28. kolo
12.04.2015 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - TSG Hoffenheim 3:2

Hoffenheim šel do zápasu v Kolíně s vědomím, že případný úspěch může být klíčovým krokem k útoku na pohárové příčky; místo toho však v atraktivním utkání prohrál 2:3, a tak zatímco domácí utekli sestupové zóně už na šest bodů, hostující TSG může litovat zmařené příležitosti.

Kolín vedl po trefách Matthiase Lehmanna a Anthonyho Ujaha už 2:0 a mířil za pohodlnou výhrou, jenže červená karta pro Pawla Olkowského a následná proměněná penalta Eugena Polanského zadělaly na pořádné drama. I v oslabení se domácím podařilo obnovit dvougólové vedení, když se trefil Jonas Hector, konsolidační trefa Anthony Modesteho však vrátila Hoffenheim zpět do hry. Svěřenci Petera Stögera nakonec důležitou výhru uhájili.

Hoffenheim, povzbuzený sobotní prohrou konkurenčního Augsburgu, začal poměrně aktivně, do vedení šli však přesto domácí - ve 20. minutě fauloval Ermin Bičakčić ve vápně Yuyu Osaka, kapitán Lehmann si postavil míč na bílý puntík a se štěstím jej propasíroval mezi nohama brankáře Olivera Baumanna. Ujah mohl zvýšit ještě před přestávkou, když ve vynikající pozici trefil pouze tyč; podařilo se mu však napravit toto zaváhání krátce po změně stran, kdy v souboji jeden na jednoho po Osakově pasu překonal Baumanna a vsítil druhý gól.

Příliš dlouho se však kolínští neradovali. Dvacet minut před koncem si Olkowski ve vápně vyšlápl na Modesteho, a verdikt sudího byl jasný - penalta, a jelikož Modeste by jinak postupoval sám na bránu, rovnou i červená karta. Exekutor Polanski nabízenou příležitostí nepohrdl a snížil na 1:2.

Peter Stöger zareagoval rychle - stáhl většinu svých mužů za míč a byl pevně odhodlán vedení ubránit. Jediná šance, jak ještě zvýšit náskok, bylo předvést nějakou skvělou individuální akci - a přesně to se povedlo Hectorovi, který prosvištěl kolem čtyř bránících hráčů a vypálil. Jeho střela se otřela o Bičakčiće a zapadla za záda zkoprnělého Baumanna.

Hoffenheim se vybičoval k závěrečnému tlaku a po rohu Sebastiana Rudyho hlavou opět snížil silák Modeste, to však bylo z jeho strany vše. Steven Zuber sice ještě měl dobrou šanci vyrovnat na 3:3, jeho hlavička se však mezi tři tyče nevešla, a Kolín tak může slavit velmi důležité tři body.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele