28. kolo
02.04.2016 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - Schalke 04 3:0

Čtyři střely na branku, tři góly. Fotbalisté Ingolstadtu dnes vyučovali z efektivity a po hladké výhře 3:0 nad Schalke jsou prakticky zachráněni. Königsblauen sice přijeli na půdu nováčka podpořit své pohárové ambice, místo toho ale mají hodně o čem přemýšlet..

Zpočátku se jim přitom dařilo docela dobře; úvod zápasu zastihl svěřence Andrého Breitenreitera ve slušné formě a Franco Di Santo měl dokonce stoprocentní šanci otevřít skóre. Argentinec se však po vyzývavém pasu Leroye Saného z pravého křídla neprosadil. A domácí trestali: po půlhodině hry Júnior Caicara fauloval ve vápně pronikajícího Daria Lezcana, míč si na bílý puntík postavil specialista Moritz Hartmann a s ledovým klidem proměnil svoji už šestou penaltu v sezoně.

Možná kdyby se šlo do kabin za průběžného stavu 1:0, dokázalo by Schalke s výsledkem ještě něco udělat; koneckonců větší část první půle mělo herně navrch. Jenže dnes to zkrátka nebyl jeho den. Čtyřicet pět stanovených minut už uplynulo, když domácí předvedli vynikající týmovou akci a ve formě hrající Lukas Hinterseer přízemní ránou zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Byl to ukázkový gól do šatny, který zasáhl psychiku Königsblauen drtivou silou.

Po změně stran už hosté nikdy nevypadali tak živě jako v úvodu; nepomohl jim ani příchod marockého špílmachra Younese Belhandy. Naopak Ingolstadt se vůbec poprvé ve své krátké bundesligové historii dostal do třígólového vedení. Běžela 65. minuta. Roman Neustädter se pokoušel odklidit balón do bezpečí, zachytil jej však Danny da Costa a přihrál Lezcanovi, který už neměl problémy zakončit. Paraguayský střelec tak ideálně završil svůj skvělý týden, v němž v dresu národního týmu vstřelil dva góly Ekvádoru a jeden Brazílii.

Zlomené Schalke se už na nic nezmohlo a zápas se dohrával víceméně v klidu. Pro Breitenreitera je to ošemetná situace; nezkušený trenér nyní bude pod obrovským tlakem, neboť od Königsblauen se všeobecně očekává Ligu mistrů, tedy umístění v první čtyřce. Na tu sice ztrácí jediný bod, nicméně aktuální sedmá příčka by znamenala žádné evropské poháry. Naopak Ingolstadt poskočil na deváté místo a je takřka jisté, že si svoje bundesligové dobrodružství ještě minimálně o rok prodlouží.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele