30. kolo
11.04.2012 20:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Schalke 04 4:1

Norimberk svým výkonem proti Schalke dal jasně najevo, že se rozhodně nechce přimíchat do boje o udržení v nejvyšší německé ligové soutěži. Poté, co domácí prospali úvodní minuty utkání, nepustili Frankové favorita zápasu do hry a zaslouženě vybojovali veledůležité tři body.

V úvodu utkání dělalo FCN problém přejít půlící čáru, důvodem byla aktivní hra Königsblauen, kteří bořili kombinaci domácího celku již v samotném zárodku. Aktivita hostů však postupem času opadla a Frankové se tak postupně dostali do zápasu. Po dvaceti minutách již měli více ze hry, což stvrdili prvním gólem utkání. O ten se postaral po zahrání přímého kopu "Der Clubu" nechytatelnou střelou do pravého horního rohu Unnerstallovy brány Hanno Balitsch.

Norimberk po vstřelené brance ze svého úsilí neslevil, na rozdíl od úvodu duelu to byl domácí tým, kdo držel svého soupeře na své útočné polovině. V pětatřicáté minutě mohl navýšit vedení Tomáš Pekhart, jenž po Chandlerově přímém kopu hlavičkoval jen těsně vedle svatyně S04. O dvě minuty později však mohly gólové oslavy propuknout na EasyCredit Stadionu podruhé: v šestnáctce zabránil Papadopoulos Frantzovi v zakončení jen za cenu faulu. Belgičan Simons, jenž se k následné penaltě postavil, poslal Unnerstalla na druhou stranu branky - 2:0.

Hosté dále nedokázali navázat na povedené úvodní minuty zápasu a těsně před odchodem do kabin inkasovali potřetí: Po ztrátě balonu Königsblauen nacentroval Chandler z pravé strany na nabíhajícího Didaviho, jenž v malém vápně docílil z bezprostřední blízkosti třetího gólu. Na výkonu Schalke bylo znát, že ten večer nepotřebují body tak naléhavě jako Frankové.

Po poločasové pauze zařadila Stevensova družina vyšší rychlostní stupeň, Norimberk však ofenzivní pokusy Schalke spolehlivě odvracel. Po pár minutách druhého dějství však šlo vycítit, že zápas již příliš krásy a zajímavých momentů nenabídne, a diváci na Frankenstadionu tak spíše odpočítávali minuty, po kterých byl domácí celek blíž a blíž tak dlouho vyhlíženým třem bodům. Ospalého nezaujatého diváka tam mohla probudit Makova šance ve dvaaosmdesáté minutě, slovenský hráč ve výborné šanci netrefil balon přesně.

Tato šance byla spíš jakousi ochutnávkou toho, co ještě mělo přijít v následujících pěti minutách. Nejdříve kapitán Schäfer zabloudil na svém výletu z brány a Lewis Holtby jej ze třiadvaceti metrů přehodil. Hosté se ze snížení však neradovali dlouho, hned za dvě minuty totiž Didavi přetavil v gól svůj přímý kop, kterým překvapil gólmana Unnerstalla. Až do závěrečného hvizdu tak svítilo na světelném ukazateli skóre 4:1.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Sotuen

Schalke ukáže svoji sílu 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

to jí teda ukázalo ale né že bych jim nefandil, jen je to zklamání

Reagovat
Sotuen

sledoval sem to a domácí byli lepší, schalke se úplně odevzdalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele