8. kolo
03.10.2015 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Werder Brémy 1:0

Hannover se konečně dočkal! Die Roten dnes zaznamenali svoji první výhru v sezoně, když udolali podobně se trápící Werder Brémy těsně 1:0. Hosté tak prohráli už počtvrté za sebou, naopak svěřenci Michaela Frontzecka nacházejí formu v pravý čas..

Poté, co v prvních šesti kolech vydolovali jediný bod, přišla nejprve vysoce cenná remíza s Wolfsburgem a dnes konečně i premiérový tříbodový úspěch; vystřelil jej v 56. minutě hlavičkový specialista Salif Sané, pro nějž šlo o první trefu sezony. Hannover navíc udržel první ligové čisté konto od 16. prosince 2014, takže radost v jeho táboře byla hned dvojnásobná. Něco podobného tradiční klub skutečně potřeboval jako sůl.

Ron-Robert Zieler si tento úspěch stoprocentně zaslouží - úřadující mistr světa sice nebyl povolán do německého týmu pro nadcházející kvalifikační zápasy, jeho odpověď Joachimu Löwovi však ani nemohla být jasnější. Šestadvacetiletý gólman byl dnes pevný jako skála, skvěle organizoval defenzivu a nezkazil žádný důležitý zákrok. Příkladný výkon od největší domácí opory.

I jeho spoluhráči však po remíze s Vlky viditelně ožili a dnes dávali od začátku najevo, že se s další ztrátou rozhodně nespokojí. Brémy však v prvním dějství bránily pozorně, takže výsledkem byl nudný poločas bez zajímavějších šancí; pouze hostující Anthony Ujah na sebe dokázal strhnout pozornost, když krátce před změnou stranou trkl do míče, který se následně odrazil od břevna.

Druhý poločas však nabídl mnohem živější podívanou. Poté, co Zieler zkušeně vyrazil nebezpečný přímý kop specialisty Zlatka Junuzoviće, přišel průlom na druhé straně - Salif Sané potvrdil svoji neobyčejnou fyzickou sílu, když v souboji přetlačil Vestergaarda a nekompromisní hlavičkou poslal Die Roten do vedení. Hostující kouč Viktor Skripnik ve snaze vyrovnat poslal na hřiště veterána Claudia Pizarra a mladíka Maximiliana Eggesteina, hannoverští však předvedli ukázkový defenzivní výkon a naopak mohli sami přidat i druhý gól prostřednictvím střídajícího Erdinga. Ten však neuspěl, a protože platonický tlak Werderu také k ničemu nevedl, připisuje si domácí tým cenné tři body. Werder nehrál vůbec špatně, to je ale pro fanoušky chabá útěcha..

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Ach jo tvl, ze by po roční odmlce zase Werder bojoval jen o záchranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele