Bundesliga - souhrn 30. kola

11.04.2014, 22:26, aktualizováno 13.04.2014, 19:22
Komentáře a souhrny
Bayern Mnichov v lize prohrál podruhé v řadě, v dnešním šlágru podlehl 0:3 Dortmundu. Schalke už může pomalu počítat s dalším přímým postupem do Ligy mistrů, v pátek totiž na svém hřišti přehrálo Frankfurt. Na čtvrté místo se vrátil Leverkusen po výhře nad Herthou, Hoffenheim přehrál Augsburg...

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2:0

13.04.2014 17:30

Góly: 19. Sejad Salihović, 41. Jannik Vestergaard

Zajímavé utkání bylo možné sledovat na hřišti Rhein-Neckar Areny, kde koncernový celek přivítal další obrovské překvapení z Augsburgu, jenž nakonec odjíždí z Kraichgau bez bodu.

Také stále rehabilitující Boris Vukčević, jenž se osobně dostavil na stadion, musel sledovat, jak Baier ve druhé minutě našel ve vápně hlavu Mölderse, ten ale nemířil přesně. To však bylo od bavorských Švábů na dlouho dobu vše. TSG vzalo dirigentské kormidlo pevně do svých rukou a hosté rázem nevěděli, kam dřív skočit. Roberto Firmino ale na Hitze recept nenašel, Polanski se následně, po souboji s Callsen-Brackerem, dožadoval odpískání pokutového kopu marně.

Čekání na první zásah trvalo až do 19. minuty. To se ke standardce z velké dálky postavil tradiční exekutor Salihović a hostující brankář jen sledoval balón za svými zády - 1:0! Tento moment doposud spící Augsburg probudil, ale Halil Altintop ani dvakrát Hahn vyrovnat nedokázali. Ještě do pauzy z rohu pálil Elyounoussi a odražený míč dopravil do sítě Vestergaard - 2:0.

Hostující družina podle očekávání ve druhém dějství přidala. Největší možnost měl Esswein, jenž se podruhé ukázal na trávníku od samého začátku, ale pohotově reagující Grahl byl proti! Strážce hoffenheimské branky měl práci i nadále: Halil Altintop však na něho recept nenašel a rovnou dvakrát neuspěl ani čerstvě příchozí Bobadilla. Závěrečné slovo měl poté Roberto Firmino, ovšem s číslicemi na ukazateli skóre už tak jako tak nepohnul a zápas skončil výhrou TSG.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 2:1

13.04.2014 15:30

Góly: 1. Stefan Kießling, 24. Julian Brandt - 38. Sandro Wagner

Hodně špatné období prožívá Hertha BSC, která nezvládla utkání na půdě Leverkusenu a na plný bodový zisk už čeká celých osm zápasů! Naproti tomu Farmaceutici konečně zabrali a vrací se na čtvrtou příčku.

Z devadesátiminutové časové dotace uběhlo sotva čtyřicet vteřin, když Donati nacentroval do šestnáctky a Kießling hlavou otevřel skóre - 1:0! Lepší začátek si farmaceutický tým snad ani přát nemohl. Krátce nato mohl přidat pojistku Castro, ovšem z ideální střelecké pozice vymezený prostor trestuhodně minul! Hertha bylo takovýmto úvodem očividně zaskočená.

Navíc z dálky natáhl Boenisch a jeho projektil zacílil do spojnice břevna a tyče! Vzápětí natáhl Ben Hatira, ovšem také jeho střela se opřela pouze do břevna svatyně Bayeru! O zajímavé momenty nebyla nouze. To jen potvrdil Son, který oslovil Brandta, jenž neváhal a povedenou ranou ke vzdálenější tyči zvýšil na 2:0. Jinak ale bylo na obou stranách k vidění až moc chyb, které oběma stranám bránily ve větším rozletu. Ve 38. minutě však Cigerci posadil mičudu z volného přímého kopu na hlavu Wagnera, jenž na hrotu nahradil Ramose, který snížil na 2:1.

Druhé dějství už tolik vzruchu nenabídlo. Šance Cana se Sonem výraznějším ohrožením Krafta neskončily, zatímco na opačné straně neuspěl Allagui. Možná už definitivní pojistku mohl mít na svědomí Wagner, který dezorientovaný zacílil na vlastní branku, ale van den Bergh na brankové čáře neštěstí pro Starou dámu odvrátil! Ve zbývajícím čase měl Bayer utkání ve své moci, hned dvakrát se u rozhodčího Stieflera dožadoval penalty, avšak prosby vyslyšeny nebyly.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 0:3

12.04.2014 18:30

Góly: 20. Henrich Mchitarjan, 49. Marco Reus, 56. Jonas Hofmann

Borussen dokázali již korunovanému šampionovi oplatit podzimní porážku a po jasném vítězství zasadili Bayernu druhou porážku za sebou! Po premiérovém nezdaru venku tak FCB padlo i na zatím nedobytné půdě Allianz Areny, zatímco Dortmund si pojistil druhou příčku.

Španělský kormidelník Bavorů udělal oproti duelu s ManUtd (3:1) na půdě Ligy mistrů tři změny, když před blížícím se duelem s Kaiserslauternem v semifinále DFB-Pokalu nechal pouze na lavičce tradiční stálice Boatenga, Kroose a Müllera, jejich pozice zaujali Rafinha, Schweinsteiger a Martínez. Ani BVB příliš nešetřilo opory, lavička vyšla pouze na Piszczeka a Lewandowskiho.

Žlutočerná ekipa jakoby plynule navázala na skvělý výkon ze zápasu s Bílým baletem (2:0), mnichovský velkoklub sice držel mičudu tradičně pod kontrolou, ovšem Weidenfeller mohl zůstávat klidný, ohrožení jeho branky se totiž nekonalo. Na šance se čekalo 20. minut.

Hned z první opravdu nebezpečné akce pak udeřilo: Hofmann s Aubameyangem předali mičudu Reusovi, jenž celou akci ještě vylepšil pasem na Mchitarjana, který pohotově zavěsil - 0:1! Poté to zkoušel sám gabonský expres, ale úspěch neslavil. Bayern byl takřka po celé první dějství bezbranný, akorát dvě minuty před koncem poločasu sice vypálil Mandžukić, ovšem zacílil přesně doprostřed branky, kde stál nachystaný Weidenfeller. Odcházelo se tak za stavu 0:1.

Také po obrátce jsme byli svědky totožného obrazu hry jako během první půle: Bayern držel kulatý nesmysl, ovšem důsledně přistupující BVB domácí k ničemu nepustilo. A navrch ještě samo udeřilo do černého: Aubameyang po další skvělé akci předal Reusovi, jenž pohotovým zakončením nedal Raederovi (nahradil o přestávce zraněného Neuera) šanci zasáhnout - 0:2!

Tím to však pro špatně hrající Mnichovany nekončilo. Právě naopak. Sokratis fantastickým dalekonosným míčem oslovil nabíhajícího Hofmanna, jenž si ideálně zpracoval a poté suverénně upravil na 0:3. Úřadující bundesligový mistr se přece jen probral, ale Mandžukić vymezený prostor hledal marně, zatímco Schweinsteiger a Dante, jenž hlavičkoval po rohovém kopu, dopadli na chlup stejně. Chorvatský kanonýr se nakonec kýžené trefy dočkal, ovšem správně nebyla uznána pro ofsajdové postavení. Během nastavení ještě Rafinha viděl červenou kartu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 3:0

12.04.2014 15:30

Góly: 5. Nils Petersen (vl.), 16. Christoph Moritz, 39. Yunus Malli

Fotbalisté Mainzu dokázali v domácím prostředí navázat na poslední domácí duel s Augsburgem a tentokráte si hladce poradili s Brémami v poměru 3:0. Všechny branky vsítili už v úvodním poločase a po změně stran s naprostým přehledem bránili dostačující náskok. Domácí výběr tak zůstává stále na sedmém místě tabulky tři body za čtvrtým Wolfsburgem, Brémy jsou dvanácté s třiatřiceti body a na barážový Hamburk mají náskok šesti bodů.

Domácí se dostali do vedení už po pěti minutách hry díky vlastní brance Nilse Petersena, který po centru do pokutového území ve snaze odkopnout balón zamířil přímo do horního růžku Wolfovy svatyně. O dalších pět minut později mohl navýšit vedení FSV Okazaki, jenže z nadějné pozice nedokázal hlavou zamířit mezi zři tyče. Nicméně favorit utkání rozhodl o svém vítězství krátce po odehrané čtvrthodině.

I tentokráte to byl nešťastný okamžik pro Werder, když se míč odrazil od jednoho z hostujících hráčů k Christophu Moritzovi a ten zhruba z deseti metrů poslal míč přímo pod břevno. V polovině úvodního dějství mohli hosté snížit, avšak po dobré hlavičce zaúřadoval na brankové čáře Okazaki a zabránil hlavou jistému gólu. Z následné akce mohl stejný hráč přidat další trefu domácího výběru.

Po přesném pasu si Okazaki skvěle zpracoval balón, obehrál jednoho z protihráčů a vypálil po zemi, jenže míč jen o pár decimetrů minul pravou tyčku. Ihned na to měl na kopačce třetí branku Mainzu Choupo-Moting, ten pro změnu pálil těsně nad. Po necelé půlhodině mířil zhruba o metr mimo také Moritz, domácí se mohli definitivně uklidnit ve 39. minutě po gólové trefě Yunuse Malliho.

Po skvělé kolmici českého obránce Zdeňka Pospěcha, který opět odehrál celé utkání, si naběhl Malli za obranu a pohotově zakončil přímo pod břevno - 3:0. Po změně stran mohl stejný hráč znovu skórovat, jenže nejprve uklidil balón těsně vedle pravé tyče a po necelé hodině zamířil sám před Wolfem pouze do ní. Malli byl aktivní i nadále, v polovině druhého dějství zacílil o pár centimetrů vedle levé tyče.

Zhruba dvacet minut před koncem mohl snížit Elia, jenže tváří v tvář Kariusovi nemířil přesně. O pár minut později zahrozil na druhé straně v poslední velké příležitosti tohoto utkání Choupo-Moting, ani jeho hlavička se do branky nevešla a skóre se tak již nezměnilo.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Eintracht Braunschweig 2:0

12.04.2014 15:30

Góly: 8. Damir Vrančić (vl.), 48. Julian Schuster

Hodně důležité tři body dokázal vybojovat Freiburg, který bez větších problémů přehrál poslední Braunschweig a čtyři kola před koncem už tak má nad svým protivníkem sedmibodový náskok.

Záchranářský duel podle očekávání žádný na pohled zajímavý fotbal nenabízel. Jako první zahrozil z volného přímého kopu Schmid, ale Davari byl na místě. Záhy se však SCF radovalo: Sorgovo autové vhazování prodloužil Vrančić hlavou tak nešťastně, že kulatý nesmysl zamířil do hostující sítě - 1:0! Od tohoto momentu měli svěřenci Christiana Streicha výrazně navrch...

...pojistku mohl hlavou přidat Guédé, ovšem podobně jako Günther a Schmid, vymezený prostor hledal marně. Další komplikace přišla pro Lvy ve 26. Minutě, kdy musel vinou zranění odejít ze hřiště kanonýr Dominick Kumbela, jehož místo zaujal Dennis Kruppke. Eintracht se dostal ke slovu až po půlhodině hry, ale Kessel a Nielsen tři tyče nenašli. Ještě do pauzy mohl po Schusterově centru zvýšit Guédé, avšak opětovně hlavou mířil nad břevno hostující svatyně.

Co se nepovedlo před pauzou, vyšlo ihned po restartu. Schuster vystihl špatnou rozehrávku Reichela a následně z 25 metrů zvýšil na 2:0! Davari nemohl reagovat, neboť došlo ještě k teči Bičakčiče. Nyní teprve začali hosté více útočit, ovšem k ohrožení branky to tak jako tak z jejich strany nevedlo. Pouze ze standardky branku nenašel Kruppke. Naopak rozhodnout mohli postupně Klaus, Mehmedi a Schmid, ovšem ani jeden z nich mičudu do prostoru branky nedostal! Postupem času se die Löwen ujali kormidla hry, ale Bičakčić hlavou na skvělého Baumanna nevyzrál!

Zanedlouho se však musel opět činit i strážce hostující branky, který během dvou minut likvidoval šance Schmida a Gintera. Alespoň čestný úspěch mohl zaznamenat Nielsen, který měl hned dvě velmi nadějné příležitosti, avšak na Baumanna hledal kýžený recept marně.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk 4:1

12.04.2014 15:30

Góly: 19. Ivica Olić, 22. Ivan Perišić, 69. Bernard Malanda-Adje, 82. Ivan Perišić - 8. Markus Feulner

Norimberk sice ve Wolfsburgu díky brance Markuse Feulnera vedl, domácí však dokázali odpovědět čtyřmi trefami a po pohodlné výhře 4:1 posílili své naděje na účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Naopak Der Klub zůstává i nadále až po uši namočen do sestupových strastí..

Feulner otevřel skóre už po osmi minutách, góly Oliće s Perišićem (vstřelené v rozmezí pouhých tří minut) však jasně určily další ráz utkání. Hosté se sice snažili o vyrovnání, místo toho však přišla třetí branka v jejich síti, jejímž autorem byl Junior Malanda. Skóre pak uzavřel druhou trefou Perišić.

Vzhledem k tomu, že oba soupeři nutně potřebovali bodovat, hrálo se od začátku na plný plyn a diváci viděli svižný a ofenzivní fotbal. Úvodní branka padla poté, co se Feulner probil přes bránícího Nalda a přesně zakončil k levé tyči. Wolfsburg zareagoval několika slibnými šancemi, gólman Raphael Schäfer se však překonával a až do 19. minuty držel čisté konto.

Vyrovnávací trefu zařídil Kevin De Bruyne - jeho křížný pas dolétl až na malé vápno, kde už si číhající Olić bez problémů poradil. Celá akce svojí rychlostí hosty dokonale zaskočila, a pár vteřin nato bylo ještě hůře: další De Bruyneho centr tentokrát vyzval Perišiće, a ani tomu nedělalo potíže dostat balón za Schäferova záda.

Belgický křídelník byl ve skvělé formě, jak potvrdila i další šance, kterou vypracoval po půlhodině hry opět pro Oliće; tentokrát však hostující gólman zareagoval včas. V další akci na začátku druhé půle se De Bruyne převtělil v zakončovatele, ale Schäfer se vytasil se skvělým zákrokem a udržel naděje Norimberku při životě.

Třetí branka však celou dobu visela vzduchu, což se ukázalo i při další zahozené šanci Oliće. Teprve v 69. minutě zasadili domácí rozhodující úder - Malandova přízemní rána zpoza vápna nedala Schäferovi žádnou šanci. Ve zbytku utkání už Wolfsburg jednoznačně kraloval. Na 4:1 zvýšil osm minut před koncem Perišić, který uklidil k zadní tyči Olićův pas, a další trefu mohl přidat ještě Vieirinha, jeho lob však z brankové čáry akrobatickým zákrokem odklidil Róbert Mak.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hamburger SV 2:1

12.04.2014 15:30

Góly: 9. Lars Stindl, 86. Didier Ya Konan - 48. Hakan Çalhanoğlu

Nesmírně důležitou výhru v boji o záchranu zaznamenali fotbalisté Hannoveru, kteří doma udolali Hamburk 2:1. Rozhodující trefu zaznamenal až čtyři minuty před koncem Didier Ya Konan.

Africký forvard tak dokonale překazil hostujícímu kouči Mirku Slomkovi návrat na stadion klubu, z něhož byl propuštěn teprve před 107 dny. Hamburk přitom držel vyrovnaný výsledek od 48. minuty, kdy se z přímého kopu prosadil Hakan Calhanoglu a odpověděl tak na brzký gól domácího kapitána Larse Stindla, nakonec to však na body nestačilo.

Více než 10,000 fanoušků Hamburku zažilo první šok už po devíti minutách - po centru Edgara Priba z levé strany zaúřadoval Stindl, proti jehož hlavičce byl hostující gólman bezmocný. HSV se snažilo odpovědět o dvanáct minut později, rána Jacquese Zouy však Zielerovu klec minula o pořádný kus.

Otevřený první poločas pokračoval nebezpečnou hlavičkou Ya Konana, kterou musel z brankové čáry odvracet Michael Mancienne; převahu Hannoveru mohl následně stvrdit Leonardo Bittencourt, nastřelil však pouze tyč. Do kabin tak odcházeli hosté se svěšenými hlavami.

Slomka nicméně už před zápasem mluvil o tom, že největším problémem Hamburku je nedostatek vítězné mentality, a ukázalo se, že na odstranění tohoto faktoru intenzivně pracuje. Jeho svěřenci totiž vyběhli do druhé půle jako polití živou vodou a prakticky okamžitě se dočkali vyrovnávací branky - Zieler si s Calhanogluovým přímákem poradit nedokázal.

Domácí kouč Tayfun Korkut se rozhodl zareagovat posílením útočné síly a vyslal na hřiště bývalého hráče HSV Arťomse Rudněvse. To byl nakonec rozhodující tah - právě tento lotyšský útočník se totiž těsně před koncem prohnal přes bránícího Dennise Diekmeiera a nebezpečně vypálil. Jeho střelu ještě z brankové čáry odklidil Johan Djourou, dorážející Ya Konan však už minout nemohl. Hannover si tak dost možná zajistil záchranu, naopak Hamburk bude mít v závěru sezony ještě spoustu práce..

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart 1:1

12.04.2014 15:30

Góly: 89. Juan Arango - 12. Daniel Didavi

S takovouhle to bude mít Stuttgart se záchranou ještě pořádně těžké. V Mönchengladbachu svěřenci Huuba Stevense vedli, ale nakonec opět inkasovali v samém závěru. Skóre otevřel ve 12. minutě Daniel Didavi, po hlavičce Juana Aranga z 88. minuty si však oba soupeři rozdělili po bodu.

Pro Šváby je to skutečné prokletí - kdyby udrželi všechny nadějně rozehrané zápasy, byli by v tabulce na čtvrté příčce, místo toho však čelí reálné hrozbě sestupu. Dnes přitom začali ve svižném tempu a brzy vedli - Timo Wernerovi sice zamýšlený pas nevyšel, míč se však i přesto dostal na kopačky Didaviho, který levačkou propálil domácího gólmana Marc-Andre ter Stegena.

Stevensův tým navíc mohl hned dvakrát zvýšit na 2:0 - na konci první půle zaznamenali skvělé šance (opět) Werner s Didavim, ani jeden z nich však neuspěl. Prvního jmenovaného vychytal úžasným zákrokem ter Stegen, druhý hlavičkoval pro Traorého pasu těsně mimo.

Po změně stran nasadily oba celky poměrně pomalé tempo; hosté nechtěli za žádnou cenu přijít o svůj hubený náskok, domácí se v honbě za vyrovnáním nedostávali do šancí. Hráči Stuttgartu předváděli takticky skvěle disciplinovaný výkon a zodpovědně bránili, na což neduživým dojmem působící Gladbach nedokázal dlouho najít odpověď.

Domácí kouč Lucien Favre proto v závěru sáhl k dvojitému střídaní, když na hřiště vyslal Christiana Kramera s Patrickem Herrmannem, zpočátku to však nemělo žádný efekt - naopak Stuttgart mohl přidat definitivně rozhodující branku, Traoré však v 87. minutě napálil z přímého kopu tyč. Trochu nezasloužené vyrovnání pak přišlo několik vteřin poté - vysoký míč našel ve vápně Aranga, který jej neomylně nasměroval za Ulreichova záda.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:0

11.04.2014 20:30

Góly: 59. Max Meyer, 90+1. Jefferson Farfán

Fotbalisté Schalke dokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu favorita a v předehrávce 30. kola porazili Frankfurt 2:0. Díky tomu se zatím bodově dotáhli na druhý Dortmund a v tuto chvíli si vytvořili desetibodový náskok na čtvrtý Gladbach, který by už měl být dostačující. Schalke tak znovu výrazně klepe na bránu Ligy mistrů. Frankfurt naopak zůstává na jedenácté příčce s pětatřiceti body a může klesnout blíže k sestupovým příčkám.

Utkání přitom bylo dlouhou dobu vyrovnané a domácí celek rozhodl o své výhře až po necelé hodině hry, druhou uklidňující trefu přidal v nastaveném čase. Úvodní poločas nebyl nijak bohatý na vyložené šance a ta jediná byla k vidění zhruba deset minut před koncem první půle. Dostal se do ní domácí výběr, který byl po většinu času lepším týmem. Po centru do pokutového území hlavičkoval Huntelaar a brankář Trapp brilantně odvrátil na rohový kop.

Pět minut po změně stran pálil z velmi krkolomné pozice zhruba z osmnácti metrů Draxler a asi o metr minul levou tyčku hostující svatyně. O pár minut později mohl stejný hráč rozvlnit síť, po přihrávce Boatenga v nejdůležitější chvíli podklouzl a balón vůbec netrefil. Schalke se nakonec zaslouženého gólu dočkalo v 59. minutě. Balón po střele z velké dálky orazítkoval tyč, poté vychytal Trapp dorážejícího Huntelaara, ovšem na další dorážku Maxe Meyera již neměl nárok.

O dvě minuty později zvýšil vedení domácího výběr aktivní Draxler, po domluvě hlavního rozhodčího s asistentem ale nakonec kvůli ofsajdu branka neplatila. V 65. minutě promarnilo Schalke další obrovskou šanci, jak zvýšit svůj náskok. Zambrano atakoval v pokutovém území nejlepšího muže na hřišti Draxlera, jenže exekutor Huntelaar kopl penaltu velmi špatně a Trapp si připsal další fantastický zákrok.

I přes výtečné zákroky hostujícího gólmana si Eintracht nedokázal vytvořit souvislejší tlak a zhruba deset minut před koncem mohl opět inkasovat, Goretzka totiž trefil břevno. Hosté zahrozili v 83. minutě po ráně Laniga, jehož nebezpečnému pokusu nechybělo příliš mnoho. O čtyři minuty později dokázal Trapp s pomocí obránce Madlunga zabránit pokusu Obasiho, který už mířil do branky. Schalke vsítilo druhou zaslouženou trefu v první minutě nastavení.

Střídající Jefferson Farfán pobyl na hřišti pouhých šest minut a poté z hranice pokutového území naprosto přesně trefil místo u tyče z přímého volného kopu. Český útočník ve službách hostujícího výběru Václav Kadlec přišel na hřiště v 69 minutě, ofenzívu Frankfurtu nijak výrazně neoživil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov30253282:2078
2.Borussia Dortmund30194767:3261
3.Schalke 0430177656:3858
4.Bayer Leverkusen301631150:3751
5.VfL Wolfsburg301551053:4550
6.Borussia Mönchengladbach30147952:3549
7.1. FSV Mainz 05301451144:4547
8.FC Augsburg301261241:4542
9.TSG Hoffenheim3010101066:6340
10.Hertha BSC301071338:4237
11.Eintracht Frankfurt30981337:5035
12.Werder Brémy30891334:5833
13.Hannover 9630951638:5532
14.SC Freiburg30881435:5232
15.VfB Stuttgart30771645:5828
16.Hamburger SV30761746:6227
17.1. FC Norimberk305111435:5826
18.Eintracht Braunschweig30671728:5225

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Komedie. Má Sparta a Plzeň prodávat ty nejlepší hráče aspoň za pořádný prachy, takhle je týmy někdy bezdůvodně odepíšou během pár zápasů. To si vykládalo jak je Kadlec s Daridou největší talent, ještě víc takových talentů a budeme rádi za remízu s Estonskem.

Reagovat
mojmira

tak zrovna Darida je každý zápas jeden z nejlepších hráčů Freiburgu a kdyby náhodou spadli nebude mít problém sehnat místo u týmu co bude hrát minimálně klidnej střed.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jako aspon že hraje základ no, ale stejně ten boj o sestup a jejich antifotbal ho nikam neposune, ne.li ještě zhorší. Kdyby to byl obránce, tak neřeknu, tam je to spíš výhoda.

Reagovat
Bayernista18

A Káca doplácí na to, že má za trenéra Veha, kdyby tam byl někdo jinej, tak by ho nechal hrát.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Zase pohádka o tom jak zlý německý trenér šikanuje český "talent"?

Reagovat
Bayernista18

Zrovna minule dal Vencovi snad ani ne 10 minut a dal gól + asistenci a další zápas zase na lávce ...

Reagovat
stas87

a joselu hra zle? posledne mace hra dost dobre,je aj produktivny,doba kedy sa vehovi vycitalo preco nepostavi kadleca su prec,to bolo v zaciatku jari,veh joselua podrzal a ten sa mu odvdacil slusne,teraz su staznosti bezpredmetne

Reagovat
Arne

Prostě je horší než Joselu - hráč, který je navíc na hostování bez opce, takže pokud by byli aspoň trochu srovnatelní, hrál by Kadlec jakožto kmenový hráč. Zkrátka hraje ten lepší.

Reagovat
Bayernista18

Je ale smutný, že když Venca hraje, tak hraje parádně, a nehraje základ v 11. týmu Bundesligy.

Reagovat
jv

Prostě je tam ještě někdo lepší, to je celý, nemá smysl koukat na to, že je to 11. tým BL.

Reagovat
monty25

Když mě naštvaly Teplice, tak aspoň Schalke vyhrálo. Sledoval jsem oba zápasy současně... Na zápase Schalke mě zaujalo to, jak dal Draxler gól, který až po (docela dlouhé) chvíli nebyl uznán. Hlasatel na stadionu už normálně oznámil změnu skóre a já jsem spokojeně odešel k televizi (kde jsem sledoval Gambrinus ligu) s tím, že Schalke vede 2:0. Jenže pak přijdu zpátky ke kompu a vidím 1:0. Potom navíc Huntelaar nedal penaltu. Myslím, že on měl dneska takový den, že by nedal gól i ze sebevětší šance. Ta penalta nebyla jediným případem. V první půli měl na hlavě tutovku, ale trefil jenom gólmana Trappa. Stejně tak ho brankář hostí vychytal před tím prvním gólem Meyera... Ovšem i přes špatný den našeho kanonýra to nakonec dobře dopadlo. Frankfurt měl jedinou větší šanci asi 10 minut před koncem ze standardky, ale Fährmann zasahovat nemusel. Definitivní pojistka pro Schalke přišla v nastavení, kdy Farfán pečetil vítězství luxusní trefou z přímáku. Tomu říkám povedený návrat do sestavy.

Takže zítra budu zcela výjimečně přát Bayernu a doufám, že bodová konta Schalke a Dortmundu budou po tomto kole srovnaná. No a poslední čtyři kola pak budou kdo s koho, co se týče souboje o 2. místo.

Reagovat
smazaný uživatel

HSV nebo VfB?

Reagovat
smazaný uživatel

Werder

Reagovat
kubys

Bayern to dneska prodal?

Reagovat
db18

Bayern 3x v řadě v BL bez výhry

Reagovat
slovaňáák

Evidentně jste rozjeli novou rekordní sérii.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Pepík to dneska zase koučoval parádně. Snad vypadnou z Realem a vyrazí ho. Bayern přece nemůže hrát takhle hnusnej fotbal dalších několik let.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen se děsim toho jeho platu, měl by placenou dovolenou..

Reagovat
db18

Myslím že by dlouho bez práce nebyl.

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně se pakovat nebude, to bychom nesměli vyhrát do konce sezony jedinej zápas...

Reagovat
db18

+z pokalu a LM se rozloučit s debaklem a musel by se rozhádat se Sammerem

Reagovat
smazaný uživatel

To je naozaj niečo, kvôli čomu by som chcel byť futbalovým manažérom. Chcel by som vidieť tú čiastku, ktorú vyplatila napr. Chelsea za posledných pár rokov na odstupnom manažérom. To bude neskutočné číslo.

Reagovat
db18

Už má titul, takže ho nevyhodí.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Docela zrcadlo pro Pepka, snad všechny změny co po příchodu vymyslel jsou k horšímu, dneska by to viděl i slepý.

Reagovat
Allianz_Arena

Sice už o nic nejde, ale poslední tři zápasy v lize dost špatný, útok i obrana. Není to ale jen o motivaci, dost hráčů jednoduše nemá formu, ani v LM nehrajeme dobře. Loni měl Bayern v tomto období nejlepší formu a letos to vypadá, že se bude muset dát hodně rychle dohromady, jinak to asi všechno obhájit nepůjde..

Reagovat
smazaný uživatel

Len ci ten problem nie je v osobe trenera a nie v hracoch

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to podobně, na podzim jsem Guardiolu obhajoval, zdálo se mi, že naší hru obohatil. Jako by mu to ale nestačilo a ted zápas za zápasem ubývaj klady

Reagovat
Allianz_Arena

to je bohužel taky možné Já i přesto, že nesnáším španělský fotbal, jsem se Guardioly docela zastával. Nebyl jsem z jeho příchodu nadšený, ale věřil jsem že to půjde. Ted je otázka, jak moc se v průběhu sezony těžilo ještě z té loňské atd. Když se dařilo, tak to vypadalo, jak se k tomu přidalo pár zajímavých věcí, třeba zápas na hřišti City byl perfektní výkon, skoro dokonalý. Ale poslední dobou se moc nedaří a ta hra vypadá hrozně pomalá, neúčinná...Navíc jakoby jsme na tom ani fyzicky nebyli nic moc Takhle to nemůže pokračovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Mluvíš mi z duše, ještě společně s tou remízou 1:1 s leverkusenem a je jedno, že sme remizovali, byl jsem akždopádně z naší hry unešenej a po zápase spokojenej. Momentálně bych byl znechucenej i kdyby byl konečnej výsledek 1:0..

Reagovat
Allianz_Arena

Přesně, uvidíme jak to bude pokračovat no...

Reagovat
smazaný uživatel

Presne ta.

Reagovat
smazaný uživatel

Verim,ze pohar bude mit prave BVB

Reagovat
smazaný uživatel

btw: Rafinha

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne tak za ten výkon, nemůže za to, že na to nemá, ale ta šlapárna byla absolutně mimo, ještě horší než Lewa minulej rok, ten se aspon snažil, aby to vypadalo jako nehoda

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp to proste umi na kazdyho. Perfektne zvladnuty. Bayern se nezmohl na nic. Ok,Mandzukic dal gol. Ale jde tam sakra videt ta spanelska krev,breceni po penaltach,shlukovani kolem sudiho,vztekani se.

Reagovat
smazaný uživatel

Super, ze Bayern ide dole.. LM musi vyhrat Atletico

Reagovat
smazaný uživatel

Yeees BvB

Reagovat
Ángel di María 22

Výborně

Reagovat
smazaný uživatel

Takýto výsledok by som netipoval ani v najodvážnejších predstavách. Myslel som, že bez Lewandowskeho Dortmund nie je schopný vpredu prehrať silné týmy. Našťastie sa dnes ukázal opak. Dúfam, že si to Robert na lavičke pekne vyžral Škoda, že tento výsledok prišiel v zápase, kde išlo len o česť. Prajem Dortmundu, aby dokázal vyhráť aspoň nemecký pohár, tam bude treba Bayern poraziť ešte raz a zopakovať to je vždy ťažšie. Bayernu naďalej prajem v LM, ale ak by ich vyradenie malo znamenať Guardiolov koniec, neváhal by som. Bohužiaľ, pravdepodobne tu budeme musieť Pepka ešte nejaký čas trpieť. Pre BVB tieto dva posledné víťazstva znamenajú strašne veľa, dokázali, že stále patria medzi európsku elitu a aj výrazne oslabení si držia minuloročný ranking. Dúfam, že v lete sa podarí čo najlepšie posilniť a s vyprázdnenou marodkou to môže byť v budúcej sezóne len lepšie. BVB

Reagovat
Rox

Trochu podcenění jak od Realu, ale v LM Bayern zase ukáže, kdo je momentálně nejlepší na světě..

Reagovat
stas87

pod PD sa objavilo info ze neuer je isto mimo na prve semifinale,je to pravda?

Reagovat
smazaný uživatel

sport1 píše, že prý už ve středu proti kaiserlauternu bude moct nastoupit

Reagovat
Arne

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Arne

To budou asi jenom španělský přání... Ale jen tak mě napadlo - když máš zraněný první dva brankáře, nemůžeš dostat nějakou výjimku na přestup/hostování i během sezóny? v Anglii a Španělsku něco podobného určitě funguje, a pokud tady ne, Bayern by mohl podepsat Wieseho.

Reagovat
stas87

no mega LOL,tim by si hodil loptu do branky ako v turine,myslim ze nie,vzdycky mozws vytiahnut brankara z juniorky/rezervy

Reagovat
db18

Reagovat
Arne

Tak tehdy to byla taková ojedinělá hrubka, spíš kdyby se choval při centrech jako v Hoffenheimu, to by teprve bylo peklo.

Reagovat
vodka

ono to v anglii je jenom, pokud nemáš žádného golmana. man city tehdy měli zraněné 3 golmany a zůstal jim jenom Nielsen, který tam přišel z konference, navíc emergency loan je časově omezené.

Reagovat
Arne

S tím jsem tak nějak počítal, že to je jen přechodný řešení, Bayern by ani nic jiného nepotřeboval... Takže se tam týmu musí zranit tři brankáři, nebo to není ošetřený počtem, ale tím, kolik z nich má profi smlouvu?

Reagovat
jv

Tak s Neuerem má Bayern taky zraněné tři brankáře (ještě ten jeden mlaďas).

Reagovat
db18

Ten mlaďas byl právě Raeder (proti M.U. byl na lavičce Zingerle )

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern ostuda

Reagovat
monty25

Bavoráci už na Bundesligu kašlou, nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, iba uz minulorocna fazona definitivne opadla.

Reagovat
Godwinson

Dnes mne prislo, ze Guardiola hrace Bayernu zdokonalil i v tlaku na sudiho a rozhazovani rukama.

Reagovat
smazaný uživatel

barcelonska škola

Reagovat
jany kozak

hahaha to je ono? najlepsi tim historie blabla

Reagovat
Bayernista18

Nechte nás bejt haters, máme to teď sami těžký!

Reagovat
smazaný uživatel

Dotaz k utkání B04 – Hertha... jak hral ten Julian Brandt? Match jsem neviděl, ale koukam, že góloval... dík.

Reagovat
JozkokozleJ

Velmi solidne. Ukazal sa nielen golom, ale i v medzihre. Vobec neposobil zbrklo, vedel vzdy co robi. Na HSV som to nevidel, dnesny jeho vykon je pre Bayer velkym prislubom. Vo Wolfsburgu musia byt neskutocne nastvani. Ze na neho piskal vo vzajomnom zapase cely stadion, sa ani nedivim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

A my hráli jak? Já jsem nic neviděl... Stačí mi sestřihy na Sport1, nebo stojí za to si to pustit celý?

Reagovat
JozkokozleJ

Zostrih staci Prvy polcas slabota. Z hry sa snad do ziadneho ohrozenia nedostali. Druhy polcas lepsi a bolo tam par pokusov (i uspesnych) o rychlu kombinaciu. Celkom hru rozpohyboval prichod Baumjohanna na AM. Inak ale individualne dost podpriemerne vykony,ktore sa odzrkadlili i do celkovej hry.

Reagovat
Arne

Dík... Ty nedělní sestřihy na Sport1 bývají delší, tak se s tím asi spokojím. Zaplaťpánbůh ale za ten podzim, tohle by bývalo bylo hodně krušný.

Reagovat
JozkokozleJ

V odvetnej casti je Hertha posledna. Zaujimalo by ma, do akej miery chyba Lustenberger. Langkamp mi pride bez neho o triedu nizsie. Ale je to viacerymi faktormi, samozrejme.

Pre buducu sezonu je slubnejsi pohlad na spicku, Bayern 31, Schalke 30, Dortmund 29.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka na tých, čo sledovali dnes Leverkusen- Hertha (Jozkokozlej, Arne ?) : Ako hral Bayer? Zmenilo sa niečo odchodom Hyppiäho? V akom rozostavení hrali? Vďaka za odpovede

Reagovat
JozkokozleJ

Neviem, ci dokazem posudit, pretoze poslednu dobu som zapasy Leverkusenu (asi i schvalne) vypustal. Minimalne zmena rozostavenia sa ti bude pozdavat (4-2-3-1), na AM Castro. Bayer mal velmi dobry uvod a hrozil hlavne po stranach, viz Donatiho golovy center a dost podkuroval Brandt. Dvakrat Pekarika potrapil Son. Neboloto take to vyckavanie na smrtiacu akciu, Bayer skusal drzat loptu na polke Herthy. Ale necitim sa na to robit v pripade Bayeru zavery.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj to je posun k lepšiemu, to rozostavenie som chcel od začiatku sezóny, konečne to prišlo. Síce si Castra neviem na AM dlhodobo predstaviť, ale do konca sezóny by tam kľudne mohol alternovať. Ak chce hrať Sascha takto, tak by som ho bral aj na budúcu sezónu...

Reagovat
Arne

On u prvního týmu nezůstane, to je skoro na 100 %.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele