Bundesliga - preview 34. kola

23.05.2015, 08:54
Previews
Německá nejvyšší soutěž má na programu závěrečné kolo. Dortmund se pokusí vybojovat evropskou místenku proti Brémám, Augsburg zajíždí na půdu Gladbachu, Bayern si to rozdá s Mainzem a Wolfsburg s Leverkusenem se představí na soupeřových hřištích. Před vlastními fanoušky nesmí zaváhat HSV, Hannover ani Paderborn. Hoffenheim vyzve Herthu...
1. FC Köln - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Jak Köln, tak Wolfsburg mají ještě v závěrečném utkání této sezony o co bojovat. Lépe řečeno v závěrečném bundesligovém utkání, neboť Vlky čeká také finále DFB-Pokalu, kde je vyzve Borussia Dortmund.

Jestli se ale dokáží v tomto ojedinělém případě Kozli Vlkům vzepřít, mohli by si v konečném zúčtování polepšit až o čtyři místa. A navíc by si díky případé výhře vylepšili jinak poměrně bídnou bilanci na Rhein Energie Stadionu, jelikož v tomto ročníku bychom našli pouhé čtyři týmy, kterým se v domácím prostředí vedlo ještě bídněji.

Wolfsburgu jde především o udržení druhého místa v tabulce. Stejně jako to třetí zaručuje účast v základní skupině Ligy mistrů, nicméně finanční odměna jest lákavější. K jejímu dosažení stačí pouhý bod. Ovšem tři by znamenaly, že by se celkový součet zastavil na čísle 71 ... a nový klubový rekord by byl na světě. Ani ve své mistrovské sezoně jich tehdy Edin Džeko, Grafite a spol. tolik nesesbírali. A hle, v té aktuální by to stačilo "jenom" na druhé místo.

"Pokud se takhle v závěru sezony podívate na tabulku, musíte uznat, že druhá pozice vypadá o poznání lépe a prestižněji než ta třetí. My si ji proto v žádném případě nehodláme nechat vzít, kór když jsme ji okupovali skoro celou sezonu," prohlásil odhodlaně Dieter Hecking, které ale možná přeci jen udělá s ohledem na zmíněné finále nějaké změny v sestavě.

V Kölnu jistojistě nenastoupí zraněné trojice Hunt-Benaglio-Rodriguez. Což samozřejmě domácím vyhovuje. "Chtěli bychom naše příznivce ještě jednou pořádně rozveselit. Proti nám se sice postaví špičkový klub, ale my ještě nejsme na dovolené. Na ten zápas jsme se poctivě připravovali, těšíme se na něj a věříme v dobrý výsledek," řekl Peter Stöger.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Brecko, Maroh, Wimmer, Hector - Risse, Vogt, M. Lehmann, Nagasawa - Finne, Osako
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grün - S. Jung, Knoche, Klose, M. Schäfer - Luiz Gustavo, Arnold - Perisic, De Bruyne, D. Caligiuri - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.80 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hamburger SV - Schalke 04  (sobota 15:30)
V celém Německu už zbývá jen jeden klub, který nikdy nesestoupil z Bundesligy - je jím Hamburk, jejž čeká poslední zápas sezony proti trápícímu se Schalke. Přístavní celek je nyní předposlední, musí tedy bezpodmínečně vyhrát a ještě doufat v 'pomoc' konkurence; v opačném případě napodobí Auxerre, které se stejnou bilancí sestoupilo o patro níže nedávno v sousední Francii..

Matematika hovoří jasně - Hamburk zaprvé potřebuje tři body. Zadruhé musí buď Stuttgart prohrát v Paderbornu, nebo zápas mezi Hannoverem a Freiburgem nesmí skončit remízou. Kouč Bruno Labaddia je pevně přesvědčen o tom, že jeho svěřenci proti Königsblauen svoji část úkolu splní.

"Máme realistickou šanci na záchranu, takže musíme udělat vše pro to, abychom se jí chopili," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci. "Nemůžeme v tuto chvíli udělat více, než že porazíme Schalke. Další výsledky neovlivníme," dodal lakonicky.

Labaddia však nespoléhá pouze na vlastní neochvějnou víru; své hráče vzal v týdnu na speciální třídenní tréninkový kemp, aby je zbavil zbytečného tlaku, jemuž by byli vystaveni doma v Hamburku. "Rozhodli jsme se odjet, abychom se mohli lépe soustředit. Není to tak, že bychom osnovali nějaký tajný plán," objasňuje Labbadia. "Měli jsme (na soustředění) ideální podmínky, takže jsme spokojeni. Situace je jednoduchá, prostě musíme vyhrát."

Domácím se to bude muset povést bez kapitána Rafaela van der Vaarta, který je suspendovaný; jeho kolegu ze záložní řady, švýcarského reprezentanta Valona Behramiho, zase vyřadilo ze hry zranění. Pro van der Vaarta je situace o to těžší, že v případě neúspěchu a pádu o patro níže svůj 'domácí' klub po sezoně opustí.

Ani Schalke si nicméně nemůže ještě dovolit 'vypnout' a relaxovat. Tým Roberta Di Mattea sice už najisto postupuje do pohárové Evropy, v případě prohry se ale může propadnout z pátého místa na šesté, což by znamenalo nutnost probíjet se předkolem EL. "Stále máme o co hrát," prohlásil italský stratég, jemuž bude chybět zraněný stoper Benedikt Höwedes. "Oba týmy mají jasný cíl, a tím jsou tři body."
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Kaćar, Jiráček - Stieber, Iličević, Olić - Lasogga
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Barnetta, Matip, Nastasić, Aogo - Höger, Neustädter - Farfán, Meyer, Choupo-Moting - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.75 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Zatímco Eintracht Frankfurt se ještě může v tabulce posunout i sesunout, Bayer Leverkusen už má čtvrtou pozici jistou. Sice to znamená účast v play-off Ligy mistrů, nicméně pro vedení klubu je tento výkon natolik uspokojivý, že si díky němu vysloužil trenér Roger Schmidt čtyřleté prodloužení smlouvy, přičemž původní kontrakt měl vypršet příští rok. Čelní představitelé by s největší pravděpodobností necouvli, i kdyby Bayer v Commerzbank-Areně prohrál třeba 0:6. Pravda, tento výsledek se jeví dosti nepravděpodobný.

"Náš kouč nás před rokem přesvědčil konceptem, který se mu podařilo splnit. Šlo především o to, že budeme hrát rychle a extrémně efektivně. A i když se nám třeba v některých obdobích nedařilo úplně podle představ, Roger stále věřil v tento systém, stejně jako věřil ve svůj tým. Skutečné kvality kouče samozřejmě ukazují ta nejtěžší utkání a i během nich dokázal hráče uklidnit a ujistit, že to zvládnou. Proto budeme rádi, když bude v Leverkusenu pokračovat," nechal se slyšet sportovní ředitel klubu Rudi Völler.

Sám osmačtyřicetiletý Schmidt, jenž předtím úspěšně působil v Salzburgu, byl velmi potěšen, že se mu podařilo vybojovat účast v boji o Champions League s několikatýdenním předstihem. Optimisticky však tvrdí, že to nejlepší teprve přijde: "Brzy mi bylo jasné, že Bayer Leverkusen je klub, ve kterém mohu klidně setrvat hodně dlouho."

"Naši vizi jsme teprve začali rozvíjet. Navíc máme mladý tým s velkým potenciálem a s velkým týmovým duchem. Opravdu se těším na další práci v tomto klubu, se kterým toho nepochybně můžeme hodně dokázat," dodal. Že by se právě díky Rogeru Schmidtovi přestalo Leverkusenu přezdívat Neverkusen?

První bundesligová štace i sezona dopadla pro rodáka z města Kierspe výborně. To Thomas Schaaf má s německou nejvyšší soutěží zkušeností na rozdávání. S jeho prací je evidentně spokojen i prezident Heribert Bruchhagen, jelikož médiím vzkázal, že Schaaf bude stoprocentně sedět na lavičce Eintrachtu i v příští sezoně.

Přitom ještě nedávno snad v Německu neexistovalo sportovního deníku či magazínu, jehož redaktoři by nespekulovali nad tím, že mezi ním a hráči panují rozbroje. Teprve až tato informace a prohlášení Marka Russe, který coby jakýsi velvyslanec všech členů kádru prohlásil, že "s trenérem jsme spokojení", uvedla celou situaci konečně na pravou míru.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Chandler, Zambrano, Madlung, Oczipka - Russ, Hasebe - Aigner, Stendera, Inui - Seferovic
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Jedvaj, Reinartz, Wendell - L. Bender, Rolfes - Bellarabi, Calhanoglu, Son - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 4.33 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hannover 96 - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Hodně napínavý poslední zápas čeká na Hannover a Freiburg, dva kluby, které ještě nemají jistotu záchrany; oba jsou srovnány na 34 bodech, přičemž šestnáctý Stuttgart jich doposud nastřádal 33 a sedmnáctý Hamburk 32. Jediný způsob, jak se tedy definitivně udržet v lize bez ohledu na okolní výsledky, je vyhrát..

Remíza sice dost možná bude stačit oběma, na druhou stranu by však také mohla znamenat, že se nezachrání ani jeden. Je tedy jasné, že motivace na obou stranách bude stoprocentní. "Čeká nás zápas nervů. Kdo je lépe udrží na uzdě, uspěje. Já pevně doufám a věřím, že to budeme my," prohlásil domácí kouč Michael Frontzeck.

Freiburgu by sice s největší pravděpodobností stačil i bod, to však neznamená, že by se s ním hosté byli ochotní předem spokojit. "Nikdo tu nemyslí na nic jiného než na vítězství," ujistil fanoušky na klubové stránce švýcarský útočník Admir Mehmedi. "Budeme hrát tak, jak se snažíme každý víkend - to znamená v první řadě spoléhat na tvrdou práci," dodal.

Hosté si možná kladou otázku, jak je vůbec možné, že jsou v této situaci; v průběhu celé sezony totiž nehráli vůbec špatně, naopak poztráceli spoustu zbytečných bodů, takže v případě pádu by mohli vinit pouze sami sebe. Nesmírně důležitou psychickou vzpruhou však pro ně byla poslední výhra nad korunovaným šampionem z Bayernu.

"Porazit Bayern Mnichov byl obrovský krok kupředu. Není možné vyčíslit, jak nám to pomohlo, ať už z hlediska bodů či sebevědomí," přiznal Mehmedi s úlevou. "Teď máme vše ve svých rukou, což je skvělé. Můžeme si dovolit jít do tohoto těžkého zápasu v dobré náladě. Pokud se zachráníme, budeme na sebe moci být opravdu hrdí," zakončil.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Schmiedebach, Marcelo, Schulz, Albornoz - Andreasen, Sané - Stindl, Kiyotake, Prib - Briand
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Riether, Krmaš, Mitrović, Günter - Höfler, Darida - Schmid, Klaus - Guedé, Mehmedi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.60 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Oba trenéři, jak hoffenheimský Markus Gisdol, tak Pál Dárdai z berlínské Herthy, striktně odmítají, že by se v závěrečném kole spokojili s remízou.

Staré dámě přitom právě ten jeden bod stačí k tomu, aby si udržela Bundesligu i pro příští sezonu. Oproti tomu Hoffenheim má ještě velmi teoretickou možnost na evropské poháry, nicméně aby se jich mohl zúčastnit, by bylo zapotřebí hodně specifické kombinace výsledků některých dalších zápasů. Tudíž pro oba celkem by byla dělba bodů dostačující.

"My pořád můžeme hodně získat. Jde tu o naši image, o peníze a o naši radost. Všechno by bylo v případě výhry větší," říká Dárdai. "Svoje hráče jsem na tenhle střet rozhodně nemusel nijak extra motivovat. Jsou to profesionálové a vědí, že musíme vyhrát, abychom si zajistili osmou příčku. V sobotu to tedy určitě nebude jenom nějaké relaxační odpoledne," reagoval Gisdol.

Pravda, prohra by mohla jeho tým odsunout až o tři místa směrem dolů, tedy na dvanáctou pozici. Současná forma ale naznačuje, že ve Wirsol Rhein-Neckar-Areně se může stát prakticky cokoliv. ""Jsme velmi sebekritiční a naštvaní sami na sebe, protože jsme se tak dlouho ucházeli o pohárovou Evropu, až to nakonec nevyšlo," prohlásil Gisdol.

"Nedařilo se nám držet se našich plánů pro druhou polovinu sezony a kdykoliv jsme měli příležitost posunout se v tabulce výše, nepodařilo se nám ji využít. Do příštího ročníku tedy rozhodně máme co vylepšovat," dodal někdejší hráč klubu SC Geislinger, ve kterém kdysi začínal také jiný známý německý trenér - Jürgen Klinsmann.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Strobl, Bicakcic, J.-S. Kim - Rudy, Schwegler, Polanski - Roberto Firmino - Szalai, Volland
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, Heitinga, S. Langkamp, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - Beerens, Stocker, Haraguchi - Kalou
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.60 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Augsburgu stačí bod k tomu, aby si zajistil účast v Evropské lize. Kouč Gladbachu Lucien Favre však soupeři nehodlá dát nic zadarmo.

Borussia má za sebou skutečně skvostnou sérii bez prohry, díky které se ještě musí VfL Wolfsburg třást o uržení druhého místa v tabulce, ačkoliv před duelem s Kölnem má situaci stále ve svých rukou. Hříbata si však tuto sezonu stejně musí pochvalovat, neboť základní skupinu Ligy mistrů už jim nikdo nesebere. A fakt, že jim stačí uhrát jeden jediný bod k tomu, aby překonala klubový rekord v počtu nasbíraných bodů ve druhé polovině sezony, jest určitě velice příjemným zpestřením i motivací.

"Hlavní důvod, proč chceme vyhrát je ale ten, že sezonu je vždycky dobré zakončit výhrou. V tom zápase rozhodně nehodláme nic vypustit," řekl Favre. Jeho protějšek Markus Weinzierl z těchto slov pochopitelně nadšený není, ale přesto věří v dobrý výsledek: "Ještě jednou se musíme naplno koncentrovat na hru, abychom dosáhli na dobré umístění. Ať už z toho bude nakonec páté, šesté nebo třeba sedmé místo. Už ta jsou pro nás velkým úspěchem."

V pohárové hře figuruje více faktorů, přičemž výraznou úlohu může sehrát Borussia Dortmund. A to nejen co se jejího vzájemného střetnutí s Werderem Brémy týče. Záležet bude taky na výsledku DFB-Pokalu. Pokud v něm Kloppovi svěřenci uspějí, bude muset Augsburg zamířit místo do základní skupiny do vždy ošemetných překol.

Weinzierl však na tuto možnost hledí s optimismem sobě vlastním: "I předkola se přece počítají do zápasů v pohárové Evropě." Avšak Mönchengladbach hraje opravdu ve velkém stylu a pohodě, tudíž se hráči ani příliš nerozptylují tím, že z posledních dvou vzájemných mačů vyšli se ziskem nula bodů. Výsledek byl přitom pokaždé stejný - 1:2.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Brouwers, Nordtveit, Wendt - Kramer, G. Xhaka - Herrmann, F. Johnson - Raffael - M. Kruse
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Feulner, Hong, Klavan, Baba - Baier - Höjbjerg, Kohr, Halil Altintop, To. Werner - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.55 - 4.50 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Ve znamení loučení se ponese jeden z nejzajímavějších duelů posledního kola letošního ročníku Bundesligy. Signal Iduna Park, kam přijede Werder Brémy, naposledy zatleská Jürgenu Kloppovi a Sebastianu Kehlovi. K tomu se zde ještě odehraje přímý souboj o sedmou příčku, která za určité situace může znamenat postup do evropských pohárů.

O tom, kdo si z Bundesligy zahraje Evropskou ligu, nemusí být ještě jasno ani po závěrečném kole. Hodně totiž bude záležet na výsledku finále DFB-Pokalu, v němž se utká Borussia Dortmund s Wolfsburgem. Schwarzgelben si mohou proto evropské poháry stoprocentně zajistit sobotní vítězstvím v lize, nebo o týden později právě výhrou v německém poháru. K tomu, aby se na evropskou scénu vrátily po pěti letech Brémy, potřebují porazit Dortmund a pak spoléhat na pomoc Vlků. Ti buď to musí zvítězit v DFB-Pokalu, anebo (utopie) v posledním ligovém kole hodně vysoko porazit Augsburg (třeba 11:0).

Pokud by Dortmund v sobotu nezvítězil, respektive by bodoval Augsburg, zakončili by fotbalisté v poválečné historii druhého nejúspěšnějšího německého klubu sezónu na nejnižší pozici v tabulce pod Jürgenem Kloppem. Nejhůře se pod tímto trenérem umístili hned v premiérovém Kloppově ročníku na lavičce vestfálského klubu, v sezóně 2008/2009 na šesté příčce.

Tak by sedmačtyřicetiletý kouč, jenž v dubnu oficiálně oznámil konec svého působení, skončit určitě nechtěl. "Pokud nepostoupíme do Evropské ligy, svět se nezboří, avšak samozřejmě by bylo mnohem lepší, kdyby se nám to povedlo," uvedl Klopp na tiskové konferenci.

Svůj poslední mač na Westfalenstadionu má před sebou rovněž zkušený středopolař Sebastian Kehl. Pětatřicetiletý hráč svou bohatou kariéru ukončí i kvůli dlouhodobým zdravotním problémům. "V sobotu to jistě bude hodně emotivní rovněž pro Jürgena. Vím moc dobře, jak si získal místní fanoušky a jak moc ho milují, snad to bude skvělý den pro nás oba. Doufám, že se nám povede dosáhnout sportovních cílů a postoupit do Evropské ligy, abychom měli o jeden důvod více k oslavám. To bude klíčové k tomu, abychom si mohli celý den opravdu užít. Uvidíme, co se bude dít," prohlásil.

Domácím zítra nepomohou zranění fotbalisté Kevin Großkreutz, Adrian Ramos a Nuri Sahin. Marodka Werderu je pak ještě rozsáhlejší, letošní sezóna skončila pro Bargfredeho, Galveze, Garciu, Wolfa, Fritze a Yildrima. Utkání začne jako všechny ostatní duely v sobotu v 15:30, hlavním rozhodčím bude zkušený Manuel Grafe z Berlína.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Durm, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Kehl, Gündogan - Mchitarjan, Kagawa, Reus - Aubameyang
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Casteels - Gebre Selassie, Prödl, Vestergaard, Sternberg - F. Kroos - Öztunali, Bartels - JunuzoviĆ - di Santo, Lorenzen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.29 - 5.75 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05  (sobota 15:30)
Bayernu ani Mohuči už v posledním zápase sezony o nic nejde, v mnichovském velkoklubu se proto pomalu začíná mluvit o blízké budoucnosti. Kapitán Philipp Lahm, který po finálním hvizdu pozvedne trofej pro vítěze Bundesligy už potřetí v řadě, vyjádřil v tomto směru jisté obavy..

Zkušený obránce či defenzivní záložník si totiž dobře uvědomuje, že ačkoliv jeho tým letos opět zvítězí s obrovským náskokem, pouze ligový titul mu stačit nemůže. Neúspěch v domácím poháru i v Lize mistrů vyvolal určité otázky ohledně metod kouče Pepa Guardioly, od jehož příchodu přestal být Bayern na evropské scéně tím neporazitelným soupeřem, jako tomu bylo v poslední sezoně pod vedením Juppa Heynckese.

"Revoluce se nedá udělat přes noc," vysvětloval jednatřicetiletý Lahm. "Nemůžete se prostě jen tak zbavit pěti hráčů a přivést na jejich místo pět nových. Současný tým je stále dost dobrý na to, aby ještě jednou vyhrál Ligu mistrů, je ale zapotřebí začít investovat do nových hráčů do budoucna," dodal v narážce na to, že právě on, Robben či Ribéry brzy vyklidí svá místa na výsluní.

Oproti loňsku navíc hrdý klub udělal jen minimální progres - titul si sice opět zajistil s velkým předstihem, od té doby ho ale opustila forma, vypadl z milionářské soutěže a dokonce prohrál poslední tři ligová kola, což by se nemělo stávat za žádných okolností, bez ohledu na celkový počet bodů.

Není proto pochyb, že se špatné aktuální formy Bavorů pokusí využít i Mainz, který už má jistou záchranu a do Allianz Areny tak přijede bez existenčních starostí. Hosté se možná budou muset obejít bez dvou Korejců - Koo Ja-cheol má trhlinu ve stehenním svalu a jeho start je ohrožen, což platí i pro Parka Joo-ho, kterého zlobí záda.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat - Schweinsteiger - Lahm, Thiago - Müller, Lewandowski, Götze
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bell, Noveski, Park - Geis, Baumgartlinger, Koo - Jairo, Malli - Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 7.00 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Paderborn - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Hodně zamotaná je před závěrečným kolem situace na chvostu bundesligové tabulky a v sobotu se tak zcela jistě máme na co těšit. Zvláště pak, když se odehrají dva opravdu přímé souboje sestupem ohrožených klubů. Jedním z těchto zápasů bude duel mezi posledním Paderbornem a šestnáctým Stuttgartem, mezi oběma celky je přitom rozdíl pouhých dvou bodů.

Dlouho to vypadalo, že největším aspirantem na sestup bude mistr ze sezóny 2006/2007 Stuttgart, naopak podceňovaný Paderborn se po sympatických výkonech udrží mezi elitou. Poslední dvě kola však znovu misky vah převážily. Svěřenci zkušeného trenéra Huuba Stevense totiž dvakrát v řadě zvítězili (jednou navíc nad přímým konkurentem v boji o záchranu - Hamburkem), zatímco nováček tohoto ročníku dvakrát prohrál a spadl zpět na samé dno.

Stuttgart by se sobotním triumfem definitivně zachránil, jelikož Hannover s Freiburgem si body vezmou mezi sebou. Remíza by Schwaben za určitých okolností mohla stačit maximálně na udržení současné patnácté příčky, která sice neznamená okamžitý sestup, barážovému duelu s celkem z nižší soutěže by se ale fotbalisté z jihozápadního Německa určitě rádi vyhnuli. Situace Paderbornu je poněkud jednodušší, musí prostě vyhrát a spoléhat, že Hamburk nezíská tři body - v takovém případě by zamířili do zmiňované baráže, výš Breitenreiterova družina myslet kvůli výrazně pasivnímu skóre nemůže.

V prosinci klání těchto týmu skončilo bezbrankovou remízou. Ve prospěch Paderbornu hraje domácí prostředí, fanoušci v patnáctitisícové Energieteam Areně svému oblíbenému mužstvu bouřlivou atmosférou určitě pomůžou. Kdo naopak skromnému klubu nepomůže, to je vykartovaný Brückner a dále zranění Meha, Bertels a Ducksch. Na druhé straně Huub Stevens nemůže využít pouze Carlose Grueza.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Kruse - Heinloth, Strohdiek, Hünemeier, Hartherz - Koc, Bakalorz, Vrančić, Stoppelkamp - Rupp - Lakić
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Schwaab, Baumgartl, Rüdiger, Klein - Dié, Gentner - Harnik, Didavi, Kostić - Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.30 - 4.00 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 01
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33244578:1876
2.VfL Wolfsburg33208570:3668
3.Borussia Mönchengladbach33199552:2366
4.Bayer Leverkusen331710661:3561
5.Schalke 04331391142:3848
6.FC Augsburg331441540:4246
7.Borussia Dortmund331271444:4043
8.Werder Brémy3311101248:6243
9.TSG Hoffenheim331181447:5441
10.1. FSV Mainz 05339131145:4540
11.Eintracht Frankfurt3310101354:6140
12.1. FC Köln339121232:3839
13.Hertha BSC33981635:5035
14.SC Freiburg337131335:4534
15.Hannover 96338101538:5534
16.VfB Stuttgart33891640:5933
17.Hamburger SV33881723:5032
18.SC Paderborn337101630:6331

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (286)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hanover a Stuttgart záchrana, Freiburg do baráže. HSV a Padeborn nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by

Reagovat
blackhawk88

tesim sa, ze uz je koniec sezony a ze sa zacina prestupove obdobie, s tym je spojena moja zvedost, koho privedu do Bayernu.

Reagovat
blackhawk88

zvedavost*

Reagovat
smazaný uživatel

Teším sa na ten dnešný Abstiegskampf, Hertha verím, že si to uhrá sama. Stuttgart má lauf, nevidím tam nič iné ako ich výhru v Padeborne. Hannover s Freiburgom by sa mohli uspokojiť s remízou a Hamburg - Schalke, na to som veľmi zvedavý ako to skončí, najlepšie keby výhrou hostí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Nevíte, co dávají na Eurosportu 2?

Reagovat
blackhawk88

dnes asi vsetko, bude obraz v obraze : tazko sa im bude vyberat len 1 zapas. A na koniec asi daju oslavy v Alianz arene

Reagovat
smazaný uživatel

Snad všechno (kromě Frankfurt - Leverkusen a Bayern - Mainz. Tam o nic nejde a nikoho to nezajímá )

Reagovat
db18

A co nedávají? http://tv.eurosport.cz/fotbal/bundesliga-34.-kolo_sto4748003/story.shtml

Doufám, že tam budou aspoň vstupy z boje o záchranu...

Reagovat
smazaný uživatel

to je v pytli

Reagovat
Coutinho10

porad dokola bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to tak, že Stuttgart vyhraje (musí ) takže se zachrání a Paderborn je tím pádem jasný jasný.

HSV to doma bohužel asi urve... ale taky očekávám výhru Hoffe nad Herthou a možná fakt remízu mezi Hannoverem a Freiburgem. To by znamenalo, že 4 týmy by po posledním kole měli shodně 35 bodů..to by byl mazec.

Reagovat
stas87

Cisto na papieri by Schalke nemalo mat ziadny problem vyhrat.Ja si dneska zapnem zapas z Imtech Areny,my nemame sancu dnes a budem rad ak tu EL hrat nebudeme.Ja zachranu prajem SCP.Na to,ako ich kazdy odpisoval ze nemaju sancu.tak svoju premieru hrali dostojny fubal,ziadna ostuda.VfB mam tiez rad,skoda ze musi hrat prave proti sebe.Hannoveru by mi luto nebolo,z nich sa stal casom klub bez tvare a ambicii.

Pevne verim ze bude demontaz hodin dneska. Ozelim ten jeden zapas za sezonu,kedy mame pravidelne 3 body zadarmo.A bude fajn vidiet derby v Hamburku o 20:15.

Reagovat
Rudnevs

Suhlasim zo vsetkym . Na com budeš kukat Schalke Hamburg tiez by som si kukol. ES2 da asi rovnako ako minulu rok Bayern uz len preti ze je to Bayern alebo Bremen Dortmund realne je ale aj Frankfurt Leverkusen , Schalke Hamburg a Koln wolfsburg som zvedavy ale bohuzial asi ten Bayern inak co Hovoris na vaše nove dresy

Reagovat
stas87

Na ESplayeru.Ten mi ale v poslednom case dost hapruje vyhadzuje mi stale nejaku chybu a musim refreshovat casto.Obraz je tiez spatny,dlhe minuty sledujem futbal ako na nejakom streame.

Pacia sa mi.Designovo su dost pekne,lepsie ako v minulosti.Este trebars k novym dresom mat aj dobre vysledky..

Reagovat
Rudnevs

K tym dresom to mi pripomina dresy cyklistickeho timu Wiesenhof a najma pekny otien zelenej

K tym vysledkom dufam ze opat bude Werder hrat o LM ale Ujah neni moc dobra kupa moze sa presadit a ani nemusi ja dufam v to prve. A vies nieco o novom sponzorovi Herthy ? Uz sa aspon tusi kto by to mohol byt ? Ale aj v Bremach sa spekulovalo ze Wiesenhof opusti tim vdaka tomu ze su tam protesty fanusikov a nahradi ich Turkish Airlines ale to bola doslova len spekulacia. A ked uz sme pri tych sponzoroch tak Fc Augsburg ma noveho sponzora je to nejake WWA alebo nieco take

Reagovat
stas87

Neviem nic.Arne mi pisal kedysi,ze financne vstupili do Herthy nejaki asiati,dali peniaze a prisli hraci ako Beerens ci Stocker.Tie peniaze ale musi Hertha casom vratit.Take boli podmienky,cize to znamena,ze Hertha bude musiet vybojovat poharov alebo dobre predat hracov,aby sa peniaze vratili investorom.Ten plan bol myslim na nejakych 5-6 rokov,teraz bol teda prvy rok.Casu je dost ale spoliehat sa na tie dve moznosti je dost rizikove.

S Wiesenhofom je ten problem,ze oni boli v case vstupu do pozicie hlavneho sponzora jediny kadidat.Vdaka nim sa teda mohla na nejakej urovni ta BL u nas hrat.Mne tiez vadi ako hlavny sponzor a myslim,ze oni by sa casom radi videli len medzi sponzormi,nie teda byt hlavny sponzor.Pride mi blbe ich teraz odkopnut..ale to je len moj pohlad na vec,netusim ako to vnimaju fanusici a ludia v Bremach.

O FCA netusim nic.Ja som rad ze vidim zapasy,nemam uz potrebu hladat tieto veci,co sa bezprostredne netykaju diania na ihrisku a samotnej hry.

Reagovat
Rudnevs

Hertha dokonca by mala byt v takych problemoch ze by si dala na dres logo unionu berlin

Ja mam Wiesenhof celkom rad maju pekne logo a davaju 6,5 milionov

S augsburgom je to uz iste aj na wikipedii som zvedavy ako to bude vyzerat tie dresy logo firmy...

Reagovat
stas87

To mas odkial?

Reagovat
Arne

Prosim te zdrz se komentaru radeji

Reagovat
Rudnevs

Nie je to ale moc pravdepodobne malo by to byt Sony alebo nejaké železnice nieco ako DB len menej známe Nevieš o tom nieco ?

Reagovat
Arne

Zatím nevím... Jak "není moc pravděpodobné"? Na 11Freunde si ze spousty věcí dělají prču. Nový hlavní sponzor by měl dávat víc než dráhy a finančně na tom momentálně jsme nejlépe za posledních hodně let.

Reagovat
smazaný uživatel

A jako předkrm SGD vs. Hansa Rostock.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

...tam teda snad vyhraje Hansa

Reagovat
stas87

Az budu demolovat mesto,dufam ze to niekto bude natacat.

Reagovat
Arne

Hlavni chod

Reagovat
Kenneth

Neustále tu plivete na komerční týmy jako Hoffenheim a spol a pak přejete sestup jednomu z nejtradičnějších týmů. Šašci.

Reagovat
db18

Když komerční týmy o ten sestup nehrají. Kromě Hannoveru, který samozřejmě taky musí dolů.

Reagovat
stas87

Ohanat sa stale tradiciou..ze to este niekto vytiahne.To teda mame BL uzavriet a nech v nej hraju timy,co su tradicne?Ked HSV BL posledne roky nic nedalo navyse,k comu ich teda drzat medzi elitou?Ten Hoffenheim pracuje dobre s mladezou,Hopp uz neutraca za jedno okno 30 mega..ten klub sa sprava rozumne,neutraca viacej a nezije na dlh.Etablovali sa a hraju pekny futbal. Prave preto by kluby ako tvoj Hamburg mohli vytiahnut hlavu z prdele a pozriet sa okolo seba.Zatial co Hoffenheim ma nejaky dlhodoby plan ktory chce splnit a ide postupne krocik po krociku,tak v HSV je patrna naprosta anarchia.Tam je ciel len jeden jediny-prezit sezonu v BL,nic viac.

Reagovat
fenixLFC

pozri sa na koho reagujes

Reagovat
penepi

Hamburg, H96 a Stuttgart sa musia zachrániť.

Reagovat
smazaný uživatel

3.liga, boj o udržanei od 13:30

Drážďany - Hansa MDR + BR, NDR

Mainz II - Chemnitzer BR

Erfurt - Unterhaching NDR

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

stream do Drážďan https://www.ndr.de/fernsehen/livestream/index.html

Snad se Hansa zachraní.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda To jednou i u streamu Drážďan vydržím

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, zrovna když to není.

Reagovat
smazaný uživatel

Unterhaching by to mohol nakoniec vyriešiť za Hansu

Reagovat
smazaný uživatel

K- Blok dneska paráda

Reagovat
smazaný uživatel

A to sem zrovna chtěl napsat, že tomu chybí pyro A Regensburg taky zabral

Reagovat
db18

Jo, aspoň se se stadionem rozloučí na úrovní. Jenom škoda, že na ten zápas není žádný stream.

Reagovat
smazaný uživatel

Co s tim původním stadionem bude? Tréninkovej plácek nebo se tam rozšíří pivovar?

Reagovat
db18

Ty jo... tak to vůbec nevím, co s tím bude...

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Nepoznáte nejaký web kde nájdem z každého kola počty hostí aspoň BL a 2.BL?

Reagovat
blackhawk88

Jürgen #Klopp auf die Frage, ob er sich vorstellen könne, den FC Bayern zu trainieren: "Ja." [sky]

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fiel končí v Dyname? Tak to vyzeralo pri striedaní.

Reagovat
andrew96

Jj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nakonec dobře dopadlo, teď ještě záchrana Hamburgu a Freiburgu.

Reagovat
db18

A VfB

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký dobrý přenos Hannoveru a Freiburgu?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

díky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja si dávam HSV - Schalke http://sknazivo.com/online.php?read=16304

Reagovat
Ferguson6

díky, ušetril si mi čas

Reagovat
smazaný uživatel

ja davam multicast http://livetv.sx/en/eventinfo/313221_simulcast/#webplayer_ifr|237727|313221|237727|36|1|en

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jedem HSV

Reagovat
db18

Chtělo by to nějakou sestupovou konferenci... vůbec nevím, co zapnout.

Dpč, Hannover vede

Reagovat
db18

...tak ta celková konference nemá smysl - padá tolik branek, že nestíhají ani opakovačky a už se přepíná jinam

Reagovat
smazaný uživatel

paráda záver proste

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg

Reagovat
Coutinho10

hmmmm Paderborn uz vede

Reagovat
db18

...to je start

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart

Reagovat
smazaný uživatel

Shinji

Reagovat
db18

Mainz si může začít vyčítat, že je Okazaki jen na lavičce, zatím už 3 branky od Japonců.

Reagovat
smazaný uživatel

Aubaa - heh to je paráda dneska

Reagovat
smazaný uživatel

jediná pravá posila za poslední čas.. a to jsem tu jako ostatním nevěřil..

Reagovat
smazaný uživatel

letos to vyloženě táhne. V lize má 16 golu a 7 asistencí. To je na tu bídu, co jsme hráli dost dobré

Reagovat
smazaný uživatel

za mě jediné pozitivum sezony.. opravdu nikdo (ani Marco) mě nepotěšil..

jsem zvědav na další sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

od Marca se nedají čekat zázraky, když je věčně zraněný nebo po zranění

I tak je ale druhý nejproduktivnější hráč..

Reagovat
slovaňáák

Auba

Reagovat
smazaný uživatel

BVB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kacar hraje jako za starych berlinskych casu, klidne bych si ho nechal

Reagovat
smazaný uživatel

pokud Augsburg prohraje a Dortmund vyhraje, tak jde do EL Borussia?

Reagovat
db18

Ano.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

no taky by mě to zajímalo.

Reagovat
penepi

Do tej by sme mali ísť tak či tak - čiže aj zo 7. Akurát v prípade prehry v pohári nebude playoff, ale 3. predkolo. V prípade výhry v pohári rovno skupina. Aspoň tak myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. Takže i kdyby Augsburg skončil na 7. místě a pohár vyhrál Wolfsburg, tak jdou do EL

Reagovat
smazaný uživatel

no jasně, na ten pohár sem zapomněl!

Reagovat
smazaný uživatel

nema dortmund pri vyhre jistou el, diky finale s wolfsburgem?

Reagovat
db18

Má.

Reagovat
db18

A Augsburg má EL jistou tak jako tak - jen jim jde o to, v jakém předkole začnou.

Reagovat
smazaný uživatel

5. jde do skupiny?

6. kam a 7. kam?

Reagovat
db18

5. a finalista poháru jdou přímo. 6. do 3. předkola...

...v případě, že by vyhrál Wolfsburg, tak by myslím 5+6 šli přímo a 7. do 3. předkola

Reagovat
smazaný uživatel

A Lasogga ma zas rameno v pici..

Reagovat
smazaný uživatel

pěkný gol..

Reagovat
stas87

Co vyletnici z Brem?Katastrofa?Kukam na zapas v pristave,tam sa zatial nic nedeje.Len Kolasinac je nejaky premotivovany..

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund dominuje.... werder v obraně celkem slabý (krom Lukimyi) a v útoku měli jednu šanci a tu proměnili. Oztunali to udělal skvěle

Reagovat
stas87

Nic necakane. Ked mame loptu,je to len posuvanie do stran alebo snaha o rychlu kontru?Jannik slabsi ako Assani?

Reagovat
smazaný uživatel

Po prvních 20 minutách se ale stabilizovali. Teď už hrozí z brejků a před chvíli klidně mohli vyrovnat..

Hele to až tak nedokážu posoudit...já se přitom učím, tak zas tak detailně to nesleduju

Reagovat
smazaný uživatel

Artjome, ty ses debil

Reagovat
stas87

Videl si,aku nahravku dostal?To je strasne tazke trafit..on bol rad,ze vobec zakoncil.

Reagovat
db18

Schalke něco hraje, nebo je to klasická břečka RdM?

Reagovat
smazaný uživatel

Brecka, navic se jim vubec nechce..

Reagovat
db18

Ok, tak to bude ještě zajímavý souboj - ale chtělo by to fakt, aby SCF aspoň srovnal.

Reagovat
stas87

Ked skusi zakombinovat a hraci sa bez lopty pohnu,nemaju problem si ich vycvicit.Horsie to ale je s finalkou..to ide na päty alebo naopak prilis rychla prihravka a hrac ju nestihne.HSV hraje svoje klasicke hovno,Fährmann sa nudi.Mali jednu dobru kombinaciu,Westermann ale prihral Rudnevsovi spatne,lopta skakala a Rudnevs netrafil.Sane si to v prvych 20 minutach vodil ale potom zapadol do tej biedy.Hunter a Höger spät len vyklusavaju,totalny nezaujem.Farfan sa snad ani raz nerozbehol s loptou na nohe..takto nejak si predstavujem dohodnutu plichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

eurosport dobry vymastenci s tim bayernem, tam je tolik zapasu kde jde o vsechno a oni daji bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
db18

Už si to nepamatuju, takže se tu zeptám: Při stejném počtu gólů v BL rozhoduje počet zápasů příp. asistencí, nebo dostanou trofej pro nejlepšího střelce oba hráči?

Reagovat
db18

VfB

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

YES

Reagovat
smazaný uživatel

wow.. nádhený brejk. A to zakončení Micky.. si snad dělá srandu

Reagovat
stas87

To je koniec..fakt.Gol nam da traged Mchitarjan.To mame za keci o EL.Cakam manitu dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozerám HSV a odrazu Messiho lob od Mickyho

Reagovat
slovaňáák

Wow

Reagovat
Coutinho10

co ted Stuttgart zazdil

Reagovat
smazaný uživatel

vyrovnaný zápas hore dole? čo sa tam deje?

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kdyby zustal Lasogga, tak verim dal, ale Rudnevs je komedie na fotbalistu, horsi snad nebeha ani v cesky lize.. Diaz si zase kazdym zakrokem koleduje o cervenou, tak snad tam posle Jiracka..

Reagovat
smazaný uživatel

Těšíme se na Jirase v létě v Plzni . Jako s takovou fakt Hamburg nemá šanci ten zápas vyhrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ho nechci, myslim, ze by to byl krok zpatky, vsichni tri soucasni stredaci jsou lepsi

Reagovat
db18

Olić je pořád jako podhrot?

Reagovat
smazaný uživatel

na pravym kridle, nalevo Ilicevic, podhrot Holtby a pod nim Kacar s Diazem..

Reagovat
smazaný uživatel

Rudnevs je strašný zatiaĽ, ale možno prekvapí

Reagovat
smazaný uživatel

To byl i minule, ten by se neprosadil ani u nas v druhy lize, mozna je to sebevedomim, ale to je katastrofa, nejhorsi je, ze tam neni koho jinyho dat..

Reagovat
smazaný uživatel

To aj Schalke malo podobnéproblémy na hrote takže pohoda, ale určite to je aj o sebavedomí...neverí si vôbec

Reagovat
Kluivert9

Takhle by tabulka mohla zůstat

Reagovat
smazaný uživatel

Lasogga sa tiež zraní takto v rozhodujúcom zápase Rudnevs hneď v tutovke a trafil ju strašne....celkovo Rudnevs sa nechytá na pohyb a dôraz Lasoggu ani zďaleka.

Reagovat
smazaný uživatel

Lasogga tam makal, bojoval a takhle zbytecne se zrani, kdyz bylo jasny, ze ten mic nestihne pred obrancem

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, nevie padnúť alebo čo....kvôli ramenu striedať to chce všetku smolu

Reagovat
smazaný uživatel

tak on mel s tim ramenem problem uz predtim.. Ale tohle bylo fakt zbytecny, prihravka od Kacara byla pomala, obrance byl uz ve skluzu a Lasogga do toho sel, obrance zahral balon, pak trefil Lasoggu a ten se svyma 100 kg padnul na to rameno

Reagovat
smazaný uživatel

Proste zápas o všetko, musíš ísť do každého súboja naplno. Čo už. A hej zabudol som že mal predtým problémy s ramenom...

Reagovat
smazaný uživatel

Švento dnes základ, konečne aspoň v poslednom kole. Čakali sme väčšina asi viac od neho v prvej sezóne.....

Reagovat
fenixLFC

hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

Gooooooooooooopool oliiiiic

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ako hral Holtby cez sezónu? necháte si ho tam?

Reagovat
smazaný uživatel

Opci uplatnili skoro hned, takze nejspis zustane.

Kazdopadne zacal dobre, ale pak se zranil, vypadl ze sestavy a uz skoro nehral, az ted ke konci a to hraje velky lejno..

Reagovat
smazaný uživatel

tá opcia ešte nie je oficiálne uplatnená, či? nikde na oficiálnej stránke Tottenhamu som to nezaregostroval.

Reagovat
db18

Ten už je zaplacený - opce se uplatnila automaticky po tom, co odehrál 2 zápasy za HSV.

Reagovat
db18

teď už jenom SCF a VfB otočit

Reagovat
smazaný uživatel

To zase HSV spadne, ne?

Reagovat
db18

Měla by to být baráž - v té bych vám věřil nejvíc ze všech kandidátů. Ale hlavne by spadl Hannover.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, ale to by musel Freiburg vyhrat, kdyz jenom remizuje, tak HSV pada..

Reagovat
db18

Jo, však jsem myslel, že musí otočit.

Reagovat
smazaný uživatel

Olič nekompromisne to napálil. Ale tá asistencia

Reagovat
stas87

a Schalke uz nezaberie..boze,to je ostuda.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kluivert9

Schalke zabrat

Reagovat
db18

Basti ho pěkně okradl...

Reagovat
Rudnevs

GOOOOOOOOOOOOOOOL HSV

staronova golova piesen v bayerne

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooooooooool rajkoviiiiiiic

Reagovat
fenixLFC

debilne schalke

Reagovat
slovaňáák

S04

Reagovat
smazaný uživatel

Holtby Schalke hraje veľkú sračku

Reagovat
stas87

Co teraz potrebujeme k tomu,aby sa pristav utopil v 2.BL?

Reagovat
smazaný uživatel

výhru Vfb a výhru remíza Hannover Fraiburg

Reagovat
smazaný uživatel

sakra..

Stuttgart výhra, a remíza Hannover- Freiburg

Reagovat
stas87

Takze zolik Petersen vyrovna v zavere a Ginczek vystriela zachranu.

Reagovat
Rudnevs

Vyzera to dost realne ale dufam ze nie

Reagovat
db18

...ještě se netrefil Stindl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

+ to bude ještě v době, kdy se v Hamburgu už hrát nebude, ne?

Reagovat
stas87

4 minuty Schalke bola dobra inspiracia. Kiez by to potkal aj pristav.Slavili by zachranu a zrazu bum.

Reagovat
Rudnevs

Ako poznam Freiburg tak Petersen vyrovna a v poslednej minute da gol Stindl

Reagovat
smazaný uživatel

A pak že se v Bundeslize nedomlouvají výsledky a nepouští zápasy.

Reagovat
stas87

Veril som,ze to Schalke nepusti tak okato.Höger sa vysral na Rajkovica..ten by potreboval do drzky.Zasa sa toho vredu nezbavime..

Reagovat
smazaný uživatel

HSV hrajou celou sezonu naprostou píču a teď si to zas uhaluzí v posledních 5 kolech a Schalke po Matteem taky humus. Jestli to S04 nedotáhnou, tak jim budu příat sestup spolu s HSv přístí rok..

Reagovat
Rudnevs

Slobodan !!!!!!! JES

Reagovat
TonCZek

Snad to byl poslední zápas Alonsa v dresu Bayernu

Reagovat
db18

Reagovat
king23

To hraje tak zle?

Reagovat
smazaný uživatel

S04 jsou k smíchu. Ti jak dali to 5. místo...to nepochopím

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To už je Micky jak ho známe - ze 2 metrů to narve do břevna

Reagovat
smazaný uživatel

16:45 Klopp by se nabídce Bayernu nebránil

Jürgen Klopp po sezóně skončí na lavičce Dortmundu, jak sám uvedl, do budoucna by se pak nebránil ani nabídce Bayernu Mnichov. "Proč ne? Dovedu si představit, že bych jednoho dne trénoval Bayern," prohlásil Klopp, jenž před posledním vzájemným zápasem BVB s Bayernem tvrdil opak. (transfermarkt.de)

Co jsem rikal

Reagovat
db18

Jednoho dne. Pro následující rok to ale tuším odmítl.

Reagovat
fenixLFC

kks tak to je dobre okate...oni tecu 0:2 a namiesto aby rozohrali roh sa tam zacne bavit s rozcvicujucim sa superom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg

Reagovat
smazaný uživatel

Ginczeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek

Reagovat
Rudnevs

Zostup

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste ne, jeste Freiburg musi vyrovnat..

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg už jenom vyrovnat!!!!

Reagovat
andrew96

Podme Freiburg.

Reagovat
db18

Höjbjerg

Reagovat
Rudnevs

Paderborn !!! Zrovnajte

Reagovat
Liquid

Freiburg vyrovnat kurva a Paderborn votočit

Reagovat
stas87

Tak Ginczek mi uz vysiel,teraz musi prist Nils vyrovnat.Hrac Werderu posle HSV do druhej ligy.Nic krajsie nejde vymysliet.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem rozpolcen, nechci aby Freiburg sestoupil

Reagovat
Liquid

Reagovat
Coutinho10

link asi neni ne ?

Reagovat
Coutinho10

dik

Reagovat
Liquid

v 93.vyrovná Darida z pecky

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ji neda

Reagovat
Liquid

teď podle Juventinskýho pravidla měla být penalta....

Reagovat
db18

Už tam není.

Reagovat
Liquid

ale gól v 93.jsem trefil

Reagovat
king23

Nesmí, Stuttgart rupne!

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Schalke k angažování Di Mattea, to co provedl ten borec s tím týmem, je něco neskutečnýho.

Reagovat
Kluivert9

Hamburk a Stuttgart hrajou celou sezónu velký h*vno a stejně se zas nakonec zachrání

Reagovat
stas87

Lenze VfB je aspon futbalovy tim.HSV je len banda zakernych prasat a kopacov.

Reagovat
Kluivert9

Nejsou mi sympatičtí ani jedni.

Reagovat
Spasitel

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart hral výborne posledný mesiac a pol

Reagovat
smazaný uživatel

FCA 4EVER

Reagovat
smazaný uživatel

dátum registrácie 2004? v tej dobe sa už dalo registrovať na fórum?!

Reagovat
smazaný uživatel

jo cagos je uz stary kokot

Reagovat
smazaný uživatel

MegaLOL

Reagovat
db18

Parker + Matavž

Jinak Frontzeck provedl dobrý střídání, tak teď SCF dva slepený góly a nebudou vědět!

Reagovat
smazaný uživatel

Krmas

Reagovat
smazaný uživatel

Hotovo

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

fraiburg

Reagovat
andrew96

A je to v prdeli.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
stas87

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

A je to v riti Hamburg to zas v baráži uhaluzí

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

hm... ten Krmas musel být jasně podplacený - co to jako bylo??

Reagovat
Coutinho10

Krmasovi se to moc nepovedlo

Reagovat
andrew96

Co to jako od Krmaše mělo znamenat?

Reagovat
king23

Kašlete na výsledek Freiburgu, ti už to stejně neotočí. Když uhraje Padeborn minimálně remízu, budem spokojeni všichni

Reagovat
db18

Reagovat
king23

Reagovat
db18

Ke spokojenosti by se musel zachránit Freiburg.

Reagovat
king23

No však jo.. když sestoupí Stuttgart, tak se Freiburg logicky zachrání ne?

Reagovat
Liquid

Krmaš podplacenej

Reagovat
stas87

H+H sa zachrani..ti sraci to zasa ukopu cez baraz.No co,aspon mozme vykupit Bürkiho.Cakam ale,ze sa o Romana zacne zaujimat aj BVB.

Reagovat
Rudnevs

Krmas !!! Dakujeme

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ze by se Darida vratil do Plzne?

Reagovat
Liquid

abyste nevzali Krmaše... nebo ten možná do Hannoveru

Reagovat
db18

Ten chtěl ukončit kariéru.

Reagovat
andrew96

To ji teda ukončí stylově.

Reagovat
smazaný uživatel

To asi nehrozi, stopery mame poreseny vic, nez dobre

Reagovat
Rudnevs

Ten konci karieru

A zakoncil ju vlastnym golom

A este raž mu Velmi Dakujem inak by hamburg zostupil

Reagovat
andrew96

Proč by? Zbytečný krok zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

2. BL ti prijde jako lepsi?

Reagovat
andrew96

Bude po něm sháňka neboj.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja mu to jenom preju, ale uvidime, letos nemel moc dobrou sezonu.

Reagovat
smazaný uživatel

Chtel jsem, aby se zachranil Stuttgart, Freiburg i HSV, ale to asi vsechno dohromady neslo

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel ne.

Reagovat
smazaný uživatel

freibuigu proste chyby ty dva body o ktere meli mit vic po zapase v Hamburku,kdyby to v poslednich peti minutech totalne nezabetonovali a necekali nez ho dostanou. Kolikrat ty tymy nechapu,nez se snazit pridat druhy gol a vyhrat v klidu tak jen brani a cekaji jestli se jim to povede. Nu dobre jim tak. hola hola, zweite bundesliga vola

Reagovat
king23

Božee, Padeborn penaltička nebo něco, k čemu tam ten rozhodčí je!

Reagovat
db18

1 jediná debilní domácí výhra

Reagovat
stas87

Skurvene koncovky zapasov Freiburgu a skurveny Marcelo.My sme to taky ultimatne posrali plichtou v Paderborne,minule kolo zasraty vlastny gol na Schalke.Toto kolo to Schalke odchodi..buzeranti. A barazovy tim v 2.BL bude snadne susto pre pristav.Ten koniec je naozaj odporny,uplne mi to znechutilo den.

Reagovat
smazaný uživatel

a jak to melo byt podle tvych predstav prosim te? bud rad ze jste se zvedli po tom vasem zacatku sezony,jinak jste dneska truchlili jeste vic

Reagovat
stas87

Zachrana Paderbornu,zostup H+H a baraz trebars tomu Freiburgu.Oproti H+H mame produktivny utok a celkom slusnu zalohu.Len ten golman je problem.O trenerovi sa nemusime bavit.Klauni na lavicke pristavnikov posledne roky pobavili pravidelne.

Reagovat
smazaný uživatel

z tebe mluvi blbost, bud rad za baraz pro HSV, aspon se udrzi a budou dal v bundeslize a neprijdes o krasne severske derby

Reagovat
stas87

Tak porazime doma niekoho ineho v boji o zostup.Chcem vidiet v buducej sezone hamburske derby.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon neco pozitivniho

Reagovat
db18

*plichtou s Hannoverem

Reagovat
stas87

Lenze sa tam zasa konecne krasne trafil Zlatko.Werder k tejto nestastnej situacii tiez dost prispel.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Krmaš to zabil

Reagovat
andrew96

Ty vole poďteeeee!!!!!!!

Reagovat
db18

Nils!

Reagovat
king23

Augsburg v základní skupině Evropské ligy, to jsem teda zvědav

Reagovat
Rudnevs

Pavel este jeden !!!

Reagovat
db18

Sommer

Reagovat
king23

Co na to fandové Dortmundu? Teď se budete ve finále poháru asi hodně modlit...

Reagovat
db18

Jsou 7., proč by měli?

Reagovat
king23

Aha safra, to mě vůbec nedošlo

Reagovat
king23

Ovlivní teda to finále aspoň přímý postup? Ze sedmého místa by měli hrát kvalifikaci, pokud nedají pohár, ne?

Reagovat
db18

Jj, když dají pohár, tak jdou rovnou.

Reagovat
smazaný uživatel

ikdyz finale prohraji, stejne budou hrat evropu,co resis

Reagovat
smazaný uživatel

proč?

Reagovat
db18

Přece nebudete chtít, aby Wolfsburg získal pohár.

Reagovat
andrew96

Paderborn

Reagovat
king23

Reagovat
andrew96

Poděkování fanouškům.

Reagovat
king23

Tak to jo..

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, proč se sestup těm velkým jménům vždycky nějak vyhne?

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda Freiburgu ten hral z tých mužstiev hrajúcich o záchranu asi najlepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj Sttugart vedel zahrať slušný futbal keď mal svoj deň, ale súhlas, Freiburg bol vždy sympatický.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne tie koncovky Freiburgu stačilo to udržať nedávno v Hamburgu a nezostúpili by.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele