao 0:2

12.03.2017 12:00

Góly: 28. Raúl García (pen.), 56. Iñaki Williams

Třaskavé baskické derby zvládli lépe hráči Bilbaa, kteří v tabulce stáhli manko právě na svého protivníka už na rozdíl pouhých čtyř bodů. Tenhle výsledek v podstatě ještě více zamotal souboj o evropské poháry. Real Sociedad se tentokráte nedokázal ani jednou prosadit v útoku, zatímco Raúl García a Iňaki Williams na druhé straně ano.

Utkání bylo, jak se dalo předpokládat už předem, hodně napjaté a emotivní již od začátku. A také že oba týmy chtěly za každou cenu zvítězit. Takže už v 6. minutě donutil Raúl Navas k zákroku hostujícího brankáře Kepu. Jeho protikolega na druhé straně Rulli se u tyčky pořádně potil po střeleckém pokusu Iňakiho Williamse v 9. minutě.

Athletic Club jako by poté působil o něco nebezpečněji, v 17. minutě se v obrovské možnosti objevil Raúl García, jenže z blízkosti na Rulliho trestuhodně nevyzrál. O pár chvil později se tentýž hráč dostal k zakončení znovu, svou hlavičku však poslal tentokráte kousek vedle. Branky se nakonec hosté dočkali o pár chvil později.

Yeray Álvarez si v šestnáctce předkopl míč před sebe, Xabi Prieto byl v souboji pozdě a svého soupeře nešikovně podrazil. Sudí José Sánchez ukázal na bílý puntík a nařízený pokutový kop proměnil Raúl García, leč trošku se štěstím, neboť Rulli si na jeho střelu skoro sáhl. Do poločasu mohl ještě náskok navýšit Lekue, ovšem nemířil z dálky přesně.

Real Sociedad působil i po obrátce poměrně zaskočeným dojmem a nemohl zkrátka najít absolutně žádný recept na dobře bránící Los Leones. Ti naopak v 56. minutě přidali ještě jeden přesný zásah. Álvaro Odriozola si vůbec nerozuměl se svými spoluhráči, jeho špatné přihrávky zužitkoval Iňaki Williams a sám před Rullim nezaváhal.

Jakmile si hosté pojistili průběžný výsledek, hráli ještě s větší lehkostí, a i nadále byli směrem dopředu aktivnějším a nebezpečnějším celkem. Na hřiště se po třízápasové pauze dostal nejlepší střelec mužstva Aduriz, jenž osm minut po svém střídání zakličkoval za vápnem a zakončil, každopádně jeho pokus skončil smolně na tyčce.

V podstatě až v poslední desetiminutovce domácí nějakým výraznějším způsobem svého lokálního rivala potrápili. V 72. minutě se podařilo rozvlnit síť Raúlovi Navasovi, jenže jeho gól nebyl uznán kvůli předchozímu spornému faulu. V 83. minutě po rohovém kopu hlavičkoval slušně Iňigo Martínez, ovšem orazítkoval pouze břevno.

Více informací k zápasu

Granada CF - Atlético Madrid 0:1

11.03.2017 20:45

Góly: 84. Antoine Griezmann

Svojí povinnost zvládlo Atlétiko Madrid, které zvítězilo na půdě sestupem ohrožené Granady 1:0. Los Colchoneros byli jasným favoritem, ale dlouho nemohli odpor soupeře zlomit. Povedlo se to až Griezmannovi, šest minut před koncem hrací doby.

Atlétiko dle očekávání svého soupeře přehrávalo, nicméně v prvním poločase bylo v ofenzivním snažení poměrně pasivní. Gaitánův centr sice Savič ve skluzu trefil, horší to ale bylo s cílem. Na druhé straně zase musel boxovat překvapivý pokus Wakasa brankář Oblak. Brankou neskončila ani situace ze 43.minuty, kdy po standardní situaci dobře hlavičkoval Griezmann, avšak případné vzrušení by bylo beztak marné, neboť šlo o ofsajdové postavení.

Po změně stran se tempo hry změnilo. Hrálo se rychleji a konečně přibývali i šance. Pohotový pokus Carrasca zlikvidoval skvělý Ochoa. Granada měla také svoje příležitosti, ale Ramos pohlednou akci uspěchal a Oblak v pohodě schoval balón v náruči.

Hru Atlétika hodně rozhýbal nově příchozí Correa. Griezmann v další příležitosti pálil těsně vedle a totéž znovu platilo i o střele Carrasca. Sám Correa měl možnost ukončit bezbrankový stav v 80.minutě, stačilo jen dobře trefit branku.

Atlétiko zlomilo odpor soupeře až šest minut před koncem řádné hrací doby. Koke poslal na zadní tyč nadýchaný centr a Griezmann jakousi "rybičkou" poslal Atlety do vedení. Hosté si těsný náskok bez problému hlídali. Ve 4.minutě nastaveného času ještě uviděl druhou žlutou kartu Wakaso, nicméně vliv na utkání už to beztak nemělo.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Deportivo Alavés 1:2

11.03.2017 18:30

Góly: 71. Juankar - 39. Zouhair Feddal, 90. Edgar Méndez

Málaga se ani pod novým koučem Míchelem vítězství nedočkala a doma znovu ztratila všechny body, přestože se jí dvacet minut před koncem podařilo vyrovnat a navíc hrála v početní převaze. Domácí pořádně zmrazil v nastaveném čase Edgar Méndez.

Domácí začali o něco aktivněji ale nevěděli si rady s překážkou jménem Pacheco. Brankář Alavésu si poradil jak s nebezpečnou střelou Charlese, tak i hlavičkou Camacha, i když pravda, hostující hráč mířil přesně do míst, kde Pacheco stál. Málaga tedy ze svých pokusů nic nevytěžila a naopak ve 39.minutě sama inkasovala. Depor rozehrál rohový kop, Laguardia ho hlavou sklepl na malé vápno a Zouhair Feddal zblízka prostřelil Kameniho. Domácí chtěli ještě do poločasu srovnat, ale Torrese znovu vychytal pozorný Pacheco.

Snažení Málagy pokračovali i po přestávce. Po hodině hry se pokoušel o technický obstřel Castro, jenže k přesnosti mu scházely decimetry. Ještě blíž vyrovnávací brance byl Sandro Ramírez, který orazítkoval tyč, akci sice ještě zakončoval dobíhající Charlese, ale jeho pokus už se mezi tři tyče nevešel. Tlak domácích sílil a nakonec skutečně vedl k vyrovnání. Charles kolmicí vyslal do šance Juana Péreze Carlose a ten jako zkušený mazák proměnil.

Utkání se najednou začalo zcela měnit, o dvě minuty později totiž fauloval autor první branky Zouhair Feddal Charlese a sudí Mallenco ho vyloučil. Málaga tak dohrávala utkání v početní převaze a samozřejmě vycítila šanci na obrat. A šance na sebe nenechaly dlouho čekat, Charles z voleje netrefil branku a v 89.minutě přišla vůbec největší příležitost Málgy v zápase. Sami před Pachecem se objevili hned tři hráči domácích! Zakončoval hlavičkou En Nesyri a Pacheco předvedl fantastický zákrok. Byl to klíčový moment celého utkání, neboť vzápětí přišel na druhé straně obrovský šok. V nastavení se dostal do šestnáctky absolutně nebráněn Edgar Méndez a přízemní střelou překonal Kameniho.

Alavés se po vyloučení Zouhaira Feddala jenom bránil, aby v nastavení zasadil domácím smrtící úder. Málaga se z Méndezovi branky nevzpamatovala a doma znovu prohrála.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - CD Leganés 1:1

11.03.2017 16:15

Góly: 43. Stevan Jovetić - 3. Gabriel

Zdá se, že se Sevilla dostává do menší výsledkové krize. Poté, co trošku nečekaně nedokázala v minulém kole uspět naplno v Alavési, přišel na řadu ještě více nečekaný rezultát, a to domácí remíza s Leganésem. O všem podstatném se rozhodlo v prvním poločase, za hosty se na střeleckou listinu zapsal Gabriel, následně vyrovnával Stevan Jovetič.

Ačkoli do konce tohoto ročníku zbývá ještě nespočet kol, v nichž se dle tradičního klišé může změnit cokoliv, možná že právě nynější ztrátou přišla Sevilla o možnost reálně útočit na titul. Nebo alespoň na pár kol může být Barcelona s Realem v relativním klidu. Pro ně je to navíc skvělá příležitost, jak od andaluského celku poodskočit dále.

Vstup do tohoto utkání se Seville hrubě nevydařil. Už ve třetí minutě El Zhar přihrál do nebezpečného prostoru brankového území, tam našel Gabriela, jenž elegantní patičkou překonal zkoprnělého brankáře Sergia Rica. O pár chvil později mohl srovnat skóre Correa, nicméně svou hlavičku nenasměroval do brány.

Jinak však klub z madridské konurbace působil i nadále nebezpečněji. Domácí se stále nemínili probrat do reality a soupeř toho málem využil gólově i podruhé. V 10. minutě spálil velkou možnost El Zhar, který po samostatném úniku zaloboval míč jen mimo. A o pár chvil později z vyložené pozice Mantovani mířil jen do rukavic Sergia Rica.

Až po půlhodině hry favorit tohoto duelu nějakým výraznějším způsobem zahrozil. Vázquezova radost ze vstřelené branky byla ovšem zbytečná, protože jeho přesný zásah nebyl uznán kvůli domnělému ofsajdu. Italský útočník ve 43. minutě byl nakonec u vyrovnávací trefy, parádně totiž zakombinoval s následně skórujícím Jovetičem.

Ani ve druhém poločase mužstvo kouče Jorgeho Sampaoliho nepřesvědčilo natolik, aby si vítězství zasloužilo. Naopak to byl spíše jeho protivník, kdo mohl uzmout všechny body, snadněji se totiž propracovával do šancí. V 55. minutě smutnil Guerrero, jelikož pravačkou minul, a v koncovce se dvacet minut před koncem nevedlo ani střídajícímu Lucianovi.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Sporting Gijón 1:1

11.03.2017 13:00

Góly: 85. Munir El Haddadi - 60. Duje Čop

Po třech domácích vítězstvích v řadě Valencia na Mestalle ztratila, nenavázala na svůj podzimní tříbodový výsledek v Gijónu, protože se především střelecky značně trápila. Hosté přitom nebyli daleko od plného bodového zisku, po hodině hry je poslal do vedení Duje Čop, jenže domácí nakonec pět minut před koncem srovnali díky Munirovi El Haddadimu.

Netopýři vyprodukovali dvakrát více střeleckých pokusů, drželi více míč na svých kopačkách, přesto se strachovali alespoň o nějaký bodový úspěch. Kdyby Sporting, jehož šance na záchranu by případná výhra značně posílila, dokázal svého soupeře porazit, byl by to pro mužstvo kouče Vora nezasloužený a hodně hořký konec.

První poločas mnoho gólových příležitostí nenabídl, přesto především Zaza už od úvodních minut ukazoval, že má opravdu velký střelecký apetit. Poprvé zakončoval v 11. minutě, ale mimo, v 17. minutě se propracoval k hlavičce, zase však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Po půlhodině hry dopadla další jeho hlavička stejným způsobem.

I když toho směrem dopředu Gijón opravdu moc nepředvedl, v závěru prvního dějství to byli svěřenci trenéra Rubiho, kdo nejvíce zahrozil. Na bližší tyčce si naběhl na centr z rohového čtvrtkruhu Mikel Vesga a hlavičku tlačil právě na druhou stranu branky, nicméně o malinký kousek kýžený a chtěný prostor minul.

Začátek druhého poločasu vyšel daleko lépe Valencii. Ve 47. minutě unikl do sóla Orellana, jenže míč poslal pouze vedle. Pak mohli Los Che udeřit z pokutového kopu, Mikel Vesga totiž ve vápně drcl zezadu do Josého Gayy, avšak Dani Parejo nabídnutou šancí pohrdl a dobře chytajícího brankáře Pichu Cuéllara nepřekonal.

V 60. minutě naopak připravili změnu dosud bezbrankového skóre Rojiblancos. Burgui zakličkoval v šestnáctce a ostře vypálil, gólman Diego Alves vyrazil míč pouze před sebe, a Čop měl z dorážky poměrně snadnou práci skórovat. Zpackaný zápas se nedařilo domácím dlouhou dobu napravit, byť se o to horoucně snažili.

Dvanáct minut před koncem si vzal slovo znovu Zaza, a i když tentokráte ze střední vzdálenosti namířil mezi tři tyče, narazil na pozorného Pichu Cuéllara. Vyrovnáno bylo až v 85. minutě. Joao Cancelo poslal zprava táhlý centr do pokutového území, odkud trošku šťastná hlavička Munira doletěla přesně do šibenice.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - UD Las Palmas 4:3

10.03.2017 20:45

Góly: 1. David López, 45+1. Gerard Moreno, 53. Pablo Piatti (pen.), 74. José Manuel Jurado - 31. Mauricio Lemos, 49. Mauricio Lemos, 84. Mateo García

Pořádně divokou přestřelku, která nabídla celkem sedm branek, viděli diváci v Barceloně, kde hrál místní Espanyol s Las Palmas. Domácí v zápase pokaždé vedli a třem bodům se výrazně přiblížili až když odskočili na rozdíl dvou branek, protože hosté pak už stačili jen snížit.

Na první branku zápasu se opravdu nemuselo dlouho čekat. Už v 1.minutě rozehrávali domácí rohový kop, na který si naskočil David López a Lizoain byl bez šance. Následně získavali převahu hráči hostujícího celku, ale po půlhodině hry je mohl znovu zpražit Gerard Moreno. Ten se dostal do bezprostřední blízkosti Lizoaina a měl i spoustu času jakkoliv zakončit, situaci ale nevyřešil vůbec dobře a Lizoain si připsal dobrý zákrok. A vzápětí přišel trest. Mauricio Lemos z dálky vypálil a Diega Lópeze nachytal "na švestkách", španělský brankář měl střelu chytit, jenže se tak nestalo.

Espanyol si ještě do konce poločasu vzal vedení zpátky. V nastaveném čase se ve vápně dostal k balónu Gerard Moreno a nechytatelnou ranou dal na 2:1 pro domácí.

Ani ve druhém poločase nečekali diváci na branku dlouho. Přišla totiž hned vzápětí, po dlouhém nákopu Viery, který dopravil do sítě hlavou opět Mauricio Lemos. Jenomže ani tentokrát hosté výsledek neudrželi. Lizoain jasně fauloval Caiceda a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Pablo Piatti.

Katalánci si pak vypracovali spoustu příležitostí na čtvrtou branku, která by znamenala uklidnění, ale Caicedo ani Moreno své další příležitosti nevyužili. Espanyol se dočkal až v 74.minutě, kdy se do samostatného úniku dostal José Manuel Jurado a svůj pokus úspěšně proměnil ve čtvrtou branku.

Ještě ale neměl být všem dnům konec. Šest minut před koncem si zaběhl na zadní tyč Mateo, kam mu poslal neomylný pas Halilović a Las Palmas se znovu přiblížilo na rozdíl jediné trefy. Čas byl ale neúprosný a hostům nakonec nepomohlo ani tříminutové nastavení. Espanyol zvítězil v divoké přestřelce 4:3.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid26195269:2762
2.FC Barcelona27186377:2360
3.Sevilla FC27176451:3157
4.Atlético Madrid27157549:2252
5.Villarreal CF27139539:1948
6.Real Sociedad27153942:3848
7.Athletic Bilbao27135934:3044
8.SD Eibar27117943:3840
9.Espanyol Barcelona27109839:3839
10.Deportivo Alavés27910828:3337
11.Celta Vigo261051139:4535
12.UD Las Palmas27881143:4532
13.Valencia CF27861336:4730
14.Real Betis27771329:4428
15.Deportivo La Coruña27691231:4227
16.Málaga CF27681333:4526
17.CD Leganés27671422:4125
18.Granada CF27471624:5519
19.Sporting Gijón27461728:5618
20.CA Osasuna27181828:6511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (401)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele