8. kolo
03.10.2015 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - Eintracht Frankfurt 2:0

V Ingolstadtu se dnes slavilo - nováček soutěže vůbec poprvé ve své bundesligové historii vstřelil více než jeden gól a zároveň si připsal premiérové domácí vítězství. Obětí byl Eintracht Frankfurt, který musí strávit porážku 0:2. Po osmi zápasech mají svěřenci Ralpha Hasenhüttla skromné skóre 6:6, přesto však vystoupali už na pátou příčku v tabulce..

Postarali se o to přesnými zásahy Gross (78') s Lexem (84'), přičemž zejména Pascal Gross předvedl dnes skvělý výkon: svěřený prostor před stopery bránil naprosto spolehlivě a navíc se vytáhl i jako stažený playmaker s velkým útočným potenciálem. Ingolstadt opět ukázal, že v první lize nehodlá hrát druhé housle; asi málokdo čeká, že by vydržel až do května bojovat o poháry, pohodlná záchrana však nakonec vůbec nemusí být nereálným cílem.

Domácí začali hodně zostra, zatlačili zkušenější Frankfurt do defenzivy a úvod zápasu opticky zcela ovládli, přestože stoprocentních šancí se diváci dlouho nedočkali. Až Mathew Leckie, australský reprezentant v dresu nováčka, ukázal svůj ofenzivní potenciál, když se probil do dvou gólovek; ani jednou však nedokázal přesně zakončit. Poprvé jeho střelu zablokoval bránící Carlos Zambrano, podruhé se vytáhl pro změnu gólman Lukas Hradecky.

Výhra to byla pro Ingolstadt naprosto zasloužená; i po změně stran totiž Hasenhüttlovy šiky soupeře prakticky k ničemu nepouštěly a vlastně se jen čekalo na úvodní gól v Hradeckého síti. Benjamin Hübner dokonce hlavičkoval po nádherném Grossově pasu do tyče. Až poté se hosté sami dostali k ohrožení domácí klece, elitní kanonýr Alexander Meier však pálil po hodině hry mimo. Nakonec musel vzít odpovědnost na sebe muž zápasu Gross: dvanáct minut před koncem napřáhl z úctyhodné dálky a poprvé propálil finského reprezentanta v kleci Eintrachtu. Definitivní pojistku krátce poté přidal Stefan Lex, který obešel Hradeckého a zakončoval do prázdné brány.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele