28. kolo
02.04.2016 15:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Hannover 96 - Hamburger SV 0:3

Tohle už Die Roten nemají šanci rozdýchat. Poslední naděje Hannoveru na záchranu rozmetali fotbalisté Hamburku, kteří na soupeřově půdě zvítězili jednoznačně 3:0 a nejspíš tak odsoudili tradiční klub k pádu o patro níže. Všechny branky přitom padly v rozmezí pouhých čtrnácti minut ve druhé půli - trefili se Cléber (60'), Iličević (72') a Müller (74').

Svěřenci Thomase Schaafa přitom nastoupili s elánem a bylo vidět, že se skutečně snaží z beznadějné situace ještě něco vykřesat. Jenže málo platné, Hamburk si tři body zkušeně pohlídal. Výkon domácích byl sice sympatický z hlediska nasazení, ale v důsledku vlastně neškodný a prošpikovaný zbytečnými chybami (jak je letos ostatně zvykem). Sedmá domácí porážka v řadě znamená, že na barážovou pozici Die Roten ztrácí šest kol před koncem propastných deset bodů.

Byla to vlastně dokonalá symbolická ukázka toho, jak si tyto dva týmy předávají pomyslné žezlo: Hannover, ještě nedávno aspirant na poháry předvádějící skvělý ofenzivní fotbal, míří strmým tempem dolů, zatímco dlouhodobě se trápící Hamburk letos konečně našel svoji tvář a z permanentní sestupové hrozby se vyšplhal do klidného středu tabulky. Domácí nedali před vlastními fanoušky gól už popáté za sebou (!), zatímco hostující střelci Ivo Iličević a Nicolai Müller dnes překonali svá osobní sezonní maxima.

Iličević přitom mohl otevírat skóre už ve dvanácté minutě, kdy se před ním otevřela přímo tisíciprocentní šance; prázdnou branku z nějakých pěti metrů však nepochopitelně minul. Alespoň se ale po opatrném úvodu konečně začalo něco dít. Hannoverští jako by si uvědomili, co všechno je v sázce, a vrhli se do útoku. Po dlouhé pasáže zápasu domácí dominovali, jenže co naplat - ve finální třetině byli proti zkušeně bránícímu Hamburku neviditelní. René Adler si prakticky nesáhl na míč.

Die Roten zkrátka svazoval nohy fakt, že musí, čehož hosté vděčně využívali, šetřili síly a soustředili se na brejky. Po půlhodině hry si Schipplock myslel, že skóre je otevřeno, jeho radost ale zmrazila píšťalka sudího, který si všiml útočného faulu.

Ani ve druhém dějství se na herním obrazu nic nezměnilo. Přišly ale góly - do domácí branky. Cléber vyšplhal ve vápně nejvýše po Huntově rohu a přesnou hlavičkou zarazil Hannoveru první ránu; od té doby už se přístavní celek mohl soustředit opravdu pouze na defenzivu a úderné protiútoky. Vyplatilo se: jeden takový úspěšně zakončoval Iličević, o dvě minuty později z podobné situace zvyšoval Müller. Hotovo.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele