Bundesliga - preview 30. kola

10.04.2012, 08:42, aktualizováno 11.04.2012, 08:59
Previews
Německo se těší na zápas roku, ve kterém Dortmund hostí Bayern a který může hodně napovědět, kdo získá letos titul. Schalke bude potvrzovat dobrou formu proti Norimberku, poslední Kaiserslautern potřebuje nutně bodovat v Norimberku, jemuž se také nedaří. Hoffenheim hraje s Hamburkem, Hannover hostí Wolfsburg.
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (středa 20:00)
Zápas jara, pro někoho možná nejdůležitější utkání v sezóně, souboj Dortmundu s Bayernem znovu vzbuzuje obrovské emoce. Ostatně není se čemu divit, beznadějně vyprodaný Westfalenstadion má před branami dva kohouty, jež se perou o mistrovský primát - mírně vepředu zůstává Borussia, nad Mnichovany živí akorát tříbodový náskok.

Schwarzgelb dokázali odpovědět na ztrátu se Stuttgartem tím nejlepším možným způsobem, a díky přesvědčivým, leč vydřeným třem bodům z Volkswagen Areny si stále drží na špici před bavorským sokem minimální náskok. "Vyhrát 3:1 ve Wolfsburgu - to bychom měli být spokojeni. Byli jsme si před utkáním vědomi závažnosti úkolu," pochvaluje si Jürgen Klopp. "V prvním poločase to z naší strany bylo dobré. Po změně stran jsme se málem ocitli, tak jako minulý týden v problémech. Tohle už se nesmí opakovat! Kdybychom to však zhodnotili, tak jsme si výsledné tři body zasloužili, plně," nepochybuje Mats Hummels.

Momentálně se ovšem myšlenky takřka všech fandů Borussie ubírají k nadcházejícímu souboji proti Bayernu, jemuž se na žlutočerné v posledních zápasech hrubě nedaří (poslední tři zápasy prohrál, a ke všemu ještě hned dvakrát v Allianz Areně). Posledním týmem, jemuž se povedlo uspět proti FCB hned čtyřikrát je Werder Brémy, také jejich milník už je však pořádně vousatý (rok 1991 - 1993). Na něco podobného ale v domácím táboře nemyslí! "Jsme ve velmi dobré kondici a můžeme vyhrát tento duel," řekl Ilkay Güngogan.

"Jestliže stojíme tady, chceme pochopitelně vyhrát! Dosáhli jsme určité úrovně, kdy už si Bayern nemůže dovolit mluvit o "automatických" třech bodech, ale naopak my sami chceme vyřešit tenhle rébus ve svůj prospěch. Pokud do střetnutí půjdeme na maximální hranici svých schopností, potom máme velkou šanci," uvedl houževnatý kormidelník. "Chceme přivést publikum do varu, jako to jde jenom u nás doma," doplnil Klopp. Toho může, kromě jiného těšit i fakt, má vyjma Kocha k dispozici celý kádr, připraven by tak měl být i Mario Götze, alespoň na lavičce...

Jestliže omílaná dortmundská série bez porážky činí neuvěřitelných 23 utkání, tak ta mnichovská se už také pořádně vyšponovala - devět po sobě jdoucích výher, přesně to je samo o sobě vyzařující o hostující formě dost a dost. Naposledy to odnesl v bavorském derby Augsburg, jenž však rozhodně nebyl v AA žádným pasivním sparingpartnerem. "Byla to těžká práce, protože Augsburg hrál moc dobře. V posledních týdnech šli jejich výkony znatelně nahoru - musíte proti nim ukázat obrovskou vůli a odhodlání po třech bodech," zdůrazňuje uzdravený Bastian Schweinsteiger.

Hosté by se v případě tříbodového zisku, díky lepšímu brankovému rozdílu opět podívali na vedoucí příčku. V případě rovnosti bodů zůstává vše při starém - Mnichované budou i nadále hned těsně za BVB. Porážka by však už předznamenala rozhodnutí v boji o Meisterschale. "Nemůžeme si dovolit chyby, musíme být velmi koncentrovaní. Na oba týmy čeká těžkých devadesát minut," nastiňuje předseda Karl-Heinz Rummenigge.

"Jsem přesvědčen, že sezóna se rozhodne až v úplném závěru," pravil zkušený Jupp Heynckes a zároveň vydal prohlášení, že jeho tým se proti Dortmundu neztratí! "Musíme hrát jednoznačně na výhru," vyzval své ovečky protřelý mazák. "Jsme přesvědčeni, že cestujeme do Dortmundu s velkou nadějí," uzavřel sportovní ředitel Christian Nerlinger. Hosté se ve Vestfálsku ukážou, bez zraněné dvojice Breno - van Buyten.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kroos - Robben, T. Müller, Ribéry - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.50 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Norimberk - Schalke 04  (středa 20:00)
Schalke potvrdilo v zápase s Hannoverem svou skvělou formu v posledních týdnech a je patrné, že tým z Gelsenkirchenu má velmi dobře nakročeno do Ligy mistrů pro příští ročník. Málokterý tým se může v současné době pochlubit tak silnou ofenzívou, jakou mají Königsblauen. Norimberk by tak měl být dle papírových předpokladů snadným soustem.

Nicméně FCN potřebuje body jako sůl, protože sestupové pásmo mají Frankové znovu na dohled. Se Schalke má severobavorský klub velmi špatnou bilanci ze vzájemných zápasů, oba kluby však spojuje více jak třicetileté přátelství. Přehnaná bezpečnostní opatření tak nebudou před EasyCredit Stadionem nutná. Na hřišti však domácí své hosty šetřit nehodlají, úcta a respekt před třetím týmem soutěže půjde stranou.

"Jsem přesvědčen, že náš tým dá do tohoto utkání maximum. Postavit se proti takovému výběru je pro nás velká výzva, kterou rádi přijmeme. I ostatní špičková mužstva to u nás v poslední době neměla lehké, potrápit chceme i Schalke" prozradil trenér domácího celku Hecking.

Domácí publikum ve středu na trávníku neuvidí kromě zraněného tria Esswein-Eigler-Hloušek rovněž vykartovaného pravého obránce Markuse Feulnera. Do základní sestavy se naopak vrací Philipp Wollscheid, jenž ze stejného důvodu jako nyní Feulner chyběl v zápase s Freiburgem.

Hosté budou chtít navázat na současné výkony a zase se o něco přiblížit přímé účasti v Champions league. Šéf-trenér Stevens však varoval před přílišným optimismem: "Naši lehkost, kterou jsme se prezentovali v předešlém kole, hodláme přenést i do tohoto zápasu. Norimberští se budou chtít co nejdříve odpoutat od spodního pásma ligové tabulky a hodlají bodovat i proti nám," přemítal Stevens. Holandský trenér se neobává, že by byli jeho hráči duchem již u vestfálského derby s BVB: "Koncentrujeme se pouze na zápas s Norimberkem. Utkání s Dortmundem je pro nás ještě příliš daleko, teď náš čeká těžký zápas na půdě FCN," ujišťoval Stevens.

Podle všeho se bude muset caoch Königsblauen obejít bez Chineda Obasiho, jenž se potýká s blíže nespecifikovanými svalovými problémy. Příznivější je situace kolem Christiana Fuchse, Rakušan po odeznění chřipky již absolvoval první tréninkovou jednotku. Není však jisté, zda se zkušený levý obránce proti FCN postaví. "Doufám, že se bude moci zapojit s mužstvem do předzápasového tréninku, ale o tom rozhodnou lékaři," vysvětloval trenér. Naopak budou opět k dispozici Jermaine Jones a Joel Matip, kteří v předešlém utkání pykali za žluté karty.
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Maroh, Wollscheid, Pinola - Simons, Balitsch - Mak, Didavi, Hegeler - Pekhart
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Unnerstall - Uchida, Matip, Papadopoulos, Escudero - J. Jones, Höger - Farfan, Raul, Draxler - Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.40 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Hamburger SV  (středa 20:00)
Třikrát nastoupili hráči HSV v Rhein-Neckar-Aréně a ani jednou nedokázali ze Sinsheimu odvézt plný počet bodů. V současné situaci si však tým z přístavního velkoměsta nic podobného dovolit nemůže, pokud se nechce až do konce sezóny strachovat o udržení mezi německou klubovou elitou.

V letošním ročníku se však ze hřiště TSG vozí body celkem snadno, zejména na jaře - Hoffenheim v odvetné fázi soutěže před svým publikem doposud nezvítězil, tým trenéra Babbela se cítí lépe na cizích kolbištích. To HSV na podobné statistiky nehledí, herně i bodově se mu nedaří ani doma, ani venku. A tak se hamburští musejí ohlížet za svá záda, od barážové pozice jsou vzdáleni pouhé dva body.

V Sinsheimu všichni očekávají velmi náročné utkání. "Narazíme na mančaft, který disponuje dobrou individuální kvalitou a má velmi silnou ofenzívu. Proto bychom se měli pokusit nenechat jim příliš mnoho prostoru a nepustit je do jejich hry," prozradil Babbel, jenž se rovněž nezdráhal pochválit své hráče za nasazení v posledních dnech, byť mizerné proměňování šancí zůstává dle slov hlavního trenéra velkým problémem: "Mnohdy působíme na hřišti až hekticky a na dosažení branky se pokaždé příliš nadřeme. Musíme do naší hry vnést více klidu a být mnohem chladnokrevnější," netajil se s problémy svého výběru trenér.

Při otázce, zda hlavní lodivod TSG neuvažuje o možnosti zabojovat o pohárovou Evropu, odkázal Babbel na skutečnost, že beztak nemá jeho tým v tomto ohledu situaci ve svých rukách, a že se jeho hráči budou koncentrovat výhradně vždy jen na následujícího soupeře. "Budeme se soustředit na náš výkon, půjdeme zápas od zápasu, a co z toho po skončení posledního hracího kola vzejde, se zkrátka uvidí," vysvětloval Babbel.

Po personální stránce se toho na straně Hoffenheimu příliš nezměnilo. Nasazení Isaaca Vorsaha, jenž má problémy s adduktory, je nanejvýš nepravděpodobné. Naopak do kádru se po odpykání trestu za žluté karty vrací Sebastian Rudy.

Kormidelník HSV Thorsten Fink se v boji o udržení na výsledky sousedů v tabulce příliš neohlíží. "Není důležité, co dělá konkurence, nýbrž to, co děláme my. A my nyní musíme navázat na zápas s Leverkusenem," nechal se slyšet Fink, jenž dále vyjádřil své pozitivní preference k hracímu modelu "anglického týdne". "Je pravda, že tým nemá mnoho času na odpočinek. Na druhou stranu se nebudeme nudit a naši hráči zůstanou v pohybu. Po fyzické stránce je na tom náš tým dobře, i po takto krátké pauze můžeme nastoupit do středečního utkání v plné síle," ujišťoval trenér.

Rothosen se budou muset obejít bez vykartovaného Dennise Aoga, Slobodan Rajkovič však německého ex-reprezentanta nenahradí - srbský borec si zpřetrhal kolenní vazy. Na postu levého obránce se tak jeví jako nejlepší možná (nebo spíše jediná) alternativa Marcell Jansen. "Na této pozici u nás již několikrát nastoupil a jako mladík tak jako tak na levé straně začínal. Jsem si jist, že svou úlohu zvládne," komentoval tuto rošádu Fink.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vestergaard, Compper, Johnson - Weis, Rudy - Vukčevič, Salihovič, Roberto Firmino - Schipplock
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobný - Bruma, Mancienne, Westermann, Jansen - Jarolím, Kačar - Sala, Iličevič - Petrič, Berg
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FC Kaiserslautern  (středa 20:00)
Dalším duelem, jenž bude tak trochu stranou hlavnímu dění ve Vestfálsku, je utkání v Leverkusenu, jenž na svém hřišti přivítá beznadějně opuštěný Lautern. Bayer potřebuje v dostizích za poháry své šance posílit.

Ani impuls v podobě trenérské změny, kdy místo Robina Dutta usedli na horkou lavičku rovnou dva zelenáči Sami Hyypiä a Sascha Lewandowski tolik kýžený efekt nepřinesla, i když jak se to asi vezme... Werkself se na HSV prezentovala výrazně lépe a jen skvělé zákroky Jaroslava Drobného čas od času domácí uchránily. "Tým ukázal v neděli dobrý přístup. Bude důležité si na tyto vlastnosti vzpomenout i proti FCK," nabádá finský kouč.

Pro nové trenérské duo Leverkusenu bude utkání s Kaiserslauternem ostrou domácí premiérou, ale nějakou přehnanou nervozitu očekávat nelze. "Ve fotbale jsem toho zažil už hodně, tak tohle pro mě nebude nic nového. Akorát budu, stejně jako proti HSV trochu nervózní," potvrdil Hyypiä. A stejné jsou i absence, hrát nebude Ćorluka, Bender, Schwaab, Sam a da Costa. Michael Ballack měl krátké volno, ale bude připraven.

Falcký celek nezvládl poslední dva domácí zápasy (HSV a Hoffenheim), a před nadcházejícími duely se zdá být jeho osud zpečetěn - po dvou leté anabázi tak pravděpodobně přijde opět na řadu jen druhá nejvyšší soutěž. Ani přes chybějící kladné vyhlídky se ovšem hosté stále nevzdávají. "Samozřejmě, že snažší by bylo se vzdát. Do Leverkusenu ale s tímto úmyslem necestujeme, hráči stále neztrácí víru v sebe sama," řekl Krassimir Balakov.

Zápas ve farmaceutickém městě tak může být z pohledu Lauternu také brán, jako prodloužení, třeba jen teoretické naděje... "Známe kvality Leverkusenu, ale nemusíme se bát, i proti takovému týmu se dá hrát fotbal. Náš hlavní problém je v ofenzivě - to se musí změnit, proč ne už zítra," pronesl bývalý kouč Hajduku Split. Kromě "tradičních" marodů jsou nově mimo hru oba střední záložníci, jak Borysiuka, tak Tifferta vyřadí ze hry svalové zranění.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Castro, M. Friedrich, Toprak, Kadlec - Reinartz, Rolfes - Schürrle, Renato Augusto, Ballack - Kießling
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Sippel - Dick, Yahia, Rodnei, Bugera - Kirch - Sahan, Petsos, De Wit, Fortounis - Sukuta-Pasu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - VfL Wolfsburg  (středa 20:00)
Středeční program vloženého kola v sobě skrývá také jedno derby, byť se nejedná zrovna o prestižní a tradiční souboj a utkání navíc bude ukryto zcela ve stínu šlágru hraného v Dortmundu. Nicméně i v zápase Hannoveru s Wolfsburgem půjde o hodně, oba celky jsou totiž naplno zapojené do boje o Evropskou ligu.

"Šestadevadesátky" už druhou z prestižních soutěží hrálo v této sezóně a vypadlo z ní teprve před pár dny, když s Atléticem Madrid doma prohrálo 1:2 a po stejném výsledku z prvního utkání ve španělské metropoli se muselo s EL rozloučit. Dozvuky neúspěšného boje o postup do semifinále se projevily i v nedělním zápase na hřišti Schalke, které v duelu poražených z poháru dokázalo doma zvítězit 3:0 a pojistit si třetí příčku, zatímco Hannover si notně přitížil.

Trenér Mirko Slomka ale nyní věří, že jeho tým potvrdí dobré výsledky z AWD-Areny a dokáže udržet svojí domácí neporazitelnost v této bundesligové sezóně. "Nevím, kde hledat důvody naší momentální neschopnosti odehrát dobré utkání na soupeřově hřišti. Před vlastními fanoušky ale předvádíme konstantně výborné výkony a na tom by se ani proti VfL nemělo nic měnit," má jasno Slomka, jemuž budou pro tento duel chybět lehce zranění Abdellaoue a Stindl.

Hannover je v tuto chvíli osmý s jednačtyřiceti body na kontě, Wolfsburg má ale jen o bod méně, v tabulce je na tom jen o jednu příčku hůře a oproti svému rivalovi vykazuje v posledních týdnech znatelně lepší formu. V posledním utkání sice Vlci doma nestačili na vedoucí Dortmund a podlehli mu 1:3, předtím ale dokázali naplno bodovat ve čtyřech zápasech v řadě a z boje o holé přežití mezi elitou je najednou řežba o Evropskou ligu.

Trenér Felix Magath, který mimochodem v týdnu prodloužil s koncernovým klubem kontrakt a na jeho lavičce má vydržet minimálně do léta 2014, chce v dolnosaské metropoli hrát na vítězství i přes vědomí kvalit soupeře. "Hannover se za uplynulý rok stabilizoval a hraje na vysoké úrovni, nicméně i my jsme se v poslední době dobře prezentovali. Budeme hrát ofenzivně, chceme v zápase sami udávat tempo,” řekl Magath, jenž musí hledat náhradu za zraněného Helmese a distancovaného Madlunga. Po několika utkáních by měl do základní jedenáctky postavit oba české záložníky Jiráčka a Poláka.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Eggimann, Haggui, Pander - C. Schulz, Pinto - Schlaudraff, Rausch - Ya Konan, M. Diouf
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Russ, Felipe, Rodríguez - Polák, Jiráček - Dejagah, M. Schäfer - Vieirinha, Mandžukić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.50 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hertha BSC - SC Freiburg  (úterý 20:00)
Soubojem sestupem ohrožených týmů bude měření sil mezi Herthou BSC a freiburským SC. Hosté přijíždějí k zápasu na Olympijském stadionu s vědomím vlastní neporazitelnosti v posledních šesti kolech. Pro domácí je zase povzbuzením příznivá statistika ze vzájemných zápasů - za uplynulých čtrnáct let prohráli Modrobílí se svým úterním soupeřem jen dvě utkání.

Pravdou však také je, že druhou z těchto dvou porážek utrpěli Berlíňané v posledním utkání s tímto soupeřem před vlastním publikem - v roce 2009 musela "Stará dáma" strpět hořkou porážku 0:4. Pod taktovkou mistra obrany Rehhagela se podobný brankový příděl neočekává, byť od jeho příchodu do berlínského celku inkasovala Hertha v sedmi zápasech dvanáct branek. Po takticky zvládnutém zápase na hřišti Gladbachu však mohou příznivci Modrobílých vzhlížet k následujícímu utkání s mírným optimismem. Sobotní zápas si pochvaloval i samotný Rehhagel: "Utkáním s Borussií jsme si zvedli sebevědomí. Chtěli bychom na tento zápas navázat, v úterý to bude proti Freiburgu rozhodně veledůležité utkání," prozradil berlínský kouč.

Až na Maika Franze, Fabiana Lustenbergera a Andreho Mijatoviče jsou všichni ostatní důležití hráči Rehhagelovi k dispozici. Otázku, zda Hertha vyrukuje proti SCF se stejnou sestavou jako proti Gladbachu, nechává trenér prozatím otevřenou: "O zahajovací jedenáctce se rozhodne až v úterý, do té doby mají šanci hrát všichni hráči." V utkání se Hříbaty se v dobrém světle ukázaly zadní řady, problémem však zůstává nízká produktivita ofenzivních hráčů. "Musíme být schopní dovést naše kontry do úspěšného konce," je si vědom Andreas Ottl.

Fotbalisté Freiburgu nastoupí do druhého zápasu "anglického ligového týdne" již bez svého kapitána Juliana Schustera, jenž v předchozím klání s Norimberkem utrpěl zlomeninu nosu a frakturu v obličeji, čímž přišel o zbytek této sezóny. V úterý se do freiburského dresu neoblékne také Cédric Makiadi, autor vyrovnávacího gólu v předchozím kole se do německého hlavního města nepodívá kvůli žlutým kartám. "Máme velmi široký kádr, takže teď musí hrát ostatní hráči. Doposud jsme dokázali každého hráče bez problému nahradit," komentoval rozumně svou absenci Makiadi. Do tréninkového procesu se po svalovém zranění opět zapojil Jan Rosenthal, jenž by se tak mohl v úterý objevit na trávníku. Na tréninku se rovněž objevil Beg Ferati, kterého trápily problémy s přitahovači. Mimo budou nadále Oliver Barth a především Anton Putsila (problémy s patou).

V zápase s 1. FCN ukázali Streichovi svěřenci, že je nemusí rozhodit ani dvoubrankové manko. "Proti Norimberku jsme dokázali, že jsme tým, jenž jen tak nic předem nevzdává," pochválil svůj mančaft Johannes Flum, jenž v onom utkání nahradil zraněného Schustera, a který tak pravděpodobně dostane více příležitostí i v následujících kolech. "Před zápasem v Berlíně máme málo času na regeneraci. Tým, jenž cestuje za Herthou, musí počítat s tím, že na jejím hřišti bude muset makat celých 90 minut. Tak jako tak věřím, že máme dobré šance uspět," dodal Flum.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Lell, Bastians, Hubník, Kobiashvili - Ottl, Niemeyer - Rukavytsya, Raffael, Ben-Hatira - Ramos
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Sorg, Ginter, Diagne, Mujdza - Flum, Rosenthal, Caligiuri, Schmid - Guedé, Freis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Augsburg - VfB Stuttgart  (úterý 20:00)
Bundesliga po dlouhém čase opět zařazuje do programu vložené kolo, jež nás zavede mimo jiné také do SGL Areny, kde Augsburg přivítá v prestižním souboji Stuttgart. VfB chytlo v poslední době slinu a dere se výš a výš, domácí ale nedají svou kůži lacino!

Luhukayovi svěřenci se dokázali po zimní přestávce obdivuhodně vybičovat a zlepšenými výsledky a především potom výkony udělali mnoha celkům tlustou čáru přes rozpočet - především dokázali, že se nevzdávají bez boje a musí se s nimi opravdu počítat. To se konečně ukázalo i v Allianz Areně, kde byli domácím po většinu času vyrovnaným protivníkem, nakonec ale stejně jako na podzim odešli po těsné porážce bez bodu.

"Není žádný důvod k nejistotě. Naopak. V domácím prostředí a s našimi fanoušky za zády máme velkou naději urvat tři body a udělat tak další krok směrem k udržení bundesligové příslušnosti. To celé je náš cíl," vyhlásil Jos Lukukay. "Můžeme porazit jakýkoliv tým v lize, zejména na domácím hřišti, je však důležité jít až na hranice našich limitů," dodal holandský kouč, jenž má k dispozici stejný kádr jako v Mnichově.

Švábský tým nepoznal hořkost porážky již sedm utkání v řadě (z toho rovnou pětkrát bral tři body), čímž se vrátil na ztracené pozice a důrazně se tak přihlásil do boje o evropské poháry, čemuž snad nejvíce pomohlo jednoznačné vítězství nad Mainzem, které se v kombinaci se zaváháním ostatních konkurentů stalo katapultem na pátou příčku. "Byly to pro nás důležité tři body," prohlásil sportovní ředitel Fredi Bobic.

Případná další výhra v Augsburgu by tak stuttgartské naděje ještě přiživila... Houževnaté FCA však rozhodně nebude snadným protivníkem, zejména potom v domácím prostředí, kde jenom třikrát poznalo, jaké je to odcházet bez bodu! "Čeká nás náročné utkání, ale cestujeme do Augsburgu s velkou důvěrou a jsem si jist, že předvedeme dobrý výkon," nezastírá Bruno Labbadia, který nemá hlášeny žádné nové absence.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Jentzsch - Verhaegh, Sankoh, S. Langkamp, Ostrzolek - Hosogai - M. N'Djeng, Koo, Baier, Bellinghausen - Rafael
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Sakai, Tasci, Niedermeier, Boka - Kvist, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Schieber - Ibišević
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln  (úterý 20:00)
Úterní nabídka nám servíruje hned dva čisté "Keller-Duely", jeden z nich bude k vidění v Mainzu, kam své kroky namíří porýnští Kozli. Domácí by se v případě úspěchu odlepili od svého sparingpartnera na rozdíl sedmi bodů a mohli by dohrávat sezónu v klidu, to Köln nebude moci ani v případě tříbodového zisku...

Coface Arena zažije v pořadí už čtvrté utkání proti celku z úplného spodku tabulky, na první dvě výhry (Kaiserslautern a Norimberk) navázala porážka od Herthy BSC, proti Kölnu by ovšem domácí rádi zase poznali ten sladký pocit, jež by je zároveň před náročným losem v posledních čtyřech kolech (Bayern, Wolfsburg, HSV a Gladbach) uchoval v poklidu. "Nestavím celou sezónu pro jeden zápas, rozhodně ne ve 30. kole," ubezpečuje Thomas Tuchel.

Ale skutečnost, že jde z domácího pohledu o velmi důležitý, když ne klíčový zápas nikdo nezpochybní, ani nechce. "Máme před svými pronásledovateli malou bodovou výhodu a tu chceme bránit všemi dostupnými prostředky. Nemohu slíbit vítězství, nemohu předvídat výsledek utkání, ale mohu zaručit, že tým je připravený, jak mentálně, tak fyzicky hrát na své hranici," řekl domácí stratég. Ten by se měl obejít pouze bez dvojice Svensson - Risse.

Na druhé straně je situace, nejen co se umístění a bodové dotace týká o mnoho vážnější...zejména ty mimofotbalové eskapády v Kölnu na pohodě nepřidávají. Poslední výstřelek má na svědomí Peszko a nejde jen o nějaký klukovský přehmat, nýbrž o pořádný malér: polský rebel se po remíze s Brémami, kdy ho o poločasové přestávce vystřídal Mato Jajalo v podroušeném stavu ocitl na policejní stanici (už předtím vyváděl v taxíku), a jelikož ani tam nepřestal, tak putoval na záchytku (chvíli strávil ve vazbě), načež byl vyřazen z kádru, jak v klubu, tak i v reprezentaci...

Pro utkání v Coface Areně tak Stale Solbakkenovi pochopitelně nebude k dispozici, jeho místo zaujal nedávno ještě "zatracovaný" Kevin Pezzoni. "Slawo ví, že se zachoval velmi neprofesionálně. Tato chyba ho mrzí, ale proti Mainzu pochopitelně hrát nebude, teprve potom se uvidí," vysvětlil sám hostující kormidelník. "V Mainzu potřebujeme bodovat. Je to pro nás velmi důležitý zápas v boji o sestup," doplnil Solbakken.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bungert, Kirchhoff, Noveski, Zabavnik - Baumgartlinger, Polanski, Soto - Ivanschitz - Szalai, Choupo-Moting
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Sereno, Geromel, Jemal - Jajalo, Lanig, Riether, Clemens - Ishak, Podolski
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.53 - 4.33 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach  (úterý 20:00)
Zní to až neuvěřitelně, ale Borussia Mönchengladbach nezvítězila na půdě brémského Werderu od roku 1987. Tehdy dokázala Hříbata pokořit domácí tým v poměru 7:1, od tohoto triumfu se však táhne předlouhá nelichotivá série bez výhry. Letos však nepatří klub ze Severního Porýní k otloukánkům soutěže a má dobrou šanci po pětadvaceti letech znovu na Weserstadionu naplno bodovat.

Poslední letošní měření sil dopadlo jednoznačně ve prospěch Gladbachu, který na své půdě nasázel Schaafově ekipě pět branek. Od té doby se výkonnost Borussie nesporně snížila, což bylo patrné v posledních utkáních. Rozpačitá je však i hra Werderu a klub ze Svobodného hanzovního města čeká na výhru čtyři soutěžní kola. V nebývale vyrovnaném boji o účast v evropském poháru budou muset Brémy zabrat a pokusit se naplno bodovat i proti čtvrtému týmu tabulky.

Na adresu hostujícího týmu měl trenér Werderu Schaaf slova chvály: "Disponují velkým sebevědomím a jsou ve výborné pozici, kterou hodlají ubránit," narážel domácí kouč na skutečnost, že se Borussii opět od roku 1996 naskýtá šance zahrát si jednu z prestižních evropských soutěží, a dodal: "Když se jim ve hře nedaří, nikdy nic zadarmo nedarují, což dokazují po celou tuto sezónu. Tento tým jde odhodlaně za svým cílem."

Do boje proti klopýtajícím Hříbatům byl Schaafem znovu nominován brazilský obránce Naldo. Schaaf každopádně nechává otevřené, zda-li služeb třicetiletého borce využije či nikoliv. "Již nepociťuji ve svalech žádné bolesti a mohu bez problému naplno trénovat, takže sním o účasti v zahajovací jedenáctce," svěřil se Naldo. Zelenou by pro úterní zápas mohl dostat i Rakušan Zlatko Junuzovič, jenž se potýkal s pohmožděným kolenem.

To v táboře hostů všichni napjatě čekají na verdikt ohledně případného startu reprezentanta Marca Reuse, jenž si v utkání s berlínskou Herthou poranil stehenní sval. "Stejně jako Oscar Wendt dnes Marco trénoval individuálně. Na to, jestli je jeho start možný, si budeme muset počkat do zítřka," komentoval situaci svého největšího esa trenér Favre. Reusova absence by pokleslé náladě uvnitř týmu nepřidala. "V současnosti nemáme moc štěstí, tomu si musíme dojít naproti. Rozhodně ale nevidím nějaký postupný kolaps týmu. Po určitý čas to pro nás bylo v tomto ročníku možná až příliš růžové, ale věděli jsme, že jednou tato fáze musí nastat," hodnotil realisticky situaci Mike Hanke.

Trenér Lucien Favre si je dobře vědom, že jeho svěřence čeká na Weserstadionu velice těžké utkání. "Bude to pro nás nesmírně náročné střetnutí, jelikož Brémy bojují o postup do Evropské ligy. Jejich rozestavění je diamantové, takže bude třeba, aby byli naši hráči důrazní při odebírání balonu," nechal nahlédnout do trenérského řemesla Favre. Mimo jeho kádr bude s jistotou Tony Jantschke, kterého podobně jako Reuse sužují problémy stehenního svalu.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Affolter, Sokratis, Schmitz - Trybull - Junuzovič, Ignjovski - Marin - Rosenberg, Pizarro
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Zimmermann, Stranzl, Dante, Daems - Herrmann, Nordtveit, Neustädter, Arango - de Camargo, Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund29206366:2266
2.Bayern Mnichov29203669:1963
3.Schalke 0429183864:3557
4.Borussia Mönchengladbach29157741:2052
5.VfB Stuttgart291271052:3943
6.Bayer Leverkusen291181040:3941
7.Werder Brémy291181042:4441
8.Hannover 96291011837:4241
9.VfL Wolfsburg291241341:5240
10.TSG Hoffenheim299101034:4037
11.1. FSV Mainz 0529891243:4833
12.1. FC Norimberk29951527:4132
13.SC Freiburg29881339:5532
14.Hamburger SV297101233:5131
15.FC Augsburg296121131:4430
16.1. FC Köln29851636:5929
17.Hertha BSC29691430:5227
18.1. FC Kaiserslautern293111518:4120
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
úterý 20:00Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach
středa 20:00Borussia Dortmund - Bayern Mnichov

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (228)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Norimberk - Schalke

mám pořád dvě místa v autech na tento zápas, lístky jsou za bránu k sezení za 23E. Výjezd z Prahy kolem 14, návrat hned po zápase.......

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že ses neozval dřív. Bohužel nemám čas

Reagovat
Arne

Na kolik tak vidíš cestu, že by stála? Škoda, že to je takhle na poslední chvíli, ale do večera mi to bude vrtat hlavou...

Reagovat
smazaný uživatel

počítáme cestu za 2200,takže nějakejch 550 na hlavu. Máme dvě auta po třech lidech, blbě nám odpadli lidi.......

Reagovat
smazaný uživatel

asi se tu ještě objevím po zápasech, každopádně místa pořád jsou a kdyby něco tak majkovikasicky@seznam.cz to jistí. Pořád jsou dvě místa, odjezd ve 14 z Kačerova.....

Reagovat
Arne

Hele někdy příště, tohle je moc narychlo... Kdybyste třeba jeli do konce sezóny na něco, tak bych se přidal, pokud by měl Raúl v létě odejít. Jeho bych chtěl ještě jednou vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

jasný. chápu. Snad tam střelim zbylé lupeny.....

chtěli jsme ještě do Augsburgu, ale už je vyprodáno. Kontroluju ještě vstupenky do Gelsenkirchenu na Herthu, ale nevim nevim......

Raúl i tak nesmí odejít, jebat katar :-)

Reagovat
Arne

Snad neodejde, ale podle jednoho zdroje se už rozhodl... A kdyby se rozhodl pro Schalke, určitě by si to neschovával na konec sezóny.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

by mě zajímalo jak udělali to choreo :D

Reagovat
Arne

Co přesně nechápeš?

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu že Freiburg setrvá v Bundeslize

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Ak by sa zobrala tabulka iba jarnej casti, tak Freiburg hraje o LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha musí dneska udělat 3 body, pokud se chce zachránit, proti Freiburgu je to ideální příležitost

Reagovat
.13

Freiburg je teraz celkom na vlne, bude to tazke v kazdom pripade nechcem aby zostupili Hertha ani HSV

Reagovat
JozkokozleJ

Podme Hertha!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

AUFGEHTS JUNGS !!!

Reagovat
jv

Reagovat
REPLIKATOR

Hubník

Reagovat
JozkokozleJ

Mam ho rad (stoperi v Herthe su uz len horsi), ale tie jeho vlastnaky, tie ma uz pekne nasieraju, to uz nie je nahoda. Cez prestavku som sa nejak ukludnil, ale tto boli nervy...

Reagovat
slovaňáák

Gladbach nedáš, dostaneš...

Reagovat
smazaný uživatel

Panejo, ani se mi nechce divat na druhy polocas... Ten sestup je uz asi jasny, neverim uz, ze se vzchopi.

Reagovat
JozkokozleJ

Kiez by...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale kus, osklive veci se snad nikomu nepreji :-).

Reagovat
JozkokozleJ

Vo vojne ide etiketa stranou

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tohle je jen fotbal :-).

Reagovat
smazaný uživatel

No, vyplnilo se ti to :-). Mame otresne skore, momentalne nejhorsi, timhle golem se jeste zhorsilo a jeste neni konec zapasu. Pocitam, ze dostaneme klepec i od Gladbachu a Bayernu. Kdybychom meli stejne bodu, sestupujeme urcite.

Reagovat
jv

Upřímně, tohle byla vzhledem k losu poslední velká šance na výhru, Mainzu se taky nedařilo... V tuto chvíli bude výhrou baráž.

Reagovat
JozkokozleJ

Ak by sa vyplnilo moje, do 2. BL ide Augsburg. Buducu sezonu tam uz nebude Bellinghausen, Koo je na hostovani, niet dovodu, preco im tu zachranu nejak priat. A i los nemaju prilis privetivy, hoc los Kolnu je este horsi. To ma trochu naplna nadejou v zachranu Herthy. Ale nadej som mal i dnes...

Kazdopadne, ze ma potesili vysledky Augsburgu a Kolnu zapierat nebudem

Reagovat
Arne

Bude to bohužel mezi vámi a námi... No nic, jdi si udělat dobro na duši tou hudbou, co jsi házela na FB. Já jsem si to procházel a většinu z nich si ještě dneska hodlám pustit znovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rada, ze se ti libila :-), na vetsine tech pisnicek jsem vyrustala (nasi meli spoustu desek, doma porad neco hralo, taky dost vazna hudba), tak jsem si vcera udelala takovy exkurz do detstvi :-).

Jinak me ten zapas mrzi, ale asi se z toho neobesim, holt sestoupi. V 2. BL jsou stejne skoro jako doma ;-). Krome hudby, ktera leci bolavou dusi, to zlehcuje i fakt, ze se ted v rodine potykame s necim, co jen ukazuje pravdivost prislovi "Kdyz nejde o zivot, jde o ho*no".

Reagovat
Arne

To mě mrzí. Fotbal je sice součástí života a pro někoho dost velkou, ale jak říkáš, není to nic oproti opravdovým problémům.

Reagovat
JozkokozleJ

...samozrejme, i to moje "o etikete a vojne", to bol iba špás.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

co to ta hertha vyvadza? za co boenisch dostal redku? som v praci a neuvidim nic kukam ze aj furth len remizoval...

Reagovat
Godwinson

Pizarro, to měl být gól.

Reagovat
Godwinson

Neskutečný zápas v Brémách. Moc pěkná podívaná :)

Reagovat
jv

Hm, zřejmě je čeho litovat, ale ani v Augsburgu to nebylo vyloženě špatný. Snad se to vynahradí zítra...

Reagovat
slovaňáák

Rozhodně.

Reagovat
Pinturicchio

! ! ! Forza BVB ! ! !

Reagovat
j_mrazik

Sakra, já to neuvidím.

Reagovat
JozkokozleJ

napodobne...

Reagovat
smazaný uživatel

taky

Reagovat
slovaňáák

Též ne..

Reagovat
smazaný uživatel

Až druhej poločas .. zápas roku pro mě, viděl jsem snad každý zápas v poslední době a takový šlágr neuvidím

Reagovat
stas87

zajebana robota

Reagovat
Carrick

Bavoři, bude Basti k dispozici proti Madridu od začátku?

Reagovat
smazaný uživatel

podle toho, jestli se mu dneska ještě něco nestane, ale spíš bych si myslel, že ho nasadí až do odvety do základu (přecejenom nastoupit proti Pepemu a Ramosovi je trochu riskantní )

Reagovat
Carrick

Letos bych vám tu LM přál. Vzhledem k tomu, které mančafty zbyly v semifinále, by bylo fajn, kdybyste to urvali. A s Bastim bych vám proti Madridu dával ještě docela solidní šance, ale bez něj to moc růžově nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

náhodou Kroos už ho dokáže, myslím si, na 6tce zastoupit, takovej rozdíl v tom už nevidim

Reagovat
smazaný uživatel

těšim se jak malej kluk, ale na zápas s Madriden ještě o fous víc. Ať vyhraje ten lepší

Reagovat
smazaný uživatel

Hubník se zranil. Naděje pro Herthu.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern!

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Co se divíš? Bože...

Reagovat
Rssa

Měl jsem za to, že ses konečně přiklonil na stranu dobra. No a teď toto..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mám k Bayernu vztah od mala, není to něco, že bych si před dvěma lety řekl "tak, a teď budu mí rád tyhle".

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Můj první dres byl dres Elbera, taky jsme kdysi měl kompletní teplákovku Bayernu a v neposlední řadě návštěva Mnichova a Allianz Arény. To se nepoštěstí i některým lidem, ani když jde o jejich TOP oblíbený klub.

Reagovat
smazaný uživatel

*to jen abych upřesnil, proč já a Bayern.

Reagovat
Rssa

OK teda

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Co tu vlastne vsichni maji proti Bayernu? Hodne se tu opakuje, jak je to nesympaticky klub, ale ja treba nevidim rozdil mezi nimi a jakymkoliv jinym klubem. K cemu se vztahuje ta "nesympaticnost"? Ke kadru? Politice? Verejnym projevum?

Reagovat
Rssa

Já to bral jako v souboji dnešních klubů, kdy BVB je obecně více sympatická. Bayern je fajn pro mě v tom, že má hodně odchovanců, ekonomicky prosperuje bez dluhů, hezký stadion, historie, ale hráči jako Robben či Ribery postrádají zcela mé sympatie a hrozně arogantní chování jeho vedení mě irituje. Zato BVB je mým oblíbeným v Německu z dob Rosického, Kollera, mají plno mladých hráč, odchovanců, sympatických a skromných, navíc Klopp je borec.

Reagovat
smazaný uživatel

OK, mne ale prijde, ze obecne (samozrejme krome fanousku Bayernu) je tu Bayern povazovan za nejaky hruza klub. Pritom to, co se kritizuje u Bayernu, lze najit vsude. Ja neumim nemecky, takze vychazim jen z toho, co si prectu tady, ale nikdy mi nepripadalo, ze by vedeni Bayernu bylo arogantni nebo nejak nabubrelejsi nez jini. Vpodstate mi prijde, ze kazdy uz mluvi jako politici, aby se vlk nazral a koza zustala cela, vetsinou nic nerikajici fraze ci "bezpecne" fraze, ktere nikoho neurazi. Kazdy se snazi hlidat si medialni obraz. A nesympatickeho hrace lze najit teda uplne vsude. Mam dojem, ze to je takovy evergreen, Bayern=nadutost, arogance, ktery je ale zalozen na necem, co treba bylo pred 10 lety. Podobne jako treba tvrzeni, ze Rafael Nadal je zaryty obranar, ktery jenom beha :-).

Reagovat
JozkokozleJ

Ja myslim, ze to moze mat korene inde. Nemci casto (z nejakeho dovodu a nielen u tunajsich uzivatelov) su povazovani za nesympatickych a prave Bayern je najväcsim symbolom a reprezentantom Nemcov v Europe.

Ako sympatizant Nemcov musim priznat, ze v 90-tych rokoch som nemecku futbalovu reprezentaciu nemal prilis v laske ani ja (zalozene na rydzej nesympatii) a Bayern bol teamom väcsiny reprezentantov.

Ale sucasny Bayern (a reprezentacia), to je ina kava

Reagovat
smazaný uživatel

To jo, takhle ja to prave chapu, a proto se mi moc nelibi to vecne kritizovani Bayernu (viz i tady v diskuzi: Bayern = strana zla). Ja vim, ze urcita mira zjednoduseni a zevseobecneni se nekdy hodi, ale stale preci, zejmena ve sportu, hodnotime neco, co je ted, nikoliv to, co jiz, mnohdy i davno, minulo. Tohle by si snad meli vsichni uvedomovat, ze veci se vyvijeji. To bychom take mohli automaticky povazovat vsechny Nemce za nacky :-).

Reagovat
Rssa

Však věci se vyvíjejí, Bayern už není tak jednoduše odsouditelný za aroganci, nesympatičnost v komplexu, ale to současné vedení se aspoň podle různých zpráv chová hodně nadutě a arogantně. Strana zla to není (to byla jen nadsázka), pro dobro německého fotbalu taky dělá dost, ale holt to prostě není globálně sympatický tým jako je třeba právě BVB, Arsenal nebo Valencia, na které v podstatě háží špínu jen největší rivalové a nezúčastnění jsou povětšinou na straně klubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Musim rict, ze tohle jsem celkem ocekavala :). Potvrzuje to mou domnenku, ze se jedna o stereotyp.

Ja treba sleduji Bundesligu docela kratce, jen od lonska, ale zejmena vloni (letos uz nejak neni tolik casu) jsem opravdu hltala kazdy clanek, kazdou zminku o te soutezi, cetla jsem kazdou diskusi, snazila se i prostrednictvim google translatoru prelozit, co se dalo, z Kickeru. Ale za tu dobu jsem nedokazala najit nic, na zaklade cehoz bych si rekla, ze Bavori jsou arogantni a zacala je treba opovrzlive oznacovat za burty. Proste to, ze neni, jak pises, globalne sympaticky, je zjevne zpusobeno prave tim, ze jsou tu nejake historicke duvody.

Take si myslim, ze trnem v oku mnohych jsou urcite proto, ze jsou dlouho tak dominantni. Ti, kdo dlouho dominuji a nemaji konkurenci, nebyvaji prilis oblibeni ;-). Ostatne opet tenisova analogie: i Rogera nenavidi spousta lidi proto, ze vyhraval, co se dalo, Rafu zacali nenavidet, protoze porazel Rogera, Novakovi ted take spousta lidi nemuze prijit na jmeno i proto, ze momentalne dominuje a porazi Rogera i Rafu :-). Kdyby takhle dlouho dominovala Borussia, jsem presvedcena, ze ani ona by nebyla "globalne sympaticky" tym :-).

Reagovat
Rssa

Tak já bundesligu sice pravidelně nesleduji, ale zato fotbal už delší dobu, takže vím, jaký byl obraz Bayernu třeba před 10-15ti lety. Moc hezký obrázek to nebyl. Jak říkáš - byli dominantní, arogantní, hráči se vyjadřovali jinak i jinak chápali sebe. Teď už se nemají v podstatě o co opřít, vyhrávají jen občas, tak pocit výjimečnosti už takový nemají, proto jsou hráči celkem v pohodě, zato vedení, které zažilo lepší a úspěšnější časy, zůstává stále arogantní.

Co se týče stereotypu, tak je to tak - čím dominantnější, tím více haterů. Bayern teď dominantní není a proto se teď jeví některým slušněji a sympatičtěji.

Reagovat
Arne

Dneska už z toho zůstal jen Rummenigge, následovaný snahou Nerlingera a částečně taky furt Hoeneß... Zbytek je už přežitek no, z dob mladýho Kahna, Effenberga, Janckera, atd.

Reagovat
Logan

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BVB !!

Reagovat
smazaný uživatel

Verim, ze to dnes BVB uhra aspon na remizku, ale idealne by bolo vyhrat..tipujem ze nastupi Groskreutz, ten moze byt pri braneni Robbena velmi platny.

Tip: 3:2 (Kagawa, Kuba, Lewandowski - Gomez, Kroos)

Reagovat
smazaný uživatel

dá se to někde sledovat?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím Dortmund-Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Eurosport 2 Bundesliga

jinak všemožné streamy

www.wiziwig.tv

www.sportlemon.tv

Reagovat
smazaný uživatel

FCB

Reagovat
smazaný uživatel

BVB! zrovna čekám na bus domů a uvidím až druhý poločas..

Reagovat
smazaný uživatel

Až přijedeš, bude to 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

dík moc,nemůžu se dočkat

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer – Alaba, Badstuber, Boateng, Lahm – Kroos, Gustavo – Ribery, Müller, Robben – Gomez

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Bayern zvládne..

Reagovat
smazaný uživatel

haha Borussia jim nedá čuchnout.

Reagovat
Arne

To je anglický nešvar psát ty sestavy zleva, že jo?

Weidenfeller - Piszczek , Subotic , Hummels , Schmelzer - Gündogan , Kehl - Blaszczykowski , Kagawa , Großkreutz - Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme FCB. Ukážeme tomu namyšlenému Dortmundu kdo jsme!

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Booorusssssia!

Reagovat
blaugrana

Nejaký strem? Dík. BvB to dnes dá.

Reagovat
blaugrana

stream*

Reagovat
Pinturicchio

sop://sop.rojadirecta.me:3912/92997

Reagovat
jv

Jedem BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

100. Pro titul BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer

Reagovat
patas92

pojdme BVB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Proc se piska na Neuera? Protoze hral za Schalke?

Reagovat
smazaný uživatel

tak určitě

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo. Všechny dobré streamy zabral BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba je druhý Marcelo

Reagovat
smazaný uživatel

Co to komentuje za blba?

Reagovat
Arne

Šíma + Bokša. To nejlepší, co ES2 má.

Reagovat
smazaný uživatel

Homolka se mi zdá teda lepší. Já tohodle komentátora poslouchám už dýl a je fakt špatnej.Aspoň mě se zdá, ale jméno jsem nevěděl dík.

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak zrovna u fotbalu to posoudit uplne nedokazu, ale je fakt, ze Sima komentoval debla na DC a tam jsem teda docela kroutila hlavou. Bozojlac byl dost mimo, prakticky kazil, na co sahl, ale Sima neustale mluvil o tom, jak muze spolehat na dobry servis (asi po 5 podanich, ktera nedokazal dat napoprve, i dvojchyba byla) a v jake hraje forme...

Reagovat
Arne

Homolka má prý hodně velkej záběr... Ale na fotbal je lepší Šíma z toho, co jsem měl možnost poslouchat.

Reagovat
jv

On tam dokonce tu fotbalovou sekci vede.

Reagovat
jv

Reagovat
Godwinson

Alaba

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, ale ten centr byl luxusní.

Reagovat
blaugrana

Omg. Pri Bayerne dnes stoja všetci svätí.

Reagovat
jv

Uf. Branku by jsme si zasloužili...

Reagovat
blaugrana

Inak dnes je krásne vidno, aký je Bayern neškodní, keď sú out Robben a Ribery. BvB ich do ničoho nepustil. Som na nich zvedaví proti realu. Ale tam by mohli uspieť, keďže madrid hrá im podobný štýl.

Reagovat
jv

Nezakřikni... Pořád je tu druhá půlka.

Reagovat
Bayern +

Bayern je len jeden a ja pevne verim, ze ani ty nie si rozdvojena osobnost.

Reagovat
blaugrana

Nj, menšia chyba.

Reagovat
cubinho

Škoda. Borussia je v kombinaci neskutečná.

Reagovat
Arne

Manu fantazie, on tyhle nejvyhrocenější zápasy umí... Já už nevím, kdo to říkal, že Neuer to dneska rozhodne, ale je blízko. Bayern kromě toho nemá jak a čím BVB přehrát, musí spoléhat na nějakou haluz nebo že to propadne přes tu polskou dvojku.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

dobrý nesoapcastový odkaz má někdo? díky.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
cristiano.K.

nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Banány! Být Neuerem, tak odejdu na lavičku a dělám, že pláču, že se mě to dotklo. Třeba by obvinili fanoušky Dortmundu z rasismu, dali jim mastnou pokutu, zavřeli stadion. Tohle je jasný rasismus. Neuer přece nemůže za to, že se narodil jako negr!

Reagovat
smazaný uživatel

...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No me by teda taky zajimalo, proc tam nahazeli tolik bananu... Neuer ma prezdivku opicak? Nebo to ma jiny, hlubsi duvod? Nebo je v nemcine take vyraz pro gol banan?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vím, to samé se, snad právě v Dortmundu, stalo Kahnovi. Vlastně ani nevím, proč zrovna banány.

Reagovat
smazaný uživatel

u Oliho to bylo kvůli podobě s opicí

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem si to. Otec mi kdysi říkal, že mu připomíná opici. Ale vzal to tenkrát s humorem, pokud vím.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Neví někdo proč Schweinstieger nehraje v základu?? Nevím jestli není ještě úplně fit nebo kde je zakopaný pes..díky

Reagovat
jv

Pořád není na 100%.

Reagovat
smazaný uživatel

Alaba je dnes snad opravdu vsude...

Reagovat
smazaný uživatel

Ribery dolů - všechno to zasere

Reagovat
smazaný uživatel

Ribery se sice snaží, ale dneska mu to moc nejde, dost to někdy zbytečně tahá.

Reagovat
cubinho

Proč Kagawa?

Reagovat
blaugrana

To nepobral asi nikto.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle střídání se mi ale vůbec nelíbí.

Reagovat
jv

Tohle je hodně zajímavý... Snad má Kloppo šťastnou ruku.

Reagovat
jv

Ivan rozhodně.

Reagovat
cubinho

Gooooooooool!!!

Reagovat
patas92

gooooooooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tooooooooor

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc hráč, který šel tuhle sezónu nejvíc nahoru.

Reagovat
Godwinson

To je špatné.

Reagovat
jv

Ty vole! JO!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak úplně nadšenej, že stihnu 13 minut zápasu zapnu přenos a co vidím? Kloppo a jeho běh

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle ale není poprvé co se Robben takhle vysral na standarku a Bayern dostal gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski!!!!!!!!

Reagovat
REPLIKATOR

Robben

Reagovat
smazaný uživatel

Krása BvB

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia parádně Lewandovski

Reagovat
patas92

ten Lewa nam bude ale delat kurva problemy (na EURU)

Reagovat
smazaný uživatel

skoda, podle me by tomuhle zapasu slusela vic remiza

Reagovat
Godwinson

Penalta!

Reagovat
cubinho

Jdi někam......

Reagovat
patas92

proc tam chodil

Reagovat
smazaný uživatel

kurvaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
cubinho

Jooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!!!

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Robben tomu ale hodně přidal, ještě že to pleška nedal.

Reagovat
smazaný uživatel

jenom podtrhl svůj výkon

Reagovat
Godwinson

Velmi sportovní gesto Subotiće :)

Reagovat
smazaný uživatel

penalta oprávněná, ale koukám, že z historie jsme se nepoučili a pořád necháváme kopat penalty faulované hráče, ikdyž máme jisté exekutory v Bastim a Lahmovi

Reagovat
smazaný uživatel

a Franck...

a jinak Alaba teď úžasně, škoda, že se tam hráči zamotali

Reagovat
smazaný uživatel

Subotic.

Reagovat
jv

Neuvěřitelný! Roman parádně, zase drží naděje, skvěle.

Reagovat
smazaný uživatel

spravedlnost někdy existuje

Reagovat
Fernando_Torres

Už sem chtěl psát že to Roman posral a vůbec do toho souboje neměl chodit, ale timhle to napravil

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

nehorázní idioti

Reagovat
blaugrana

Robben.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě že to Arjen nedal...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, mne prijde, jako kdyby se snad bali, porad se nikdo nema ke strele, alespon zkusit nejakou haluz.

Reagovat
patas92

Reagovat
Godwinson

Můj bože Robben

Reagovat
cubinho

To jsou nervy, neskutečnééé..... Díky Robbene

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Robben zařídil titul BVB

Reagovat
Fernando_Torres

Robben :D :D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
m.sali

hohoho .... Robben by měl vrátit půlroční vejplatu

Reagovat
m.sali

a chtít od Borussie ať mu to proplatí

Reagovat
cubinho

Další slupek...

Reagovat
smazaný uživatel

ROFLOOOOOLMAOOOOO

Reagovat
REPLIKATOR

Robbenův zápas

Reagovat
Kovi81

To je srandista

Reagovat
smazaný uživatel

moj komentator CUŠ TU ŠE DZEJE

Reagovat
jv

Je to doma.

Reagovat
REPLIKATOR

Je to venku

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

robben je jedna velka simulantska nula :D nemyslim penaltovy zakrok ale pocas zapasu sa hadzal divadelnik... a nedat gol ani z penalty ani z 5 metrov tak to si zasluzi poklonu bayern padol po 4 krat v rade :D titul je doma !

Reagovat
smazaný uživatel

proč tam nedal hlavu?

Arjen podal v závěru hodně špatný výkon, doufam, že to vynahradí proti Realu, o BL už se asi starat nemusíme

Reagovat
smazaný uživatel

s tím co hráli dnes nemají nejmenší šanci

Reagovat
smazaný uživatel

kdo řiká, že budou hrát jako dneska? dnešek není ani na EL

Reagovat
jv

Však, oni vám ještě ukážou.

Reagovat
smazaný uživatel

super zápas, atmosféra, tempo, paráda

Reagovat
smazaný uživatel

no a Robbenovi se asi nebude dobře usínat

Reagovat
smazaný uživatel

Roben se asi dneska nevyspi, bude celou noc skytat :-).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tomasinho

Krása, skvělý závěr a nic není hezčího než pohled na toho blbce Robbena jho dvě zmařené šance.

Reagovat
patas92

to vypada na 6 v Kickeru

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam dělá Benitez

Reagovat
jv

Dělá experta na BL.

Reagovat
smazaný uživatel

Lahm pro mě není kapitán´, dnes to bylo vidět obzvlášť. Alaba nejlepší hráč bayernu dneska, jak v defenzivě, tak v útoku :-D je to smutný ale je to tak, snad do budoucna v bayernu pochopí že tenhle pomalej styl fotbalu dokážou hrát jen hráči barcelony, který si davaj naprosto přesné pasy a hlavně uměj míč rychle zpracovat. Tohle bayern prostě nemá tak ať se na to už vyserou a začnou hrát fotbal. TO že nějaký trapáky rozstřílej 7:0 je sice hezký, ale teď je vidět k čemu jim to bylo :-)

Reagovat
Arne

Alaba má dozadu furt velký rezervy, třeba ta tutovka Großkreutze, kterou vychytal Manu tou nohou, šla na jeho vrub... Dopředu je výbornej, ale v defenzivě to stále není hráč úrovně Bayernu.

Reagovat
smazaný uživatel

pořád lepší jak rafinha kterej to sere vepředu i vzadu a je jasný že rezervy má, když si vemeš kolik mu je a jak často zatim hrál na levym beku tak je výbornej. Když bude hrát pravidelně tak bude top, on se každym zápasem nesmírně zlepšuje

Reagovat
Arne

Souhlasím... Ale nemůže to bejt muž zápasu, když tam měl dozadu chyby.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

i přes tu chybu byl pro mě nejlepší, koho bys třeba vybral ty? v ofenzivě snad nikoho

Reagovat
Arne

Boateng nebo Neuer. V ofenzivě nikdo, to máš pravdu.

Reagovat
jv

Pro mě Jérome.

Reagovat
Bayern +

Haluz!

Reagovat
blaugrana

Haluz? 75 min ste boli neškodní. Borussia nepremienala vo veľkom a to má byť haluz?

Reagovat
Bayern +

Neškodní, nepremieňala... Ok, ona mala dve vyložené, my jednu polo (Kroosova strela). Ale hádať sa nejdem, pretože Barcelončan ma bude presviedčať, že zahodená penalta súpera, šanca Robbena z dvoch metrov a brvno vlastného stopéra, to všetko okolo 90. minúty nie je haluz...

Reagovat
blaugrana

Reagovat
jv

Ne! Ber to z toho pohledu, že už to v tu chvíli taky mohlo být 3:0 a bylo by po haluzi, tak toho nech.

Reagovat
smazaný uživatel

po polcase mohlo a malo byt 3:0... bayern nedokazal prvy polcas nic .. kroosova strela ? keby sa ratala kazda strela mimo branky za super sancu tak ja uz neviem potom :D druhy polcas sa trosku zlepsili ale aj tak nic bez strely len nahravky a potom strata lopty..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele