28. kolo
11.04.2015 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - SC Freiburg 0:0

Schalke jen remizovalo s Freiburgem a šance, že se v příští sezoně bude ve Veltins Areně hrát Liga mistrů, dostala pořádnou trhlinu, neboť čtvrtý Bayer Leverkusen je šest kol před závěrem o deset bodů napřed.

Pro domácí to rozhodně nebyl nejlepší zápas. A možná, že kdyby nastoupil Vladimír Darida, mohli hosté odjíždět se třemi body. Svěřenci Christiana Streicha v týdnu vypadli po těsné prohře s Wolfsburgem z DFB-Pokalu, nicméně teď se alespoň mohou naplnou soustředit na Bundesligu, kde mají pouze dvoubodový náskok na barážovou pozici.

Nejprve byl velmi aktivní Max Meyer, ovšem nepočínal si zrovna nejpřesněji. Jak dva voleje, tak pokus hlavou gólmana Romana Bürkiho nezastrašily. Schalke bylo více na balonu, jenže hráči si opravdu vyložené příležitosti ne a ne vytvořit. Proto hned po poločasovém hvizdu rozhodčího Dreese slyšeli také reakce nespokojených příznivců.

Po změně stran zkoušel štěstí Felix Klaus, ovšem Ralf Fährmann kopačkou jeho střelu vytěsnil. V 58. minutě fauloval ve vápně Benedikt Höwedes freiburského Admira Mehmediho a kopala se penalta. Ty za SCF obvykle zahrává právě český záložník. Při jeho absenci jej zastoupil kapitán Julian Schuster a ke škodě svého týmu přestřelil zařízení.

Schalke tedy s Freiburgem pouze remizovalo a nutno dodat, že jeho fanouškům udělalo největší radost, když se patnáct minut před vypršením řádné hrací doby dostal do hry Julian Draxler, jenž chyběl pro zranění pět měsíců. Die Königsblauen se pokusí si je udobřit příští týden v duelu s Wolfsburgem, zatímco Freiburg se pokusí ulovit nějaký ten bodík proti Mohuči, která má nyní na dvanácté pozici jen dva body k dobru.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele