Bundesliga - preview 8. kola

02.10.2015, 08:57, aktualizováno 04.10.2015, 09:03
Previews
V Německu se vše chystá na souboj nejlepších týmů letošní sezony, Bayern doma přivítá Dortmund. Pokud Borussia nevyhraje, může přijít o druhou příčku, na níž si brousí zuby rozjeté Schalke. Leverkusen se poměří s Augsburgem...
Schalke 04 - 1. FC Köln  (neděle 15:30)
Nebýt naprosto suverénního Bayernu, nemluvilo by se posledních pár týdnů v Německu o nikom jiném než o Schalke - Königsblauen plynule převzali žezlo nejzábavnějšího 'druhého' klubu od Borussie Dortmund, předvádějí skvělý fotbal se spoustou branek a doma proti Kolínu budou jasnými favority..

V sázce je opravdu hodně: pokud dnes domácí skutečně v Gelsenkirchenu uspějí, bude to jejich sedmá (!) výhra v řadě, což by znamenalo klubový rekord. Obrovský rozdíl oproti loňskému trápení - kouč André Breitenreiter zatím dělá s týmem hotové divy. "Hráči jsou nažhavení a odhodlaní podat další skvělý výkon. Je to poslední zápas před reprezentační pauzou, nechceme teď klopýtnout," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci někdejší stratég Paderbornu.

"Nejdůležitější je, že pokud porazíme Kolín, přepíšeme historii. To je ohromný bonus, neuvěřitelná motivace," vypíchl Breitenreiter. Navíc by Schalke mohlo přeskočit Dortmund na druhé příčce tabulky; momentálně ztrácí jeden bod, Tuchelovi svěřenci však hrají v Allianz Areně. Asi málokdo by si dnes vsadil na Kozly, zvláště uvážíme-li, že domácí už pětkrát za sebou udrželi čisté konto.

Kolín sice zatím také nehraje špatně, ale jeho solidních jedenáct bodů a průběžná devátá příčka se s aktuálními Königsblauen nemohou měřit. Poslední domácí remíza s Ingolstadtem a venkovní prohra 0:2 v Berlíně navíc napovídají, že to s aktuální formou hostů není příliš slavné.

Schalke sice hraje zároveň Evropskou ligu, zatímco však jiní žehrají na únavu a zápasy navíc, Breitenreiterovi svěřenci toho využívají k natahování své vítězné šňůry. Naposledy ve čtvrtek rozstříleli Asteras Tripolis doma jasně 4:0; Franco Di Santo se blýskl parádním hattrickem. Breitenreiter tak stylově oslavil své 42. narozeniny. "Atmosféra v klubu je neuvěřitelná," pochvaloval si. "Teď nás čeká další těžká zkouška. Pokusíme se hrát vlastní hru, ale Kolín je velice náročný soupeř. Jejich herní organizace je ukázková," dodal. To ostatně není jen plané varování: loni Kozlové v obou vzájemných zápasech zvítězili..
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Junior Caicara, Matip, Höwedes, Aogo - Geis, Goretzka - Sané, Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Sörensen, Heintz, Hector - Lehmann, Gerhardt - Risse, Osako, Bittencourt - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.80 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Dortmund  (neděle 17:30)
Loni je v tabulce dělil propastný bodový rozdíl, v tuto chvíli je situace ale jiná a souboj Bayernu Mnichov s Borussií Dortmund má znovu i náboj v podobě toho, že se proti sobě postaví dva nejlepší kluby v Německu. Favoritem souboje bude domácí Bayern...

Bayern je rovněž v letošní sezoně suverénní, v 1. Bundeslize ještě neztratil ani jeden bod a stejně je na tom i v Lize mistrů. Naposledy si smlsl na Dinamu Záhřeb, jehož katem se stal Robert Lewandowski. Polský střelec potvrdil vynikající formu a chorvatskému celku nastřílel hattrick, svou aktuální bilanci tak vylepšil na deset gólů za pět poločasů.

"Těším se, že dám nějaký gól rovněž Dortmundu a získáme další vítězství. Samozřejmě to pro mě není běžný zápas, v Dortmundu jsem strávil čtyři úspěšné roky a během nich dal spoustu branek a získal řadu trofejí, ale teď hraji za Bayern," říká Lewandowski.

Bayern kráčí od výhry k výhře a totéž ještě před týdnem a půl platilo rovněž o Dortmundu. První zakopnutí Borussie přišlo v Hoffenheimu (1:1) a na dlouho nezůstalo jediné. Před týdnem přišla překvapivá ztráta s Darmstadtem, ve čtvrtek pak nerozhodný výsledek na půdě PAOKu Soluň.

"Vzhledem k formě, jakou oba kluby aktuálně mají, by to měl být dobrý zápas. Bayern se za posledních deset let posunul na novou úroveň. Na takovou, na níž jsou jenom tři evropské kluby - Real Madrid, Barcelona a Bayern Mnichov. A nás jakožto klub fungující na nižší úrovni velice motivuje možnost Bayern porazit," říká kouč BVB Thomas Tuchel.

Mistrovský Bayern a sedmý Dortmund loni v bundesligové tabulce dělilo propastných 33 bodů, přesto Borussia jednu ránu svému soupeři zasadila. Zastavila totiž jeho cestu domácím pohárem, v semifinále slavila postup po výsledku 1:1 a následném penaltovém rozstřelu.

V Allianz Areně bude k vidění i souboj dvou elitních střelců s vynikající formou. O Robertu Lewandowském už řeč byla, na druhé straně mu pak zdatně sekunduje Pierre-Emerick Aubameyang. Africký fotbalista se prosadil ve všech sedmi dosavadních bundesligových duelech, což se v německé lize ještě nikomu nepodařilo, celkem má na svém kontě devět zásahů.

Na marodce Dortmundu je dlouhodobě turecký záložník Nuri Sahin, mimo hru je v tuto chvíli rovněž obránce Durm. Bayern postrádá mnohem více hráčů, zdravotní trable mají Badstuber, Benatia, Kirchhoff, Ribéry a Rode, po svalovém zranění ovšem není vyloučeno, že se na lavičce objeví Arjen Robben.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba - M. Götze, Xabi Alonso, Thiago, Douglas Costa - T. Müller, Lewandowski
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Weigl, Gündogan - H. Mkhitaryan, Kagawa, Reus - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.33 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - FC Augsburg  (neděle 17:30)
Augsburg je v agónii. Svěřenci Markuse Weinzierla zažívají po loňské rekordní sezoně krutou kocovinu, která neustává ani na začátku října - a Leverkusen se toho dnes pokusí využít. Sebevědomí v domácím táboře je totiž pořádně vysoké..

Důvod je prostý: Bayer se v týdnu představil v Lize mistrů na půdě slovutné Barcelony, a většina pozorovatelů očekávala, že katalánský velkoklub bez problémů dokráčí k pohodlnému vítězství. Hosté však předvedli vynikající výkon, po trefě Papadopoulose z 22. minuty dlouho vedli a nakonec mohou mluvit i o smůle. Barcelona si těsnou výhru 2:1 zajistila až v samém závěru. Naopak Augsburg o dva dny později těžce zklamal, když před vlastními fanoušky v Evropské lize prohrál s Partizanem Bělehrad 1:3; oba týmy tak sice nakonec prohrály, větší kontrast jejich výkonů si však lze jen stěží představit.

Kouč Bayeru Roger Schmidt se navíc může opírat i o příznivou bilanci ve vzájemných zápasech: die Werkself se s Augsburgem utkali v prvoligové historii celkem osmkrát a ani jednou ještě neprohráli. Schmidt a Weinzierl se dobře znají, oba zkompletovali své trenérské kurzy shodně v roce 2011, dnes však stojí na zcela opačných pozicích.

Leverkusen je také prvním týmem bundesligové historie, který po sedmi odehraných zápasech figuruje v první tabulkové pětce a zároveň má negativní skóre; nutno dodat, že ofenziva Bayeru zatím neklape úplně podle předpokladů, což dokládá i fakt, že jejím nejlepším střelcem je s pouhými dvěma zásahy teprve devatenáctiletý Julian Brandt. Všichni jeho zkušenější spoluhráči, včetně hvězdného Stefana Kiesslinga, skórovali maximálně jednou. Konkrétně Kiesslingovi se to povedlo hned v prvním kole proti Hoffenheimu, od té doby je na suchu.

Dnešní zápas bude velkou událostí zejména pro hostujícího gólmana Marwina Hitze: loni proti Leverkusenu se jednička Bavorů stala teprve třetím brankářem, který kdy v Bundeslize vstřelil gól. Povedlo se mu to z penalty; konečné skóre bylo 2:2, do té doby Augsburg s Leverkusenem vždy prohrál. Dnes je nicméně pravděpodobnější, že se penalta bude kopat proti Hitzovi, jak se letos stalo už třikrát.

Na obou stranách hlásí trenéři dvě absence: domácí postrádají zraněné Topraka (stehno) a Aránguize (achillovka), hostům zase budou chybět Werner (stehno) a Parker (koleno).
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Tah, Papadopoulos, Wendell - Bender, Kramer - Bellarabi, Calhanoglu - Kießling, Mehmedi
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Feulner - Baier - Esswein, Koo, Halil Altintop, Ji - Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Letos se osudy Mönchengladbachu s Wolfsburgem zatím rozcházejí, přesto však má jejich vzájemný zápas velký náboj - koneckonců půjde o souboj bronzového a stříbrného medailisty loňské sezony, dvou týmů, které doprovodily mocný Bayern na 'bedně' a postoupily přímo do základních skupin Ligy mistrů. Gladbach sice začal sezonu v příšerné formě, od odchodu Luciena Favreho a nástupu nového kouče Andrého Schuberta se však dokázal rychle zvednout..

Vlci jsou před startem kola na čtvrtém místě tabulky, Hříbata se musí spokojit se čtrnáctou příčkou. I to je ovšem výrazný posun oproti situaci ještě v polovině září. Schubertův vliv byl takřka okamžitý: narychlo sehnaná náhrada za Favreho zafungovala, nový stratég dovedl Gladbach ke dvěma výhrám v úvodních dvou zápasech a zaznamenal tak nejlepší start od roku 1987, kdy se v pozici nového trenéra podobně vytáhl Wolf Werner. Ani on však nedokázal na úvod svého angažmá triumfovat třikrát v řadě, takže před Schubertem leží výzva historických rozměrů.

Domácí sice v týdnu podlehli v Lize mistrů Manchesteru City těsně 1:2, dokonce i kouč Citizens Pellegrini však uznal, že si jeho tým výhru nezasloužil; vše tedy ukazuje na to, že Borussia je zpět ve hře a připravena vystoupat tabulkou opět nahoru. Wolfsburg na její půdě navíc nedokázal vyhrát desetkrát v řadě.

Podle Schuberta se jeho svěřenci smolnou prohrou s City příliš nezabývají. "Hráči to vzali sportovně," citoval jej oficiální twitterový účet klubu. "Víme, že jsme hráli dobře." Domácí lodivod se příliš neobává ani možného rizika únavy: "Vlci mají stejně náročný program jako my. Očekávám, že sobotní zápas bude bitvou vůle. Oba týmy otestují své limity. Je to pro nás velká výzva proti špičkovému soupeři."

Wolfsburg naposledy zklamal, když pouze remizoval 1:1 s trápícím se Hannoverem a poprvé letos dvakrát po sobě ztratil body; ve skutečnosti Vlci stále čekají na premiérovou ligovou výhru mimo vlastní stadion. Na druhou stranu se hosté mohou opírat o dlouhodobou statistiku: proti žádnému jinému týmu nemá Gladbach tak špatnou bilanci (devět výher, čtyři remízy, sedmnáct porážek). Z posledních pěti výletů na půdu Hříbat posbírali Vlci pouze dva body.

Hostům sice nebude chybět kanonýr Bas Dost, také jemu se však daří mnohem lépe doma než venku, kde letos zatím neskóroval. Kouč Dieter Hecking bude postrádat pouze zraněné Felipeho, Knocheho a Luize Gustava. Schubertovi zase chybí gólmanská jednička Yann Sommer, který se zranil proti City a bude nahrazen Tobiasem Sippelem. Kromě něj už na domácí marodce figuruje pouze Martin Stranzl.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sippel - Jantschke, Christensen, Dominguez, Wendt - Dahoud, Xhaka - Herrmann, Johnson - Raffael, Stindl
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Dante, Rodriguez - Guilavogui, Arnold - Caligiuri, Kruse, Draxler - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 3.40 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hannover 96 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Hannover si minulý víkend připsal druhý bod v sezoně, když obrana nepovolila silnému Wolfsburgu více než jeden gól. Michael Frontzeck tak doufá, že se na tento dobrý výsledek podaří navázat.

A vlastně nejen on. I proto, že pořád platí, že severoněmecký klub ještě nikdy neuhrál ze sedmi duelů pouhé dva body. Derby však bývají specifická i v případě, že se v nich představí týmy, které nepocházejí z jednoho města. V posledních letech měli navrch hráči Werderu, ovšem poslední dvě vzájemná utkání skončila remízou.

"Proti Wolfsburgu jsme byli velmi aktivní. A jsem předsvědčený o tom, že pokud by se nám podařilo zopakovat stejný výkon proti Brémám, měl bych z toho velkou radost," nechal se slyšet brankář Ron-Robert Zieler. Jeho slova pochopitelně sdíleli i spoluhráči Artur Sobiech a Marcelo, který však neopomněl upozornit na skutečnost, že v Bundeslize neexistují snadné zápasy!

Své o tom velice dobře vědí v Brémách, jelikož ty nestačili ani na Ingolstadt, ani na Darmstadt, ani na Leverkusen. Nula bodů ze tří posledních utkání je počin, který se nepovedl žádnému jinému týmu. Pro Werder to znamenalo pád do druhé poloviny tabulky, avšak Viktor Skripnik si zatím může být svou pozicí jistý. Do hry se navíc vrací Fin Bartels, jenž pykal za vyloučení v duelu s Darmstadtem a na Hannover se velmi těší. Že by se tedy konečně střelecky prosadil?
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Schulz, Sorg - Schmiedebach, Sané - Andreasen, Karaman - Kiyotake - Sobiech
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, S. Garcia - Fritz, Fröde, Junuzovic, Öztunali - Ujah, Bartels
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Hertha Berlín si užívá dobrý start do sezony. Ovšem ani Hamburg si nevede marně. Oba týmy dělí jeden jediný bod. A i to je jedním z důvodů, proč tenhle střet slibuje atraktivní podívanou.

Mírným favoritem zůstává nejen podle německých médií domácí celek. Ten pod vedením Pála Dárdaie předvádí přeci jen vyrovnanější výkony, obrana působí jistějším dojmem a hráči do ofenzivy málokdy působí bezradným dojmem. HSV navíc naposledy procedilo balon do sítě Staré dámy před více než třemi lety!

"O této statistice samozřejmě víme, ale každý zápas je jiný a já věřím tomu, že se proti Herthě konečně střelecky prosadíme," prohlásil Lewis Holtby, jehož zřejmě Bruno Labbadia odsune na křídlo a do středu záložní řady dostadí Aarona Hunta. V brance kvůli zranění Adlera zůstává Jaroslav Drobný. Nejistý je také start Emira Spahiće, místo něhož nastoupí buď Gojko Kačar nebo Brazilec Cléber.

To trenér klubu z hlavního města Německa musí nasadit do hry poněkud improvizovanější sestavu, neboť zraněných fotbalistů jeho kádru přibývá. Český záložník Vladimír Darida mezi ně ovšem nepatří, tudíž může směle doufat v další přesnou trefu. Ta minulá znamenala remízu 1:1 v zápase s Eintrachtem Frankfurt.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Weiser, Stark, Lustenberger, Plattenhardt - Haraguchi, Skjelbred, Darida, Cigerci - Kalou, Ibisevic
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobny - Diekmeier, Djourou, Spahic, Ostrzolek - Diaz, Ekdal - N. Müller, Hunt, Ilicevic - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
TSG Hoffenheim - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Hoffenheim se po sedmi odehraných mačích nachází přesně na opačné straně tabulky, než na které by si to vedení představovalo. Stuttgart zůstává ještě o dva body nazpět, nicméně to vzhledem k průběhu minulé sezoně není nic překvapivého.

Pět zápasů čekali Švábové na první výhru v sezoně. TSG dokonce ještě o devadesát minut déle. Díky dvěma brankám Vollanda a jedné Jonathana Schmida vyloupil celek Markuse Gisdola WWK Arenu v Augsburgu. A co víc - do té doby se hráči dokázali prosadit maximálně jednou, což bylo tak akorát na remízy s Darmstadtem a Dortmundem.

Určitě není bez zajímavosti, že hned polovinu z dosavadních osmi vstřelených gólů Hoffenheim zaznamenal v úvodní čtvrt hodině. A neuškodí si připomenout, že Vollandova trefa proti Bayernu byla vůbec tou nejrychlejší ve třiapadesátileté historii Bundesligy. Hosté ze Stuttgartu alespoň vědí, že je třeba se koncentrovat už od úvodního hvizdu.

Tým z města proslulé automobilky měl doposud k dispozici 56 rohových kopů (nejvíce ze všech), leč nikdo z hráčů neobjevil způsob, jak z této standardní situace přelstít soupeřova brankáře. Zornigerovi navíc přibývají vrásky kvůli zraněným svěřencům, jejichž řady se rozšířily o kapitána Christiana Gentnera, jenž pokaždé patřil na hřišti k nejaktivnějším. Hosté tedy podle všeho nebudou mít s domácími snadné pořízení.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Süle, Bicakcic, Toljan - Schwegler, Polanski - Rudy, Schmid - Volland, E. Vargas
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tyton - Klein, Sunjic, Baumgartl, Insua - Serey Dié, Gentner - Harnik, Didavi - Ti. Werner, Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.75 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Ingolstadt 04 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Eintracht Frankfurt zajíždí do ingolstadského Audi Sportparku s cílem uhrát dobrý výsledek. Nebojácní domácí však budou striktně proti.

Ačkoliv jejich stánek je pro ně spíše zakletý. Zatím tu nedali ani gól, pět jich inkasovali a uhráli jediný bod za remízu (byť určitě cennou) s Wolfsburgem. To na soupeřových hřištích, to je docela jiná písnička. Dokonce ani vedoucí Bayern Mnichov na nich nenasbíral deset bodů! "Nedokážu si vysvětlit, proč se nám doma nedaří. Snad se nám tuhle sérii podaří v sobotu zlomit," řekl trenér Ralph Hasenhüttl.

Zatímco jeho obranná řada pracuje ještě vcelku obstojně, útočníkům se daří pramálo. Pouze čtyři vstřelené branky v sedmi zápasech představují nejchabější bilanci ze všech osmnácti účastníků nejvyšší německé soutěže. Více příležitostí by tedy mohl dostávat Elias Kachunga, který v minulé sezoně díky svým kvalitním výkonům celkem dlouho držel Paderborn nad vodou.

Ve Frankfurtu zase aby už pomalu začínali být nervóznější před každým výjezdem ven, protože z posledních patnácti zápasů (pochopitelně v součtu s minulou sezonou) vyhráli Vehovi svěřenci jeden jediný, přičemž hned v šesti z minulých šesti případů nedali ani jeden gól! V Ingolstadtu se tedy očekává vyrovnaný duel.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - Levels, M. Matip, B. Hübner, Suttner - P. Groß, Roger, Morales - Lex, Hinterseer, Leckie
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Ignjovski, Russ, Abraham, Oczipka - Reinartz - Aigner, Hasebe - Stendera - Meier, Castaignos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.25 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SV Darmstadt - 1. FSV Mainz 05  (pátek 20:30)
V německé Bundeslize se veškerá víkendová pozornost soustředí na nedělní šlágr mezi Bayernem a Dortmundem, už tradiční páteční předehrávka však nabídne jeden bezpochyby zajímavý střet - v lokálním derby se nováček z Darmstadtu utká na vlastním stadionu s Mainzem. Domácím se zatím daří nad očekávání dobře a rozhodně nebudou chtít svoji úspěšnou sérii přerušit..

Skromný klub sice nepoutá tolik pozornosti jako další prvoligový debutant z Ingolstadtu, přesto však stačil v sedmi kolech nastřádat úctyhodných deset bodů a všichni už nyní dobře vědí, že porazit jej není vůbec jednoduché. Zatím se to povedlo pouze Bayernu, který je ovšem přeci jen někde jinde. Jinak dokázal Darmstadt uhájit svoji čest proti Schalke (1:1), Leverkusenu (1:0) a dokonce i Dortmundu, na jehož půdě minulý víkend heroicky remizoval 2:2. Svěřenci Dirka Schustera na půdě vysokého favorita dokonce vedli, i konečný bod však pro ně má cenu zlata.

Pro Darmstadt šlo už o čtvrtý nerozhodný výsledek, dnes však bude remízový král Bundesligy doufat ve vítězství. Ještě nikdy se tento klub nenacházel v tabulce výše než na současné deváté příčce, proti Mainzu tak bude mít motivaci vystoupat ještě výše - dočasně se může vyšvihnout dokonce na čtvrté místo. Plus, samozřejmě, jde o derby, centra obou měst od sebe dělí pouze 31 kilometrů, takže o snahu by skutečně nouze být neměla.

Zatímco domácí zažívají snový start do sezony - dokonce mají jeden z nejefektivnějších útoků celé soutěže, spolu s Bayernem a Dortmundem - Mainzu se zatím daří spíše střídavě. Loni byli der Karnevalsverein po sedmi zápasech stále neporažení, letos padli už čtyřikrát, což jim stačí na dvanácté místo a devět bodů. Na druhou stranu se v jejich případě nedá mluvit o nějaké krizi; sice momentálně mají na kontě dvě prohry bez vstřelené branky v řadě, za soupeře však měli Bayern (0:3) a Leverkusen (0:1). V případě dnešního úspěchu navíc mohou přeskočit soupeře v tabulce a dotáhnout se na pohárové příčky.

Oba trenéři mají k dispozici prakticky kompletní kádry; na domácí straně chybí pouze zraněný Platins (stehno), hosté hlásí dvě absence, Freie (stehno) a Sota (koleno). Jinak jsou na velké derby všichni připraveni.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz - Niemeyer, Gondorf - Heller, Rausch - Rosenthal - Wagner
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Balogun, Bungert, Bell, Bussmann - Baumgartlinger, Latza - Clemens, Malli, De Blasis - Muto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.25 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov770023:321
2.Borussia Dortmund752021:617
3.Schalke 04751110:516
4.VfL Wolfsburg733110:812
5.Bayer Leverkusen74037:812
6.Hertha BSC73228:811
7.1. FC Köln732210:1211
8.FC Ingolstadt 0473224:611
9.SV Darmstadt72418:910
10.Hamburger SV73138:1010
11.Eintracht Frankfurt723213:99
12.1. FSV Mainz 0573049:99
13.Werder Brémy72147:127
14.Borussia Mönchengladbach72059:156
15.TSG Hoffenheim71248:125
16.FC Augsburg71157:124
17.VfB Stuttgart71069:173
18.Hannover 9670256:162
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30SV Darmstadt - 1. FSV Mainz 05
sobota 15:30Borussia Mönchengladbach - VfL Wolfsburg
neděle 15:30Schalke 04 - 1. FC Köln
neděle 17:30Bayern Mnichov - Borussia Dortmund

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (258)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zas podle me ty tipy dava nejakej Lojza, Mohuz v Darmstadu jasna dvojka, i hcp verim

1:3,

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Trest od UEFA s velkou pravděpodobností dostane Borussia Dortmund. Fanoušci vestfálského celku během utkání Evropské ligy na hřišti PAOKu Soluň (1:1) házeli na trávník dýmovnice, načež o poločase dostalo BVB varování ohledně možného ukončení zápasu. "

Reagovat
smazaný uživatel

Zvláštne, že niekde v Grécku, kde vieme ako to bežne vyzerá, nabehnú takýmto spôsobom na fans kvôli dymovniciam....buď tam bolo niečo viac, alebo sa chceli domáci usporiadatelia ukázať pred UEFOU. Trest by však mali dostať (a aj dostanú) aj domáci, za ten nábeh PAOKu na plochu a pokus o atak hosťujúceho sektora. Ani tak neriešim, že to bude trestané, skôr čakám, či sa UEFA odhodlá k uzatvoreniu štadióna, prípadne zákazu výjazdu a pod.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Mainz ty nekopy musí porazit. Neexistuje, aby zase nějak ubránili a uhaluzili nějaké body

Reagovat
db18

Budou obírat jen ty silné. (ale ne nejsilnější)

Reagovat
stas87

Tak dneska vazne premyslam ze na to pozerat nebudem,cakam absolutnu nudu a ostre,agresivne zakroky.Bohuzial,ani 2.BL neponuka nejaky slager,asi zapnem Arminiu,tu som tento rok este nevidel.

Reagovat
db18

Dneska je to solidní výběr - Darmstadt nebo Baník Ale kvůli stadionu zapnu Lilie... dokud ještě jsou v lize.

Reagovat
Kily

jojo, taky se nemůžu rozhodnout, co si pustím po hokeji

Reagovat
smazaný uživatel

Já si samozřejmě pustím Baník. Ale u toho budu degustovat jedno kvalitní víno neb na to už se nedá dívat střízlivýma očima, že jo...

Reagovat
Kily

já nejspíš taky, pokud bude hokej pokračovat jako do téhle chvíle, tak si budu potřebovat alespoň o ten kousek zvednout náladu uvědoměním si, že u nás v republice je pořád ještě jeden prvoligový sportovní klub, který je veden hůře

Reagovat
smazaný uživatel

do mrtvol se nekope.

Reagovat
Kily

vím, sorry

Reagovat
smazaný uživatel

ale dnes sem četl nějak internet, tak článek o Průchovi. Za a), je mu je 32? A za b) čtyři roky nehraje ?

Já ho pamatuji v té lajně mláďat v PCE a v NYR, ale to už je asi dlouho, co ?

Reagovat
Kily

no wikipedie mi řekla, že mu je už 33 jak dlouho nehraje, to fakt netuším, mě naštval stejně jako spousta dalších primadon, když se vykašlal na MS 2010, od té doby ho ani moc nesleduju, i když jako čtyři roky mi přijdou až moc. Jako mladý ucho byl ale super, tehdy mu to sedlo v baby-line a pomohl mu samozřejmě Jarda, díky kterému šel k Rangers

Reagovat
smazaný uživatel

Hokej Litvínov - Boleslav?

Reagovat
db18

Po včerejšku ti říkám: Možná by to chtělo něco silnějšího. (i když by to neměl být kolotoč jako včera, ale břečka z obou stran )

Reagovat
smazaný uživatel

On hrál včera Baník, něco mi uniklo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Po 10 minutách jdu vytáhnout poslední rum z Kuby, tohle je horší než sem čekal, to nemůžu vidět střízliv.

Reagovat
Kily

jako zvolni, hokej vypadá tak, že bych mohl dostat nápad tohle trumfnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jak hráli Lilien předchozí zápasy? Znám jen výsledky a to že spíš brání (ale nevím zda to takbylo v 2. BL). Četl jsem ale i pozitivní ohlasy.

Reagovat
stas87

S Werderom chceli viacej vyhrat,urvali to ale futbalove to nebolo.Mne nevadi ze brani,vadi mi ze pri minimmalnom kontakte idu okamzite k zemi,do hlavicky ani nejdu,len sa zohnu a zasa cakaju na kontakt a odpiskanie faulu...to nema s futbalom nic spolocne.Futbalovo su asi na urovni lonskeho pristavu=najhorsi tim cisto po futbalovej stranke.Bojovnostou ale patri vysoko co je pochopitelne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden hráč šel schválně pod vysokou nohu aby se pískal faul... Je to strategie k výhře, ale ne fotbal. Otázka je, zda fans chtějí víc výsledek nebo hezký zápas.

Jak hraje Ingolstadt?

Chtěl bych se zeptat, který tým hraje nejlíp v poměru zázemí:fotbalovost, ať vím koho sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Ingolstadt hraje väčšinou ešte viac nesympaticky ako tu mnohí opisujú Darmstadt. Mne zase hra Darmstadtu až tak nevadí, resp. prevládajú u mňa skôr tie pozitíva Darmstadtu - čaro tej zrúcaniny/štadióna, viac ako polovička štadióna celý zápas stojí, všetko je modré, ľudia žijú s klubom, super atmosféra, zaujímavé typy hráčov ako Heller a Sailer. V 2.BL čo som videl pár zápasov tak nikdy neboli nejak o moc lepším tímom v zápasoch, dokázali premeniť svoje šance a v defenzíve toho moc nepustili. Ich proste zdobí bojovnosť a podpora od fanúšikov. Keď si pozrieme, aké výdavky mal Darmstadt počas leta, tak môžme byť radi za to, čo predvádzajú a že nie sú odpadlíkom.

Ingolstadt hraje po postupe dosť strašne, prvé 3 zápasy vonku vyhrali 0:1 čo hovorí za všetko. Bránia a keď sa darí tak ubránia a ešte aj pridajú gól....ale už im šťastie dochádza mám pocit. Viac verím na záchranu Darmstadtu, ktorý dokáže dať viac gólov v zápase a ukázať viac futbalovosti a zdobí ho väčšia podpora od fanúšikov, čo v Nemecku môže kľudne rozhodovať a aj rozhoduje.

Inak dnešný zápas Darmstadtu som práve nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě by mě zajímalo zda obranářské týmy hrály stejně i v 2. lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdá se že stačí dát obranářüm dva rychlé góly a je po nudě.

Reagovat
smazaný uživatel

Kicktipp everybody!

Reagovat
smazaný uživatel

No dnes môj prvý nestihnutý zápas, ale aj tak by som 2-ku nedával určite, takže pohoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra se zase nehraje od 18:30? Přitom zápas Gladbach-Wolfsburg se přímo nabízel a od 15:30 Hoffe-VfB.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tomu tiež nechápem čo to stvárajú. To má byť takto každý týždeň v ktorom sa bude hrať EL? Tak to je super ťah voči konkurencii...

Reagovat
Kily

to už si ti přebyteční rozhodčí dělají prdel

Reagovat
Kily

justiceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
smazaný uživatel

bozi mlyny celkem jako.. a tomu simulantovi dozivotni distanc,to samy rozhodci,protoze tohle pisknout, to je moc

Reagovat
stas87

Wagner. Ten Darmstadt je hnusny kopacsky tim bez spetky sympatie.Dobre ze pojdu dole,Fürth aj SCP daleko sympatickejsi.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Tebe je Darmstadt sympatickejsi ako Paderborn?

Reagovat
db18

Ano.

Reagovat
stas87

Si cudny.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne tiež a dodám, že dnešný zápas som nevidel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
stas87

Ou jee,kral spanielskych sasov dorazil. Tak co mu sa tak jebnuto smejes teraz?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem člověk, který nemluví sprostě... ale teď jsem měl chuť použít několik nemálo "ostrých" slov na adresu těch modrých ocasů!! Neskutečná banda zoufalců, kteří si svůj nedostatečný fotbalový um kompenzují simulováním, poleháváním a zdržováním!! Heller je z nich snad největší svině!!

Tohle prostě s fotbalem nemá nic společného.... i když tu penaltu nakonec nedali - tohle je smutné...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Ved ma pravdu,oni nikoho neprehraju,okrem nakopov na Wagnera a Rauschovej lavacke nemaju nic.Strkat,faulovat,valat sa..za posledne roky toto v BL nebolo a dotiahli to sem akurat tak Darmstadt a Ingolstadt.Fürth dal BL hracov ako Geis,Klaus ci Brosinski,tito nemaju jedineho mladika ktoremu by dali sancu.Pozlipepovany tim vysluzilcov co si inde BL nemali sancu zahrat.

Reagovat
Rudnevs

No ja mám Darmstadt rád za ten tohtoročný prestupový ťah ked kúpili Rosenthala, Wagnera, Rauscha, Garicsa, Niemeyera, Vrancica... Iba za 500 tisíc. Je logické že sa chcú zachrániť a ked nemajú futbalovejší spôsob tak používa takýto spôsob. Oveľa viac mi prekáža ten štadión aj ked dory99 vravel že budú stavať nový. Heller vletel do BL ako raketa - už má aj vlastnú pieseň aj ked úplný nováčik to nie je pamätám si že niečo odohral za Frankfurt. Čo si pamätám oni postúpili dosť zo šťastím malo ísť hore FCK. Tie posledné dve vety si úplne vystihol tiež mám názor že je to tím zložený z odpadlikov. K Fürthu by som doplnil ešte aj Grüna a Priba. Ingolstadt má naopak tím zložený z mladíkov a 2. BL vyhrali suverénne dalo by sa čakať že budú hrať futbalovo lebo kvalita tam je, opak je pravdou hrajú rovnako ak Darmstadt. Oni ale BL dajú dostatok hráčov určite pôjdu preč Leckie, Kachunga, Groß alebo Lex. Štadión je pekný zaujímavý, fanúšikovia takmer žiadny . Ktovie možno toto je cesta ako sa udržať v BL, sympatickov cestou to skúšali St.Pauli, Braunschweig, Fürth, Paderborn a neviem čo všetko a spadli - uvidíme na konci sezóny

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne si to zhrnul, súhlasím. Inak k tomu štadiónu - ja neviem či budú stavať nový alebo rekonštruovať tento, to tu písal niekto iný.

Reagovat
Rudnevs

Diki nech uz zo štadiónom urobia čo chcú tak nech idú do toho - toto je hrôza. Aj ked asi si počkajú či nespadnú lebo to by potom nebolo potrebné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

2. gól byl luxusně vypracovaný.

Reagovat
Kily

no, no, byl pěkný, stejně jako ten první a první v minulém kole v Dortmundu, ale jako jedna narážečka tam maximálně splňovala požadavky pro označení náhodná

Reagovat
smazaný uživatel

pche.. luxusně vypracovaný gol uvidíš v neděli v Arroganz aréně

Tady tohle bylo minimálně s jednou tečí/odražením od soupeře..

Reagovat
db18

To si piš - Douglas tam něco doveze

Reagovat
smazaný uživatel

nevím proč, ale nějak nám věřím, že neprohrajeme

Reagovat
stas87

Jasna jednotka,bohuzial.Defenziva Bayernu je o stupen lepsia ako vasa,ofenziva na rovnako.A ni maju Lewu vo forme. Ak Bayern vyhra,bude mat rekord ci ho len dorovna?

Reagovat
smazaný uživatel

No... snad se pleteš. Já říkám..sám nevím, proč nám věřím. Ne, že bychom neměli formu...to ne, ale Bayern má megaformu, hraje doma, měl o 2 dny více odpočinku atd. atd..

Co se týče defenzivy Bayernu, tak o ní nejsem až tak přesvědčený... uvidíme, jak ji prověří MARK

Reagovat
db18

Pro vás hraje pouze fakt, že se Bayernu dlouhodobě nedaří v době Wiesn, ale to pod Pepkem taky už neplatí.

Reagovat
smazaný uživatel

A fakt, ze s vami už dlouhodobě hrajeme vyrovnané partie..

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že zdržovali víc než Mainz. Ale taky nechápu, jak je možné, že Mainz měl v pol. víc faulů. Až na tu penaltu a jednu žlutou myslím sudí nechybovali.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: nevíte někdo kde stáhnout funkční pc patch na PES2016. Stačí mi PL dresy a BL.

Reagovat
smazaný uživatel

www.pes-patch.com

www.pesedit.com

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz zaslouženě vyhrál (přál jsem Darmstadtu). Prvních 20 minut hrál o dost lépe. Imho hra Mainzu paradoxně Darmstadtu pomohla, jinak by asi pořád čekali na brejky, přitom hrát dopředu umí. A ta penalta... Komentátor to řekl dobře - za výkon by si Lilien bod zasloužili, ale ne simulantstvím.

Reagovat
smazaný uživatel

Dik za vystížný a stručný súhrn, ešte idem čeknúť zostrih. To je to, že zápasy začínajú za stavu 0:0 a to Darmstadtu celkom stačí aj po 90.minútach zrejme

Reagovat
smazaný uživatel

Rado se stalo. První letosni zápas který jsem se díval, a ne jen o něm četl, takže můžu hodnotit.

Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tá penalta Takto. Otázka je či ho fakt aj trafil a on sa potom proste hodil o zem alebo ho ani netrafil. Podľa tých opakovačiek to vyzeralo, že Caldirolu to do členka trafilo, potom sa pádu ani moc nečudujem. Dnes proste je doba, kedy v tejto možnosti pri tomto stave a v tom čase ktorý svietil padne 8 z 10 hráčov, šialené, ale je to tak. A keď čítam nejaké knihy o histórií, tak nemám pocit, aby takých momentov nebolo v histórií, práve si myslím, že sa to robilo furt...len teraz máme detailné opakovačky a vyjde to do sveta viac najavo. Ako hnus, ale ak ho trafil, tak ten hráč nemôže dostať ani žiadny dodatočný trest za simuláciu ani nič podobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak tie góly Darmstadtu, sú furt také vydarené a dobre sa na nich pozerá, neviem ako to robia. Hlavne Hellerove, ale dnes aj tá akcia pred druhým gólom je pekná a jednoduchá. A Hellerove góly sú proste neskutočné, nech je čo chce, ale jeho šprintik a zakončenie sú famózne. Skúste zhodnotiť nestranne prosím

Reagovat
smazaný uživatel

Napadlo vás taky že Wagner tu penaltu nedal schválně kvůli fair play?

Reagovat
Kily

mě určitě ne a vede mě k tomu hlavně jeho reakce po závěrečném hvizdu, když se ho spoluhráč snažil utěšit, byl evidentně naštvaný, že tu penaltu nedal

Reagovat
db18

Tak jestli se mu hráči Mainzu vysmáli, tak bych byl nasraný, i kdybych ji naschvál nedal. (penaltu jsem ale už neviděl, tak nevím )

Reagovat
smazaný uživatel

Keby ju chcel naschvál nedať resp urobiť gesto fair-play, tak ju kopne po zemi aspoň 5 metrov vedľa. Po penalte vyzeral naštvane takže zrejme žiadne fair-play

Reagovat
adalbertus

Hertha

Reagovat
db18

Na MDR poběží konference Hansa - Dynamo/Halle - Aue

...první zápas navíc dává NDR na svých stránkách (Hansa bude mít zavřený kotel, tak nevím, jestli se příznivci přestěhují za druhou bránu, nebo nepřijdou vůbec) a na swr.de by pak mělo být možné sledovat zápasy Aalen - Münster a Stuttgarter Kickers - Großaspach

Reagovat
Kily

jsem ani nikde nekoukal, jak na to jejich ultras zareagovali, každopádně jsem tak nějak rád, Dynamo schytává od disciplinárky jeden trest za druhým a podoba dalšího v případě dnešního bordelu by mohla směřovat k tomu, co se v DD bude konat za čtyři týdny

Reagovat
Kily

Benyamina, Jänicke a hlavně teda ta svině Erdmann

Reagovat
smazaný uživatel

čo bude o 4 týždne?

Reagovat
Kily

Magdeburg

Reagovat
smazaný uživatel

Striedajú to na MDR alebo ako? Idem práve zapnúť 2.polčas. Inokedy idú v sobotu aj 3 zápasy naraz na rôznych kanáloch a teraz len na 1 programe a 2 zápasy

Reagovat
db18

Většinou to střídají v pravidelných intervalech, když je pak v jednom utkání něco zajímavějšího, tak s tím chvíli počkaji, dokud se to neuklidní a pak kdyžtak přepnou (případně přepnou jen na gól, kdyby padl v druhém utkání), já byl ale přes první poločas na zahradě, tak nevím, jak to je teď - ale Aue tam teďka vidím poprvé (co jsem mezitím občas mrknul na stav)

Reagovat
stas87

Wiedwald - Theo, Galvez, Vestergaard, S. Garcia - Fritz, U. Garcia, Grillitsch, Juno - Ujah, Bartels.

To mi hned dvihlo naladu,snad svoju sancu nepremarni.Sklamanie ze nehra Fröde,je v acku ale v zaklade sancu este nedostal a dneska by mu to sedelo.

https://pbs.twimg.com/media/CQZLnc5WcAEljF1.jpg

Haraguchi po tej hroze opät v zaklade,to iste Kalou..

https://pbs.twimg.com/media/CQZHK2tWwAAbXdS.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CQZIwUhWwAA2Xyl.jpg

Toljan na LV,Kevin zasa na lavicke..asi obe strany zacinaju lutovat..

https://pbs.twimg.com/media/CQZIY7WWgAAf8Wb.jpg

Unsere Startelf:Hradecky, Hasebe, Russ, Zambrano, Oczipka, Reinartz, Stendera,Ignjovski, Castaignos, Meier,Aigner

Takze Eintracht vyhra,kopyto na lavicke.

https://pbs.twimg.com/media/CQZIfgBUwAQmnkY.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CQZGQwrW8AAUOGQ.png

Sommer zraneny?

Reagovat
Rudnevs

Sommer má rozbitý nos, Sippel v základe

Reagovat
db18

Harnik

Reagovat
Arne

Nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

lepsi jak ty trapny chorea na uprchliky v prakticky celym ostbloku

Reagovat
db18

Doufám, že Wolfsburg dostane pěkně na budku, když už to dává ES2

Reagovat
PavlíčeQ

Zatím to tak úplně nevypadá

Reagovat
db18

... 2:0 stačí

Reagovat
smazaný uživatel

MDR nestíha vôbec ten záver, ani jeden zo záverečných gólov sme nevideli live

Reagovat
smazaný uživatel

Noo tak predsa len sme jeden stihli live. Poisťovací od Dynama na 1:3

Reagovat
OnderCZ

Hm, teď Kadeřábek nic moc hozeným autem pomohl založit akci Stuttgartu, která málem skončila gólem.

Reagovat
Rudnevs

Založiť šancu pre VfB znamena oddýchnuť si a zasmiať sa ako tí dementi netrafili bránu.

Reagovat
OnderCZ

Jinak ale nehraje dneska zatím špatně.

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda, bohužel..

Reagovat
Error

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
OnderCZ

Vargas Pěkný, škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Vargas, Tyton oba nádherně

Reagovat
stas87

Kind aj Bader striedavo odchadzaju a prichadzaju pozerat zapas.Kind ako keby cakal na zazrak. Poslednou dobou prve polcasy v sobotu od 15:30 nie su golove. Snad sa to zlepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

za 255 minut v tuhle chvili sobotnich zapasu uctyhodne dva goly... jeste vetsi stadiony si postavte a hrejte na bez golu

Reagovat
smazaný uživatel

270 minut fotbalu.. sport pro lidi

Reagovat
OnderCZ

Věděl jsem, že se tady objevíš a o těch gólech napíšeš.

Reagovat
smazaný uživatel

že jsi nic nenapsal ohledně toho včerejšího zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Súťaž s najvyšším priemerom gólov na zápas v Európe posledných minimálne 5 sezón: Bundesliga

Reagovat
smazaný uživatel

Mam takovej novej poznatek,koukam na satelitni prenosy z bundesligy,nemuze to vlastne prevazne zadne nastaveni souviset s penezmi za reklamu? vsechno presne nalajnovane?

Reagovat
db18

Už tam máš minimálně 2x +3 minuty

Reagovat
OnderCZ

Vypadá to, že do hry půjde Kliment. Třeba to gólovou impotenci protrhne zrovna on.

Reagovat
OnderCZ

Reagovat
db18

A Ferati Jdu si hledat stream na VfB (a už padl gól) Kliment

Reagovat
db18

Arianit už má taky asistenci

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

s konecnou platnosti uz me u bundesligy nikdo neuvidi,protoze odmitam sledovat tuhle zumpu co se z tak skvele souteze stala

Reagovat
smazaný uživatel

Kliment

Reagovat
REPLIKATOR

Kliment

Reagovat
PavlíčeQ

Trenér Wolfsburgu na tribunu

Reagovat
10

Nordveit gól jako kráva

Reagovat
PavlíčeQ

Nordweit hezky

Reagovat
db18

Reagovat
REPLIKATOR

Brankář Stuttgartu

Reagovat
smazaný uživatel

Zac Tyton

Reagovat
db18

Tyton Ale úžasný hod od Baumanna

Reagovat
db18

Paráda Traoré

Reagovat
PavlíčeQ

Gladbach hotovo

Reagovat
Rudnevs

Håvard! A hned aj Traore

Reagovat
smazaný uživatel

Bartels

Reagovat
Rudnevs

Hsv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Baumi hned asistence

Reagovat
db18

Rodriguezovi se z toho už musí točit hlava, jak kolem něj a přes něj v posledních minutách všichni chodí.

Reagovat
DieFohlenBMG

neskutečný

Reagovat
smazaný uživatel

Timo krásně ale pak měl ještě tutovku a mohl rozhodnout

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andycek1

WOlfsburg je strašne slabý podla mňa nemožem si pomoct. Naspat pojde stara dobra trojka Bayern, BvB a S04 a či sa vspameta WOlfsburg alebo Leverkusen to potiahne ale najradšej by som tam videl niekoho ineho

Reagovat
smazaný uživatel

Kiežby sa vrátili na horné pozície kluby ako HSV, Brémy, Stuttgart a pod.

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andycek1

Uz dobrych par rokov su v srackach. Stuttgart hra dobre hovno im to pomoze, HSV moze byt rado ze este je v BL a k Werder je rad za stred. Gertha tam pojde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Vedad chytl druhou mizu v Berline

Reagovat
stas87

Reagovat
Rudnevs

OT Hoffe má nového sponzora?

Reagovat
stas87

Tak to je slusny start v Leipzigu...penalta jasna a redka tiez.Len livesport ako si nema faulujuceho hraca v zaklade ale na lavicke. Selke zatial vybojoval penaltu a teraz pridal dalsi gol.

Reagovat
OnderCZ

A je tam třetí. Čekal jsem trochu vyrovnanější zápas dneska.

Reagovat
stas87

V tipovacke som mal 4:0. Tazko hrat o postup ked ma tim aktualne skore 19:20 za 10 zapasov.

Reagovat
stas87

Tak uz Selke druhy gol..Der Club na rucnik,uplne.

Reagovat
Pipo123

A já som sa čudoval že čo tam je taký kurz, len 1,6

Reagovat
stas87

Ked uz si tu..mam na Neapol X2,nie je to dufam chujovina a nevyjebu so mnou vecer,nie?Okrem ineho verim dnes Bayernu,Molde,Midtjyllandu a na Bazilej mam X2,na AIK mam 1X.

Reagovat
Pipo123

Já osobne si myslím že AC vyhraje, respektívne ten kurz na Neapol je na hovno, do toho by som asi nešiel, ale jo neprehra Neapolu je pravdepodobná, ale niečo mi vraví že AC dnes vyhraje. Inak Bazilej mám aj já, dokonca v hcp o dva góly, to isté aj Bayern som dal

Reagovat
stas87

Vogt sedi. To prisiel Stöger na Schalke vyhrat?

Reagovat
monty25

Já už řval gól po té Huntelaarově hlavičce do boční sítě...

Reagovat
monty25

To je šancí a nic...

Reagovat
smazaný uživatel

ale Modeste měl snad největší

Reagovat
monty25

Nebo Bittencourt...

Reagovat
monty25

Tak Modeste dává gól do šatny.

Reagovat
stas87

Krasny moment teraz,je nadherne vidiet ze Neustädter nie je stoper..ak by bol,vsimne si Modesteho skorej a v zaciatku nabehu bezi ku nemu a nie na druhu stranu.To malicke zavahanie uz nestacil zobrat spät a Modeste skusene trafil.

Reagovat
smazaný uživatel

jednou clovek vsadi na Schalke.. boze

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna dneska... to se dalo čekat, že Köln bude kousat

Reagovat
smazaný uživatel

Kousat jo, ale ze jim da gol do satny

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Thiago, Martinez, Lewandowski, Costa, Alonso, Boateng, Götze, Lahm (K), Müller, Alaba

Reagovat
stas87

Vitazna.

Reagovat
smazaný uživatel

taky čekám no.....ale bvb ještě nezveřejnil

Reagovat
stas87

Tak trosku som ocakaval Kimmicha. Kedze na druhej strane dost mozno bude hrat Weigl..a Joshuu v tyzdni chvalil az moc.

Reagovat
smazaný uživatel

já doufám... i když by mě nepřekvapilo, kdyby dneska právě seděl..

Reagovat
stas87

V Grecku Weigl hral?Zapas som nevidel,len goly.

Reagovat
smazaný uživatel

hrál.. ale střídal už kolem 65. minuty

Reagovat
smazaný uživatel

se uz uplne pomatl, davat Thiago s Lewandowski na stopera

Reagovat
smazaný uživatel

inovátor

Reagovat
smazaný uživatel

Bürki – Piszczek, Hummels, Bender, Sokratis – Weigl, Gündogan – Castro, Kagawa, Mkhitaryan – Aubameyang

Reagovat
smazaný uživatel

bez ofenzivních krajů Ginter, Schmelzer a bez Marca - tak to je v pytli!!

Reagovat
smazaný uživatel

A Manni na stoperu... ajajaj... už přestávám věřit, to šlo rychle

Reagovat
smazaný uživatel

Vitezna

Reagovat
bayern987

To jsou zranění?

Reagovat
smazaný uživatel

nejsou, to je na tom to nejvtipnější ale potom nechápu, proč jako Gintera a Schmelzera v Řecku šetřil

Reagovat
bayern987

Divný...

Reagovat
smazaný uživatel

Čo to je ako pome DORTMUND! Heja BVB

Reagovat
Ángel di María 22

WAS?

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke, do pici, hrajte neco!

Reagovat
monty25

Do plných to Schalke nejde...

Reagovat
monty25

Tak to je konec. Köln dá góla pomalu ze všeho...

Reagovat
smazaný uživatel

jasna penalta do pici

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt curaci zamrdany..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu proč se všichni snaží přejít tu obranu solo místo vykombinování (a že na to prostor je). Ty centry jsou naprostá zoufalost... Ale když něco nejde, tak přece dělám to samé dokola

Reagovat
monty25

Schalke do plných prostě neumí. Podobné to bylo, když prohrávali doma s Darmstadtem, kde teda aspoň vyrovnali... Ale doma prostě nesmí dostat první gól, jinak je problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale takhle by to fungovat nemělo. Snad se na takovou situaci musí připravit a nedělat rozhodnutí z frustrace..

Reagovat
monty25

Tak tohle si ale fakt nezasloužíme. Lekce z produktivity

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně zasloužíme... Takhle to přece hrát nejde. Vybral bych tak 10 akcí, kde hráč s míčem stojí a drží ho, místo aby ho rychle předal volnému hráči a pak to dá na obsazeného nebo se snaží projít sám

Reagovat
monty25

No jo, ale rozhodně nejsme o tolik horší, abychom prohrávali 0:3. To prostě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší tohle, než aby to skončilo 0:1 a pak si řekli "no měli jsme smůlu, hráli jsme co jsme mohli". Takhle se snad na to aspoň pořádně kouknou a uvědomí si, co bylo špatně (a dělo se to i předchozí zápasy, ale tam jsme se do takové situace nedostali)

Reagovat
monty25

Jasně, v některých zápasech jsme ty šance soupeře přežili a pak sami udeřili... Ale o tom to prostě je. Dneska se to otočilo proti nám, příště to může být zase naopak.

Reagovat
Pipo123

Manninger dal gol ?

Reagovat
nemanja

a ešte k tomu z lavičky

Reagovat
Pipo123

Čudoval som sa, na livescore bolo jeho meno písané

Reagovat
smazaný uživatel

Leno, ty šašo neschopný

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooooooooooooool

Reagovat
stas87

Thomas.

Reagovat
smazaný uživatel

Pán.

Reagovat
Kincl

Wow jak se vyhnul golmanovi :D :D

Reagovat
patas92

To byla od Burkiho hrozná Weidenfellerovina

Reagovat
jiriczeQ

Boateng

Reagovat
Kincl

Zatím hraje Bayern dobře, odražené míče seberou a Dortmund se vždycky tak pět minut brání vkuse :)

Reagovat
smazaný uživatel

Costa je neskutocny

Reagovat
andycek1

BvB su uplne mimo ten stred je spatny az moc. Skoda Schalke dneska hrali dobemre ale malo vylozenych sanci

Reagovat
Kincl

Penalta jo

Reagovat
stas87

Tak armencan to zaklincoval.

Reagovat
Kincl

Penalta to byla, to zasekne a on mu nechá nebo spíš vystřelí nohu ke kolenu... :)

Reagovat
bayern987

GOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt to bylo na penaltu? Mi přišlo, že tam kontakt snad vůbec nebyl

Reagovat
Kincl

Byl tam kontakt a navíc na to rozhodčí krásně viděl, jako nebyla to rasovina, ale kontakt na koleno byl

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Pán2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blackhawk88

Zatial super futbal

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nie

Reagovat
smazaný uživatel

Costa

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Aubaaaaaa a pomeeee .... Ale ten Bayern hrá super, už som videl ich pár zápasov tento rok, ale toto..... Tí by mohli ísť na tú LM a v Pepovej poslednej sezòne vyhrať treble

Reagovat
Allianz_Arena

Guardiola zůstane

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

A keď budú mať znovu vela zranení a zase dostanú čočku v semifinále LM?

Reagovat
Kincl

Zatím první půle lepší pro Bayern, Boateng hraje dobřei Costa, jehož centry jsou stále nebezpečné, chtělo by to třetí gol hned na začátku druhé půle :)

Reagovat
blackhawk88

Bayern v 1. polcase vynikajuci vykon. Zatial najlepsi v sezone, podla mna. Hraju od 1.min na plno. Skoda zavahania pri gole Auba, ale pre futbal to je dobre, ze bvb znizolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta hodně přísná.... A škoda té chyby Bürkiho.

Náš gol moc pěkně vypracovaný.... a nakonec ještě Micky málem vyrovnal, když mu to Auba dával před bránu..

Reagovat
smazaný uživatel

Ako je to moc dôležitý zápas, ale aj tak som čakal viac šancí. Gundogan bez lopty dostupuje k hráčom dosť strašne. Keby urobil občas krok naviac a zapol do šprintu tak môže zatopiť rozohrávke a možno aj prerušiť akciu....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

a jéje, už to zase začíná

Reagovat
slovaňáák

Co to jako melo bejt... to jsem to zapnul v pravou chvili.

Reagovat
Kincl

Co to nedal? :D

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Škoda, že tam nebol Müllaaa

Reagovat
stas87

Demolicia.Len skoda za tak maly kurz.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Tie striedania mali prísť cez prestávku

Reagovat
Rudnevs

Bayern by nemal mat po 3 góle tú torhymne čo používa Jahn?

Reagovat
Kincl

Nehraje Robben a Ribéry a drtíme Dortmund :) tomu bych na začátku sezony nevěřil :)

Reagovat
blackhawk88

Costa

Reagovat
Kincl

Hraje neskutečně a věřím už teď že je dokáže nahradit :)

Reagovat
blackhawk88

Zatial to potvrdzuje kazdy zapas..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kincl

Dejte jim tak 7ku :D

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern solidni, to je uplne jinej sport nez ten slagr v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepe 3 roky v Bayernu, 3 tituly Legenda

Reagovat
Mercury

Pepe hraje v Realu.

Reagovat
db18

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele