Bundesliga - souhrn 28. kola

10.04.2015, 22:22, aktualizováno 12.04.2015, 19:24
Komentáře a souhrny
Stuttgart zdolal Brémy, Köln si poradil s Hoffenheimem. Wolfsburg vykradl Hamburk. Bayern snadno porazil Frankfurt, Gladbach udolal Dortmund a Leverkusen si veze tři body ze hřiště Mainzu. Paderborn si zapsal důležité body proti Augsburgu a S04 se rozešlo s Freiburgem nerozhodně. Stejně dopadla i předehrávka mezi Hannoverem a Herthou...

VfB Stuttgart - Werder Brémy 3:2

12.04.2015 17:30

Góly: 15. Christian Gentner, 70. Daniel Ginczek, 90+1. Daniel Ginczek - 50. Davie Selke, 86. Jannik Vestergaard

Stuttgart vybojoval proti Brémám nesmírně důležité vítězství a konečně opustil tabulkové dno. K záchraně má tradiční klub stále daleko, po výhře 3:2 nad ambiciózním soupeřem se mu však bude v závěrečných kolech dýchat přece jen lépe..

Skóre otevřel parádní ránou domácí Christian Gentner, zbytek dramatu se pak odehrával až po změně stran - po vyrovnání Davie Selkeho poslal Stuttgart opět do vedení hlavičkující Daniel Ginczek. Po vyloučení Martina Harnika a vyrovnávací trefě Jannika Vestergaarda se zdálo, že se domácí budou muset spokojit s pouhým bodem, v nastaveném čase však Ginczek udeřil podruhé a vystřelil svému týmu teprve třetí letošní domácí výhru. Stuttgart tak nyní na záchranu ztrácí tři body a poslední místo přepustil Hamburku, zatímco pohárové ambice Werderu utrpěly výraznou ránu.

Přestože oba týmy měly o co hrát, domácí byli přece jen odhodlanější, což bylo vidět hned od samého začátku. V 16. minutě se potom Gentner na okraji vápna opřel do parádního voleje a poslal svůj tým do zaslouženého vedení. O chvíli později mohl zvyšovat Ginczek, nedokázal ale těsně před bránou zpracovat střílený centr. Po další zahozené Harnikově šanci byl poločasový stav pouze 1:0, ačkoliv Stuttgart hrál viditelně mnohem lépe.

Kouč Brém Viktor Skripnik se na tento vývoj rozhodl zareagovat a do druhého dějství poslal na hřiště mladíka Selkeho, kterému trvalo pouze pět minut, než se dokázal prosadit - Clemens Fritz nacentroval z hloubi pole a šikovný útočník, který v létě odejde do Lipska, hlavou usměrnil míč do sítě.

Pro Stuttgart byla inkasovaná branka nečekanou ránou, přesto se však domácí nevzdali a setrvávali v tlaku. Harnik měl další stoprocentní šanci v 61. minutě, ze skvělé pozice však pálil nad, a jako by toho nebylo málo, jen pár vteřin nato se mu podařilo přestřelit dokonce i z malého vápna před odkrytou klecí. Částečně sice tyto chyby nahradil v 70. minutě, kdy přesným centrem nabil Ginczekovi na gólovou hlavičku (gólman Raphael Wolf si tento výběh za rámeček určitě nedá), jenže šest minut před koncem se po druhé žluté kartě poroučel ze hřiště.

Když potom Jannik Vestergaard další hlavičkou prakticky okamžitě srovnal na 2:2, zdálo se, že Harnikova neefektivita a nedisciplinovanost připraví Stuttgart o životně důležité body. Rakouský forvard si proto určitě oddechl, když se Ginczekovi podařilo v nastavení urvat třetí gól - tváří v tvář Wolfovi potvrdil chladnokrevný instinkt střelce a uzavřel skóre na konečných 3:2.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 3:2

12.04.2015 15:30

Góly: 20. Matthias Lehmann (pen.), 54. Anthony Ujah, 78. Jonas Hector - 70. Eugen Polanski (pen.), 88. Anthony Modeste

Hoffenheim šel do zápasu v Kolíně s vědomím, že případný úspěch může být klíčovým krokem k útoku na pohárové příčky; místo toho však v atraktivním utkání prohrál 2:3, a tak zatímco domácí utekli sestupové zóně už na šest bodů, hostující TSG může litovat zmařené příležitosti.

Kolín vedl po trefách Matthiase Lehmanna a Anthonyho Ujaha už 2:0 a mířil za pohodlnou výhrou, jenže červená karta pro Pawla Olkowského a následná proměněná penalta Eugena Polanského zadělaly na pořádné drama. I v oslabení se domácím podařilo obnovit dvougólové vedení, když se trefil Jonas Hector, konsolidační trefa Anthony Modesteho však vrátila Hoffenheim zpět do hry. Svěřenci Petera Stögera nakonec důležitou výhru uhájili.

Hoffenheim, povzbuzený sobotní prohrou konkurenčního Augsburgu, začal poměrně aktivně, do vedení šli však přesto domácí - ve 20. minutě fauloval Ermin Bičakčić ve vápně Yuyu Osaka, kapitán Lehmann si postavil míč na bílý puntík a se štěstím jej propasíroval mezi nohama brankáře Olivera Baumanna. Ujah mohl zvýšit ještě před přestávkou, když ve vynikající pozici trefil pouze tyč; podařilo se mu však napravit toto zaváhání krátce po změně stran, kdy v souboji jeden na jednoho po Osakově pasu překonal Baumanna a vsítil druhý gól.

Příliš dlouho se však kolínští neradovali. Dvacet minut před koncem si Olkowski ve vápně vyšlápl na Modesteho, a verdikt sudího byl jasný - penalta, a jelikož Modeste by jinak postupoval sám na bránu, rovnou i červená karta. Exekutor Polanski nabízenou příležitostí nepohrdl a snížil na 1:2.

Peter Stöger zareagoval rychle - stáhl většinu svých mužů za míč a byl pevně odhodlán vedení ubránit. Jediná šance, jak ještě zvýšit náskok, bylo předvést nějakou skvělou individuální akci - a přesně to se povedlo Hectorovi, který prosvištěl kolem čtyř bránících hráčů a vypálil. Jeho střela se otřela o Bičakčiće a zapadla za záda zkoprnělého Baumanna.

Hoffenheim se vybičoval k závěrečnému tlaku a po rohu Sebastiana Rudyho hlavou opět snížil silák Modeste, to však bylo z jeho strany vše. Steven Zuber sice ještě měl dobrou šanci vyrovnat na 3:3, jeho hlavička se však mezi tři tyče nevešla, a Kolín tak může slavit velmi důležité tři body.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 0:2

11.04.2015 18:30

Góly: 10. Josuha Guilavogui, 73. Daniel Caligiuri

Wolfsburg porazil Hamburk na jeho půdě 2:0 a může slavit - zajistil si totiž matematickou jistotu postupu do Ligy mistrů, či alespoň (v nejhorším případě) do jejího posledního předkola. Zatímco tedy HSV nadále tápe v boji o záchranu, Vlci si s devatenáctibodovým náskokem na páté Schalke mohou pomalu začít vybírat, koho by na podzim v milionářské soutěži rádi potkali..

Přístavní celek ještě nikdy z Bundesligy nesestoupil, pokud však bude pokračovat v takovýchto výkonech, dost možná se letos "dočká". Dnes jej potopily trefy netradičních střelců Josuhy Guilavoguiho a Daniela Caligiuriho. Domácí navíc museli dohrávat v deseti po vyloučení Johana Djouroua, a pokud Stuttgart v neděli porazí Werder, propadnou se dokonce na samé tabulkové dno.

Hamburk přitom nezačal vůbec špatně, jeho aktivní projev však vydržel pouze 10 minut, než se favorizovaní Vlci dostali hned z první šance do vedení. Cléber hloupě ztratil míč a dovolil tak De Bruynemu nacentrovat na Base Dosta; nizozemský kanonýr sice další branku nepřidal, vyzval však ke skórování Guilavoguiho, který propasíroval míč do sítě mezi Adlerovýma nohama. A domácí tak měli velký problém: letos ještě ani jednou nedokázali otočit skóre, jejich útok navíc nastřílel pouze 16 branek. Ve 27 zápasech.

Fanouškům Hamburku je nutno přičíst k dobru, že ani po brzké inkasované brance nepolevili v povzbuzování; hráčům samotným to však příliš nepomáhalo, neboť sebevědomý Wolfsburg zbytek zápasu poměrně jasně opanoval. Vlci se za šancemi nehnali bezhlavě, spíše čekali, až přijdou samy od sebe. Tak se také nakonec stalo - Dost trefil břevno, Caligiuriho ránu zase zblokovala domácí obrana.

Druhý gól v 73. minutě tak vlastně nikoho ani nepřekvapil; Caligiuri si vyměnil míč s aktivním Dostem a propálil Adlera podruhé. Odevzdaný Hamburk se už na nic nezmohl, bylo jasné, že je po zápase. Druhá žlutá karta pro přemotivovaného Djouroua pak už jen definitivně stvrdila domácí osud.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - FC Augsburg 2:1

11.04.2015 15:30

Góly: 48. Elias Kachunga, 60. Srđan Lakić - 52. Pierre-Emile Højbjerg

Po solidním výkonu Paderborn porazil Augsburg a nadále se udržuje ve hře o udržení v Bundeslize. Hosté teď budou především doufat v nedělní zaváhání Hoffenheimu.

Augsburg byl v úvodu mnohem aktivnějším týmem, jenže nedokázal proměňovat své šance, kterých nebylo úplně málo. A když už byl Lukas Kruse překonán, zastoupil jej na brankové čáře Florian Hartherz. Domácí se osmělili až po půlhodině, kdy střílel Elias Kachunga a po teči Rahmana Baby balon přeletěl břevno Hitzovy branky.

Poté se o slovo přihlásil Marvin Balalorz, jehož projektil skončil na břevně. První branka tedy padla až po změně stran. Mario Vrančić pelášil s míčem ze středového kruhu k pokutovému území, před kterým přihrál doprava na volného Michaela Heinlotha, který centroval do malého vápna, kde Elias Kachunga v trochu krkolomné pozici hlavou skóroval - 1:0.

Vedení však svěřencům Andrého Breitenreitera vydrželo pouhopouhé čtyři minuty. Pak parádně napřáhl z hranice velkého čtverce Pierre Hojbjerg a připsal si první přesnou trefu v novém dresu, který obléká od ledna jakožto hostující hráč z Bayernu Mnichov - 1:1. Za osm minut bylo ale zase všechno jinak.

Tendy přišel do vápna další centr. Srdan Lakić přeskočil svého strážce a jeho hlavička se ukázala býti vítěznou - 2:1. A to mohli Paderbornští vyhrát ještě výraznějším rozdílem. Ovšem ani Kutschke, ani Ouali (se dvěma příležitostmi) už síť za zády Marwina Hitze nerozvlnili. Paderborn tedy po dvou měsících znovu vyhrál a bodový zisk bude chtít zopakovat i za týden, kdy zajíždí do Dortmundu.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen 2:3

11.04.2015 15:30

Góly: 78. Ja-cheol Koo (pen.), 90+1. Ja-cheol Koo (pen.) - 15. Heung-min Son, 59. Stefan Kießling, 73. Hakan Çalhanoğlu

Bayer Leverkusen vedl v Coface Areně už 3:0 a myslel si, že je všechno doma. Domácí se ale nevzdali a díky dvěma proměněným pokutovým kopům bylo tohle pětigólové utkání 28. bundesligového kola dramatické až do závěrečného hvizdu.

Svěřenci Rogera Schmidta sice v týdnu nestačili ve čtvrtfinále DFB-Pokalu na Bayern Mnichov, nicméně vyřazení na sobě rozhodně nenechali nikterak znát. V úvodu utkání proto musel být Loris Karius pořád ve střehu. Po patnácti minutách hry centroval z pravé strany Hakan Calhanoglu a Son Heung-Min trefil z voleje přesně i pěkně - 0:1.

Odpovědět mohl Sonův krajan Koo Ja-Cheol, ale nebyl tak přesvědčivý. V první půli ani jeden z celků na defenzivu příliš nemyslel, nicméně nikdo z hráčů to už nedokázal vyjádřit gólově. Druhá branka proto padla až po necelé hodině hry. Roberto Hilbert poslal z vlastní poloviny parádní balon za obranu Stefanu Kiesslingovi a střelec jeho formátu se v podobných situacích nemýlí. Zvláště když Karius při výbíhání poněkud zaváhal - 0:2.

A když se potom v 73. minutě prosadil z přímého kopu Hakan Calhanoglu, vypadalo to, že si Leverkusen kráčí zcela jednoznačně pro zasloužené vítězství. Jenže už v 78. minutě se svěřenci Martina Schmidta dostali znovu do hry. Shinji Okazaki byl ve vápně faulován a rozhodčí Winkmann ukázal na značku pokutového kopu. Koo Ja-Cheol si poradil znamenitě a rázem to bylo jen o dvě branky.

Nedlouho před vypršením řádné hrací doby zahravál Bayer další přímý kop z dobré pozice. Jenže v tu dobu už nebyl na hřišti Calhanoglu a Gonzalo Castro mířil mimo. V první minutě nastavení došlo k dalšímu přestupku proti pravidlům ve vápně hostujícího celku. Tentokrát fauloval Tin Jedvaj protihráče Jaira a Koo Ja-Cheol znovu všem předvedl, jak by se měla proměňovat penalta - 2:3.

Přestože se příznivci snažili, seč mohli a hnali svůj tým dopředu za vyrovnáním, kontaktní trefa přišla holt pro Leverkusen v té správné době. Postup minimálně (třetí Borussia Mönchengladbach má pouze dvoubodový náskok) do předkola Ligy mistrů by mu už neměl uniknout. Zato Mohuč nemá ještě setrvání v soutěži jisté.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 3:1

11.04.2015 15:30

Góly: 1. Oscar Wendt, 32. Raffael, 67. Håvard Nordtveit - 77. Ilkay Gündogan

Borussenderby ovládl domácí Gladbach a jasně ukázal, že to s kvalifikací do Ligy mistrů myslí smrtelně vážně. Favreho ekipě hodně pomohla úvodní branka, která padla již po třiceti vteřinách hry. Druhý gól přidal po neuvěřitelném úniku Hermanna Raffael a třetí hřebíček do rakve zatloukl po rohovém kopu Nordveit. Za Dortmund snižoval čtvrthodiny před koncem Gündogan.

Fotbalisté Dortmundu jako by byli ještě v kabině, když se Mönchengladbach hned z první útočné akce ujal vedení. Po velmi pěkné kombinaci Raffael přihrál Hermannovi, ten využil podklouznutí Hummelse a přízemním centrem našel Johnsona, jehož střelu z malého vápna ještě Weidenfeller skvěle vykopl, ovšem odražený míč napálil do sítě Oscar Wendt. Defenziva Dortmundu si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá.

Fohlen chtěli odčinit středeční vypadnutí z německého poháru s třetiligovým Bielefeldem a do zápasu vstoupili s mnohem větší chutí a bojovností než jejich soupeř. Za svůj výkon byli domácí podruhé odměněni po půlhodině hry. Po rohovém kopu Dortmundu se míče zhruba dvacet metrů od vlastní brány zmocnil Patrick Hermann, pláchl všem svým strážcům a po sedmdesátimetrovém sprintu s balonem na kopačkách ještě vyšperkoval svou parádní individuální akci přihrávkou před prázdnou klec Raffaelovi, jenž se nemýlil - 2:0.

Fanoušci hostů, kterých bylo vzhledem k neveliké vzdálenosti mezi oběma městy v ochozech poměrně hodně, museli být s výkonem svého favorizovaného mužstva hodně zklamání. Krátce po změně stran hosty opět fantasticky podržel Weidenfeller, když vychytal výborně hrajícího Hermanna. Nebezpečnou situaci si pak vytvořila také dortmundská Borussie, Kagawa však v obrovské šanci po centru Schmelzera netrefil míč.

A tak si vzali slovo opět domácí. V 67. minutě propadl centr od rohového praporku z kopačky Kruseho až na zadní tyč, kde stál zcela osamocený Havard Nordveit a zblízka div že neprotrhl síť - 3:0. Na opačné straně o osm minut později vykřesal pro Dortmund alespoň jiskřičku naděje Ilkay Gündogan, když se na úrovni penalty z první opřel do dobře načasované přihrávky od Aubameyanga a proti jeho prudké ráně neměl Yann Sommer nárok zasáhnout.

To bylo ale asi tak vše, na co se svěřenci Jürgena Kloppa dnes zmohli a z Borussia-Parku tak po zásluze odjíždí bez bodového zisku. Mönchengladbach si naopak na třetí příčce stále drží dvoubodový náskok před čtvrtým Leverkusenem.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - SC Freiburg 0:0

11.04.2015 15:30

Góly: -

Schalke jen remizovalo s Freiburgem a šance, že se v příští sezoně bude ve Veltins Areně hrát Liga mistrů, dostala pořádnou trhlinu, neboť čtvrtý Bayer Leverkusen je šest kol před závěrem o deset bodů napřed.

Pro domácí to rozhodně nebyl nejlepší zápas. A možná, že kdyby nastoupil Vladimír Darida, mohli hosté odjíždět se třemi body. Svěřenci Christiana Streicha v týdnu vypadli po těsné prohře s Wolfsburgem z DFB-Pokalu, nicméně teď se alespoň mohou naplnou soustředit na Bundesligu, kde mají pouze dvoubodový náskok na barážovou pozici.

Nejprve byl velmi aktivní Max Meyer, ovšem nepočínal si zrovna nejpřesněji. Jak dva voleje, tak pokus hlavou gólmana Romana Bürkiho nezastrašily. Schalke bylo více na balonu, jenže hráči si opravdu vyložené příležitosti ne a ne vytvořit. Proto hned po poločasovém hvizdu rozhodčího Dreese slyšeli také reakce nespokojených příznivců.

Po změně stran zkoušel štěstí Felix Klaus, ovšem Ralf Fährmann kopačkou jeho střelu vytěsnil. V 58. minutě fauloval ve vápně Benedikt Höwedes freiburského Admira Mehmediho a kopala se penalta. Ty za SCF obvykle zahrává právě český záložník. Při jeho absenci jej zastoupil kapitán Julian Schuster a ke škodě svého týmu přestřelil zařízení.

Schalke tedy s Freiburgem pouze remizovalo a nutno dodat, že jeho fanouškům udělalo největší radost, když se patnáct minut před vypršením řádné hrací doby dostal do hry Julian Draxler, jenž chyběl pro zranění pět měsíců. Die Königsblauen se pokusí si je udobřit příští týden v duelu s Wolfsburgem, zatímco Freiburg se pokusí ulovit nějaký ten bodík proti Mohuči, která má nyní na dvanácté pozici jen dva body k dobru.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 3:0

11.04.2015 15:30

Góly: 15. Robert Lewandowski, 66. Robert Lewandowski, 82. Thomas Müller

Bayern Mnichov završil náročný týden dalším vítězstvím. Guardiolova družina si bez větších problémů v Allianz Aréně poradila s Eintrachtem Frankfurt, který porazila 3:0. Dvakrát se trefil Robert Lewandowski, skóre uzavřel Thomas Müller. Nutno dodat, že rodák z Varšavy měl tolik šancí, že by svoje dnešní střelecké konto mohl minimálně zdvojnásobit.

Utkání začalo poklidně a z letargie všechny probral až krásný fotbalový moment z 15. minuty. Thomas Müller přiťukl míč hlavou Lewandowskemu, polský kanonýr si na ofsajdové hraně elegantním způsobem obhodil obránce a přímo z voleje vypálil pod břevno. Kevin Trapp se natahoval marně a šestadvacetiletý útočník mohl slavit svou letošní patnáctou bundesligovou trefu.

Robert Lewandowski nebyl daleko od toho, aby zanedlouho zkompletoval hattrick. Ve 20. minutě jeho střelu nohou reflexivně vykopl výborný Trapp, o pět minut později to Lewa po Lahmově kolmici zkoušel levačkou, i tentokráte však ztroskotal na dobře postaveném brankáři Frankfurtu. Čtyřiadvacetiletý gólman pak vychytal i Götzeho a jen jeho zásluhou šel Eintracht do kabiny pouze s jednobrankovým mankem.

Frankfurtu v závěru úvodního dějství ještě pomohl i rozhodčí Schmidt, jenž po konzultaci s asistentem nepochopitelně neuznal naprosto regulérní gól Thomase Müllera. Hlavní arbitr se zřejmě domníval, že Müller stál v době přihrávky v postavení mimo hru, ovšem míč se k nejlepšímu střelci mistrovství světa 2010 odrazil od zad stopera Madlunga. Mezi tím se k ojedinělé příležitost dostali také hosté, ale Pepe Reina, který překvapivě nastoupil místo Neuera, si s touto situací dokázal poradit.

Pojišťující branka byla jen otázkou času a nakonec přišla v 66. minutě. Po pěkné kombinaci přihrál Müller Lahmovi, ten pod sebe našel volného Götzeho, jehož střelu sice ještě na brankovém čáře odvrátil obětavý Hasebe, ve správný čas na správném místě byl ale znovu Robert Lewandowski a hlavou navýšil skóre. Krátce nato orazítkoval polský reprezentant tyč.

Třetí gól padl osm minut před koncem. Götze dobře vysunul Mitchela Weisera, jenž sice ještě vyběhnutého Trappa nepřekonal, Weiserův lob však ještě doběhl na hrací ploše Thomas Müller a z otočky pohotově trefil odkrytou bránu. Další šanci na hattrick měl o chvíli později znovu Lewandowski, když si parádně vyměnil míč s Götzem, v jasné pozici ale těsně minul.

Mrzet ho to ovšem příliš nemuselo, Bayern dnes zápasu opět jednoznačně dominoval, což dokumentuje i konečný výsledek 3:0.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Hertha BSC 1:1

10.04.2015 20:30

Góly: 75. Christian Schulz - 83. Valentin Stocker

Hannover v HDI-Aréně pouze remizoval s Herthou Berlín a v novém roce stále čeká na vítězství. Naopak Hertha může být s bodem spokojená a prodloužila svoji sérii bez porážky již na pět zápasů.

První poločas tak nějak odpovídal tabulkovému postavení obou mužstev. Trápící se Hannover potvrzoval svou krizi i před vlastními fanoušky a brankáře Krafta příliš neohrožoval. Hertha mohla hrát po dvou výhrách v řadě poměrně uvolněně a čekala na jakoukoliv chybu domácích. Po čtvrthodině se hosté z hlavního města radovali z gólu, ten však nemohl platit kvůli ofsajdovému postavení Langkampa.

Z úvodního dějství pak ještě stojí za zmínku pokus Haragučiho, jehož střelu k tyči vyrazil Ron-Robert Zieler na roh. Krátce po změně stran se poprvé přihlásili o slovo také hráči Hannoveru, přízemní rána Larse Stindla zpoza vápna bohužel pro domácí orazítkovala pouze tyč Kraftovy svatyně.

Nezaujatý divák se musel nudit, nicméně Hannoveru se přece jen povedlo v 75. minutě otevřít skóre. Po rohovém kopu Stindla si na centr naskočil Salif Sané, jeho hlavičku Kraft vyrazil před sebe a míč pak doslova dotlačil do brány důrazný Christian Schulz. Roten ale tato trefa spíše uškodila, neboť od této chvíle začali být ještě pasivnější než doteď a snažili se ubránit těsný náskok.

To se jim ovšem nevyplatilo. Další standardku, což byla v dnešním utkáním prakticky jediná situace, kdy bychom se mohli dočkat zajímavé příležitosti, ještě dokázala domácí defenziva odvrátit, avšak do odraženého míče se z první parádně položil Valentin Stocker a švýcarský záložník z hranice šestnáctky nedal Zielerovi, který toho ještě navíc příliš neviděl, sebemenší šanci zasáhnout.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov28224274:1370
2.VfL Wolfsburg28186462:3060
3.Borussia Mönchengladbach28158544:2253
4.Bayer Leverkusen28149552:3151
5.Schalke 0428118937:3141
6.FC Augsburg281231334:3639
7.TSG Hoffenheim281071143:4537
8.Eintracht Frankfurt28981151:5735
9.Werder Brémy28981143:5735
10.Borussia Dortmund28961335:3733
11.1. FC Köln28891129:3533
12.Hertha BSC28961334:4533
13.1. FSV Mainz 0528613937:3931
14.SC Freiburg286111127:3629
15.Hannover 9628781332:4529
16.SC Paderborn28691325:5327
17.VfB Stuttgart28681431:5126
18.Hamburger SV28671516:4325

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stocker ale škoda, že nepremenil tie väčšie šance čo mal predtým

Dárdai

Reagovat
cristiano.K.

Hertha si zkrátka prohru nezasloužila. Sice se jim málem vymstilo zalézt, což pramenilo samozřejmě k inkasovanému golu, ale jinak měli kopat minimálně jednu 100% na Kalou + tam byly ještě další dvě sporné.

Reagovat
cristiano.K.

a diváci luxusní celý zápas, to se musí nechat

Reagovat
Arne

Mně přišlo, že se dalo pískat to stažení Stockera a strčení rukou Haraguchiho, toho Kaloua asi ani nevím, jakou situaci myslíš... I tak je ale ta remíza celkem zasloužená, v druhém poločase jsme až do gólu nepředvedli prakticky nic.

Reagovat
cristiano.K.

faul na Kalou,kdy dával míč pod sebe a protihráč ho dojel, oni to snad ukazovali jen jednou z opakovačky,vypadalo to dost nevinně.

Reagovat
Arne

Jo už vím a máš recht... Takže dvě až tři penalty, to je solidní zářez, když se to takhle vezme.

Reagovat
smazaný uživatel

hertha naprosto tragicky,pomaly fotbal, zapas trva 90 minut a oni hraji tak 30, zbytek provali, predavji si mic pri hazeni outu, nebo diskutuji..

Reagovat
Arne

I kdyby to všechno byla pravda, tak pořád můžeme mít hlavy nahoře... Nenechali jsme se koupit a nepotřebujeme ropný peníze, abychom si na něco hráli.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern zajtra ideme nato FC-BAYERN.CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím že Hertha dnes podala výborný výkon, ja strašne nemám rád to kecanie o zásluhach bodov za predvedený výkon. Hertha proste ukázala málo odvahy, mala dnes na víťazstvo, ale stačil jej bodík a nakoniec nemusela mať ani ten, nepáči sa mi ten prístup, tím mal dnes naviac a len svojou skromnosťou sa o to sami pripravili

Reagovat
smazaný uživatel

Stocker se jaksi rozstřílel.

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia prý jede na poháry

Reagovat
stas87

Sak hej,v CL budu,len je otazka ci na tretom alebo stvrtom mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
Werkrider

štvrtom

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo...ten Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa se pěkně rozjel

Reagovat
smazaný uživatel

ten první gól - alá Pelé

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby hral Darida, tak tu penaltu da..

Reagovat
stas87

Reagovat
cetto

Darida

Reagovat
smazaný uživatel

SKVELE FC BAYERN WWW.FC-BAYERN.CZ

Reagovat
smazaný uživatel

pomalu me zacina bundesliga nudit,slabe tempo. Bayern o tri tridy jinde a ostatni tymy snad vyjma Levercusenu, ktery se snazi hrat ofenzivne jen brani, zdrzuji, nenastavuje se prakticky, hruza

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

do bodky,100% suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Woflsburg nic? Gladbach posledne kola tiez super,Werder a frankfurt davaju netradicne kopec golov akurat BVB a S04 hraju trapne a dost vela klubov hraje o zachranu inac je vsetko v normale ale s Bayernom urcite suhlasim to je dost nuda

Reagovat
smazaný uživatel

wofsburg som opomenul, ty hraji dobry fotbal, nicmene trvam sina svem, a sleduju to delsi dobu tyhle trendy co jsem popsal, a neni to jen prvni bundesliga a le i druha. Se podivej na statistiky golu za posledich pet let a uvidis podle grafu ten diametralni rozdil

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Posledných pár kôl možno išlo trochu dole, mne chýba viac striel, to (ne)nastavovanie je už tradícia a nedokážem to reálne pochopiť a štve ma to tiež riadne, okrádananie sa o fantatické momenty, ktoré zdobia napríklad PL niekoľko rokov. Dominancia Bayernu je proste ich víťazstvom, fanúšikov ostatných klubov nás to samozrejme neteší, ale oni si to vypracovali sami, je úlohou zvyšku tímov ich zastaviť alebo spomaliť. To, že sa zdržuje nie je pravda, v La Lige sa zdržuje asi 5krát viac, ale tam je aj úplne iné tempo, by som povedal že najvyššie v Európe aktuálne, ani PL sa nechytá na La Ligu, aj kvalitatívne tam sú šialené zápasy, škvrnou sú prázdnejšie tribúny a staršie štadiony, prípadne neatraktívne široké atletické dráhy.

Reagovat
smazaný uživatel

všeobecne ma štve hlavne to, že sa nepíska rovnaký meter voči slabším tímom a voči veľkoklubom, je to strašne viditeľné v každom kole a v každom zápase v ktorom je konfrontácia takýchto tímov....by som povedal že práve v PL je v tomto najväčšia profesionalita arbitrov, neboja sa tam vylúčiť hráča Chelsea či United proti Stoke a podobne, v BL ani v La Lige to tak nie je, v Serii A je tiež dosť preťažovaný Juventus, Ligue1 skoro vôbec nesledujem tak tam neviem. Fantastické tempo a atraktavitu má Eredivsie a predsa sa o nej moc nehovorí.

Reagovat
smazaný uživatel

absolutni souhlas, neni co dodat

Reagovat
stas87

Djourou jediny schopny stoper a on sa necha tak hlupo vylucit. znamena to,ze na IV bude Westermann,to je v cajku,uz pred zapasom teda vedieme 1:0.Derby musi byt nase,potopit ich zasa pod hladinu o kus viac.

Reagovat
db18

Co udělal?

No, jediný schopný... Nejschopnější stoper tam je Rajković, Djourou je co k čemu jen když nehraje vedle Westermanna (pak to nemusí kazit Westermann, ale Djourou je prostě mimo)

Reagovat
stas87

Mal zltu a pri standartke vlkov urobil gesto smerom k Zwayerovi..neviem presne ake,myslim ze mu ukazoval ze je slepy..prvu dostal za to,ze mu trikrat odpiskal faul pri vzdusnom suboji s Dostom,tu druhu proste nepochopim.

Ty si toho Rajkovica strasne idealizujes.Priemerak,ako ostatny v tej ich obrane.Djorou prave mal zapasy kedy posobil ako lider.Pekne si to dirigoval.

Reagovat
db18

Dirigoval, když hrál s Cleberem nebo Rajkovićem... ale s Heikem hrát prostě nemůže... Rajković je dost možná průměrák, ale z těch stoperů je nejstabilnější... (výkonostně, zdravotně je na tom mizerně)

Reagovat
stas87

Westermann to kazi aj na kraji..to si nevyberies.Za mna uz by Heiko prinajlepsom hraval za rezervu. To je pravda,len klub potrebuje aby vycnieval,nie zapadol do priemeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim si, ze v tom trendu nenastavovat nema prsty nikdo jiny nez sazkovky, lidi zpravidla sazi a goly, lepe se tomu fandi nez fadit aby nepadl, a tim ze nenastavuji prakticky vymazali goly v nastaveni, ktere pred par roky byly soucasti fotbalu. Dneska aby padl gol na konci, to uz musi byt.. Je to zvlasni mit narvane stadiony, rikat jak se to hraje pro lidi a pritom jim ubyrat minuty toho nejlepsiho.

Reagovat
smazaný uživatel

nepochopil som ten súvis so stavkovými kancelariami a vsadením na góly, skústo ešte raz vysvetliť zrozumiteľnejšie

Reagovat
smazaný uživatel

jsem toho nazoru, ze 80procent sazkaru vsazi overy, protoze proste fandit defenzivnimu fotbalu umi malokdo. Dneska kazdy druhy klub sponzoruje nejaka sazkovka, co se tyka bundesligy, strasne moc se angazuje Tipico, a neznam jediy rozumy duvod pros se ubralo nastavei, jak v prvi puli, tak hlavne a konci, ten fotbal zkratili rekneme o nejakych pet minut, a to v dobe kdy se prave ma neco dit, protoze jde do tuheho. S cim jinym by to mohlo souviset? tak at mi tu nekdo uvede jiny duvod prov se proste nenastavuje? Docela zajimavy jsou pohledy na casy stridani, driv se nedelo to ze prohravajici tym tam posle v 89. minute posledniho utocnika.. co ten tam za minutu udela.. a tim ze to dela prohravajici tym, je vymazaa taktika zdrzovat. Dalsi vec co je a nejenom v bundeslize, o tridu lepsi tymy radsi brani jednogolove vedeni nez aby pridali dalsi dva tri goly? proc proboha?

Reagovat
smazaný uživatel

zaujímavý pohľad na to prepojenie stávkových kancelárií s nastavovaním časov, mňa to nikdy takto nenapadlo

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz vidim jak v posledni minute polocasu ma jit nekdo kopat roh a oni tam jdou jak na spacir tim zpusobem, ze to rozhodci radsi foukne jeste pred zahranim, tak je to na povazenou

Reagovat
Aris1914

Prosím o vyplnění dotazníku. Jedná se o dotazník z prostředí fotbalu. Předem děkuju za vyplnění https://docs.google.com/forms/d/1Bb4_kxH9aYD2SBJ10mhiavkLKP5NALgSZTBwPna6H08/viewform

P.S. Pokud již někdo narazil na tento můj příspěvek, tak se mu omlouvám. Holt potřebuju respondenty.

Reagovat
slovaňáák

Asi mě nemusí mrzet, že jsem to neviděl... Dostat se na poháry bude obtížnej úkol.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten druhý gól, to byla učebnicová akce na jeden dotek..Nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Bas Dost se úplně gólově zasekl, co?

Reagovat
aurelio

Vrátil sa do svojej obvyklej formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes 2 asistence..platný je pořád dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá góly a už sa zasekol, 2 asistencie sú rovnako cenné ako 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Si nedáš pokoj .

Reagovat
Arne

Já má na Bobka docela averzi... A upřímně, docela toho jeho příchodu už litujete, ne? Po třech letech bez LM, Keller svoje cíle plnil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě nepostup do LM je velký neúspěch, takže doufám, že vedení bude tentokrát rozumné a nebude ho držet za každou cenu. Poslední dva zápasy jsem neviděl, ale vzhledem k sestavě, která teď už vypadala hodně slušně, jsem fakt nečekal, že to skončí bez gólů. Nevím jestli lituju přichodu RdM (spokojený samozřejmě být nemůžu), ale rozhodně nelituju odchodu Kellera. Čekal jsem akorát jak bude hrát, až se uzdraví klíčoví útoční hráči a to zatím moc dobře nevypadá

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mel Kellera nahodou celkem rad. Di Matteo je lepsi trener, ale ty jeho italsky manyry proste nemuzou nikdy v BL fungovat za tim si stohim.

Reagovat
CubONE
Reagovat
smazaný uživatel

To co nedal Harnik

Reagovat
smazaný uživatel

Harnik MOTM jednoznačne dnes

Reagovat
smazaný uživatel

Inak dnešné oba zápasy boli fantastické, toľko gólov v nedeľu už nepadlo asi dosť dlho.

Modeste ako pozitívne ovplyvnil zápas pre Hoffenheim naskočil na 30 minút, vyrobil penaltu, červenú kartu pre súpera, dal gól, vystrihol ukážkové nožničky ktoré len tesne minuly bránu, dostal sa do ďalších šancí,proste famózny výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg v tej forme a s tým neskúseným trénerom už konečne spadnú, minulú sezónu sa zachránili len vďaka neschopnosti Nuernbergu a Braunschweigu, ktorí to rad radom prehrávali ku koncu. Teraz aj Stuttgart aj Padeborn aj Freiburg dokážu vyhrávať, otázny je len Hannover či dokáže hrať Abstiegskampf, vyzerá že nie a pôjde dolu s HSV.

Reagovat
Werkrider

Jop, a to som ja osobne tipoval Hannover aj Hamburg do desiateho miesta. Som zvedavý, momentálne to vyzerá, že súboj o titul, resp. LM skončil ale dole to bude dosť zaujímavé.

Reagovat
db18

Düsseldorf dokázal srovnat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele