30. kolo
10.04.2012 20:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Naděje Kölnu vzaly brzy za své. Mainz zvítězil vysoko 4:0

Mainz nedal ani pomyslet na nějaké drama a už po prvním dějství měl proti Kölnu splněno, čímž si tak zároveň v podstatě zajistil elitní zařazení i pro další sezónu. Naproti tomu porýnský celek se po malém záchvěvu s Brémami vrací zpátky na zem.

Od prvních minut se nehrál v Coface Areně nikterak zajímavý fotbal: Köln potřebuje v sestupové bitvě každý bod, o mnoho komfortnější situace ovšem nepanuje ani na soutoku Rýna s Mohanem... Týmy se tak v první čtvrthodině spíše seznamovaly, soustředily se na pevný střed pole a držely si protivníka od branky. Náhlé procitnutí došlo v osmnácté minutě: Jemal si v souboji se Szalaiem počínal až přespříliš aktivně a protože se jednalo o zákrok v pokutovém území, sudí Brych musel ukázat na penaltu. K té se postavil Polanski a zkušeně k pravé tyči zavěsil - 1:0. Neškodní Kozli se na odpor nezmohli, pojistku mohl přidat Kirchoff, ale hlavou minul.

Přesto to domácím netrvalo dlouho a po půlhodině hry byla druhá branka v Rensingově síti na světě, křižný pas od Nicolaie Müllera našel zcela osamoceného Zidana a ten si po kratší odmlce mohl vychutnat radost ze vstřelené branky - 2:0. Definitivně rozhodnuto pak bylo osm minut před pauzou. Choupo-Moting měl dostatek prostoru, následně oslovil Müllera, jenž nechytatelně pod břevno zvýšil po prvním dějství už na 3:0.

Stale Solbakken chtěl vzkřísit ještě tu poslední naději, a tak poslal na druhých pětačtyřicet minut hrát dalšího čistokrevného útočníka - Chong Tese nahradil Roshiho. Podolski se tak už napevno vrátil pod útočníky, což měla být pro FSV ta největší hrozba. Nic z toho se ale nevyplnilo. Na začátku jsme viděli naivní chybu Geromela, balón se následně po ose Müller - Soto dopravil až k Szalaiovi, jenž si už sám z bezprostřední blízkosti poradil - 4:0. Hosté již prakticky nejevili sebemenší známky života, potupný bůr mohl být dokonán v 77. minutě, Rensing si ale proti Sotovi věděl rady. Korigovat mohl Tese, jeho střela ovšem něco málo postrádala.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele