28. kolo
11.04.2015 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 3:1

Borussenderby ovládl domácí Gladbach a jasně ukázal, že to s kvalifikací do Ligy mistrů myslí smrtelně vážně. Favreho ekipě hodně pomohla úvodní branka, která padla již po třiceti vteřinách hry. Druhý gól přidal po neuvěřitelném úniku Hermanna Raffael a třetí hřebíček do rakve zatloukl po rohovém kopu Nordveit. Za Dortmund snižoval čtvrthodiny před koncem Gündogan.

Fotbalisté Dortmundu jako by byli ještě v kabině, když se Mönchengladbach hned z první útočné akce ujal vedení. Po velmi pěkné kombinaci Raffael přihrál Hermannovi, ten využil podklouznutí Hummelse a přízemním centrem našel Johnsona, jehož střelu z malého vápna ještě Weidenfeller skvěle vykopl, ovšem odražený míč napálil do sítě Oscar Wendt. Defenziva Dortmundu si tento okamžik rozhodně za rámeček nedá.

Fohlen chtěli odčinit středeční vypadnutí z německého poháru s třetiligovým Bielefeldem a do zápasu vstoupili s mnohem větší chutí a bojovností než jejich soupeř. Za svůj výkon byli domácí podruhé odměněni po půlhodině hry. Po rohovém kopu Dortmundu se míče zhruba dvacet metrů od vlastní brány zmocnil Patrick Hermann, pláchl všem svým strážcům a po sedmdesátimetrovém sprintu s balonem na kopačkách ještě vyšperkoval svou parádní individuální akci přihrávkou před prázdnou klec Raffaelovi, jenž se nemýlil - 2:0.

Fanoušci hostů, kterých bylo vzhledem k neveliké vzdálenosti mezi oběma městy v ochozech poměrně hodně, museli být s výkonem svého favorizovaného mužstva hodně zklamání. Krátce po změně stran hosty opět fantasticky podržel Weidenfeller, když vychytal výborně hrajícího Hermanna. Nebezpečnou situaci si pak vytvořila také dortmundská Borussie, Kagawa však v obrovské šanci po centru Schmelzera netrefil míč.

A tak si vzali slovo opět domácí. V 67. minutě propadl centr od rohového praporku z kopačky Kruseho až na zadní tyč, kde stál zcela osamocený Havard Nordveit a zblízka div že neprotrhl síť - 3:0. Na opačné straně o osm minut později vykřesal pro Dortmund alespoň jiskřičku naděje Ilkay Gündogan, když se na úrovni penalty z první opřel do dobře načasované přihrávky od Aubameyanga a proti jeho prudké ráně neměl Yann Sommer nárok zasáhnout.

To bylo ale asi tak vše, na co se svěřenci Jürgena Kloppa dnes zmohli a z Borussia-Parku tak po zásluze odjíždí bez bodového zisku. Mönchengladbach si naopak na třetí příčce stále drží dvoubodový náskok před čtvrtým Leverkusenem.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
LidoOP

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele