30. kolo
12.04.2014 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - Hamburger SV 2:1

Nesmírně důležitou výhru v boji o záchranu zaznamenali fotbalisté Hannoveru, kteří doma udolali Hamburk 2:1. Rozhodující trefu zaznamenal až čtyři minuty před koncem Didier Ya Konan.

Africký forvard tak dokonale překazil hostujícímu kouči Mirku Slomkovi návrat na stadion klubu, z něhož byl propuštěn teprve před 107 dny. Hamburk přitom držel vyrovnaný výsledek od 48. minuty, kdy se z přímého kopu prosadil Hakan Calhanoglu a odpověděl tak na brzký gól domácího kapitána Larse Stindla, nakonec to však na body nestačilo.

Více než 10,000 fanoušků Hamburku zažilo první šok už po devíti minutách - po centru Edgara Priba z levé strany zaúřadoval Stindl, proti jehož hlavičce byl hostující gólman bezmocný. HSV se snažilo odpovědět o dvanáct minut později, rána Jacquese Zouy však Zielerovu klec minula o pořádný kus.

Otevřený první poločas pokračoval nebezpečnou hlavičkou Ya Konana, kterou musel z brankové čáry odvracet Michael Mancienne; převahu Hannoveru mohl následně stvrdit Leonardo Bittencourt, nastřelil však pouze tyč. Do kabin tak odcházeli hosté se svěšenými hlavami.

Slomka nicméně už před zápasem mluvil o tom, že největším problémem Hamburku je nedostatek vítězné mentality, a ukázalo se, že na odstranění tohoto faktoru intenzivně pracuje. Jeho svěřenci totiž vyběhli do druhé půle jako polití živou vodou a prakticky okamžitě se dočkali vyrovnávací branky - Zieler si s Calhanogluovým přímákem poradit nedokázal.

Domácí kouč Tayfun Korkut se rozhodl zareagovat posílením útočné síly a vyslal na hřiště bývalého hráče HSV Arťomse Rudněvse. To byl nakonec rozhodující tah - právě tento lotyšský útočník se totiž těsně před koncem prohnal přes bránícího Dennise Diekmeiera a nebezpečně vypálil. Jeho střelu ještě z brankové čáry odklidil Johan Djourou, dorážející Ya Konan však už minout nemohl. Hannover si tak dost možná zajistil záchranu, naopak Hamburk bude mít v závěru sezony ještě spoustu práce..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele