Bundesliga - preview 30. kola

11.04.2014, 08:45, aktualizováno 13.04.2014, 08:50
Previews
Bayer Leverkusen se dnes může vrátit na čtvrté místo ligové tabulky, stane se tak v případě, že doma porazí Herthu. V Augsburgu stále ještě nepřestali pomýšlet na pohárové pozice a jejich šance by mohla posílit výhra v Hoffenheimu...
Bayer Leverkusen - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Nového trenéra, ale totožné cíle, má do závěru sezóny Leverkusen, který čeká utkání s rovněž se trápící Herthou. Obě strany z posledních deseti ligových utkání vyhrály jen dvě a pozvolna opouští vydobyté pozice...

Werkself trápí nevýrazné výkony prakticky po celý ročník, ovšem na jaře se k tomu ještě přidala výsledková krize a to nakonec vyústilo až ve změnu na postu trenéra, kde skončil Sami Hyypiä a uvolněný post zaujal jeho dřívější pomocník Sascha Lewandowski, jenž se po minulé úspěšné sezóně vrátil zpátky k mládeži. Jeho úkolem je nyní Bayer protlačit do Ligy mistrů.

To však nebude mít farmaceutický tým vůbec snadné, neboť na třetí příčku, která jako poslední zajišťuje přímou účast, ztrácí plných deset bodů, ovšem za čtvrtým Gladbachem domácí zaostávají pouze o skóre. "Snažili jsme se něco změnit," podotkl Lewandowski, který pozměnil systém hry na 4-3-3. "Chceme zvýšit flexibilitu. Musíme jít krok po kroku," je si vědom ambiciózní lodivod. "Hertha je nepříjemný a silný protivník," uzavřel Lewandowski.

Hodně nepřesvědčivým dojmem působí na jaře také berlínská družina, která má za sebou skvělou úvodní část sezóny, ovšem nyní se tradičnímu celku nedaří na povedené výkony navázat. Z posledních pěti ligových mačů prohrála Hertha rovnou čtyři a brala pouhý bod!

Další špatnou zprávou je pro Herthu potvrzený odchod Adriána Ramose, jenž za devět milionů Eur zamíří do Borussie Dortmund. "Chceme být do budoucna více flexibilní. Nemůžeme být závislí na jednom hráči," hledá možná pozitiva na odchodu kanonýra Jos Luhukay, kterému se z hostování v Hamburku naopak vrací jiní "střelec" Pierre-Michel Lasogga (dvanáct gólů).

Až do konce sezóny zůstávají na listině zraněných Jens Hegeler a Robbie Kruse, které čerstvě doplnil Stefan Reinartz (Achillova šlacha). Připraveni nejsou ani Stafylidis (záda) a Guardado (svalové problémy). Druhá strana se musí obejít bez zmíněného Ramose.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Donati, Spahić, Toprak, Can - L. Bender, Rolfes - Brandt, Castro, Son - Kießling
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, S. Langkamp, Brooks, J. van den Bergh - Hosogai, Cigerci - Allagui, Skjelbred, Ben-Hatira - Wagner
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.80 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - FC Augsburg  (neděle 17:30)
Jubilejní 30. kolo německé nejvyšší soutěže uzavře duel na hřišti týmu z Kraichgau, kam dorazí skvěle se prezentující Augsburg, jenž před týdnem obral o body i mnichovský Bayern!

Při sledování zápasů TSG se přítomní diváci opravdu nenudí, jak už bylo několikrát zmíněno, právě utkání koncernového týmu jsou zárukou branek. Ostatně už při pohledu na skóre (64 vstřelených a 63 inkasovaných gólů!) je styl Marcuse Gisdola zřejmý - Hoffenheim chce jednoduše nastřílet více branek než soupeř. Své by o tom mohl vyprávět také zrovna Bayern (3:3)

Na rozdíl od minulé sezóny, kdy se domácí ekipa zachraňovala mezi elitou až díky baráži, (vyzrála na Kaiserslautern) čeká TSG klidný závěr, neboť na sestupové příčky má domácí tým pět kol před koncem luxusní desetibodový odstup. "Jsme nesmírně ambiciózní. Chceme se nadále prezentovat naším stylem a hodláme pravidelně vyhrávat," vyhlásil bez rozpaků Gisdol, jenž se může radovat i z udržení opory Kevina Vollanda. "Budu zde hrát i další sezónu," řekl.

Ještě o poznání větším překvapením je během letošního ročníku Augsburg, který po svém postupu mezi elitu pravidelně bojoval o udržení, ovšem nyní místo toho atakuje pohárové příčky (šesté VfL má k dobru pět bodů). Vyvrcholením úspěšné sezóny je těsná výhra nad FCB!

Momentálně však čeká na hosty o poznání tvrdší oříšek - obhájení pracně vydobytých pozic, na kterých se s bavorskými Šváby opravdu nepočítalo. "Máme před sebou ještě pět utkání a do všech musíme dát maximum," nabádá svěřence Markus Weinzierl, který se mezi trenéry stává žádaným zbožím a údajně o jeho angažování usilovali zástupci Werkself i Frankfurtu.

Koen Casteels zůstává se zlomenou nohou na marodce. To samé platí pro Schipplocka (svalové zranění) a dlouhodobě mimo hru je Vukčević. Stále k dispozici potom není Abraham. FCA postrádá dvojici Morávek (problémy svalového charakteru) a Werner (hlava).
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Grahl - F. Johnson, Strobl, Vestergaard, Beck - Rudy, Polanski, Salihović - Roberto Firmino - Volland, Elyounoussi
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Callsen-Bracker, Hong, Ostrzolek - Baier - Hahn, Vogt, Halil Altintop, Esswein - Mölders
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.50 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FSV Mainz 05 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Fotbalisté Mainzu po skvělém startu do jarní části sezóny začali v poslední době lehce ztrácet a vzdálila se jim účast v evropských pohárech v příštím ročníku, ovšem stále mohou vzniklou ztrátu dohnat, ta není příliš velká. Domácí celek je v tabulce na sedmém místě se ziskem čtyřiačtyřiceti bodů a na čtvrtý Gladbach ztrácí jen čtyři body. Nyní může své manko stáhnout, před vlastními fanoušky přivítá Werder Brémy.

Ten je na dvanácté pozici a má o jedenáct bodů méně než jeho sobotní protivník, v žádném případě ještě nemá jistotu účasti v nejvyšší německé soutěži v příštím roce. Na šestnácté barážové místo Hamburku má sice náskok šesti bodů, ten ale není pět kol před koncem letošního ročníku nijak dostačující. Werderu se v celé sezóně daří střídavě, ovšem v předchozích deseti ligových duelech prohrál pouze třikrát.

Po dvou porážkách v řadě za sebou od Freiburgu a Wolfsburgu dokázal překvapivě zvítězit v Hannoveru a minule si v domácím prostředí připsal velmi cennou remízu s favorizovaným Schalke v poměru 1:1. Mainzu se daří o poznání hůře, po pěti zápasech v řadě za sebou bez prohry nestačil po statečném výkonu na Bayern Mnichov, poté senzačně prohrál v Braunschweigu a po nadějné výhře 3:0 nad Augsburgem minule podlehl 0:2 Frankfurtu.

V domácím dresu by měl i tentokráte nastoupit český obránce Zdeněk Pospěch, který po sezóně opustí z rodinných důvodů německý tým. Kouč Thomas Tuchel bude postrádat Bella kvůli dosaženému počtu pěti žlutých karet, kvůli zranění stále nejsou k dispozici Park, Baumgartlinger, Nicolai Müller a Schahin.

V dresu Brém působí český reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie a ten by měl i tentokráte začít pouze na lavičce náhradníků. Hosté nemohou počítat se zraněnými Kroosem a Yildirimem, karetní trest si musí odpykat di Santo. "Stále žije šance na Evropskou ligu i kvalifikaci Ligy mistrů a i přes současné horší období si věříme. Hrajeme před domácím publikem a to nás může vyhecovat k opravdu dobrému výkonu," uvedl optimisticky kouč FSV Tuchel.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Pospěch, Bungert, Noveski, Junior Diaz - Geis, Moritz - Malli, Koo, Choupo-Moting - Okazaki
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Fritz, Prödl, Caldirola, Garcia - Bargfrede - Junuzovič, Makiadi - Hunt - Petersen, Elia
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.70 - 3.80 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Eintracht Braunschweig  (sobota 15:30)
Hodně důležitý zápas se odehraje ve Freiburgu, kde bojovníci z Breisgau přivítají poslední Braunschweig, který se však zvedl a rozhodně se ještě nechce s vybranou společností loučit. Mezi oběma týmy je čtyřbodový rozestup.

Bádenský tým má za sebou vydařené období, během kterého dokázal na své konto získat důležité body, díky nimž se posunul do klidnější pozice. SCF však stále nemá vyhráno, neboť po porážce ve Stuttgartu (0:2) má na ohrožené příčky pouze dvoubodový náskok.

Christian Streich a jeho ovečky by tak rádi navázali na poslední úspěšná vystoupení před vlastními fanoušky (vítězství nad Brémami a Norimberkem). "Oproti poslednímu zápasu na hřišti Stuttgartu se musíme zlepšit," nepochybuje Streich. "Braunschweig během posledních týdnů získal hodně bodů a rozhodně to nebylo nezaslouženě," přidává varování Matthias Ginter, který dementoval údajný přestup do Borussie Dortmund. "Není to pravda," řekl. "Nabídku od BVB jsme opravdu nedostali," dodal sportovní ředitel Jochen Saier.

Nováček je opravdu ve skvělém rozpoložení: Lvi z posledních tří utkání dokázali vytěžit celých sedm bodů, čímž rázem výrazně oživili už takřka neexistující naděje na udržení mezi elitou (šestnáctý Hamburk, jenž drží barážovou pozici, má k dobru pouhé dva bodíky!).

Minulé utkání s Hannoverem mělo pro hosty ještě větší význam, neboť šlo o derby, které zcela jasně opanoval Eintracht. "Jsme nadále v situaci, ze které můžeme pouze získat," prohlásil před nadcházejícím veledůležitým utkáním Torsten Lieberknecht. "Pokud však chceme uspět, budeme muset znovu předvést výjimečný výkon," je si vědom hostující kouč.

Také před utkáním s Braunschweigem domácím nepomůže trojice Mensur Mujdža, Václav Pilař (oba kotník) a Mike Hanke (koleno). Čerstvě pak chybí Krmaš (podkolenní šlacha). Naproti tomu die Löwen mají k dispozici totožné složení, jako tomu bylo v posledních duelech.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Höhn, Ginter, C. Günter - Schuster, Darida - Schmid, Klaus - Guédé, Mehmedi
Braunschw. - pravděpodobná sestava:
Davari - Kessel, Bičakčić, Correia, Reichel - Vrančić, Boland - Elabdellaoui, Hochscheidt - Kumbela, Nielsen
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Velkou šanci zaútočit na Ligu mistrů má Wolfsburg, který v sobotním odpoledním zápase přivítá na svém hřišti Norimberk. Pokud totiž Vlci splní roli papírového favorita a zachraňujícího se soupeře porazí, mohou se po 30. kole vyhřívat na kýžené čtvrté pozici..

Pět zápasů před koncem mají svěřenci Dietera Heckinga skvěle nakročeno k úspěšnému závěru sezony. Aktuálně jsou šestí s tříbodovým náskokem na Mainz, uzavírají tedy skupinku "vyvolených" na pohárových příčkách; pátý Leverkusen i čtvrtý Mönchengladbach však mají pouze o bod více. Třetí Schalke je sice v tuto chvíli už příliš daleko, ale to Vlkům nevadí, za svým předsezonním cílem suverénně kráčí i tak.

Aby však vše probíhalo hladce, musejí najít stálejší formu - z posledních sedmi duelů vyhráli pouze dva, naposledy pak těsně podlehli Dortmundu na jeho hřišti 1:2. Za žádnou cenu se nesmí opakovat hororový začátek března, kdy zaznamenali dvě porážky v řadě s hrozivým skóre 3:12. Norimberk by však měl představovat schůdnější sousto.

Sám Hecking nicméně zůstává opatrný - kromě kvality soupeře je totiž ještě nutno vzít v potaz nabitý program, jelikož Vlky čeká v týdnu pohárové semifinále na půdě (opět) Dortmundu. Přísným dojmem působící kouč proto apeloval na své svěřence, aby se nenechali ničím rozptylovat a soustředili se pouze na nejbližší překážku.

Hecking Norimberk dobře zná, sám tam totiž v letech 2009 a 2012 působil. Der Klub nicméně letos zažívá prachbídnou sezonu, je předposlední a na duo Stuttgart - Hamburg ztrácí jeden bod. Kromě vyšplhání ze sestupových pozic je však reálným scénářem i pád na samé dno, neboť Braunschweig se v posledních týdnech výrazně zvedá.

"Pokud uvážíte, že Norimberk na podzim nevyhrál jediný zápas, a podíváte se na jejich marodku, je vám jasné, že to nemají zrovna jednoduché," komentoval domácí stratég soupeřovu formu. "Stále však mají o co bojovat a můžete si být jisti, že ze sebe ve zbývajících zápasech vydají naprosto vše. Myslím, že mají velice dobrou šanci Bundesligu udržet - budou si však muset poradit bez bodů z Wolfsburgu," dodal.

Hecking se bude muset obejít bez služeb zraněných Benaglia, Dosta a Vieirinhy, hosté jsou však na tom mnohem hůře - do Wolfsburgu nemohou odcestovat Chandler (přetržený meniskus), Hasebe (operace kolene), Petrák (kotník) a Ginczek (vazy). Alespoň Nilsson už se po vyléčení zapojil do tréninku, i pro něj však přichází dnešní duel příliš brzy.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Grün - Träsch, Naldo, Knoche, Rodriguez - Luiz Gustavo, Junior Malanda - de Bruyne, Arnold, Perišić - Olić
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
Schäfer - Balitsch, Stark, Pogatetz, Pinola - Frantz - Feulner, Kiyotake, Campana, Plattenhardt - Drmić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.33 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - Hamburger SV  (sobota 15:30)
Už čtyři prohry v řadě s sebou vláčí fotbalisté Hannoveru, což z jejich domácího duelu s Hamburkem dělá nefalšovaný souboj o udržení. Oběma týmům půjde skutečně o hodně, pikantnosti na celé situaci pak dodává fakt, že hosty vede nově Mirko Slomka, který teprve v zimě opustil právě Hannover..

Slomku u Die Roten nahradil nezkušený Tayfun Korkut, který sice začal dobře, ale podle spekulací médií se už i pod ním kývá židle; dnes prý dostal podmínku vyhrát, jinak si může hledat nové angažmá. Ponechme nyní stranou, jestli se tyto spekulace zakládají na pravdě - faktem totiž je, že Hannover se v posledních týdnech propadl až na třináctou příčku, pouhé dva body nad šestnáctou, barážovou, kterou nyní okupuje právě Hamburk. Sedmnácté místo, znamenající přímý sestup, je od HSV vzdáleno pouhý bod.

Nálada v obou táborech je v současnosti diametrálně odlišná - zatímco přístavní celek udolal ambiciózní Leverkusen 2:1 a své šance na záchranu posílil, Hannover v prestižním derby v Braunschweigu doslova vyhořel a prohrou 0:3 si zadělal na pořádné problémy. Korkut proto svolal celý tým na třídenní přípravný kemp, ve kterém se měl dát znovu dohromady. Turecký kouč mluvil o potřebě "opět sjednotit mužstvo", "nabrat znovu ztracené síly", "očistit mysl od zbytečných vedlejších vjemů" a "připravit se na důstojné představení na hřišti".

Drastická prohra v Braunschweigu dost možná ukončila sezonu Andrého Hoffmanna, který nevybíravě "červeně" fauloval Mirka Bolanda a nastupuje disciplinární trest. Podobné důvody také znemožňují nastoupit Szabolcsovi Husztimu, který si připsal už deástou žlutou kartu. Chybět budou i zranění Markus Miller, Sébastien Pocognoli a dvojice forvardů Sobiech - Diouf. Na druhou stranu se vrací Manuel Schmiedebach, kterému vypršela kárná pauza za vyloučení, a také Leonardo Bittencourt, jenž stihl uzdravit bolavé koleno.

Kromě posledních dvou zmíněných borců by na hřišti neměl chybět ani kapitán Lars Stindl, který se opětovným střetnutím se starým známým Slomkou nezaobírá. "Jsme soustředěni na to, co je tady a teď, ne na minulost," smetl ze stolu veškeré debaty. Kromě Slomky bude duel zajímavý i pro Johana Djouroua s Arťomsem Rudněvsem, kteří již v kariéře shodně oblékli dres obou soupeřů.

Slomka se bude snažit urvat body na dobře známém hřišti bez zraněných Jansena, Lama, Rajkoviće, Badelje, Beistera a Lasoggy, připraveni však jsou záložníci Ivo Iličević a zejména kapitán Rafael van der Vaart. I přes tyto absence však hodlá hanzovní celek získat další důležité vítězství, což si v Hannoveru dobře uvědomují. "Musíme vzít příležitost za pačesy a odpoutat se v tabulce od našich soupeřů, pryč od sestupové zóny," prohlásil nekompromisně Tayfun Korkut.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Andreasen, Schulz, Prib - Schmiedebach, Stindl - Schlaudraff, Bittencourt - Rudněvs, Ya Konan
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Diekmeier, Djourou, Mancienne, Westermann - Calhanoglu, Rincon, Arslan, Iličević - van der Vaart - Zoua
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.40 - 2.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Favreho Gladbach už přeskočil v tabulce trápící se Leverkusen a neohroženě míří za účastí v Lize mistrů - pokud dnes v domácím prostředí udolá Stuttgart, bude mít jistotu čtvrté příčky i po 30. kole. Naopak hosté mají úplně jiné problémy, v tabulce jsou až patnáctí a reálně jim hrozí ostuda sestupu..

Kdyby některý z nezávislých diváků strávil posledních několik let v kómatu, asi by jej prognózy před tímto zápasem hodně překvapily - hrdý Stuttgart, jeden z historických symbolů Bundesligy a tým tradičně útočící na poháry, dělí od "otloukánka" z Gladbachu jedenáct tabulkových příček a celých 21 bodů. Borussia má skutečně skvostnou formu, vyhrála čtyři z posledních pěti utkání a i dnes bude jasným favoritem.

"Máme dobrou výchozí pozici a chceme zakončit sezonu co nejvýše," nezastírá střední obránce Roël Brouwers. "To znamená, že potřebujeme i nadále sbírat body. Pokusíme se udržet současnou příčku, musíme však jít zápas od zápasu. Teď proto myslíme pouze na Stuttgart."

Švábský tým získal osm bodů z posledních šesti zápasů a vyšplhal mimo sestupové příčky (byť pouze o skóre); sebevědomí mu bude dodávat poslední domácí výhra 2:0 nad rovněž ohroženým Freiburgem. Kolo předtím zase svěřenci Huuba Stevense, který na jaře vystřídal neúspěšného Thomase Schneidera, notně potrápili favorizovaný Dortmund, s nímž nakonec prohráli těsně 2:3.

Pro Gladbach nebude urputně bojující soupeř ničím novým - Favreho svěřenci mají stále v živé paměti nedávné duely s HSV a Norimberkem. "Víme, že týmy, které nutně potřebují body, je také často nakonec získají," uvědomuje si Brouwers. "Stuttgart bude bojovat o každý centimetr na hřišti a my se na to musíme připravit. Je potřeba, abychom soupeři vnutili svůj styl hry - pokud se nám to povede, máme slušnou šanci zvítězit."

Domácí Hříbata se musí nadále obejít bez služeb zraněných Stranzla s Wendtem, přesto mají v kapse jednu velkou výhodu - Brouwers totiž soupeřova kouče Stevense velmi dobře zná. "Hrál jsem pod ním jako mladík ještě v Kerkrade, předtím jsem byl v juniorce s jeho synem," vzpomíná. "Pamatuji si jeho přípravy. Je to kouč, který hodně dbá na organizaci hry, defenzivu a disciplínu. To, jak se současný Stuttgart zlepšuje, je toho důkazem," poodkrývá.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Korb, Jantschke, Brouwers, Alvaro Dominguez - Kramer, Nordtveit - Herrmann, Arango - Raffael - M. Kruse
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Schwaab, Rüdiger, Niedermeier, Boka - Gruezo, Gentner - Traoré, Didavi, Harnik - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.90 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - Borussia Dortmund  (sobota 18:30)
Po půl roce je opět na programu další všemi očekávaný souboj mezi Bayernem a BVB, které už sice nemá možnost poprat se o příčku nejvyšší, ovšem tak jako tak má mnichovskému velkoklubu co oplácet. FCB však během této sezóny na domácí půdě neprohrálo.

Mnichované prožívají další výtečnou sezónu, během které dlouho jen marně hledali na ligové scéně přemožitele, ten se sice před týdnem nečekaně objevil, avšak ani po porážce na hřišti Augsburgu (0:1) se pro domácí ekipu nic podstatného nemění - Bayern už si s předstihem suverénně zajistil obhajobu titulu a nyní už se může klidně soustředit na pohárové soutěže.

To však před utkáním s Dortmundem tak úplně neplatí: FCB už jen z pohledu vzájemné rivality a prestiže nemůže blížící se utkání "vypustit", jako se tomu stalo před týdnem (Bayern šetřil hned několik tradičních opor). "Budeme hrát nejlépe, jak jen to bude možné," nabádá Pep Guardiola. "To však za předpokladu, že dáme do utkání maximum," doplnil španělský vládce mnichovské lavičky. "Byl jsem u týmu, všichni jsou na utkání připraveni a chtějí vyhrát," poznamenal ještě předseda představenstva Karl-Heinz Rummenigge.

Jak už bylo naznačeno, pozornost Bavorů se však kromě domácí scény tříští s Ligou mistrů a DFB-Pokalem, kde podobně jako na poli milionářské soutěže čeká FCB semifinále. Pouhý den před zápasem s Borussen se pak domácí dozvěděli soupeře, který se jim pokusí zabránit opětovně dostat do finále, jímž bude Real Madrid, paradoxně zrovna přemožitel BVB. "To je fantastické semifinále," hodnotil los sportovní ředitel Matthias Sammer.

Ani Borussia nemá za sebou vůbec špatný ročník, ovšem na rozjetý mnichovský válec to, podobně jako před rokem, nestačilo a svěřenci Jürgena Kloppa se tak musejí spokojit se druhou pozicí. Tu však stále nemají pevně pod kontrolou a zřejmě se až do konce sezóny budou přetahovat s největším rivalem z Gelsenkirchenu (S04 má stejně bodů, ale o páteční zápas na kontě více).

Na rozdíl od celku ze Säbener Straße se už žlutočerná družina nekoncentruje na Champions League, kde její pouť ukončil Bílý balet, který sice odvetu na Westfalenstadionu, stejně jako loni, nezvládl (0:2), ale díky vítězství 3:0 z domácího utkání jde do semifinále. Čistě německé finálové složení se tak nezopakuje a Borussen si budou muset na reparát minimálně rok počkat.

Motivace Schwarzgelb je však o to větší, že poslední vzájemný duel podle výsledku naprosto jasně ovládl Bayern (3:0), avšak samotný průběh už tak jednoznačná nebyl. Vyjma Superpokalu pak BVB nedokázalo Bayern udolat během posledních šesti mačů. "Mezi utkáními s Realem Madrid a Wolfsburgem je opravdu ideální čas pro zápas s Bayernem," ironicky na tiskové konferenci prohodil Klopp, jehož tým čeká v úterý nesmírně důležité pohárové semifinále s VfL. "Je to naše jediná šance na finále. Případnou porážku z Mnichova si ještě můžeme opravit," uvědomuje si dortmundský stratég.

Bayernu, podobně jako proti ManUtd, nadále chybí nezměněná čtveřice ve složení Badstuber, Contento, Thiago a Shaqiri. Také BVB má na marodce víceméně stálé obsazení: Subotić, Shmelzer, Sven Bender, Gündogan a Blaszczykowski už dost možná ani jeden do letošní sezóny nezasáhnou. K tomu navíc hosté pravděpodobně další opory "ušetří" před duelem s Vlky.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, J. Boateng, Dante, Alaba - Schweinsteiger, T. Kroos - Robben, M. Götze, Ribéry - Mandžukić
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Langerak - Piszczek, Sokratis, M. Friedrich, Durm - Kirch - Hofmann, Jojić, Aubameyang, Großkreutz - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt  (pátek 20:30)
Fotbalisté Schalke se díky zlepšeným výkonům v jarní části sezóny výrazně přiblížili přímému postupu do základní skupiny Ligy mistrů a nyní se ziskem pětapadesáti bodů drží třetí pozici. Pět kol před koncem letošního bundesligového ročníku navíc mají slušný sedmibodový náskok na čtvrtý Gladbach a pokud dokážou v páteční předehrávce 30. kola porazit Frankfurt, tak si zřejmě vytvoří již rozhodující náskok.

Domácí celek navíc ještě může bojovat o druhou pozici s Dortmundem, na který ztrácí jen tři body. Schalke se zlepšilo od začátku března, kde po prohře s mistrovským Bayernem dokázalo bodovat v šesti duelech v řadě za sebou a z toho získalo velmi slušných čtrnáct bodů. Po výhře 3:1 nad Braunschweigem uhrálo velmi cennou remízu 0:0 na půdě Dortmundu a poté porazilo doma Herthu 2:0, v minulém kole si odvezlo bod z půdy Brém po remíze 1:1.

Jeho páteční protivník a letošní účastník Evropské ligy má jiné starosti a pokusí si vylepšit pozici ve středu tabulky. Do pohárové Evropy v příští sezóně je totiž v tuto chvíli hodně daleko a náskok na barážový Hamburku činí pět kol před koncem osm bodů, což se ve velmi vyrovnané dolní polovině německé nejvyšší soutěže zdá být dostačující. Také Eintracht předvádí v poslední době solidní výkony, z osmi utkání prohrál pouze dvakrát.

V minulých duelech dokázal vyhrát v Norimberku i porazit favorizovaný Gladbach, po porážce ve Wolfsburgu si naposledy spravil chuť doma proti Mainzu po výhře 2:0. Oba dva páteční výběry se letos na podzim rozešly ve vzájemném souboji smírně po divokém nerozhodném výsledku 3:3, nyní budou mírnými favority domácí hráči. V hostujícím dresu by měl na lavičce náhradníků začít český reprezentační útočník Václav Kadlec.

Kouč Schalke Jens Keller stále musí počítat s rozsáhlou marodkou, na ní se nacházejí Aogo, Fuchs, Höwedes, Kirchhoff, Uchida, Clemens a Höger. "Naše situace vypadá nadějně, ovšem rozhodně ještě není vyhráno a my ve zbývajícím průběhu nesmíme ztratit koncentraci. Našim cílem je dostat se na druhé místo a přeskočit Dortmund, ovšem kvalifikace Ligy mistrů je pro nás nejdůležitější. Máme proti sobě houževnatého soupeře, který se v jakékoli situaci nevzdává a bojuje do posledního dechu," uvedl třiačtyřicetiletý stratég Schalke.

Jeho protějšek Armin Veh nemůže stále počítat s Andersonem a Flumem, kteří nedávno podstoupil operaci, svalové problémy do hry nepustí Oczipku a vinou poraněného kolene nenastoupí ani dvojice Kittel - Rode. V nedávné době zasáhla chřipka Schweglera a nad jeho startem visí otazník. "Chceme si už v tomto kole zajistit téměř jistou záchranu, ve zbývajících utkáních bychom totiž mohli hrát s čistou hlavou a ještě se o nějaké to místo posunout vzhůru," řekl optimisticky Veh.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Hoogland, Ayhan, Matip, Kolasinac - K.-P. Boateng, Neustädter - Farfan, Draxler, Goretzka - Huntelaar
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - S. Jung, Zambrano, Madlung, Djakpa - Russ - Lanig, Barnetta - Meier - Aigner, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.80 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov29253182:1778
2.Borussia Dortmund29184764:3258
3.Schalke 0429167654:3855
4.Borussia Mönchengladbach29146951:3448
5.Bayer Leverkusen291531148:3648
6.VfL Wolfsburg291451049:4447
7.1. FSV Mainz 05291351141:4544
8.FC Augsburg291261141:4342
9.TSG Hoffenheim299101064:6337
10.Hertha BSC291071237:4037
11.Eintracht Frankfurt29981237:4835
12.Werder Brémy29891234:5533
13.Hannover 9629851636:5429
14.SC Freiburg29781433:5229
15.VfB Stuttgart29761644:5727
16.Hamburger SV29761645:6027
17.1. FC Norimberk295111334:5426
18.Eintracht Braunschweig29671628:5025
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Schalke 04 - Eintracht Frankfurt
sobota 15:301. FSV Mainz - Werder Brémy
sobota 18:30Bayern Mnichov - Borussia Dortmund
neděle 15:30Bayer Leverkusen - Hertha BSC
neděle 17:30TSG Hoffenheim - FC Augsburg

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (290)

Přidat komentář
smazaný uživatel

mírně OT, jak to je Canem? Bayern má tu opci ještě na rok, ale co když se ho Leverkusen ted rozhodne prodat?

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě nemůže..

Reagovat
smazaný uživatel

to musí bejt nějak ošetřené. Hlavně nevěřím, že zůstane v Leverkusenu, to by byl pro Bayern fail prostě

Reagovat
jv

...Bayern tam má prvotní předkupní právo, který nejspíš obsahuje i možnost dorovnání "cizí" nabídky.

Reagovat
Bayernista18

Schalke vyhraje aspoň o 2 góly. Těšim se na Bayern - BVB, snad to bude zápas se spoustou šancí a gólů.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha zas v neděli

Reagovat
smazaný uživatel

Preview opět i na našem webu... http://www.schalke04.cz/news.php?readmore=117&c_start=0

dnes se trošku bojim, zdá se že uvadáme... chtělo by to vyhrát a dotáhnout tak doofmund

Reagovat
Arne

Když někde čteš "Scheiße 04", co si myslíš o tom dotyčným, kdo to napsal?

Reagovat
smazaný uživatel

že je to ču*ák, co jinýho bych si asi myslel :-)

nevím, mám to prostě tak hozený, nevěnoval bych tomu pozornost...dostanem se pak k řešení kravin

Reagovat
jv

Co si pak teda máme myslet o tobě?

Reagovat
smazaný uživatel

co chcete, ne ? já nepíšu Scheiße 04, takže ču*ák nejsem

bože můj....

Reagovat
Arne

Ach ne...

Reagovat
Bayernista18

Tys to fakt nepochopil?

Reagovat
Arne

Ale to víš že to pochopil...

Reagovat
Bayernista18

Já bych řek, že ještě ne.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
jv

Radši nic, no, máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

14 Zweitliga-Tore und sechs Vorlagen machen Jakub Silvestr von Erzgebirge Aue zu einem interessanten Transferobjekt. Hertha scoutete die Leistungen des 25-jährigen Slowaken in den vergangenen Monaten intensiv, soll auch schon erste Kontakte mit dessen Berater geknüpft haben. Silvestrs Vertrag beim Falko-Götz-Klub läuft noch bis 2016 – enthält aber eine Ausstiegsklausel für rund 1,7 Millionen Euro Ablöse.

proboha

Reagovat
Arne

Hm, jakej je to typ útočníka? Radši bych tam viděl Zollera nebo Kumbelu, když už nějakou posilu z druhý ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

to už trochu předbíháš, ne?

Reagovat
Arne

Nj, tak to poupravím - z pomezí první a druhý ligy.

Reagovat
smazaný uživatel

s tím jak hráli na začátku sezony jsem si říkal, že ti zase poletí hodně rychle zpátky do 2BL, ale ta jejich současná tvář, kterou se prezentují se mi líbí a udržení bych jim přál.

Sestup Přístav a FCN (a Drmic za pětku k nám)

Reagovat
jv

Vždyť by nehrál.

Reagovat
smazaný uživatel

za pětku?? no, nekup to

Reagovat
jv

Právě chci, aby někde hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

u nás by hrál dost. To bych se nebál

Reagovat
jv

To si právě nemyslím.

Reagovat
Arne

Drmić v BVB by nebyl marnej, to ne, zvlášť když umí hrot.

Reagovat
slovaňáák

Jojo, začíná se mi zamlouvat čím dál více. Zejména po Vollandově prohlášení.

Reagovat
stas87

nahradi ivicu u vlkov

Reagovat
slovaňáák

Fuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

mna tam ale docela sedi,sice hrozna predstava ale allofs je schopny ho kupit

Reagovat
JozkokozleJ

Napriek tohtorocnej dobrej streleckej bilancii je to palic. V zakonceni je zbrkly, to mi na nom vadilo vzdy najviac, ale techniku ma obstojnu a je huzevnaty. Prilis by som mu v Herthe neveril a cena 1,7 mil. € je dost vysoka.

Reagovat
Arne

Je zdatnej v kombinaci? Stahuje se do hloubky, nebo je to ten typ jenom do vápna?

Já jenom doufám, že jedničkou bude Lasagne a že půjde jen o to, kdo bude možná náhrada spolu s Wagnerem.

Reagovat
JozkokozleJ

Predovsetkym je to uplne iny typ ako Lasogga a Wagner a teoreticky by ich mohol doplnat. Vobec to nie je typ do vapna. Priznam, ze v Aue ho nejak vyrazne nesladujem, takze ho hodnotim skor z cias v Slovane. Tam neraz hraval i na kridle, pretoze je celkom rychly a kombinaciu tiez urcite nepokazi.

Reagovat
Arne

Hm, tak pokud i křídlo, tak by to nebylo úplně marný... Ale záleží na kvalitě no.

Reagovat
db18

Takže stejný jako Ramos, jen je zvyklý na Německo a je o pár tisíc levnější...

Reagovat
Arne

Ajo, my jsme vlastně asi pětinu práv na něj dokupovali, na Ramose, proto je to víc než 1,7 mil... Jinak ale i tak tam něco vlastní prej nějakej "tajnej partner", takže tak 2-3 miliony půjdou mimo naši kasu.

Reagovat
db18

Tak to je docela škoda, ale i tak jste na tom vydělali - kdo by to byl řekl...

Reagovat
smazaný uživatel

Sylvestr je šikovný, ale na Bundesligu podľa mňa nemá, tam kde je teraz, je jeho strop.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vidíte se záchranou Braunschweigu?

Reagovat
Arne

Já myslím, že jim to nevyjde, ale nemají to úplně špatný ten los... Můžou tam bodovat prakticky s kýmkoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám. Fandím jim místo Leverkusenu.

Reagovat
db18

A co Freiburg? (Jinak Bayer by se teď měl už jen zlepšit...)

Reagovat
smazaný uživatel

Co Freiburg?

S tím Leverkusenem máš pravdu. Když je něco nejhorší, tak to může být už jen lepší.

Reagovat
db18

Měl jsem za to, že si v BL fandil Bayeru a SCF (v době, kdy Freiburg postoupil do BL a tady na ef měl ještě místo loga černý čtvereček )

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že jsem někomu vyloženě fandil... Jen mám některé týmy rád a některé ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Tak to jen houšť.

Reagovat
db18

Trapp skvělý reflex ke konci poločasu, jak na to koukám jen jednim okem, tak jsem si až do opakovačky myslel, že to byl gól...

Reagovat
smazaný uživatel

chudák Trapp

Max

rozhodčí

Reagovat
db18

Goretzka do toho šel dobře, škoda že to pak byl ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem měl napsané, že budu palcovat i Juliana s Leonem.

Reagovat
db18

Ale Trapp

...jinak už začínám mít pocit, že si to S04 ještě nechá utéct

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Venca vyrovnal, tak bych se nezlobil.

Reagovat
db18

(jelikož tiket mam už v pr... kvůli probuzenym klokanum)

Reagovat
Arne

Trapp fantazie včera... Pokud on nebo Ralf nebude na MS, tak to bude hrozný fail.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Paderborn včera zase vyhrál

Reagovat
stas87

perfektne,teraz by greuther mohol prehrat s aue po goloch sylvestra

Reagovat
Arne

To fakt tam Fürth nechceš za žádnou cenu? Paderborn bude ještě horší, nejlíp kdyby se tam vyšvihl ten Lautern, když už to včera takhle urvali.

Reagovat
stas87

aby zas mali negativny rekord BL? fakt nie..nech ostanu na tretom mieste a dostanu cocku od timu co sa zachrani v barazi,eintracht ma lieberknechta,fürth kramera..a to je docela podstatny a zasadny rozdiel aj tie kadre nie su rovnake,braunschweig ma kvalitu a pritiahli treba nielsena co bol velmi dobry tah,na trapenie uz nechcem pozerat,jedna sezona stacila

Reagovat
Arne

Já si myslím, že by to určitě nebylo horší než v minulý sezóně... Oproti Braunschweigu tam nějaký zásadní rozdíly nevidím, Eintracht taky v druhý lize nehrál nic moc a byl často přehrán týmy z druhý poloviny tabulky.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

tak s tým súhlasím, Fürth by mohol byť 4. hentí Paderborňáci do baráže kde prehrajú a 2. bude Lautern

Reagovat
smazaný uživatel

BvB 2:0 Real... uvidíme, jak si dnes proti BvB povede Bayern...

Reagovat
Arne

Když koukám na tu sestavu BVB, tak to bude asi jízda... Bayern top motivovaný, no aby to nebyla nějaká extrémní darda.

Reagovat
Ángel di María 22

Na jakou? Bohužel BVB doma a venku je poměrně rozdíl, mám pocit, že dneska to bude bída, venku se Borussia neumí ňák hecnout.

Reagovat
Arne

Tady na tu, co je uvedená v preview - braná z Kickeru...

Langerak - Piszczek, Sokratis, M. Friedrich, Durm - Kirch - Hofmann, Jojić, Aubameyang, Großkreutz - Schieber

To docela smrdí bůrem...

Reagovat
Ángel di María 22

A co to je za kravinu, proč by měla hrát tahle? To jsou všichni vykartovaný nebo co

Reagovat
Ángel di María 22

Tohle by si jinak Jürgen podle mě nedovolil postavit.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě je to pěkná kravina ta sestava..

Reagovat
slovaňáák

Tohle snad ne..

Reagovat
jv

Kicker se zase jednou netrefil, i když jsem mu tentokrát věřil.

Reagovat
Arne

Ti to podle mě málokdy jen tak trefují, spíš mají info, v jakých sestavách ty týmy trénují naposledy před zápasem... To s nimi Jürgen schválně musel takhle vy**bat.

Reagovat
jv

To je dost možný, protože na oficiálkách předpokládaná sestava, která tam obvykle je, nebyla.

Reagovat
Centrofixka

Ale posledné zápasy hrala vonku lepšie ako doma, ak nepočítam Real, nemyslím že Jurgen postaví komplet b mužstvo, ale zrejme niekto sedieť môže.

Reagovat
smazaný uživatel

třeba Sahin a Auba - to by mi nevadilo

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

bundesliga.de tipuje tuhle sestavu: weidenfeller-piszczek,sokratis,hummels,durm-sahin,kirch-aubameyang,mkhitaryan,reus-lewandovski

Reagovat
DieFohlenBMG

Lewa v rámci dobrých vztahů nenastoupí

Reagovat
stas87

zranenie na rozcvicke

Reagovat
smazaný uživatel

snad sa posetria sily na pohar cez tyzden to je klucove.. bayernu to vratime vo finale poharu toto je bezvyznamny zapas ide len o cest .. len nedostat velmi

Reagovat
smazaný uživatel

kde můžu sledovat livestream zápasu Bayern Dortmund .. pls

Reagovat
Bayernista18

Stáhni si SopCast nebo AceStream a máš to zadarmo v HD bez sekání.

Reagovat
smazaný uživatel

ok díky

Reagovat
stas87

hannover-hsv na es2 no nic,cely tyzden sa tesim na nas a na poslednu chvilu zmena

Reagovat
stas87

nils si trafi vlastnu sibenicu,skoda

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem doufal, že ukážou vlky proti nürnbergu. Tak si to pouštím aspoň na streamu..

Reagovat
smazaný uživatel

feulner

Reagovat
smazaný uživatel

ale co tam dělal naldo

Reagovat
smazaný uživatel

Čo tie Brémy dnes?? Mainz hrá tak dobre?

Reagovat
stas87

na hru mainzu sa krasne pozera,mali stastie v tom ze premenili na zaciatku vsetko a dostali sa od pohody ale aj tak by sme ten gol dostali,od nas je to partia na vylete,skoda,dufam ze este tych 45 minut dohraju na urovni a nebude manita

Reagovat
db18

Braunschweig má dneska dost smůly... bez jejich pomoci by to pořád bylo 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Poďme Hamburg, bojovať ešte

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Ya Konan John 3:16

Reagovat
KillSwitch

môže mi niekto povedať aký je rozdiel v stávke asijský hcp Atalanta +1, 1,5 (2,05 kurz) a Atalanta +1,5 (kurz 1,875)

Reagovat
smazaný uživatel

+1, 1,5: to sa ti vlastne stávka rozdelí na 2 časti- polovica je s hcp 1 a druhá s hcp 1,5. To znamená, že keď Atalanta prehrá o gól, tak polovica stávky je win (+1,5) a polovica void (+1). Pri stávke +1,5 je celá stávka win, keď prehrá max. o gól.

Reagovat
stas87

nakoniec dobre kolo skoda ze vfb neudrzalo vyhru,gol borussie stastny ale padol tam,der club do baraze a hsv do druhej ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Takto bude zaujímavejší ako boj o záchranu, tak aj o LM. Fakt neviem, komu priať ten zostup. Norimberg mám celkom rád, HSV so Stuttgartom sú také stálice, že si ich v druhej lige ani neviem predstaviť...Keby som mohol rozhodnúť, tak tam pošlem Stuttgart.

Reagovat
stas87

nürnberg mam rad,je tam mak,drmic,kijotake,nilsson..maju sice negativum v branke ale na ich futbal sa da pozerat,nehraju nejaky beton ale utocny futbal,vfb tu kvalitu ma,stevens to tam podvihol a ich posledne vykony neboli spatne,boduju a z tej krizy sa hrabu kolo od kola

teraz k hsv-im zachrana nepomoze,nemaju utocnika,ten kader bude vzdy len bojovat o zachranu,kühne im kupil vaarta ale tu prasarnu co chcel spravit s felixom..snad jediny klub kde si fanusik chcel kupit miesto vo vedeniu klubu,nemaju peniaze,velke dlzoby,su v docela podobnej situacii ako v cesku banik,rozpocet musi znizit tak ako tak

Reagovat
stas87

akurat pozeram zostrih gladbach-vfb,ak by polcas skoncil 0:3 tak je hotovo,vfb sa zachrani,verim tomu

Reagovat
db18

Gladbach měl vyhrát

Reagovat
stas87

kvoli vlkom? vfb gladbach nepustilo takmer do nicoho,stratene dva body

Reagovat
db18

Měl jsem je na tiketu... (a taky kvůli Wolfsburgu no...)

Reagovat
Ángel di María 22

On fakt nehraje jidáš číslo 2?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Hummels, Durm - Sahin, Kehl - Hofmann, Reus, Mkhitaryan - Aubameyang

takže fakt bez Lewiho a Piszczeka..

Reagovat
Ángel di María 22

To je hrozná blbost. Proč ho tam jako neposlal?

Reagovat
smazaný uživatel

netuším.. Všechno co mě napadá nejsou dost podstatné důvody ho nepostavit

Reagovat
slovaňáák

Tohle nevypadá zle, Kevin je v poho a Auba by mohl alespoň 5x obraně Bayernu utéct, tudíž je šance, že dá třeba i gól.

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně martinezovi no..

Reagovat
Ángel di María 22

Weidenfeller - Großkreutz, Sokratis, Hummels, Durm - Sahin, Kehl - Hofmann, Reus, Mkhitaryan - Aubameyang

Reagovat
Bayernista18

Jestli to Bayern nepodcení sestavou, jako že snad ne, tak očekávám výhru tak 3 : 1.

Reagovat
db18

Lahm na DM, Javi na stoperu a Götze na desítce?

Reagovat
jv

Nemá někdo solidně fungující stream?

Reagovat
db18

Bohužel taky koukam jen se sekajícím se obrazem

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

To se mi právě taky seká, skoro stejně jako jiný stream z té samé stránky )

Reagovat
jv

Přesně, navíc si odběhnu pro kafe a zrovna padne gól, tradičně.

Reagovat
db18

...já z toho měl stejně jen tři obrázky, takže nejspíš dám přednost sestřihům

Reagovat
jv

http://www.livefootballsite.com/Channel1.html - ještě zkus tohle, zatím mi to drží

Reagovat
db18

Reagovat
slovaňáák

http://www.livesport.cz/zapas/0bLX3WZO/#video Tady máš gól, jestli si ho neviděl z opakovačky.

Reagovat
jv

Zatím ne, díky.

Reagovat
db18

Martinez zase zraněný

Reagovat
Mönchengladbach
Reagovat
db18

ten od jv mi teď zrovna vypadl, tak se to hodí

Reagovat
jv

Mně už taky.

Reagovat
blaugrana

Čo furt Pep nacvičuje s Martinezom na CB, keď má Boatenga?

Reagovat
db18

Boateng je špatný (A u něj jediného to Pep asi vidí...)

Reagovat
smazaný uživatel

Dante taky na tom není o moc lépe.

Reagovat
db18

Zase Danteho chyby nás zatím co vím nestáli žádnou trofej

Reagovat
smazaný uživatel

Vytvara noveho Mascherana

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Martínez hrával CB aj v Bilbau nie?

Reagovat
blaugrana

V oár zápasoch možno, ale primárne je to DM a tam aj patrí. Na CB je moc pomalý.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby rychlost, neni vyloženě pomalej, ale nezvládá to předevšim pozičně...

Reagovat
db18

To samé jako Timo

Reagovat
db18

Jo a do Bayernu šel s tím, že mu byl zaručen post na DM

Reagovat
blaugrana

To by nemohol Bayern angažovať Pepa.

Reagovat
Kincl

Dneska Ribéry hraje sakra dobře :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ti hráči a fanoušci Bayernu by si měli všichni měli zajít k očnímu. Směšné to je, kde všude oni viděli ruku. A pak když jednou byla ruka od Kevina, tak si ji nikdo nevšimne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Bayern už se Barceloně přibližuje i v tom vytváření tlaku na rozhodčího, to je zoufalost

Reagovat
smazaný uživatel

ale naštěstí jen přibližuje, ještě to nedorovnal... zápas mi ani nepřijde (mezi hráči) nijak speciélně vypjatý

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je naprosto 'mdlý'.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako to vyzerá? Nemám možnosť sledovať Má Bayern veľkú prevahu? Gól z brejku?

Poďme Borussia, doraziť ich !

Reagovat
smazaný uživatel

komentář 'Ángela di Maríi 22' to solidně vystihuje, dva komenty dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern nemá ani trochu převahu. Nevytvořili si snad vůbec nic..kromě te střely Mandzukice ke konci poločas, která šla doprostřed brány. My jsme ale taky neměli hodně šancí. Bayern hraje jakoby bez chuti a my hrajeme hodně dobře proti míči a bráníme. Navíc Bayernu zatím moc nejde rozehrávka a protiútoky máme docela nebezpečné.

Řekl bych, že vedení je zasloužené...

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund si v klídku vyčkává a může se dobře bavit nad tím, co Bavoři "vymyslí"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Během zápasu jsem večeřel a měl jsem co dělat, abych to nehodil zpátky z toho, co jsme předváděli.. Zápas od zápasu jsem víc přesvědčenej, že Guardiola pro nás neni ten pravej trenér. Prostě řečeno, předvádíme neskutečnou sračku, hrát sme začali až ve 40-tý minutě, kdy se obraz hry diametrálně změnil, ale jinak absolutně žádná přímočarost, držení míče za každou cenu. Ze stejný situace, ze který Dortmund skoroval, bychom se dostali po ose házející přes Rafinhu až k Neuerovi.. Ať nám Dortmund naloží, třeba se vzpamatujou, protože z těch 75% co jsme drželi míč, jsme 75% drželi míč na vlastní polovině..

Reagovat
smazaný uživatel

taky myslim, že výprask doma od BVB může Bavorům prospět

Reagovat
stas87

tim co ma perfektne oragnizovanu a hlavne pohyblivu obranu je tazke pre guardiolov system porazit,eliminuje tym sice riziko toho ze dostane gol ale je zavisly od toho ci jeho tim premeni sance co si vypracuje,nie je nahoda ze mourinho nechce hrat futbal alebo drzat loptu,naopak ju chce drzat co najmenej a po zisku okamzite prejst k aktivite,na toto guardiola nema protizbran a je to jeho obrovska slabina,v barcelone nemal hracov k centrom,tu ma mandzukica aspon ale ani on nepremeni vsetko,za juppa to nie vzdy bola jazda ale vo velkych zapasoch ten herny prejav prilakal ovela viac ludi ako teraz guardiola,ten smazne stred aj spodok po skvelych vykonoch ale v LM od zapasu na city(v septembri!)odohraty mac neoslnuje..jupp s barcelonou 7:0..

Reagovat
Ángel di María 22

Bayerncelona je hrozná. To je šílenost, co předváděj. Polovina času nahrávky na vlastní půlce a to spíš u vápna, než u poloviny hřiště. Prohrávaj, neřeší, páprdové už maj titul, tak na to serou. Nechci tim snižovat výkon BVB, kterej je skvělej. Organizovaná obrana a hlavně pracovitá, fakt se mi líbí, jak si nikdo nedovolí srát na jakejkoliv souboj či poziční dostoupení, právě tim je daný to, že se ti klauni nedostali ani do jedný pořádný šance Ale pozor, za tohle by se možná styděla i Barcelona, bezradnost na domácím hřišti, 1 zakončení? 2?

Je mi jedno, že maj titul v kapse, možná na ligu už serou, ale tohle je super výkon ze strany Borussie a pokud je Pepíno nějak neskutečně nezbrousí o poločase, tak musíme vyhrát. A přidat další. A jidáše vol.2 nechat celej zápas prosedět

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zatím pecka

Reagovat
db18

Něco s Neuerem nebo si z toho Pep dělá jen prdel?

Reagovat
smazaný uživatel

snad to druhé

Reagovat
Arne

Lýtko... Jestli to bude dlouhodobý, tak jste v LM v prdeli. Manu jediný hráč, který je pro vás nenahraditelný.

Reagovat
db18

Letos určitě, kdybychom ještě měli aspoň jako dvojku někoho jako Butta, tak by to tak hrozné nebylo, ale teď je zraněný i Starke a Raeder je po zranění

...a kurva ta obrana je fakt marná

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

To bude debakl.

Reagovat
penepi

Reagovat
db18

Kdyby to šlo vzduchem, tak to pochopim, když tam je Lahm, Alaba a Rafinha, oni si to ale dají po zemi a ani jeden z nich nejde do souboje...

Reagovat
stas87

chybu spravi ale asi najlepsi hrac bavorov mchitarjan ale nakoniec so stastim,vyslo to

Reagovat
smazaný uživatel

Götze jak se usmíval... třeba na chvíli zapoměl za koho dnes hraje

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je šílenost to bránění.

Reagovat
smazaný uživatel

At jdou do háje, nehodlam jim už dál věnovat svuj čas..

Reagovat
smazaný uživatel

veď máte titul, ste v semifinále LM, úradujúci šampióni. čo by zato dali iný. jedna prehra hore dole

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde přece o prohru, ať klidně prohrajou, ale odehrajou solidní zápas, kterej potěší oko diváka a odejdou spocený.. a zvlášt po posledních výkonech, navíc proti BVB doma by snad měli mít o motivaci postaráno, o tu tam vůbec nejde, jde o ten šílenej systém, už jen ze základní sestavy mam husí kůži vždycky..

Reagovat
slovaňáák

Demolice.

Reagovat
Ángel di María 22

Dejte jim bůra.

Reagovat
stas87

krasne im fuguje ofsajdsystem javimar spravne vpredu,dante nestiha vybehnut na uroven javimara a rafinha nereflektuje na pohyb stoperov dokonale vratene za jesen a este mame 40 minut takmer

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden viererpack pro házenou bitte.

Reagovat
smazaný uživatel

Real může být pro Bayern v LM nakonec nejpřijatelnější soupeř protože Atleti a Chelsea by dokázali dnešní styl Borussie s protiútoky a obranou napodobit... líp než RM

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
stas87

dnesny hoffmanov vykon myslim jasne dokazal ze drmic prist nemusi

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffman je v posledních týdnech (možná už měsících) naprosto marný. Drmic by byl sen

Reagovat
stas87

drmic je skvely v der clubu,ozaj by bol rovnako dobry aj v time ktory okupuje najvyssie priecky v nemecku?musi tu sezonu zopakovat

Reagovat
Arne

Takovej rychlej, neúnavnej a technicky zdatnej typ se do BVB hodí... Hoffman možná dneska hrál slušně, ale dlouhodobě moc přínosem není.

Reagovat
stas87

tych typov je tam az dost,viem ze hoffman je zly,niekedy az hrozivo zly ale zvladne drmic predvadzat rovnake vykony aj v dortmunde?v LM?ja ho mam rad ale nebol by prvy hrac ktory pride zo spodku tabulky do timu co hra o ligu majstrov sklame

Reagovat
smazaný uživatel

ale nebyl by ani prvním hráčem, kterému se to právě povedlo (Piszczek, Ilkay)

Reagovat
Arne

To by se vidělo, ale pokud by měl stát jenom pět mega, tak se to zkusit musí... To riziko je vždy a všude, ale on tu kvalitu zkrátka má.

Reagovat
stas87

nooo iba 5 mega,o tom si mozem len snivat ale pre bvb su to uz teraz take drobne..aby ho ale zvladli nahradit,snad sa ginczek da do kupy a bude sa mu darit

Reagovat
Arne

Tak pokud Norimberk před sezónou odmítl 10 mil. za Kiyotakeho, tak si představ, kolik by mohl chtít za Drmiće... Jasně, pro naše kluby je to mimo dosah, i proto jsem se jenom smál, když berlínský média spekulovala o našem zájmu (tehdy ty informace byly takový, že by mohl odejít v případě sestupu nějak za 2-3). BVB si tu pozici ale vypracovalo a klidně ať to za něj dají, zvlášť když tím pokryjí i tu druhou variantu za Ramosem.

Reagovat
stas87

z pohladu norimberka je ale lepsie strelit ho niekam za 12 mega do anglicka ako za 5 inemu timu v nemecku..s tym 100% suhlasim,na druhu stranu bvb takto moze vykupovat slabsie timy v podstate za babku a v LM bude kazdy rok,to mi pride ako odvratena strana ich uspechov,nastastie z werderu nemaju koho kupit

Reagovat
Arne

No pokud tam je ta klauzule, tak z pohledu Norimberku je jedno, kam to bude, cena stejná. Je to tak, že ty týmy, co hrají LM, se dostávají do obrovský výhody, ale tak je to prostě nastavený, a pokud si k tomu pomohou sami, proč ne... Každý tu možnost má, viz BVB nebo teď Gladbach.

Reagovat
stas87

to mas pravdu ze to bude jedno kam,oni uz asi rataju s tym ze ho predaju tak aby ho dobre nahradili..

ja viem ze je to velka vyhoda ale pozeral som na to optikou tych malych timov ktore si dost rozmysli ci zaplati 3 alebo 4 mega,pre ligu to moze len otvorit tie pomyselne noznice medzi tou trojkou(bayern,bvb,schalke)a zvyskom ligy

Reagovat
Arne

Tak BVB taky rozmýšlí... Pokud ale Mainz zaplatil tolik za Kooa, Gladbach taky docela posiluje a máš tam Wolfsburg nebo Leverkusen, tak ta trojka zas tak utéct podle mě nemůže. Aspoň dlouhodobě ne.

Reagovat
stas87

dobre ale bvb moze ponuknut aj na plate slusny peniaz,oproti mainzu urcite

podla mna moze,schalke ma ten tim zlozeny moc dobre vekovo,oni v podstate uz nemusi riesit zalohu a ani obranu,dokupit akurat mozu hracov vo veku 24-27 rokov a este sa tak posilnit,odide asi iba draxler a aj toho mozu nahradit,sice nie okamzite ale casom urcite,chcelo by to poobzerat sa aj po nahrade za huntelaara

ak z tej trojky bude pravidelne jeden hrat predkolo tak to neznamena automaticku ucast,jedine bayer na tom bude dobre kvoli koeficientu,vlci mozu dostat tazkeho supera a hned vyletet,tak ako gladbach s dynamom

Reagovat
Arne

Jo, platy určitě... Podle mě Bayer i Wolfsburg, stejně jako Gladbach můžou Schalke sem tam odsunout na 4./5. místo, ta trojka prostě v mých očích není dopředu daná jako třeba v PD.

Reagovat
Arne

Resp. dlouhodobě budou furt tak nějak nahoře, ale spíš stabilně tam nebude takový rozdíl mezi nima a zbytkem ligy jako třeba ve Španělsku.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa za 5 mega je to obrovská value, Hoffman nevie hrať konštantne dobre, podľa mňa by mu pomohlo hosťovanie alebo prestup ako napr. Bittencourtovi. Drmic to už nebude mať kde potvrdiť, keď Norimberg vypadne. Ale mňa už presvedčil.

Reagovat
smazaný uživatel

jo počkat - já četl, že přijít musí

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi zle z toho jak dneska hrajeme

Reagovat
stas87

co penalty v senici?vymyslene?neprekvapilo by ma to

Reagovat
smazaný uživatel

Odpisal som ti v rubrike CL

Reagovat
smazaný uživatel

To mně je skoro celou sezonu.

Reagovat
Kenneth

Dejte tem arogantnim bratwurstum bura!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
DieFohlenBMG

Potřebuju ten 1 gól kurva kdy nedal bayern doma naposledy gól? před 5ti lety??

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, že v Uliho base nemajú športové kanály

Reagovat
stas87

no uli je na stadione a pri druhom gole bol krasny zaber na jeho papulu

Reagovat
smazaný uživatel

Nevedel som, že má povolené chodiť na zápasy. Škoda, že som ten záber nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on ještě nenastoupil trest, ne?

Reagovat
db18

Nemá, ale nastoupí až někdy dýl...

Reagovat
Arne

Tos nevěděl správně, je to hloupost. Tohle bude mít přinejlepším za půl roku od nástupu, který má přijít někdy po velikonocích.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on ešte nenastúpil. Jasné, že by si nemohol len tak chodiť na zápasy. Dneska mi to nejak nezapaľuje

Reagovat
db18

...je na stadioně - a podle záběru, který na něj byl během přestávky, tak by asi radši v té base byl

Reagovat
smazaný uživatel

Měl hlavu vybarvenou v klubových barvách.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

98km proti 103km

Reagovat
smazaný uživatel

já viděl 96,, každopádně to je běžnej jev ne jen tohodle zápasu, ale posledních let..

Reagovat
db18

A to nehraje ani Bender...

Reagovat
smazaný uživatel

Mario strašně mě mrzí, že už nejsi s námi...

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně doubleredka, brazilec..

Reagovat
db18

Příště zase bez Rafinhy

Reagovat
smazaný uživatel

:D taky jsem se modlil, aby mu jí šoupnul

Reagovat
db18

Já se nejdřív lekl, že jí dává MM, protože mi unikl začátek situace

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinha přiběh a nasadil mu šlapák bez úmyslu hrát míč, už za to se to mohlo červenat, jen to udělal nenápadně, podobně jako Lewa vs Boateng

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Když tak koukám na ten první gól, tak to asi on zranil Neuera, co?

Reagovat
db18

To mi ani neřikej

Reagovat
Arne

Ne, já to nevím, jen spekuluju.. Já první poločas neviděl, takže nemám tušení, jestli tam Neuer signalizoval nějaký problém nebo to přišlo jinde. Ale při tý snaze zabránit gólu do něj nepěkně zajel.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

strašně mi kluci udělali radost a ani neva, že jsem nestihl první půlku.. díky díky DÍKY!!!!!!!!

Kloppovo krásně zadostiučinění .

BVB

Reagovat
stas87

nebude javimar po sezone premyslat o navrate do spanielska?na jeho mieste by som to velmi zvazoval,fajn ze guardiola vidi ze boateng je zmatkar ale riesenie je posunut javimara na CB kde nema rychlost a strasne dlho mu trva kym sa otoci,kde si ma stupnut a je skratka pozicne mimo?jeho kupou sa bayern mohol zbavit do buducna problemu s nahradou za bastiana,casom by prebral jeho poziciu a zapracoval vedla seba treba hojbjerga,absolutne nepochopitelne..

a neodpustim si to-je to 0:3,strateny zapas,30 minut do konca,to nemohol vystriedat a skusit martineza na DM?

Reagovat
smazaný uživatel

Rafinhu dolu nepošle, o to se musí postarat rozhodčí.. a Lahma taky nesundá..

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko, Anglie... cokoliv.. Itali asi ne (srry Pintu).

neskutečně jsem ho žral loňskou sezonu. je to parádní hráč a není mi lhostejný, co se s ním bude dít..

Reagovat
db18

Po letošku ještě nemá o čem přemýšlet, byl hodně dlouho zraněný a časem se na DM snad vrátí... ideální by bylo kdyby se zranil Rafinha

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby někdo na RB nedošel v létě..

Reagovat
stas87

dobre to beriem ze bol zraneny..ale ako si pisal pod LM-je pomaly tak ho dame na CB,tam to nevadi..desi ma ze tak moze uvazovat aj guardiola,ved on je iba svoj tien z minulej sezony,atributy ktore mal TOP totalne stratil,tym ze ho dame na stopera ich znovu najde?mne je ho luto,po bastim moj druhy najoblubenejsi hrac bayernu..a ver tomu ze ak sa jeho situacia nezlepsi alebo nezmeni tak ten odchod nebude taka utopia

Reagovat
smazaný uživatel

Noo chlapci neviem ale mam pocit ze ste tu na Rafihnu dost zasadeny,co si tak vsimam, tak vzdy ked nastupi a Guardiola zmeni system tak hrame lepsie,vid zapas z manU tam sme do jeho nastupu hrali uplne hovno,a k dnesnemu zapasu,on tam neni aby nieco vymyslel nato tam mame 6 hracov co beru 10 a viac mil euro ,Rafhninu nechajte tak ten sa aspom snazil

Reagovat
Bayern +

Samozrejme. A hlavne nebudem vychádzať z dneška, to je absolútna blbosť.

Reagovat
Bayernista18

Nejde o to, že nic nevymyslí, to od něj z pozice pravýho obránce skoro nikdo nečeká, jde o to, že dělá chyby a nestíhá, to samý Martinéz.

Reagovat
Kenneth

Bereme

Reagovat
db18

Jedině za Khediru

Reagovat
Bayern +

Už nie. Max. Garetha by som bral.

Reagovat
db18

Já bych si stejně přál tu dvojku z repre - obzvlášť, kdyby měl odcházet Javier

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme jim to oplatili během jednoho týdne smáznout Real a Bayern 2:0 a 3:0 je celkem slušné

škoda jen, že taková forma přišla trochu pozdě. Ale teď cítím velkou šanci na zisk DFB poháru. Každopádně nedostatek sebevědomí bychom mít neměli.

NUR DER BVB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych v tom nehledal nějakou vyloženou formu, ale spíš impotenci soupeře (předevšim mám na mysli Bayern)

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern sice hrál hovno.. to ano, ale to BVB si stejně zaslouží pochvalu za poslední výkony. Oproti některým letošním zápasům je to obrovský rozdíl

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

a to, že Real podcenil se taky nebere.. krásné zápasy..

Reagovat
smazaný uživatel

I té impotence se musí správně využít.

Reagovat
smazaný uživatel

ty to beres ako formu a ja ako zapas onicom aspom z pohladu bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

když máš 2 takové zápasy po sobě, tak už se dá mluvit o formě..

Reagovat
Bayernista18

Kdyby měla Barcelona jistej titul a hrála s Realem, taky to bude brát, jako že je zápas o ničem?

Reagovat
stas87

teraz opakuju vsetky goly,rafinha namoceny v dvoch,redka..najhorsi hrac o parnik,odporucam pozriet akciu pri gole na 2:0 znovu,to je proste komik

Reagovat
Bayernista18

Jak řikám, jestli ho Pep nechá hrát na RB proti Ronaldovi a nedá tam Lahma, tak se můžeme rozloučit s postupem už po 1. zápase.

Reagovat
Centrofixka

Heno uz ako maly chlapec v drese BVB, on tu nie je len pre €, to kvantum kritiky co znasa a po zapase s Realom vcera Goretzka brvno, ale je velkym prinosom pre smerfov, Miky pre schwartzgelbe maka, nie vsetko mu vyjde, obcas da tyc, obcas ma nasere, ale je to vyborny hrac a pod Kloppom verim ze bude svetovym hracom. Dnes cele muzstvo podalo vyborny vykon. Pevne verim ze proti vlkom podame podobny vykon a ked sa nam podari prejst do Berlina bude velmi stastny. Danke BVB

Reagovat
Bayern +

Moc by som do toho Rafinhu nejebal, pokiaľ o niečo išlo, vyložene zlý nebol nikdy a asistencií má viac jak všetci CM v Man.Utd a len o pár menej jak Gerrard.

Reagovat
db18

...horší než Boateng není, to máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

ja si nemoyem pomoct ale mne Boateng pride odost lepsi nez Martinez

Reagovat
Bayernista18

Boateng občas předvede nějakej kiks, ale aspoň stíhá většinu soubojů, Javi je prostě defenzivní záložník a když hraje na stoperu a je brejk proti Bayernu, tak vůbec nestíhá.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

...každý je hlavně úplně jiný a má tak i jiné přednosti.

Reagovat
Bayern +

To nie. Včera som zápas nevidel, dovtedy však cez 90% zápasov nasledované a vyložene nedojebal nikdy nič (skôr zachránil prdel na Emirates, kde striedal mizerného Javimara a následne Lahm z pozície DM nahral na dva góly) a tiež teraz doma proti MU sme sa zlepšili až keď prišiel Rafinha za Gotzinha.

Reagovat
db18

Taky Götze u nás může (zatim) hrát jen na křídlech, aby zahrál dobře

Reagovat
Bayern +

No na RW myslím, že ani nehral zatiaľ, nie? Mi príde ako taký mníchovský Matt Taylor, kde niekto vypadne, tam hrá.

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se na Boatenga zaměřujete. Zas tak hrozný není, většinou tu chybu udělá nekoncentrovaností v nějakém jasném zápase. Důležitých zápasů taky moc nepokazil.

Reagovat
db18

...třeba jako ve finále LM no

Reagovat
smazaný uživatel

ve finále LM udělal blbost i Dante

Reagovat
jv

Pořád si mu nepřišel na chuť?

Reagovat
db18

A jak to mám asi udělat? Když už na to skoro zapomenu, tak zase posere bránění standartek

Reagovat
smazaný uživatel

Taky centry jsou jeho jediná přednost. A pár zápasů taky "udělal", pamatuji si třeba gól v Basileji, často špatná poziční hra, vynechání osobních osoubojů...

Navíc je to magor, ty jeho obranné zákroky s připraveným loktem, nedej bože, aby se někdo dotknul jeho. Nesnáším takové hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro BVB :D včera krásný zápas :D Bayernisté

Reagovat
Sosi

To nám asi nějací Češi sestoupí, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Kraft - Pekárik, Kobi, Langkamp, vd Bergu - Skjelbred, Hosogai, Cigerci, Änis - Allaguí, Wagner

Reagovat
smazaný uživatel

nedáš, dostaneš

Reagovat
stas87

sejad a hoffe si pre tu vyhru ide,mölders sice mal prvu sancu a nalozil s nou zle ale odtvedy sa zlepsila hra hoffe,napadaju a vychadza im to,polanski slusny fail krasn futbal,nedelne zapasy hoffenheimu az na vynimky slubuju goly a krasnu hru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele