30. kolo
10.04.2012 20:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Stuttgartská série napsala po výhře v SGL Areně už osmý díl

Augsburg prohospodařil s VfB brzké vedení a musí tak dále o svou bundesligovou příslušnost tvrdě bojovat. Švábi naopak potvrdili, že se dostávají do stále lepší a lepší pohody, další tři body pak mají mimo jiné i jednu přídavnou hodnotu - přibližují Stuttgart ke čtvrtému Gladbachu už na rozdíl stále hratelných sedmi bodů!

Jak Bruno Labbadia, jehož svěřenci o víkendu naložili Mainzu, tak i Jos Luhukay, který se svými hráči musel zkousnout krutou porážku v Allianz Aréně, nasadili do základní sestavy ty stejné tváře - žádné šetření nepřicházelo v úvahu! FCA vstoupilo do utkání hodně aktivně a záhy dostalo zaslouženou, a tak trochu šťastnou odměnu: Baier vyslal ke zteči N'Djenga, Ulreich zasáhl v omezeném území pozdě a pískal se pokutový kop. Balón si na značku postavil Rafael a tvrdou přízemní ranou k levé tyči poslal svůj celek do vedení - 1:0. Následovaly dalekonosné pokusy Baiera a Kooa, úspěchem ovšem stejně nekončily.

Švábi postupem času začali přidávat pod kotel, očekávané vyústění poté spatřilo světlo světa ve 24. minutě: Sakai našel na hraně vápna přes stínujícího Bellinghausena Hajnala, jeho ránu sice Jentzsch vyrazil, následný roh ovšem přes Hosogaie dopravil hlavou na místo určení kapitán Tasci - 1:1. Jen dvanáct minut potom VfB potřebovalo na úplnou změnu kursu... Hajnal vyslal parádně Harnika, ten naplnil svou normu a křižnou střelou překonal strážce domácí svatyně - 1:2. Pojistku mohli mít na svědomí Niedermeier nebo Kuzmanović, ani jeden z nich však nedokázal najít recept na Jentzsche.

Rychlé tempo z obou stran pokračovalo i po obrátce, obrany jako by si odešly na procházku, k vidění tak bylo hned několik zajímavých situací před oběma brankami. Hosogai ale z dobré pozice nestřílel přesně, to samé platilo na opačné straně po úniku Harnika. Od úvodního hvizdu oplýval aktivitou na pravém křídle Marcel N'Djeng, jenž se nejprve prezentoval v 50. minutě výborně zahraným volným přímým kopem, připravený Ulreich byl však na místě. Další rána agilního rychlíka si pro změnu cestu do branky nenašla.

A do třetice zastavil jeho pokus střídající Molinaro. Snaha Augsburgu byla s přibývajícími minutami až nadmíru patrná, ovšem stále ne a ne přijít něco neobvyklého, co by dokázalo připravenou defenzivní vozbu Švábů překonat. Nepovedlo se to ani obávanému dělostřelci Callsenu-Brackerovi, jehož rána šla jen o chlup vedle levé tyčky Ulreichovy branky. Definitivní rozhřešení tak muselo přijít šest minut od konce na opačné straně: Gentner vyslal za obranu na rozběhnutého Ibiševiče parádní míč, s nímž pak bosenský kanonýr ani jinak naložit nemohl - 1:3.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud Augsburg zopakuje výkon proti nám, mohl by pomýšlet na body.

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele