34. kolo
23.05.2015 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FSV Mainz 05 2:0

Bayern nakonec nepřipustil, aby jeho sezona skončila totální blamáží, a v závěrečném kole před vlastními fanoušky přerušil sérii ligových proher, když porazil Mainz hladce 2:0. Oslavy třetího mistrovského titulu v řadě tak měly přece jen vítěznou příchuť..

Domácí tentokrát neponechali nic náhodě, byli jasně lepším týmem a nakonec berou tři body díky penaltě Roberta Lewandowského a pojišťovací trefě Bastiana Schweinsteigera. Naopak mohučští mohou děkovat, že porážka nakonec nebyla vyšší; i když by nebylo fér shazovat jejich obětavý, ač místy po dlouhé sezoně poněkud unavený výkon (koneckonců, předsezonní cíl - záchranu - už splnit stačili dříve).

Pep Guardiola vyslal na hřiště silnou sestavu, v níž figurovalo hned sedm mistrů světa, včetně Xabiho Alonsa; naopak jeho předchůdce Martin Schmidt dopřál předčasnou dovolenou Shinji Okazakimu, což se stalo poprvé v sezoně. Jeho ochota nebrat do Mnichova svého nejlepšího hráče symbolicky naznačovala, že tady už o nic nešlo. Domácí se chtěli v první řadě před 75 tisícovkami fanoušků rozloučit triumfem, a to se jim nakonec povedlo.

Podle očekávání bavorský klub od samého začátku kontroloval míč, soupeři jej prakticky nepůjčoval a kapitán Philipp Lahm mohl brzy hlavou otevírat skóre, nebýt pohotového zásahu brankáře Lorise Kariuse. Lewandowski, který potřeboval hattrick, aby se dotáhl na nejlepšího střelce soutěže Alexandera Meiera, měl také záhy svoji první velkou šanci, předběhl Kariuse, ale vystřelit nakonec nedokázal.

Ani Schweinsteigerova nebezpečná hlavička ještě úspěch neslavila, konečný průlom tak musel přijít až z bílého puntíku - Niko Bungert zahrál ve vápně rukou, k penaltě se postavil pochopitelně Lewandowski a otevřel střelecký účet zápasu. Krátce po změně stran ho napodobil tentokrát už přesný Schweinsteiger, načež se celý tým mohl začít definitivně soustředit na poslední zbývající úkol: pomoci polskému střelci dát ještě dvě branky.

Meierův titul však nakonec zůstal neohrožen; Lewandowski se mu nedokázal už více přiblížit. Ne že by se jeho spoluhráči nesnažili, ale Mainz zkrátka ukázal, že bránit umí a že si své místo v klidném středu tabulky bezesporu zaslouží. Nejblíže ke třetí brance byl nakonec střídající veterán Claudio Pizarro, který promeškal šanci rozloučit se s klubem tím nejstylovějším způsobem.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern už vyhral už sa bastardi nabalili pred tým ked si všetci po dohode z mafiou zväčšili rodinné rozpočty. To len vy socky nechápete že na vás stávkové kancelárie parazytujú a vy im dávate všetci peniaze dobrovolne že vyhráte ale vyhráte veľké hovno len drobné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele