28. kolo
01.04.2016 20:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3:0

Páteční šlágr mezi Leverkusenem a Wolfsburgem dopadl až nečekaně jednoznačně. V přímém souboji o pohárovou Evropu zvítězil domácí Bayer hladce 3:0 a minimálně do soboty se posunul do TOP 4. Skóre otevřel po půlhodině hry Julian Brandt, na nějž pak v závěrečné dvacetiminutovce navázali dva žolíci z lavičky - Javier Hernández a Vladlen Jurčenko.

Devatenáctiletý mladík Julian Brandt dnes zaznamenal již svůj pátý gól v sezóně a opět ukázal, proč se o něm mluví jako o jednom z největších talentů německého fotbalu. Na úvodní brance však má velký podíl i Hakan Calhanoglu - Brandt perfektně zrychlil hru, čímž rozhodil defenzivu soupeře, narazil si právě s Calhanogluem, jehož přihrávka snesla opravdu ta nejpřísnější měřítka, a Diego Benaglio se pak za dokonale přesným zakončením na zadní tyč stihl jen ohlédnout.

Spolupráce těchto dvou technicky vyspělých fotbalistů fungovala i po přestávce. Ve 49. minutě předvedl Brandt podobnou akci jako při prvním gólu, patičkou oslovil svého tureckého parťáka, jehož ráně zpoza vápna scházely opravdu jen centimetry. Hru pak velice rozhýbal střídající Chicharito. Rychlonohý Mexičan krátce po příchodu na trávník využil zaváhání Knocheho, jemuž snadno utekl, výborného Benaglia ovšem nepřekonal.

O sedm minut později se už ale mohl radovat. Po přihrávce Karima Bellarabiho z levé strany poslal do šestnáctky prudký, střílený centr a míč nakonec nikým netečován zapadl až za záda zkoprnělého Benaglia. Konečnou podobu dal výsledku pak tři minuty před koncem Vladlan Jurčenko. Z pravého křídla přihrával Brandt Hernándezovi, jenž balón ideálně sklepl proti noze čtyřiadvacetiletému Ukrajinci a ten si nechytatelnou dělovkou k levé tyči připsal svou premiérovou bundesligovou trefu.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Bastaron

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lord effect

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele