Bundesliga - souhrn 30. kola

10.04.2012, 22:04, aktualizováno 11.04.2012, 21:56
Komentáře a souhrny
Dortmund doma porazil Bayern a k obhajobě titulu mu v posledních čtyřech kolech stačí získat jenom sedm bodů. Schalke si veze příděl z Norimberku, Hamburk zase z Hoffenheimu. Středeční večer se nesl v režii domácích týmů, uspěly i Hannover a Leverkusen.

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:0

11.04.2012 20:00

Góly: 77. Robert Lewandowski

Dortmund opět potvrdil, že se na klíčová utkání dokáže skvěle nachystat a další těsnou výhrou zvládl i podruhé v sezóně porazit Bayern. Pro žlutočerné tak už jde celkově o čtvrtou výhru nad Mnichovany v řadě, což má za následek vyrovnání dvacet let starého rekordu Werderu Brémy, jenž tehdy dokázal FCB porazit také čtyřikrát.

Borussen se museli definitivně odejít bez Maria Götzeho, jenž se oproti předpokladům nevešel ani na lavičku a strávil tak utkání pouze v roli diváka. Ani to však domácím nevadilo, naopak od prvních chvil se do svého protivníka s chutí zakousli a vysokým napadáním přiváděli defenzivní hráče Bayernu (ale nejen je) při rozehrávce pod tlak. Mnichované ovšem hozenou rukavici pozvedli a také okamžitě měli po Kroosově standardce nadějnou možnost, hlavička Gómeze si však na připraveného Weidenfellera nepřišla.

Kloppovi svěřenci odpověděli hned ve druhé minutě, jmenovitě Gündogan vyslal parádní nabídku pro rozběhnutého Kubu, ten si dokázal obtížný míč zpracovat, poté už však na dlouhou nohu a ještě navíc šajtlí, nedokázal skvěle vyběhnuvšího Neuera překonat. O poznání větší příležitost pak byla k vidění o čtyři minuty později: BVB rychlou kombinační akcí rozebralo bavorskou defenzivu na prvočísla, pečeť si vzal na starost Großkreutz, proti jeho střele se však postavil parádním reflexivním zákrokem Neuer, jenž musel vzápětí zasahovat i proti Lewandowskiho zakončení z otočky.

Zběsilé tempo vydrželo do patnácté minuty, potom oba celky přece jen zákonitě ubraly, hra se tvořila ve středu pole a zajímavých situací v pokutových územích tak bylo pomálu. S tím se snažil pohnout na vlastní pěst Kagawa, když už to vypadalo, že se mu podaří dotáhnout nadějně vyhlížející akci ke konci, tak balón z jeho kopaček narazil na připraveného Boatenga.

Hosté působili po celé první dějství poněkud usedlejším dojmem, tomu pak také nahrával výčet šancí, jež byl oproti možnostem Schwarzgelb o poznání skromnější... Zajímavou dělovkou se i tak připomněl Kroos, utažená rána tak tak, že nezaplula k pravé tyčce Weidenfellerovy svatyně. Mario Góméz byl po většinu času pod Hummelsovým drobnohledem, když se pak mohl přece jenom prosadit, balón sebral pod svá křídla pozičně skvělý Weidenfeller. Na opačné straně mohlo udeřit ve 37. minutě, hlavička od Lewandowskiho však skončila jenom na levé Neuerově tyči!

Po změně stran se zaběhnutý systém podle očekávání změnil: Bayern najednou agresivním pojetím a výrazně zvýšenou aktivitou získával většinu odražených balónů ve středu pole, z čehož pak resultoval pomalu se tvořící mnichovský tlak, jemuž mimo jiné dopomohla až nebývalá pasivita Borussie. Ovšem i přesto bylo horko stále zejména v Neuerově vápně. To nejprve platilo při dalekonosném Piszczekově pokusu a záhy také o zakončení Kagawy, jenž se do Kubova centru položil netradičně hlavou, ale také v tomto duchu celá akce skončila.

Velkou příležitost měl po Müllerově centru a Subotičově prodloužení Ribéry, z úhlu ovšem nedokázal usměrnit střelu do prostoru ohraničeného třemi tyčemi. Odpověď znovu přišla po individuální akci od Kagawy, i tentokrát japonský štírek vzal tíhu odpovědnosti na sebe, ale opět nedokázal nalézt branku.

Jürgen Klopp potom udělal razantní změnu, na hřiště se dostali čerstvé síly v podobě dvojice Perišić - Leitner, ze hřiště naopak odešli do té doby výrazní Kagawa a Gündogan. A hned nato bylo na celém Westfalenstadionu veselo: po rohovém kopu střílel zpoza vápna Großkreutz, jeho ránu ještě tečoval šikovně patičkou Lewandowski a kulatý nesmysl přistál u levé tyčky, mimo dosah Neuera - 1:0. FCB poté vrhnul všechny své síly do útoku a pět minut před koncem měl před sebou po Weidenfellerově střetu s Robbenem ideální možnost na vyrovnání - sám postižený však pokutový kop zahodil a nechal tak strážce dortmundské branky svou chybu napravit!

To pravé = závěrečné drama, však teprve mělo přijít a také, že v nastaveném čase (dvě minuty) přišlo. Nejdříve si dal málem vlastní branku v tísni hlavičkující Subotić, domácí zachránilo břevno, Robben potom z malého vápna branku trestuhodně přestřelil. Horní tyč zvonila po jednom z rychlých brejků také na druhé straně, měl ji na svědomí kdo jiný, než v posledních zápasech nebývale efektivní šutér Lewandowski.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Schalke 04 4:1

11.04.2012 20:00

Góly: 25. Hanno Balitsch, 37. Timmy Simons (pen.), 45. Daniel Didavi, 87. Daniel Didavi - 85. Lewis Holtby

Norimberk svým výkonem proti Schalke dal jasně najevo, že se rozhodně nechce přimíchat do boje o udržení v nejvyšší německé ligové soutěži. Poté, co domácí prospali úvodní minuty utkání, nepustili Frankové favorita zápasu do hry a zaslouženě vybojovali veledůležité tři body.

V úvodu utkání dělalo FCN problém přejít půlící čáru, důvodem byla aktivní hra Königsblauen, kteří bořili kombinaci domácího celku již v samotném zárodku. Aktivita hostů však postupem času opadla a Frankové se tak postupně dostali do zápasu. Po dvaceti minutách již měli více ze hry, což stvrdili prvním gólem utkání. O ten se postaral po zahrání přímého kopu "Der Clubu" nechytatelnou střelou do pravého horního rohu Unnerstallovy brány Hanno Balitsch.

Norimberk po vstřelené brance ze svého úsilí neslevil, na rozdíl od úvodu duelu to byl domácí tým, kdo držel svého soupeře na své útočné polovině. V pětatřicáté minutě mohl navýšit vedení Tomáš Pekhart, jenž po Chandlerově přímém kopu hlavičkoval jen těsně vedle svatyně S04. O dvě minuty později však mohly gólové oslavy propuknout na EasyCredit Stadionu podruhé: v šestnáctce zabránil Papadopoulos Frantzovi v zakončení jen za cenu faulu. Belgičan Simons, jenž se k následné penaltě postavil, poslal Unnerstalla na druhou stranu branky - 2:0.

Hosté dále nedokázali navázat na povedené úvodní minuty zápasu a těsně před odchodem do kabin inkasovali potřetí: Po ztrátě balonu Königsblauen nacentroval Chandler z pravé strany na nabíhajícího Didaviho, jenž v malém vápně docílil z bezprostřední blízkosti třetího gólu. Na výkonu Schalke bylo znát, že ten večer nepotřebují body tak naléhavě jako Frankové.

Po poločasové pauze zařadila Stevensova družina vyšší rychlostní stupeň, Norimberk však ofenzivní pokusy Schalke spolehlivě odvracel. Po pár minutách druhého dějství však šlo vycítit, že zápas již příliš krásy a zajímavých momentů nenabídne, a diváci na Frankenstadionu tak spíše odpočítávali minuty, po kterých byl domácí celek blíž a blíž tak dlouho vyhlíženým třem bodům. Ospalého nezaujatého diváka tam mohla probudit Makova šance ve dvaaosmdesáté minutě, slovenský hráč ve výborné šanci netrefil balon přesně.

Tato šance byla spíš jakousi ochutnávkou toho, co ještě mělo přijít v následujících pěti minutách. Nejdříve kapitán Schäfer zabloudil na svém výletu z brány a Lewis Holtby jej ze třiadvaceti metrů přehodil. Hosté se ze snížení však neradovali dlouho, hned za dvě minuty totiž Didavi přetavil v gól svůj přímý kop, kterým překvapil gólmana Unnerstalla. Až do závěrečného hvizdu tak svítilo na světelném ukazateli skóre 4:1.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 4:0

11.04.2012 20:00

Góly: 17. Jannik Vestergaard, 25. Sejad Salihović (pen.), 51. Fabian Johnson, 59. Sven Schipplock

HSV prohrálo vysoko na půdě Hoffenheimu a nevyužilo tak zaváhání Herthy a Kölnu, čímž je jeho pozice v boji o udržení nadále složitá. Hamburk sice zahájil zápas s nasazením, avšak následující události rozhodly o tom, že domácí se po dlouhé době dočkali výhry před vlastním publikem.

Úvod utkání mohl být pro hosty jako z říše snů, po třiceti sekundách hry vyzkoušel Iličevič připravenost brankáře Starkeho dalekonosnou ránou, dvaatřicetiletý strážce brány TSG vytáhl dobrý zákrok a vzápětí zneutralizoval i Salovu dorážku. Borci klubu z přístavního města v následujících chvílích mírně opanovali hřiště, šestnáctka soupeře však pro ně byla až příliš daleko. Po pár minutách se do zápasu dostali i Babbelovi svěřenci, kteří gólově udeřili v sedmnácté minutě: po zahrání rohového kopu se dostal míč až k Verstergaardovi, Dán ze čtrnácti metrů vypálil a jeho střelu ještě nešťastně tečoval Bruma.

Od této chvíle převzali iniciativu domácí hráči, kteří si po čtyřiadvaceti minutách vybojovali pokutový kop, když byl Westermann po své chybě nucen faulovat ve své šestnáctce Schipplocka. Následnou penaltu s jistotou proměnil Salihovič a domácí fanoušci mohli spustit oslavné chorály. Po změně stran nasadil trenér HSV Fink žolíky Petriče a Töreho, což přineslo své plody. Po Töreho přímém kopu hlavičkoval Kačar již v sedmačtyřicáté minutě do břevna, krátce nato vyslal na Starkeho nebezpečnou ránu Iličevič.

HSV statečně dřelo, branky však dávali domácí. Salihovič vybídl na levé straně Johnsona, ten potáhl balon do pokutového území, kde obehrál Kačara s Manciennem, a zakončil svou akci ranou do pravého rohu - 3:0. Po této brance byli již hosté zcela pasivní, za což byli potrestáni čtvrtým gólem. Kačar daroval balon Vukčevičovi, ten přihrál Schipplockovi, jenž obelstil Westermanna a střelou z hranice vápna rozradostnil domácí publikum počtvrté.

Demoralizovaní Rothosen vzhlíželi konec utkání, naopak domácí nadále přitápěli pod kotlem. S přibývajícími minutami zápasu se vkradla nekoncentrovanost i do řad TSG a tak mohl Berg zaznamenat čestnou branku. Švéd však svůj osobní souboj se Starkem nezvládl a tak odjíždí HSV ze Sinsheimu se zahanbující porážkou. Naopak Babbelova ekipa může začít vážně uvažovat o evropském poháru, který se Hoffenheimu po třicátém kole výrazně přiblížil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern 3:1

11.04.2012 20:00

Góly: 1. Stefan Kießling, 57. Simon Rolfes, 69. Stefan Reinartz - 42. Julian-Maurice Derstroff

Bayer konečně dokázal setřást barcelonský syndrom a povinnou výhrou nad posledním Lauternem přiživil své ambice na účast v pohárové Evropě. Naproti tomu hosté dnešním dnem zpečetili cestu o patro níže.

Očekávaná domácí trenérská premiéra dua Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski začala snad nejlépe, jak mohla: Derdiyok hlavou sklepnul protentokrát útočnému parťákovi Kießlingovi, a ten střelou do levého spodního rohu nedal Sippelovi šanci zasáhnout - 1:0. To neuběhla ještě ani minuta hry! FCK odpověděl takřka záhy, Fortounisova rána ovšem patřila do kolonky "neškodné". To ovšem snadno přebila další velká šance Kießlinga, tentokráte ale jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Sippel lapil.

Bayer se po úvodní desetiminutovce, kdy měl hru jasně ve své režii, poněkud stáhl do obranné ulity, nechal se prezentovat hosty, kteří nabízené šance logicky využili, ale jenom tak napůl... Lautern hrál opět jenom po vápno, nebezpečí tak hrozilo jen a výhradně před Sippelem. Ten se musel činit proti střelám Rolfese a Renata Augusta, nejvíce starostí mu potom bezpochyby přidělal hlavičkový pokus Kießlinga. Hosté ale tři minuty před odchodem do kabin srovnali krok, Fortounis našel Derstroffa, a ten zavěsil - 1:1.

Ani tento moment ale falcký celek výrazněji neprobudil a bylo jenom otázkou času, kdy se viditelně nabuzená Werkself ujme opětovného vedení. To mohl zařídit opět nezastavitelný Kießling, jako při několika předchozích soubojích ale vyšel jako vítěz Sippel! Poté neuspěl o pro změnu Castro, ovšem ten samý hráč následně rozehrál v 57. minutě standardku, strážce hostující branky byl sice u levého rohu včas, na Rolfesovu dorážku už byl ale bezmocný - 2:1. Střídající Barnetta potom ve spolupráci s Reinartzem stanovil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 2:0

11.04.2012 20:00

Góly: 44. Mame Diouf, 77. Didier Ya Konan

Dolnosaské derby mezi Hannoverem a Wolfsburgem nabídlo, jako se už koneckonců v posledních zápasech stává tradicí zajímavý fotbal, kýžené tři body však nakonec zaslouženě přistály na straně 96tek, které prokázaly větší kvalitu v útočné fázi.

AWD-Arena byla svědkem živého nástupu obou celků: Vlci se mohli opět spolehnout na Helmese, jemuž tentokráte zdatně sekundoval Vieirinha - po svém příchodu do mužstva Felixe Magatha do této chvíle vinou zranění pořádně neozkoušený. Byli to právě hosté, kdo první zahrozil, Rodríguez ovšem po Schäferově standardce mířil nepřesně, jinak se ale museli mít 96ky neustále na pozoru, především od krajních hráčů Dejagaha a zrovna Schäfera hrozilo pro hannoverskou defenzivu asi největší nebezpečí.

Ve 24. minutě však mohlo jít VfL do vedení zásluhou Eggimannovy hrubky, před Vieirinhou ovšem dokázal napravit spoluhráčovu chybu skvělý Zieler. Po půlhodině hry se nicméně začaly misky vah pomalu ale jistě převracet na stranu Hannoveru - vekou možnost měl po Schlaudraffově uvolnění Konan, mezi tři tyče však nezacílil. S přicházejícím závěrem prvního dějství ale Slomkovi hráči ještě více přidali a také za to byli po zásluze odměněni: Schlaudraff pro změnu oslovil Dioufa, ten nedal Felipemu, ani Benagliovi šanci jeho snahu zastavit, a i když si při zpracování pomohl rukou, branka platila - 1:0.

Koncernový tým chtěl po obrátce za každou cenu srovnat krok, a tak ještě zvýšil kadenci centrů do pokutového území, ani to však bezchybnou dvojici Haggui - Zieler nerozházelo. Vysvobození mohl přinést Diouf, jenž dostal od Pinta balón za obranu, na poslední chvíli do ovšem doběhl Russ a celá akce skončila krachem. Po hodině hry se ukázal Pander, volný přímý kop z jeho produkce ale cestu, alespoň tu správnou nenašel. Vlci šli postupem času do velkého rizika (na hřišti pobíhali hned čtyři útočníci), ani to ale nepomáhalo.

Když už mohl konečně vyrovnat Mandžukić, tak si nechal školácky sebrat balón od Zielera. Jenom chvíli nato Schlaudraff dalším parádním pasem oslovil Ya Konana, ten prokázal větší rychlost, než ztuhlý střed hostující obrany a za pomoci Benagliovy tyče zvýšil na 2:0. V nastavení mohl ještě na rozdíl jedné branky zkorigovat Hasebe, jeho standardku si však nakonec s mírnými obtížemi držel Zieler.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - SC Freiburg 1:2

10.04.2012 20:00

Góly: 81. Roman Hubník - 7. Roman Hubník (vl.), 67. Sebastien Freis

Freiburg dokázal na hřišti berlínské Herthy vyválčit tři body, když trestal chyby domácího celku a profitoval zejména z brzkého kuriózního gólu Romana Hubníka. Domácí borci se v zápase probudili až příliš pozdě, dvoubrankové manko se jim již smazat nepodařilo. Rehhagelovy svěřence tak mohou těšit snad jen prohry Kölnu a Augsburgu.

Pro domácí začal zápas doslova hrůzostrašně, když si na konci sedmé minuty neohrabaně usměrnil balon do vlastní sítě Roman Hubník. Český reprezentační bek nebyl vůbec nikým tísněn, první branka tak šla zcela na jeho účet. Tato situace výrazně rozbila taktické plány domácího celku, který přetěžko hledal cestu k Baumannově bráně. Toho mohli využít hosté, kteří měli v osmnácté minutě velkou příležitost k navýšení skóre: Dembelé si na hranici vápna narazil s Freisem a ocitl se sám před Kraftem, jeho střela však ke smůle hostujícího celku skončila na břevně.

V následujících minutách vysunuli hosté obranu hlouběji do hřiště a dostali nejistě působící Modrobílé pod mírný tlak. Ve třicáté minutě se vynořil před Kraftem Schmid, jeho přízemní pokus z ostrého úhlu dokázal domácí brankář vykopnout nohou. Po půlhodině hry se domácí borci osmělili a nejednou stékali freiburskou šestnáctku, nicméně při zakládání útoku byla z projevu hráčů "Staré dámy" patrná nejistota. Ke konci poločasu zastavili hosté do vápna pronikajícího Ben-Hatiru jen za cenu faulu, po kterém následoval Rukavytsyův přímý kop. Australan s ukrajinskými kořeny našel na zadní tyči Raffaela, brazilský borec však z ostrého úhlu mezi tyče zamířit nemohl.

Po přestávce se trenér Rehhagel pokusil oživit ofenzívu nasazením Lasoggy, avšak úvodní minuty druhého dějství se nesly spíše ve znamení naslepo centrovaných balonů do vápna SCF. Domácí publikum pak rozhodně nemohlo být spokojeno s alibistickými přihrávkami dozadu, místo konstruktivní kombinace pak preferovali Modrobílí dlouhé nakopávané míče, na které však nikdo vepředu nečekal. Postupem času se však Streichovi svěřenci stáhli více do obrany a domácím se tak začaly množit šance. Do jedné takové se dostal po svém průniku do vápna Lell, jehož obrana hostů odstavila od míče až po velmi sporném zákroku. Hlavní sudí však do své píšťalky nezafoukal.

V sedmašedesáté minutě podruhé gólově udeřili hosté. Dembelé naslepo prodloužil balon, ke kterému měl nejblíže Hubník. Český zadák však nehrál šťastné utkání, nechal se předběhnout Freisem, jenž se tak mohl vydat v ústrety Kraftovi. Freis domácího gólmana bez problému obešel a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Hubník byl ten večer u všeho podstatného - byl to on, kdo zajistil snížení skóre na 1:2. Psala se jednaosmdesátá minuta, když po Raffaelově zblokované ráně špatně odhadl dopad míče brankář Baumann. U míče byl dříve právě český bek, jenž hlavou poslal balon do freiburské sítě.

Hned z dalšího útoku po rozehrávce mohl být stav skóre vyrovnán, to by ale musel být Lasogga schopen z bezprostřední blízkosti usměrnit Lellův pas do malého vápna. Závěrečné okamžiky jasně opanovala Hertha, do vyrovnání neměl domácí celek daleko. Zejména po nadějné Ramosově střele si málem mohly domácí ochozy podruhé gólově zařvat. V nastavení mohl z rychlého kontru definitivně rozhodnout o vítězství hostů Santini, avšak trefil jen šťastně postaveného Krafta. Na výsledek utkání však tato poslední vážná akce zápasu vliv neměla. "Stará dáma" opět vyšla na domácím trávníku bodově naprázdno, naopak SCF učinilo veledůležitý krok k záchraně.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - VfB Stuttgart 1:3

10.04.2012 20:00

Góly: 5. Nando Rafael (pen.) - 24. Serdar Tasci, 34. Martin Harnik, 84. Vedad Ibišević

Augsburg prohospodařil s VfB brzké vedení a musí tak dále o svou bundesligovou příslušnost tvrdě bojovat. Švábi naopak potvrdili, že se dostávají do stále lepší a lepší pohody, další tři body pak mají mimo jiné i jednu přídavnou hodnotu - přibližují Stuttgart ke čtvrtému Gladbachu už na rozdíl stále hratelných sedmi bodů!

Jak Bruno Labbadia, jehož svěřenci o víkendu naložili Mainzu, tak i Jos Luhukay, který se svými hráči musel zkousnout krutou porážku v Allianz Aréně, nasadili do základní sestavy ty stejné tváře - žádné šetření nepřicházelo v úvahu! FCA vstoupilo do utkání hodně aktivně a záhy dostalo zaslouženou, a tak trochu šťastnou odměnu: Baier vyslal ke zteči N'Djenga, Ulreich zasáhl v omezeném území pozdě a pískal se pokutový kop. Balón si na značku postavil Rafael a tvrdou přízemní ranou k levé tyči poslal svůj celek do vedení - 1:0. Následovaly dalekonosné pokusy Baiera a Kooa, úspěchem ovšem stejně nekončily.

Švábi postupem času začali přidávat pod kotel, očekávané vyústění poté spatřilo světlo světa ve 24. minutě: Sakai našel na hraně vápna přes stínujícího Bellinghausena Hajnala, jeho ránu sice Jentzsch vyrazil, následný roh ovšem přes Hosogaie dopravil hlavou na místo určení kapitán Tasci - 1:1. Jen dvanáct minut potom VfB potřebovalo na úplnou změnu kursu... Hajnal vyslal parádně Harnika, ten naplnil svou normu a křižnou střelou překonal strážce domácí svatyně - 1:2. Pojistku mohli mít na svědomí Niedermeier nebo Kuzmanović, ani jeden z nich však nedokázal najít recept na Jentzsche.

Rychlé tempo z obou stran pokračovalo i po obrátce, obrany jako by si odešly na procházku, k vidění tak bylo hned několik zajímavých situací před oběma brankami. Hosogai ale z dobré pozice nestřílel přesně, to samé platilo na opačné straně po úniku Harnika. Od úvodního hvizdu oplýval aktivitou na pravém křídle Marcel N'Djeng, jenž se nejprve prezentoval v 50. minutě výborně zahraným volným přímým kopem, připravený Ulreich byl však na místě. Další rána agilního rychlíka si pro změnu cestu do branky nenašla.

A do třetice zastavil jeho pokus střídající Molinaro. Snaha Augsburgu byla s přibývajícími minutami až nadmíru patrná, ovšem stále ne a ne přijít něco neobvyklého, co by dokázalo připravenou defenzivní vozbu Švábů překonat. Nepovedlo se to ani obávanému dělostřelci Callsenu-Brackerovi, jehož rána šla jen o chlup vedle levé tyčky Ulreichovy branky. Definitivní rozhřešení tak muselo přijít šest minut od konce na opačné straně: Gentner vyslal za obranu na rozběhnutého Ibiševiče parádní míč, s nímž pak bosenský kanonýr ani jinak naložit nemohl - 1:3.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 4:0

10.04.2012 20:00

Góly: 19. Eugen Polanski (pen.), 31. Mohamed Zidan, 37. Nicolai Müller, 54. Ádám Szalai

Mainz nedal ani pomyslet na nějaké drama a už po prvním dějství měl proti Kölnu splněno, čímž si tak zároveň v podstatě zajistil elitní zařazení i pro další sezónu. Naproti tomu porýnský celek se po malém záchvěvu s Brémami vrací zpátky na zem.

Od prvních minut se nehrál v Coface Areně nikterak zajímavý fotbal: Köln potřebuje v sestupové bitvě každý bod, o mnoho komfortnější situace ovšem nepanuje ani na soutoku Rýna s Mohanem... Týmy se tak v první čtvrthodině spíše seznamovaly, soustředily se na pevný střed pole a držely si protivníka od branky. Náhlé procitnutí došlo v osmnácté minutě: Jemal si v souboji se Szalaiem počínal až přespříliš aktivně a protože se jednalo o zákrok v pokutovém území, sudí Brych musel ukázat na penaltu. K té se postavil Polanski a zkušeně k pravé tyči zavěsil - 1:0. Neškodní Kozli se na odpor nezmohli, pojistku mohl přidat Kirchoff, ale hlavou minul.

Přesto to domácím netrvalo dlouho a po půlhodině hry byla druhá branka v Rensingově síti na světě, křižný pas od Nicolaie Müllera našel zcela osamoceného Zidana a ten si po kratší odmlce mohl vychutnat radost ze vstřelené branky - 2:0. Definitivně rozhodnuto pak bylo osm minut před pauzou. Choupo-Moting měl dostatek prostoru, následně oslovil Müllera, jenž nechytatelně pod břevno zvýšil po prvním dějství už na 3:0.

Stale Solbakken chtěl vzkřísit ještě tu poslední naději, a tak poslal na druhých pětačtyřicet minut hrát dalšího čistokrevného útočníka - Chong Tese nahradil Roshiho. Podolski se tak už napevno vrátil pod útočníky, což měla být pro FSV ta největší hrozba. Nic z toho se ale nevyplnilo. Na začátku jsme viděli naivní chybu Geromela, balón se následně po ose Müller - Soto dopravil až k Szalaiovi, jenž si už sám z bezprostřední blízkosti poradil - 4:0. Hosté již prakticky nejevili sebemenší známky života, potupný bůr mohl být dokonán v 77. minutě, Rensing si ale proti Sotovi věděl rady. Korigovat mohl Tese, jeho střela ovšem něco málo postrádala.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 2:2

10.04.2012 20:00

Góly: 18. Markus Rosenberg, 74. Naldo - 52. Mike Hanke, 67. Mike Hanke

V turbulentní partii s Gladbachem vyválčily nadšeně bojující Brémy jeden šťastný bod. Proti dominantní Borussii nejprve využila Schaafova jedenáctka chyby v obraně Hříbat, a poté, co se Favreho borcům povedlo skóre otočit, využili domácí standardní situaci k vyrovnání.

Na vyprodaném Weserstadionu viděli diváci sebevědomý výkon hostujícího celku, který záhy od úvodního hvizdu převzal iniciativu. Téměř volný Reus, jenž se překvapivě objevil v zahajovací jedenáctce, mohl již v sedmé minutě poslat Gladbach do vedení, avšak v dobré pozici minul. O chvíli později se pokoušel Neustädter přehodit Wieseho, jeho záměr zhatil až na brankové čáře hlavičkující Schmitz. Werder se dostával do protiútoků jen sporadicky a v sedmnácté minutě mohli domácí hovořit o štěstí, když Herrmann netrefil po krásné kombinaci z devíti metrů zcela odkrytou levou stranu brány.

To se také mělo hostům o minutu poději vymstít: po Pizarrově akci zbytečně ztratil balon Dante a Rosenberg, jenž se tak ocitl v šestnáctce zcela volný, mohl ter Stegena bez problému prostřelit - 1:0. Vedení klubu od řeky Vezery bylo více než šťastné, avšak nápor hostů tím otupen nebyl. Z tohoto tlaku resultoval faul obránce Boenische, za který polský borec uviděl červenou kartu. Elegantně kombinujícím Hříbatům se nedařila jen finální přihrávka, jinak byla jejich hra bez chyby.

Po změně stran začala Borussia o něco méně aktivně a vyrovnávací branka ve vzduchu cítit nebyla. Přesto však padla: Arango přihrál zleva do vápna Hankemu, blonďatý útočník potáhl míč směrem k Wiesemu, kterého pak ranou kolem pravé tyče propálil. Domácí se po inkasované brance bez otálení pustili do ofenzívy, ter Stegen musel svým zákrokem zabránit Pizarrovi v rychlé gólové odpovědi, o chvíli později učinil totéž proti peruánskému útočníkovi Dantemu. Byli to hosté, kdo docílil třetího gólu zápasu. Běžela šestašedesátá minuta, když Hanke prodloužil hlavou do běhu Reusovi, jenž odesílateli přihrávky vrátil balon do slibné pozice. Ze třinácti metrů Hanke úspěšně zacílil na levý horní roh Wieseho svatyně - 1:2.

Po tomto gólu se již hosté možná viděli jako vítězové a do jejich hry se vkrádala nedbalost. Nevzdávající se domácí celek dokázal v 74. minutě vyrovnat: po diskutabilním přímém kopu se na pětce vyšplhal k míči navrátilec Naldo, jenž hlavou poslal míč do pravého rohu brány Hříbat. Hosté se s remízou nehodlali smířit, do šancí se dostali Herrmann, Arango a Reus - žádná z těchto příležitostí se neujala. Rovněž Pizarro mohl strnout vítězství na stranu Brém. Vůbec nejblíže gólu měl však ke konci utkání vystřídavší Ring, jehož pokus ze čtrnácti metrů skončil na břevně. O chvíli později ukončil rozhodčí Fritz zápas, po kterém se oba celky rozešly smírně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund30216367:2269
2.Bayern Mnichov30203769:2063
3.Schalke 0430183965:3957
4.Borussia Mönchengladbach30158743:2253
5.VfB Stuttgart301371055:4046
6.Bayer Leverkusen301281043:4044
7.Hannover 96301111839:4244
8.Werder Brémy301191044:4642
9.TSG Hoffenheim3010101038:4040
10.VfL Wolfsburg301241441:5440
11.1. FSV Mainz 0530991247:4836
12.1. FC Norimberk301051531:4235
13.SC Freiburg30981341:5635
14.Hamburger SV307101333:5531
15.FC Augsburg306121232:4730
16.1. FC Köln30851736:6329
17.Hertha BSC30691531:5427
18.1. FC Kaiserslautern303111619:4420

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (141)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hubník 2 fíky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak to se povedlo..

Reagovat
Fingulka

Hubník na hrot reprezentace Ale na bránění standartek ať zůstane vepředu

Reagovat
smazaný uživatel

Hubnik niekde nech prestúpi na Ukrajinu :D

Reagovat
smazaný uživatel

a Freis má zas do příští sezony vystaráno

Reagovat
jv

No. Docela mě překvapil, hraje dobře a do Freiburgu se takovej hráč hodí, takže bych se o něj nebál.

Reagovat
F.Torres

nedal už si letos vlastence?

Reagovat
Arne

Jj, v Lauternu... Těžko říct, kterej z nich byl hezčí.

Reagovat
JozkokozleJ

A nedal aj vo Freiburgu?

A co si spominam, este dvakrat to mal natesno (v Nurnbergu... a este... neviem).

Reagovat
JozkokozleJ

... nedal

Reagovat
Arne

Nedal, ale očividně k tomu má sklony.

Reagovat
F.Torres

Hubník po zápase: " Mým vzorem byl vždy Jamie Carragher"

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Herthu to začíná být vážný

Reagovat
smazaný uživatel

Tak důležité jsou i ztráty Kolnu a Augsburgu, na které se dá bodově dotáhnout. Ale los má Hertha určitě těžký, o tom žádná. Ale pořád věřím, že se zachrání, i kdyby to mělo být přes baráž...

Reagovat
jv

Köln i Augsburg nemají o nic lepší, spíše naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Köln má los ještě těžší, to máš pravdu. O důvod víc, proč by se záchrana mohla podařit

Reagovat
jv

Tak tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha bojim bojim se zachranou. Osobne si preji zachranu Augsburgu

Reagovat
Arne

Tohle už je šílená křeč... Budeme muset vyhrát v Leverkusenu, protože pokud půjdeme do zápasu s Lauternem s touhle ztrátou, riziko, že se hráči psychicky složí, bude dost vysoký.

Nevím, jak moc to ovlivnil ten blbej gól, ale pravdou taky je, že nám Freiburg mohl dát další dvě branky do půle a bylo by hotovo. Hubňa jak to minulý týdny držel, tak tenhle zápas byl fakt jeho. Pokud nedávno psal BJ, že nechat si dát gól Brandaem je už fakt zoufalství, tak nenacházím pojmenování pro to, když jsme schopní inkasovat od nekopy Freise.

Do příštího utkání pryč Ben-Hatiru, který se utápí v kličkách a i za týhle situace zkouší furt nějaký patičky, a hlavně trOttla. Já jsem na něj fakt už alergickej, on stojí, čumí, když dá přihrávku alespoň napříč a ne rovnou zpátky Kraftovi, tak je to pomalu na šampáňo. Toho už nechci v našem dresu nikdy víc vidět.

Každopádně furt žijeme a musíme bojovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

U Ben-Hatiru zacinam byt alergicky na to jeho gesto a pohlad na rozhodcu po strate lopty. Dnes sa mu ale podarili dva prieniky, cim sa mu statistika uspesnosti jeho utokov za posledne 3 zapasy upravila na 2 ku 30.

Reagovat
smazaný uživatel

Čeče, nebyl Ottl před pár lety docela velká naděje německého fotbalu. Jako mladíček hrál relativně obstojně za Bayern v LM, jestli si dobře pamatuji. Každopádně, dávají fanoušci BSC nějak vědět své rozhořčení, může se zas opakovat to samé, co se dělo v posledním zápase, když sestoupili?

Reagovat
smazaný uživatel

on i na hostování v FCN hrál dobře - jen se mu v Berlíně ztratil i zbytek kreativity a už se snad ani nesnaží občas vystřelit z dálky

Reagovat
Arne

Pamatuješ dobře, ale nevím, co se s ním stalo, nějak vyčpěl... Nechápu to, furt mlel, jak chci být lídrem a táhnout to, ale přitom na hřišti je to reklama na alibismus.

Jinak to vběhnutí na hřiště a zdemolovaný zařízení bylo po zápase s Norimberkem, to mohlo být snad už někdy v březnu nebo tak. V tu chvíli se to docela bralo jako poslední hřebíček, ale pak jsme se ještě zvedli a v jednu chvíli tam šance na záchranu byla. Letos by se to opakovat nemělo, i když ve fandech se taky vaří krev. Zvlášť když vidí, jak někteří na to serou.

Reagovat
smazaný uživatel

na to, že je to ročník 85, tak to vyčpěl hodně rychle.

Reagovat
raduinho

Hertha podme už ale ! Toto se mi už vůbec nelíbí, Augsburg a Koln, nejsou daleko ale s takovýma výkonama nevím, nevím.

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník je největší slabina naší repre.

Reagovat
F.Torres

největší slabina je útočník..

Reagovat
raduinho

Dokaž to.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes dal vlastnak a druhej gol zavinil.

Reagovat
smazaný uživatel

aha a proto je největší slabina naší repre?

Reagovat
smazaný uživatel

chyby dělá v každém zápase. On prohrát zápas ve španělsku.

Reagovat
REPLIKATOR

je tomu tak

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že šance Herthy na udržení v BL jsou utopické...Dnešní prohra s Freiburgem je bude možná v konečným zúčtování hodně mrzet...Osud je někdy hodně vrtkavej, vemte si, že kdyby dal i ten druhej gól Hubník do správný branky, mohlo být skóre 2:1 pro domácí, byly by z toho 3 body a později třeba záchrana...Hubňas by byl za hrdinu, takhle (ač vstřelil i tak jeden gól) bude hlavním viníkem prohry a právě tento vlastenec může zpečetit v konečným zúčtování osud Herthy...Ale rád bych se mýlil, přál bych jim záchranu

Reagovat
HSV1887

Je to furt otevřený. Ve hře je ještě 12 bodů. Bude to boj do posledního kola!

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska fakt blbé výsledky

Reagovat
smazaný uživatel

Co jste tam dělali v tom Nürnbergu?

Reagovat
smazaný uživatel

Já to po poločase vypnul, na to se nedalo dívat. Navíc příšerný stream, takže jsem ani tak moc neviděl a o to víc mě to sralo. Klasicky příšerně bráněné standartky a dopředu nuloví.

Reagovat
Arne

Viděl jsem záznam na ES2 a bylo to šílený... Úplně odevzdaný body, jak kdyby to kamarádům z FCN darovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale myslím, že loni nebo kdy, to už si nepamatuju, zase pomáhali oni nám Mi přijdou tyhle vzájemné zápasy vždycky takové zvláštní, ale tohle byl fakt příšerný výkon, že bych se na nějaké darování nevymlouval

Reagovat
Arne

Já vím, na téhle úrovni si nikdo nic nedaruje... Ale nějaká velká motivace tam očividně nebyla, navíc některý ztráty míče ve středu hřiště mi přišly tak nějak elegantní.

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš, jestli zítra budou sestřihy na DSF?

Reagovat
Arne

Nevím... Já jsem bez televize, takže to teď vůbec ani nemusím řešit. Počkám si do zítřka na sestřihy na bundesliga.de.

Reagovat
smazaný uživatel

ajo, na ty jsem si vůbec nevzpomněl

Reagovat
jv

Reagovat
Mihi

Pro rovnosti bodov sa počíta skóre alebo vzájomný zápas?

Reagovat
JacoBee

vzájemný,ale snad nepočítáš že to dortmund pustí.

Reagovat
Arne

Skóre.

Reagovat
Shevchenko

No tak to opravte.

Reagovat
Arne

To nemůžeš napsat dolů do chyb? Furt jak děcko...

Reagovat
Shevchenko

Uklidni se.

Reagovat
Arne

Já jsem zcela v klidu, na rozdíl od tebe... Samý prskání, když není něco tip ťop. Fakt se projevuješ jako dítě.

Reagovat
Shevchenko

Moc bych si nevyskakoval po tom, jak se tady na EF uvedl.

Reagovat
smazaný uživatel

ROBBENOVY MOŽE DORTMUND DAKOVAT

Reagovat
smazaný uživatel

A nebo spíš Weidenfelerovi

Reagovat
Infi

Borussia

Reagovat
blaugrana

Reagovat
domingo

Ne ze bych to Schalke pral, je to muj asi nejoblibenejsi celek z Nemecka vubec, ale chci at se Gladbach dostane do LM primo, protoze Schalke to predkolo udela spis a na Gladbach jsem zvedavy, protoze jsem je jeste nevidel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě ale není konec..

Reagovat
Marv

Nejspíš už se pořadí na prvních 4 místech měnit nebude.. jsem spokojenej, ale drama mohlo být určitě až dokonce

Reagovat
tomasinho

Prostě krása, skvělý presink, úžasná atmosféra a Robbenův triple fail, to prostě nejde popsat.

Reagovat
mickey mouse

Rafa ve studiu

Reagovat
smazaný uživatel

No první poločas měl navrvch Dortmund. Za vše mluví jejich vyložená šance, kdy nás Neuer dvakrát zachránil. Pak ještě přišla šance, kdy Manuela pro změnu podržela tyč. Jinak mi přišlo, že měl Dortmund více míč v držení. Škoda, že jsme častěji nedostali balón do klidu a chvíli ho nepodrželi vzadu u stoperů, abysme se uklidnili. Škoda, že jsme se mnohdy báli vystřelit.

Ve druhé půli jsme se dostali více do hry, ale bohužel jsme dělali příliš mnoho chyb v rozehrávce a nemohli jsme se dostal do souvislejšího tlaku. Mnohdy dělalo problém i zpracování. Později jsme převzali otěže, ale přišel gól. Zrovna docela zbytečný. Pak už jsme museli a ukázali jsme, že když musíme zapnout, tak to jde. Dortmund se strachoval o výsledek. Remíza by asi slušela více. Škoda, že si ta kur*a Subotic nedala toho vlastence.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ty jeho prupovidky k Robbenovi byly dost nesportovni. Divim se, ze tu jeste nepada neco o arogantni Borussii ;-). A remiza by byla urcite spravedlivejsi, bohuzel spravedlivych je tak malo veci na svete... :-).

Reagovat
xjert02

Jj, Nesportovni to bylo. Stejne jako Robbenovo pichnuti spicek jeste pred kontaktem s golmanem. Proto mu asi taky dal sezrat.

Reagovat
Arne

On tam šel s tím, že spadne, to je jasný... Ale pentle to byla stoprocentní, Roman do toho vůbec nemusel chodit. Zbytečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
xjert02

Viz nize.

Reagovat
jv

Ještě, že to potom napravil. Tohle by jeho celkovej dojem z celý sezóny hodně pošramotilo, i když on tyhle věci jednou za čas prostě má, patří to k němu. Arjen bez debat, tak je to tutovka, že chtěl spadnout/dojít si pro penaltu.

Reagovat
Shevchenko

V Německu se hraje na skóre, ne? Takže jim nestačí 6 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

JAAAAAAAAAAA!!!!!!!

Viděl jsem jen druhý poločas, nebudeme si nic nalhávat, byla tam řada chyb. Ale na to se teď nikdo neptá!! 6 bodů vypadá hodně slibně, snad to už nepustíme, klíčové bude teď neprohrát se S04.

Jinak k výkonu v druhém poločase, hráli jsme zezadu, na brejky. Hráči si byli vědomi toho, že Bayern musí stahovat ztrátu 3 bodů, tak nebyli až tak aktivní, což mnohé (nezaujaté) fanoušky mohlo zklamat, protože očekávali Borussii, která hraje běžně. Ale já jsem byl s touhle taktikou nesmírně spokojen, dneska se povedla střídání Perišić i Moritz to strašně oživili a ačkoliv ani Kagawa ani Ilkay nehráli špatně, tak tohle se povedlo. Po tom golu šel Lewa hrozně nahoru, uhrál spoustu soubojů a v závěru patřil svým pohybem a krytím míče k důležitým postávám. Penalta na Robbena byla, tam nebylo o čem, ale nic mě nemohlo dnes (krom výhry) potěšit více než, že Arjen selže v kllíčových okamžicích a jemu se to povedlo hned 2x.

Jinak na ES2 se komentátor rozplýval nad hrou Nevena, ale mně teda zrovna 2x nepřesvědčil, podskočil několik hlaviček, v rozehrávce nejistej, pozdě dostupoval k soupeři. Celkově se mi v posledních několika zápasech jeho výkony nepozdávaj, ale v takovéhle fázi sezony by byla blbost tam šoupnout Santanu.

NUR DER BVB!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten komentátor byl obecně dost hrozný.

Reagovat
tomasinho

Já si to přepnul na anglický komentář. Byl zapálenější a měli léep nastavené mikrofony rcuhové, takže ta supr atmosféra vyzněla ještě více.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš CSlink?

Mně to totiž dřív šlo, ale teď už mi to nejde

Reagovat
tomasinho

Normálka přes UPC a jde to.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Já mám CSlink právě a tam už to nejde.

Reagovat
Arne

Mně zase přišlo, že až moc vychvalují Alabu a to jak komentátor, tak Bokša... Já ho mám rád, na svůj věk je vynikající, ale defenzivně to nebylo úplně super.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale patřil k tomu lepšímu dnes ze strany Bavorů. Ale jak říkám, viděl jsem jen druhý poločas. Každopádně Bokša mi přišel nudnej a nezajímavej, komentátor skoro slepej. Prostě nic moc výkon od nich.

Reagovat
Arne

Což to asi jo... Šíma i Bokša zklamali, to jo. Když jsem slyšel na začátku, že tam jsou oni, tak jsem se trochu zaradoval, ale žádný výhra to nakonec nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tak, zase co bys od něj očekával? Jako spolukomentátor je nejlepší, o parník a ani dneska nebyl špatnej, to co řekne má hlavu a patu a většinou to sedí, i když výjimky se najdou - viz. Alaba.

Reagovat
jv

Bokša je super, ale jeho výrok, že je na hřišti jeden mladej hráč... ostatní zkušený nebo jak to řekl, to se mu moc nepovedlo, když mu jenom v Bayernu hráli v základu další min. tři hráči stejný věkový skupiny.

Reagovat
jv

Starý BVB bylo právě k vidění v první půli, pak se musel Bayern logicky víc přinutit... Ilkay a Shinji v první půlce dopředu, spolu s Kubou hodně výrazní, Ilkay zase parádní pasy (ale hodně kazil, což bylo daný přístupem) a Shinji dva skvělý průniky, kdy si vyšachoval polovinu bavorský obrany.

Dneska to držel (jako celkově) Mats, taky vymazal Maria, ale i Neven měl pár skvělých zákroků. BtW. Santana je na marodce, i když jsem to třeba v preview nezmínil.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, Santana mi pak došel, že chybí, to jsem si neuvědomil.

A první půli jsem nevěděl, takže jsem soudil jen podle té druhé. Díky za sumář, těším se na derby, po kterém snad už nebude pochyb

Reagovat
jv

Doufám. I když bych v tuhle chvíli bral i bod.

Reagovat
fenixLFC

BVB ja som to cely cas tvrdil dufam ze uz to nedotasaju a obhaja

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem jen věřil,ale vyplatilo se,to už si snad pohlídají

Reagovat
smazaný uživatel

Robbene, Robbene...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dubov

Borussia

Reagovat
xjert02

Robben - stary simulant. U penalty si lehal jeste nez vubec k nejakemu kontaktu doslo. A i za to jeho druhe selhani

Reagovat
smazaný uživatel

Tak penalta byla zrovna totálně jasná. Udělal to chytře, sice si míč kopl do autu, ale nechal nohy tak, aby je golman prostě sebral.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla jasná, ale dost to přihrál.

Reagovat
xjert02

Ano, ale do tech nohou si mel nabehnout. To bych bral jako chytre udelane. Ne padnout jeste pred kontaktem.

Reagovat
smazaný uživatel

Kontakt tam byl evidentní, nebylo to jen žádné "pohlazení", kdyby ji nefoukl, tak je chuj.

Reagovat
xjert02

Ja mluvim o tom, ze si pichnul spicky a upadl jeste pred kontaktem, o kontaktu neni rec.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, Bayern stejně měl kopat někdy kolem 60. minuty penaltu po faulu tuším Subotiče na Ribéryho. Ta situace byla ale dost nepřehledná takže bych nevinil rozhodčího. Jedna penalta proti BVB ale být měla..

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to Pisczek a ta penalta nebyla zase tak jasná.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale docela jo. Pisczek tam nechal patu a přes ni Ribéry předl..

Reagovat
smazaný uživatel

Taky že byla. A proměnit ji Robben proměnil, tak je to všechno třeba jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kolem 60.minuty ? Tam to naprosto čistý zákrok.Pisczek hrál míč směrem k Weidenfellerovi,a teprve potom mu přes nohy přepadl dobíhající Ribéry.

Reagovat
smazaný uživatel

Anooooo !

Druhý poločas nebyl tak dobrý jako první, ale Borussia to stejně se štěstím zvládla, i když na konci to dost smrdělo gólem, ale Roman to skvěle 2x podržel.

Jinak nejvíc se mi asi líbil výkon Lukasze a Marcela, který hráli vážně parádně a R+R do ničeho prakticky nepustili z ofenzivní fáze buď Ilkay, který ale 2. poločas dost vyčpel, nebo Lewa, který se dneska výborně rval vepředu, sbíhal si pro míče a dal i ten ušmudlanej gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Remízový zápas, ale jsem rád, že vyhrála BVB.

Reagovat
Manik...

Dobře Borussie

Reagovat
Manik...

Jinak už to asi nebude trebl co????

To bylo keců těch fanoušků Bayernu

Reagovat
smazaný uživatel

Fantastický záver, skvelé. Prečo stále Kroos, Schweisteiger či Badstuber hovoria, že sú lepší ako Dortmund? Štyri prehry v priamych súbojoch, v tabuľke druhým rokom len v závese.

Iste, históriou sú. Ale asi to nebude len o to, veď napr. aj Nottinhgam Forest má úspešnejšiu históriu ako Manchester City a nehovoria, že sú lepší ....

Reagovat
smazaný uživatel

lenže Nottingham hra druhu anglicku ligu niekolko rokov..a preto to hovoria ze toho dosiahli daleko viac ci uz v lige alebo v Europe...Videli sme šetci ako nemecky majster tento rok hral v Europe fackovacieho panaka...ked bude Dortmund bojovať každy rok na všetkych frontoch tak možu oni potom tvrdiť že su lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern - semifinále LM, Dortmund - poslední místo v jedné z nejlehčích základních skupin...

Reagovat
domingo

*nejtezsich

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Ja tam vidim dve +- nastejno a jednu jasne tezsi...

Reagovat
smazaný uživatel

Německé kluby v LM musí porážet kluby jako je Olympiakos

Reagovat
domingo

Ale Marseille uz ne

Reagovat
smazaný uživatel

...ale bohužel to né vždy vyjde, bylo to myšleno především na tu obtížnost skupiny

Reagovat
jv

Reagovat
Rišan

Vždyť je to celkem jedno, zda bude Bayern druhý, i tak bude nasazen do skupiny LM. Víc si cením toho, že na rozdíl od ostatních německých klubů se v pohárech drží dobře. Zvlášť vystoupení šampióna z Dortmundu bylo trapné.

Reagovat
smazaný uživatel

pro Bayern se počítají jen tituly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho. Už takhle dost na tom, že titul jde zase rivalovi a ještě ani nepřijdou bonusy za Neuera...

Reagovat
jv

Nevytahuj ze skříně starý kostlivce.

Reagovat
stas87

100. pre zachranu herthy bsc,postup furthu a vitazne finale bayernu v AA

Reagovat
Logan

100. pro titul BVB !!!

Reagovat
Rišan

Vždyť je to celkem jedno, zda bude Bayern druhý, i tak bude nasazen do skupiny LM. Víc si cením toho, že na rozdíl od ostatních německých klubů se v pohárech drží dobře. Zvlášť vystoupení šampióna z Dortmundu bylo trapné.

Reagovat
smazaný uživatel

Gratulace Dortmundu, snad příští sezonu udělají víc bodů v Evropě.

Reagovat
smazaný uživatel

...snad už bude van Buyten fit na finále poháru

Reagovat
smazaný uživatel

Fit ať je, ale hrát musí dvojice Boateng, Badstuber.

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec, Boatengova hra se mi nelíbí a kolikrát ty situace řeší Badstuber, protože Jerome nejde po balonu

Reagovat
jv

Ale zase má skoro každou hlavu, mě se naopak dneska pozdával víc no.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska jsem to zrovna neviděl celé (a těžko říct, kdo měl stát u Lewandowskiho, ten tam stál tak nějak zapomenut)

Reagovat
smazaný uživatel

...aha, tak prý Robben "odvrátil" ofsajd

Reagovat
jv

Jojo, tam to podělal Arjen.

Reagovat
smazaný uživatel

dobře BVB

Reagovat
Rssa

Robbenův zápas. A jsem rád, že se mu moc nedařilo, nemám ho rád, má poskrvněnou minulost...

Každopádně domácí o mnoho bojovnější než hosté (což bylo evidentní i na té závěrečné Subotičově hlavě do vlastního břevna, že je to někdy na škodu), šli po každém míči, všechno chtěli mít. Pohotová Lewandowskiho patička. Lewandowski a jeho letošní sezóna potvrzují můj odhad v kvalitě hráče - tvrdil jsem, že je slabý a průměrný .

Penalta jasná, i když způsob, jakým ho Robben získal si volal o seřvání od nabuzeného Subotiče, i když to bylo dost nesportovní. Já ho chápu, ale jako rozhodčí bych mu dal žlutou kartu.

BVB

Reagovat
smazaný uživatel

nojo ty jsi taky poskrvněnej ty hovado :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Robert Lewandowski

Reagovat
jv

Reagovat
mike.84

krásnej fotbal, německé el clasico ukázalo parádní představení a wiendefelera v životní formě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele