34. kolo
23.05.2015 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - SC Freiburg 2:1

Dramatický konec sezony nakonec vyzněl lépe pro Hannover, který v přímém souboji o záchranu udolal Freiburg 2:1 a poslal tak svého soupeře o patro níže. Hosté byli společně s Paderbornem jediným celkem ze dna tabulky, který v posledním kole nevyhrál, a symbolicky právě spolu s ním také nejvyšší soutěž minimálně na rok opouštějí..

Domácí kouč Michael Frontzeck ponechal na hřišti deset z jedenácti mužů, kteří před týdnem vybojovali první výhru kalendářního roku; jediným nováčkem v sestavě byl Manuel Schmiedebach, nastupující na místě suspendovaného Hiroki Sakaie. Naopak jeho protějšek Christian Streich jmenoval tutéž jedenáctku jako posledně, tedy opět bez nejlepšího střelce Nilse Petersena.

Na druhou stranu je nutno uznat, že pět z Petersenových osmi letošních gólů přišlo poté, co na hřiště naskočil jako žolík; Streich evidentně na podobný scénář spoléhal i dnes. Nečekal ale asi, že bude svého elitního forvarda potřebovat tak brzy. Už ve čtvrté minutě totiž šli Die Roten do vedení, když Kiyotake hlavou proměnil skvělý pas Miika Albornoze.

A potom už přišla 'bránící' fáze; Frontzeck věděl, že případná výhra 1:0 by jeho týmu na záchranu stačila za jakýchkoliv okolností, a domácí najednou začali na hřišti stavět defenzivní barikády. Ne že by to nefungovalo; Freiburg se sice viditelně snažil probít se k jejich bráně, příliš se mu to ale nedařilo.

Hannover naopak nacházel s postupem času více a více příležitostí k nebezpečným brejkům. S blížícím se závěrem zápasu se hosté rychle unavovali a Die Roten vycítili šanci, jak jejich naděje definitivně ukončit. Jimmy Briand poslal na Romana Bürkiho střílený pas a švýcarský gólman zvládl udržet míč mimo tři tyče, nešťastný veterán Pavel Krmaš jej však následně poslal do své vlastní sítě. Petersen sice opravdu splnil své poslání a po příchodu z lavičky snížil na 1:2, to už ale běžel nastavený čas a hosté neměli čas se svým bodovým ziskem nic dalšího udělat.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domluvená plichta=záchrana

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover,musí vyhrát pokud se chce zachránit.Pak se nemusí spoléhat na výsledky ostatních zápasu.Freiburgu stačí bod Přiznám se - sám jsem to nepočítal mám to z bundesliga.de. Možností je tam spousta.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele