Bundesliga - preview 28. kola

10.04.2015, 08:51, aktualizováno 12.04.2015, 09:02
Previews
Hoffenheim stále pomýšlí na evropské poháry a nějaký ten bod by se mu hodil z Kölnu, který nemá jistou záchranu. Podobný scénář má i druhý nedělní duel, v němž poslední Stuttgart přivítá Werder...
1. FC Köln - TSG Hoffenheim  (neděle 15:30)
Hoffenheim v týdnu prohrál v rámci čtvrtfinále DFB-Pokalu s Borussií Dortmund a trenér Marcus Gisdol doufá, že si v zápase s Kölnem se svými svěřenci spraví chuť. Přeci jen cesta do pohárové Evropy je zvláště po včerejším klopýtnutí Augsburgu stále otevřená.

"Vyřazení z poháru nás samozřejmě mrzí, nicméně nejdůležitější je, že jsme s Dortmundem odehráli velice solidní zápas. Hráči byli hodně naštvaní, že jsme přesto nepostoupili. Troufám si tvrdit, že pokud budeme hrát stejně i proti Kölnu, na výhru to bude stačit, přestože v domácím prostředí jsou velmi silní," řekl Gisdol.

Kozli na Rhein Energie Stadionu skutečně v poslední době bodují. A mnohdy doslova, neboť jejich duely často končívají remízou. Celkem jich bylo už sedm, kvůli čemuž mají druhou z tohoto pohledu druhou nejbídnější bilanci. Pouze poslední Stuttgart vykřesal doma ještě o čtyři body méně. Na kontě jich tedy má devět.

Peter Stöger si v těchto týdnech hodně slibuje především od japonského útočníka Osaka a nejinak tomu bude i proti Hoffenheimu. "Hraje ve skvělé formě a zlepšuje se zápas od zápasu. Z toho máme opravdu velikou radost." Tak uvidíme, jestli účastník loňského mistrovství světa v Brazílii, ve kterém však se svou rodnou zemí nepostoupil ze skupiny, potvrdí trenérova slova.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Maroh, Wimmer, Hector - M. Lehmann, Vogt - Risse, Osako, D. Halfar - Ujah
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Beck, Strobl, Bicakcic, J.-S. Kim - Rudy, Polanski, Schwegler - Volland, Roberto Firmino - Schipplock
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VfB Stuttgart - Werder Brémy  (neděle 17:30)
Přestože tohle utkání definitivně o sestupujícím nerozhodne, Stuttgart nutně potřebuje Werder porazit. Hosté ale určitě nedají nic zadarmo. Vždyť stále ještě mohou pomýšlet na evropské poháry.

"Samozřejmě potřebujeme vyhrát, protože jsme pod velkým tlakem. Ale na druhou stranu nejsme jediní," nechal se slyšet kouč Huub Stevens. Do hry by už teoreticky mohl poslat Antonia Rüdigera, jenž byl čtyři měsíce zraněný. Ovšem nechce nic uspěchat: "Tohle jsou přesně ty momenty, kdy trenér musí zůstat nad věcí. Toni je mladý hráč a chce týmu pomoci. Řekl bych, že je možná až přemotivovaný, což by nemuselo dělat po jeho zranění dobrotu."

Jinak ale má k dispozici kompletní kádr, včetně bosenského reprezentanta Vedada Ibiševiće, který však zůstává v této sezoně dosti za očekáváním, neboť se ještě ani jednou netrefil. Ovšem právě zranění důležitých hráčů zapříčinila, že se VfB nachází tam, kde se nachází. Do značné míry za to ale může i chabá produktivita v Mercedes-Benz-Areně.

"Statistika sice říká, že domácí prostředí je spíše svazuje, ale osobně na to příliš nesázím. Vždyť kupříkladu proti Frankfurtu sehráli vynikající zápas. Ani proti Wolfsburgu to nebylo tak jednoznačné, jak by kdekdo předpokládal. My samozřejmě chceme tři body, avšak troufám si tvrdit, že to nebude úplně jednoduché," řekl Viktor Skripnik, trenér Werderu Brémy.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Klein, Rüdiger, Niedermeier, Hlousek - Serey Dié, Gentner - Harnik, Maxim, Kostic - Ginczek
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wolf - Gebre Selassie, Galvez, Vestergaard, Sternberg - Bargfrede - Fritz, Junuzovic - Aycicek - di Santo, Bartels
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.50 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Paderborn - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Zápas dvou týmů s rozdílnými starostmi bude k vidění v Benteler-Areně. Domácí Paderborn, jenž po vynikajících podzimních výsledcích spadl až skoro na samé dno tabulky, hostí Augsburg, který si naopak stále brousí zuby na evropské poháry.

Trenér André Breitenreiter nadále věří, že jím vedený celek udrží Bundesligovou příslušnost. Ovšem k tomu bude pochopitelně zapotřebí začít znovu sbírat body. Vždyť z posledních deseti utkání jich jeho svěřenci uhráli pouhopouhých pět, z nichž tři si připsali v polovině únoru, kdy porazili Hannover na jeho hřišti.

"Pořád věřím tomu, že se brzy odrazíme k lepším výsledkům. Všechny bundesligové kluby mají sice v kádru výrazné individuality, kdežto naší výhodou je, že pracujeme jako tým. Na rozdíl od našich přímých rivalů v boji o udržení," prohlásil mladý kouč, jenž nebude mít proti Augsburgu k dispozici kompletní kádr.

Jeho protějšek Marcus Weinzierl bude zase postrádat srbského útočníka Nikolu Djurdjiće, který se zatím nepředvádí v úplně nejlepší formě. "Týmu chci pomoci, ale v současné době to nejde jen tak. Skutečně toužím se v Augsburgu prosadit. Nechci být za outsidera. A rozhodně tu nejde o peníze. To jsem klidně mohl jít do Kataru, odkud jsem měl také nabídky," prohlásil.

Je zajímavé, že od té doby, co se Djurdić na začátku prosince prosadil v zápase s Kölnem, neskóroval žádný jiný z jeho útočných kolegů. O branky bavorského celku se starají výhradně obránci a záložníci. A vlastně i brankář Marvin Hitz, jenž vyrovnával na 2:2 v nastaveném čase únorového duelu s Bayerem Leverkusen.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
L. Kruse - Wemmer, Rafa Lopez, Hünemeier, Brückner - Rupp - Koc, Bakalorz, Vrancic, Meha - Lakic
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Baba - Baier - Bobadilla, Kohr, Höjbjerg, To. Werner - Caiuby
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.20 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
V sobotu se v Coface Areně v Mohuči utká domácí 1. FSV s Bayerem Leverkusen, přičemž na obou lavičkách bude sedět jeden Schmidt.

Martin a Roger však jsou pouze jmenovci. První uvedený se na zápas už velmi těší, zatímco toho druhého stále ještě mrzí vypadnutí s DFB-Pokalu, o které se postaral Bayern Mnichov. Ovšem bavorský velkoklub postoupil až na pokutové kopy, kvůli kterým Leverkusen vypadl i z Ligy mistrů, kde byli přesnější hráči Atlétika Madrid.

"Nemyslím si ale, že by po tom duelu byli hráči Bayeru unavení. Vždyť pravidelně hrají v evropských pohárech a v kádru mají špičkové hráče, kteří jsou na podobné zápasové vytížení zvyklí. V lize navíc stále hrají o účast v příštím ročníku Ligy mistrů, což je pro ně rozhodně velká motivace. To jsem si jistý. Určitě to nebude snadné," řekl Martin Schmidt.

Mohuč má v současné době jen šestibodový náskok na barážovou pozici, jíž zatím okupuje Hamburk. Případná výhra by tedy do značné míry znamenala pro sedmačtyřicetiletého kouče velkou úlevu, ačkoliv pak se bude ještě hrát šest kol, tudíž ve hře bude stále osmnáct bodů. Proti Leverkusenu navíc musí hledat alternativy za zraněné hráče v obraně.

Rogeru Schmidt oproti tomu zřejmě po nucené pauze využije služeb Hakana Calhanogla. Nejistý je naopak start Stefana Kiesslinga, kterého ve středu ostře atakoval Thiago Alcantara. V leverkusenské ofenzivě by jej mohl případně nahradit Josip Drmić. Bayer určitě vstupuje do tohoto utkání jako favorit, třebaže vzájemné střety z poslední doby nehovoří úplně jednoznačně v jeho prospěch.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Noveski, Bell, J.-H. Park - Geis, Baumgartlinger - de Blasis, Malli, Koo - Okazaki
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Toprak, Spahic, Wendell - L. Bender, Rolfes - Bellarabi, Castro, Brandt - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.80 - 3.50 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
V souboji dvou Borussií se sice utkají papírově přibližně stejně silné kádry, nicméně ve zcela odlišné pozici - domácí Gladbach neohroženě míří za účastí v příštím ročníku Ligy mistrů, zatímco Dortmund se v závěru sezony bude snažit ukořistit alespoň místo v Evropské lize.

Oba týmy mají v čerstvé paměti čtvrtfinálové duely německého poháru, v nichž se však jejich osudy obrátily; svěřenci Jürgena Kloppa totiž postoupili mezi nejlepší čtveřici po vybojované výhře v prodloužení nad Hoffenheimem, zatímco Hříbata Luciena Favreho skončila na štítu třetiligové Arminie Bielefeld. Nezbývá jim tak než soustředit se na Bundesligu, kde mají před pátým Schalke luxusní desetibodový náskok; Dortmund ztrácí na šestý Augsburg šest bodů.

Postup přes Hoffenheim je pro dortmundské skvělou zprávou - vzhledem k jejich ligové situaci je cesta do Evropy přece jen reálnější právě přes pohár. Pokud by dnes navíc v Gladbachu prohráli, je dost dobře možné, že právě výhra v Pokalu pro ně zůstane poslední objektivní možností.

"Víme, že od míst zajišťujících pohárovou Evropu jsme (v lize) daleko. Přesto se však musíme i nadále snažit získat co nejvíce bodů," vyhlásil před dnešním šlágrem Jürgen Klopp. "Pokal vnímáme v první řadě jako šanci získat velkou trofej. V této fázi sezony se rozhoduje úplně o všem, takže musíme být připraveni. Myslím, že jsme na správné cestě, i když se nám stále nedaří tak, jak bychom očekávali. Nezbývá než pokračovat v práci," dodal.

Klopp zároveň neočekává, že by Gladbach výrazněji ovlivnilo vyřazení z domácího poháru; podle něj jsou Hříbata spokojena s tím, že se pravděpodobně kvalifikují do Ligy mistrů přes ligu. "Bude to krásný zápas," hledí ke vzájemnému střetnutí. "Oba týmy mají o co hrát, takže pochybuji o tom, že výsledky v poháru budou v sobotu hrát nějakou roli."

Favre samozřejmě nepřešel vyřazení na štítu třetiligového soupeře bez povšimnutí; svým hráčům vytýkal zejména špatný přístup k zápasu, což se podle něj už nesmí opakovat. "Když začnete mluvit o finále ve chvíli, kdy jste teprve ve čtvrtfinále, říkáte si o potíže," podotkl hořce. Nyní už jeho svěřencům nezbývá než soustředit se na ligu.

"Pohár pro nás skončil, a nemáme mnoho času, abychom se tím užírali," konstatoval suše švýcarský kouč. "Teď máme poměrně nepříjemný los až do konce sezony, jsme ale profesionálové. Zatím se nám v lize celkem dařilo," dodal.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Brouwers, Dominguez, Wendt - Nordtveit, Xhaka - Herrmann, Hazard - Raffael - Kruse
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Durm, Subotić, Hummels, Schmelzer - Kehl, Gündogan - Blaszczykowski, Kagawa, Reus - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.30 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Schalke 04 - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Do konce letošní bundesligové sezony zbývá už jenom sedm kol. Páté Schalke ztrácí na čtvrtý Bayer Leverkusen osm bodů, přičemž za ním se nachází dobré čtyři celky, které si dělají zálusk na pohárové umístění.

Před dvěma lety na sebe Schalke a Freiburg narazili v závěrečném ligovém kole. Die Königsblauen potřebovali vyhrát, aby si zajistili účast v předkole Ligy mistrů. Stalo se a Freiburg putoval do Evropské ligy, kde se utkal mimo jiné se Slovanem Liberec. Vladimír Darida a spol. však teď na poháry, na rozdíl od Roberta Di Mattea, vůbec nemyslí.

"Získat tři body z tohoto střetnutí je velmi, velmi důležité. Musíme jít od zápasu k zápasu a soustředit se jen a pouze na sebe. Teď nás zajímá Freiburg, přičemž je výborné, že hrajeme doma," prohlásil italský trenér, jenž bude moci znovu využít fotbalových dovedností Juliana Draxlera, který byl pro zranění téměř půl roku mimo hru.

"Je Skvělé, že Julian bude moci znovu nastoupit. Jedná se o velmi talentovaného hráče, který se nemůže dočkat, až zase naskočí do zápasu. Na trénincích odvádí výbornou práci, ale jestli bude součástí sestavy, to si ještě musím rozmyslet," nechal se slyšet Di Matteo, který stále nevzdává šanci na účast v Lize mistrů - milionářské soutěži, kterou už dokázal vyhrát.

Svěřenci Christiana Streicha zvládli poslední dvě budesligová utkání, ovšem v týdnu padli ve čtvrtfinále DFB-Pokalu, ze kterého je podle očekávání vyprovodil Wolfsburg. Rozhodně však nešlo o zcela jednostranný duel. Vlci zvítězili 1:0, a to díky brance Ricarda Rodrígueze z pokutového kopu. "Výsledek toho zápasu mě vůbec nepotěšil, protože si myslím, že nebyl zcela fér. Ale holt to musíme akceptovat," řekl přímý nadřízený Daridy, Krmaše a spol.

Streich poukazoval právě na pokutový kop, jenž byl podle něj mylně odpískán. Jediná možná cesta do pohárové Evropy je tedy pro jeho tým zavřená. A v jistém smyslu by to mohla být výhoda, jelikož nyní se může stoprocentně koncentrovat na Bundesligu, ve které na něj v následujících týdnech čekají i boje s přímými konkurenty.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höwedes, Matip, Nastasic - Barnetta, Fuchs - Neustädter - Höger, M. Meyer - Choupo-Moting, Huntelaar
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Riether, Krmas, Mitrovic, C. Günter - Sorg, Darida - Klaus, Schmid - Petersen, Frantz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.75 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Další krok vstříc obhajobě mistrovského titulu může udělat mnichovský Bayern. V sobotu odpoledne hostí v Allianz Aréně Eintracht Frankfurt, jehož výsledky jsou v poslední době hodně nevyrovnané a navíc v Mnichově nevyhráli téměř patnáct let. Bayern půjde do utkání naopak posilněn dvěma důležitými vítězstvími a Guardiolovi dělá starosti pouze početná marodka.

Seznam zraněných se dle očekávání nezkracuje, naopak se rozšiřuje o další jména. Stále mimo hru se nachází křídelníci Ribéry s Robbenem, dále pak Javi Martínez a David Alaba. Po pohárovém duelu s Leverkusenem se k nim navíc přidal Bastian Schweinsteiger a Mehdi Benatia. "Situace je kritická, velmi kritická. Před zápasem s Leverkusenem jsme měli spoustu problémů a nyní jich máme ještě víc," přiznal kouč Pep Guardiola, jenž pak ještě dodal, že něco podobného ve své trenérské kariéře ještě nezažil.

Jeho hodně zredukované sestavě příliš nepřidalo ani ono zmiňované středeční klání DFB-Pokalu, které po vyčerpávajícím prodloužení rozhodli až pokutové kopy. Penaltový rozstřel rozhodl neproměněný kop Drmiće hned v první sérii a Bavoři tak zvládli druhý velmi důležitý zápas během čtyř dnů. Jistotu mistrovského titulu, o němž však stejně málokdo pochybuje, zajistí Bayernu kvarteto výher z následujících sedmi ligových střetnutí.

Také trenér Frankfurtu Thomas Schaaf se musí vypořádat s několika absencemi. Proti Bayernu nebude moci využít služeb nejlepšího střelce Bundesligy Alexandera Meiera, autora devatenácti ligových branek. Ztráta to bude dosti citelná, další dva útočníci v kádru, Seferović s Valdezem nemají na svém konto dohromady ani polovinu Meierové gólové porce. Potíže s hamstringem nepustí do hry ani obránce Carlose Zambrana a zranění jsou dále rovněž Balayev, Russ a Gerezgiher.

Nikdo z města nad řekou Mohan si určitě nepřeje opakování výsledku z podzimu, kdy si Bayern přivezl z Commerzbank-Areny jednoznačné vítězství 0:4. Ono nakonec ani poslední vzájemné měření sil v Mnichově nedopadlo lépe (5:0) a Frankfurt od doby, co branku Roten stráží Manuel Neurem, proti svému sobotnímu soupeři neskóroval. A kdy naposled Eintracht přivezl tři body z Mnichova? V listopadu 2000...

"Bayern Mnichov je nejlepší tým na světě, ale my se potřebujeme soustředit především na náš výkon. Musíme důvěřovat v naše schopnosti, a pokud předvedeme výborný výkon, nepochybuji, že nějaké body získáme," věří Thomas Schaaf. Připustí Guardiolova ekipa senzaci?
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Dante, Boateng, Badstuber - Rafinha, Lahm, Xabi Alonso, Bernat - Müller, Lewandowski, Götze
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Chandler, Madlung, Anderson, Oczipka - Stendera, Hasebe - Aigner, Kittel, Seferovic - Valdez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.50 - 17.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - VfL Wolfsburg  (sobota 18:30)
Hamburk stále bojuje o záchranu, nyní jej však čeká velice těžký soupeř - Wolfsburg totiž prožívá skvělou sezonu, a přestože už není v patách vedoucímu Bayernu, nadále suverénně míří k zisku stříbrné pozice. Pro přístavní celek by tak případný zisk tří bodů měl obrovskou cenu..

Není divu, že nový kouč Peter Knabel nabádá své svěřence primárně k tomu, aby opět nalezli ztracenou střeleckou formu. S pouhými 16 brankami na kontě trápí Hamburk impotence před soupeřovou bránou, a podle Knabela je nejvyšší čas, aby se to změnilo. "Není to tak, že bychom doma vyběhli před 57 tisíc fanoušků a nedokázali ani pořádně vystřelit," uvědomuje si.

V současnosti neskóroval jeho tým už 405 minut, na výhru pak čeká celých sedm zápasů. Pierre-Michel Lasogga, nejlepší střelec loňské sezony, je pod ohromným tlakem; letos totiž skóroval pouze dvakrát, což je podle všech myslitelných měřítek zkrátka ukrutně málo. Podle magazínu Kicker by se dnes měl opět objevit na hrotu, je však možné, že Knabel sáhne ke změně.

"Lasogga je zdravotně v pořádku, ale stále nevím, jestli bude hrát od začátku," přiznal kouč, jehož první zápas ve funkci skončil drtivou prohrou 0:4. Hamburk se tak nachází v sestupové zóně, tři body za "bezpečnými" pozicemi, přičemž do konce sezony zbývá odehrát sedm zápasů.

Naopak Vlkům stačí už jen jedna výhra, aby si matematicky pojistili účast v Lize mistrů pro příští sezonu; a ačkoliv se to zdá nyní už krajně nepravděpodobné, stále mohou útočit i na mistrovskou trofej. "Toto je pro nás velice důležitý zápas," uvedl sportovní ředitel Klaus Allofs na tiskové konferenci.

Wolfsburg navíc čeká těžké dvojutkání s Neapolí v Evropské lize, stejně jako semifinálové klání proti třetiligové Arminii Bielefeld v německém poháru. Kouč Dieter Hecking však má o prioritách jasno: "V první řadě se soustředíme na ligu. Zápas s Hamburkem je pro nás v tuto chvíli důležitější než cokoliv jiného. Chceme se kvalifikovat do Ligy mistrů co nejdříve, potom uvidíme, co bude dál."
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Westermann, Djourou, Cléber, Ostrzolek - Behrami, Diaz - Müller, van der Vaart, Olić - Lasogga
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez - Guilavogui, Arnold - Perišić, De Bruyne, Schürrle - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 4.00 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hannover 96 - Hertha BSC  (pátek 20:30)
Páteční předehrávka německé nejvyšší soutěže nás zavede do Hannoveru, kde domácí mužstvo přivítá Herthu. Zatímco celek z hlavního města se zvedl a pomalu se dostává do klidnějších vod, 96ky se nadále utápí...

Na plný bodový zisk čeká Hannover už neuvěřitelných dvanáct ligových zápas, během nichž se ze středu pelotonu propadl až takřka do sestupového pásma. Šestnáctý Hamburk pak na Rothosen ztrácí jen tři body, svěřenci Tayfuna Kortuka tak potřebují konečně začít bodovat.

Alespoň malou naději na lepší zítřky přináší H96 poslední duel ve Frankfurtu, kde Eintracht hned dvakrát vedl, ale Hannover pokaždé srovnal krok a nakonec bere alespoň bod za remízu. "Chceme konečně zabrat a s fanoušky oslavit první jarní vítězství. Věřím, že se nám to podaří," prohlásil Ron-Robert Zieler. "Zápas pro nás má obrovský význam," dodal Korkut.

Hertha je na tom po posledních týdnech o poznání lépe: "Stará dáma" z posledních pěti utkání vydolovala jedenáct bodů a vyhoupla se ze sestupového pásma. Nyní by celek z hlavního města rád opanoval třetí zápas po sobě (výhry v Hamburku a s Paderbornem).

Velký podíl na zlepšení má Pál Dárdai, jenž na začátku února na lavičce vystřídal Jose Luhukaye a postupně s berlínským klubem směřuje za kýženou záchranou. "Hráči pochopili, jakým směrem se můžeme ubírat. Nyní máme vítěznou mentalitu," pochvaluje si Dárdai. "Naučil jsem se jednu věc - jak těžké je přebrat tým uprostřed sezóny, kdy není čas na změny," dodal.

Dolnosaský celek se musí obejít bez náhradního brankáře Markuse Millera, jenž se pomalu vrací k tréninku po zranění kolene. Výpadek dohání rovněž Andre Hoffmann a potíže s kolenem vyřadily pro změnu Artura Sobiecha.

Ještě větší potíže jsou na opačné straně: Hertha nemůže počítat s Plattenhardtem (třísla), Hosogaiem, Ronnym (oba zraněná noha), Ben-Hatirou (podkolenní šlacha) a Schieberem (koleno). Dlouhodobě jsou navíc mimo hru Baumjohann (kolenní vazy) a Cigerci (zlomená noha).
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - H. Sakai, Marcelo, Felipe, C. Schulz - S. Sané - Briand, Kiyotake, Stindl, Prib - Joselu
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarík, S. Langkamp, Brooks, N. Schulz - Skjelbred, Lustenberger - Beerens, Haraguchi - Stocker - Kalou
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.30 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov27214271:1367
2.VfL Wolfsburg27176460:3057
3.Borussia Mönchengladbach27148541:2150
4.Bayer Leverkusen27139549:2948
5.Schalke 0427117937:3140
6.FC Augsburg271231233:3439
7.TSG Hoffenheim271071041:4237
8.Eintracht Frankfurt27981051:5435
9.Werder Brémy27981041:5435
10.Borussia Dortmund27961234:3433
11.Hertha BSC27951333:4432
12.1. FSV Mainz 0527613835:3631
13.1. FC Köln27791126:3330
14.SC Freiburg276101127:3628
15.Hannover 9627771331:4428
16.Hamburger SV27671416:4125
17.SC Paderborn27591323:5224
18.VfB Stuttgart27581428:4923
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hannover 96 - Hertha BSC
sobota 15:30Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt
sobota 18:30Hamburger SV - VfL Wolfsburg
neděle 15:301. FC Köln - TSG Hoffenheim
neděle 17:30VfB Stuttgart - Werder Brémy (host Milan Bokša)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (122)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tohle kolo výhra Hannoveru a Stuttgartu + prohra HSV

Reagovat
db18

Spahić se po zápase s Bayernem porval s pořadately: http://www.bild.de/sport/fussball/emir-spahic/pruegelt-sich-mit-ordnern-40483038.bild.html

5 let zákazu vstupu na stadion

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dnes Hannover snad jasná 1 ...

Reagovat
stas87

Hertha je v klude,pripadna prehra pre nich tragediou nebude,horsie bude VfB,key hrali proti niekomu inemu tak im prajem tri body.Wolfsburg snad nic nepodceni a pripise si snadne tri body.

Reagovat
cologneFC

Hlavne, aby sme my porazili doma v nedelu Hoppenheim...

Reagovat
Arne

Dnes to chce vyhrat a zachrana bude takrka hotova... Na druhou stranu, pokud bychom nevyhrali ani dneska, ani za tyden proti FC, tak pak mame tri zapasy, za kterych je dost pravdepodobne, ze neziskame ani bod. jPak by ta situace pred poslednimi dvema koly byla naprosto silena.

Ale pod Palim tymu hrozne verim, sice se na to moc neda koukat, ale hraci vedi, co maji hrat... Skoda zraneni Platteho, kdyz si to vsecko tak sedlo, Nico vzadu je vzdy tak trochu riziko.

Reagovat
cologneFC

Dufam, ze o tyzden Vas porazime. Idem na zapas.

Reagovat
Arne

No šance budete mít solidní, upřímně jsem dost zvědav, jak budeme doma otvírat vaši obranu... A ani by mě nepřekvapilo, kdyby to skončilo 0:0.

Mimochodem nebudeš jediný zdejší fanoušek FC, který tam pojede.

Reagovat
cologneFC

Fakt? a kto este ide?

Reagovat
Arne

Fanynka, která tady má nick W.G.M.

Reagovat
cologneFC

Ona fandi nam? musim jej napisat :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Peťo, ty si?

Reagovat
cologneFC

Jasne :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Videli ste ten hryzanec od Aranga? https://www.youtube.com/watch?v=zqWEC6A60pE

Ale chlapec sa aspoň priznal a ospravedlnil:

"Urobil som niečo, čo som nemal. Ospravedlnil som sa za svoje správanie, dokonca sme si s Jesusom vymenili dresy. Povedali sme si, že už je to za nami,"

Mimochodom, ani som nevedel že chlapec kope v Mexiku.

Reagovat
db18

Zatim nic moc... snad tam BSC něco spadne...

Reagovat
Arne

Zatím asi po zásluze vyrovnané, ale ta nepísknutá penalta docela mrzí... Na druhou stranu Stocker taky mohl zůstat nahoře a dát gól.

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Stocker Minimálně gól kola...

Reagovat
Arne

Tak zatím jo, no...

Reagovat
db18

Nebýt Kehla, tak píšu gól týdne...

Reagovat
smazaný uživatel

Nádherne sa dotoho položil, a ja som si práve vtedy odskočil na WC, tak som to videl až zo záznamu

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg a Wolfsburg dneska výhry

Reagovat
Bayernista18

A Bayern a Leverkusen a Schalke.

Reagovat
stas87

Sommer - Jantschke, Brouwers, Dominguez, Wendt - Nordtveit, Xhaka - Herrmann, Johnson - Raffael, Kruse.

Vitazna.

Reagovat
stas87

Weidenfeller - Sokratis, Hummels, Subotic, Schmelzer - Kehl, Gündogan - Kuba, Kagawa, Mkhitaryan - Aubameyang

Reagovat
smazaný uživatel

ti dám vítězná

Nám bude hodně chybět Marco

Reagovat
stas87

Su v laufe,hraju krasny futbal a Herrmann dava dost golov,U vas hra Subotic a to asi bude stacit.Stred budu mat oni-ich dvojka je dynamickejsia,Ilkay sa stale hlada.Proste jednotka.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jim zase ve středu chybí Kramer. Ilkay se sice ještě hledá, ale stejně je čím dál tím lepší..

Reagovat
stas87

https://pbs.twimg.com/media/CCT6J9QW8AASs4r.jpg

Boateng sedi mohol by Draxler dostat poslednych 15 minut.

https://pbs.twimg.com/media/CCT5ND5WMAA8l-f.jpg

Toho Bobadillu chcem.Moc.Eichin nech otravuje FCA dost dlho,potom na to pristupi.

Reagovat
LAM

Bayern má jen 4 hráče na lávce?

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Reina - Alonso, Dante, Thiago, Lewandowski, Rafinha, Bernat, Götze, Lahm (K), Müller, Weiser

Lavička: Neuer - Gaudino, Rode, Badstuber

Reagovat
aurelio

Žeby nastúpil Neuer do poľa?

Reagovat
LAM

Bayern musí hrozně děovat za los LM.Teď dostat nějakej top tým tak jdou.

Reagovat
FC Porto FC

však jdou

Reagovat
stas87

Tak mozes zasa zaliezt do portugalskeho kanalu.

Reagovat
FC Porto FC

nech si svoje rozumy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Jak by mohla vypadat sestava? Pořád to zkoušim dát dohromady a nic rozumnýho mě nenapadá. Aspoň že hraje Weiser, i když odchází.

Reagovat
LAM

4-2-3-1.Lahm,Thiago-Gotze,Muller,Weiser-Lewa.

Reagovat
db18

Xabi stoper, jinak asi obvyklá sestava...

Reagovat
hefy

Hmm, 02 na Frankfurt za 5,9 by byl hřích nezkusit.

Reagovat
db18

někdo bral jako hřích DOMÁCÍ a padne +3,5 branek

Reagovat
hefy

Reagovat
smazaný uživatel

hm...

Reagovat
smazaný uživatel

Od rána robím prácu do školy na booku, nemám chuť na stream, aj tak by som nevedel komu viac priať pôjde zostrih v Half-time magazine, tak idem si pozrieť Bayern, snáď nebude nuda

Reagovat
db18

Reagovat
aither

Gladbach vs Dortmund a v tv Bayern

Reagovat
db18

Na Gladbachu už je hotovo.

Reagovat
smazaný uživatel

ver mi ze nie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak pomaly uz mozno aj ano boze moj

Reagovat
smazaný uživatel

a ja sa na tú TV pozerám, končí mi tento víkend balíček v Skylinku tak si ten E2 ešte "užívam"

Reagovat
db18

Lewa

Reagovat
stas87

Herrmann akurat neviem ci mu vyseknut poklonu alebo sa smiat nad sucasnym Dortmundom.

Reagovat
smazaný uživatel

obraně Dortmundu.

Paradoxně se mi hra jinak dneska líbila... ale dostáváme strašně jednoduché goly....a nejen dnes

Jakoby se soupeř na ně ani moc nenadřel

Reagovat
db18

Skvělý výklad nového ofsajdového pravidla...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud reaguješ na Bayern, tak tady to nemělo s offsidem vůbec nic společného...

Reagovat
db18

Tak proč v tom případě neuznal gól?

Reagovat
smazaný uživatel

mal platiť jednoznačne, ale skôr ako o nové pravidlo tam išlo o to, že čiaroví to asi zle videl a myslel si, že tam bol offside? I keď nezdalo sa mi že by dvíhal zástavku

Reagovat
TonCZek

Taky nechapu co tam piskal. A kdyz uz snad ofsajd, tak potom to mela byt penalta(ruka)

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

koho tam poslat ked ta lavicka je tak slabucka ? nech je uz koniec sezony radsej

Reagovat
smazaný uživatel

Trapp fantastický, vychytal niekoľko tutoviek a nechytil len nechytateľnú ranu Lewu. Ale štve ma Frankfurt a všetky tímy ktoré nastupujú proti Bayernu totálne posrané. Za polčas si niesú schopné vytvoriť žiadnu šancu a keď sa do niečoho dostanú, tak sa tej jednej šance zĽaknú a nie sú ju schopné ani poraidne zakončiť, presne ako dnes Frankfurt. Tím, ktorí nevie brániť, príde na Bayern brániť a chce uhrať čo? Bod? Asi nie, keď pustí za 20.minút Bayern oslabený o polovičku základu do 4 tutoviek ako hrom. A to je prípad väčšiny tímov v zápasoch proti Bayernu, fakt česť výnimkam. Je to choré, toto budem furt závidieť anglickému futbalu - žiadny prehnaný rešpekt pred súperom, Hull valcuje Chelsea keď to vycíti, každý tím verí vo svoje kvality a v to, že si vie vytvoriť šance proti komukoĽvek a tak aj hraje, hlavne doma nie je možné aby si tímy nevytvorili šance proti komukoľvek. Proste tá posranosť z Bayernu je škodiacia nemeckému futbalu a aj fanúšikovia Bayernu by prijali viac sebavedomejších súperov, to som si istý.

Reagovat
Bayernista18

Ani tak nejde o to, jak moc si soupeř věří, ale o to, na co doopravdy má. Chelsea se nechá přehrát snadno, Bayern ne.

Reagovat
stas87

Hull valcuje Chelsea len v domacom prostredi s fanusikmi za chrbtom.Netreba splietat nejake rozpravky o PL.Hull je vonku rovnako posraty ako vsetky timy co idu hrat k spicke ligy.Jediny sebavedomy vykon vonku podava Southampton.Zvysok je rovnako dosraty ako Frankfurt ci Werder.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Ale doma vie každý zatlačiť aj Chelsea či City, a v BL kto doma zatlačí Bayern? Gladbach, Wolfsburg, Leverkusen, už ani Dortmund to nedokáže. Inak nemám rád vyzdvihovanie PL do nebies a nad jej možnosti, ale zase pravdu uznať viem.

Reagovat
Bayernista18

Chelsea se venku nechá zatlačit i od Příbrami. To nemůžeš porovnávat, Bayern je herně jinde než třeba Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

Určite súhlasím že Bayern je herne inde ako Chelsea, ale Chelsea a top tímy PL sú niekde inde ako zvyšok a napriek tomu platí to čo som písal....hlavne mi ide, že v PL proste vypáli borec z 30 metrov a buď padne šialený gól alebo ho vysmejú fanúšikovia súpera a ide sa ďalej, aj preto tam tak často padajú krásne góly, lebo sa zakončuje z rôznych situácií a hlavne čo najčastejšie. Chýba mi v BL viac striel, kvalita hráčov nato tam je, len mi príde, že sa od toho zámerne upúšťa.

Reagovat
AndR

Thiago je dokonalý, radost na jeho hru pohledět. Škoda, že se na něj pořád lepí smůla, dnes sice jen šrám na obličeji, ale už by nebylo od věci, kdyby se to od něj odlepilo.

Přímočarost, chytré přihrávky za obranu, super práce s míčem, kličky. Ještě nabrat kondici, herní vytížení a máme obrovskou posilu do té nejdůležitější části sezóny.

Reagovat
TonCZek

Reagovat
Bayern +

Proti BVB geniálnych 20 minút, v DFB a dnes dosť kazil, to sa mi nepáčilo. Na druhú stranu stokrát lepšie ako alibizmus Alonsa a Lahma keď majú "svoje" dni.

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek

Reagovat
stas87

Sezona 2011/2012 a otocene role.Tak mi to prislo.Ten problem BVB bude podla mna väcsi ako si Klopp ci Zorc mysli.Tato sezona je stratena a uz sa len dohrava.Akym sposobom ale odohral Kagawa,Mchitarjan a Gündogan prvy polcas,je na zamyslenie.Konkurencia Dortmundu hra podobnym stylom ako oni v majstrovskych sezonach,len s tym rozdielom ze hlad po gole a skvely pohyb maju vsetci-Bayer,Wolfsburg ci Gladbach.Na pohlad je ta hra domacich strasne jednoducha,je a je kvoli tomu ze hrac co drzi loptu ma minimalne jednu,skor dve volby komu prihrat.Ten pohyb stredakov a ofenzivnych hracov je ukazkovy.Tazko priemerny hraci ak Wendt ci Johnson sa tomu prisposobi a veri si.Vyzera to krasne a kompaktne.Aj v tazkej situacii si domaci poradi,8 z 10 tazkch balonov vykombinuju,to u hostov su to s biedou 3 lopty.Najväcsi rozdiel je ale v narazackach-ked kombinuje Gladbach,tri alebo styri su na zhustenom priestore,potom pride jedna dlhsia do behu a pohyb nabiehajuceho nikto nezachyti.U Dortmundu sa vsetko nezmyselne pcha stredom,na to su domaci pripraveny a vzdy tam niekto necha nohu aby to zblokoval,pripadne je agresivnym pohybom prinuti vratit spät na stredakov a ti pod tlakom radsej prihraju dozadu.Vsetci stratili chut riskovat,najviac asi Kagawa.Otvorena obrana domacich,on s loptou na nohe,mohol ju posunut dolava,tka dlho ale cakal a premyslal co spravi,az nakoniec zahral klasiku do stredu,nabehajuci hrac vlavo samozrejme obsadeny a ten co loptu prijal,okamzite napadany,spätna na Kagawu a domaci sa stihli vratit...to dneska nestaci a stacit nebude.Ak toto Reus videl a Hummels priamo pred sebou,obavam sa ze uz odist musi.Nevidim nic,co by situaciu obratilo v prospech Borussie.

Reagovat
smazaný uživatel

přehnané..

Reagovat
stas87

uvidime,necakam ze sa situacia v lete diametralne otoci,ti hraci hraju hlboko pod svoje moznosti uz dlhsiu dobu.

Reagovat
stas87

Ramos ukazkove branenie standartky

Reagovat
db18

Gaudino

Reagovat
db18

Müller pěkně

Reagovat
Bayern +

Vzhľadom na našu zostavu absolútne pohodový zápas, ďalší neuznaný regulérny gól, kľudne mohlo byť 8:0, Frankfurt na svoje tabuľkové postavenie ťažká katastrofa. Chudák Trapp...

Reagovat
Bayern +

A ešte som zabudol poznamenať aj na mojich menej obľúbených hráčov, posledné zápasy Lewa konečne niečo predvedie aj herne, nielen jak kladivo. A Xabi ako "falošný CB" taktiež hooodne slušne.

Reagovat
db18

Lewa v posledních zápasech hodně slušně...

Reagovat
Bayern +

To samé aj Bernat. V týchto zostavách mi vôbec hráči ako Bernat, Alonso a spol. vôbec nevadia, práve naopak, som rád, že sa neukazujú ako tragické nákupy ale vedia niečo zo svojho umenia aj predviesť. Len ma štve to, že ich tam Pep serie aj keď sú zdraví Alaba, Robbery, Schweini...

Reagovat
Bayernista18

Parádní sestava dneska, mohli jsme dát mnohem víc gólů, takhle bych nastupoval častějc!

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.livesport.cz/zapas/Q7Xu25oa/#sestavy;1

Wow, asi nejutocnejsi mozna sestava

Reagovat
stas87

to sa asi Perisic,De Bruyne aj Caligiuri zaradovali,ked videli tu zostavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
stas87

Hra Westermann tak to tutovka.

Reagovat
bayern987

Reagovat
stas87

Skoda tej Naldovej sance,mohlo byt po zapase.Cleber

Reagovat
stas87

De Bruyne,Caligiuri aj Dost su na facku.Ten pristup je hrozny,mohli to uz rozhodnut a stale im davaju sancu aspon na ten bod.

Reagovat
Rudnevs

Proti Wolfsburgu sa vyhrat v nasej a ich forme asi neda škoda tek cervenej Knabel mi fakt zatial pride ako hrozny amater 2.Liga by mi nevadila ak by sa to vysielalo v tekle a ak by prisile Tuchel dufam ze pride aj Park alebo niekto iny z Mainzu tesim sa se sa vrati konečne Sobiech vyzera to že našim problemom je zas obrana a utok sa pohorsil este viac nemal sa vyhadzovat Mirko Slomka ja len dufam ze zostupi aj ten Stuttgart alebo niekto silny len aby to davali v tekle na ES2

Reagovat
stas87

Myslis ze TV bude chciet vysielat holomajznu Hamburgu aj o sutaz nizsie?

Reagovat
smazaný uživatel

verím tomu, že pod Tuchelom by sa o žiadnej holomajzne nedalo hovoriť. Problémom HSV je dlhodobo predovšetkým neschopné vedenie a tréner. To by sa Tuchelom zrejme vyriešilo...

Reagovat
smazaný uživatel

To si dela Hoffe kozy

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme Hoffe, jeste jeden !!!

Reagovat
smazaný uživatel

curaci zkurveny, jedina chyba na tiketu

Reagovat
db18

Köln

Reagovat
JozkokozleJ

To bola fantasticka hlava od Selkeho

Reagovat
stas87

Ako vyzeral prvy polcas?Ani nas gol som nestihol

Reagovat
JozkokozleJ

Nemal som pri tom stopercentnu pozornost. Do golu o dost aktivnejsi Stuttgart (Sternberg celkom nestihal Harnika), potom sa osmelil i Werder. VfB hraje celkom slusne a k trom bodom su urcite blizsie, nez Bremen (viz teraz tutovky Harnika).

Reagovat
stas87

to je jeho tak siedma chyba v tejto sezone..Wolf von v lete musi prist ten Bürki.

Harnik mal dve tutovky,my sa len branime,Zasluzene vyhravaju.

Reagovat
Arne

Doufám, že nemyslíš tu Gentnerovu střelu, ale až ten gól na 2:1.

Reagovat
stas87

to Gentner trafil naramne,peckova strela u golu na 2:1 to ale posral Vestergaard aj Wolf,nedomluvili sa a Harnik toho vyuzil.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho Selkeho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Jannik bod sme si ale nezasluzili no este sa hra.Nasi pitomci su schopny to este stratit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Tebe nevadi ze VfB bude mat 3 body?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ja jim preju zachranu. Navic je to muj 2. nejoblibenejsi tym spolu s Wolfsburgem v BL.

Reagovat
stas87

Tak sa zhodneme na Paderborne a HSV.VfB sa zachrani v barazi.

Reagovat
db18

Sestup Paderborn a "malé HSV", HSV baráž, VfB záchrana...

Reagovat
stas87

oni sa dvihnu,aj SCF,bude to len medzi SCP,VfB a HSV.Stuttgart ma najväcsiu kvalitu smerom dopredu a vystriela si zachranu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sestup Paderborn, Kolin a Hertha.. To bylo prani

Realita snad bude - Paderborn, Hannover a v barazi se zachrani VfB nebo HSV.

Reagovat
db18

s realitou souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež by mi nevadil zostup práve týchto 2 tímov. Resp vadil by mi najmenej ako akákoľvek iná kombinácia.

Reagovat
smazaný uživatel

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
db18

Ginczek se probral v pravý čas...

(a když kamarádovi poradim, co mám vsadit, tak to vychází, ale jakmile si vsadím sám, tak je třeba milion tyček ale prostě to nevyjde )

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele