34. kolo
23.05.2015 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Bayer Leverkusen 2:1

Ze čtveřice klubů, které si vybojovali účast v příštím ročníku Ligy mistrů, naplno bodoval v závěrečném bundesligovém kole pouze obhájce titulu Bayern Mnichov. Wolfsburg remizoval, Borussia Mönchengladbach prohrála a na svého soupeře nestačil ani Bayer Leverkusen.

Úvodní desetiminutovka byla v Commerzbank-Areně docela divoká. Ve 4. minutě poslal Marko Russ balon za obranu (zřejmě do těsného ofsajdu) Harisi Seferovićovi, jenž následně pokořil Bernda Lena stylovými housličkami - 1:0. Vyprodaný stánek Eintrachtu Frankfurt pod tou vší radostí málem spadl, jenže už za dvě minuty bylo zase ticho.

Po přihrávce Juliana Brandta napřáhl ve vzdálenosti zhruba dvaceti metrů od branky Karim Bellarabi a pravačkou nádherně vymetl její levý horní roh - 1:1. Ani jeden z týmů se příliš nezabýval defenzivou, tudíž o zajímavé příležitosti před jednou či druhou brankou nebyla nouze. Prosadil se ale už jenom Alexander Madlung.

V době, kdy do vypršení řádné hrací doby první půle chybělo nějakých šest minut, se k němu poodrážel balon po rohovém kopu, takže jej v podstatě z hranice malého čtverce okamžitě napálil do brány - 2:1. Po změně stran už jako by se na hráčích obou klubů začínala projevovat ta dlouhá sezona.

Přesto si ještě Son Heung-Min vypracoval šanci na vyrovnání a naopak navýšit náskok mohl Nelson Valdez. Z těchto mráčků už ale nezapršelo. Frankfurt si však stejně o skóre zajistil deváté místo, když za sebou nechal Werder Brémy. Po závěrečném hvizdu přišla chvíle Alexandera Meiera, jenž sice v posledních šesti utkáních nemohl pro zranění nastoupit, ale přesto coby záložník převzal cenu pro nejlepšího střelce letošního bundesligového ročníku! Stačilo mu na ni devatenáct branek.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele