Evropská liga - preview třetích zápasů základních skupin

20.10.2016, 08:18
Previews
Inter Milán zatím v Evropské lize nezískal ani bod a pokud se mu to nepovede ani proti Southamptonu, budou jeho šance na postup ze skupiny již hodně malé. Manchester United hraje doma proti Fenerbahce, Celta Vigo hostí Ajax...
Skupina A
Manchester United - Fenerbahçe SK  (čtvrtek 21:05)
Sotva slavné derby Manchesteru United s Liverpoolem z pondělka doznělo, už se Rudí ďáblové musí připravovat na další zápas v rámci Evropské ligy proti tureckému Fenerbahçe s Robinem van Persiem, jenž se tak po dvou letech od svého odchodu z Manchesteru podívá zpět na Old Trafford. Právě turecký celek momentálně vede se čtyřmi body skupinu A před Feyenoordem Rotterdam a United, kteří mají o bod méně.

Jako obvykle bylo jedním z předních témat předzápasové tiskové konference Josého Mourinha nasazení, či nenasazení kapitána Wayna Rooneho do základní sestavy. Portugalský manažer tentokráte odmítl odtajnit své rozhodnutí, a tak je možné, že anglický forvard začne i popáté za sebou pouze na lavičce náhradníků. "Nechci vám říct, koho nasadím, vážně ne," odbyl portugalský manažer zvídavé novináře. "Wayne si vede dobře a je jedním z těch, kteří se starají o atmosféru v týmu, aby se zde všem hráčům dobře dýchalo. Je stále pozitivní a jde ostatním příkladem."

Drobný výpadek United z minulého měsíce, kdy došlo na nečekané tři porážky za sebou, se zdá být definitivně pryč. Mourinhova družina totiž posledních pět kol absolvovala bez porážky, byť remíza se Stoke v kombinaci s neatraktivní dělbou bodů ve zmíněném derby s Liverpoolem dávají stále prostor ke zlepšení. K tomu by mohl dopomoci Henrik Mchitarjan, vysoce ceněná letní posila z Borussie Dortmund, stejně jako další uzdravivší hráči.

Arménský reprezentant se doposud především vinou zranění v sestavě Manchesteru příliš neobjevoval, ovšem tomu již dle Mourinha definitivně odzvonilo: "Nyní je už plně fit a je načase, aby se dostal na kvalitativní úroveň, jakou od něj očekáváme." Do sestavy by se také po absenci v pondělním zápase mohli vrátit uzdravivší Anthony Martial či Morgan Schneiderlin. Najisto se také na trávník od úvodní minuty podívá levý bek Luke Shaw, jehož start byl Mourinhem jako jediný potvrzen.

Portugalského manažera na každý pád čeká při skládání sestavy dilema nepříliš pevné pozice United s ohledem na postup, stejně jako nedělní ligové střetnutí na půdě Chelsea. Odpočinku by se tak mohlo dočkat třeba hvězdné duo Ibrahimović-Pogba.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - Zarja Luhansk  (čtvrtek 21:05)
Nizozemský Feyenoord Rotterdam zatím v letošním ročníku válí, v domácí soutěži neztratil po devíti kolech ještě ani jeden bod a už i v základní skupině Evropské ligy si připsal na konto jeden cenný skalp. Ovšem i tak to bude mít ve skupině A, která je považována za skupinu smrti, nesmírně těžké. Nyní se doma na stánku De Kuip utká s papírově nejslabším účastníkem Zarjou Luhaňsk, jednoduchý duel ho v žádném případě nečeká.

Feyenoord vede v nizozemské Eredivisii o pět bodů před Ajaxem, naposledy v 9. kole měl ale hodně namále. V Nijmegenu totiž vybojoval tříbodový zisk až gólem v nastaveném čase. "Byly to velké nervy, nicméně další výhra se počítá a může nám pomoci i po psychické stránce. Troufám si tvrdit, ž v souboji s ukrajinským soupeřem se může rozhodnout o tom, jestli postoupíme do jarní fáze Evropské ligy," uvedl domácí kouč Giovanni van Bronckhorst.

Jeho svěřenci se postarali na úvod základních skupin o velké překvapení, když zdolali slovutný Manchester United 1:0. Následně nevybojovali ani bod v Turecku proti Fenerbahce, kterému podlehli stejným poměrem. "Euforie už musí jít stranou, boj o postup bude nesmírně náročný. Rádi bychom získali tři body a opět udělali další důležitý krok, jenže Luhaňsk je skvělý v defenzívě a s prázdnou odjíždět nechce," dodal van Bronckhorst.

Zarja si poměrně slušně vede v ukrajinské nejvyšší soutěži, se třiadvaceti body je třetí o skóre za Kyjevem a o šest bodů za vedoucím Šachtarem. Ve skupině A má na kontě jeden bod, když po remíze 1:1 s istanbulským výběrem prohrálo v Manchesteru těsně 0:1. Oba dva soupeři na sebe narazili v nedávné době ve 4. předkole EL, v roce 2014 postoupil do hlavní fáze Feyenoord po výsledcích 1:1 a 4:3, především druhý duel byl lahodou pro oko diváků.

Rotterdamský celek hraje před vlastní kulisou skvěle, v šesti předchozích zápasech na evropské scéně zvítězil hned pětkrát. Hosté mají do Rotterdamu dlouhou cestu, která přesáhla více jak 2500 kilometrů. Favoritem na tříbodový zisk je domácí tým, vzhledem k situaci se dá očekávat vyrovnaný souboj. "Důležitá bude hlavně trpělivost, s přibývajícím časem nesmíme panikařit," doplnil s úsměvem na tváří jednačtyřicetiletý domácí stratég.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Fenerbahçe SK (TUR)21102:14
2.Manchester United (ENG)21011:13
 Feyenoord Rotterdam (NED)21011:13
4.Zarja Luhansk (UKR)20111:21
Skupina B
Olympiakos Pireus - FC Astana  (čtvrtek 21:05)
Doposud druhý Olympiakos v minulém kole Evropské ligy zjistil, že nemusí být takovým pánem své skupiny, jak se očekávalo, a co nejdříve potřebuje napravit blamáž s Nikósií. Astana samozřejmě nebude vůbec snadným protivníkem, obzvláště za situace, kdy ze dvou zápasů vydolovala jen jeden bod a nutně potřebuje také získat nějaký ten úspěch.

Celkově se bude jednat teprve o historicky páté řecko-kazašské střetnutí. Spolu se utkaly jen Tobol Kostanaj a OFI Kréta v roce 2007 a pak ještě PAOK s Šachtarem Karaganda v roce 2013. Domácí Thrylos budou v tomhle duelu jasným favoritem, ačkoli před vlastními fanoušky v posledních pěti zápasech evropských pohárů vyhráli jen jednou.

Minulá porážka od kyperského APOELu byla opravdu hodně nečekaným výsledkem. Další takový, navíc na domácí půdě, by nemusel mít na postup Olympiakosu úplně dobrý vliv. Především jeho útočný potenciál je při pohledu na kádr značný, jenže všudy všeho se svěřenci kouče Paula Benta trefili dosud jen jednou.

Astana musela do Řecka absolvovat dlouhou a náročnou cestu přes čtyři tisíce kilometrů. Celkově spoléhá vždy na domácí prostředí, vždyť venku z posledních jedenácti případů v rámci soutěží UEFA nevyhrála ani jednou. V lize jí taktéž čeká závěrečný boj o titul, který je pořádně napínavý. Spolu s Kairatem má v tuhle chvíli stejný počet bodů.

Zajímavou statistikou se může pyšnit její útočník Junior Kabananga, který se sice dostal desetkrát do ofsajdu, což je nejvyšší číslo celé soutěže, byl ovšem zároveň devětkrát faulován, čímž se rovněž zařadil do popředí, co se těchto počtů týče. O víkendu si mimochodem Astana nevedla nejlépe, právě s Kairatem padla 0:2.

Olympiakos si naopak nedělal větší potíže, venku porazil Panionios o dvě branky a v domácí soutěži drží první příčku. Až na opravdu hodně nečekaný neúspěch v minulém střetnutí s APOELem a jednu porážku v lize si zatím počíná mužstvo Paula Benta solidně. Portugalský stratég se jinak od svého příchodu do klubu v srpnu stále snaží hlavně zavádět nové pořádky.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
BSC Young Boys - APOEL Nikósie  (čtvrtek 21:05)
Fotbalisté švýcarského klubu Young Boys Bern nevstoupili do základní skupiny Evropské ligy zrovna nejlépe a po dvou odehraných duelech mají na kontě pouze jeden bod. K tomu ani jednou neskórovali a se skóre 0:1 jsou na poslední čtvrté pozici. Naopak výkony kyperského celku APOEL Nikósie jsou trochu překvapením. Hosté totiž celou skupinu vedou se šesti body a teď mají velkou příležitost přiblížit se postupu do jarní fáze.

Bernu se příliš nedaří ani v domácí soutěži, po jedenácti odehraných kolech je v desetičlenném poli na čtvrté pozici se šestnácti body, na vedoucí Basilej už ztrácí bodů patnáct. Na úvod skupiny podlehl doma favorizovanému řeckému Olympiakosu 0:1, následně uhrál v kazašské Astaně nerozhodný bezbrankový výsledek. Stejným poměrem hrál také v ligové generálce na tento souboj v Luganu a zlepšit se tak potřebuje hlavně v ofenzívě.

Hosté si vedou nad očekávání dobře, v domácí soutěži jsou po sedmi odehraných kolech na druhé pozici s devatenácti body, na kontě tak mají hned šest výher a jen jednu remízu. Za stoprocentní Larnakou zaostávají o body dva. APOEL nejprve potvrdil úlohu favorita proti Astaně a zdolal ji 2:1 brankou tři minuty před koncem. Následně naprosto šokoval Olympiakos na jeho půdě a uspěl v nejtěsnějším poměru 1:0.

Švýcarský celek nedokázal na evropské scéně zvítězit již čtyřikrát v řadě a tuto bilanci chce prolomit. "V defenzívě to z naší strany není úplně špatné, ale bohužel v útoku se hledáme. Potvrdilo se nám to v lize i naposledy v Astaně, potřebovali bychom v tomto ohledu získat větší pohodu. Rozhodně není nic ztraceno, ovšem nyní musíme zvítězit, což proti výborně hrajícímu soupeři bude opravdu těžké," uvedl trenér BSC Adi Hütter.

Hosté musejí podstoupit dlouhou cestu do Švýcarska, která činí přes 2500 kilometrů. Nyní budou bojovat o svůj premiérový postup do jarní části EL, a pokud dokážou zvítězit, tak se svému cíli mohou hodně přiblížit. Oba dva soupeři se spolu ještě neutkali a čeká je tak vzájemná premiéra. "Budeme bojovat do poslední minuty a pevně věřím, že nám pomohou naši věrní fanoušci," dodal rakouský rodák Hütter s velkým odhodláním.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.APOEL Nikósie (CYP)22003:16
2.Olympiakos Pireus (GRE)21011:13
3.FC Astana (KAZ)20111:21
4.BSC Young Boys (SUI)20110:11
Skupina C
AS Saint-Étienne - FK Qäbälä  (čtvrtek 21:05)
Remíza je v současné chvíli nejčastější výsledek fotbalistů St. Étienne, pokud-li se poohlédneme napříč celou jejich sezónou. Nejinak tomu je i v Evropské lize, kde zatím uhráli jen dva body a nacházejí se mimo postupové pozice. Proti Gabale tak hodlají svěřenci Christopheho Galtiera konečně zvítězit.

Pro ASSE nebude protivník z dalekých končin vyloženě velkou novinkou, ačkoli proti němu nastupuje historicky vůbec poprvé. Už v předloňském ročníku se ve skupinové fázi utkal s jiným ázerbájdžánským klubem, a to Karabachem, tedy velkým konkurentem Gabaly. Ovšem dodejme, že s ním pouze dvakrát remizoval.

Teď by bylo opravdu zapotřebí konečně získat všechny body. Dvoubodová ztráta na Anderlecht a Mainz není sice nijak markantní, každopádně před oba soupeře se za určitých okolností může dostat po polovině skupinové fáze a to je zajité pro St. Étienne velké lákadlo. Les Verts v rámci soutěží UEFA jinak neprohráli už šestkrát v řadě.

Gabala si současnou situaci pochvalovat rozhodně nemůže, ze dvou utkání zůstala čistá a s šesti inkasovanými brankami je poslední. Na druhou stranu může být kouč Roman Hryhorčuk spokojený se střeleckou produktivitou, neboť třemi brankami už nyní překonali nelichotivou bilanci dvou vstřelených z loňského ročníku.

Domácím se generálka na tenhle souboj vyloženě nepovedla, s nováčkem Ligue 1 z Dijonu pouze remizovali 1:1 a v tabulce jim patří až neuspokojující devátá příčka. Gabala taktéž nezískala vítězství, na půdě Interu Baku rovněž uhrála hubený bod, na druhou stranu v lize narozdíl od soupeře i nadále drží první příčku.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - RSC Anderlecht  (čtvrtek 21:05)
Mohuč si účast v základní skupině Evropské ligy vybojovala šestým místem v tabulce loňské Bundesligy a za něčím podobným míří i letos, když jim momentálně mezi německými celky patří sedmá příčka.

Vcelku dobře má však mužstvo Rogera Schmidta našlápnuto i nyní k postupu do další fáze druhé nejprestižnější evropské pohárové soutěže. Z úvodního utkání si tým z Karnevalového města sice odnesl jen bod, když v Opel Areně o vítězství proti francouzskému St.-Étienne přišel vyrovnávací brankou v posledních minutách.

O dva týdny později naopak FSV porazilo 3:2 Qabalu, když obrat v nedobře se vyvíjejícím zápase zařídili dva hráči, které trenér Schmidt na hřiště poslal až v průběhu druhého poločasu. Nejprve na 2:2 po pouhé minutě na hřišti vyrovnal Jhon Cordóba a o deset minut později vítězný gól vstřelil další muž z lavičky Levin Öztunali.

Německému celku tak po dvou zápasech přísluší čtyři body a spolu s belgickým Anderlechtem zatím míří za postupem do jarního šestnáctifinále. Ten na rozdíl od Mohuče neměl místenku do Evropské ligy zajištěnou předem, ale musel si ji vybojovat v play off, kde dvakrát porazil pražskou Slavii.

V úvodním utkání belgický celek porazil Qabalu 3:1, avšak o body ho stejně jako Mohuč připravilo St.-Étienne. Francouzské mužstvo zopakovalo svůj husarský kousek ze zápasu z Die Nullfünfer a v nastaveném čase oloupili Anderlecht o dva body.

Fanoušky belgického týmu může před zápasem navíc těšit, že záložník Dendocker prodloužil s týmem smlouvu, která mu nyní běží až do roku 2021.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.90 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.RSC Anderlecht (BEL)21104:24
2.1. FSV Mainz 05 (GER)21104:34
3.AS Saint-Étienne (FRA)20202:22
4.FK Qäbälä (AZE)20023:60
Skupina D
Dundalk FC - Zenit Petrohrad  (čtvrtek 21:05)
S lehkou nadsázkou lze říci, že každé vystoupení Dundalku v Evropské lize je jedním z nejvýznačnějších počinů irského klubu na pohárovém poli, ovšem v případě příjezdu Zenitu Petrohrad to platí dvojnásob.

Pravděpodobně největší překvapení dosavadního ročníku Evropské ligy čeká další výzva, umocněná řadou zranění. Manažer Stephen Kenny odtajnil, že do zápasu hraného v Dublinu nenaskočí Stephen O’Donnell a otazník visí také nad startem Johna Mountneyho, jehož trápí bolavá záda. "Máme teď asi čtyři nebo pět hráčů, jejichž stav je nejistý, a tak teprve uvidíme, jak na tom budou."

Navzdory zmíněným absencím však Dundalk v domácí lize suverénně vítězí a na jeho straně bude také motivace, neboť zápasy jako tento čtvrteční nepřicházejí jen tak. "Je to vážně něco neuvěřitelného, aby se v takovéto pozici nacházel irský celek. Víme, jakou má Zenit Petrohrad ohromnou tradici a že tuto soutěž i vyhrál, zatímco my na této úrovni máme historii veškerou žádnou," srovnává trenér Kenny nesrovnatelné. "Ale o to víc se na to těšíme, je to pro nás jedinečná událost."

"Všichni mí hráči jsou natěšení nastoupit, bude to význačný večer pro celý irský fotbal," pokračoval trenér Dundalku, který na úvod skupinové fáze uhrál nečekané vítězství proti Maccabi Tel Aviv a stejně tak překvapivou remízu proti AZ Alkmaar. Odměny plynoucí za tyto bodové úspěchy naprosto drtivě převyšují jakékoli domácí úspěchy - reportér Ewan MacKenna dokonce spočítal, že jen za předkola a výhru nad Maccabi již Dundalk utržil částku srovnatelnou s bonusy za nepřetržité obhajoby ligového titulu až do roku 2044!

V domácí soutěži mezitím Dundalku schází jediné vítězství od třetího titulu v řadě a kouč Kenny věří, že dobré výsledky z posledních týdnů se podepíšou i na kvalitě čtvrtečního výkonu. "Zatím prožíváme fantastickou jízdu a hráči si vychutnávají každičký moment. Naše protivníky respektujeme, ale zároveň věříme v naše vlastní schopnosti. A na tom se nic nezmění ani proti Zenitu."

"Zenit má samozřejmě v Evropě úplně jiný zvuk, vždyť byl i nespočetněkrát v Lize mistrů," dodává obránce Andy Boyle. "Víme, že nás čeká hodně náročný úkol, ale budeme na to připravení."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 12.00 - 5.75 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - Maccabi Tel-Aviv  (čtvrtek 21:05)
Alkmaar po slušném rozjedu nemůže být se současnou formou spokojen, v posledních čtyřech zápasech ani jednou nezvítězil a s jeho ambicemi na postup do jarní fáze EL to nevypadá úplně nejlépe. V dosavadních dvou duelech získal pouze jeden bod a se skóre 1:6 je na třetí pozici právě před izraelským Maccabi Tel Aviv, které v obou utkáních prohrálo. AZ bude považováno za favorita, ovšem v případě neúspěchu si situaci ještě více zkomplikuje.

Nizozemský výběr je v domácí soutěži na páté pozici se šestnácti body, v posledních třech ligových duelech pouze remizoval a na vedoucí Feyenoord ztrácí již hrozivých jedenáct bodů. V základní skupině EL nejprve jasně režíroval zápas s irským Dundalkem a dlouho vedl, jenže nakonec se musel spokojit s remízou 1:1. Poté zavítal na půdu vysoce favorizovaného Zenitu Petrohrad a utrpěl obrovský debakl 0:5.

"Momentálně to není nejlepší, sezóna je však ještě hodně dlouhá a dá se leccos zachránit. Úlohu favorita proti Maccabi respektujeme, na druhou stranu vnímáme i jeho velkou kvalitu. Rádi bychom měli před závěrečnými zápasy v skupině situaci ve svých rukách a k tomu potřebujeme v obou případech zvítězit. Soupeř hrozí hlavně z rychlých protiútoků a nebezpečné jsou i jeho standardní situace," řekl trenér AZ John van den Brom.

Izraelský výběr prožívá trochu smolný průběh, hodně s ním otřásla porážka se Zenitem. Maccabi totiž ještě čtvrthodiny před koncem vedlo 3:0, pak ho ale potkal obrovský kolaps a byla z toho porážka 3:4. Následně nezvládl úlohu favorita na půdě irského Dundalku (0:1), když si nedokázal poradit s velkým odhodláním soupeře. V lize je po šesti odehraných kolech na první pozici se šestnácti body. Teď by si potřeboval přenést dobrou formu i do Alkmaaru.

Utkání by mohlo mít speciální náboj pro záložníka Tel-Avivu Haris Medunjanin, který svou profesionální kariéru odstartoval právě v Alkmaaru. Hosté se budou muset vyrovnat i s hodně dalekým výletem, který přesahuje délku 3300 kilometrů. "Musíme si srovnat myšlenky a opět se připravit na sto procent. Jsem si jistý, že se ubíráme správnou cestou, v tuto chvíli chybí jen lepší výsledky. Výhry proti Maccabi jsou pro nás prioritou," dodal s jasnými plány padesátiletý van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Zenit Petrohrad (RUS)22009:36
2.Dundalk FC (IRL)21102:14
3.AZ Alkmaar (NED)20111:61
4.Maccabi Tel-Aviv (ISR)20023:50
Skupina E
AS Řím - Austria Vídeň  (čtvrtek 21:05)
Další konfrontací mezi italským a rakouským fotbalem je večerní utkání domácího AS Řím proti Austrii Vídeň. Punc slávy má toto utkání i proto, že v případě nasazení by si kapitán Francesco Totti mohl připsat své sté utkání v pohárech pod hlavičkou UEFA.

Římské AS se dostává do formy a především v lize ji přetváří ve výsledky i proti silným konkurentům. Herní projev AS se ustálil, další zranění, která dříve decimovala kádr, už nepokračují, a mnozí hráči našli svou optimální formu. Emblémem nového Říma je především často kritizovaný Edin Džeko. Zkušený hráč byl často předmětem negativních komentářů a kritiky, byť oprávněné. Jeho výkony a množství zahozených šancí neodpovídaly jeho renomé, platu ani nadějím fanoušků. Poslední dobou se ale zdá, že Džeko našel sám sebe.

Povedla se mu reprezentační pauza, skvělý výkon odvedl v utkání proti Interu Milán. V minulém kole se stal hlavní postavou utkání proti Neapoli, kterou porazily především jeho dva góly. Kromě Edina Džeka se ale do týmu zapracoval také obránce Federico Fazio. Původně přicházel na hostování z Tottenhamu jen jako výpomoc do obrany, ale při zranění Vermaelena a nejisté formě Juana Jesuse je z něj ideální společník vedle Kostase Manolase. Solidní obranná práce Fazia už AS zachránila několik ošemetných situací a sám zkušený obránce doufá, že tato forma bude pokračovat.

V rozhovoru pro oficiální stránky klubu Argentinec poznamenal: "Trochu nám schází vítězná mentalita. To je něco, čím se vyznačují ty nejlepší týmy. I v těch nejvypjatějších momentech musíte myslet především na výhru a dát do toho všechno. My si na tohle zvykáme, ale přichází to se zkušenostmi a ostrými souboji. Pokud chceme být elitním klubem, vítězná mentalita je nezbytnost. Jsme ve formě, daří se mi i osobně a našel jsem své místo v základu. Především tady v Itálii se na obranu hodně dbá, takže jsem v centru dění. Proti Austrii nás nečeká nic jednoduchého, v pohárech nejsou snadní soupeři. Ale my chceme tři body, abychom se přiblížili postupu," dodal Fazio.

Rovněž před duelem s Austrií bude mít trenér Spalletti vrásky na čele ohledně složení základní jedenáctky. Kvůli kartám je diskvalifikován záložník Daniele De Rossi, zraněni jsou obránci Rüdiger s Vermaelenem a Ruiem. Problémy trápí i Bruna Perese a ofenzivního křídelníka Perottiho. Je dost možné, že se od prvních minut na hřišti představí kapitán Francesco Totti. V kádru hostí má menší zdravotní potíže jen Tajouri, jinak má trenér Fink k dispozici všechny hráče.

Vídeňský celek v prvním utkání skupiny porazil rumunskou Astru a v minulém klání se mu povedla remíza s Plzní. Před tou vede o dva body, o skóre ztrácí na první Řím. V rámci ligy má také formu, Finkův tým vyhrál nad Pöltenem a minule si poradil s domácím Mattersburgem. Vyhrál po brankách Grünwalda a Martschinka, zatímco domácím nepovolil gól ani jeden. Austria to ale moc neumí s italskými oponenty, za posledních deset duelů nad nimi vyhrála jen jednou.

Trenér Thorsten Fink má na Vlky spadeno a často se s nimi dostával do křížku. V sezoně 1996/1997 ještě coby hráč Karlsruhe vstřelil Giallorossi dvě branky v památném vítězství 3:0, dvakrát jim pak čelil jako kouč Basileje. S ní se proti AS a Spallettimu postavil v sezoně 2009/2010 a doma vyhrál 2:1. Na stadionu Olimpico ale pak prohrál 2:1 a teď se bude chtít pomstít.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alisson - Florenzi, Manolas, Fazio, Juan Jesus - Strootman, Paredes, Gerson - Iturbe, Totti, El Shaarawy
Austria Vídeň - pravděpodobná sestava:
Almer - Larsen, Stronati, Filipović, Martschinko - Holtzhauser, Serbest - Venuto, Grünwald, Pires - Kayode
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 6.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - Astra Giurgiu  (čtvrtek 21:05)
Plzeňské čekají tento týden dva klíčové zápasy. V neděli sehrají ligový šlágr podzimu se Spartou, ale ještě předtím ve čtvrtek přivítají v Evropské lize Astru Giurgiu. Případnou výhrou nad rumunským celkem by výrazně zvýšili své šance na postup ze skupiny, naopak ztráta by jim situaci výrazně zkomplikovala.

"Jde o velmi důležitý zápas, může hodně napovědět o šancích na postup ze skupiny. Proto věříme, že nás přijdou podpořit fanoušci a že bude vyprodáno," prohlásil kapitán Plzně Roman Hubník, který se bude snažit se spoluhráči zlomit sérii 11 utkání v evropských pohárech bez vítězství.

Viktoria se zároveň pokusí vylepšit bilanci českých klubů, kterým se proti rumunským soupeřům vůbec nedaří. Z posledních osmi zápasů s nimi uhrály jen dva body a Sparta naposledy v srpnu vypadla z boje o Ligu mistrů se Steauou Bukurešt. I Plzeň před dvěma lety nestačila v předkolech na Petrolul Ploješť a Liberec tehdy vypadl právě s Astrou.

Astra je úřadující rumunský mistr, ovšem v nové sezoně se jí nedaří. Po dvanácti kolech je s pouhými třemi výhrami až na dvanácté příčce rumunské ligy. Trápí se i v Evropské lize, kde doma polehla Austrii Vídeň 2:3 a na AS Řím nestačila 0:4. To Plzeň s oběma protivníky uhrála remízy.

Klíčovou postavou Astry je útočník Denis Alibec, který byl se 16 góly druhým nejlepším střelcem minulé sezony rumunské ligy. Jenže minulý týden se dohodl na tom, že v zimě přestoupí za 1,7 miliony eur (asi 46 milionů korun) do Steaui Bukurešť.

Otázkou tak je, zda ho trenér Marius Sumudica v Plzni postaví, nebo vsadí na jiné hráče. Aktuálně nejlepším střelcem týmu je bývalý rumunský reprezentant Daniel Niculae. Kvůli přestupu Alibeca však podle tamních médií hrozilo, že Sumudica rezignuje. "Sumudica zůstává naším trenérem. Tým přivedl k historickým úspěchům a budeme se snažit společně na to navázat," prohlásil prezident Astry Danut Coman.

Trenérovi Romanu Pivarníkovi zas komplikuje situaci fakt, že z posledního ligového utkání se Slováckem si odnesli zranění hned dva obránci Hubník a Radim Řezník. Jejich start je tak nejistý a vzhledem k tomu, že zranění doléčuje i stoper Jan Baránek, může se stát, že Pivarník bude mít jediného klasického stopera Lukáše Hejdu. Pak by musel ve středu obrany zaskakovat David Limberský.

Čtvrteční utkání v Plzni začne ve 21:05 v přímém přenosu ČT sport.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Kozáčik - Řezník, Hejda, Limberský, Matějů - Petržela, Kace, Hořava, Zeman - Poznar, Krmenčík
Astra Giurgiu - pravděpodobná sestava:
Lung - Sapunaru, Alves, Fabrício, Maranhao - Lovin, Seto - Ionita, Budescu, Kortzorg - Niculae
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 5.00 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AS Řím (ITA)21105:14
2.Austria Vídeň (AUT)21103:24
3.Viktoria Plzeň (CZE)20201:12
4.Astra Giurgiu (ROU)20022:70
Skupina F
KRC Genk - Athletic Bilbao  (čtvrtek 21:05)
Maximálně vyrovnaná skupina F má před sebou rovněž duel mezi domácím Genkem, který se prozatím usídlil na prvním místě a španělským Bilbaem, které je i kvůli skóre až na posledním místě. Po vzájemném duelu ale může být vše jinak.

Národnostně je skupina F hodně různá, ale všechny celky mají jednu věc společnou: na kontě tři body. Z hlediska zkušeností i renomé je baskické Bilbao jasným favoritem na postup, protože v rámci Evropské ligy už dokázalo dojít hodně daleko. Dalším soupeřem, jehož skalp si španělský celek chce připsat, je belgický Genk. Ten na svém stadionu prohrál za posledních 10 utkání jen jednou a opírá se právě o domácí prostředí.

V jeho neprospěch však hovoří fakt, že se utká se španělským soupeřem. Země El Clásica, corridy, Dalího s Picassem či El Cida totiž nikdy s Genkem neprohrála. Belgický celek se proti španělským klubům postavil už šestkrát, ale na první výhru stále ještě čeká. Bilbau se navíc daří i na hřištích soupeřů, což dokazují jeho čtyři výhry ze šesti venkovních duelů v pohárech. Domácí se však opírají o formu mladíka Leona Baileyho.

Bailey totiž vede tabulku střelců EL spolu s Kokorinem a Joãozinhem, neboť všichni tři mají na svědomí už tři přesné zásahy po dvou odehraných duelech. A pokud se náhodou netrefí Bailey, má Genk dalšího ostrostřelce. Tím je zkušenější Řek Nikolaos Karelis, který se mimo jiné trefil i v poslední ligové remíze proti domácímu Mouscronu. Genku k postavení lídra hodně pomohlo minulé kolo EL, ve kterém Belgičané trochu srazili hřebínek nováčkovi ze Sassuola, kterému nadělili tři branky. Teď chtějí další.

V týmu Bilbaa by navíc měl 50. utkání v pohárech odehrát Iker Muniain. Proti Bilbau to tedy domácí nebudou mít snadné. Baskický celek zvládl důležité utkání s Rapidem Vídeň, které rozhodla jediná trefa Beñata Etxebarriy. Pak sice v rámci La Ligy Bilbao prohrálo s Málagou, ale minulé kolo pro něj mělo větší význam. V rámci generálky na poháry se Bilbao představilo v baskickém derby s Realem Sociedad San Sebastian. První půli sice těsně prohrálo, ale v konečném zúčtování se mohlo radovat z výhry 3:2. A trenér Ernesto Valverde si tohoto vítězství velmi považuje.

V rozhovoru s médií před odjezdem do Belgie prozradil: "Když vyhrajete derby, je to skvělý pocit. Lidé vás pak zastavují na ulici a děkují vám, protože takové vítězství má další rozměr. Doufám, že se nám povede navázat na vítězství dobrým výkonem v pohárech. Genk má skvělý tým, hodně mladý a ambiciózní. Umí dávat prostor mladíkům, takže jsou draví a hrají technicky. My se chceme soustředit jen na náš výkon, tvrdě jsme pracovali a jsem si jist, že body přijdou," věří zkušený taktik.
KRC Genk - pravděpodobná sestava:
Bizot - Walsh, Brabec, Collec, Nastić - Pozuelo, Ndidi, Sušič - Bailey, Karelis, Buffel
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - De Marcos, Alvarez, Laporte, Balenziaga - Iturraspe, Beňat - Williams, Garcia, Susaeta - Aduriz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.20 - 3.60 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rapid Vídeň - US Sassuolo  (čtvrtek 21:05)
Rapid Vídeň doma uvítá celek ze země, kterou s ohledem na fotbal nemá moc v lásce. Do Vídně totiž zavítá Sassuolo, které sice nemá moc zkušeností, ale Rapid posledních pět duelů s italským soupeřem vždy prohrál. Tým trenéra Eusebia Di Francesca navíc několik slavných soupeřů už překvapil.

Pět posledních duelů s italským soupeřem se Rapidu nevydařilo a jeho fanoušci i hráči doufají, že šestý pokus bude úspěšnější. Sassuolo poslední dobou podává hodně nevyrovnané výkony na domácí i evropské scéně a jeho pět duelů trvající série bez porážky v Evropě skončila v minulém kole. Teď chce navázat na předchozí úspěchy a začít další sérii výher. Skupina F je navíc bodově tak vyrovnaná, že překvapit může kdokoli.

Sassuolu se to povedlo hned v prvním kole, když si lehce poradilo s jasným favoritem z Bilbaa. Minulé kolo už k němu tak vstřícné nebylo a Neroverdi v Genku nestačili o dvě branky. Pak navíc těsně prohráli s AC Milán po heroickém výkonu domácích Rossoneri. Poslední soutěžní duel před startem Evropské ligy jim už ale vyšel a generálku na Vídeň svěřenci trenéra Di Francesca zvládli výhrou nad Crotone. Vítězství se sice nerodilo moc snadno a ještě deset minut před koncem Crotone vedlo, ale v samém závěru Sensi a Iemmello otočili skóre.

Právě mladík Sensi, do něhož v Sassuolu i Juventusu vkládají velké naděje, chce od svých spoluhráčů vidět obdobný výkon i v pohárech. "Vyhráli jsme nad Crotone, i když to nebylo snadné. Opět jsme ale ukázali naši vůli a schopnost bojovat až do posledních chvil. Jsem nadšený, že jsem mohl přispět k obratu. Teď nás čekají další zajímavé a náročné zápasy a já doufám, že celé Sassuolo bude držet při sobě a ukážeme náš charakter i v pohárech. Snad přijedeme domů se třemi body," přeje si mladý tvůrce hry.

Tohle bude pro Vídeň už dvacátý duel s italským sokem, ale zatím na ně moc štěstí nemá. Poslední duel, ve kterém Rapid proti Italům neprohrál, se konal v roce 1996 a tehdy si Rapid rozdělil body s Juventusem Turín. Za posledních pět duelů s Italy ale vždycky prohrál. Ve skupině začal velmi dobře, když doma porazil Genk. Na domácí půdě mu to ostatně jde, což by pro tým trenéra Michaela Büskense mohla být velká výhoda.

Za posledních pět soutěžních duelů ale Rapid vyhrál jen jednou, dvakrát prohrál. Naposledy doma jen remizoval s Altachem a branku střílel až v 89. minutě utkání. I to se dá brát jako úspěch, protože Rapid hrál dvacet minut v početním oslabení bez vyloučeného Grahovace. Hlavním rozhodčím tohoto duelu bude portugalský sudí Hugo Miguel.
Rapid Vídeň - pravděpodobná sestava:
Strebinger - Pavelić, Dibon, Schosswendter, Schrammel - Močinić, Grahovac - Schaub, Schwab, Traustanson - Joelinton
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Biondini, Magnanelli, Mazzitelli - Politano, Defrel, Ragusa
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.KRC Genk (BEL)21015:43
2.US Sassuolo (ITA)21014:33
3.Rapid Vídeň (AUT)21013:33
4.Athletic Bilbao (ESP)21011:33
Skupina G
Celta Vigo - AFC Ajax  (čtvrtek 19:00)
Lídr skupiny z Amsterdamu jede do Viga, aby změřil síly s posledním přemožitelem slavné Barcelony. Domácí Celta prožívá chvíle nadšení i pádu na dno, teď je však v sázce první místo ve skupině G.

Celta Vigo porazila Barcelonu! Den, na který budou všichni fanoušci i hráči hodně dlouho vzpomínat, však nahradila poslední ligová porážka a velký šok. Po euforii nastalo bolestné prozření proti Villarrelu, který s Celtou neměl slitování a nadělil jí pět branek! Osmé kolo La Ligy se tedy Celtě vůbec nevydařilo a hráči nejspíš pochopili, že ani výhra nad Barcelonou jim k trvale dobrým výsledkům nepomůže. Fanoušci mohou doufat, že hráči zareagují lepším způsobem a už ve čtvrtek večer si Celta zajistí průběžné první místo.

To zatím okupuje Ajax, ale oba kluby od sebe dělí jen dva body. Celta má s Ajaxem už nějaké zkušenosti, protože s ním sehrála dva duely v rámci skupinové fáze Ligy mistrů v roce 2003. Doma byl šťastnější Ajax, který spasil jedinou brankou Zlatan Ibrahimović. Odveta se zase povedla více domácí Celtě a oko nezaujatého diváka mohl lahodící fotbal sledovat s radostí, protože padlo hned pět branek! Tehdy vyhráli i díky trefě Vágnera svěřenci trenéra Miguela Ángela Lotiny.

Celta do utkání půjde bez tří dlouhodobě zraněných opor. Na marodce týmu z Viga jsou stále ještě Beavue, Pablo Hernández a John Guidetti. V kádru obou týmů jsou hráči, kteří už kdysi hráli spolu. Jmenovitě to jsou domácí útočník Giuseppe Rossi a hostující brankář Tim Krul, jejichž osudy pojí společné působení v Newcastlu. Celta je mnohem méně zkušená, pokud jde o evropské poháry. Tato sezona je její první od slavné sezony 2006/2007, kdy se dostala ze skupiny Poháru UEFA.

Ajax je mnohem zkušenějším týmem, ale na španělské celky naráží jen velmi nerad. Posledních pět duelů na španělské půdě prohrál. A vždycky o dvě nebo více branek, na čemž budou chtít svěřenci trenéra Bosze zapracovat. Naposledy se jim v lize podařilo vyhrát nad ADO Den Haag, když se mezi střelce zapsali Davy Klaasen a Bertrand Traoré.

Což si trenér Peter Bosz hodně pochvaloval: "Zvládli jsme náročné utkání, které nás stálo hodně sil. Bylo důležité, abychom vyhráli a tím se připravili na další klání v evropských pohárech. Viděl jsem takový Ajax, jaký bych si přál trénovat pořád. Hráči odevzdali maximum, zvládli jsme to a můžeme se plně soustředit na výlet do Viga. Celta hraje rychlý a hodně technický fotbal, má na to dobré hráče a sbírá zkušenosti. Je to mladý a nebezpečný celek, který nesmíme podcenit. Naším cílem je získat dobrý výsledek a upevnit si první příčku v tabulce," dodal trenér Bosz.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Mallo, Cabral, Gomez, Jonny - Wass, Radoja, Orellana - Rossi, Iago Aspas, Sisto
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven - Klaassen, Riedwald, Ziyech - Traore, Dolberg, Younes
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.40 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Standard Lutych - Panathinaikos FC  (čtvrtek 19:00)
Oba dva čtvrteční soupeři nedokázali ve skupině G ani jednou zvítězit, a pokud chtějí reálně myslet na postup do další fáze, tak potřebují v obou po sobě jdoucích vzájemných duelech bodovat. Domácí belgický Standard Lutych je na tom přeci jen o něco lépe, když má na kontě jeden bod a je třetí tři body za druhou Celtou Vigo. Řecký výběr v obou případech neuspěl a jestli zaznamená i třetí porážku v řadě, tak už jeho šance výrazně klesnou.

Standard je v domácí soutěži po deseti odehraných duelech až na šesté pozici se šestnácti body, na vedoucí Anderlecht má v současnosti manko pěti bodů. Generálka na 3. kolo základních skupin Evropské ligy mu příliš nevyšla, na půdě Kortrijku totiž bral pouze bod po divoké remíze 3:3. Nyní bude považován za mírného favorita, v předchozím průběhu nejprve doma remizoval s Celtou Vigo 1:1 a následně v Amsterdamu podlehl Ajaxu těsně 0:1.

Domácí celek neprohrál před vlastním publikem v evropských pohárech již třikrát v řadě a tuto sérii chce prodloužit. "Dobře si uvědomujeme důležitost tohoto utkání, největší šance na postup vede právě přes Panathinaikos. Na druhou stranu duel nemůžeme v žádném případě podcenit, náš soupeř má obrovské jméno i kvalitu. Momentálně potřebujeme nutně zvítězit, jiný výsledek by nám hodně zkomplikoval další cestu," řekl trenér Lutychu Aleksandar Jankovič.

Hosté jsou v domácí soutěži na solidním druhém místě po pěti odehraných kolech, s deseti body ztrácejí na vedoucí Olympiakos Pireus body dva. V této skupině po slušném začátku podlehli Ajaxu 1:2, následně ve Španělsku utrpěli porážku 0:2. V evropských pohárech se jim dlouhodobě nedaří, nedokázali v nich totiž zvítězit již jedenáctkrát v řadě, naposledy uspěli proti rakouskému Sturmu Graz v sezóně 2009/2010.

Do Lutychu navíc mají dalekou cestu, která činí přes více jak 2000 kilometrů. Speciální náboj může mít utkání pro křídelníka řeckého klubu Paula-José M'Pokua, který v Lutychu působil mezi lety 2011 - 2015. Oba dva protivníci se spolu v nedávné době utkali hned čtyřikrát. V roce 2010 v osmifinále Evropské ligy uspěl belgický výběr v poměru 3:1 a 1:0, v roce 2014 ve 3. předkole Ligy mistrů byl znovu úspěšnější Standard po výsledcích 0:0 a 2:1.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.40 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax (NED)22003:16
2.Celta Vigo (ESP)21103:14
3.Standard Lutych (BEL)20111:21
4.Panathinaikos FC (GRE)20021:40
Skupina H
Šachtar Doněck - KAA Gent  (čtvrtek 19:00)
Souboj o první místo ve skupině H nabídne ukrajinský Lvov, kde hrává domácí zápasy Šachtar Doněck. Svěřenci trenéra Fonsecy přivítají aktuálně čtvrtý tým belgické ligy KAA Gent.

Šachtar Doněck je v této sezoně zatím naprosto suverénní. V lize má před největším konkurentem Dynamem Kyjev už šestibodový náskok, přestože naposledy jen remizoval 1:1 v derby s Olimpikem Doněck. Každopádně ale dosud neprohrál a bez ztráty kytičky si vede i v Evropské lize. Domácí zvítězili jak v Turecku nad Konyasporem, tak i s bývalým Fonsecovým zaměstnavatelem Bragou. V souboji s Gentem tak půjde o prvenství ve skupině. "Je zřejmé, že půdě o souboj dvou nejsilnějších týmů ve skupině. Vítězství bude pro oba oponenty znamenat strašně moc," prohlásil na tiskové konferenci kouč Fonseca. Ten rázně odmítl spekulace o tom, že by byl Gent venku výrazně horší, než na domácí půdě.

"Neviděl jsem všechny zápasy Gentu. Nemyslím si, že existuje nějaký velký rozdíl mezi jejich zápasy doma a venku. Jejich myšlenka se nemění. Je to tým, který chce držet balón. Vidím Gent, který je na nejvyšších příčkách v belgické lize a v Evropské lize dosud neutrpěl ani jednu porážku," dodal Fonseca.

Gent doma o víkendu zvítězil nad Waregemem hladce 3:0 a částečně odčinil předchozí duel v Bruggách. V domácí lize Indiáni dvakrát po sobě venku prohráli a i díky tomu jim zatím patří jen čtvrtá příčka. V Evropské lize je to o chlup lepší, po slibné remíze v Braze dokázali svěřenci trenéra Vanhaezebroucka vyhrát nad Konyasporem 2:0 a v případě vítězství na Ukrajině se mohou vyhoupnout do čela celé skupiny.

Krom toho bude Gent usilovat o prolomení jedné smutné série. Šachtar naposledy podlehl belgickému protivníkovi v roce 1995, tehdy v Poháru vítězů pohárů nestačil na Bruggy. S Gentem se však potkává vůbec poprvé a obejít se bude muset bez Selezňova a Kryvcova.
Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov - Srna, Kučer, Ismaily, Ordec - Marlos, Stěpaněnko, Bernard, Fred, Kovalenko - Ferreyra
KAA Gent - pravděpodobná sestava:
Rinne - Asare, Gershon, Mitrović, Neto - Dejaegere, Miličevič, Foket - Esiti, Simom, Koulibaly
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Konyaspor - SC Braga  (čtvrtek 19:00)
Portugalská Braga pocestuje na horkou tureckou půdu s jasným cílem, zvítězit a udržet kontakt se Šachtarem respektive Gentem. Na druhé postupové místo ještě nerezignoval ani nováček Konyaspor, ale po úvodních dvou porážkách už to bude mít hodně složité.

Konyaspor se v této sezoně zatím trápí a to jak v domácí soutěži, tak i v Evropské lize. O víkendu remízoval na půdě istanbulského Basaksehiru 1:1, ale v tabulce je až na osmém místě. V Evropské lize je to ještě horší, prohrál oba zápasy a ještě nedal ani gól. Právě tuto smutnou bilanci by doma rád změnil. Konyaspor ještě na postup nerezignoval, ale jakožto nováček ví, kde jsou jeho limity.

Dle kouče Aykuta Kocamana bude pod mnohem větším tlakem Braga, která je určitě větším favoritem na případné druhé místo. "Pokud tady ztratí body, jejich očekávání zisku druhého místa bude mnohem obtížnější. Zítřejší zápas bude pro ně rozhodující," prohlásil Kocaman.

Pro Bragu je to opravdu klíčové utkání. Případná porážka může znamenat takřka definitivní konec. "Je to zápas, který opravdu chceme vyhrát, protože můžeme udělat krok k našemu cíli, což je postup ze skupiny a to není snadné. Ale jsme velmi motivovaní a věříme," doufá José Peseiro.

Braga zatím ve dvou zápasech nevyhrála. Doma s Gentem pouze remizovala a ve Lvově nestačila na Šachtar. V domácí soutěži si ale udržuje svůj standard a za triumvirátem Benfica, FC Porto, Sporting je čtvrtá.
Konyaspor - pravděpodobná sestava:
Kirintili - Skubič, Turan, Bardakci, Uslu - Sahiner, Findikli, Camdali, Meha - Balić, Rangelov
SC Braga - pravděpodobná sestava:
Matheus - Goiano, Rosič, Jorge, Ferreira - Tiba, Mauro, Alan, Pinto, Eduardo - Koka
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 3.25 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Šachtar Doněck (UKR)22003:06
2.KAA Gent (BEL)21103:14
3.SC Braga (POR)20111:31
4.Konyaspor (TUR)20020:30
Skupina I
FK Krasnodar - Schalke 04  (čtvrtek 19:00)
Německé Schalke má za sebou hrůzostrašný vstup do letošní sezony. Páté mužstvo loňské Bundesligy, jenž v létě vyměnilo trenéra, když Andrého Breitenreitera vystřídal na lavičce týmu z Gelsenkirchenu Markus Weinzierl, v úvodních pěti zápasech nezískalo jediný bod a dosáhlo tak na neslavný rekord - jednalo se o nejhorší vstup do sezony v dějinách slavného klubu.

V Evropské lize je to ovšem od svěřenců bývalého kouče Augsburgu zcela jiná písnička. Höwedes a spol. zvládli oba své dosavadní zápasy v druhé nejprestižnější klubové soutěži a se šesti body vévodí spolu s ruským Krasnodarem tabulce skupiny I.

K prvnímu utkání nejprve německý celek cestoval do Francie, kde porazil Nice, jenž momentálně vede bývalý kouč Gladbachu Lucien Favre. Defenziva Königsblauen odolala i atakům hvězdného rebela Balotelliho a přivezla si domů cennou výhru 1:0.

O dva týdny později pak Weinzierlovo mužstvo porazilo doma ve Veltins Areně 3:1 Salcburk a potvrdilo tak dobrou formu v utkáních Evropské ligy. Dnes večer mu však v zápase dvou vedoucích celků skupiny bude chybět Breel Embolo.

Švýcarský forvard, jenž v létě zamířil do Schalke z Basileje, si z duelu německé nejvyšší soutěže proti Augsburgu odnesl zlomený kotník a čeká ho tak dlouhá pauza od fotbalového míče. Za svůj tým na trávník nenastoupí ani Choupo-Mouting. Mladý křídelník má zraněné koleno a proti Krasnodaru tak nebude v nominaci.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.63 - 3.50 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Red Bull Salzburg - OGC Nice  (čtvrtek 19:00)
V Salzburgu dojde ve třetím kole skupiny I k souboji domácího Red Bullu s překvapivě vedoucím týmem francouzské ligy Nice. Hosté jsou ale ve skupině Evropské ligy poslední a pokud chtějí pomýšlet na postup, musejí utkání na Wals-Siezenheim zvládnout.

Skupina I dokonale charakterizuje rozdílnost domácích soutěží a právě Evropské ligy. Bez porážky zatím kráčí skupinou Schalke, které se v Bundeslize trápí, naopak vedoucí tým francouzské Ligue 1 Nice je ve skupině poslední. A koneckonců v Rusku se příliš nedaří ani neporaženému Krasnodaru.

Salzburg je tak trochu na svém. V rakouské lize to není žádná sláva, na vedoucí Sturm Graz ztrácí už propastných devět bodů a v Evropské lize zatím nevyhrál. To je oproti předminulé sezoně velké zklamání. Před rokem se tým do základních skupin neprobojoval, ale předminulou sezonu ovládl skupinu bez jediné porážky, když hned pětkrát vyhrál. Aktuální Salzburg však formou neoplývá, ve čtyřech soutěžních zápasech po sobě nevyhrál.

Hráči Nice o víkendu opět vyhráli a ve šlágru kola porazili Olympique Lyon 2:0. Na čele francouzské ligy tak mají už čtyřbodový náskok před favorizovaným PSG! To se před sezonou určitě nečekalo, stejně jako fakt, že po dvou kolech mají Les Aiglons nula bodů. Nice nezvládlo jak domácí zápas se Schalke (0:1), tak i v Krasnodaru, kde si nechalo nastřílet rovnou pět branek.

Souboj Salzburgu s Nice tak bude pro oba týmy poslední šancí ještě s vývojem skupiny něco udělat. Pikantní bude utkání zejména pro kouče Nice Luciena Favreho, pro něhož to bude 50.utkání v evropských pohárech.
Red Bull Salzburg - pravděpodobná sestava:
Walke - Lainer, Doin, Caleta-Car, Ulmer - Lazaro, Upamecano, Schlager, Berisha - Dabbur, Soriano
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Cardinale - Baysse, Dante, Sarr - Ricardo, Seri, Cyprien, Walter, Henrique - Balotelli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.50 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FK Krasnodar (RUS)22006:26
2.Schalke 04 (GER)22004:16
3.Red Bull Salzburg (AUT)20021:40
4.OGC Nice (FRA)20022:60
Skupina J
Qarabağ Ağdam - PAOK Soluň  (čtvrtek 19:00)
Ačkoli PAOK vstřelil v úvodních dvou zápasech Evropské ligy jen dva góly, dokázal získat už čtyři body a spolu s Fiorentinou v tuhle chvíli drží i na úkor Liberce postupové pozice. V ázerbájdžánském Karabachu by především chtěl udržet svou dobrou bilanci z venkovních hřišť, kde neprohrál už čtyřikrát v řadě.

Jihozápadní Asie není pro soluňský celek žádnou neznámou, už v loňském ročníku této soutěže musel složitě cestovat ke konkurentovi z Gabaly a i nyní musel podniknout dlouhý trip činící přes dva tisíce kilometrů. Pro domácí je setkání s řeckým mužstvem premiérové, ale o to důležitější se v kontextu skupiny zdá být.

Karabach se především díky poslední hodně kruté porážce 1:5 z půdy Florentiny zařadil mezi nejhůře bránící mužstva celé Evropské ligy. Celkově sedm inkasovaných branek má v tuhle chvíli na svém kontě už jen rumunská Astra. Spolu s remízou s Libercem se jeho výsledky rozhodně nedají v tuhle chvíli hodnotit kladně.

Už potřetí se ázerbájdžánský klub zúčastňuje základních skupin této evropské soutěže, ale ještě nikdy se mu nepodařilo proklouznout do další fáze. Tuhle statistiku by chtěl určitě změnit, pokud však podruhé ve skupině prohraje, jeho šance se zmenší na minimum. Speciálně pak v tu chvíli, pokud i Liberec padne doma s italským soupeřem.

Na své velké jubileum čeká hostující útočník Stefanos Athanasiadis, pro něhož může být tenhle duel jeho padesátým v dresu PAOK v rámci soutěží UEFA. Hosté si v Baku zcela určitě mohou věřit, vždyť v letošním ročníku ještě nepoznali porážku. O víkendu mimochodem nejtěsnějším možným způsobem zdolali Iraklis.

S řeckým fotbalem má zkušenosti domácí záložník Míchel, jenž v letech minulých působil v AEK Atény, s tím ázerbájdžánským zase hostující half Facundo Pereyra, jenž loni působil v Gabale. Právě s tímhle protivníkem bojuje Karabach i na domácí scéně, v tuhle chvíli na něj ztrácí čtyři body, a to i přesto, že o víkendu skolil Sumqayit hladce 3:0.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.30 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slovan Liberec - ACF Fiorentina  (čtvrtek 19:00)
Liberecké čeká ve 3. kole základní skupiny J Evropské ligy doma s Fiorentinou zřejmě klíčové utkání. Slovan má po duelech s Karabachem a PAOK Soluň pouze jediný bod a k udržení reálné šance na postup nesmí s italským favoritem a vedoucím týmem tabulky prohrát. Zápas na stadionu U Nisy má ve čtvrtek výkop v 19:00.

"Bude to klíčové utkání," řekl trenér Jindřich Trpišovský. Jeho tým v obou dosavadních duelech skupiny předvedl velmi dobrý výkon a pokaždé otevřel skóre už v první minutě, k výhře to ale ani jednou nestačilo. Na půdě Karabachu Slovan po inkasovaném gólu v závěru nastavení remizoval 2:2 a s PAOK doma prohrál 1:2, když rozhodující branku inkasoval v 82. minutě.

Liberec tak po smolných koncovkách ztrácí na postupová první dvě místa tři body. "Minimálně dva ze čtyř zbylých zápasů musíme vyhrát. Ztrácet čtyři kola před koncem na postupové místo tři body je složité, ale pořád doufám, že budeme do posledního kola v Soluni hrát o postup. Věřím, že nám v dalších zápasech třeba fotbalové štěstí půjde naproti," uvedl Trpišovský.

Jeho svěřence čeká nejtěžší soupeř ve skupině. Fiorentina po remíze 0:0 na hřišti PAOK a vítězství 5:1 nad Karabachem vede tabulku a kráčí za očekávaným postupem. V sezoně 2014/15 došly "Fialky" až do semifinále Evropské ligy.

V posledních týdnech ale Fiorentina nemá úplně nejlepší formu a po sérii čtyř kol bez výhry jí v italské lize patří až 14. místo stejně jako Liberci v české nejvyšší soutěži. O víkendu "Fialky" remizovaly 0:0 s Bergamem stejně jako Liberec na Dukle.

"Je dobře, že jsme odehráli zrovna utkání na Dukle. I když hrajeme s Fiorentinou doma, myslím, že se ten zápas bude odbývat v podobném rytmu. Italové jsou silní na balonu, snaží se hrát po zemi, průnikové přihrávky a míče za obranu," prohlásil Trpišovský.

Zatímco minulý zápas s PAOK hrál Liberec jen dva dny po zrušení karantény, v níž byl tým kvůli infekčnímu virovému onemocnění, nyní se zdravotní stav hráčů výrazně zlepšil. Na marodce zůstává jen rekonvalescent kapitán Lukáš Pokorný. Ani soupeře netrápí zranění a na sever Čech už odcestoval i uzdravený Josip Iličič.

"Remíza je pro nás málo, vždy se snažíme vyhrát. Pokud se nám to zítra povede, dodá nám to klid do dalších zápasů. Budeme se snažit soupeře zatlačit tak, abychom dosáhli na tři body," řekl trenér Fiorentiny Paulo Sousa, který byl jako hráč u toho, když Portugalsko pověstným dloubákem Karla Poborského prohrálo ve čtvrtfinále Eura 1996 s českým týmem.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Coufal, Hovorka, Karafiát, Bartošák - Breite, Sýkora - Bartl, Ševčík, Vůch - Komličenko
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Tomovič, Rodríguez, Astori - Salcedo, Sánchez, Valero, Badelj, Olivera - Babacar, Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 3.75 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.ACF Fiorentina (ITA)21105:14
2.PAOK Soluň (GRE)21102:14
3.Slovan Liberec (CZE)20113:41
4.Qarabağ Ağdam (AZE)20113:71
Skupina K
Hapoel Beer-Sheva - Sparta Praha  (čtvrtek 19:00)
Sparťany čeká ve čtvrtek další vystoupení v Evropské lize a zápas s Hapoelem Beer Ševa pro ně bude zároveň generálkou na nedělní šlágr domácí soutěže s obhájcem titulu Viktorií Plzeň. Letenští proto doufají, že se v Izraeli na důležitý ligový duel dobře naladí.

"Bude to hodně o práci a charakteru kluků, kteří do zápasu půjdou. Budou to muset zvládnout, ale já jim věřím," řekl trenér Sparty David Holoubek, který moc dobře ví, že může jít o klíčovou fázi podzimní sezony. "Oba zápasy jsou pro nás důležité. Chceme být úspěšní v Evropě, Sparta si to zaslouží. A chceme uspět i ve šlágru s Plzní," dodal.

Přípravu mu však komplikuje rozsáhlá marodka, na které jsou mimo jiné opory Frýdek, Šural, Vácha nebo Rosický. "Do Izraele odletí stejný tým jako byl v neděli proti Jihlavě. Nikdo neubyl, nikdo nepřibyl," prohlásil Holoubek. "Rotovat se nebude, v tom jsme hodně čitelní. Ale zase máme mladé, šikovné hráče, tím třeba překvapíme," dodal.

Pokud by Sparta v Izraeli uspěla, přiblížila by se postupu do vyřazovací části. Musela by však ve čtvrtek zlomit mizernou sérii, protože v pohárech už čtyři zápasy venku za sebou nevyhrála. Naopak Beer Ševa na novém stadionu ještě neprohrála. "Čekám vysokou individuální kvalitu a rozestavení na tři útočníky. Budou hrát hodně ofenzivně," řekl Holoubek.

Ve Spartě také věří, že případný úspěch proti Beer Ševě by týmu pomohl i do následujícího duelu s Plzní. Hlavně kvůli regeneraci sil. "U mě to je tak, že většinou je unavená hlava. Kdybychom v Izraeli vyhráli, tak by se pak mohlo hrát třeba už druhý den," uvedl útočník Václav Kadlec.

Zápas v Beerševě začne ve čtvrtek v 19 hodin. Řídit ho bude chorvatský rozhodčí Ivan Bebek, který je zatím pro Spartu šťastným talismanem. V pohárech odpískal tři její zápasy, v nichž letenský celek v roce 2009 porazil Panathinaikos 3:1, v roce 2012 si poradil 2:0 s Feyenoordem a v roce 2014 zdolal Zwolle 3:1.
Hapoel Beer-Sheva - pravděpodobná sestava:
Goreš - Korhut, Bitton, Cedek, Vítor - Melikson, Ogu, Brown, Buzaglo - Nwakaeme, Sahar
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, M. Kadlec - Juliš, Mareček, Dočkal, Holzer - Lafata, V. Kadlec
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Southampton FC  (čtvrtek 19:00)
Inter se potácí v krizi, která se projevuje na hřišti i mimo trávník. Nepřesvědčivé výkony podávají Nerazzurri zejména na evropské scéně a v Evropské lize nezískali ještě ani bod. O čest i první body budou bojovat s lídrem skupiny, protože na San Siro zavítá anglický Southampton.

The Saints Are Coming, zpívají U2 společně s Green Day a tato skladba by mohla znít v kuloárech i hlavách hráčů domácího týmu. Svatí, jak se hráčům Southamptonu říká, pochodují na Milán, aby si v něm zaručili další body a vyšší šance na postup. Angličané jsou v dobré formě na obou frontách, daří se jim, zatímco Inter se trápí. Přesto by se mohly věci změnit, protože Saints vyhráli jen jednou za posledních sedm venkovních duelů v Evropě. Inter naopak má štěstí s anglickými soupeři, protože tři poslední duely proti nim vyhrál.

Jinak se ale tým trenéra Franka de Boera ocitá pod palbou. Nejenže jeho výkony jsou špatné, herní projev nevýrazný, ale ke všemu se ještě přidala aféra kolem kapitána týmu. Mauro Icardi jakožto střelec a hlavní hvězda ve své nedávno publikované biografii popisoval otevřeně a nepříliš lichotivě vztah k fanouškům, čímž vyvolal hodně nepříjemné a ostré spory. Celá situace dospěla až tak daleko, že se k němu většina fanoušků otočila zády a tvrdé jádro příznivců ho odmítá jako kapitána i hráče.

Inter se i s Icardim trápí a vedení jej právě kvůli tomuto incidentu málem zbavilo funkce kapitána. Častý přispěvatel pro Sky a někdejší fotbalista Giancarlo Marocchi vidí problém v začátcích. "Inter udělal jednu velkou chybu ve chvíli, kdy vůbec Icardimu pásku dal. Je to problémový hráč, což dokazuje po celou svou kariéru. V klíčových momentech často selhává, i když fotbalista je to vynikající. Páska kapitána je čest, kterou by hráči měli dostávat až podle zásluh, v určitém věku. Jsem osobně moc zvědavý, co to s kabinou udělá. Ideální by bylo, kdyby se teď Interu povedlo porazit Southampton," dodává Marocchi.

Inter v lize prohrál s AS Řím a naposled ho přemohlo i Cagliari. Ve zmíněném duelu Icardi neproměnil penaltu. Poslední vystoupení v Evropské lize skončilo taktéž zklamáním, protože tým trenéra de Boera prohrál s pražskou Spartou 3:1. Pokud se Inter má na někoho spoléhat, pak je to právě hlavní útočník Icardi. Southampton, který okusí atmosféru stadionu San Siro, totiž v Evropské lize dosud neinkasoval!

Anglický celek jede do Itálie poprvé, neboť na rozdíl od domácích v Evropě nikdy nebýval tak častým účastníkem. Přesto se v jeho kádru najdou hráči, kteří už na San Siru hráli. Jedním z nich je brankář Fraser Forster, který na San Siru chytal ještě v dresu Celtic Glasgow v roce 2013. V rozhovoru pro oficiální stránky klubu pak mluvil o tom, co Saints čeká.

"Máme teď dobrou formu a nedivím se, že fanoušci hodně očekávají. Jednak díky nám, ale také díky tomu, že Inter je pořád pojem. Chceme se vrátit domů s výsledkem, který nám bude hrát do karet také v druhé polovině utkání. San Siro je starý stadion, ale pořád skvělý a má parádní atmosféru. Hráči se na něj můžou těšit, protože je pořád plný tradic. Určitě nás čeká těžká bitva, tím jsem si jistý. Pokud tam pojedeme a získáme nějaké body, může nám to hodně pomoci a dostaneme se do skvělé pozice. Tři body by byly skvělým výsledkem," přeje si mladý brankář.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D'Ambrosio, Miranda, Murillo, Santon - Medel, Brozović - Eder, Banega, Perišić - Icardi
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Forster - Cèdric, Van Dijk, Fonte - Targett, Højbjerg, Romeu, Davis - Tadić, Redmond, Austin
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.40 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Southampton FC (ENG)21103:04
2.Hapoel Beer-Sheva (ISR)21102:04
3.Sparta Praha (CZE)21013:43
4.Inter Milán (ITA)20021:50
Skupina L
Steaua Bukurešť - FC Curych  (čtvrtek 19:00)
Steaua z úvodních dvou zápasů ještě nevydolovala jediné vítězství, a pokud se tomu tak brzy nestane, může mít s postupem ve druhé polovině skupinové fáze Evropské ligy opravdu velké potíže. Na své půdě přivítá vůbec poprvé v historii švýcarský Curych, který naposledy zdolal Osmanlispor. Tenhle soupeř se jen díky horšímu skóre nachází na třetím místě tabulky.

Minulá remíza s Villarealem se nedá u Steauy brát rozhodně jako nějaký neúspěch. Ba spíše naopak. Každopádně jeden získaný bod je pro ní v tuhle chvíli určitě málo. Pokud se jí zkrátka brzy nepodaří naplno napravit úvodní ne úplně čekanou porážku s tureckým sokem, může to hodně zacloumat s klubovými cíli v této soutěži.

Na švýcarské mančafty se Ros-Albastrii poměrně dobře daří, z posledních deseti případů s nimi prohráli jen dvakrát, na druhou stranu jen ve třech případech zvítězili. Přitom tři body se pro ně zdají být za současné situace jednoznačnou povinností. Curych, který letos působí až ve druhé nejvyšší švýcarské soutěži, je rozhodně v jejich silách.

Curych nemá s rumunskými kluby vyloženě bohatou zkušenost, všudy všeho se s nimi utkal jen ve dvou případech, a to v roce 2011 s Vasluií, se kterou venku remizoval a doma jí porazil. Rozšířenější empirie se svým nynějším protivníkem má jedině obránce Kay Voser, který ještě v dresu Basileje proti Steaue dvakrát nastoupil v základu.

Hostující mančaft se v letošním ročníku Evropské ligy dopustil celkově už 49 faulů, což je o deset víc než kterákoli jiná strana. Ještě nikdy se mu nepodařilo proklouznout ze skupiny dále, a to se v minulosti této soutěže zúčastnil dvakrát. Poslední druholigové kolo nevyšlo Curychu zcela ideálně, s Le Montem doma jen remizoval 1:1.

Steaua pochopitelně nemohla být v žádném případě spokojená s poslední porážku od Gaz Metan Mediasu, ačkoli na jeho vedení v lize neměl tenhle výsledek nakonec žádný vliv. Mužstvo si stále hodně zvyká na letní odchod své modly Nicolaeho Stanciua. Čtyři vstřelené góly jako on letos zaznamenal už pouze Fernando Boldrin.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.91 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Osmanlispor - Villarreal CF  (čtvrtek 19:00)
První tým tabulky z Villarrealu na chvíli opustí El Madrigal, aby se o další důležité body vydal bojovat do Turecka. V tamní Ankaře jej čeká domácí Osmanlispor, který za vedoucím týmem zaostává o jediný bod.

Stejné skóre, ale jiný počet bodů. Osmanlispor sice nastřílel stejný počet branek jako Villarreal a stejný počet také inkasoval, ale přesto má španělský celek o bod víc. Domácím se navíc v lize nedaří, takže si budou chtít spravit náladu na poli Evropské ligy. Villarreal pro něj ale bude složitým soupeřem. Tím spíš, že se mu minulé kolo La Ligy povedlo nadmíru a Žlutá ponorka si zvýšila sebevědomí.

Nebyla možná úplně favoritem, protože ji v rámci 8. kola Primera Divison čekala silná Celta Vigo, Villarreal navíc stále trápilo několik absencí. Výsledek ale mnohé překvapil a pro Villarreal přišel v tu nejlepší možnou chvíli. I díky dvěma gólům Roberta Soriana a jednomu vlastnímu zásahu Daniela Wasse si Žlutá ponorka poradila s Celtou rozdílem pěti gólů a zůstává neporažena! Tak vysoké vítězství s čistým kontem navíc povzbudilo ducha týmu a na výlet do Turecka jsou hráči velmi dobře připraveni.

To ostatně kvitoval i trenér Fran Escriba, který před duelem s Turky poznamenal: "Chci složit hold mým hráčům za to, jak odehráli poslední duel. Bylo to něco neuvěřitelného, protože nám vycházelo úplně všechno. Samozřejmě je stále na čem pracovat, ale takový výsledek jsme potřebovali. Celta je silný tým, který umí zabrat, takže si takové výhry náležitě vážíme. A to tím spíš, že nás teď čeká dlouhá cesta za náročným soupeřem. Chceme co možná nejrychleji nabrat dostatek sil, abychom se dobře připravili na zápas Evropské ligy. Náš soupeř je hodně nevyzpytatelný a my musíme být plně koncentrovaní," ví trenér Escriba.

Jeho tým minule jen remizoval se Steauou Bukurešť a navázal tak na úvodní výhru proti Curychu jen bodem. Další vzpruhou pro Žlutou ponorku může být fakt, že ze čtyř duelů s tureckými týmy Villarreal ještě nepoznal porážku ani jednou. Na hřištích soupeřů mu to ale moc nejde, protože ve třech venkovních duelech na evropské scéně nevyhrál, připsal si dvě porážky a jednu remízu. Ve všech šesti předchozích ročnících se ale španělskému celku povedlo dostat se z bojů základních skupin do dalších fází.

Teď musí urazit cestu dlouhou 2 800 kilometrů do Ankary. V tamním Osmanlisporu působí například český obránce Václav Procházka a jedním z jeho spoluhráčů je i zkušený útočník Erdal Kılıçaslan. Ten se zná s Nicolou Sansonem, jenž od léta působí ve Villarrealu. Oba dva jsou rodáci z Mnichova a v roce 2002 se potkali v rezervním týmu mnichovského Bayernu. Osmanlispor vyhrál naposledy koncem září, od té doby se spíše trápí. V lize už třikrát remizoval a moc slavné to nebylo ani v EL. Proti Curychu sice 20 minut před koncem srovnával Adam Maher, ale o pár minut později definitivně rozhodl domácí Džengis Čavušević. Dokáží Turci doma opět uspět?
Osmanlispor - pravděpodobná sestava:
Arikan - Demir, Curuksu, Procházka, Bayir - Regattin, Guven, Umar, Ndiaye, Cagiran - Diabate
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Rukavina, Bonera, Ruiz, Angel - Dos Santos, Trigueros, Bruno, Castillejo - Sansone, Bakambu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.60 - 3.25 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)21103:24
2.Osmanlispor (TUR)21013:23
3.FC Curych (SUI)21013:33
4.Steaua Bukurešť (ROU)20111:31

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (48)

Přidat komentář
$$CaptainKokotko

Na Fener, Apoel, Sassulo, Gent, Saints, Nice jsou dobre odds

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke si v Rusku poradí a Fiorentina obere o všechny bod Liberec a Panatinaikos by mohl brát tři body v Lutychu.

Reagovat
skat

za schalke za slovan sakra musím mít nějakou, alespoň teoretickou, naději na úspěch ne? Posilují mě v tom zápasy venku s Udinese a na Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že to takhle nehodláš vsadit. Hraje se hlavou, ne srdcem

Reagovat
smazaný uživatel

a proto veris, ze PAO vyhraje v Lutychu

Reagovat
smazaný uživatel

PAOK hraje na Karabachu , ale to je jedno. GL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
skat

Neví někdo, kdo sleduje Seriii A, jestli je možnost, že za fialky nastoupí Chiesa a Hagi?

Reagovat
smazaný uživatel

to nevim, ale Batigol s Repkou sou jisty.. vcera sice vychlastali flasku vodky, jak je jejich zvykem, ale na zapas budou pripraveni

Reagovat
skat

To by mohli naši kluci ucítit šanci ( nebo spíš vodku ) a jít si odvážněji pro body

Já měl spíš na mysli synátory slavných otců. Oba jsou v kádru Fiorentiny.

Reagovat
smazaný uživatel

ajo, uz sem nasel clanek na idnesu.. to sem vubec netusil mladyho Hagiho bych chtel videt, jestli to ma aspon z poloviny v noze jako fotr

Reagovat
johan14

Rooney bude hrať, lebo to už by nebolo dobré pre jeho psychiku a tým by bol ovplyvnený celý team. Ibra, Fellaini, Pogba a Bailly na lavičke. Musia sa ukážať hráči z lavičky Fosu - Mensah, Mata, Mchitarjan a Martial/ Lingard.

De Gea

Darmian, Mensah, Smalling, Shaw

Carrick, Mata, Mchitarjan, Lingaard

Rooney, Martial,

Reagovat
Pony Slaystation

na bod by to stačit mohlo

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta a Schalke remizky.

Reagovat
RickNash

jakej zápas podle vás bude nejkoukatelnější? (po dlouhý době jsem si v pondělí udělal čas na pool-united a potřebuju si něčím zlepšit náladu)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na spravení chuti doporučím ty United vs. Fener

Reagovat
cepinzcegamy

bych se nebál toho liberce, mohlo by to bejt aktivní docela

Reagovat
skat

Celta vs. Ajax

Genk vs. Bilbao

AS vs. Austria

Slovan vs. Fiorentina

možná i ten Krasnodar vs. S04 by nemusel být špatný fotbal. Tam bude záležet jak se schalke vyspí.

Reagovat
smazaný uživatel

Qarabağ Ağdam - PAOK Soluň

Dundalk FC - Zenit Petrohrad

AS Saint-Étienne - FK Qäbälä

Reagovat
smazaný uživatel

NA Dundalk jsem zvědav.

Reagovat
HorajzmAmmann

OT : online přenosy k prodeji vstupenek na zápas Baníku Ostrava díl 2

Na Vítkovice prodáno kolem 6 000 (včetně permanentek) a zájem stoupá

Reagovat
smazaný uživatel

a kdy se to hraje? at vim, do kdy tady pojede ten pravidelnej update o poctu prodanych vstupenek

Reagovat
Shevchenko

Zas ve středu, za týden.

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Jaktože na livesportu píšou, že balotelli je zraněný a hrát nebude a tady je v sestavě? Jaká je pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

Eurofotbal: Mario Balotelli nepomůže Nice ve čtvrtečním utkání Evropské ligy na hřišti Salzburgu. Důvodem absence italského útočníka jsou zraněná třísla. (lequipe.fr)

Takže jaký člověk s jakou přípravou dělal to preview?

Reagovat
smazaný uživatel

posli na EF fakturu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Stane se.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no jo, ale tak jak jinak to maji udelat.. aspon to zkousi a treba se to podari prece jenom v Liberci trpi na to, ze tam fandi jenom kotel a ostatni tribuny se pridaji jenom pri Libe, Libe, Liberec

Reagovat
Dejwa

FORZA INTER!!

Reagovat
monty25

Konopljanka

Reagovat
QooBo

On nevie dať škaredý gól

Reagovat
smazaný uživatel

7k z 20k diváků na Stadio Giuseppe Meazza jsou fans Saints

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole coze? internazionale uz nehraje na san siru?

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje, ale mají z toho komplex, tak si to pro vlastní účely přejmenovali po jakési jejich osobnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

vtipny je ze ten meazza stihl jak inter tak ac i juventus.

Reagovat
smazaný uživatel

San Siro je mestska cast v Milane, kde stadion sidli. oficialni nazev je Giuseppe Meazza

Reagovat
smazaný uživatel

aha dik. ja si vzdycky myslel ze ac tomu rika "san siro" a inter zase giuseppe meazza. proc vubec hrajou na jednom stadionu?

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, asi nemeli prachy a byli takhle spokojeni... ale co vim, tak AC uz stavi svuj vlastni stadion pro asi jenom 45k lidi

Reagovat
smazaný uživatel

dik.

Reagovat
off-olda

Brááááába!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Dundáááálk!

Reagovat
ZB 07

Duuuundaaaaaaaaalk

Reagovat
Emmett Brown

Totti GENIUS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele