28. kolo
11.04.2015 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - VfL Wolfsburg 0:2

Wolfsburg porazil Hamburk na jeho půdě 2:0 a může slavit - zajistil si totiž matematickou jistotu postupu do Ligy mistrů, či alespoň (v nejhorším případě) do jejího posledního předkola. Zatímco tedy HSV nadále tápe v boji o záchranu, Vlci si s devatenáctibodovým náskokem na páté Schalke mohou pomalu začít vybírat, koho by na podzim v milionářské soutěži rádi potkali..

Přístavní celek ještě nikdy z Bundesligy nesestoupil, pokud však bude pokračovat v takovýchto výkonech, dost možná se letos "dočká". Dnes jej potopily trefy netradičních střelců Josuhy Guilavoguiho a Daniela Caligiuriho. Domácí navíc museli dohrávat v deseti po vyloučení Johana Djouroua, a pokud Stuttgart v neděli porazí Werder, propadnou se dokonce na samé tabulkové dno.

Hamburk přitom nezačal vůbec špatně, jeho aktivní projev však vydržel pouze 10 minut, než se favorizovaní Vlci dostali hned z první šance do vedení. Cléber hloupě ztratil míč a dovolil tak De Bruynemu nacentrovat na Base Dosta; nizozemský kanonýr sice další branku nepřidal, vyzval však ke skórování Guilavoguiho, který propasíroval míč do sítě mezi Adlerovýma nohama. A domácí tak měli velký problém: letos ještě ani jednou nedokázali otočit skóre, jejich útok navíc nastřílel pouze 16 branek. Ve 27 zápasech.

Fanouškům Hamburku je nutno přičíst k dobru, že ani po brzké inkasované brance nepolevili v povzbuzování; hráčům samotným to však příliš nepomáhalo, neboť sebevědomý Wolfsburg zbytek zápasu poměrně jasně opanoval. Vlci se za šancemi nehnali bezhlavě, spíše čekali, až přijdou samy od sebe. Tak se také nakonec stalo - Dost trefil břevno, Caligiuriho ránu zase zblokovala domácí obrana.

Druhý gól v 73. minutě tak vlastně nikoho ani nepřekvapil; Caligiuri si vyměnil míč s aktivním Dostem a propálil Adlera podruhé. Odevzdaný Hamburk se už na nic nezmohl, bylo jasné, že je po zápase. Druhá žlutá karta pro přemotivovaného Djouroua pak už jen definitivně stvrdila domácí osud.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
bayern987

1:3

Reagovat
Lahvac-CZ

Tipl bych dvojku, ale je to zrádné.. každopádně 02 jistota

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele