Bundesliga - souhrn 34. kola

23.05.2015, 17:32
Komentáře a souhrny
Paderborn nezvládl zápas s VfB a po roce se loučí s nejvyšší německou soutěží. To platí i pro Freiburg, jenž v dalším přímém souboji o záchranu padl na půdě Hannoveru. HSV porazilo Schalke a jde do baráže. Frankfurt porazil Leverkusen, Hoffenheim si poradil s Herthou, Augsburg překvapivě vykradl Borussia-Park a tři body mají také Bayern a BVB. Na hřišti Kölnu se hrálo nerozhodně...

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 2:2

23.05.2015 15:30

Góly: 3. Yuya Osako, 61. Robin Knoche (vl.) - 8. Luiz Gustavo, 15. Ivan Perišić

VfL Wolfsburg uhrál v posledním zápase sezony remízu na hřišti Kölnu. A protože Borussia Mönchengladbach prohrála s Augsburgem, uhájili svěřenci Dietera Heckinga druhé místo v tabulce.

Vlci mají ještě před sebou finále DFB-Pokalu proti Borussii Dortmund, takže se potvrdily spekulace médií, že nenastoupí v nejsilnější sestavě. Chyběli tři důležití hráči obvyklé základní sestavy, včetně brankáře Diega Benaglia. Pro jeho náhradníka Maxe Grüna pak rozhodně nebylo vůbec nic příjemného, když kapituloval hned po první střele, která mířila na jeho svatyni.

Postaral se o ni Yuya Osako, který si při přijetí přihrávky od Marcela Riiseho pohlídal ofsajdovou hranu, zaběhl si do vápna a zamířil přesně po zemi ke vzdálenější tyči - 1:0. V nastalé euforii domácí poněkud pozapomněli bránit, což se jim vymstilo už v 8. minutě, když Kevin De Bruyne rozehrál roh, který prodloužil Ivan Perišić ke svátečnímu střelci Luizi Gustavovi, jenž zblízka překonal Timo Horna - 1:1.

Pro hosty to ale bylo málo, takže se o pouhých sedm minut později ujali vedení. Chybné rozehrávky využil Daniel Caligiuri, zavezl balon po levé straně do pokutového území a následně vyzval ke skórování zhruba na penaltovém puntíku stojícího Ivana Perišiće, jenž se z této pozice samozřejmě nemýlil - 1:2.

Kozli doma nechtěli prohrát a pokazit si tak velmi slušnou sérii. Na vyrovnávací trefu si museli počkat až do druhého poločasu. Nepadla však z kopaček žádného fotbalisty v kolínském dresu. Po hodině hry se balon rychle přesunul od jedné šestnáctce ke druhé a v souboji Slawomir Peszko-Robin Knoche byl hostující obránce tím posledním, kdo se dotkl míče - 2:2.

Na Rhein Energie Stadionu se i nadále hrál zajímavý fotbal, nicméně další branky už nikdo nepřidal. Wolfsburg jich tedy v této sezoně vsítil 72, zatímco Köln o více než polovinu méně.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Schalke 04 2:0

23.05.2015 15:30

Góly: 49. Ivica Olić, 58. Slobodan Rajković

Unikátní série Hamburku zůstává nezlomena - alespoň prozatím. HSV strávili prakticky celou sezonu v přímém ohrožení sestupu a uniknout se jim podařilo až doslova v minutě dvanácté, díky finální domácí výhře 2:0 nad Schalke. Nyní tak na ně čeká barážové dvojutkání, v němž se rozhodne, jestli si přístavní celek ponechá výsadu být jediným klubem, jenž z Bundesligy nikdy nesestoupil.

Podobný scénář měla hamburská sezona i loni; letos o tom rozhodly zásahy Ivici Oliće a Slobodana Rajkoviće. Schalke naopak porážkou 'stylově' zakončilo vyloženě trapnou jarní půlsezonu, během níž postupně přišlo o šanci hrát Ligu mistrů a nakonec se propadlo až na šestou příčku, což znamená, že se musí prokousávat předkolem EL.

Domácí byli sice herně lepším týmem, přesto se však museli vypořádat s první ránou - Pierre-Michel Lasogga si totiž hned v úvodu obnovil poranění ramene, musel odstoupit a jeho místo zaujal Artjoms Rudněvs. A právě lotyšský útočník byl velmi blízko otevření skóre, v ideální střelecké pozici však nepochopitelně selhal. Těsně před pauzou se potom zablesklo i na druhé straně, Klaas-Jan Huntelaard nicméně pálil těsně vedle Adlerovy tyče.

Do druhého dějství se tak šlo stále za stavu 0:0, to už však nemělo trvat příliš dlouho. Zkušený Olić se rozhodl, že je zbytečné toto nervózní čekání na gól dále protahovat, a záhy otevřel skóre - stačilo mu k tomu vybrat si místo na zadní tyči a přesně vypálit. Když pak Rajković hlavou usměrnil do sítě přímý kop Lewise Holtbyho (a zvýšil tak na 2:0), domácí příznivci už věděli, že jejich oblíbený tým klíčové body už neztratí.

Výsledky z Hannoveru a Paderbornu nahrávaly tradičnímu celku do karet - půl hodiny před koncem se zdálo, že se dokonce podaří ze záchranářské trojky uprchnout úplně, neboť Stuttgart pouze držet nerozhodný stav v utkání na půdě posledního nováčka z Paderbornu. To nakonec nevydrželo, Švábové přece jen vyhráli a odsoudili tak Hamburk do baráže, i to je však po hrůzostrašné sezoně svým způsobem úleva..

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 2:1

23.05.2015 15:30

Góly: 4. Haris Seferović, 39. Alexander Madlung - 6. Karim Bellarabi

Ze čtveřice klubů, které si vybojovali účast v příštím ročníku Ligy mistrů, naplno bodoval v závěrečném bundesligovém kole pouze obhájce titulu Bayern Mnichov. Wolfsburg remizoval, Borussia Mönchengladbach prohrála a na svého soupeře nestačil ani Bayer Leverkusen.

Úvodní desetiminutovka byla v Commerzbank-Areně docela divoká. Ve 4. minutě poslal Marko Russ balon za obranu (zřejmě do těsného ofsajdu) Harisi Seferovićovi, jenž následně pokořil Bernda Lena stylovými housličkami - 1:0. Vyprodaný stánek Eintrachtu Frankfurt pod tou vší radostí málem spadl, jenže už za dvě minuty bylo zase ticho.

Po přihrávce Juliana Brandta napřáhl ve vzdálenosti zhruba dvaceti metrů od branky Karim Bellarabi a pravačkou nádherně vymetl její levý horní roh - 1:1. Ani jeden z týmů se příliš nezabýval defenzivou, tudíž o zajímavé příležitosti před jednou či druhou brankou nebyla nouze. Prosadil se ale už jenom Alexander Madlung.

V době, kdy do vypršení řádné hrací doby první půle chybělo nějakých šest minut, se k němu poodrážel balon po rohovém kopu, takže jej v podstatě z hranice malého čtverce okamžitě napálil do brány - 2:1. Po změně stran už jako by se na hráčích obou klubů začínala projevovat ta dlouhá sezona.

Přesto si ještě Son Heung-Min vypracoval šanci na vyrovnání a naopak navýšit náskok mohl Nelson Valdez. Z těchto mráčků už ale nezapršelo. Frankfurt si však stejně o skóre zajistil deváté místo, když za sebou nechal Werder Brémy. Po závěrečném hvizdu přišla chvíle Alexandera Meiera, jenž sice v posledních šesti utkáních nemohl pro zranění nastoupit, ale přesto coby záložník převzal cenu pro nejlepšího střelce letošního bundesligového ročníku! Stačilo mu na ni devatenáct branek.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - SC Freiburg 2:1

23.05.2015 15:30

Góly: 3. Hiroshi Kiyotake, 84. Pavel Krmaš (vl.) - 90+2. Nils Petersen

Dramatický konec sezony nakonec vyzněl lépe pro Hannover, který v přímém souboji o záchranu udolal Freiburg 2:1 a poslal tak svého soupeře o patro níže. Hosté byli společně s Paderbornem jediným celkem ze dna tabulky, který v posledním kole nevyhrál, a symbolicky právě spolu s ním také nejvyšší soutěž minimálně na rok opouštějí..

Domácí kouč Michael Frontzeck ponechal na hřišti deset z jedenácti mužů, kteří před týdnem vybojovali první výhru kalendářního roku; jediným nováčkem v sestavě byl Manuel Schmiedebach, nastupující na místě suspendovaného Hiroki Sakaie. Naopak jeho protějšek Christian Streich jmenoval tutéž jedenáctku jako posledně, tedy opět bez nejlepšího střelce Nilse Petersena.

Na druhou stranu je nutno uznat, že pět z Petersenových osmi letošních gólů přišlo poté, co na hřiště naskočil jako žolík; Streich evidentně na podobný scénář spoléhal i dnes. Nečekal ale asi, že bude svého elitního forvarda potřebovat tak brzy. Už ve čtvrté minutě totiž šli Die Roten do vedení, když Kiyotake hlavou proměnil skvělý pas Miika Albornoze.

A potom už přišla 'bránící' fáze; Frontzeck věděl, že případná výhra 1:0 by jeho týmu na záchranu stačila za jakýchkoliv okolností, a domácí najednou začali na hřišti stavět defenzivní barikády. Ne že by to nefungovalo; Freiburg se sice viditelně snažil probít se k jejich bráně, příliš se mu to ale nedařilo.

Hannover naopak nacházel s postupem času více a více příležitostí k nebezpečným brejkům. S blížícím se závěrem zápasu se hosté rychle unavovali a Die Roten vycítili šanci, jak jejich naděje definitivně ukončit. Jimmy Briand poslal na Romana Bürkiho střílený pas a švýcarský gólman zvládl udržet míč mimo tři tyče, nešťastný veterán Pavel Krmaš jej však následně poslal do své vlastní sítě. Petersen sice opravdu splnil své poslání a po příchodu z lavičky snížil na 1:2, to už ale běžel nastavený čas a hosté neměli čas se svým bodovým ziskem nic dalšího udělat.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 2:1

23.05.2015 15:30

Góly: 8. Anthony Modeste, 80. Anthony Modeste - 72. Roy Beerens

Hoffenheim si poradil s berlínskou Herthou a v konečném zúčtování obsadí hezké osmé místo. Starou dámu však sedmnáctá porážka v sezoně mrzet nemusí, neboť se zásluhou lepšího skóre vyhnula barážové pozici, kterou obsadil - stejně jako loni - celek z Hamburku.

Minulá sezona byla pro brazilského záložníka Roberta Firmina výborná. Nastřílel v ní šestnáct branek a připsal si deset asistencí. Letos si pohoršil jenom v kolonce gólů. Šestý si připsal právě proti Herthě, přičemž nemůže být pochyb o tom, že byl nejlepším fotbalistou na hřišti. Jeho představení začalo v 8. minutě, když centroval do vápna spoluhráči Anthonymu Modestemu.

Ten si nic nedělal z bránících hráčů a chytře po zemi zakončil k bližší tyči - 1:0. Domácí si pak dlouho, dlouho dokázali udržovat jednobrankový náskok, až přišla na pořad odpoledne 72. minuta a s ní vyrovnávací branka, kterou obstaral Roy Beerens, náhradník za Salomona Kaloua, kterému se v tomto zápase opravdu nedařilo, též přízemní střelou - 1:1.

Jenže výsledek získal svou finální podobu až v 80. minutě. David Abraham tehdy zahrával z velmi dobré pozice volný přímý kop. Nejprve nastřelil zeď, poté proti jeho pokusu zasáhl Thomas Kraft, ale pouze tak, že odrazil míč k nohám Roberta Firmina, pro něhož už nebylo příliš složité kulatý předmět uklidit do branky - 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1:3

23.05.2015 15:30

Góly: 36. Raffael - 72. Pierre-Emile Højbjerg, 77. Tim Matavž, 90+5. Sascha Mölders

Borussia Mönchengladbach padla v zápase s Augsburgem, který tedy neponechal nic náhodě a i díky zaváhání Schalke slaví úctyhodné páté místo.

V úvodní půlhodince byli rozhodně aktivnější hosté. Nejblíže ke vstřelení gólu měli Markus Feulner a Tobias Werner, jenže neuspěli. A znovu se tedy potvrdilo ono známé pořekadlo nedáš - dostaneš. Ve 36. minutě se Hříbata tradičně jako lavina hnala na branku Marwina Hitze. Dobrou práci odvedl především Patrick Herrmann, jehož nejprve vyzval ke střele nezištným přiťuknutím Raffael, aby v zápětí sám dorazil uvolněný míč, který hostující brankář nezkrotil - 1:0.

Což o to, Augsburgu šlo vlastně jen o to, jestli a kolika předkoly se budou muset prokousávat do základní skupiny Evropské ligy. Po hodině hry jim dobrou službičku prokázal rozhodčí Weiner, když po faulu na Tobiase Wernera vyloučil Håvarda Nordtveita. Augsburgští dokázali početní výhody poprvé využít za deset minut.

Pierre Hojbjerg se nikterak nerozpakoval a z dobrých pětadvaceti metrů vymetl svou ranou, která ve vzduchu trochu zaplavala, šibenici branky Yanna Sommera, který jenom přihlížel - 1:1. Šest minut trvalo, než se hosté ujali vedení. Po nakrátko rozehraném rohu centroval do vápna Shawn Parker a míč si ukázkově našel Tim Matavž, načež jej přesně umístil za záda švýcarské gólmanské jedničky - 1:2.

Borussia byla zaskočená, ale Augsburg ještě neměl dost. Po nákopu Hitze a hlavičkovém přiťuknutí Matavže přehodil Sommera šťastný střídající střelec Sascha Mölders, čímž dal výsledku finální podobu. Svěřenci Markuse Weinzierla tak v končeném zúčtování letošního bundesligového ročníku skončili na pátém místě, rovných dvacet bodů za Gladbachem, jenž obsadil příčku třetí.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Werder Brémy 3:2

23.05.2015 15:30

Góly: 15. Shinji Kagawa, 17. Pierre-Emerick Aubameyang, 42. Henrich Mchitarjan - 26. Levin Öztunali, 85. Theodor Gebre Selassie

Konec dobrý, všechno dobré. Borussia Dortmund se po nepovedeném podzimu dokázala zmátořit a díky dobrým jarním výkonům jim nakonec náleží sedmá příčka, která v konstelaci s jejich finálovou účastí v německém poháru znamená kvalifikaci do Evropské ligy. V duelu s Brémami se fanoušci rozhodně nenudili, k vidění bylo pět branek, přičemž tři z nich padli do Casteelsovy brány.

Domácí se chtěli se svými ikonami - trenérem Kloppem a někdejším kapitánem Kehlem - rozloučit vítězně a za tím si šli od prvních minut. Hned ve druhé minutě mohl skórovat Henrikh Mchitarjan, pozorného Casteelse ale nepřekonal. V 9. minutě už byl belgický brankář pokořen, jenomže radost Aubameyangovi, jenž zakončoval ve skluzu po centru z levé strany, překazila tyč.

Borussia pokračovala ve svém aktivním výkon a odměnou jim byl vedoucí gól. Po čtvrthodině hry vystihl špatnou rozehrávku Brém Ilkay Gündogan, pro nějž se jednalo nejspíš také o poslední utkání v žlutočerném dresu, posunul balón Kagawovi, ten vnikl do šestnáctky a tváří v tvář Casteelsovi se nemýlil - 1:0.

Netrvalo to ani stodvacet vteřin a Dortmund vedl již o dva góly. Opět u toho byl Šindži Kagawa, s nímž si vyměnil míč Pierre-Emerick Aubameyang, japonský špílmachr vykouzlil perfektní průnikovou přihrávku a rychlonohý forward neměl problém trefit přesně ke vzdálenější tyči.

Werder dokázal zanedlouho odpovědět. Zlatko Junuzović přihrál do vápna Levinu Öztunalimu, který se hbitou otočkou zbavil svého strážce a prudkou ranou propálil Weidenfellera. Schwarzgelben šli však přece jen do kabin s dvoubrankovým náskokem. Po rohovém kopu Brém se k balónu dostal dnes skvěle hrající Kagawa a našel nádherným dlouhým pasem Henrikha Mchitarjana. Arménský reprezentant si v samostatném nájezdu počínal zkušeně a bezmocného Casteelse elegantně přehodil.

Další trefy mohla Kloppova ekipa přidat po přestávce. Skvělými nůžkami se blýskl Aubameyang a k tomu, aby mohl jít slavit nádherný zásah, moc nechybělo. Tři minuty nato pak spálil obrovskou příležitost Mchitarjan, jenž se přiťuknutí od Aubameyanga ocitl sám na malém vápně, míč ovšem nezpracoval ideálně a v záklonu pouze orazítkoval břevno.

Svěřenci Viktora Skripnika pak ještě dokázali zápas zdramatizovat, po přímém kopu Junuzoviće se prosadil na ofsajdové hraně stojící Theodor Gebreselassie. Více už ale hosté nestihli a na evropské poháry si tak ještě budou muset minimálně rok počkat.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 2:0

23.05.2015 15:30

Góly: 25. Robert Lewandowski (pen.), 48. Bastian Schweinsteiger

Bayern nakonec nepřipustil, aby jeho sezona skončila totální blamáží, a v závěrečném kole před vlastními fanoušky přerušil sérii ligových proher, když porazil Mainz hladce 2:0. Oslavy třetího mistrovského titulu v řadě tak měly přece jen vítěznou příchuť..

Domácí tentokrát neponechali nic náhodě, byli jasně lepším týmem a nakonec berou tři body díky penaltě Roberta Lewandowského a pojišťovací trefě Bastiana Schweinsteigera. Naopak mohučští mohou děkovat, že porážka nakonec nebyla vyšší; i když by nebylo fér shazovat jejich obětavý, ač místy po dlouhé sezoně poněkud unavený výkon (koneckonců, předsezonní cíl - záchranu - už splnit stačili dříve).

Pep Guardiola vyslal na hřiště silnou sestavu, v níž figurovalo hned sedm mistrů světa, včetně Xabiho Alonsa; naopak jeho předchůdce Martin Schmidt dopřál předčasnou dovolenou Shinji Okazakimu, což se stalo poprvé v sezoně. Jeho ochota nebrat do Mnichova svého nejlepšího hráče symbolicky naznačovala, že tady už o nic nešlo. Domácí se chtěli v první řadě před 75 tisícovkami fanoušků rozloučit triumfem, a to se jim nakonec povedlo.

Podle očekávání bavorský klub od samého začátku kontroloval míč, soupeři jej prakticky nepůjčoval a kapitán Philipp Lahm mohl brzy hlavou otevírat skóre, nebýt pohotového zásahu brankáře Lorise Kariuse. Lewandowski, který potřeboval hattrick, aby se dotáhl na nejlepšího střelce soutěže Alexandera Meiera, měl také záhy svoji první velkou šanci, předběhl Kariuse, ale vystřelit nakonec nedokázal.

Ani Schweinsteigerova nebezpečná hlavička ještě úspěch neslavila, konečný průlom tak musel přijít až z bílého puntíku - Niko Bungert zahrál ve vápně rukou, k penaltě se postavil pochopitelně Lewandowski a otevřel střelecký účet zápasu. Krátce po změně stran ho napodobil tentokrát už přesný Schweinsteiger, načež se celý tým mohl začít definitivně soustředit na poslední zbývající úkol: pomoci polskému střelci dát ještě dvě branky.

Meierův titul však nakonec zůstal neohrožen; Lewandowski se mu nedokázal už více přiblížit. Ne že by se jeho spoluhráči nesnažili, ale Mainz zkrátka ukázal, že bránit umí a že si své místo v klidném středu tabulky bezesporu zaslouží. Nejblíže ke třetí brance byl nakonec střídající veterán Claudio Pizarro, který promeškal šanci rozloučit se s klubem tím nejstylovějším způsobem.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - VfB Stuttgart 1:2

23.05.2015 15:30

Góly: 4. Mark Vucinovic - 36. Daniel Didavi, 72. Daniel Ginczek

Fotbalisté Stuttgartu utekli hrobníkovi z lopaty a třemi vítězstvími v řadě v posledních kolech si zajistili setrvání mezi elitou. Klíčové tři body si připsali dnes proti Padebornu, který se tak nakonec po roce vrací zpět do druhé ligy. Schwaben na severozápadě Německa zvítězili těsně 1:2, přičemž rozhodující gól vsítili osmnáct minut před koncem.

Pro hosty se však utkání od začátku nevyvíjelo vůbec dobře. Na hranici velkého vápna se k balónu dostal Marco Vucinović a prudkou přízemní ranou k levé tyči rozradostnil zaplněnou Benteler Arenu. Brankář Ulreich se po přesně mířené střele natahoval marně.

Stuttgart mohl ještě do úvodní čtvrthodiny vyrovnat. Po Kostićově centru hlavičkoval Martin Harnik jen těsně nad Kruseho svatyni. Na druhé straně zahrozil povedeným dalekonosným pokusem krajní záložník Maritz Stoppelkamp a určitá část fanoušků na tribuně se dokonce začala radovat, míč však rozvlnil síť pouze z vnější strany.

Družině Huuba Stevense se podařilo vyrovnat v 36. minutě. Další centr aktivního Filipa Kostiće odvrátil Hünemeier trochu nešikovně pouze ke kopačkám Didaviho, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a nechytatelnou dělovkou nedal Krusemu sebemenší nárok zasáhnout. Za chvíli mohl po další pasu srbského záložníka Kostiće dokonat obrat Harnik, na zadní tyči ale netrefil.

Krátce před koncem poločasu se ještě blýskl brilantní individuální akcí Daniel Ginzek, jenomže své sólo nevyšperkoval tím nejdůležitějším - gólem, ve stoprocentním pozici zamířil kousek vedle. Po změně stran pak tento čtyřiadvacetiletý útočník se slezskými předky nevyužil další šanci, z hranice penalty střílel asi metr a půl mimo.

Ginzek se však přece jenom dočkal. V 72. minutě vyrobil velkou chybu Lukas Rupp, míče se zmocnil střídající Alexandru Maxim, jenž milimetrovou přihrávkou vysunul do samostatného nájezdu právě Daniel Ginzeka a ten si teď v koncovce počínal mnohem chladnokrevněji - obešel Kruseho a trefil prázdnou bránu.

Německý mládežnický reprezentant vsítil možná dosud nejdůležitější gól své kariéry, Padeborn již totiž skóre zápasu změnit nedokázal. Přispěl k tomu i brankář Sven Ulreich, když dvě minuty před koncem zlikvidoval Kachungovu zakončení z bezprostřední blízkosti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov34254580:1879
2.VfL Wolfsburg34209572:3869
3.Borussia Mönchengladbach34199653:2666
4.Bayer Leverkusen341710762:3761
5.FC Augsburg341541543:4349
6.Schalke 04341391242:4048
7.Borussia Dortmund341371447:4246
8.TSG Hoffenheim341281449:5544
9.Eintracht Frankfurt3411101356:6243
10.Werder Brémy3411101350:6543
11.1. FSV Mainz 05349131245:4740
12.1. FC Köln349131234:4040
13.Hannover 96349101540:5637
14.VfB Stuttgart34991642:6036
15.Hertha BSC34981736:5235
16.Hamburger SV34981725:5035
17.SC Freiburg347131436:4734
18.SC Paderborn347101731:6531

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (114)

Přidat komentář
Rudnevs

Hsv

Reagovat
smazaný uživatel

tak zase ta chátra se skoro zachránila

Reagovat
smazaný uživatel

HSV s prehledem

Stuttgart

Freiburg

Reagovat
smazaný uživatel

krmaš asi nebude mít klidný spaní chudák...

Reagovat
king23

Jako by to způsobil on...

Reagovat
smazaný uživatel

nicméně dát si takovej vlastňák, kterej ve finále rozhodl o sestupu to asi dokáže nahlodat psychiku, nemyslíš?

Reagovat
db18

Reagovat
LAM

Darida do druhý ligy

Reagovat
Rudnevs

Darida do HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Aj s Guédém

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Guédé do Plzně ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Tak je odchovancom HSV, vrátil by sa domov

Reagovat
smazaný uživatel

To radsi Petersena

Reagovat
Ferguson6

Petersen nemôže hrať v obrane ani v zálohe

Reagovat
Rudnevs

Petersena by som bral vsetkymi desiatimi . Darida je tiez dobry . Guedeho ani nechcem. Mozno by sa mi pacil este Helmes

Reagovat
smazaný uživatel

Do Plzně

Reagovat
rufus

To by od něj mohl být pokoj v repre..

Reagovat
db18

A už se nezbavíme Váchy... Snad to Vrbovy bude jedno a bude sledovat i druhou ligu - Petrák je další hráč, který by si mohl zasloužit pozvánku do repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Petrak si snad na ME zaslouzi prestup do prvni

Reagovat
rufus

Hlavně, aby se Váchy zbavila Sparta.. Ideálně Turecko, to by pak mohl vypadnout i z repre..

Reagovat
wesleyborland

Darida půjde pryč to je jasný, otázka je kam? Jestli se mu bude chtít zpět do česka, nebo do nějakého jiného týmu budesligy?

Reagovat
db18

Z Česka ho nikdo nezaplatí.

Reagovat
goodbay

Skončilo to skoro nejlépe jak mohlo. Kdyby spadl Hannover, tak by to bylo uplně parádní. Ale i tak jsem spokojenej.

Reagovat
Rudnevs

Hannover

Reagovat
andrew96

Alex Meier, nejlepší střelec 1. Bundesligy

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda zraneneho Robbena

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Škoda, že se zranil jak Robben, tak Meier - byl by to zajímavý souboj.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší střelec 1. Bundesligy <= Nejlepší střelec Synot lig. Sranda liga

Reagovat
smazaný uživatel

Tak máme po sezóne, dajme si ocenenia:

Najlepší hráč - De Bruyne

Naj brankár - Neuer

Naj obranca - Naldo/Alaba

Naj záložník - De Bruyne

Naj útočník - Robben

Naj sklamanie - Gotze

Naj prekvapenie - Wendell

Naj tréner - Favre

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tým kterej nejvíc zklamal pro mě jednoznačně Schalke.

Reagovat
smazaný uživatel

brankára by som dal kľudne aj Sommera alebo Horna

Reagovat
db18

Bývá každý rok. Minulý rok koukám, že vyšlo asi v úterý po posledním kole.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

btw. Alaba, který je skoro půl sezony mimo a v obraně odehrál necelou polovinu zápasů? (9 střídavě LV nebo IV - zbytek v záloze)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hej, ale on často aj hral v obrane a bol písaný v zálohe alebo sa to menilo počas zápasu a tak. Pre mňa je to v Bayerne primárne obranca. Tak ako je pre mňa Robben útočník. Alaba bol aj v tých pár zápasoch proste úžasný a vynimočný, neni podstatný počet zápasov.

Reagovat
db18

Hm, takže Kruseho nejspíš nahradí Mehmedi...

Reagovat
bayern987

Bude tu zase něco ve smyslu All-Stars Budnesligy?

Reagovat
Rudnevs

Prekvapenie : Augsburg

Prekvapenie negativne : Dortmund , Schalke

Brankar : Neuer

Obranca : Wimmer ( Pre mna Krmas... )

Stredopoliar : Bruyne , Robben

Utocnik : Dost , Lewandowski , Alex Meier

Top prestup : Lewandowski

Top momenty :

Boj o Zachranu

Köln a ich 0:0

Neschopne Schalke

Zachrana Werderu , Dortmumdu a attack na pohare

Poslednych 10 minut Freiburgu

Hannover a ich jarna čast sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Som si premietol podstatnú časť sezóny pri tvojich poznámočkach

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzial, Darida by v Plzni momentalne nemal miesto, takze na navrat to nebude..

Reagovat
Liquid

no tak půjde třeba do Dartstadtu k Ivanoj a zůstane v bundeslize

Reagovat
db18

Spíš na to nemáme prachy...

Reagovat
wikingskrin

bohužel Darida > Hrošovský, takže by místo měl ...

Reagovat
smazaný uživatel

Darida je ale jinej typ fotbalisty, nez Hrosovsky. Darida je hodne podobny Vankovi.

Reagovat
wikingskrin

Místo Hrošovského a Vanka, Daridu a Hořavu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlip vsechny 4 a stridat

Reagovat
bayern987

btw: Neví někdo v jakém článku proběhlo to tipování na průběh sezóny?

Reagovat
REPLIKATOR

REPLIKATOR

30.01.2015 21:07

Spadne Freiburg a Paderborn, Kolín se zachrání v baráži.

Skoro přesně

http://www.eurofotbal.cz/clanky/darida-o-zachranu-v-bundeslize-se-bude-hrat-do-posledniho-kola-282446/

Darida měl pravdu

Reagovat
JIMMY-PO

prosm kto má nasledovaného Wimmera z Kolnu lebo zevraj ide do Spurs tak nejake hodnotenie ak sa da, dakujem

Reagovat
cologneFC

Wimmer podaval cely rok velmi stabilne vykony. O tom svedci okrem ineho aj pocet inkasovanych golov Kolina. Hral s velkym prehladom, suboje 1 na 1 vyhraval. V Koline vyrastol na TOP hraca, skoda, ze odchadza.

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa dnes dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg Padeborn Streich a Breitenreiter mi prídu ako úplne ideálny tréneri pre tie kluby aj keď s nimi zostúpili, bolo to tesné, veď 6 klubov hralo v poslednom kole o záchranu, tak dúfam, že si ich ponechajú na 2.ligu, aj keď to budú mať oba kluby veľmi ťažké v 2.lige a osobne neočakávam ich okamžitý návrat. A Hamburg, bodaj by dostali Kaiserslautern, tí mi prídu pre nich ako najsilnejší súper z toho tria.

Reagovat
stas87

SCF moze väcsinu kadra bezproblemov udrzat.Ja osobne ratam s tym,ze prec pojde Bürki.Mehmedi a Schmid.Petersen sa vrati do Werderu.Kempfovi rok v 2.BL len prospeje.Sorg aj Günter su myslim si dostatocne loajalny voci klubu,ze ich nezabije rok pockat.Krmas konci.Vo Freiburgu teda vedia,ze predat mozu len 3-4 hracov zakladu,viac by pre nich uz bol problem.

Reagovat
db18

O Sorga bude zájem, ten možná odejde - ale zase na jeho post má Freiburg Mujdzu a Riethera, takže to velký problém nebude. Bürkiho odchod je teď dost reálný, ale zase - Freiburg má Schwollowa, Frommanna... tam nebude třeba někoho nového kupovat.

Smůlu bude mít asi Kerk, který chtěl ještě zůstat v FCN, ale takhle by snad mohl mít větší šanci na prosazení (on z levé strany a Klaus z pravé)...

...jinak doufám, že Petersena ukecají a zůstane (za předpokladu, že odejde Mehmedi, Bürki a Sorg si tu opci určitě dovolit můžou), s ním by ten postup byl o dost jednodušší než s Guedém a Schahinem (který má teda taky odejít, ale teďka SCF možná obrátí)

Důležitý ale bude, aby si Streich neřekl, že na to už nemá sílu a neskončil... dva roky (návrat + jedno udržení) snad ještě ke své kariéře přidá...

Reagovat
stas87

Ono u Petersena je to o tom,ze rozhodujuce slovo ma teda SCF?Ja som si myslel,ze ak ho Werder bude chciet mat spät v time,tak to tak bude.

Schwollow uz by mal byt hracom Arminie,nie?Ja mam medzery teda.

Frommann by mal hlavne este chytat za juniorku,ved je mlady stale.Dvojka nebude ani nahodou,maju este Miellitza.

No ten Kerk tu 2.BL bude hrat aj tak.Ten tah s tym,ze sa vyhra u frankov bol dobry.Bojim sa o Klausa,pre takeho Heidela to bude lakavy terc.

Tak,to je najdolezitejsie.Ak bude Streich pokracovat,verim tomu ze pojde okamzite spät.S novym trenerom moze cca tretinu zapasov Freiburg stracat a tieto body by potom chybali v zavere.

Reagovat
db18

SCF má opci, poslední slovo ale má Petersen - Werder už s tím nic neudělá.

Schwollow šel jen na hostování (myslím, že bez opce), na Miellitze jsem zapomněl, tak to je možný, že by chytal i on... (nebo by se nějak podělili).

Klaus může být žádaným hráčem, ale když to bude "jen" Mainz, tak ho snad udrží, navíc největší zájem z křídel bude stejně o Schmida a Weisera (který pořád neprodloužil)

Reagovat
stas87

Tak to ma Freiburg dobre poriesene,verim ze Schwollow sancu dostane.Arminia ale bude musiet zhanat brankara.Tak Nils by pravdepodobne preferoval BL.Zalezat u neho bude aj na tom,ci predame Franca.Zasa ale ist od sezony s dvojkou Ujah+Petersen..je kvalitativne horsie ako to,co sme mali teraz.

Mainz prave tieto hviezdicky rad kupuje a potom so ziskom predava.Udrzat by ho mohli,nie je to nerealne.

Osobne si prajem z Freiburgu Bürkiho a Schmida.Na oboch by peniaze boli,neverim ale ze sa o nich realne budeme zaujimat a posleme ponuku.

To je parada.Takze ich si zapisujem ako hlavneho kandidata na postup.Nestihne ich osud Eintrachtu a Greutheru.

Reagovat
db18

...tak Streich už řekl, že ve Freiburgu zůstane a dodrží smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

super , to je pre nich len a len dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák, na jak dlouho má ještě smlouvu? Plácat se teď iks sezón ve druhý lize. A snad někdo z 1. BL bude chtít Daridu, jinak tam schnije.

Reagovat
db18

Do 2017, pak se možná sám od sebe vrátí k mládeži.

A za rok jsou zpátky. Silnější než předtím.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, v příští sezóně nepostoupí.

Reagovat
db18

Uvidíme (že postoupí )

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že Freiburg by sa mohol (ak bude trénerom Streich) do dvoch rokov vrátiť. Paderbornu určite pomôžu skúsenosti z 1.BL a bude sa asi pohybovať do 7. miesta ale na skorý návrat to asi nevyzerá.

Reagovat
db18

Btw. ať už HSV v baráži natrefí na kohokoli, Labbadia půjde proti jednomu ze svých bývalých zaměstnavatelů. (KSC, Darmstadt, FCK)

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec to dopadlo dobře. Hlavně jsem rád za Stuttgart.

Reagovat
Centrofixka

Neviem o čo išlo ale po hvizde rozhodcu išiel Buvač preč, Klopp sa ho ešte snažil zastaviť ale ten utiekol, Kloppo sa tak išiel rozlúčiť sám

Reagovat
bayern987

To by byla parádní posila.

Reagovat
Rudnevs

Zostava na baraz

Adler - Diekmeier , Rajkovic , Westermann , Jansen - Behrami , Kacar - Stieber , Van der Vaart , Holtby - Rudnevs ( Green )

Reagovat
herbage

Krmaš Jak by vypadala tabulka vespod, kdyby skončil zápas Hannoveru s Freiburgem remízou?

Reagovat
db18

přímo by dolů šlo HSV a Hannover by musel do baráže.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha by šla do baráže zrejme, teraz majú rovnaký rozdiel v skóre Hertha aj Hannover (- 16)....

Reagovat
db18

Teďka. Hannover by ale přišel o jeden gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha presne ja som to rátal nejako opačne potom oki

Reagovat
smazaný uživatel

35 bodov by mali Hamburg, Hannover, Freiburg aj Hertha a rozhodovalo by skóre. Priamo by zostúpil Hamburg, do baráže by išla Hertha.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Krmaša som videl až dnes doobedu...ale to bolo niečo nepochopiteľné asi myslel že to je útočný roh

Reagovat
Rudnevs

On to chcel odkopnut a brankár to stecoval tak ze to išlo do brany

Reagovat
smazaný uživatel

To sa nedalo odkopnúť moc, brankár to mohol mať nebyť Krmaša....ale nie chápem že chcel dobre, stáva sa

Reagovat
Kepy_FCB

Freiburg konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Tak včera hrali aspoň tímy bojujúce o zostup medzi sebou, tak sa to vsunulo "len" do 4 zápasov. Ale dnes v 2.BL nehrajú medzi sebou žiadne tímy hrajúce o záchranu, čiže 6 zápasov o záchranu fantázia

Reagovat
smazaný uživatel

2 z nich budú ešte doplnené o boj o postup + Lautern hraje s Ingolstadtom. O nič prakticky neide len v 2 zápasoch v Norimbergu a na Unione.

Reagovat
HSV1887

Und die Uhr tickt weiter Uz jste nas videli ve druhy lize, co? Ih scheiss Affen! Jasne, jeste nas ceka baraz, ale tu zvladnem a abyste vedeli, ja podporim HSV primo na stadione! Vy, co jste videli Bundesligu jen v televizi, geht mal weiter lutschen!

Reagovat
smazaný uživatel

To sa vysmievaš tým ktorý si zatiaľ doteraz nemohli dovoliť isť na výletik na BL?

Reagovat
HSV1887

Co dovolit? Spocitej si na kolik Te to vyjde. Nepujdes parkrat do hospody a hned mas na vyjezd.. Mne se libi, jak tady vetsina hazi ramena, ale na fotbale v Nemecku tu bylo jen par lidi..

Reagovat
smazaný uživatel

Nehovorím že to stojí mesačnú výplatu, pracujúci človek si určite vie za pár mesiacov odložiť peniaze na BL. Ale to je individuálne, niekto žije od výplaty do výplaty, niekto študuje ako ja napríklad atď...tak napíš koľko ťa vyjde 1 výjazd do Hamburgu priemerne

Reagovat
HSV1887

Výjezd do HH se dá klidně do 5k, 2k cesta, 500 lístek, litr ubytování..to máš 3500, no a nějaký to € s sebou že jo. Ale třeba výjezd do Nürnbergu předloni byl úplně za hubičku, cesta 500, lístek asi 15 €..

Reagovat
stas87

Asi tu baraz opät date...superi v nej nemaju potrebnu kvalitu.Kto by to povedal,ze Kacarov gol vam zachrani prdel..aspon zatial.

Reagovat
HSV1887

No Darmstadt by byl nepříjemnej, ti jsou v laufu, v Lauernu máme Demirbaye, takže bych nejvíc bral KSC. Ale jestli se chcem udržet, musíme porazit každýho! Já to říkal hned, že ten Kačarův gól proti SCF může být rozhodující..

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si asi největší komik celýho eurofotbalu. Ted sem vodkaz na ty tvoje fanklubácký stránky, potřebuju něco na zlepšení nálady, a tam se aspoň zasměju.

Reagovat
HSV1887

My máme fan club! Co máš ty?

Reagovat
db18

Co by měl mít? U nás (v ČR) jsou fankluby mor!

Reagovat
HSV1887

Ale my nejsme obyčenej fan club Jsme registrování u HSV a znají nás po celým Německu.

Reagovat
Arne

Reagovat
Rudnevs

Ja som bol ale iba raz

Reagovat
db18

Jonathan Schmid přestoupil do Hoffenheimu

Reagovat
smazaný uživatel

A další odchody z Freiburgu budou následovat. Snad se dostane i na Daridu.

Reagovat
stas87

Reagovat
db18

...tak už o tom píše i Sky Sports HD - Hoffenheim za 3,5 mil.€

Tak aspoň, že Schalke vyhodilo RdM

Reagovat
db18

Prý dojde až k 10 odchodům: už jistí jsou Krmaš, Schahin, Petersen a Batz, počítá se s tím, že odejde ještě Bürki, možná i Sorg s Daridou a Mehmedim (Mehmedi je ve Freiburgu spokojený, ale poutá hodně pozornosti, takže se asi nechá zlákat nabídkou z první ligy) - dál se uvažuje o tom, že by se poslalo pár mladíků hostovat (Höhn/Jullien...)

Naopak zůstat by určitě měli: Klaus, Schuster, Frantz, Höfler, Guedé, Daehli...

Reagovat
Arne

Reagovat
Wat

Meier to dokázal, paráda.

Reagovat
andrew96
Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg Jakej byl

Reagovat
REPLIKATOR

Na Freiburgu je vidět, jak účast v Evropské lize může tyto provinční nepřipravné kluby úplně odrovnat. Do dvou let od té doby jde Freiburg do 2. ligy, Liberec se jen tak tak zachránil a další tým z jejich tehdejší skupiny Estoril končí ligu na 12. místě.

Reagovat
smazaný uživatel

Wigan ďalší príklad, ty sa nezastavili ani v Champe...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele