34. kolo
23.05.2015 15:30 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Werder Brémy 3:2

Konec dobrý, všechno dobré. Borussia Dortmund se po nepovedeném podzimu dokázala zmátořit a díky dobrým jarním výkonům jim nakonec náleží sedmá příčka, která v konstelaci s jejich finálovou účastí v německém poháru znamená kvalifikaci do Evropské ligy. V duelu s Brémami se fanoušci rozhodně nenudili, k vidění bylo pět branek, přičemž tři z nich padli do Casteelsovy brány.

Domácí se chtěli se svými ikonami - trenérem Kloppem a někdejším kapitánem Kehlem - rozloučit vítězně a za tím si šli od prvních minut. Hned ve druhé minutě mohl skórovat Henrikh Mchitarjan, pozorného Casteelse ale nepřekonal. V 9. minutě už byl belgický brankář pokořen, jenomže radost Aubameyangovi, jenž zakončoval ve skluzu po centru z levé strany, překazila tyč.

Borussia pokračovala ve svém aktivním výkon a odměnou jim byl vedoucí gól. Po čtvrthodině hry vystihl špatnou rozehrávku Brém Ilkay Gündogan, pro nějž se jednalo nejspíš také o poslední utkání v žlutočerném dresu, posunul balón Kagawovi, ten vnikl do šestnáctky a tváří v tvář Casteelsovi se nemýlil - 1:0.

Netrvalo to ani stodvacet vteřin a Dortmund vedl již o dva góly. Opět u toho byl Šindži Kagawa, s nímž si vyměnil míč Pierre-Emerick Aubameyang, japonský špílmachr vykouzlil perfektní průnikovou přihrávku a rychlonohý forward neměl problém trefit přesně ke vzdálenější tyči.

Werder dokázal zanedlouho odpovědět. Zlatko Junuzović přihrál do vápna Levinu Öztunalimu, který se hbitou otočkou zbavil svého strážce a prudkou ranou propálil Weidenfellera. Schwarzgelben šli však přece jen do kabin s dvoubrankovým náskokem. Po rohovém kopu Brém se k balónu dostal dnes skvěle hrající Kagawa a našel nádherným dlouhým pasem Henrikha Mchitarjana. Arménský reprezentant si v samostatném nájezdu počínal zkušeně a bezmocného Casteelse elegantně přehodil.

Další trefy mohla Kloppova ekipa přidat po přestávce. Skvělými nůžkami se blýskl Aubameyang a k tomu, aby mohl jít slavit nádherný zásah, moc nechybělo. Tři minuty nato pak spálil obrovskou příležitost Mchitarjan, jenž se přiťuknutí od Aubameyanga ocitl sám na malém vápně, míč ovšem nezpracoval ideálně a v záklonu pouze orazítkoval břevno.

Svěřenci Viktora Skripnika pak ještě dokázali zápas zdramatizovat, po přímém kopu Junuzoviće se prosadil na ofsajdové hraně stojící Theodor Gebreselassie. Více už ale hosté nestihli a na evropské poháry si tak ještě budou muset minimálně rok počkat.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyhráme 2:0 HEJA BVB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slušná návštěva!!

Reagovat
smazaný uživatel

celé vestfálsko

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern už vyhral už sa bastardi nabalili pred tým ked si všetci po dohode z mafiou zväčšili rodinné rozpočty. To len vy socky nechápete že na vás stávkové kancelárie parazytujú a vy im dávate všetci peniaze dobrovolne že vyhráte ale vyhráte veľké hovno len drobné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele