8. kolo
02.10.2015 20:30 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

SV Darmstadt - 1. FSV Mainz 05 2:3

Páteční předehrávka nabídla nezvykle poměrně vydatnou gólovou nálož. Mohuč zvítězila na půdě Darmstadtu 2:3, přestože o své nadějné vedení brzy přišla. V závěru navíc dostal jedinečnou šanci na vyrovnání Sandro Wagner, ale pokutový kop nasměroval vysoko nad břevno.

Úvod utkání rozhodně nenapovídal tomu, že bychom dnes mohli vidět takové drama. Fanoušci na sedmnáctitisícovém stadionu byli svědky první zajímavé příležitosti až po čtvrthodině hry a hned z ní padl gól. Danny Latza rozehrál standardní situaci ze strany a na jeho nadýchaný centr si naskočil Stefan Bell, aby nechytatelnou hlavičkou otevřel skóre.

Netrvalo to dlouho a k nelibosti domácích příznivců bylo ještě hůř. Po svižné kombinaci sklepl míč na Yunuse Malliho Yoshinori Muto, třiadvacetiletý záložník tureckého původu si pěkným manévrem přichystal střeleckou pozici a pak perfektně technicky provedeným kopem podruhé pokořil Christiana Matheniu.

Modří však dokázali záhy odpovědět a vsítit kontaktní gól. Jerôme Gondorf posunul balón na Marcela Hellera, jenž snadno obelstil Brosinskiho a pak si nádhernou ranou do vzdálenějšího horního rohu připsal již svou čtvrtou přesnou trefu v sezóně. Zajímavostí je, že za celý minulý ročník ve druhé nejvyšší soutěži se prosadil jen třikrát.

Devětadvacetiletý záložník měl prsty i ve vyrovnávací brance. Na levém křídle si s ním vyměnil míč Konstantin Rausch a pak prudkým centrem oslovil nabíhajícího Marca Sailera, který zblízka bez problémů srovnal stav na 2:2. Trenér Dirk Schuster si v tu chvíli musel mnout ruce, vousatého bojovníka totiž poslal na hřiště o poločase místo Rosenthala a Sailer se mu za důvěru odvděčil již po dvanácti minutách pobytu na hrací ploše.

Jenomže Darmstadt se z vedení příliš dlouho neradoval. Dosud velmi dobře hrající Peter Niemeyer před vlastním vápnem vyrobil velkou minelu, když při snaze odhlavičkovat balón ho pouze nabídl Mallimu, ten vysunul do tutovku Muto, který sice ještě výborného Matheniu nepřekonal, dorážející Pablo De Blasis už měl ale snadnou úlohu a vrátil hostů těsný náskok.

Mohuč si následně vytvořila několik šancí na přidání definitivní pojistku, ovšem ty nevyužila a v samotném závěru to vypadalo, že za to bude pykat. V páté minutě nastavení totiž hlavní rozhodčí Florian Meyer na pokyn asistenta nepochopitelně odpískal pokutový kop za údajný faul Jary na Caldirolu. Tíhu okamžiku však Sandro Wagner neunesl a z jedenácti metrů vysoko přestřelil, sudí pak okamžitě zápas ukončil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele