30. kolo
12.04.2014 15:30 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy 3:0

Fotbalisté Mainzu dokázali v domácím prostředí navázat na poslední domácí duel s Augsburgem a tentokráte si hladce poradili s Brémami v poměru 3:0. Všechny branky vsítili už v úvodním poločase a po změně stran s naprostým přehledem bránili dostačující náskok. Domácí výběr tak zůstává stále na sedmém místě tabulky tři body za čtvrtým Wolfsburgem, Brémy jsou dvanácté s třiatřiceti body a na barážový Hamburk mají náskok šesti bodů.

Domácí se dostali do vedení už po pěti minutách hry díky vlastní brance Nilse Petersena, který po centru do pokutového území ve snaze odkopnout balón zamířil přímo do horního růžku Wolfovy svatyně. O dalších pět minut později mohl navýšit vedení FSV Okazaki, jenže z nadějné pozice nedokázal hlavou zamířit mezi zři tyče. Nicméně favorit utkání rozhodl o svém vítězství krátce po odehrané čtvrthodině.

I tentokráte to byl nešťastný okamžik pro Werder, když se míč odrazil od jednoho z hostujících hráčů k Christophu Moritzovi a ten zhruba z deseti metrů poslal míč přímo pod břevno. V polovině úvodního dějství mohli hosté snížit, avšak po dobré hlavičce zaúřadoval na brankové čáře Okazaki a zabránil hlavou jistému gólu. Z následné akce mohl stejný hráč přidat další trefu domácího výběru.

Po přesném pasu si Okazaki skvěle zpracoval balón, obehrál jednoho z protihráčů a vypálil po zemi, jenže míč jen o pár decimetrů minul pravou tyčku. Ihned na to měl na kopačce třetí branku Mainzu Choupo-Moting, ten pro změnu pálil těsně nad. Po necelé půlhodině mířil zhruba o metr mimo také Moritz, domácí se mohli definitivně uklidnit ve 39. minutě po gólové trefě Yunuse Malliho.

Po skvělé kolmici českého obránce Zdeňka Pospěcha, který opět odehrál celé utkání, si naběhl Malli za obranu a pohotově zakončil přímo pod břevno - 3:0. Po změně stran mohl stejný hráč znovu skórovat, jenže nejprve uklidil balón těsně vedle pravé tyče a po necelé hodině zamířil sám před Wolfem pouze do ní. Malli byl aktivní i nadále, v polovině druhého dějství zacílil o pár centimetrů vedle levé tyče.

Zhruba dvacet minut před koncem mohl snížit Elia, jenže tváří v tvář Kariusovi nemířil přesně. O pár minut později zahrozil na druhé straně v poslední velké příležitosti tohoto utkání Choupo-Moting, ani jeho hlavička se do branky nevešla a skóre se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele