Bundesliga - souhrn 8. kola

02.10.2015, 22:25, aktualizováno 04.10.2015, 19:24
Komentáře a souhrny
Bayern rozstřílel BVB a upevnil si vedení, Leverkusen se rozešel smírně s Augsburgem. Schalke překvapivě jasně podlehlo Kölnu. Zlepšené výkony potvrdil Mönchengladbach, který si poradil s Wiolfsburgem. Ingolstatd přehrál Frankfurt, Hertha si poradila s Hamburkem a Hannover zvládl severoněmecké derby s Brémami. Hoffenheim se rozešel se Stuttgartem remízou 2:2. Páteční předehrávka pak nabídla porážku Darmstadtu s Mainzem...

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 5:1

04.10.2015 17:30

Góly: 26. Thomas Müller, 35. Thomas Müller (pen.), 46. Robert Lewandowski, 58. Robert Lewandowski, 66. Mario Götze - 36. Pierre-Emerick Aubameyang

Jednoznačný šlágr 8. kola německé nejvyšší soutěže svedl dohromady v mnichovské Allianz Areně celky domácího Bayernu a hostující Borussie Dortmund. Souboj lídra tabulky s jeho přímým pronásledovatelem sliboval nesmírně kvalitní fotbal. Ten v bavorské metropoli k vidění také byl, nicméně zápas měl nakonec mnohem, mnohem jednostrannější průběh, než by kdo před úvodním hvizdem mohl předvídat.

Hosté začali utkání lépe. A kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby po poněkud drsnějším faulu na Aubameyanga nevyfasoval David Alaba pouze žlutou kartu. Borussia přehrávala Bayern ve středu hřiště, jenže v závěrečné fázi to nebylo úplně ono. Guardiolova družina se poprvé osmělila až ve 24. minutě, kdy předvedl (typicky) výbornou práci s balonem Douglas Costa a vyzkoušel pozornost Romana Bürkiho.

Následující akce z 26. minuty už byla gólová. Jerome Boateng nacentroval z vlastní poloviny za obranu žlutočerných, kam si nabíhal Thomas Müller, jenž následně obhodil Bürkiho a ze vzdálenosti cca 10 metrů doklepnul míč do prázdné brány, přestože Lukasz Piszczek dělal, co mohl - 1:0. Ve 35. minutě to pro aktivní hosty bylo ještě krutější.

V jejich pokutovém území totiž došlo ke střetu Henrika Mchitarjana s Thiagem Alcântarou a rozhodčí Marco Fritz ukázal na penaltový puntík. Thomas Müller za svou kariéru už něco "pětek" proměnil a jeho myšlenka zacílit do pravého dolního rohu brány se tentokrát ukázala býti tím nejlepším možným řešením - 2:0.

Dortmundští se ovšem dokázali vrátit do utkání hned z protiakce. Mchitarjan posunul před vápnem míč na pravou stranu na Gonzala Castra, který jej poslal napříč šestnáctkou na zadní tyč, kde před Pierre-Emerickem Aubameyangem stála de facto už jenom naprosto jednoduchá úloha, spočívající v nastavení kopačky do toho správného úhlu - 2:1. Pro útočníka jeho kalibru určitě nic složitého a v tento moment dohnal Roberta Lewandowskiho na čele tabulky střelců.

Jenže to netušil, že polský reprezentant má v rukávu schovaná dvě esa pro druhou půli. S prvním se vytasil po uplynutí pouhopouhých dvaceti sekund. Boateng znovu poslal dlóóóuhý a VYSOKÝ centr za obranu, kde jako by si Bender s Hummelsem pořádně neuvědomovali, že už se hraje. Sedmadvacetiletý forvard elegantně zpracoval, lehoučkým přiťuknutím obelstil vyběhnuvšího brankáře, a pak jen pohodlně zvýšil na 3:1.

Ambice na dobrý výsledek se začaly vzdalovat, načež Thomas Tuchel poslal do hry Januzaje a Reuse, který se uvedl nepřesným volejem. Takže přišla 58. minuta a s ní další přesná Lewandowskiho trefa. Müller na pravé straně přiťuknul před sebe na Maria Götzeho, jehož centr ve vápně sice poskočil, ale pro rodáka z Varšavy stejně nebyl problém jej v poklidu levačkou usměrnit na místo určení - 4:1.

Kdo si v tento moment myslel, že Bayern Mnichov už bude mít dost, ten se spletl. Protože sám Mario Götze se v 66. minutě také zapsal do listiny střelců. Hráč, jenž svým gólem ve finále loňského mistrovství světa zajistil svému Německu titul, využil ve velkém čtverci nedůrazu obrany Borussie a přesným pokusem do levého dolního rohu přisoudil výsledku jeho finální podobu - 5:1.

Obhájce ligového prvenství si tedy před reprezentační pauzou, po které zajíždí do Brém, vytvořil na čele tabulky sedmibodový náskok a nadále ukazuje, kdo že by měl i letos být v Německu pánem. Borussia Dortmund, jíž za dva týdny čeká Mohuč, zůstává druhá, přičemž třetí Schalke nepříjemně dotírá.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 1:1

04.10.2015 17:30

Góly: 39. Karim Bellarabi - 12. Bernd Leno (vl.)

Bayer Leverkusen jen remizoval s Augsburgem, což bylo pro obhájce čtvrtého místa z minulé sezony velké zklamání. Dva hráči však budou ještě zklamanější než ti ostatní. Jednak brankář Bernd Leno, který si dal vlastní gól, a poté Hakan Calhanoglu, jenž v 71. minutě neproměnil penaltu.

Netrvalo dlouho (necelou čtvrt hodinu) a skóre se pohnulo. Do vedení šel Augsburg, přestože si nikdo z jeho hráčů nesáhnul na balon. Jonathan Tah poslal malou domů, přičemž Bernd Leno chtěl míč okamžitě odpálit daleko pryč. Jenže kulatý předmět nepatrně poskočil, díky čemuž nebylo z odkopu nic a hosté se zadarmo dostali do vedení - 0:1. I takové věci se holt stávají. Matúš Kozáčik i další muži v rukavicích by mohli vyprávět.

Svěřenci Rogera Schmidta s něčím podobným - a není se co divit - očividně vůbec nepočítali a až do vyrovnání nedlouho před závěrem prvního poločasu si vytvořili de facto jen dvě nepřesné střely z kopaček Kevina Kampla a Christopha Kramera. Pak ale pálil Javier "Chicharito" Hernández do tyče, od níž se balon odrazil zpět před bránu. Karim Bellarabi neváhal a doběhnul k němu ze všech nejrychleji - 1:1.

Do druhé pětačtyřicetiminutovky vstoupili mnohem lépe domácí. Calhanoglu mířil těsně vedle, následně zavonil Bender na tyč, potom hlavičkoval přímo do rukavic brankáře Hitze a neujal se ani razantní pozdrav Bellarabiho. V 70. minutě odpískal rozhodčí Tobias Stieler celkem spornou penaltu, jejíž exekuce se ujal Calhanoglu, díky němuž se v podstatě zapískala.

Hráč s vytříbenou kopací technikou však zařízení přestřelil. Ale i takové věci se holt stávají. David Beckham i další vyhlášení technici by mohli vyprávět. Turecký reprezentant se snažil o dvě minuty později odčinit své zaváhání. Jak jinak, než z přímého kopu. Hitz byl ale pozorný a nachytat na švestkách se nenechal. Následně stáhnul kouč Schmidt svého svěřence Calhanogla ze hřiště.

Ze hřiště nuceně musel i Bellarabi, kvůli čemuž ubyla Bayeru kreativita. Takže na další větší příležitost si příznivci ve vyprodané BayAreně museli počkat až do poslední minuty nastaveného času, kdy hlavičkoval Lars Bender. Ke škodě své i svého týmu, který si asi zasloužil vyhrát, pouze přímo na gólmana Marwina Hitze. Leverkusen je tedy sedmý a Augsburg zůstává ještě o dalších devět příček pozadu.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - 1. FC Köln 0:3

04.10.2015 15:30

Góly: 45. Anthony Modeste, 80. Yannick Gerhardt, 84. Simon Zoller

Schalke doma puklo s Kölnem. A svěřence Andrého Breitenreitera to mohlo mrzet ještě více o nějaké čtyři hodiny později, protože tehdy skončil šlágr kola mezi Bayernem a Borussií Dortmund, která prohrála. Takže kdyby die Königsblauen získali tři body, byli by teď druzí.

Kozli však byli aktivnější už od samého začátku zápasu. Jako první cílil směr Fährmann záložník Yannick Gerhardt, ovšem jeho pokusu nakonec chyběla větší přesnost. Po osmnácti minutách se osmělili domácí, jmenovitě Leroy Sané, nicméně stav stále zůstával 0:0. Za šest minut o sobě dal poprvé vědět Anthony Modeste, ale tváří v tvář soupeřově brankáři neuspěl.

Ten samý hráč to obdobně zkoušel i o necelý šedesát sekund později. Za chvíli jej napodobil Gerhardt a nějakých pět minut před poločasovým hvizdem výborně vychytal Saného čaroděj Timo Horn. Když už si snad úplně všichni mysleli, že poločasové skóre zůstane bezbrankové, poslal Leonardo Bittencourt výbornou přihrávku naběhnuvšímu si Modestemu, který prostřelil Ralfa Fährmanna - 0:1.

Domácí byli po změně stran dlouho neškodní. Horn měl práci až v 73. minutě, kdy se jej z přímého kopu snažil překonat Johannes Geis. O sedm minut později si s obranou protivníka pohráli nejprve Pawel Olkowski a po jeho přiťuknutí i Yannick Gerhardt, jenž následnou přízemní střelou poslal hosty k radosti Petera Stögera do dvoubrankového vedení.

Takovýto stav však svítil na ukazateli skóre jen čtyři minuty. Pak si to do rozklížené defenzivy namířil z vlastní poloviny střídající Kevin Vogt, natáhl na sebe nestíhající hráče Schalke, čímž uvolnil místo pro Simona Zollera, který se v šestnáctce prosadil střelou na vzdálenější tyč - 0:3. Köln si tak vylepšil předtím nelichotivější venkovní statistiky.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg 2:0

03.10.2015 15:30

Góly: 75. Håvard Nordtveit, 79. Ibrahima Traoré

Stěží byste dnes v celém Německu našli šťastnějšího muže, než je André Schubert. Poté, co se z Gladbachu po katastrofálním začátku sezony na vlastní žádost poroučel kouč Lucien Favre, bylo jeho jmenování do funkce doprovázeno mnoha otazníky, on však nejenže v náročném úkolu uspěl, ale navíc se stal vůbec prvním trenérem v klubové historii, který vyhrál úvodní tři ligové zápasy. Dnes si Hříbata vyšlápla na Vlky, které po suverénním výkonu udolala 2:0..

Obě branky sice padly až v závěrečné čtvrthodině (Havard Nordtveit otevřel skóre v 76. minutě, Ibrahima Traoré pečetil výhru o tři minuty později), Borussia si však cenné tři body jednoznačně zasloužila. Při pohledu na výkon domácího týmu lze jen těžko uvěřit tomu, že totéž mužstvo bylo ještě před čtrnácti dny poslední v tabulce; defenzivní zkraty, které je pod Favrem potápěly zkraje sezony zápas co zápas, jsou najednou pryč, a v útoku je to zase ten starý dobrý Gladbach, kompaktní, nečitelný a nebezpečný.

Jako by se Schubertovi dařilo vše, na co sáhne: gólman Yann Sommer byl nucen strávit zápas na marodce se zlomeným nosem. Poprvé od svého příchodu z Basileje v létě 2014 tak vynechal soutěžní zápas - a bylo to právě dnes, kdy jeho náhradník Tobias Sippel udržel vůbec první čisté konto v sezoně. A to hned proti obávané ofenzivě Wolfsburgu v čele s kanonýrem Basem Dostem.

Oba týmy v týdnu prohrály v Lize mistrů proti soupeřům z Manchesteru, Borussia se však z tohoto šoku oklepala viditelně lépe. Už v první půli mohl jít Schubertův tým do vedení, když Lars Stindl napálil v dobré šanci tyč a Ibrahima Traoré zase svoji technickou ránu z rohu vápna zakroutil těsně mimo. Na druhé straně působili Vlci poněkud unaveným dojmem, i když i oni si vypracovali své šance; v prvním dějství mohli skórovat André Schürrle s Marcelem Schäferem, skóre však zůstalo na nule.

Krátce po změně stran si vzal odpovědnost na ramena opět skvělý Stindl, který mířil na zadní tyč, jeho střela však nebyla dostatečně přesná. Celkově diváci příliš stoprocentních gólovek neviděli, takže není divu, že na závěrečnou fázi zápasu oživili hru na jedné straně Patrick Herrmann a na druhé (překvapivě ze základní sestavy vynechaný) Dost; nakonec však rozhodl úplně jiný střídající hráč, defenzivní univerzál Nordtveit. Tvrdá rána norského reprezentanta definitivně stvrdila dominanci Hříbat, a když Traoré o tři minuty později zvýšil povedeným nájezdem na 2:0, bylo definitivně rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Werder Brémy 1:0

03.10.2015 15:30

Góly: 55. Salif Sané

Hannover se konečně dočkal! Die Roten dnes zaznamenali svoji první výhru v sezoně, když udolali podobně se trápící Werder Brémy těsně 1:0. Hosté tak prohráli už počtvrté za sebou, naopak svěřenci Michaela Frontzecka nacházejí formu v pravý čas..

Poté, co v prvních šesti kolech vydolovali jediný bod, přišla nejprve vysoce cenná remíza s Wolfsburgem a dnes konečně i premiérový tříbodový úspěch; vystřelil jej v 56. minutě hlavičkový specialista Salif Sané, pro nějž šlo o první trefu sezony. Hannover navíc udržel první ligové čisté konto od 16. prosince 2014, takže radost v jeho táboře byla hned dvojnásobná. Něco podobného tradiční klub skutečně potřeboval jako sůl.

Ron-Robert Zieler si tento úspěch stoprocentně zaslouží - úřadující mistr světa sice nebyl povolán do německého týmu pro nadcházející kvalifikační zápasy, jeho odpověď Joachimu Löwovi však ani nemohla být jasnější. Šestadvacetiletý gólman byl dnes pevný jako skála, skvěle organizoval defenzivu a nezkazil žádný důležitý zákrok. Příkladný výkon od největší domácí opory.

I jeho spoluhráči však po remíze s Vlky viditelně ožili a dnes dávali od začátku najevo, že se s další ztrátou rozhodně nespokojí. Brémy však v prvním dějství bránily pozorně, takže výsledkem byl nudný poločas bez zajímavějších šancí; pouze hostující Anthony Ujah na sebe dokázal strhnout pozornost, když krátce před změnou stranou trkl do míče, který se následně odrazil od břevna.

Druhý poločas však nabídl mnohem živější podívanou. Poté, co Zieler zkušeně vyrazil nebezpečný přímý kop specialisty Zlatka Junuzoviće, přišel průlom na druhé straně - Salif Sané potvrdil svoji neobyčejnou fyzickou sílu, když v souboji přetlačil Vestergaarda a nekompromisní hlavičkou poslal Die Roten do vedení. Hostující kouč Viktor Skripnik ve snaze vyrovnat poslal na hřiště veterána Claudia Pizarra a mladíka Maximiliana Eggesteina, hannoverští však předvedli ukázkový defenzivní výkon a naopak mohli sami přidat i druhý gól prostřednictvím střídajícího Erdinga. Ten však neuspěl, a protože platonický tlak Werderu také k ničemu nevedl, připisuje si domácí tým cenné tři body. Werder nehrál vůbec špatně, to je ale pro fanoušky chabá útěcha..

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Hamburger SV 3:0

03.10.2015 15:30

Góly: 17. Salomon Kalou, 76. Vedad Ibišević, 78. Vedad Ibišević

Kouzlo znovuzrozeného Hamburku, zdá se, rychle vyprchává. Po nedávné povzbuzující sérii tří zápasů bez prohry dnes přístavní klub padl už podruhé v řadě, tentokrát hladce na půdě berlínské Herthy. Domácí těžili ze skvělého útočného dua Ibišević - Kalou, které si mezi sebou rozdělilo všechny tři trefy..

Africký forvard otevíral skóre po sedmnácti minutách, jeho bosenský kolega pak udeřil dvakrát v závěru (76', 78'). Byl to od obou borců na hrotu berlínského útoku opravdu ukázkový zápas - Kaloua bylo všude plno, zatímco Ibišević sice dlouho mlčel, nakonec ale potvrdil svůj pověstný instinkt zabijáka. Jeho první gól byl učebnicovým příkladem správné poziční hry, druhý by zase mohli promítat na lekcích zakončování tváří v tvář gólmanovi.

Hamburk naposledy těsně prohrál se Schalke a dnes se pokoušel tento výpadek odčinit; bylo to vidět v úvodních minutách, kdy si hostující tým vytvořil tlak a zejména Matthias Ostrzolek u levé lajny způsoboval soupeři celou řadu problémů. Jenže po velice dobře zvládnuté úvodní čtvrthodině přišla místo očekávané branky v domácí síti tvrdá rána - Salomon Kalou napřáhl na kraji vápna a nasměroval svoji střelu přesně k tyči. První šance, první gól; Hertha byla na koni.

Hostům následně dlouho trvalo, než se dostali zpět do tempa; až v samém závěru první půle opět ožili a Aaron Hunt s Pierre-Michelem Lasoggou se dostali do velice slibných šancí, ani jeden však neuspěl. To se později ukázalo jako klíčová chyba, neboť Hertha zahájila druhou půli ve velkém stylu. Vladimíru Daridovi chybělo v jasné gólovce pár centimetrů, stejně dopadl i po pěkném sólu Genki Haraguchi.

Obrana HSV nicméně tyto šance přežila a s blížícím se závěrem to opět začínalo pro hosty vypadat slibně; Stará dáma se ocitala pod stále větším tlakem. Nakonec však, stejně jako v samém úvodu, dokázali berlínští utnout tuto fázi nečekaným gólem. Stačilo jim bránit v pozorném bloku a číhat na šance k brejkům, které nakonec přišly: a protože kouč Pál Dárdai má k dispozici čistokrevného snajpra v Ibiševićovi, výsledek byl pro Hamburk zdrcující. Zkušený Balkánec nejprve zvyšoval pohodlným doklepnutím z bezprostřední blízkosti a poté špičkově zakončil další úspěšný protiútok.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart 2:2

03.10.2015 15:30

Góly: 33. Kevin Volland, 77. Kevin Volland - 64. Jan Kliment, 90. Timo Werner

Dnešek byl velkým dnem pro české fanoušky - Jan Kliment, jeden z hrdinů letního Eura do 21 let, vstřelil v dresu Stuttgartu svůj první gól. Jeho týmu to sice nakonec na výhru nestačilo, i remíza 2:2 na půdě Hoffenheimu se ale počítá, zvláště když ještě na začátku 90. minuty hosté prohrávali..

Hlavička Tima Wernera však nakonec zabránila sedmé prohře VfB v sezoně a vnesla trochu optimismu na tvář kouče Alexandera Zornigera, jehož otevřená ofenzivní filozofie zatím jinak páchá více škody než užitku. Dnes to rozhodně nebylo poprvé, co Stuttgart po dobrém výkonu ztratil body díky neschopnosti bránit rychlé brejky; alespoň však neprohrál, což fanoušci musí brát jako pozitivum. Švábové mimochodem vypálili na soupeřovu branku osmnáct střel, domácí jedenáct.

Největším hrdinou zápasu však nebyl ani Kliment, ba ani Werner - toto ocenění náleží německému reprezentantovi v barvách TSG Kevinu Vollandovi. Šikovný forvard vsítil obě branky svého týmu, což se mu povedlo už podruhé v řadě; čtyři z posledních pěti hoffenheimských gólů nyní nesou jeho podpis.

Domácí začali utkání lépe, drželi míč, kontrolovali hru a vypracovali si i první velkou šanci, v níž Ermin Bičakčić napálil tyč. Stuttgartu to však netrvalo příliš dlouho, než dokázal herní obraz vyrovnat; Zornigerův diktát ofenzivy se začal opět projevovat a hosté se čím dál více tlačili dopředu, občas až nezodpovědně. Prakticky každý brejk TSG smrděl pořádným průšvihem, což se naplno projevilo po půlhodině hry.

Pirmin Schwegler pronikl do vápna, byl faulován a sudí neměli jinou možnost, než nařídit penaltu pro Hoffenheim; míč si na bílý puntík postavil spolehlivý Volland a bez problémů otevřel skóre. Pro hosty to byla tvrdá rána, a mohlo být ještě hůře, kdyby o několik minut později druhý domácí útočník Eduardo Vargas (který mimochodem také odvedl velice dobrý výkon) uspěl se svým odvážným plánem přelobovat gólmana Przemyslawa Tytońe zpoza vápna.

Také po změně stran bylo vidět, že se střetávají dva primárně ofenzivní týmy; zápas pokračoval v otevřeném, atraktivním tempu a šancí bylo na obou stranách poměrně dost. Po hodině hry se Zorniger, věren své pověsti progresivního kouče-experimentátora, odhodlal k nevídanému kroku, když poslal na hřiště všechny tři náhradníky najednou; cíl byl jasný - vyrovnat. A nakonec se to skutečně povedlo. Kliment po rohovém kopu vystoupal nejvýše a přesnou hlavičkou otevřel svůj bundesligový střelecký účet.

Závěr zápasu pak přinesl ještě další dvě trefy, po jedné na každé straně; nejprve v 77. minutě podruhé udeřil Volland, poté, co hosté totálně zpackali rozehrávku rohového kopu a dovolili soupeři probít se do dalšího rychlého brejku. Úspěšný střelec málem ztratil kontrolu nad míčem, nakonec se ale srovnal a dokázal Tytońe přehodit. Zdálo se, že Hoffenheim kráčí ke třem bodům, Stuttgart se ale nevzdal a v poslední minutě základní hrací body srovnal prostřednictvím Wernera na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Eintracht Frankfurt 2:0

03.10.2015 15:30

Góly: 78. Pascal Groß, 84. Stefan Lex

V Ingolstadtu se dnes slavilo - nováček soutěže vůbec poprvé ve své bundesligové historii vstřelil více než jeden gól a zároveň si připsal premiérové domácí vítězství. Obětí byl Eintracht Frankfurt, který musí strávit porážku 0:2. Po osmi zápasech mají svěřenci Ralpha Hasenhüttla skromné skóre 6:6, přesto však vystoupali už na pátou příčku v tabulce..

Postarali se o to přesnými zásahy Gross (78') s Lexem (84'), přičemž zejména Pascal Gross předvedl dnes skvělý výkon: svěřený prostor před stopery bránil naprosto spolehlivě a navíc se vytáhl i jako stažený playmaker s velkým útočným potenciálem. Ingolstadt opět ukázal, že v první lize nehodlá hrát druhé housle; asi málokdo čeká, že by vydržel až do května bojovat o poháry, pohodlná záchrana však nakonec vůbec nemusí být nereálným cílem.

Domácí začali hodně zostra, zatlačili zkušenější Frankfurt do defenzivy a úvod zápasu opticky zcela ovládli, přestože stoprocentních šancí se diváci dlouho nedočkali. Až Mathew Leckie, australský reprezentant v dresu nováčka, ukázal svůj ofenzivní potenciál, když se probil do dvou gólovek; ani jednou však nedokázal přesně zakončit. Poprvé jeho střelu zablokoval bránící Carlos Zambrano, podruhé se vytáhl pro změnu gólman Lukas Hradecky.

Výhra to byla pro Ingolstadt naprosto zasloužená; i po změně stran totiž Hasenhüttlovy šiky soupeře prakticky k ničemu nepouštěly a vlastně se jen čekalo na úvodní gól v Hradeckého síti. Benjamin Hübner dokonce hlavičkoval po nádherném Grossově pasu do tyče. Až poté se hosté sami dostali k ohrožení domácí klece, elitní kanonýr Alexander Meier však pálil po hodině hry mimo. Nakonec musel vzít odpovědnost na sebe muž zápasu Gross: dvanáct minut před koncem napřáhl z úctyhodné dálky a poprvé propálil finského reprezentanta v kleci Eintrachtu. Definitivní pojistku krátce poté přidal Stefan Lex, který obešel Hradeckého a zakončoval do prázdné brány.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - 1. FSV Mainz 05 2:3

02.10.2015 20:30

Góly: 27. Marcel Heller, 57. Marco Sailer - 15. Stefan Bell, 24. Yunus Malli, 64. Pablo de Blasis

Páteční předehrávka nabídla nezvykle poměrně vydatnou gólovou nálož. Mohuč zvítězila na půdě Darmstadtu 2:3, přestože o své nadějné vedení brzy přišla. V závěru navíc dostal jedinečnou šanci na vyrovnání Sandro Wagner, ale pokutový kop nasměroval vysoko nad břevno.

Úvod utkání rozhodně nenapovídal tomu, že bychom dnes mohli vidět takové drama. Fanoušci na sedmnáctitisícovém stadionu byli svědky první zajímavé příležitosti až po čtvrthodině hry a hned z ní padl gól. Danny Latza rozehrál standardní situaci ze strany a na jeho nadýchaný centr si naskočil Stefan Bell, aby nechytatelnou hlavičkou otevřel skóre.

Netrvalo to dlouho a k nelibosti domácích příznivců bylo ještě hůř. Po svižné kombinaci sklepl míč na Yunuse Malliho Yoshinori Muto, třiadvacetiletý záložník tureckého původu si pěkným manévrem přichystal střeleckou pozici a pak perfektně technicky provedeným kopem podruhé pokořil Christiana Matheniu.

Modří však dokázali záhy odpovědět a vsítit kontaktní gól. Jerôme Gondorf posunul balón na Marcela Hellera, jenž snadno obelstil Brosinskiho a pak si nádhernou ranou do vzdálenějšího horního rohu připsal již svou čtvrtou přesnou trefu v sezóně. Zajímavostí je, že za celý minulý ročník ve druhé nejvyšší soutěži se prosadil jen třikrát.

Devětadvacetiletý záložník měl prsty i ve vyrovnávací brance. Na levém křídle si s ním vyměnil míč Konstantin Rausch a pak prudkým centrem oslovil nabíhajícího Marca Sailera, který zblízka bez problémů srovnal stav na 2:2. Trenér Dirk Schuster si v tu chvíli musel mnout ruce, vousatého bojovníka totiž poslal na hřiště o poločase místo Rosenthala a Sailer se mu za důvěru odvděčil již po dvanácti minutách pobytu na hrací ploše.

Jenomže Darmstadt se z vedení příliš dlouho neradoval. Dosud velmi dobře hrající Peter Niemeyer před vlastním vápnem vyrobil velkou minelu, když při snaze odhlavičkovat balón ho pouze nabídl Mallimu, ten vysunul do tutovku Muto, který sice ještě výborného Matheniu nepřekonal, dorážející Pablo De Blasis už měl ale snadnou úlohu a vrátil hostů těsný náskok.

Mohuč si následně vytvořila několik šancí na přidání definitivní pojistku, ovšem ty nevyužila a v samotném závěru to vypadalo, že za to bude pykat. V páté minutě nastavení totiž hlavní rozhodčí Florian Meyer na pokyn asistenta nepochopitelně odpískal pokutový kop za údajný faul Jary na Caldirolu. Tíhu okamžiku však Sandro Wagner neunesl a z jedenácti metrů vysoko přestřelil, sudí pak okamžitě zápas ukončil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov880028:424
2.Borussia Dortmund852122:1117
3.Schalke 04851210:816
4.Hertha BSC842211:814
5.1. FC Köln842213:1214
6.FC Ingolstadt 0484226:614
7.Bayer Leverkusen84138:913
8.1. FSV Mainz 05840412:1112
9.VfL Wolfsburg833210:1012
10.SV Darmstadt824210:1210
11.Hamburger SV83148:1310
12.Eintracht Frankfurt823313:119
13.Borussia Mönchengladbach830511:159
14.Werder Brémy82157:137
15.TSG Hoffenheim813410:146
16.FC Augsburg81258:135
17.Hannover 9681257:165
18.VfB Stuttgart811611:194

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (132)

Přidat komentář
stas87

Ta penalta na rozkaz asistenta..to je na stopu tak na 5 zapasov..a zlta pre Latzu?Smiesne.Dobre ze FSV vyhralo.

Reagovat
smazaný uživatel

i ta žlutá pro Kariuse byla vtipná..on běžel pro míč a mezitím mu podavač míčů hodil jiný a blíž (který on asi neviděl) a dostal žlutou za simulování, protože běžel k tomu původnímu. Přitom fakt z pohledu rozhodčího nešlo vidět, jestli Karius ten míč co ležel blíže viděl...

Reagovat
stas87

To fakt neslo v kuse pozerat,radsej som si priebezne podaval na Bayern-Oldenburg a Unicaja-Real.Najhorsie na tom je,ze oni nas porazili zasluzene. To ma stve doteraz,fakt otrasny vykon a odovzdane body.

Reagovat
smazaný uživatel

hm...prohrát zaslouženě s Darmstadt to už je asi fakt na ručník..

Reagovat
stas87

A to sme viedli a nepustili ich k nicomu do tej doby. Ja som za tie tri prehry rad,pad na drzku to je a bol potreba.Teraz musi zasa dokazat ze pravom hraju BL a ze sa na to bude dat pozerat.V malom derby by sme ich mohli vybrejkovat a vytrestat.Tvorit hru budu musiet oni,tak trebars odpalime Frontzecka my.

Reagovat
smazaný uživatel

*zdržování

Reagovat
db18

Reagovat
Kily

on tam Karius už dřív měl moment, kdy tu hru natahoval a posbíral docela dost vteřin tím, že odložil odkop od brány. Podle mě v tom byl právě základ té žluté karty, rozhodčí mu to prostě chtěl nasčítat, ale pro žlutou si vybral naprosto absurdní situaci, že je za vola nakonec on

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to byly nervy na tiketu sem měl Baník Crotone Lille a čekal sem jenom na Mainz... No jak v té 94 pisknul ten blbeček penaltu tak sem si říkal a je to v pyčy... Ještě že se spravedlnost ukázala a nedal to jinak ten Malli to bude jednou neskutečný hráč dával si to s prstem v nose!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Často už to sice přeháněl a soloval a tím zadrbal několik slibných situací..ale pravda, že si je tam hodil ve velkém stylu

Reagovat
smazaný uživatel

*vodil

Reagovat
smazaný uživatel

Malli sa rozbehol veľmi pekne. Som dosť v očakávaní, akú repre si vyberie. Dnes zase urobil jednoduchú ale krásnu vec pri tom góle. Má fantasticky uložené ťažisko v nohách a tak aj pri jednoduchej zasekávačke je na neho ťažko reagovať, navyše pri tej rýchlosti v ktorej pracuje s loptou.

Reagovat
Ferguson6

Chudák Sandro Wagner. Šporotovo v duchu fair play nedal penaltu, ktorá bola vymyslená a hráči Mainzu sa mu za to ešte vysmievali

Reagovat
smazaný uživatel

Videl som už aj vymyslenejšie penalty a nie málo Toto by som nazval sporná penalta po hanebnom páde hráča pri minimálnom kontakte

Reagovat
Ferguson6

Ja nehovorím, že neboli aj vymyslenejšia, ale toto penalta nemala byť v žiadnom prípade

Reagovat
Mönchengladbach

Jsme zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Kliment

Reagovat
TheAdy

KLIMENT

Reagovat
osobnostx

Správně je to Kliment ! Kliment ! Kliment !

Reagovat
Ferguson6

Werder

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Kliment >>> Kadlec

Reagovat
adalbertus

Pali

Reagovat
stas87

Stvrta prehra po sebe..dneska ale v tom vykone bolo vsetko,ziadny odchodeny zapas a nechut ist do subojov.Nie ze sme mali mat bod,my sme mali vyhrat. Bohuzial,Jannik so Sanem prehral klucovy suboj a Wiedwald bol bez sance.Prehra mrzi ale s takym vykonom ako dnes to pojde.Skripnik pochopil ze Lukimyovi sa momentalne nedari a vyndal ho,dufam ze to pochopi aj u Fritza.Ten formu nema,do subojov chodi na poslednu chvilu a clovek trne ci neurobi chybu ked je v pozicii posledneho hraca.Radsej nech hra Kroos,Fröde alebo Grilitsch lebo Clemens je hrozny a hra asi len kvoli tomu,ze ma pasku.Mlady Eggestein to ozivili,ta jeho hlavicka pod brvno bola krasna,no Zielerov zakrok este krajsi.Po pauze mame Bayern,cize zapas bez nervov ale dalsi zapas hrame v Mainzu a tam uz musime nutne bodovat.

Reagovat
cetto

Kliment Očekávám u něj, podobně jako u Petráka, jelikož jim nikdo nevěří, že se z Čechů, kteří jsou v současnosti v Německu, prosadí nejvíc!

Reagovat
smazaný uživatel

On to má vážně v sobě. Teď jak navíc nemůže hrát Ginczek, tak si snad zahraje víc a určitě má na to, aby trenéra přesvědčil o tom, že by se mohl častěji podívat na hřiště.

Reagovat
Rudnevs

Čo tak Timo Werner ?

Reagovat
stas87

Po tej kritike Zornigera siel do seba a zaklad ma teraz absolutne zasluzeny. Kliment bude chodit z lavicky,neverim ze by zvladol odohrat plnych 90 minut.Na hrote zahra aj Harnik.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Dynamo Dresden

Reagovat
Jan Horáček

Tak jsem slyšel cosi o nějakém pískání na pana Schürrleho v Gladbachu. Není to nějaký omyl ? Nenapadá mě vůbec žádný důvod, pro který by někdo mohl na tohoto hráče pískat !

Reagovat
Rudnevs

Kvôli tomu že chcel nasimulovat penaltu a potom mal ešte nejaké spory s hráčmi BMG.

Reagovat
stas87

Reagovat
stas87

Suhlasim,divadlo pana Schürrleho bolo smutnym momentom inak dost kvalitneho zapasu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Mada

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Rudnevs

Jaj tak som si to zle preložil, pozrite na expresku.

Reagovat
smazaný uživatel

Volland do LFC, mensi sen

Reagovat
stas87

Tak to sa Liverpool musi zaradit do fronty,prvy je Leicester.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Nedavno tu o tom bola expreska.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha...

Reagovat
smazaný uživatel

Firmino je zranený?

Reagovat
fenixLFC

yup

Reagovat
monty25

No, co k tomu říct. Schalke dneska bohužel dostalo tvrdou lekci z produktivity, což je ostatně vidět i na statistikách...

http://www.livesport.cz/zapas/ERvMp6ia/#statistiky-zapasu;0

Prohrát doma je vždycky škoda a navíc po takové sérii, kdy se dařilo. Ale věřím tomu, že to Schalke příště napraví s Herthou, která je teď naším sousedem v tabulce...

BTW: Včera ve vlaku z Plzně jsem se skamarádil s pěti Němci, kteří byli od Norimberku. Přišla řeč i na Bundesligu a když jsem jim řekl, že fandím Schalke, tak byli nadšení, protože fanoušci Schalke a Norimberku spolu mají Freundschaft.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak som nepochopil to striedanie Howedesa v 87.minúte za rozhodnutého stavu. Keď je fit, tak mal hrať skôr nie? Tú obranu máte úplne v prdeli, oproti tej TOP4-ke, ktorá by tam mala byť, tam je len Matip. Aj napriek tomu ste v posledných zápasoch mali často čisté konto....

Reagovat
smazaný uživatel

Já to už napíšu teď - že to ten Bayern pořád baví, vyhrávat ligu každý rok a letos to bude, jak to tak vypadá, opět s brutálním náskokem...

Reagovat
Kincl

A to mají jako prohrát aby to bylo napínavý? :D nebo mají všechno prohrát aby neměli ligu? :D Koment úplně mimo

Reagovat
M.Vaza

Ten kádr by válcoval každou ligu..

Reagovat
Kincl

Si asi myslí, že v Anglii by hrál 1:1 s Newcastlem :D

Reagovat
CHONG

Jakože by byl dvacet bodů před Realem a Barcelonou?

Reagovat
Spasitel

Reagovat
M.Vaza

Se ozval ten pravej..

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem mne príde, že proti Bayernu majú ostatné tímy BL strašný a až prehnaný rešpekt. To často vidím aj v Španielsku keď hrá Barca alebo Real, ale už to je lepšie ako bolo pred pár rokmi, aj tam si už niektorí veria viac, hlavne doma sa neboja na nich vybehnúť. V Anglicku mi v tomto prídu kluby najsebavedomejšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tuchel prokoučoval...to je třeba si uznat. A ten gol hned na začátku druhého poločasu byl na hovno - to nás zdrtilo. Takové hloupé goly nemůžeme připustit.

Nemůžu si pomoct.. před Mariovým golem podle mě Thiago zahrál šlapákem a pentli bych taky nepískl.

To ale nic nemění na to, že Bayern je prostě jinde - nejlepší tým na světě a zcela zaslouženě mají tolik bodů, kolik mají. Dnes jsme neměli nárok..

Reagovat
stas87

Penalta 100%,o nej nemoze byt pochyb,navyse bol rozhodca blizko a videl to.Za tieto fauly by som kazdeho hraca prefackal,ved je jasne ze to zasekne a tak ho radsej pustim do zakoncenia ako po nom siahnut,sanca ze jeho strela bude zblokovana je pomerne velka.

To,akym sposobom Guardiola vyriesil starnutie R+R je velmi dobre.Ja som Comanovi neveril vobec,Costovi trosku.A v europe by nemuseli zlyhat tento rok.

Reagovat
smazaný uživatel

100% teda vůbec, ale co už... A o tom šlapáku Thiaga si myslíš co? A co faul od Alaby na začátku? To mohlo být úplně v klidu na rudou. Vím, že to nemá cenu řešit... a nechci znehodnocovat výkon Bayernu... už jsem řekl, výhra naprosto zasloužená. Ale přece, takové situace zamrzí

Costa je skvělý.. Coman dneska nic neukázal, ale souhlasím, že je skvělý..

Reagovat
smazaný uživatel

penalta bola jasna navyše prvu nezapískal ten šlapak na Lewandovskeho členok...a ten Alabov zakrok v žiadnom prípade na červenu

Reagovat
smazaný uživatel

tak kdyby zapískal ten šlapák na Lewiho, tak ten od Thiaga byl ještě mnohem jasnější.

... penalta podle mě diskutabilní a červená Alaby by taky klidně mohla být. Obě dvě situace mohl v klidu rozhodnout naopak a obhájil by si to

Reagovat
smazaný uživatel

hento na červenu nebolo nešiel sam vo vyloženej šanci na brankara...z tych dvoch zakrokov jednu penaltu písknuť musel

Reagovat
smazaný uživatel

Keď si vezmeš piatkové mini nakopnutie Caldirolu do členka, to je strašne podobné vo svojej podstate - že tam je kontakt a je to vo vápne. Ani jedno sa nemuselo pískať keby to hráči ustáli - čo v pohode mohli. Ale je jasné, že spadnú a penalta sa tak odpíska

Reagovat
db18

Reagovat
Counter

Pep pokračuje v ku*vení Bayernu ve velkém stylu

Reagovat
Bayern +

To si povieme niekedy proti Barce, Realu, PSG a pod. Podradné tímy typu Arsenal a zbytok BL nemusíš zmieňovať.

Reagovat
db18

Reagovat
Spalovač šancí

Proč Alaba? nedostal červenou za to stažení na začátku zápasu?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lebo to na červenu nebolo

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem ke zranění Messiho je Lewa v současnosti nejlepším hráčem světa, kterého lze vidět v akci.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi mas recht

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa je fantastický aj Muller (tak TOP8 na svete), ale Lewa je v tom čuchu na góly a zakončení ešte o niečo viac pred ním. Ale Muller je výnimočný aj tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono hlavne Muller narozdil od Lewy neni klasickej hrotak, takze ztohoto pohledu se zas tak moc porovnavat nedaji

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.eurofotbal.cz/clanky/dallas-ziskal-novou-posilu-116861/

NFL diskuze, Sport sice nedává nic, ale HD streamy se najdou a pravidla vysvětlí.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa 12 gólů ve čtyřech zápasech To snad nikdy nedal ani Ronaldo s Messim

Reagovat
smazaný uživatel

Furt cítim takú bezradnosť, keď si Bayern dáva gól kedy chce a z čoho chce. A my nič, 2 priame kopy z najlepšej možnej pozície, strela Mkhytaryana, Reus v dobrej pozícií nevystrelí a zadrbe sa akcia, Bayern vystrelí a je to gól...i keď tieto situácie už boli prevažne za takmer rozhodnutého stavu a svoje hrala psychika. Ale tie inkasované góly kedy tam zmätkovala obrana to by sa malo dať eliminovať do budúcna...taktiež nechápem, že si Lewa krásne nabehne na loptu poza stopéra, ten stopér nemá nič iné na starosti v takej situácií len byť čo najbližšie k Lewovi....a celý čas sa za ním ani neobzrie

Reagovat
smazaný uživatel

jaký stoper? O tohle právě jde - Manni stoper není! A dát ho tam proti rozjetému Bayernu je prostě na hlavu

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec jsem to rozestavení BVB vzadu nepobral. Jaký to mělo jako účel? Jestli někdo mohl mít šanci proti Costovi, tak bych řekl, že Pisczek.

Reagovat
smazaný uživatel

Říkám..prokauč. TT dostal strach a tak dal místo ofenzivních beků do hry Lukasze a Manniho (kterým oběma chybí herní vytížení a on je tam flákne v takovém zápase)..

Reagovat
Bayern +

V suchom triku! Lewa

Reagovat
juveforever

Bayern jak valcuje. Keď si to udržia, nebudú mať túto sezónu v Európe konkurenciu

Reagovat
Spalovač šancí

Takhle na podzim válcuje pořád a na jaře jim dochází dech. Respektive mají jistou BL, tak ji začnou trošku flákat a přenáší se to i do LM. Z mého pohledu by bylo užitečnější, kdyby teď začali ztrácet v lize body

Reagovat
juveforever

samozrejme je skoro ale aj tak ich tipujem na víťaza ligy majstrov. Ten tím je dobre poskladaný, útok velmi produktívny a to ešte nehrá Robben a Ribery

Reagovat
pedro-pedro

já bych skoro řekl, že ribery jim to tam rozesere

Reagovat
Spalovač šancí

Nevím, jestli přímo rozesere. Ale jeho návrat by byl kontraproduktivní. Sice má status hvězdy, ale výkonnost tak na HSV, max. Mainz

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa aktuálně nej hrot?

Reagovat
smazaný uživatel

(ale fanoušci MU by řekli, že je to Martial)

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
fenixLFC

*aguero ked uz tak

Reagovat
smazaný uživatel

Nej hrac.. Bohuzel.

Reagovat
db18

Müller

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní výsledek, Götzemu jsem přál gól celej zápas, takže jsem rád, že se trefil ..Před repre pauzou pohoda, klídeček

Reagovat
pedro-pedro

Lewandowski nedal ani hattrick. Tak to snad ani nemá smysl zmiňovat že hrál ne

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern

Reagovat
20fredy20

Bayern momentalne najlepsi na svete suverenne, Martinez je paradny na stoperovi , som zvedavy ako to posklada ked sa uzdravi Benatia,Robben,Ribery

Reagovat
Allianz_Arena

Tak Benatia, Martinez a Boateng je ideální trojice, plus pořád doufám v Badstubera. Co se týká Robbena, tak ten hrát snad bude, Ribery je velký otazník a navíc bude možná muset přijmout novou roli, protože Douglas Costa hraje pravidelně naprosto skvěle. Ve středu zálohy snad prostor bude dostávat i dvojice Kimmich, Rode. Pokud ti hráči nebudou v rozhodující fázi sezony zase zranění, tak to letos bude hodně dobré

Reagovat
mul

uplynulu sezonu vam velmi vela hracov z optimalnej zostavy chybalo v SF CL, myslim,ze v kompletnej zostave by Bayern aj mohol postupit

Reagovat
bayern987

Hlavně Badstuber aby byl už fit...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

ten uz nebude ne ? ale jeho je mi lito, muj oblibenej obrance, ikdyz bavor

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Na Bazileju zlyhalo dost ludi dnes.

Reagovat
db18

To bych zrovna asi vynechal, kdybych sázel - ale u Neapole by mne lákala ostrá dvojka.

Reagovat
smazaný uživatel

Z dnešných výsledkov som mimoriadne sklamaný. Debakel Dortmundu som nečakal, hoci už pri pohľade na zostavu som mal veľké obavy. Mám pocit, že to TT dnes dosť prekaučoval...

Leverkusen katastrofa, totálne zbytočná strata, čo spravil Leno, to som na tejto úrovni snáď ešte nevidel, trápnejší gól si ani neviem predstaviť. Tie jeho kiksy ma už neskutočne vytáčajú, je to skvelý a perspektívny gólman, ale tie faily si musí odpustiť. Podobne Calhanoglu, tie penalty pravidelne nedáva, musí to kopať niekto iný.

Reagovat
stas87

Ten saso v drese Anglicka v Zahrebe a Kozacik v Moskve.

Reagovat
OnderCZ

Co jsem viděl sestřihy, tak ta minela Lena byla fakt k smíchu, jako taky pamatuji takový odkop, ale v dorostu v okresní soutěži. Stát se to může, neříkám, že ne, ale na téhle úrovni by si to gólman měl trochu pohlídat a případně pojistit. Každopádně v tom sestřihu mě ještě zaujalo to, že po několika minutách po té chybě (nevím teď přesně, ale to je jedno) udělal podobnou věc znovu, zpětná přihrávka na něj, on chtěl míč odpálit a měl štěstí, že teď byl mimo bránu, sice by to teď vlastenec nejspíš nebyl, ale ten míč od něj šel za autovou čáru, no bylo to hodně nejisté.

Reagovat
db18

Tak fanoušci BVB zase spadli na zem.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to psal uz pred dvouma kolama, ze Dortmund tuhle stihaci jizdu neudrzi a zacne ztracet body, meli jen stesti, ze byli vyhecovani dobryma vysledkama pred a na zacatku sezony a taky zmenou trenera, ale samotnej tym nijak extra neposilil

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandovski Bayern Bundesliga Nemci

Reagovat
stas87

Pise mongol. Vrat sa pod SL.

Reagovat
smazaný uživatel

to se ozval zrovna ten pravej

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Tvoj názor

Reagovat
Rudnevs

*reakcia na (ACS)eRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

ozvali se dva nejvetsi zoufalci tady na EF diky kluci

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
bayern987

Nezvládáš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Čo čakáš ked sem prídeš a začneš dávať na obľúbeneho hráča, obľúbený tím, obľúbenú ligu a obľúbený nationalelf ktory tu väčšina ľudí má rada.

Reagovat
smazaný uživatel

to, ze fandis, sledujes nebo lezes do prdele (tezko rict, jak to u tebe spravne napsat) vsem nemeckejm tymum sem si uz vsiml.. proste bezpaterni clovek

Reagovat
db18

Reagovat
Kily

nj, smutné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele