Evropská liga - preview druhých zápasů skupinové fáze

04.10.2018, 09:13
Previews
Po účastnících Ligy mistrů jdou tento týden do akce rovněž kluby hrající Evropskou ligu. Zajímavou podívanou slibuje souboj FK Krasnodar se Sevillou, v dalším střetu ruského a španělského fotbalu se proti sobě postaví Spartak Moskva a Villarreal. AC Milán hraje s Olympiakosem, Arsenal cestuje do Karabachu...
Skupina A
Bayer Leverkusen - AEK Larnaka  (čtvrtek 18:55)
Leverkusen bude jasným favoritem v souboji s kyperskou Larnakou. Týmy se potkávají vůbec poprvé a žádnou vzájemnou bilanci tedy nemají.

Vstup Leverkusenu do letošní sezóny by se dal popsat termínem "jako na houpačce". Do sezóny vstoupili svěřenci trenéra Herrlicha povinnou pohárovou výhrou na půdě Pforzheimu. Poté však přišla série tří bundesligových proher - v Mönchengladbachu, s Wolfsburgem a na půdě Bayernu.

Jako náplast na špatnou formu přišla v prvním kole základních skupin Evropské ligy v půlce září důležitá výhra 3:2 na půdě bulharského Ludogorce Razgrad, který společně s Curychem doplňuje Leverkusen a Larnaku ve skupině A Evropské ligy. Po výhře v Evropské lize si hráči Bayeru přenesli dobrou formu i do ligy, tři dny poté totiž vyhráli 1:0 nad Mainzem.

Nabitý závěr září doplnilo vložené páté kolo bundesligy, které však Leverkusen rovněž zvládl a z půdy nováčka z Düsseldorfu si za výhru 2:1 přivezl cenné tři body. V sobotu však přišla domácí prohra 2:4 s Dortmundem a forma pátého týmu loňského ročníku bundesligy je tedy nejistá.

Porovnávat bundesligu s kyperskou nejvyšší soutěží je bezpředmětné, přesto mohou výsledky Larnaky z domácí soutěže o lecčem vypovídat. Larnaka na cestě do základních skupin vyřadila postupně Dundalk, Sturm Graz, a nakonec slovenský Trenčín. Do domácí nejvyšší soutěže vstoupila Larnaka až v půlce září a překvapivě pouze remizovala 1:1 s Nea Salamis.

A ani první zápas základní skupiny Evropské ligy nevyšel Kypřanům podle jejich představ, prohráli totiž doma se švýcarským Curychem, když vstřelil jedinou branku zápasu v 61. minutě z penalty hostující Kololli. Čtyři dny nato už si však hráči Larnaky spravili chuť, když porazili 1:0 Omonii.

V sobotu sehrála Larnaka zápas kyperského Superpoháru, v němž dokázala zvítězit 2:1 po penaltách nad největším konkurentem - APOELem Nikósie. Hlavním tahounem týmu je jednatřicetiletý makedonský útočník Ivan Tričkovski, který v minulosti působil v Clubu Bruggy nebo v Legii Varšava.

Jasným favoritem zápasu tedy budou domácí, kteří však mohou doplatit na únavu, způsobenou větší zápasovou vytížeností z posledních 14 dnů.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.11 - 12.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Curych - Ludogorec Razgrad  (čtvrtek 18:55)
Curych vstoupil do základních skupin Evropské ligy správnou nohou, porazil venku Larnacu, a pokud se mu i podruhé v řadě podaří získat tři body, udělá opravdu výrazný krok kupředu. Jenže proti sobě bude mít tentokráte těžší kalibr, ostříleného protivníka v podobě Ludogorce, jenž má navíc po úvodní porážce s Leverkusenem velký zájem uspět.

Ačkoli domácí v lize okupují solidní druhé místo, pyšní se i bilancí pěti utkání v řadě bez porážky a bulharský celek přivítá před domácím publikem, alespoň dle sázkových kanceláří bude v tomhle souboji mírným favoritem razgradský klub. Ten mimochodem v uplynulých třinácti zápasech prohrál jen jednou, a to právě před dvěma týmy s Bayerem.

V určitě výhodě jsou rozhodně svěřenci trenéra Ludovica Magnina. Jestli zvítězí, už po dvou kolech budou svému velkému rivalovi v boji o postup vzdáleni na rozdíl šesti bodů. Tomuhle chce Ludogorec pochopitelně jakkoli zabránit. Pro Curych, který o minulém víkendu v lize remizoval s Xamaxem, je tenhle zápas už v téhle fázi v podstatě nesmírně důležitý.

Magnin si jakožto bývalý švýcarský reprezentant plnil ve své kariéře hlavně defenzivní úkoly. Jakožto kouč je však jednoznačně zastáncem útočného fotbalu. "Chceme fanouškům nabídnout více branek," přiznával, že s útočnou potencí jeho týmu to v poslední době není žádná sláva. "I tak je úžasné, že jsme dokázali tolikrát bodovat," hledal pozitiva.

Ludogorec měl v minulých letech poměrně pravidelnou čest poznávat nejlepší švýcarský fotbal. Od roku 2013 do roku 2016 se hned šestkrát utkal s Basilejí, tehdejší neotřesitelnou jedničkou země helvétského kříže, zvítězil nad ní však pouze v jednom případě. Proti Curychu bude hrát vůbec poprvé ve své historii. A potřebuje proti němu zabrat.

V hlavních fázích evropských pohárů patří mužstvo pod vedením Paula Autuoriho vlastně ke stálým účastníkům. A zatím ve dvou případech, kdy hrál skupiny Evropské ligy, postoupil do jarního play-off. Rád by v téhle tradici pokračoval, jenže začátek se mu prostě nevydařil. Druhá prohra za sebou by s jeho šancemi na urvání aspoň druhé příčky značně zamávala.

V lize si hosté nevedou tak suverénně jako v minulosti, okupují až druhou příčku, nicméně titul rozhodně není vzdálený na míle daleko. "Máme svůj zažitý styl a měnit ho nebudeme," věří vlastním pořádkům hostující stratég. "Bez ohledu na to, proti komu hrajeme, musíme hrát, jak my chceme, a prokázat svou kvalitu. Překvapení neočekávejte."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.93 - 3.40 - 2.57
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayer Leverkusen (GER)11003:23
2.FC Curych (SUI)11001:03
3.Ludogorec Razgrad (BUL)10012:30
4.AEK Larnaka (CYP)10010:10
Skupina B
Rosenborg BK - RB Lipsko  (čtvrtek 18:55)
Rosenborg přivítá RB Lipsko. I přes zaváhání německého týmu z prvních zápasů základních skupin bude tým ze Saska nastupovat do zápasu v Trondheimu jako favorit.

Norskému Rosenborgu Trondheim, kde působil mezi lety 2011 a 2013 český záložník Bořek Dočkal, bude v zápase s Lipskem chybět jeho největší hvězda. Zdravotní problémy stále trápí dánského útočníka Nicklase Bendtnera, který je v klubu od začátku roku 2017.

Hned během své první sezóny v dresu Rosenborgu vstřelil Bendtner 19 ligových gólů ve 29 zápasech a pro tým je tedy tento hráč se zkušenostmi z Arsenalu nebo Juventusu skutečně klíčový. Trondheimu se poměrně dobře daří v norské nejvyšší soutěži, kde okupuje první místo s náskokem čtyř bodů na druhý Brann.

O víkendu však přišla prohra 1:0 na půdě Molde - první ligová prohra Rosenborgu od června. Forma dlouhodobě nejlepšího norského klubu je tedy nejistá. Rosenborg navíc prohrál i svůj první zápas základní skupiny Evropské ligy na půdě Celticu, když vstřelil jediný gól utkání v jeho závěru Griffiths.

Lipsko zažívá průměrný vstup do sezóny. Po šesti odehraných kolech se nachází s jedenácti body na šestém místě, stejně bodů mají však také Brémy a Borussia Mönchengladbach. Poměrně nepochopitelně nedostává tolik příležitostí nejlepší střelec Jean-Kevin Augustin, který se do zápasu většinou dostane až jako náhradník.

V prvním zápase Evropské ligy prohrálo Lipsko v souboji dvou týmů vlastněných Red Bullem se Salcburgem 2:3 a proti Rosenborgu tedy má co dohánět. Po prohře se Salcburgem přišla remíza ve Frankfurtu a následně dvě cenné výhry - 2:0 nad Stuttgartem a v sobotu 2:1 v Hoffenheimu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.77 - 4.28 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Red Bull Salzburg - Celtic FC  (čtvrtek 18:55)
Celtic začal v Evropské lize naprosto parádně a připsal si první tři body. Teď na ně bude chtít navázat v souboji s dalším soupeřem poháněným energetickými nápoji. Skotský celek se v Rakousku postaví Salzburgu.

Stadion Wals-Siezenheim bude mít tu čest hostit od sedmi hodin napínavý duel dvou týmů, které bojují o čelo skupiny B. Domácí Salzburg zvládl první utkání základní skupiny Evropské ligy a poradil si možná trochu překvapivě s domácím RB Lipsko. V hodně divokém a dramatickém utkání rozhodla pozdní trefa, o kterou se v 89. minutě postaral hostující Fredrik Gulbrandsen. Salzburg má tři body a může pokračovat v krasojízdě.

V jeho podání jde skutečně o velmi dobou sérii, protože Salzburg vyhrál už šest soutěžních duelů v řadě. Za dva poslední duely si připsal už 10 vstřelených branek a v minulém kole nejvyšší rakouské bundesligy porazil Wolfsberger jednoznačně 4:1, díky čemuž si upevnil první pozici s náskokem sedmi bodů na své nejbližší pronásledovatele.

Proti Celticu se Red Bull už dvakrát postavil a po první remíze si v odvetě připsal cennou výhru 3:1, na kterou bude nyní chtít navázat. Byl u toho také střelec Jonathan Soriano, který v rozhovoru pro klubové stránky vysvětlil: "Zápas s Celticem si živě pamatuji a nebylo to pro nás tak jednoduché, jak by se z výsledku snad mohlo zdát. Byl to hodně důrazný soupeř, který hrál fyzicky náročný fotbal. Ani tentokrát to pro Red Bull nebude nic snadného, ale týmu přesto věřím," dodala legenda Salzburgu.

Využít by domácí mohli také faktu, že Celticu schází plno opor. Především v obraně si skotský celek musí dělat velké starosti, neboť mu scházejí Kristoffer Ajer, Filip Benković a Odsonne Edouard.

Náročného úkolu si je manažer Brendan Rodgers samozřejmě vědom a říká: "Vůbec není snadné čelit domácímu týmu a navíc v době, kdy nám několik klíčových hráčů chybí. Jsem ale moc rád za to, že jsme zvládli poslední dva duely a připsali si výhry, protože to vám může v těžkých chvílích vždycky pomoct," míní Rodgers.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.21 - 5.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Red Bull Salzburg (AUT)11003:23
2.Celtic FC (SCO)11001:03
3.RB Lipsko (GER)10012:30
4.Rosenborg BK (NOR)10010:10
Skupina C
Girondins Bordeaux - FC Kodaň  (čtvrtek 18:55)
Girodins Bordeaux má před sebou důležitý zápas. Pokud chce pomýšlet na postup ze skupiny Evropské ligy, potřebuje v domácím zápase s Kodaní minimálně bodovat a ideálně vyhrát. V opačném případě by se postupové šance výrazně snížily. Ve francouzské lize se Bordeaux rozehrálo do dobré formy a proti dánskému soupeři to bude chtít potvrdit.

Francouzský celek si v prvním zápase z Prahy odvezl těsnou porážku, což ho před domácím duelem s FC Kodaň staví do jasné situace. Pokud chce pomýšlet na postup, měl by bodovat. "FCK je největším klubem ve Skandinávii, který vznikl v roce 1992 sloučením dvou historických kodaňských klubů. Získali dvanáct ligových titulů a osm domácích pohárů. Z finančního hlediska dánské lize naprosto dominují, což znamená, že jsou prakticky pořád v Evropě," analyzoval dánský klub na oficiálních stránkách Bordeaux Adrien Lebrun, člen Nordisk Football a specialista na dánskou Superligaen.

Od porážky se Slavií se Girodins zvedlo, minimálně určitě v Ligue 1, kde od té doby ani jednou neprohrálo. Po dvou výhrách nad Guingampem a Lille si o víkendu rozdělilo body za remízu 0:0 v Rennes.

Porazit v Evropské lize Kodaň, to není jen tak. Dánové mají v této soutěži vynikající formu a to neplatí jen pro tento ročník. V tom minulém skončili až ve vyřazovací fázi na pozdějším vítězi Atléticu. Letos se musela Kodaň prokousávat skrze náročná předkola a zvládla všechna čtyři dvojutkání, aniž by přitom prohrála. Výbornou bilanci potvrdila i v prvním zápase, když doma brala bod s favorizovaným Zenitem Petrohrad.

V dánské Superligaen už to tak skvostné není. Po porážce s Vendsysselem spadla Kodaň na druhé místo za Midtjylland, se kterým má aktuálně stejný počet bodů. "Po většinu času jsme zápas kontrolovali, ale na obou koncích hřiště jsme udělali příliš mnoho chyb. Poté, co jsme vedli 1:0, jsme hráli příliš pomalu a naše hra postrádala rytmus. Ale nebyli to konkrétní hráči, kteří ztratili tento zápas, byl to celý tým," nechal se slyšet po prohraném ligovém zápase dlouholetý manažer Ståle Solbakken.

Utkání na Matmut Atlantique povedou izraelští sudí v čele s hlavním arbitrem Roiem Reinshreiberem.
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Palencia, Koundé, Pablo, Poundjé - Lerager, Otavio, Sankharé - Kalu, Briand - Kamano.
FC Kodaň - pravděpodobná sestava:
Joronen - Ankersen, Vavro, Bjelland, Boilesen - Skov, Zeca, Falk Jensen, Thomsen - Sotiriou, N’Doye
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.52 - 4.49
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Zenit Petrohrad - Slavia Praha  (čtvrtek 18:55)
Slávisty po nedělní ligové porážce 1:2 v Ostravě čeká ve čtvrtek druhý zápas v základní skupině Evropské ligy. Český vicemistr se po úvodní domácí výhře 1:0 nad Bordeaux představí na hřišti největšího favorita skupiny Petrohradu a proti vítězi Poháru UEFA a Superpoháru z roku 2008 se pokusí bodovat, čímž by udělal další krok k postupu.

Zatímco Slavia na úvod zvítězila, Petrohrad remizoval 1:1 v Kodani. Do vyřazovací části postoupí první dva celky ze skupiny. Zenit byl před začátkem největším favoritem skupiny i proto, že v jarní fázi pohárů naposledy chyběl v roce 2010.

"Petrohrad má velkou kvalitu, stavím ho i nad Kyjev, s kterým jsme hráli v předkole Ligy mistrů. Hrají jiným stylem než Bordeaux, hlavně v útočné fázi. Je to nesmírně kvalitní mužstvo a jakýkoliv bodový zisk pro nás bude úspěchem," řekl novinářům kouč Slavie Jindřich Trpišovský.

"Skupinu máme dobře rozehranou, udělali jsme první krok, ale čeká nás dalších pět. Hraje se o dalších 15 bodů a z mé zkušenosti potřebujete k postupu devět a více," dodal Trpišovský, který s Libercem dvakrát postoupil do skupiny Evropské ligy.

V Petrohradu se utkají aktuální lídři svých domácích lig, kteří ale v posledním zápase prohráli 1:2. Zenit podlehl na půdě Machačkaly a Slavia v Ostravě, přestože skoro celý zápas hrála přesilovku.

"Když už se to stalo, je třeba se z toho co nejvíc poučit. Ale spíš do ligy, protože evropské zápasy jsou jiné. V Ostravě to byly spíš takové gladiátorské hry, tuším asi 49 faulů, neustálé osobní kontakty, souboje. To v Evropě nevidíte, ten fotbal je tam trošku jiný," uvedl Trpišovský.

Oba celky se utkaly v lednu v přípravě na soustředění v Dubaji krátce po trenérově příchodu do Slavie a Zenit zvítězil vysoko 5:1. "S Petrohradem to bude spíš o jiných věcech než v Ostravě. Ten tým je nesmírně fotbalový, kvalitní, jsou to výborní hráči. Zápas bude v jiném tempu, v úplně jiné herní kvalitě, než byla Ostrava. Předpokládám, že Zenit bude hodně hrát na míči, hodně kombinovat," mínil Trpišovský.

S týmem vyrazil do Petrohradu, kde dříve trénoval český kouč Vlastimil Petržela, už dva dny před utkáním. "V minulosti se tahle praxe osvědčila. Chceme mít víc času na přípravu, aby to nebylo jako v Kyjevě, kde to bylo vše narychlo," uvedl Trpišovský.

Stejně jako v posledních zápasech má problémy se skládáním útoku, do Petrohradu dokonce nemohl odcestovat ani jeden hrotový hráč. Vepředu tak nejspíš nastoupí Alexandru Baluta, nebo Jan Matoušek. Petrohradu bude kvůli nemoci chybět jedna za hlavních hvězd Claudio Marchisio, který přišel z Juventusu Turín.

Zenit neprohrál v hlavní fázi Evropské ligy ani jeden z 19 domácích duelů a jedno utkání mu chybí k vyrovnání rekordu Sportingu Lisabon. Po remíze v Kodani bere jen tři body. "Remíza nikoho nepotěší, ale když vezmeme, že šlo o bitvu se silným soupeřem na jeho půdě, je to docela dobrý výsledek. Nyní musíme vyhrát," řekl kouč Zenitu Sergej Semak. "Slavia vždy hraje agresivně, aktivně a snaží se kontrolovat míč. Vše bude záležet na tom, jak budeme aktivní a co jim dovolíme," dodal.

Zápas na stadionu v Petrohradu pro 64 tisíc diváků, kde se mimo jiné hrálo semifinále a zápas o třetí místo na letošním světovém šampionátu, začne ve čtvrtek v 18:55 SELČ. Dorazit by mělo mezi 40 a 50 tisíci diváků.
Zenit Petrohrad - pravděpodobná sestava:
Luňov - Smolnikov, Ivanović, Neto, Aňukov - Jerochin, Paredes, Kuzjajev, Šatov - Driussi, Dzjuba
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer, Traoré, Zmrhal - Baluta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.36 - 4.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha (CZE)11001:03
2.Zenit Petrohrad (RUS)10101:11
 FC Kodaň (DEN)10101:11
4.Girondins Bordeaux (FRA)10010:10
Skupina D
Fenerbahçe SK - Spartak Trnava  (čtvrtek 18:55)
Jeden z najťažších zápasov kariéry čaká viacerých hráčov Trnavy dnes večer. Slovenský Spartak bude hosťom tureckého Fenerbahce Istanbul.

Turkom sa v aktuálnej ligovej sezóne nedarí (v siedmich dueloch sedem bodov a štrnásta priečka), avšak na to sa spoliehať nedá. Podobne je totiž na tom aj Trnava, ktorá však zatiaľ v UEFE šokuje viac ako eurázijský tím. V prvom zápase skupinovej fázy Európskej ligy zdolali Západoslováci na domácom štadióne bruselské "fialky", teda Anderlecht 1:0, keď rozhodla jediná strela domáceho družstva na bránu v zápase. Maximálne cenné víťazstvo, ktorým Spartak urobil radosť celej krajine pod Tatrami, znamenalo prvé tri body v skupine. "Vnímame to, samozrejme. Podobne ako nám, ani im nevyšiel začiatok súťaže. Na druhej strane, nastúpime proti veľmi dobrému mužstvu. Vyžrebovali ho z prvého koša. Kvalitu majú obrovskú. Áno, majú problémy, sú pod tlakom. Budú sa koncentrovať, aby si napravili chuť. O to horšie to môže byť," povedal pred zápasom tréner červenočiernych Radoslav Látal.

Výprava Trnavy do Turecka má 22 členov. Zranení sú stále Sloboda a Čonka. Druhý menovaný letel do Turecka "iba" ako morálna podpora. Fit už bude kapitán Boris Godál."Cítim sa dobre, zdravotne som stopercentne fit. Mal som drobné problémy, ale som rád, že sú preč a môžem byť k dispozícii. Zahrať si proti Martinovi (Škrteľovi - poznámka) je veľká vec. Neviem, možno ani on nehral proti slovenskému tímu. Pôjde o peknú konfrontáciu. Som rád, že ju zajtra absolvujeme," vyjadril sa stopér Trnavy. Domáci ohlásili na štadióne v Istanbule 35 až 40 tisíc fanúšikov. Z malého Ríma sa ich chystá okolo dvesto. Podobné to však bolo v Belehrade proti Crvenej Zvezde. "Z môjho pohľadu je to príjemné. Príde sa na vás pozrieť tridsaťtisíc ľudí. Každý futbalista sníva o takom prostredí a zahrať si v takom zápase. Crvena Zvezda bola predkrm, zajtra príde hlavný chod," myslí si Godál.

Fenerbahce odohralo prvý zápas skupiny Európskej ligy na pôde Dinama Záhreb, kde podľahlo vysoko 1:4. "Silu majú obrovskú, je to špičkové mužstvo s veľa krajanmi a vynikajúcimi hráčmi. S búrlivým prostredím sa musíme vysporiadať. Atmosféra bude veľká. Pre nás to bude sviatok. Chceme uhrať čo najlepší výsledok," vyhlásil tréner Látal. "Je to pre nás obrovská odmena za dlhú a ťažkú cestu cez predkolá až sem do skupiny. Určite ide o sviatok a česť zahrať si na takomto štadióne proti futbalistom Fenerbahce. Budeme robiť to, čo doteraz, užijeme si to naším štýlom. Veľakrát sme sa presvedčili, že futbal prináša rôzne situácie. Zajtra necháme na ihrisku najviac z toho, čo nás zdobilo naprieč Európou," uzavrel Boris Godál. Zápas medzi Fenerbahce Istanbul a Spartakom Trnava má úvodný výkop dnes, vo štvrtok o 18:55.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.20 - 8.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RSC Anderlecht - Dinamo Záhřeb  (čtvrtek 18:55)
Anderlecht Brusel vyzve v souboji dvou týmů z hlavních měst záhřebské Dinamo. Očekává se vyrovnaný boj, který by mohly rozhodnout maličkosti.

Ve velmi zajímavé skupině D se kromě Anderlechtu a Dinama nachází také slovenská Trnava a Fenerbahce Istanbul. Podle belgických médií se dokonce jedná o nejvyrovnanější skupinu letošních skupin Evropské ligy. Ačkoliv má poslední formou jasně navrch Dinamo, v Brusel se očekává vyrovnaný boj.

Skvělá forma Anderlechtu trvala zhruba do půlky srpna. První čtyři ligová kola neztratil tým z Bruselu v belgické nejvyšší soutěži ani bod. Poté však přišla hrozivá, stále trvající série, během níž vyhrál Anderlecht pouze jednou. Po prohrách s Clubem Bruggy a Genkem přišla překvapivá prohra v rámci Evropské ligy v Trnavě.

Poté přišla malá záplata v podobě výhry nad Lutychem, následně se však stalo něco, na co budou fanoušci Anderlechtu ještě dlouho s hořkostí vzpomínat. Anderlecht hrál doma pohár s druholigovým St. Gilloise a nejen že vypadl, ale schytal od absolutního outsidera debakl 0:3. V neděli pak Anderlecht bezbrankově remizoval se St. Truiden.

To Dinamo se může pyšnit o poznání lepší formou. O dva body vede chorvatskou ligu nad městským rivalem Lokomotivem a vyhrálo i svůj první zápas Evropské ligy, a sice 4:1 nad Fenerbahce Istanbul. Jedinou soutěžní prohrou Dinama z letošní sezóny je prohra 2:1 s YB Bern z play off Ligy mistrů.

V sobotu byl na programu chorvatské ligy tamní největší možný zápas. Utkal se totiž Hajduk Split s Dinamem Záhřeb, tedy nesmiřitelní rivalové. Naplněné ochozy však nakonec žádnou branku neviděli a týmy se rozešly smírně. V zápase Dinamo podržel sérií skvělých zákroků talentovaný třiadvacetiletý brankář Dominik Livaković.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.28 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Dinamo Záhřeb (CRO)11004:13
2.Spartak Trnava (SVK)11001:03
3.RSC Anderlecht (BEL)10010:10
4.Fenerbahçe SK (TUR)10011:40
Skupina E
Vorskla Poltava - Sporting CP  (čtvrtek 18:55)
Sporting Lisabon bude zajíždět na dalekou Ukrajinu k zápasu, ve kterém bude jasným favoritem. Portugalcům sice bude chybět obránce Mathieu, přesto by si měli odvézt tři body.

Vorskla Poltava byla překvapením loňské sezóny ukrajinské ligy, v níž skončila třetí za dominantní dvojicí Šachtar Doněck - Dynamo Kyjev. Poměrně dobrou formu si navíc drží i na začátku této sezóny. V půlce září vyhrála Poltava ve Lvovu 1:0 zásluhou branky Dallkua.

Hned další čtvrtek čekal Vorsklu zápas Evropské ligy na půdě Arsenalu, ve kterém se očekával debakl. Vorskla však prohrála "pouze" o dva góly a dokonce se ji dvě branky podařilo vsítit. Konečný stav - 4:2. Od té doby odehrál tým z Poltavy dvě ligová utkání a obě vyhrál.

Nejdřív to bylo 2:1 doma se silnou Zorjou Luhaňsk, v neděli pak na půdě Desny. Poltava má přibližně 300 tisíc obyvatel a nachází se východně od Kyjeva. Místní stadion je klasickým oválovým stadionem sovětského typu z 50. let minulého století a pojme 25 tisíc sedících diváků.

Sporting Lisabon je v portugalské lize po šesti zápasech se třinácti body čtvrtý. Na konci srpna remizoval s Benfikou Lisabon 1:1, od té doby nasbíral tři výhry v řadě. Proti Feirense, Maritimu a v půlce září v rámci Evropské ligy zvítězil 2:0 nad Karabachem.

Poté však Sporting prohrál 0:1 na půdě Bragy, v sobotu to ale napravil výhrou 2:0 nad Maritimem. Nebýt zaváhání z Bragy, je nyní Sporting na čele portugalské ligové tabulky. Kromě Vorskly a Sportingu se ve skupině E nachází ještě výše zmínění Arsenal a Karabach. Jasným favoritem skupiny je pochopitelně tým z Londýna.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.37 - 3.53 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Qarabağ Ağdam - Arsenal FC  (čtvrtek 18:55)
Sáhodlouhé cestování okolo osmi tisíc kilometrů přivádí Arsenal do Baku, kde své pohárové zápasy pořádá ázerbájdžánský Karabach. Přestože manažer Kanonýrů Unai Emery nominoval nad očekávání silnou soupisku plnou hvězdných jmen, několik hráčů přece jen zůstalo v Londýně.

Nejvíce propíraná byla již s předstihem možná (ne)účast Henrika Mchitarjana. Reprezentant Arménie má totiž kvůli politickým konfliktům obou zemí stejně jako všichni občané jeho rodné země do Ázerbájdžánu zapovězen vstup, což je o to více kuriózní, neboť stadion v Baku bude hostit i finálový zápas Evropské ligy. Mchitarjanův zákaz lze obejít žádostí o speciální povolení, k čemuž Arsenal pravděpodobně sáhne, pokud se skutečně do vysněného finále dostane, ovšem nyní se Mchitarjan na radu rodiny rozhodl žádost nepodat.

Spolu s Mchitarjanem zůstali doma také Piérre-Emerick Aubameyang, jenž v posledních dnech laboroval s nemocí, a Aaron Ramsey neodcestoval z důvodu pokročilého stádia těhotenství své partnerky. Vinou zranění není k dispozici ani Petr Čech, který ovšem doposud tak jako tak přepouštěl své místo v brance na pohárové zápasy Berndu Lenovi, jenž by si měl místo v brance podržet. Jinak Emery posadil do letadla všechny hvězdy včetně Mesuta Özila či Alexandra Lacazetta.

Vzhledem k tomu, že pro Arsenal půjde již o šestý zápas v rozmezí tří týdnů a ligový duel s Fulhamem připadá již na brzké nedělní odpoledne, lze přesto očekávat výraznou rotaci kádru. Kraje obrany by měli obhospodařovat Stephan Lichtsteiner s uzdraveným Seadem Kolašinacem a místo v sestavě si hodlá uzurpovat také Alex Iwobi, jenž se v posledním kole s Watfordem prezentoval kvalitním výkonem z lavičky. V zápasové minuty doufá také talentovaný mladíček Emile Smith Rowe, který se včas stihl zotavit z drobného zranění boku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.77 - 4.64 - 1.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)11004:23
2.Sporting CP (POR)11002:03
3.Vorskla Poltava (UKR)10012:40
4.Qarabağ Ağdam (AZE)10010:20
Skupina F
Real Betis - F91 Dudelange  (čtvrtek 18:55)
Lucemburský nováček Evropské ligy F91 Dudelange v prvním kole proti AC Milán ukázal, že si umí jít svou cestou a nebude snadným soupeřem. Tentokrát se jeho obranu pokusí prolomit domácí Real Betis.

Dudelange mělo hned na první dobrou ostrého soupeře. Stal se jím AC Milán, který se opět vrátil do Evropy a chce se postupně dostat až na vrchol. Slavný soupeř, hvězdná jedenáctka a téměř posvátné San Siro. Takové divadlo čekalo na lucemburský celek. Hosté se ale nezalekli a velmi ochotně bojovali o každý metr hřiště. Dlouho se domácím nedařilo prolomit jejich hradbu a nakonec utkání rozhodl jen jediný gól, o který se postaral Gonzalo Higuaín.

Dudelange ale určitě nezklamalo. A od té doby si svou reputaci dokázalo znovu získat. Na domácí půdě se mu daří a to především v útoku. V posledních třech kolech totiž Dudelange nasázelo úctyhodných 15 branek a ukázalo, že když má den, umí být hodně produktivní. Teď by to hodně rádo zopakovalo také při návštěvě Španělska.

Domácí Betis zpočátku sezony nehrál příliš jistě, ale postupem času se jeho mužstvo sehrálo. Od prvního kola, kdy Real Betis nestačil na Levante, mužstvo trenéra Quiqueho Sétiena už neprohrálo. V posledním kole španělské LaLigy se připravilo na dalšího soka tím nejlepším možným způsobem, což potvrzuje také trenér Sétien.

"Je skvělé, že jsme dokázali vyhrát a připsat si tři body do tabulky. To pro nás hodně znamená, protože potřebujeme nějakou stabilitu. Delší dobu se nám teď nedařilo proměňovat své šance, i když jsme si je dokázali vytvářet. Jsem moc rád, že jsme si proti Leganésu poradili a také mě těší, že jsme udrželi čisté konto. Důležité bude, abychom na dobrý výkon navázali také v pohárech," dodává Sétien.

Důležitá výhra před klíčovým utkáním to bude i proto, že v prvním kole Evropské ligy Real Betis jen remizoval. Remíza v Řecku ho mrzí o to víc, že Béticos měli dvacet minut početní výhodu, které ale nedokázali využít.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.15 - 22.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Olympiakos Pireus  (čtvrtek 18:55)
AC Milán od konce srpna neprohrál a teď má před sebou další výzvu. Proti řeckému Olympiakosu Pireus bude chtít vylepšit své výsledky z prvního utkání Evropské ligy. Může ale čekat ještě houževnatějšího soupeře než v prvním kole.

Do Milána se vrací optimismus a slavná jména s sebou přinášejí naději, že budoucnost bude opět patřit Rossoneri. AC Milán se s novým vedením a trenérem Gennarem Gattusem chystá na další bitvu v evropských pohárech a doufá, že mu vyjde lépe než ta minulá. Proti lucemburskému outsiderovi F91 Dudelange se AC až nečekaně dlouho trápilo. Nakonec si připsalo výhru o jednu branku a herně moc nepřesvědčilo.

Rovněž v italské Serii A se mu zase tak moc nedaří a nejednou AC klopýtlo. Po remízách s Atalantou a Empoli se ale na Evropskou ligu důrazně připravilo a Sassuolu nadělilo čtyři branky. Drtivé vítězství nad nebezpečným soupeřem jistě posílilo sebedůvěru týmu a jeho schopnost efektivně zakončovat množství svých šancí.

A to říká také útočník Samu Castillejo v rozhovoru pro Sky Sport. "Máme ze sebe velkou radost, protože tohle vítězství je velkou náplastí na dvě poslední remízy. Je zde skvělý tým, který vždy táhne za jeden provaz, a podobné výsledky to jen dokazují. Trenér Gattuso se nás snaží vždycky co nejlépe připravit na další zápas a jsem si jistý, že to ukážeme i proti Olympiakosu. To nebude nic snadného, ale už pro naše fanoušky chceme zvítězit."

Oba soupeři se už dvakrát utkali. V rámci Poháru mistrů evropských zemí v sezoně 1959/1960 se nejprve v Řecku zrodila remíza a poté na San Siru domácí přesvědčivě vyhráli poměrem 3:1. Olympiakos už v má v pohárové Evropě dostatek zkušeností a není snadným soupeřem pro nikoho. Tentokrát se tým, který v řecké lize loni skončil na třetím místě, bude muset obejít bez Tsimikase, který si odpykává karetní trest.

Olympiakos má za sebou první utkání základní skupiny proti Realu Betis a jeho fanoušci mohli být rádi za remízu. Nedočkali se ale ani jedné branky, přestože i Olympiakos měl několik solidních šancí. Za bod musel být Olympiakos hodně rád především proto, že utkání dohrával v početním oslabení. Na dobrý výkon navázal v rámci domácí soutěže dvěma výhrami a jednou porážkou.

Naposledy totiž Olympiakos prohrál s PAOKem Soluň a mrzet ho smolné utkání muselo také proto, že o jediný gól se postaral jeho hráč. Jagoš Vuković si totiž vstřelil vlastní branku. O zlepšení a první výhru v Evropské lize se hostující Olympiakos bude pokoušet pod dohledem zkušeného skotského arbitra Bobbyho Maddena.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Reina - Abate, Caldara, Romagnoli, Laxalt - Bakayoko, Biglia, Bertolacci - Suso, Cutrone, Castillejo
Olympiakos Pireus - pravděpodobná sestava:
Gianniotis - Elabdellaoui, Meriah, Vuković, Torosidis - Bouchelakis, Camara - Pardo, Fortounis, Podence - Koka
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.08 - 8.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán (ITA)11001:03
2.Olympiakos Pireus (GRE)10100:01
 Real Betis (ESP)10100:01
4.F91 Dudelange (LUX)10010:10
Skupina G
Spartak Moskva - Villarreal CF  (čtvrtek 21:00)
Moskevský Spartak se v prvním utkání moc neukázal a kapituloval. Tentokrát se chce před vlastními fanoušky ukázat v mnohem lepším světle, k čemuž by mu mohl pomoci duel s Villarrealem.

Spartak Moskva má za sebou hodně špatně odehrané utkání, kterým odstartoval svou pouť základní skupinou G. Ruský celek totiž překvapila domácí ekipa ve Vídni a především velmi špatný druhý poločas. Nejprve si Spartak dal vlastní branku a následně jej "dorazil" Thomas Murg. Silná Vídeň poslala favorita utkání domů bez bodů a prodloužila jeho mizerné výkony.

A ty se v poslední době nikterak nelepší. Spartak vyhrál za posledních pět utkání ve všech soutěžích jen jednou, když si v poháru poradil s Černomorcem Novorossijsk, jinak se ale nesmírně trápí. Na utkání Evropské ligy se připravil další porážkou, tentokrát z rukou hostujícího Rostova. Ani v tomto utkání Spartak nedokázal zaznamenat byť jen jednu jedinou branku.

Spartak se s Villarrealem už jednou setkal. V rámci Poháru Intertoto na sebe oba týmy narazily v roce 2004 a po úvodní výhře Žluté ponorky skončila odveta remízou 2:2. Kromě toho, že to Spartaku proti španělským soupeřům moc nejde, musí nyní řešit hodně vážnou situaci na marodce.

Luiz Adriano s Romanem Eremenkem jsou mimo hru kvůli karetnímu trestu, ale kromě nich má Spartak mnoho zraněných. Ze zdravotních důvodů do utkání nezasáhnou Ilja Kutepov, Samuel Gigot, Alexandr Šelikov, Marko Petković nebo Andrej Ješčenko. To hosté mají mnohem menší potíže a zraněni jsou pouze Bruno Soriano, Santiago Cáseres či Javi Fuego. Naopak do hry se vrací Jaume Costa, což je výtečná zpráva.

Těch dobrých zpráv Villarreal zase tak moc nemá. Jeho forma je hodně špatná na to, s jakým optimismem tým vstupoval do nové sezony. V sedmi odehraných kolech španělské LaLigy se Villarreal radoval z výhry jen dvakrát a herně i výsledkově tápe. Porážky mu přichystaly týmy jako Real Sociedad San Sebastian nebo Girona. A třetí porážku prožil Villarreal v minulém kole LaLigy, když se utkal s Realem Valladolid.

To bylo vyloženě smolné utkání, protože Gerard Moreno měl několik tutovek včetně penalty, ale nedokázal proměnit ani jednu. Hostům naopak stačil jediný zásah, o který se po změně stran postaral Leonardo Suárez. Ani v Evropské lize se Villarrealu nedaří a v prvním utkání si pouze rozdělil body se skotskými Rangers.

Přesto je obránce Daniele Bonera pozitivní. "Máme za sebou několik hodně špatných a smolných zápasů, to je pravda. Ale musíme se soustředit na to podstatné, na sílu našeho týmu. Víme, že to můžeme zlomit a že máme dostatek kvality na to, abychom zase vyhrávali. Jsem přesvědčen, že proti Spartaku sehrajeme mnohem lepší duel a získáme potřebné body," přeje si Bonera.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.43 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rangers FC - Rapid Vídeň  (čtvrtek 21:00)
Oba čtvrteční soupeři byli ve svém prvním zápase v základní skupině G úspěšní a teď sehrají důležitý vzájemný souboj o lepší výchozí pozici do dalšího průběhu. Rangers dokázal bodovat na půdě vysoce favorizovaného španělského Villarrealu 2:2 a to i přesto, že hned dvakrát prohrával, nicméně vždy našel odpověď. Rakouský Rapid zaskočil před vlastním publikem ruský Spartak Moskva a zdolal ho 2:0.

Za mírného favorita je považován skotský klub, nicméně tomu se ligová generálka vůbec nevyvedla. Na půdě outsidera z Livingstonu totiž utrpěl svou druhou ligovou porážku po výsledku 0:1. "Je to nesmírně vyrovnaná skupina. Mírně navrch by měl mít Villarerreal, protože hraje v jedené z nejlepších lig světa, ale stát se může cokoliv. Liga je pro nás prioritou, na druhou stranu jsme se i v EL dostali daleko," řekl kouč FC Steven Gerrard.

Tomu momentálně schází Lee Wallace, nicméně po vleklém zranění by už měl být připraven Ryan Jack. "Rádi bychom soupeři vnutili náš zažitý styl, chceme hrát od úvodního až do závěrečného hvizdu co nejaktivněji. Myslíme pozitivně a rozhodně je v našich silách Rapid porazit. Velkou výzvou pro nás bude postup ze skupiny, cesta vede přes vítězství na domácí půdě," vyjádřil se vzápětí bývalý legendární hráč anglického Liverpoolu Gerrard.

Také hostům se poslední vystoupení v rakouské nejvyšší soutěži vůbec nevyvedlo. Prohráli totiž se Sankt Pöltenem 0:2 a v tabulce jim patří až osmá pozice s pouhými devíti body. Po tomto utkání tak vedení klubu sáhlo k výměně trenéra a odvolalo Gorana Djuricina, jeho prozatímním nástupcem je Dietmar Kuhbauer. Ten do Glasgow přijel bez Maxe Hofmanna, jenž bude mimo hru zhruba dva měsíce kvůli poraněnému kolenu.

"Od soupeře očekávám reakci a také několik změn, protože jmenoval nového kvalitního trenéra. Bude to pro nás náročný duel a jen těžko můžeme odhadovat, s jakou taktikou se na nás připraví. Výzva se přes noc změnila a my chceme Rapidu ukázat, jak silný jsme tým. Nemůžeme se dočkat, až zápas začne," dodal s obrovským očekáváním osmatřicetiletý Gerrard. Oba celky na sebe naposledy narazily v PMEZ v roce 1964 a tehdy byl v obou případech úspěšnější klub z Glasgow (1:0 a 2:0).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.71 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Rapid Vídeň (AUT)11002:03
2.Villarreal CF (ESP)10102:21
 Rangers FC (SCO)10102:21
4.Spartak Moskva (RUS)10010:20
Skupina H
Apollon Limassol - Olympique Marseille  (čtvrtek 21:00)
Olympique Marseille se pokusí odčinit minulé utkání s Eintrachtem a má k tomu ideální šanci výletem na Kypr. Domácí Apollon ale cítí velkou šanci, protože mu jednak první kolo poměrně vyšlo a především proto, že se Francouzům vůbec nedaří.

Marseille se rozhodně nepotkala s dobrou formou a naopak se jí spíše nedaří získávat body. Tým trenéra Rudiho Garcii stále klopýtá a jeho forma je všelijaká, jen ne pozitivní. Za posledních pět duelů ve všech soutěžích už Marseille prohrála třikrát, což na tak kvalitní a ambiciózní celek je zkrátka moc. Spásu tak Marseille hledá v lize, v níž se jí vloni dařilo nad očekávání.

Marseille je loňským finalistou, ale její současná forma je hodně vzdálená tomu, na co byli fanoušci zvyklí. Marseille není zvyklá především na venkovní zápasy v Evropské lize, jelikož v rámci základní skupiny vyhrála venku naposledy v roce 2016 nad Sigmou Olomouc! Fanoušci určitě doufali, že při domácím utkání s Frankfurtem, kterým zahájili sezonu, vyhrají.

Jenže to se nestalo. Marseille sice rychle vedla a navíc hrála třicet minut v početní výhodě, ale přesto dostala v závěru dvě branky a prohrála. Tím volně navázala na to, že se jí nedaří ani v Ligue 1. Elitní francouzská liga je zatím pro Marseille plná zklamání, což tým naposledy potvrdil také proti Lille. Od něj dostala Marseille dokonce tři branky a její výkon byl opět především v obraně velmi špatný.

Trenér Rudi Garcia dobře ví, že takhle to nejde. "Prožíváme velmi smutné období. Máme šance a naše hra odpovídá tomu, jak moc se snažíme na trénincích. Ale v šancích nejsme klidní a kazíme je zbytečnou nervozitou. Mrzí mě, že se trápíme, protože máme dostatečně kvalitní tým a měli bychom mít mnohem lepší výsledky. Jsem si ale jistý, že stačí jeden dobrý zápas a vše se zase otočí. Ani na Kypru nesmíme mít pocit, že vítězství přijde samo," varuje zkušený trenér.

Marseille má velké ambice a do kádru investovala hromadu peněz, ale v Evropské lize jí zatím patří třetí místo bez bodů. To se pokusí změnit proti Apollonu. Na ten nemá dobré vzpomínky, protože v sezoně 2012/13 proti konkurenčnímu AEL Limassol prohrála o tři góly a dopustila další velké překvapení.

Kyperský Apollon se už hodně dlouho trápí a v rámci základních skupin Evropské ligy nevyhrál už propastných dvanáct duelů! Naposledy jej v Římě těsně porazilo Lazio. A na tuto porážku reagoval Apollon už mnohem lépe. Doma na Tsirion Stadium si totiž pohrál s Enosis Neon Paralimni a v minulém kole první kyperské ligy mu nasázel pět branek. Dočká se gólů také proti favorizované Marseille?
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.88 - 3.57 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Eintracht Frankfurt - SS Lazio  (čtvrtek 21:00)
Lazio má za sebou těžko stravitelnou porážku v městském derby s AS, na kterou musí co nejdříve zapomenout. Do hry totiž už ve čtvrtek večer vstupuje duelem s Eintrachtem Frankfurt, jenž si doma brousí zuby na dalšího favorita.

Lazio favoritem je, ale to ještě zdaleka nic neznamená. Favoritem v duelu s Eintrachtem byla rovněž Marseille, která se s německým týmem utkala v prvním klání skupinových bojů. Frankfurt již od třetí minuty prohrával a navíc jej oslabil vlastní hráč. Jetro Willems se totiž nechal vyloučit už v 59. minutě, což hodně ztížilo šance na body. Naděje ale neumírá a stejně to mohli cítit hráči Frankfurtu.

Ti totiž proti Marseille dokonali senzační obrat a góle Luky Joviće minutu před koncem zvítězili! Frankfurt se tak pomalu začíná profilovat jako tým, který se nevzdává a kterému pohárová klání hodně sedí. Doma to totiž není moc optimistické. V rámci elitní německé ligy vyhrál Frankfurt zatím jen dvakrát, což je hodně mizerná bilance. Tu poslední výhru si ale schoval právě do minulého kola, ve kterém narazil na Hannover. A čtyřmi góly svého soka dokázal uzemnit.

Něco takového viděl trenér Adi Hutter velmi rád. Na tiskové konferenci před utkáním s Laziem zmínil: "Kdekdo nás podceňuje, ale to před utkáním s Marseille taky. Není se čemu divit, protože nejsme zkušeným pohárovým týmem. Ale ukázali jsme, že není radno nás podcenit. Jsem moc rád, že jsme zvládli poslední kolo bundesligy tak dobře a zvedli si sebevědomí. Máme vlastní tvář a hráče, kteří dokáží znepříjemnit utkání komukoli."

Pro Lazio to nebude nic snadného. Pomoci by mu mohly absence, kterých má Eintracht opravdu požehnaně. Kvůli kartám nebude hrát Jetro Willems a zranění jsou Chandler, Geraldes, Tawatha, Fabián, Salcedo nebo Paciência, čili až osm hráčů, kteří zřejmě nenastoupí. Hostujícímu Laziu chybí jen dvojice obránců Jordan Lukaku a Stefan Radu.

Římané musí polykat hodně těžkou pilulku, protože v rámci římského derby prohráli. A to je věc, která může psychickou pohodu hráčů hodně nahlodat, zvlášť, když jste před duelem pasován do role favorita. Jinak se totiž Laziu dařilo více než dobře. V Evropské lize si Biancocelesti poradili s Apollonem Limassol a také následující dvě utkání Serie A zvládli na jedničku.

Zkušený útočník Lazia Ciro Immobile je nyní odhodlán urvat mnohem lepší výsledek. "Moc nás mrzí to, jak derby dopadlo. Nesmíme se tím ale nechat rozhodit, protože to je jen jedno utkání. Máme nabitý program a musíme se plně koncentrovat na další duely. Proti Frankfurtu to taky nebude jednoduché, ale jsme skvělý tým a chceme zvítězit," míní tahoun ofenzivy Lazia Řím.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Russ, Hasebe, N’Dika - Da Costa, Torro, De Guzman, Kostić - Allan - Haller, Rebić
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Proto - Wallace, Acerbi, Bastos - Basta, Murgia, Badelj, Milinković-Savić, Durmisi - Correa - Caicedo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.41 - 3.51 - 3.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SS Lazio (ITA)11002:13
 Eintracht Frankfurt (GER)11002:13
3.Olympique Marseille (FRA)10011:20
 Apollon Limassol (CYP)10011:20
Skupina I
Malmö FF - Beşiktaş JK  (čtvrtek 21:00)
Ambiciózní Beşiktaş zavítá ve druhém zápase Evropské ligy do švédského Malmö, kde ho čeká místní FF. Turecký velkoklub si v prvním zápase poradil s jiným skandinávským celkem Sarpsborgem, ale ve Švédsku přeci jen očekává složitější utkání.

Beşiktaş se na tento zápas naladil vítězně, o víkendu porazil Kayserispor 2:0 a v tabulce je o bod za vedoucím Galatasarayem. Zároveň potvrdil vzrůstající formu, protože to není tak dávno, co ho trápila výsledková nevyrovnanost.

Istanbulský celek patří do okruhu favoritů na celkové prvenství. Možná že není v konkurenci Chelsea, Arsenalu nebo Sevilly tolik skloňován, ovšem kvalitou kádru se tam řadit musí.

Malmö v prvním zápase ve skupině prohrálo v Genku a pokud chce pomýšlet na postup, mělo by doma s Beşiktaşem alespoň bodovat. Švédský celek má před sebou klíčové období, ve Švédsku totiž liga finišuje a Malmö patří po čtyřiadvaceti kolech nepohárové čtvrté místo. Víkendová plichta se Sundsvallem vše ještě více zkomplikovala, takže Malmö teď ztrácí na třetí místo už tři body.

Oba celky už spolu hrály, ale už je to pěkná řádka let. V roce 2005 se utkaly naposledy a Beşiktaş vyhrál na jihu Švédska jasně 4:1. Dvojutkání tehdejšího Poháru UEFA zvládl lépe a postoupil do dalšího kola. Od té doby oba celky ušly pořádný kus cesty a Malmö se přeci jenom začalo více dostávat do hlavních fází evropských pohárů, včetně toho nejprestižnějšího Ligy mistrů. Skupinovou fázi milionářské soutěže si naposledy zahrálo v sezoně 2015/2016, tehdy ale vůbec nestačilo na konkurenci v podobě Realu Madrid, Paris Saint-Germain a Šachtaru Doněck.
Malmö FF - pravděpodobná sestava:
Dahlin - Vindheim, Bengtsson, Nielsen, Safari - Christiansen, Bachirou, Lewicki, Rieks - Rosenberg, Antonsson.
Beşiktaş JK - pravděpodobná sestava:
Karius - Gonul, Pepe, Vida, Erkin - Medel, Ozyakup, Arslan - Quaresma, Larin, Ljajic.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.35 - 2.42
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sarpsborg 08 FF - KRC Genk  (čtvrtek 21:00)
Norský Sarpsborg si před dvěma týdny odbyl svůj premiérový debut v základní skupině Evropské ligy na půdě tureckého Besiktasu (1:3) a teď je před ním další výzva v podobě duelu s belgickým Genkem. Do utkání bude vstupovat jako outsider, neboť se prezentuje hodně špatnou formou. Naopak jeho rival v předchozích deseti vystoupeních jen jednou remizoval a hned devětkrát zvítězil, brousí si tak zuby na další tříbodový zisk.

KRC nejprve přivítal švédské Malmö a věděl si rady, díky trefám kanonýrů Samatty s Trossardem zvítězil 2:0. Právě toto duo by mělo být i tentokráte největším nebezpečím pro defenzívu norského klubu, neboť od začátku tohoto ročníku nasázelo dohromady těžko uvěřitelných 25 branek. Sekundovat by jim měl Ukrajinec Ruslan Malinovskyj, který se do černého trefil sedmkrát.

"Samozřejmě o útočných kvalitách protivníka víme, potřebujeme být obezřetní po celých devadesát minut. Soupeři nesmíme dávat příliš prostoru k zakončení, jinak by toho mohl využít. Čeká nás hodně složitý duel, na druhou stranu se nevzdáváme naděje na postup a chceme zvítězit," uvedl s velkým odhodláním pro klubové stránky kouč Geir Bakke. Jeho svěřenci to budou mít o to těžší, neboť procházejí katastrofálním obdobím.

Na kontě totiž mají hned osm porážek za sebou, v norské lize nebodovali pětkrát po sobě a jsou až devátí daleko za pohárovými příčkami. V generálce podlehli zachraňujícímu se Strømsgodsetu 0:1. To Genk se nachází v naprosto odlišném rozpoložení. V belgické nejvyšší soutěži je po devíti odehraných kolech na fantastické druhé pozici s třiadvaceti body za sedm výher a pouhé dvě remízy, za vedoucími Bruggami zaostává o body dva.

V sobotu přivítal Zulte Waregem a smetl ho v poměru 4:0, předtím si odvezl všechny tři body z půdy Cercle Bruggy po divokém vítězství 5:2. "Soupeře nemůžeme podcenit, má své kvality a v historicky prvním domácím utkání v hlavní fázi EL určitě nebude chtít odcházet s prázdnou. Je potřeba se stoprocentně koncentrovat na vlastní hru, případný nepříznivý vývoj nás nesmí rozházet," řekl s opatrností v hlase trenér KRC Philippe Clement.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.75 - 4.89 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Beşiktaş JK (TUR)11003:13
2.KRC Genk (BEL)11002:03
3.Sarpsborg 08 FF (NOR)10011:30
4.Malmö FF (SWE)10010:20
Skupina J
FK Krasnodar - Sevilla FC  (čtvrtek 21:00)
Nejúspěšnější tým Evropské ligy Sevillu čeká náročný let do dalekého Krasnodaru. Španělský celek je ve výtečné formě a válí na všech frontách. V Krasnodaru ho ale čeká obtížný soupeř, který vyhrál šest soutěžních zápasů v řadě.

V Krasnodaru to bude pro Sevillu těžká zkouška, tým z Andalusie se jí však nebojí a naopak před zápasem srší optimismem. "Jsme velmi nadšeni, protože je to naše oblíbená soutěž a po těžkých předkolech a skvělém domácím zápase teď učiníme v té naší soutěži, jako vždycky, všechno," prohlásil po příletu do Krasnodaru optimisticky naladěný prezident José Castro.

"Cílem je soutěž vyhrát, ale jsou tu i další týmy jako Arsenal nebo Milán. Bude to vyžadovat spoustu úsilí a musíme postupovat kousek po kousíčku a když už jsme to řekli, musíme tomu dát vše," netajil se ambicemi Castro. Sevilla je napříč všemi soutěžemi ve výborné formě. V Evropské lize zvládla všechna předkola i zahajovací duel základních skupin a v LaLize je jen o bod za vedoucím duem Barcelona-Real Madrid. O víkendu totiž zvládla další zápas, tentokráte v Eibaru 3:1.

Dobrou formu má i Krasnodar. V prvním zápase ve skupině porazil Akhisar 1:0 a daří se mu i v ruské lize, kde drží druhé místo za vedoucím Zenitem. Oba celky od sebe dělí jen tři body, navíc hned o víkendu je v Petrohradu na programu vzájemné měření sil.

Svěřenci Olega Fomenka se opírají nejen o dobrou defenzívu, pět soutěžních zápasů neinkasovali, ale i ofenzívu, kde spoléhají na dvaatřicetiletého Brazilce Ariho Ferreiru a švédského střelce Victora Claessona.

Kouč hostů Pablo Machín bude postrádat Maxima Gonalonse, Aleixe Vidala a mimo hru je rovněž Ibrahima Amadou. Velmi nepravděpodobný je i start Sergia Escudera a Gabriela Mercada. Oleg Fomenko nic takového řešit nemusí, k dispozici má kompletní kádr.
FK Krasnodar - pravděpodobná sestava:
Kritsjuk - Stotskij, Spajić, Martynovič, Ramirez - Kaboré, Mamajev, Gazinskij - Claesson, Ari, Wanderson
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Sergi Gómez, Joris Gnagnon, Kjaer - Arana, Roque Mesa, Banega, Jesus Navas - Nolito, Quincy Promes, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.65 - 3.78 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Standard Lutych - Akhisar Belediyespor  (čtvrtek 21:00)
Standard Lutych i Akhisar Belediyespor mají ve druhém kole základních skupin Evropské ligy co napravovat. Oba kluby totiž hned na úvod ve svých utkáních prohrály, a proto je v jejich největším zájmu nyní uspět. Byť domácí budou v tomhle souboji favoritem, rozhodně by neměli nic podcenit. Hosté totiž v prvním klání nepředvedli špatný výkon.

Belgický celek naposledy sehrál papírově asi nejtěžší utkání vůbec, a to na půdě několikanásobného vítěze této soutěže ze Sevilly. Představoval si ale určitě o poznání přivětivší výsledek než jen pět obdržených branek a jeden vstřelený. V tomhle duelu musí jednoznačně hrát na tři body, jinak si cestu do jarního play-off značně zkomplikuje.

To Akhisarspor nebude mít v nynějším střetnutí v podstatě vůbec co ztratit. Už jen to, že se překvapivý vítěz Tureckého poháru probojoval do hlavní fáze, je pro něj něčím výjimečným. A pozor! Proti Krasnodaru před dvěma týdny žádnou ostudu neudělal. Předvedl bojovný a odvážný výkon, který nakonec vedl k nejtěsnější možné porážce.

Možná že pro Standard bude vůbec nejtěžší prolomit protivníkovu obrannou hráz. Nebo aspoň to si myslí obránce Miloš Kosanovič. "Nepřijede sem tým, který by měl riskovat. Zůstane dobře organizovaný s cílem zastavit nás," varoval své spoluhráče. "V lize sice náš soupeř nezačal dobře, ale s velkými zápasy už zkušenosti bezpochyby má."

Je pravda, že na domácí scéně si nevede mužstvo z Akhisaru dle vlastních představ. Dosud získalo v Süper Lig jen jednu výhru a nachází se v sestupovém pásmu. Paradoxně však ony tři body urvalo hned po porážce s Krasnodarem proti jednomu z největších tureckých gigantů. A Galatasaray dokonce vyprovodilo třemi brankami a s čistým štítem!

Nevyzpytatelnost, i tak by se dalo charakterizovat mužstvo trenérů Cihata Arslana a Cema Kavcaka, kteří prozatím vedou tým po nedávno odvolaném Safetovi Sušičovi, jehož vedení propustilo kvůli neuspokojivým výsledkům. Generálka na tenhle duel hostům nevyšla, po senzační výhře nad Galatasarayem padli tentokráte na půdě Alanyasporu.

Domácí jsou v lize na pátém příčce, o minulém víkendu vyhráli na půdě Oostende. "Ta výhra je pro naši důvěru důležitá. Snadněji se vám pak pracuje," uvedl lutyšský trenér Michel Preud'homme. "Pokud chceme hrát nějakou roli v této skupině, musíme vyhrávat domácí zápasy. Soupeř rád hraje na brejky, ale má i jiné nebezpečné zbraně."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.33 - 7.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sevilla FC (ESP)11005:13
2.FK Krasnodar (RUS)11001:03
3.Akhisar Belediyespor (TUR)10010:10
4.Standard Lutych (BEL)10011:50
Skupina K
FC Astana - Stade Rennes  (čtvrtek 16:50)
Na dalekou cestu do Kazachstánu se vydalo Rennes, které se po prvním kole základních skupin Evropské ligy ocitlo na čele tabulky, aby čelilo vždy nepříjemné Astaně. Té se také vstup do této soutěže vydařil a urvala překvapivý bod na půdě Dynama Kyjev. Jedno mají oba kluby paradoxně společné, rozhodly totiž o svých posledních úspěších až v závěru.

Zatímco hosté proti Jablonci kopali penaltu v devadesáté minutě a získali díky jejímu proměnění úvodní vítězství, domácí si v Kyjevě na vyrovnávací trefu počkali dokonce až do páté minuty nastavení. Pro oba nynější soupeře bude tenhle zápas jejich prvním vzájemným, zároveň se také bude jednat o vůbec první kazašsko-francouzské měření sil.

A nutno podotknout, že favorit souboje se bude hledat těžce. Astana se jakožto čtyřnásobný kazašský mistr už počtvrté za sebou účastní hlavní fáze evropských pohárů a třeba loni v Evropské lize nehrála žádné druhé housle. Zkušeností sbírá každý rok více a více. Rennes naopak disponuje na papíře přece jenom o něco zvučnějším kádrem.

Domácí trenér Grigorij Babajan, jenž dočasně plní funkci hlavního trenéra po Romanovi Hrihorčukovi, který klub na nějakou chvíli opustil kvůli rodinným problémům, by svůj tým rozhodně nechtěl stavět do role toho lepšího. "Myslím, že favoritem je Rennes. A to nejen v tomhle klání, ale vlastně i v celé skupině," uvedl na tiskové konferenci.

Bretaňský celek do Kazachstánu nepřijel hned se třemi hráči, ve Francii zůstali Hatem Ben Arfa, Mexer i dosavadní nejlepší střelec týmu Ismaïla Sarr,, což je určitě skutečnost, která by Astaně mohla hrát do karet. "Rennes má však spoustu jiných kvalitních hráčů. Kvůli tomu nebude zápas ovlivněný," nespekuloval Babajan, kdo za soupeře nastoupí.

Zatímco ligové dění hostujícího mužstva je aktuálně v podstatě jen na začátku, domácím pomalu a jistě vrcholí. A samozřejmě své cíle budou také směřovat k obhajobě pátého titulu v řadě. Od konce srpna až do konce září se Astaně velmi slušně dařilo, v lize pětkrát ze šesti případů vyhrála, celkově už sedmkrát za sebou nepoznala porážku.

SRFC si naopak v Ligue 1 nevede podle vlastních představ. Z osmi kol vyhrál jen dvakrát, už čtyřikrát navíc nebodoval. Minulý víkend doma jen remizoval s Toulouse. "Byla to sem dlouhá cesta, ovšem vynasnažíme se, aby časový posun neovlivnil naší přípravu," říkal trenér Sabri Lamouchi, jehož mužstvo prostě nemá ideální formu.

Francouzský stratég tuniského fotbalu samozřejmě musí myslet také na náročný program. I proto některé své svěřence nechal doma. "Všichni hráči, co tu jsou, se cítí dobře. Dal jsem některým odpočinek. Už v neděli přece hrajeme v Monacu," vysvětloval. "Astana v Kyjevě ukázala, že umí bojovat. Má dobrý tým, takže musíme být koncentrovaní."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.18 - 3.32 - 3.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Jablonec - Dynamo Kyjev  (čtvrtek 21:00)
Jablonečtí reprezentanti po úvodní smolné prohře v Rennes přivítají v Evropské lize doma Dynamo Kyjev a pokusí se napravit reputaci českého fotbalu v konfrontaci s ukrajinským. Kyjevský celek totiž v srpnu vyřadil v předkole Ligy mistrů pražskou Slavii, národní tým pak navíc v září prohrál v Lize národů doma s Ukrajinou 1:2.

"Porazili náš národní tým a postoupili přes Slavii. Jsme třetí v řadě a budeme se snažit uspět. Já osobně mám s nimi ještě vroubek z roku 1985, ještě když jsem hrál za Duklu," připomněl na tiskové konferenci trenér Petr Rada souboj Dukly s Dynamem z Poháru vítězů pohárů a výsledky 0:3 a 1:1.

Severočeši potřebují doma bodovat, aby mohli pomýšlet na postupové boje. V poslední době se dostali do dobré formy a už v Rennes odehráli dobrý zápas. Prohráli ho až gólem z penalty v poslední minutě. "Celkově musím hráče za velmi dobrý výkon pochválit. Věřím, že tento mančaft může hrát s kýmkoliv, pokud budeme hrát tak jako dnes," řekl trenér Petr Rada.

Jeho svěřenci to potvrdili, protože v vzápětí porazili mistrovskou Plzeň doma 3:0. O víkendu pak otočili zápas v Teplicích. A to vše při absenci útočníka Martina Doležala, který má zdravotní problémy a jeho start proti Dynamu Kyjev je nejistý.

Ukrajinský tým patří v defenzivě k velmi silným celkům a na hřištích soupeřů prohrál jediný z posledních 15 zápasů. V srpnu měla potíže se proti jeho obraně prosadit i Slavia a až gólem v závěru vybojovala remízu 1:1. V Kyjevě pak prohrála 0:2 a Pražané si stěžovali na kontroverzní rozhodnutí sudích.

"Kyjev vyřadil Slavii. Jakým scénářem, to je jedno. Slavia s nimi ale odehrála více než vyrovnanou partii. Doufám, že mi třeba i trenér (Slavie Jindřich Trpišovský) něco poradí," prohlásil Rada.

Dynamo ale přijelo do Jablonce výrazně oslabené o svého nejlepšího hráče Benjamina Verbiče. Slovinský reprezentant hodně trápil Slavii a trefil se v obou zápasech, v Jablonci měl hrát na hrotu útoku, ale těsně před odjezdem se zranil a zůstal doma. S týmem naopak přicestoval další útočník Arťom Besedin, který ale poslední zápasy nehrál a není jisté, jak je na duel připravený. Šanci tak asi bude muset dostat devatenáctiletý útočník Nazarij Rusin.

"Jsem připravený, ale bude to na trenérovi. Sice jsem měsíc chyběl, ale věřím si, že mohu týmu pomoct," řekl ukrajinský reprezentant Besedin. "Na Jablonec jsme teoreticky připravení, teď je na nás, abychom to dokázali zrealizovat, ale věřím, že se vrátíme domů se třemi body," dodal.

"Náš cíl je vyhrát skupinu. Už jsme ztratili s Astanou, proto si nemůžeme dovolit další ztrátu. Jedeme do Jablonce vyhrát," přidal brankář Denys Bojko.

Ve prospěch Jablonce by ale mohlo mluvit to, že soupeř má od července v nohách o pět zápasů více, jeho hráči by tak mohli být unavenější. "Program máme náročný a není prostor pořádně protočit sestavu. Ale musíme to zvládnout. Jablonec je silný soupeř díky svému týmovému pojetí. Klíčem je dostat ze hry jejich středního záložníka Trávníka," naznačil taktiku trenér Dynama Alexandr Chackević.

Utkání v Jablonci začne ve čtvrtek ve 21:00 v přímém přenosu ČT Sport.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Masopust, Trávník, Považanec, Jovović - Chramosta
Dynamo Kyjev - pravděpodobná sestava:
Bojko - Kędziora, Kádár, Burda, Pivarić - Bujalskyj, Sydorčuk - Morozjuk, Harmaš, Cyhankov - Rusin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Stade Rennes (FRA)11002:13
2.Dynamo Kyjev (UKR)10102:21
 FC Astana (KAZ)10102:21
4.FK Jablonec (CZE)10011:20
Skupina L
BATE Borisov - PAOK Soluň  (čtvrtek 21:00)
V základní skupině L je považována za obrovského favorita londýnská Chelsea, o druhé postupové místo by se měla strhnout bitva. Podle papírových předpokladů by největší šanci měl mít řecký PAOK Soluň, který se v této sezóně prezentuje skvělými výkony, nicméně na běloruské půdě s místním mistrem z Borisova to nebude mít jednoduché. BATE je totiž povzbuzen úvodním úspěchem na půdě maďarského celku MOL Vidi po výsledku 2:0.

Také BATE zažívá poměrně úspěšný ročník. V kvalifikaci o Ligu mistrů proklouzl až do závěrečného play-off a teprve tam nestačil na nizozemského giganta z PSV Eindhoven po výsledcích 2:3 a 3:0. Při svém loňském působení v hlavní fázi EL zaznamenal jediné vítězství nad německým Kolínem (1:0), a pokud bude znovu naplno bodovat, tak své účinkování již s velkým předstihem předčí.

Domácí výběr rozhodně potřebuje bodovat, neboť v následujících dvou kolech narazí právě na Chelsea a s výrazným bodovým ziskem počítat nemůže. "Všichni si dobře uvědomují, že výhra by nás přiblížila k vytouženému postupu ze skupiny, i když nic jistého bychom ještě určitě neměli. Naopak porážka by nás dostala do složité situace, proto tento zápas bereme se vší vážností," vyjádřil se domácí kouč Aljaksej Baha.

V domácí soutěži nemá BATE jako obvykle téměř žádnou konkurenci, v dosavadních třiadvaceti utkáních prohrál pouze jednou a lize tak dominantně vévodí o propastných dvanáct bodů před druhým Soligorskem. V nejbližší době si tak může předčasně zajistit obhajobu titulu. Soluňský klub je v řecké lize taktéž naprosto suverénní, po pěti odehraných kolech má na kontě plný počet patnácti bodů s úctyhodným skóre 8:1.

I přesto není první, o skóre totiž zaostává za Panathinaikosem. V generálce zvládl lépe souboj dvou neporažených výběrů a na půdě velkého rivala z Olympiakosu zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. "Od začátku ročníku dobře fungujeme a zatím jsme spokojeni. Toto utkání může rozhodovat o našem případném úspěchu či neúspěchu v Evropské lize, proto jsme maximálně odhodláni uspět," řekl krátce hostující trenér s rumunskými kořeny Räzvan Lucescu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.06 - 3.10 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chelsea FC - MOL Vidi FC  (čtvrtek 21:00)
Chelsea vstupuje do druhého kola základních skupin Evropské ligy - a jak jinak - v roli favorita. Do Londýna přijede MOL Vidi a pro většinu hráčů maďarského týmu to bude především obrovský zážitek. S úspěchem v podobě bodového zisku se nepočítá, ale jelikož Blues nastoupí pravděpodobně zcela bez opor, můžeme se dočkat lecčehos.

Těžko se ohlížet za formou Chelsea a brát si z toho směrodatné závěry. Tým, který hrál o víkendu skvěle s Liverpoolem a který nastupuje pravidel Premier League, totiž bude výrazně pozměněný. A tak se můžeme zaobírat třeba utkáním s PAOK Soluň. V něm si londýnský celek nepočínal zrovna suverénně, ale i slabší výkon stačil na pohodlnou výhru 1:0.

To Maďaři si prohrou doma s BATE Borisov dost zavařili. Pozitivem budiž, že je selhání v poměru 0:2 evidentně nakoplo a svou tragickou formu v domácích soutěžích zdárně napravují. Vyhráli teď tři poslední soutěžní klání a do Londýna tedy jedou v dobrém rozpoložení a psychické pohodě.

Anglii navštíví Vidi poprvé od roku 1985 - na tenhle zážitek ale pamětníci vzpomínají s upřímným úsměvem na rtech. Tehdy totiž ještě jako Videoton vyřadili ve čtvrtfinále Poháru UEFA Manchester United. V nejslavnější sezóně své historie pak dokráčeli až do finále, kde nestačili na Real Madrid.

Jak už Sarri několikrát deklaroval, bere období mezi první a druhou reprezentační přestávkou trochu jako předsezónní přípravu, protože ji s Chelsea neabsolvoval v takové míře, jakou by si představoval. Z toho by měla vycházet i základní sestava pro zápas s Vidi, kde by se nejspíš prořídlý Stamford Bridge mohl dočkat řady náhradníků.

A když říkám řady, myslím tím vlastně celou sestavu. Kádr Chelsea je poměrně široký - tak široký, že se třeba Danny Drinkwater na soupisku pro Evropskou ligu nedostal. Odpočívat by měla vlastně celá jedenáctka ze zápasu z Liverpoolem, naopak do sestavy se chystá i uzdravená dvojice Loftus-Cheek - Pedro. Kdyby nebyli k dispozici, šanci vyhlíží i mladíci Ampadu a Hudson-Odoi.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Caballero - Zappacosta, Cahill, Christensen, Emerson - Loftus-Cheek, Fábregas, Barkley - Moses, Morata, Pedro
MOL Vidi FC - pravděpodobná sestava:
Kovácsik - Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira - Nego, A. Hadžić, Nikolov, Kovács - Milanov, M. Šćepović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 13.50 - 34.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.BATE Borisov (BLR)11002:03
2.Chelsea FC (ENG)11001:03
3.PAOK Soluň (GRE)10010:10
4.MOL Vidi FC (HUN)10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Dufan

Kéž by dneska Slávka plichtila a Jablonec vyhrál...

Reagovat
Coutinho10

koukam, ze Koubek proti Astane pouze na lavicce....skoda

Reagovat
smazaný uživatel

jak v lize, tak v evropě...už jsem psal, že se z něj stává dvojka, protože se týmu nedaří...ale kolega jeho 2 střely 2 góly..

Reagovat
Coutinho10

aha...no tak to neni moc idealni...tak aspon, ze ani ten druhej nepresvedcil

Reagovat
smazaný uživatel

smekám před Trnavou, řekl bych, že hrají, na co mají...uhraný bod by mohl mít cenu zlata

Reagovat
Wambasen

Asi životní gól Vindheima https://streamja.com/J4V3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele