Bundesliga - souhrn 28. kola

01.04.2016, 22:20, aktualizováno 03.04.2016, 19:23
Komentáře a souhrny
Mönchengladbach překvapivě snadno rozstřílel Herthu a dotáhl se na ni na rozdíl tří bodů. Hoffenheim v závěru zachraňoval aspoň bod. Bayern potvrdil roli favorita a porazil Frankfurt, výhru nakonec utrhl také Dortmund. Tři body slaví také Ingolstadt, Mainz a Hamburk, jenž zvládl utkání na hřišti Hannoveru. Darmstadt se rozešel se Stuttgartem smírně. Páteční předehrávka pak nabídla výhru Leverkusenu nad Wolfsburgem...

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 1:1

03.04.2016 17:30

Góly: 90+1. Kevin Volland - 69. Simon Zoller

Tohohle výsledku budou možná v Hoffenheimu na konci sezony litovat. O záchranu hrající klub sice díky domácí plichtě 1:1 s Kolínem poprvé od 8. kola opustil sestupové příčky, a vzhledem k tomu, že vyrovnávací gól Kevina Vollanda padl až v nastaveném čase, si asi nemůže příliš stěžovat, přesto ale na patře zůstává hořká pachuť - kdyby dnes TSG vyhrálo, mohla být nálada mnohem lepší. Prakticky všichni přímí konkurenti (Darmstadt, Brémy, Augsburg, Frankfurt i Hannover) totiž o víkendu rovněž ztratili..

Opět se potvrdilo, že Hoffenheimu se v této sezoně v nedělních zápasech jednoduše nedaří; nevyhráli ještě ani jediný. Pod mladým koučem Julianem Nagelsmannem navíc doma ztratili vůbec poprvé. Na druhou stranu je fakt, že osmadvacetiletý stratég získal v nové funkci už čtrnáctý bod, což stále znamená rapidní zlepšení oproti předcházející části ročníku; dnešní zápas měl být ale tím, ve kterém domácí nově nabyté sebevědomí definitivně zúročí. Nestalo se.

Hoffenheim přitom nezačal vůbec špatně. Zimní posila Andrej Kramarić si brzy připsal první šanci, jeho rána ale cíl nenašla, a po čtvrthodině hry se herní obraz začínal pomalu otáčet. V závěru první půle už byli Kozlové viditelně lepším týmem a Nagelsmann může děkovat štěstěně, že Anthony Modeste tváří v tvář gólmanovi Oliveru Baumannovi mířil vedle.

Po změně stran domácí zařadili vyšší rychlostní stupeň, stejně jako v první půli jim ale chyběl dostatek důrazu ve finální třetině; Kolín bránil velice dobře a soupeře do šancí jednoduše nepouštěl. Pouze Vollandova střela měla parametry gólové šance, byla ale sražena mimo tři tyče. Jednadvacet minut před koncem tak udeřili disciplinovaně hrající hosté - Jonas Hector narýsoval přízemní pas, který na hranici malého vápna převzal Simon Zoller a přesnou ránou otevřel skóre.

Situaci pro Nagelsmannův tým nakonec zachránil reprezentant Volland v první minutě nastavení. Nejaktivnější muž na hřišti (čtyři střely) si počkal na dorážku po neúspěšné ráně Andreje Kramariće a konečně překonal brankáře Tima Horna. 1:1.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Hertha BSC 5:0

03.04.2016 15:30

Góly: 14. Thorgan Hazard, 60. André Hahn, 76. Patrick Herrmann, 80. Thorgan Hazard, 85. Ibrahima Traoré

Měla to být vyrovnaná bitva dvou aspirantů na Ligu mistrů, místo toho ale Mönchengladbach před vlastními fanoušky vypráskal Herthu pětibrankovým přídělem. Dvakrát se trefil Thorgan Hazard, po jedné brance přidali Hahn, Herrmann a Traoré. Stará dáma i přesto zůstává v tabulce třetí, zatímco domácí přeskočili svoji konkurenci a posunuli se na kýženou čtvrtou příčku. Oba týmy už dělí pouze tříbodový rozdíl..

Gladbach dnes nutně potřeboval body, aby oživil svoje naděje na milionářskou soutěž, a od začátku to bylo vidět. Svěřenci Andrého Schuberta od první minuty zaskočili Herthu svojí aktivitou a brzy začalo být jasné, kdo se nakonec bude radovat. Nečekanou malátnost berlínského mužstva symbolicky podtrhl gólman Rune Jarstein, velká opora posledních kol; tentokrát si norský strážce vybral svoji slabší chvilku, když v nebezpečné situaci nabil pressujícímu Dahoudovi. Ten následně vyzval ke skórování Hazarda a mladý Belgičan nezaváhal.

Hazard byl dnes skvělý; fanoušci doufali, že při absenci zraněné opory Raffaela právě on převezme jeho pozici, a přesně to se také stalo. Druhý gól mohl přidat ještě v první půli, Jarstein ale odčinil svoji chybu a předvedl fantastický zákrok. V další šanci Oscara Wendta po Hahnově přiťuknutí potom selhal sám střelec.

Borussia na hřišti jasně dominovala a po hodině hry přidala uklidňující trefu; Hahn tentokrát vzal věci do vlastních rukou, perfektně se otočil a vysoko letící ránou propálil Jarsteina podruhé. Brankář Herthy sice následně skvělým zásahem zlikvidoval šanci Johnsona, už ale bylo pozdě. Třetí branku vstřelil Herrmann z dorážky po Hazardově ráně z úhlu, čtvrtou si připsal opět Hazard (s pomocí teče hostujícího obránce), a na konečných 5:0 zvyšoval přízemní ránou Traoré.

Gladbach se tak posouvá na čtvrté místo, když potvrdil fenomenální domácí formu - z posledních devíti zápasů před vlastními fanoušky jich vyhrál osm, přičemž čtyřikrát v řadě udržel čisté konto. V závěrečných šesti kolech se však už doma představí pouze dvakrát, takže zůstává otázkou, jestli současnou pozici skutečně udrží až do konce.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Werder Brémy 3:2

02.04.2016 18:30

Góly: 53. Pierre-Emerick Aubameyang, 77. Shinji Kagawa, 82. Adrián Ramos - 69. Alejandro Gálvez, 74. Zlatko Junuzović

Skvělý závěr sobotního bundesligového programu obstarala Borussia Dortmund s Werderem Brémy. Ačkoliv diváci v Signal Iduna Parku na první gól dlouho čekali, přestřelka z poslední půlhodiny jim to vynahradila. Šťastnější z hřiště odcházeli nakonec domácí, neboť zásluhou Pierre-Emericka Aubameyanga, Šindžiho Kagawy a Adriána Ramose zvítězili 3:2.

Zajímavé situace před oběma brankami se ale děly již v úvodním dějství. Výrazně nebezpečnější byli domácí, nejprve Felix Wiedewald musel zasahovat proti zakončení Erika Durma, o chvíli později si zase poradil s dalekonosným pokusem Aubameyanga. Velkou šanci nevyužil také Marcel Schmelzer, na druhé straně Werder nepředvedl v první půli směrem dopředu absolutně nic a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po příchodu z kabin již družina Thomase Tuchela udeřila a to svým typickým způsobem. Ve finální fázi rychlého brejku stál Mchitarjan, jenž perfektně načasovanou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Aubameyanga, gabonský forward utekl obráncům a s lehkostí sobě vlastní si poradil i s vybíhajícím Wiedwaldem.

Netrvalo to však dlouho a Werder stav otočil ve svůj prospěch. Vyrovnání přišlo v 69. minutě, kdy se balón po rohovém kopu Zlatka Junuzoviće odrazil až k noham Alejandra Gálveze, jehož ránu mířící mimo bránu si do vlastní sítě nešťastně srazil Gonzalo Castro. Obrat byl dokonán čtvrt hodiny před koncem. Levin Öztunalı se po pravém křídle prodral přes marnou snahu Bendera až do šestnáctky, načež přihrál pod sebe Junuzovićovi a ten překonal Bürkiho.

Z vedení se ovšem hosté neradovali ani stodvacet vteřin. Gonzalo Castro totiž krásnou kolmicí oslovil rozběhnutého Schmelzera, který z prvního dotyku v šestnáctce našel volného Kagawu a japonský záložník nezištně srovnal na 2:2. Konečnou podobu dal výsledku střídající Adrián Ramos, když si osm minut před koncem naskočil na Mchitarjanův centr od rohového praporku a Wiedwald neměl šanci zasáhnout.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 1:0

02.04.2016 15:30

Góly: 20. Franck Ribéry

Bayern Mnichov opět potvrdil roli favorita a v Allianz Areně porazil Frankfurt. Navzdory velké převaze v utkání domácím na vítězství stačil pouze jediný gól, který v prvním poločase vsítil nádhernými nůžkami Franck Ribéry. Hosté během celého zápasu ani jednou nevystřelili mezi tři tyče a po zásluze tak odjíždějí s prázdnou.

Utkání se odehrávalo v očekávaném duchu, svěřenci Pepa Guardioly většinu času drželi míč na svých kopačkách, do opravdu velké šance se však dlouho dostat nemohli, ačkoliv balóny napříč malým vápnem létaly velmi často. Velice blízko gólu byl například Mario Götze, před poloprázdnou bránou mu však chyběl půlkrok.

Střelec zlatého gólu na mistrovství světa v Brazílii patřil k nejaktivnějším hráčům a důležitou roli hrál i u rozhodující akce duelu. Götze výborně zrychlil, využil podklouznutí Bastiana Oczipky a pohotově vypálil do středu brány, kde sice stál připravený Lukáš Hradecký, jenomže vyražený míč z hranice šestnáctky napálil pod břevno z voleje dokonalým akrobatickým kopem Franck Ribéry a otevřel skóre.

Ve druhém poločase Bavoři zazdili několik velkých příležitostí, velice blízko pojišťující branky byl třeba v 54. minutě Xabi Alonso, jenž z přímého kopu orazítkoval břevno, další dalekonosnou ránu španělského středopolaře pak Hradecký bravurně vyškrábl. Finský gólman se slovenskými kořeny dnes své mužstvo držel nad vodou, zlikvidoval i velkou šanci Juana Bernata a v závěru na něj nevyzrál ani Thomas Müller.

Bayern se kvůli stále těsnému výsledku ještě obával o výsledek, Frankfurt však naštěstí pro domácí z minima svých útočných akcí vyrovnání nevytěžil.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hamburger SV 0:3

02.04.2016 15:30

Góly: 61. Cléber, 73. Ivo Iličević, 75. Nicolai Müller

Tohle už Die Roten nemají šanci rozdýchat. Poslední naděje Hannoveru na záchranu rozmetali fotbalisté Hamburku, kteří na soupeřově půdě zvítězili jednoznačně 3:0 a nejspíš tak odsoudili tradiční klub k pádu o patro níže. Všechny branky přitom padly v rozmezí pouhých čtrnácti minut ve druhé půli - trefili se Cléber (60'), Iličević (72') a Müller (74').

Svěřenci Thomase Schaafa přitom nastoupili s elánem a bylo vidět, že se skutečně snaží z beznadějné situace ještě něco vykřesat. Jenže málo platné, Hamburk si tři body zkušeně pohlídal. Výkon domácích byl sice sympatický z hlediska nasazení, ale v důsledku vlastně neškodný a prošpikovaný zbytečnými chybami (jak je letos ostatně zvykem). Sedmá domácí porážka v řadě znamená, že na barážovou pozici Die Roten ztrácí šest kol před koncem propastných deset bodů.

Byla to vlastně dokonalá symbolická ukázka toho, jak si tyto dva týmy předávají pomyslné žezlo: Hannover, ještě nedávno aspirant na poháry předvádějící skvělý ofenzivní fotbal, míří strmým tempem dolů, zatímco dlouhodobě se trápící Hamburk letos konečně našel svoji tvář a z permanentní sestupové hrozby se vyšplhal do klidného středu tabulky. Domácí nedali před vlastními fanoušky gól už popáté za sebou (!), zatímco hostující střelci Ivo Iličević a Nicolai Müller dnes překonali svá osobní sezonní maxima.

Iličević přitom mohl otevírat skóre už ve dvanácté minutě, kdy se před ním otevřela přímo tisíciprocentní šance; prázdnou branku z nějakých pěti metrů však nepochopitelně minul. Alespoň se ale po opatrném úvodu konečně začalo něco dít. Hannoverští jako by si uvědomili, co všechno je v sázce, a vrhli se do útoku. Po dlouhé pasáže zápasu domácí dominovali, jenže co naplat - ve finální třetině byli proti zkušeně bránícímu Hamburku neviditelní. René Adler si prakticky nesáhl na míč.

Die Roten zkrátka svazoval nohy fakt, že musí, čehož hosté vděčně využívali, šetřili síly a soustředili se na brejky. Po půlhodině hry si Schipplock myslel, že skóre je otevřeno, jeho radost ale zmrazila píšťalka sudího, který si všiml útočného faulu.

Ani ve druhém dějství se na herním obrazu nic nezměnilo. Přišly ale góly - do domácí branky. Cléber vyšplhal ve vápně nejvýše po Huntově rohu a přesnou hlavičkou zarazil Hannoveru první ránu; od té doby už se přístavní celek mohl soustředit opravdu pouze na defenzivu a úderné protiútoky. Vyplatilo se: jeden takový úspěšně zakončoval Iličević, o dvě minuty později z podobné situace zvyšoval Müller. Hotovo.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 4:2

02.04.2016 15:30

Góly: 13. Christian Clemens, 24. Pablo de Blasis, 53. Pablo de Blasis, 76. Christian Clemens - 9. Caiuby, 40. Ja-cheol Koo

Pokud jste v sobotu odpoledne toužili zhlédnout zápas, v němž padne mnoho branek, měli jste určitě zajet do Coface Areny. V Mohuči totiž padlo hned šest gólů, přičemž k radostni domácích příznivců hned čtyři do brány Augsburgu. Ekipa Martina Schmidta zvítězila díky dvěma trefám Pabla de Blasise a Christiana Clemense, za hosty se prosadil Caiuby a Ja-Cheol Koo.

Že se dnes fanoušci rozhodně nebudou divit, předeslal již po pár vteřinách od úvodního hvizdu Yunus Malli, který se po rychlém brejku snažil nachytat Marvina Hitza, branku ale minul. Skóre totiž v 9. minutě otevřeli podceňovaní hosté - hlavní rozhodčí citlivě ponechal výhodu po faulu na Alfreda Finnbogasona, Dominik Kohr pak míč posunul ještě do strany na Caiubyho a ten křížnou střelou překonal Lorise Kariuse.

Čtyři minuty nato už bylo srovnáno. Po akci po pravém křídle si hráči Mohuče v šestnáctce užívali neskutečně mnoho prostoru, a tak pro Yunuse Malliho nebylo problém přihrát zpět na Christiana Clemense, jenž zachoval chladnou hlavu a rozvlnil síť. Do vedení se domácí dostali ve 24. minutě, kdy udělal obrovskou minelu při rozehrávce Jeong-Ho Hong, Danny Plaza perfektně vybojoval balón pro Pabla de Blasise a ten si kličkou poradil i s bezmocným Hitzem.

V 38. minutě jednička Augsburgu svůj tým bravurně podržela, načež hned z útoku svěřenci Markuse Weinzierla opět vyrovnali. Markus Feulner výborným centrem našel Ja-Cheol Koo a ten z úhlu propálil Kariuse. Kdyby divákům takový gólový příděl stejně nestačil, stoprocentně je muselo pobavit alespoň zavlažování trávníku, které nečekaně začalo stříkat těsně před koncem prvního poločasu.

Po změně stran už bylo všechno v pořádku a brzy se stejnými slovy z pohledu Mohuče dalo hodnotit i celkové skóre. Kamil Brosinski se jako vítr prohnal po pravé straně, nacentroval na zadní tyč a Pablo de Blasis přesnou hlavičkou zaznamenal svůj druhý přesný zásah v utkání. Augsburg pak mohl několikrát odpovědět, jenomže výborně chytajícího Kariuse nepřekonal.

Definitivní pojistku přidali hráči Mohuče čtvrthodiny před koncem. Po ubráněném rohovém kopu předvedli předpisový protiútok, po ose De Blasis - Córdoba se míč dostal až na kopačky Christiana Clemense a čtyřiadvacetiletý rodák z Kolína nad Rýnem pokořil Hitze počtvrté.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Schalke 04 3:0

02.04.2016 15:30

Góly: 29. Moritz Hartmann (pen.), 45. Lukas Hinterseer, 65. Dario Lezcano

Čtyři střely na branku, tři góly. Fotbalisté Ingolstadtu dnes vyučovali z efektivity a po hladké výhře 3:0 nad Schalke jsou prakticky zachráněni. Königsblauen sice přijeli na půdu nováčka podpořit své pohárové ambice, místo toho ale mají hodně o čem přemýšlet..

Zpočátku se jim přitom dařilo docela dobře; úvod zápasu zastihl svěřence Andrého Breitenreitera ve slušné formě a Franco Di Santo měl dokonce stoprocentní šanci otevřít skóre. Argentinec se však po vyzývavém pasu Leroye Saného z pravého křídla neprosadil. A domácí trestali: po půlhodině hry Júnior Caicara fauloval ve vápně pronikajícího Daria Lezcana, míč si na bílý puntík postavil specialista Moritz Hartmann a s ledovým klidem proměnil svoji už šestou penaltu v sezoně.

Možná kdyby se šlo do kabin za průběžného stavu 1:0, dokázalo by Schalke s výsledkem ještě něco udělat; koneckonců větší část první půle mělo herně navrch. Jenže dnes to zkrátka nebyl jeho den. Čtyřicet pět stanovených minut už uplynulo, když domácí předvedli vynikající týmovou akci a ve formě hrající Lukas Hinterseer přízemní ránou zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Byl to ukázkový gól do šatny, který zasáhl psychiku Königsblauen drtivou silou.

Po změně stran už hosté nikdy nevypadali tak živě jako v úvodu; nepomohl jim ani příchod marockého špílmachra Younese Belhandy. Naopak Ingolstadt se vůbec poprvé ve své krátké bundesligové historii dostal do třígólového vedení. Běžela 65. minuta. Roman Neustädter se pokoušel odklidit balón do bezpečí, zachytil jej však Danny da Costa a přihrál Lezcanovi, který už neměl problémy zakončit. Paraguayský střelec tak ideálně završil svůj skvělý týden, v němž v dresu národního týmu vstřelil dva góly Ekvádoru a jeden Brazílii.

Zlomené Schalke se už na nic nezmohlo a zápas se dohrával víceméně v klidu. Pro Breitenreitera je to ošemetná situace; nezkušený trenér nyní bude pod obrovským tlakem, neboť od Königsblauen se všeobecně očekává Ligu mistrů, tedy umístění v první čtyřce. Na tu sice ztrácí jediný bod, nicméně aktuální sedmá příčka by znamenala žádné evropské poháry. Naopak Ingolstadt poskočil na deváté místo a je takřka jisté, že si svoje bundesligové dobrodružství ještě minimálně o rok prodlouží.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - VfB Stuttgart 2:2

02.04.2016 15:30

Góly: 26. Sandro Wagner, 51. Peter Niemeyer - 45. Christian Gentner, 45+3. Lukas Rupp

Atraktivní souboj dvou týmů hrajících o udržení nakonec vítěze nepoznal. V Darmstadtu padly čtyři branky, po dvou do každé sítě - za domácí se trefili Wagner (26') a Rupp (45+3'), hosté ze Stuttgartu ale dokázali dvakrát vyrovnat díky Gentnerovi (45') a Niemeyerovi (51'). Svěřenci Jürgena Kramného tak potvrdili, že v ofenzivě se jim v roce 2016 nebývale daří, nakonec jim to ale nebylo nic platné.

Kramny dnes nastoupil proti Dirku Schusterovi, se kterým v roce 2007 absolvovali stejný trenérský kurz; Schuster byl tehdy nejlepším z celého ročníku. Dnes se ale utkali coby šéfové týmů, kterým se poslední dobou příliš nedaří - nováček z Darmstadtu nevyhrál osmkrát v řadě (doma dokonce desetkrát), Stuttgart má na kontě jediný triumf ze sedmi pokusů.

V úvodu se více dařilo domácím. Trápící se nováček vzal "šestibodový" duel skutečně vážně a zpočátku na hřišti dominoval, což se brzy odrazilo i na skóre. Po 25 minutách hry unikl Sandro Wagner ofsajdové pasti a přesným zakončením si připsal už dvanáctý gól sezony, což je jeho osobní rekord. Wagner je v poslední době jednoznačně největším tahounem Lilií a potvrdil to i dnes - jeho výkon byl jednoduše skvělý.

Stuttgart ale nesložil zbraně a v samém závěru první půle přišla dramatická tříminutovka, během níž se skóre otočilo na druhou stranu. Nejprve hostující kapitán Christian Gentner ukázkovým volejem srovnal na 1:1, poté jej napodobil Lukas Rupp, který propasíroval míč pod gólmanem Christianem Matheniou.

Krátce po změně stran však bylo opět vyrovnáno; postaral se o to Peter Niemeyer, který se prosadil po Vrančićově rohu. V závěrečné půlhodině Lilie opět tlačily, Vrančić ale svoji velkou šanci promrhal. Rovněž Niemeyer odmítl stát se hrdinou zápasu; jeho pokus z bezprostřední blízkosti zneškodnil gólman Przemyslaw Tytoń. Oba týmy se tak rozešly remízou, která ani jednomu příliš nevyhovuje.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3:0

01.04.2016 20:30

Góly: 27. Julian Brandt, 73. Javier Hernández, 87. Vladlen Jurčenko

Páteční šlágr mezi Leverkusenem a Wolfsburgem dopadl až nečekaně jednoznačně. V přímém souboji o pohárovou Evropu zvítězil domácí Bayer hladce 3:0 a minimálně do soboty se posunul do TOP 4. Skóre otevřel po půlhodině hry Julian Brandt, na nějž pak v závěrečné dvacetiminutovce navázali dva žolíci z lavičky - Javier Hernández a Vladlen Jurčenko.

Devatenáctiletý mladík Julian Brandt dnes zaznamenal již svůj pátý gól v sezóně a opět ukázal, proč se o něm mluví jako o jednom z největších talentů německého fotbalu. Na úvodní brance však má velký podíl i Hakan Calhanoglu - Brandt perfektně zrychlil hru, čímž rozhodil defenzivu soupeře, narazil si právě s Calhanogluem, jehož přihrávka snesla opravdu ta nejpřísnější měřítka, a Diego Benaglio se pak za dokonale přesným zakončením na zadní tyč stihl jen ohlédnout.

Spolupráce těchto dvou technicky vyspělých fotbalistů fungovala i po přestávce. Ve 49. minutě předvedl Brandt podobnou akci jako při prvním gólu, patičkou oslovil svého tureckého parťáka, jehož ráně zpoza vápna scházely opravdu jen centimetry. Hru pak velice rozhýbal střídající Chicharito. Rychlonohý Mexičan krátce po příchodu na trávník využil zaváhání Knocheho, jemuž snadno utekl, výborného Benaglia ovšem nepřekonal.

O sedm minut později se už ale mohl radovat. Po přihrávce Karima Bellarabiho z levé strany poslal do šestnáctky prudký, střílený centr a míč nakonec nikým netečován zapadl až za záda zkoprnělého Benaglia. Konečnou podobu dal výsledku pak tři minuty před koncem Vladlan Jurčenko. Z pravého křídla přihrával Brandt Hernándezovi, jenž balón ideálně sklepl proti noze čtyřiadvacetiletému Ukrajinci a ten si nechytatelnou dělovkou k levé tyči připsal svou premiérovou bundesligovou trefu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov28233266:1372
2.Borussia Dortmund28214367:2867
3.Hertha BSC28146837:3248
4.Borussia Mönchengladbach281431159:4445
5.Bayer Leverkusen28136942:3345
6.1. FSV Mainz 05281351039:3544
7.Schalke 04281351039:3844
8.VfL Wolfsburg281081039:3738
9.FC Ingolstadt 0428991026:3136
10.Hamburger SV28971234:3834
11.1. FC Köln288101029:3534
12.VfB Stuttgart28961345:5633
13.SV Darmstadt286111130:4329
14.TSG Hoffenheim286101231:4428
15.Werder Brémy28771438:5728
16.FC Augsburg28691335:4727
17.Eintracht Frankfurt28691329:4427
18.Hannover 9628522122:5217

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (90)

Přidat komentář
Spasitel

Krása dobrý zápas už som neveril, že sa ešte zodvihneme už len neprehrať v Gelsenkirchene a LM sa ukope.

Reagovat
smazaný uživatel

nemalej hipster...

Reagovat
smazaný uživatel

gladbach si s váma ještě vytře prdel !

Reagovat
Werkrider

Tak ako v našom prvom zápase?

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

ne

Reagovat
smazaný uživatel

dostala Hertha, dostanete i vy

Reagovat
smazaný uživatel

lekarna

Reagovat
smazaný uživatel

mizerny vikon hosti sledoval som cely zapas a Wolfsburg nemal jedinu vylozenu sancu snad (Bruno Henrique po striedani vsak urcite relativne fajn vykon). Wolfsburg ma po poharoch, s tymi vykonmi vonku nema sancu ukopat ani EL pre dalsiu sezonu....

Reagovat
monty25

K dnešnímu výkonu Schalke: Takhle se o LM nehraje!

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke neurobi LM ani teraz, to je vzhladom k ich vykonom uplne jasne stabilita v podstate neexistuje, raz zahraju skvele inokedy uplne tragicky (ako dnesny zapas v Ingolstadte). Najviac prajem Monchengladbachu nech ukoristi 4.priecku a priamo do LM Hertha hlavne kvoli Vladovi a Pekarikovi ale skutocne, s tym co dnes ukazalo Schalke bude nakoniec dakovat za EL

Reagovat
Mass

btw slávistky vyzkoušely novou posilu z Číny.. ve vířivce http://tinyurl.com/jrde8eu

Reagovat
monty25

Viděl jsem. Při zápase s Lyonem seděli na severní tribuně malí Číňani, co přijeli hrát Slavia International Cup (U11, U12) a pak se s ní po zápase všichni hromadně fotili...

Reagovat
pawelFCB

Franck

Reagovat
Kincl

(Y) borec

Reagovat
Werkrider

Ako fanúšik Werkself rozmýšľam čo by bolo lepšie, tri body pre Herthu a snažiť sa hájiť štvrté miesto, alebo aby sa Gladbach na nás dotiahol a my sme sa pobili o tretie miesto v priamych bojoch s Herthou a Gladbachom.

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepšia by bola remíza...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
20fredy20

Okrem toho golu ako hral Frankie a Gotze?

Reagovat
smazaný uživatel

V tomto kole zatial padlo solidnych 25 golov! zapas Dortmundu s Werderom dnes bol skvely Tuchel skvele striedania a Werder moze ist hanzovat domov

Reagovat
stas87

Breitenreiter dostane este rok,ak sa nezlepsi,poleti.Ta hra sa moc nezmenila od tej Kellerovej,len pod Kellerom ti hraci dokazali urvat zapasov,kde ich super prehraval.To teraz nefunguje a su tam kde su.Stale je to lepsie ako pod tym cukotkarskym amaterom ale.

Reagovat
smazaný uživatel

Furt lepsi herny prejav ako pod Di Matteom (alebo Di šaškom ) Schalke vybojuje maximalne EL a ako som uz pisal zo svojim kadrom a vykonmi tam sucastne patri, vacsia sancu maju urobit nejaky vysledok v EL ako v LM

Reagovat
smazaný uživatel

to má asi každej větší šanci v EL než v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

co to znamená? oder madrid... jako smrad z madridu? verpiss dich gotze... jako nachcat na gotzeho? nebo jak to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Milán nebo Madrid. Hlavně ne Dortmund. Götze, naser si!

Reagovat
smazaný uživatel

aha tak diky.

Reagovat
Rudnevs

Čistý debili...

Reagovat
Hyrax

Hahn

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
smazaný uživatel

Az necakane skvely, mate skvelu ofenzivu

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Tolik k Herthě v lize mistrů...

Reagovat
smazaný uživatel

Stále majú najlepšiu pozíciu. Dnešný zápas nemusí nič znamenať.

Reagovat
smazaný uživatel

spíše myšleno tak, jestli na to mají v ní sehrát důstojnou roli. Ale jeden zápas i ničem moc nevypovídá, vím. Například Gladbach tuším letos už taky jednou dostal pětku (od vás)

Reagovat
db18

...jako letos Gladbach ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

To je pravda no, v tomto súhlas. Tiež si myslím, že by tá LM nebola pre Herthu práve výhra a Hertha v nej zase výhra pre nemecký futbal. Ja im to síce prajem, ale mám pocit, že lepšou variantou by bola EL, nech sa v pohároch najprv trochu oťukajú, ako zbierať prípadné debakle v LM. A tiež sa obávam, aby nedopadli podobne ako Freiburg či Augsburg, keď po životných sezónach a vybojovanej Európe následne bojovali/bojujú o zotrvanie v lige. Ideál by bola prvá trojka klasicky Bayern, BVB, Leverkusen a ako štvrtý asi Gladbach, aj keď to tiež budú mať po sezóne ťažké po odchodoch Nordveitda a Xhaku...

Reagovat
Arne

Hertha v LM by pro německý fotbal výhrou nebyla, ale LM pro Herthu jednoznačně ano... I kdybychom tam neměli uhrát ani bod, peníze a zkušenosti z ní jsou pořád desetkrát lepší, než se v EL měřit s Trondheimy, Bragami a podobně.

Každopádně po dnešku ještě víc nevěřím, že to dáme... Sice máme doma Hannover a Darmstadt, což musí být povinně šest bodů, ale vedle toho Bayern, v Leverkusenu, na vesnici a v Mainzu. To bude sakra těžký.

Reagovat
smazaný uživatel

Po finančnej stránke by to bola samozrejme veľká pomoc, ale z dlhodobého hľadiska si myslím, že by sa skôr vyplatilo držať sa stabilne v hornej polovici BL, ako v jednej životnej sezóne ukopať LM a potom zase spadnúť do spodných patier. Tie zápasy v LM by boli pre hráčov strašne náročné po fyzickej aj psychickej stránke, to by sa mohlo v BL vypomstiť. EL je predsalen jednoduchšia súťaž, aj keď samozrejme, tá pridaná hodnota z nej by bola neporovnateľne menšia, ako z LM.

Ten los je ťažký, to je fakt, ale podobne ťažké to má aj Leverkusen, ja to vidím úplne otvorené, kľudne môže ten tretí flek urvať Gladbach, má jednoznačne najľahší los do konca ligy a po dnešku sa zdá, že aj slušnú formu. Nech to dopadne akokoľvek, sklamaný nebudem, pár kôl dozadu som to videl pre Leverkusen už stratené, Hertha by mi v LM nevadila a Gladbachu to prajem.

Reagovat
JozkokozleJ

Lenze co znamena v BL hrat stabilne v hornej polovici? Mas o par bodov viac a hrajes LM.

Hertha a Preetz robi velmi slusnu pracu. Na svoju sucasnu poziciu, aj ked ta urcite predbehla plany, sa Hertha pripravovala postupne. Hertha ma aktualne urcite väcsie predpoklady ustat ligu s Europou ako tie mensie kluby, ktore maju vylozene vykrystalizovanu jedenastku a lavicka nie je az tak konkurencieschopna. Kader je siroky dost na to, ze mu Europa neublizi (aktualne: stoperi, Pekarik, Baumjohann, Stocker, Beerens, Schieber...).

Dnes to neukazal, ale Pal Dardai je velky defenzivny mag, ktory by namutil vodu aj v skupine LM. Snad

Reagovat
Arne

Podle mě to riziko, že neustojíš trojí zatížení a po super sezóně budeš hrát o záchranu, je v případě obou soutěží víceméně stejné... Ale v LM bychom vydrželi kratší dobu a EL by nás až tak moc neposunula.

Reagovat
JozkokozleJ

V LM by urcite nieco uhrali, nerobil by som velke zavery po dnesnom zapase. Aj Pal Dardai potrebuje lekciu, ktoru na lavicke Herthy este snad ani nedostal. Na M´gladbach to asi nevie, viz domaca prehra 1:4. Rizikom pre nemecky futbal i samotnu Herthu by bolo 4. miesto a pripadny neuspech v barazi LM.

Dnes som sa na to neskutocne tesil, ale bolo to trapenie. Proste zly zapas. Uvazoval som, ci za to nemohla i absencia stoperov Langkampa a Brooksa, ale asi nie. Kopa hracov zle vykony (Jastein, Plattenhardt, Cigerci, Kalou, Ibisevic a aj Darida). Ale to bolo podla mna sposobene predovsetkym tym, ze Gladbach je v tejto faze sezony ozaj fantasticky, a to este nehral Raffael. Rychly prechod do utoku, napadite kombinacie na superovej polovici na jeden dotyk na tretieho, citatelne, ale tazko branitelne mechanizmy, je radost pozerat na Gladbach, ako pise nizsie 1. FC Köln, ich velky rival . (Byt fanusikom BVB, upinam svoju nadej k nim a tomu, ze Hertha doma nejak ten Bayern porazi.)

Reagovat
stas87

Mali by skupinu EL,to nie je spatne a pre Herthu tak akurat.

Reagovat
Arne

Ta herní kultura Gladbachu je oproti nám úplně někde jinde... Ale upřímně, ani Gladbach není úplně konstantní (stejně jako Bayer nebo Schalke), jinak by nás už dávno museli předběhnout. S tak průměrným jarem mít šest kol do konce celkem solidní šanci na LM, to je úplná bizarnost.

Reagovat
smazaný uživatel

počítat Leverkusen do klasické top3

Reagovat
Azazelo RD

Přesně, nejlepší by bylo nebrat ligu jako kvalifikaci, ale automaticky do ligy mistrů posílat tradiční silné týmy s historií, i když se jim sezóna nepovede, jelikož Herthy a Leicestery a podobný pakluby v takové soutěži nemají co dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Ironie.

Reagovat
smazaný uživatel

Milujem zápasy Gladbachu. Záruka toho, že sa človek neunudí a nejaké góly padnú:_)

Reagovat
Rudnevs

... Vraví fanúšik Kolína... Ale inak

Reagovat
smazaný uživatel

I fanusek Kolina vie ocenit ofenzivny fotbal

Reagovat
Rudnevs

Hehe, ale inak fajn ocenujem. Ja som podobný prípad...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
raduinho

Nic není ztraceno

Reagovat
smazaný uživatel

To bol len ojedinelý výpadok, inak Hertha podáva skvelé výkony takmer po celý rok 2016 aj sezónu. LM urobí, hlavne kvôli Daridovi a Pekaríkovi im to velmi prajem

Reagovat
smazaný uživatel

tak po prvom polcase hrajeme 0:0. Nas kotel teda vyrazne prekrikuje ten domaci, inak sme lepsi no bez sanci, tak snad sa podaria urvat 3 bodiky

Reagovat
andrew96

Horn To šlo vedle snad. Ale Kramarić parádně.

Reagovat
smazaný uživatel

To snáď nie je pravda. V nastavenom čase sme stratili zápas. Pravda, Hoffe záchranu prajem ale toto... pritom Koln hral cely zapas. Pristy tyzden domaci duel s Bayerom, dufam v 3 body

Reagovat
Arne

Zápas blbec, naopak Gladbachu tam očividně napadalo to, co nešlo do brány před dvěma týdny na Schalke... Jarsteina bych tutově podržel, byla to jeho první chyba ve více než dvaceti zápasech.

Co jsem ze sestřihu viděl, tak snad čtyři góly začínaly u Dahouda... Ten kluk hraje šíleně dobře, snad ale ještě aspoň rok v Gladbachu vydrží.

Reagovat
smazaný uživatel

snad ne.. v mých plánech figuruje jako náhrada za Ilkaye

Reagovat
smazaný uživatel

Bral by som ho, ale skôr to od novej sezóny vidím na stred Weigl- Sahin, čo by mi ani nevadilo.

Reagovat
Rudnevs

Weigl-Sahin by nebol zlý stred a je tam ešte Bender.

Reagovat
Arne

Tak ho ještě rok udržte a pak to obměňte, tenhle kluk by byl asi ideál.

Reagovat
smazaný uživatel

Ilkay je už neudržateľný, zmluva mu končí budúce leto, takže keď nepodpíše novú dlhodobú, tak v lete musí ísť. A zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by mal záujem ostať.

Reagovat
Rudnevs

Myslíš že Ilkay vážne odíde?

Reagovat
smazaný uživatel

Musia ho udržať a myslím, že je skoro na 100% isté, že minimálne ďalšiu sezónu ešte ostane. Ak by odišiel, tak prakticky nemajú stredného záložníka a už teraz budú potrebovať nejako nahradiť Xhaku a Nordveitda.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak. Dahoud nemoze odist, pretoze väcsi tlak bude na odchod Xhaku (ten hral dnes tiez skvelo). M´gladbach sice uz ma na DM Strobla, ale ten je skor nahrada za Nordtveita.

Reagovat
Rudnevs

Bola možnosť, že by Dahoud išiel do Tottenhamu a ostal ešte rok na hosťovačke... A už majú náhradu za Havarda, ktorou je Strobl. Potom sú tam nejaké špekulácie, že by sa vrátil Neustaedter, ale ten si podľa mňa vyberie West Ham.

Reagovat
stas87

Hlupost,to nedava zmysel vobec.Ak uhraju tretie miesto,pusti len Xhaku,nie oboch.Ak daju predkolo,pockaju ci prejdu do skupin.Strobl prisiel ako zaplata,podla mna Eberl hlada dalsie alternativy.Dahoud dufam nebude tlacit na odchod,kedze jeho dalsi rast by mu zaistil Gladbach.

Reagovat
Rudnevs

Takže za Nordtveita už majú Strobla, takže tým sa kapitola Nordtveit uzatvára. Ďalej je tam Dahoud, čítal som špekulácie, že aj keby odišiel, tak by ho Tottenham ešte nechal hrať sezonu v Gladbachu, ako píšem hore. Lenže ak ozaj odíde Ilkay, tak BVB bude chcieť práve jeho a oni ho už na hosťovačke v Gladbachu nenechajú. Potom je tam Xhaka, o ktorom bola expreska, že je pred dohodou s Arsenalom za cenu okolo 30 mega. Na TM kukám, že majú záujem o Amiriho a Errasa na ten post, čo by boli dobré a lacné náhrady.

-------------------------------------------------------------------------

Ako si tu minule písal o tom Darmstadte tak na Kickeri je akási tabuľka Fairplay a Darmstadt je predposledný... A posledný je Frankfurt o ktorom sa až tak moc nehovorí v súvislosti s týmto, ale tam to bude asi dvojicou Zambrano-Abraham. http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/karten/1-bundesliga/2015-16/0/fairplay-tabelle.html

Reagovat
Rudnevs

Nordtveita už nahradili...

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi ľúto Herthy. Tak výborna ofenzíva a 5 gólov dostať v jednom zápase ale Hertha znovu ukázala tímového ducha, moc im tu LM prajem

Reagovat
Rudnevs

Hmm. Tu je ťažšie si vybrať. Ono v EL by mali asi aj nejaké šance, ale zasa LM je prestížnejšie...

Reagovat
pistacik11

nicolai muller

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Arne
Reagovat
Rudnevs

Reagovat
db18

Zajímalo by mne, v čem je překvapující ten Hoffenheim.

Jinak v tom jsou i podpisy nových smluv, kde to u Schalke byl např. Höwedes, Fährmann a Sané a hodně musel spolknout di Santo s Nastasicem, ale stejně je zarážející, že za přestupy Vidala s Costou a "mega-smlouvou" pro Müllera platíme méně. + vlastně ještě Martinez, Boateng, Alaba, Alonso a Thiago )

Reagovat
Arne

To same plechovky ve 2. BL...

To Schalke proste nechapu, jak je tohle mozny, ti by meli byt tak ctvrti nebo pati, ne na urovni Bayernu.

Reagovat
db18

Nastasic přicházel z PL a di Santo měl asi také více nabídek, tak předpokládám, že tam je "trochu" přeplatili + vysoká částka mohla být teoreticky i u Belhandy, i když jde jen o hostování...

...ale stejně je to oproti dalším týmům strašně moc... rozhodně bych je tipoval až za Hoffenheim...

Reagovat
Rudnevs

A ešte Geis stál určite dosť...

Reagovat
smazaný uživatel

chtělo by to ještě nějaké podrobnosti k tomu..

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Rudnevs

20:22 St. Pauli bude vyrábět med

Svůj vlastní med bude vyrábět St. Pauli. Druholigový německý celek na sociální síti oznámil, že na svém stadionu instaloval dva včelí úly, ze kterých následně bude ve svém obchodě prodávat med. (lequipe.fr)

Reagovat
Rudnevs
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele