28. kolo
02.04.2016 18:30 CET
3 : 2
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Werder Brémy 3:2

Skvělý závěr sobotního bundesligového programu obstarala Borussia Dortmund s Werderem Brémy. Ačkoliv diváci v Signal Iduna Parku na první gól dlouho čekali, přestřelka z poslední půlhodiny jim to vynahradila. Šťastnější z hřiště odcházeli nakonec domácí, neboť zásluhou Pierre-Emericka Aubameyanga, Šindžiho Kagawy a Adriána Ramose zvítězili 3:2.

Zajímavé situace před oběma brankami se ale děly již v úvodním dějství. Výrazně nebezpečnější byli domácí, nejprve Felix Wiedewald musel zasahovat proti zakončení Erika Durma, o chvíli později si zase poradil s dalekonosným pokusem Aubameyanga. Velkou šanci nevyužil také Marcel Schmelzer, na druhé straně Werder nepředvedl v první půli směrem dopředu absolutně nic a do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu.

Po příchodu z kabin již družina Thomase Tuchela udeřila a to svým typickým způsobem. Ve finální fázi rychlého brejku stál Mchitarjan, jenž perfektně načasovanou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Aubameyanga, gabonský forward utekl obráncům a s lehkostí sobě vlastní si poradil i s vybíhajícím Wiedwaldem.

Netrvalo to však dlouho a Werder stav otočil ve svůj prospěch. Vyrovnání přišlo v 69. minutě, kdy se balón po rohovém kopu Zlatka Junuzoviće odrazil až k noham Alejandra Gálveze, jehož ránu mířící mimo bránu si do vlastní sítě nešťastně srazil Gonzalo Castro. Obrat byl dokonán čtvrt hodiny před koncem. Levin Öztunalı se po pravém křídle prodral přes marnou snahu Bendera až do šestnáctky, načež přihrál pod sebe Junuzovićovi a ten překonal Bürkiho.

Z vedení se ovšem hosté neradovali ani stodvacet vteřin. Gonzalo Castro totiž krásnou kolmicí oslovil rozběhnutého Schmelzera, který z prvního dotyku v šestnáctce našel volného Kagawu a japonský záložník nezištně srovnal na 2:2. Konečnou podobu dal výsledku střídající Adrián Ramos, když si osm minut před koncem naskočil na Mchitarjanův centr od rohového praporku a Wiedwald neměl šanci zasáhnout.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele